quote:Op donderdag 29 mei 2008 17:45 schreef DS4 het volgende:
[..]
Er is geen vraag naar CEO's en geen aanbod van CEO's?
Dat zal het zijn.
EG, jij leest echt exact wat je wil lezen. En je hebt echt heel veel moeite met de Nederlandse taal. Teveel voor een WO-er.
Hij stelt dat het van tweeën- één....OF er is geen markt, want geen vraag en aanbod OF er is sprake van een markt ALTHANS een twee monopolisme!quote:Geen marktwerking voor topbestuurders
Dan een tweede tegenargument. De marktwerking voor topbestuurders werkt niet, of althans is een ‘tweezijdig monopolisme', zoals de Tilburgse hoogleraar Piet Duffhues al eens aantoonde.
Het bedrijf zoekt op de internationale markt naar een topbestuurder waar weinig concurrentie bestaat. U zou dit kunnen vergelijken met de salarissen van voetballers of voetbaltrainers. Zij komen in een circuit terecht waar vraag en aanbod niet meer bestaat.
spuit 1 geeft modderquote:Op donderdag 29 mei 2008 17:49 schreef Fastmatti het volgende:
Hoe wil je trouwens ingrijpen in de markt als er geen markt is.
een auto op 1 cylinder is nog steeds een auto.quote:Op donderdag 29 mei 2008 17:46 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Een monopolie gooit dus gene roet in het eten, als het gaat om het functioneren van de markt![]()
Het is zo iets als een auto die op 1 cilinder loopt t ipv vier, maar ach gut ...het komt toch vooruit.![]()
Zo lust ik er nog zes.quote:Op donderdag 29 mei 2008 17:54 schreef Argento het volgende:
[..]
een auto op 1 cylinder is nog steeds een auto.
maar ik vind de vergelijking auto en markt wel erg krom.
Een markt functioneert altijd. Of je nou 2 aanbieders versus 3 miljoen vragers hebt of andersom en of je nou 2 aanbieders versus 2 vragers hebt. Er komt immers altijd een prijs uit rollen en dat is de enige functie van de markt.
een monopolie is ook een markt hoor.quote:Op donderdag 29 mei 2008 17:52 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
spuit 1 geeft modder![]()
een monopoly zou je niet kunnen aanpakken![]()
jij heeft ook moeite met lezen, niet ?
Ja probeer het maar recht te lullen. Probeer het maar eens.quote:Op donderdag 29 mei 2008 18:00 schreef Fastmatti het volgende:
Misschien is er wel een verschil tussen term markt en marktwerking.
quote:Op donderdag 29 mei 2008 17:58 schreef EchtGaaf het volgende:
Het is bij jouw dus digitaal : OF er is geen markt OF er is een perfecte markt![]()
Monopolisme of niet![]()
Grapjas. Als er [i]iets[/s] waar alle broekjes van politici wel nat van worden dan is het wel een overheidsmonopolie in welke vorm dan ook, al zijn het ze zelf met hun geweldsmonopolie.quote:Op donderdag 29 mei 2008 18:05 schreef Argento het volgende:
De politiek houdt niet van monopolies
ah, vandaar die drang tot privatisering. En als je in een discussie over marktwerking met het geweldsmonopolie op de proppen komt, dan weet je serieus niet waar het over gaat.quote:Op donderdag 29 mei 2008 18:23 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Grapjas. Als er [i]iets[/s] waar alle broekjes van politici wel nat van worden dan is het wel een overheidsmonopolie in welke vorm dan ook, al zijn het ze zelf met hun geweldsmonopolie.
Nee hij stelt iets, om het meteen te nuanceren. Zie het woord "althans". Het is helemaal niet of het een of het ander (ben je ook een behoorlijke knuppel als je het niet weet als hoogleraar), maar stelling 1A, meteen genuanceerd door stelling 1B.quote:
EG wil de marktwerking beperken dmv. topsalarissen af te romen en dus in de grijpen in de vrije markt en alleen de overheid met haar geweldsmonopolie kan dat doen.quote:Op donderdag 29 mei 2008 21:36 schreef Argento het volgende:
ah, vandaar die drang tot privatisering. En als je in een discussie over marktwerking met het geweldsmonopolie op de proppen komt, dan weet je serieus niet waar het over gaat.
quote:Op donderdag 29 mei 2008 17:48 schreef DS4 het volgende:
[..]
Een WO-er die het woord "althans" niet kan duiden... Dat is toch werkelijk bespottelijk! Je bent geen reclame voor het torenhoge niveau van de TU op dit moment.
quote:Op donderdag 29 mei 2008 22:46 schreef DS4 het volgende:
[..]
Nee hij stelt iets, om het meteen te nuanceren. Zie het woord "althans". Het is helemaal niet of het een of het ander (ben je ook een behoorlijke knuppel als je het niet weet als hoogleraar), maar stelling 1A, meteen genuanceerd door stelling 1B.
Het valt mij enorm tegen dat ik je dit moet uitleggen.
Overigens, hij heeft ook met optie 1B geen gelijk, maar dat even terzijde.
Na "of" staat meteen de "althans", met daarin geen deel meer welke kan worden gezien als deel welke wordt verbetert of teruggenomen (ik hou mij dan maar even aan die definitie, daar jij deze kan accepteren).quote:Op vrijdag 30 mei 2008 10:45 schreef EchtGaaf het volgende:
De marktwerking voor topbestuurders werkt niet, of althans is een ‘tweezijdig monopolisme'
al·thans (bijwoord)
1 ter uitdrukking van een beperkende nevenschikking, gebruikt wanneer men zijn woorden verbetert of terugneemt
Ik vraag mij af of jij het beter lukt om "althans"de duiden in deze context, want het hoeft dus geen nuancering te zijn...Om te beginnen staat er iets voor, het woordje
"of" . Het woordje of luidt doorgaans een alternatief in......
Ik begrijp dat jij stellig vol wil houden dat iemand die iets onder oorzaken meeneemt toch geen verband suggereert.quote:Op vrijdag 30 mei 2008 10:45 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik roep maar het voorbeeldje van jou twee opgevoerde artikelen in de herinnering die je als tegenwerping opvoerde voor mijn opgevoerde artikelen waaruit zou blijken dat managers bovengemiddeld vaker ASPS hebben. Notabene kom je met twee artikelen die niet eens behandelen dat HB iets met APSP van doen zou hebben v.v. of erger nog : in relatie met elkaar kunnen worden gebracht....
Ik ben benieuwd wat Reya ervan vindt. Dat het woordje "of " niet relevant is, moet een Neerlandicus ons maar vertellen. Het woordje "of" is met de gegeven definitie uit de VanDale wmb niet eens meer cruciaal als je de gegeven definitie op de keper beschouwt, om de doodeenvoudige reden dat volgens de definitie de hoofdstelling compleet kan worden teruggenomen. In dat geval zou de prof dan stellen dat er sprake is van een tweezijdig monopolisme ......quote:Op vrijdag 30 mei 2008 13:46 schreef DS4 het volgende:
[..]
Jij focust je dus op een zinssnede die wordt verbetert dan wel teruggenomen, als zijnde de mening van die hoogleraar, terwijl hij die eerder geuite mening onmiddellijk terugnam, dan wel heeft verbeterd.
En weer laat je hiermee zien dat jij kennelijk niet in staat bent om mijn betreffende quote begrijpend te lezen c.q. weet te duiden....quote:Op vrijdag 30 mei 2008 14:06 schreef DS4 het volgende:
[..]
Ik begrijp dat jij stellig vol wil houden dat iemand die iets onder oorzaken meeneemt toch geen verband suggereert.
SCH methoden.
En ook dat is een onhoudbare stelling, maar in ieder geval geef je nu weer wat die hoogleraar claimde.quote:Op vrijdag 30 mei 2008 19:29 schreef EchtGaaf het volgende:
In dat geval zou de prof dan stellen dat er sprake is van een tweezijdig monopolisme ......
Hoe je het noemen wilt is nog daar aan toe, feit is dat je nou niet kunt spreken van een briljant markfunctioneren.quote:Op vrijdag 30 mei 2008 21:33 schreef DS4 het volgende:
[..]
En ook dat is een onhoudbare stelling, maar in ieder geval geef je nu weer wat die hoogleraar claimde.
Hail hail, helemaal mee eens!quote:Op zaterdag 31 mei 2008 00:33 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Hoe je het noemen wilt is nog daar aan toe, feit is dat je nou niet kunt spreken van een briljant markfunctioneren.
Heeft de hoogeraar dan zo ongelijk, over dat martkfunctioneren - of liever gebrek daaraan- in die sector? Ik denk het niet.
Want dit bericht sluit toch naadloos aan op dat andere bericht van een tijdje terug dat ging over lijstjes die bij een paar namen al ophouden? En nee, niet er niet meer alternatieven zijn, maar gewoon omdat men niet de moeite doet om verder te kijken. Gewoon gemakzucht en niet verder kijken dan een paar deuren bewijze van spreken. Concerns mogen wat dat betreft ook hun hand in eigen boezem steken.
Moet je eens op een "gewone" functie solliciteren en zien hoe kritisch ze dan zijn met de selectie.Dan zoeken ze wel het schaap met zes poten, en uiteraard voor een minimum salaris.
Kan je dan werkelijk niet spreken van een soort "aristocratie", DS4? Want met die houding, namelijk van een hele passieve, schep je toch zelf een precedent voor absurde beloningen en daaraangekoppelde stijgingen?
Door hun lijstjes al dan niet bewust zo kort te houden door die gemakzucht, kan je inderdaad niet spreken van goed marktfunctioneren. De grootste markt adepten hier zullen dit toch moeten beamen. Hetgeen die hoogleraar met zoveel woorden ook bedoelt.
Door deze passieve houding van concerns, maken ze die paar kandidaten wel zo gek dat ze kunnen vragen wat ze willen. En daarmee werk je wel degelijk een soort van een monopolisme in de hand.
Dat hij een beetje ongelukkig uitdrukt, doet aan zijn stellingname wmb niets aan af.![]()
Ik stel werkelijk dat goede man het wel degelijk bij het rechte eind heeft. Excessen zijn nu eenmaal ergens op terug te voeren, zelfs in de economie..
Ik ben geneigd DS4 gelijk te geven, het tweede zinsdeel nuanceert het eerste zinsdeel enigszins. Er is ook wel een markt, maar die markt heeft geenszins de karaktertrekken van de standaard neo-klassieke markt met volledige mededinging. Het is niet zo dat jij en ik, gegeven dat we over de noodzakelijke kennis en vaardigheden beschikken, kunnen concurreren met de zittende bestuurders. Een van de belangrijkste eigenschappen voor een topbestuurder is namelijk ervaring met dergelijke verantwoordelijkheden, en dat heb je alleen als je al in het circuit zit, of er net tegenaan zit. Ik zou zelfs durven zeggen, maar met de nodige voorzichtigheid, want ik ben geen expert ter zake, dat je als topbestuurder geen buitengewone prestaties hoeft te leveren om in het circuit te blijven zitten; tenslotte, de ervaring die je hebt opgedaan is veruit het belangrijkste.quote:Op vrijdag 30 mei 2008 10:45 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
[..]
De marktwerking voor topbestuurders werkt niet, of althans is een ‘tweezijdig monopolisme'
al·thans (bijwoord)
1 ter uitdrukking van een beperkende nevenschikking, gebruikt wanneer men zijn woorden verbetert of terugneemt
Ik vraag mij af of jij het beter lukt om "althans"de duiden in deze context, want het hoeft dus geen nuancering te zijn...Om te beginnen staat er iets voor, het woordje
"of" . Het woordje of luidt doorgaans een alternatief in......
Maar de echte taalpurist mag er inkomen, dus Kees22 of
[ afbeelding ]
Reya(ook een kei op dat vlak) kom er maar in.
Toegeven ik vind het maar een wat rare zin. die je denk ik op meerdere manieren kan lezen. Ik lees em zo
1 De markt voor topbestuurders functioneert niet
of
2 De markt functioneert wel, maar dan in de vorm van een tweezijdig monopolisme. (waarmee hij met het bijwoordje althans zijn eerdere stelling "dat de markt niet functioneert voor topmanagers" terugneemt en de stelling vervangt met "het is een tweezijdige monoplisme" Zo, nu jij weer.
Waarmee hij impliciet suggereert dat het ook een definitiekwestie is. (Ook Argento geeft aan dat een (twee) monopolisme in zijn ogen wel degelijk een markt kan zijn, dus ruimte genoeg voor meerdere interpretaties)
zou ook niet raar zijn, want ook onze martkadepten hier worstelen met definitie mbt markt. Blijkt een paar posten hiervoor.
Maar laat Kees 22 of Reya daar maar uitsluitsel over geven. Reya heeft het topic in zijn AT, wellicht meldt hij zich wel.
Gelukkig zijn er dan toch altijd mensen die wel hun ogen willen openenquote:Op zaterdag 31 mei 2008 04:01 schreef Demophon het volgende:
[..]
Hail hail, helemaal mee eens!![]()
Er is in toenemende mate sprake van een kleine gesloten maar machtige elite, dit is geen gelijkwaardige en daarmee open marktwerking!
Als je weet wat mijn standpunt is rond het "succes"van Joling (door het topic niet selectief te lezenquote:Op zaterdag 31 mei 2008 10:50 schreef axis303 het volgende:
Ik las vanmorgen dat Metallica 1 Miljoen Euro ontvangt voor hun optreden op Pinkpop. Hoe lang spelen ze, een anderhalf uur?
Wat vindt de OP hier van?
Dank Reyaquote:Op zaterdag 31 mei 2008 10:04 schreef Reya het volgende:
[..]
Ik ben geneigd DS4 gelijk te geven, het tweede zinsdeel nuanceert het eerste zinsdeel enigszins. Er is ook wel een markt, maar die markt heeft geenszins de karaktertrekken van de standaard neo-klassieke markt met volledige mededinging. Het is niet zo dat jij en ik, gegeven dat we over de noodzakelijke kennis en vaardigheden beschikken, kunnen concurreren met de zittende bestuurders. Een van de belangrijkste eigenschappen voor een topbestuurder is namelijk ervaring met dergelijke verantwoordelijkheden, en dat heb je alleen als je al in het circuit zit, of er net tegenaan zit. Ik zou zelfs durven zeggen, maar met de nodige voorzichtigheid, want ik ben geen expert ter zake, dat je als topbestuurder geen buitengewone prestaties hoeft te leveren om in het circuit te blijven zitten; tenslotte, de ervaring die je hebt opgedaan is veruit het belangrijkste.
Zo kopen veel mensen auto's. Kort lijstje (denk aan mensen die b.v. per sé een Opel willen, of per sé een Toyota), proefrit van 10 minuten en dat was het dan.quote:Op zaterdag 31 mei 2008 00:33 schreef EchtGaaf het volgende:
Want dit bericht sluit toch naadloos aan op dat andere bericht van een tijdje terug dat ging over lijstjes die bij een paar namen al ophouden? En nee, niet er niet meer alternatieven zijn, maar gewoon omdat men niet de moeite doet om verder te kijken. Gewoon gemakzucht en niet verder kijken dan een paar deuren bewijze van spreken.
Je wil niet weten hoeveel malloten ik zie die aangenomen zijn als advocaat (om maar eens wat te noemen). Dus kritisch met alle overige selecties? Dacht het niet.quote:Moet je eens op een "gewone" functie solliciteren en zien hoe kritisch ze dan zijn met de selectie.Dan zoeken ze wel het schaap met zes poten, en uiteraard voor een minimum salaris.
![]()
Nee, wel is het zo dat voor dit soort functies men iemand zoekt die ervaring heeft in het vak. Zeker bij de mooiste baantjes (en dat geldt dus zeker niet alleen voor CEO's) zie je dat er maar weinigen voldoen aan wat wordt gevraagd. Dat maakt de schaarste, dat maakt de prijs.quote:Kan je dan werkelijk niet spreken van een soort "aristocratie", DS4?
Nee, want dat ligt niet aan de markt. Gemakzucht is iets menselijks. De markt is niet gemakzuchtig.quote:Door hun lijstjes al dan niet bewust zo kort te houden door die gemakzucht, kan je inderdaad niet spreken van goed marktfunctioneren. De grootste markt adepten hier zullen dit toch moeten beamen.
Behalve dan dat hij, indien hij bedoeld heeft wat jij schrijft, twee zaken door elkaar haalt.quote:Dat hij een beetje ongelukkig uitdrukt, doet aan zijn stellingname wmb niets aan af.![]()
Op schaarste... En echt, CEO's met bakken ervaring zijn schaars. En ik heb je al vaker uitgelegd waarom een gokje nemen voor het concern niet interessant is. En ook om die reden zijn er advocaten die 1500 euro per uur of meer kunnen vragen zonder meer kwaliteit te leven, alleen maar omdat ze de "naam" hebben. Maar juist DIE is geld waard.quote:Excessen zijn nu eenmaal ergens op terug te voeren, zelfs in de economie..
Daar ben ik het op zich wel mee eens, in die zin dat "geen fouten maken" voldoende is. Juist de ervaring maakt je netwerk. Juist het netwerk maakt dat je voor het bedrijf meerwaarde hebt.quote:Op zaterdag 31 mei 2008 10:04 schreef Reya het volgende:
Een van de belangrijkste eigenschappen voor een topbestuurder is namelijk ervaring met dergelijke verantwoordelijkheden, en dat heb je alleen als je al in het circuit zit, of er net tegenaan zit. Ik zou zelfs durven zeggen, maar met de nodige voorzichtigheid, want ik ben geen expert ter zake, dat je als topbestuurder geen buitengewone prestaties hoeft te leveren om in het circuit te blijven zitten; tenslotte, de ervaring die je hebt opgedaan is veruit het belangrijkste.
Om welk excuus zit je verlegenquote:Op zaterdag 31 mei 2008 12:33 schreef DS4 het volgende:
p.s.
EG, nou riep je zo hard om een excuus. Waarom geldt die norm die jij hebt aangelegd WEER niet voor jezelf?
quote:Op zaterdag 31 mei 2008 12:33 schreef DS4 het volgende:
p.s.
EG, nou riep je zo hard om een excuus. Waarom geldt die norm die jij hebt aangelegd WEER niet voor jezelf?
@ DS4quote:
Jij leest ook echt wat je wil lezen...quote:Op zaterdag 31 mei 2008 13:13 schreef EchtGaaf het volgende:
Hij geeft je dus geen gelijk, hij is er hooguit daartoe geneigd.......
Ik geloof dat de zinnetje nogal ondubbelzinnig isquote:
quote:Op zaterdag 31 mei 2008 12:31 schreef DS4 het volgende:
[..]
Daar ben ik het op zich wel mee eens, in die zin dat "geen fouten maken" voldoende is.
Jij leest ook maar wat je wilt lezenquote:Op zaterdag 31 mei 2008 15:58 schreef Fastmatti het volgende:
Waar blijven je excuses.
Wat ik bedoel met "geen fouten maken", daar komt meer dan 99% van de werknemers mee weg.quote:Op zaterdag 31 mei 2008 15:52 schreef EchtGaaf het volgende:
Daar kom je in een "gewone" baan absoluut niet mee weg....met "alleen geen fouten maken" .
Ja, zo lust ik er nog drie hoor...quote:Op zaterdag 31 mei 2008 16:37 schreef DS4 het volgende:
[..]
Wat ik bedoel met "geen fouten maken", daar komt meer dan 99% van de werknemers mee weg.
Niet groeien in je werk is b.v. een enorme fout.
Dat denk ik niet. Het is meer dat hij enige voorzichtigheid aanbrengt ten aanzien van alles wat ik heb gezegd (wat niet noodzakelijk inhoudt dat je het er niet mee eens bent), dan dat hij de mogelijkheid openlaat dat jij gelijk hebt.quote:Op zaterdag 31 mei 2008 15:47 schreef EchtGaaf het volgende:
Ik geloof dat de zinnetje nogal ondubbelzinnig is.
Als pietje van de werkvloer een foutje maakt dan kost dat een nieuwe jampot. Als de baas een fout maakt dan kost dat miljoenen.quote:Op zaterdag 31 mei 2008 15:52 schreef EchtGaaf het volgende:
Kan je mij dan uitleggen waarom het dan redelijk is dat topbeloningen veel harder stijgen die die van wie dan ook, als "slechts geen fouten maken" voldoende is om te mogen blijven zitten?
Nee, precies. Je hoeft niet te excelleren op bepaalde punten, maar je mag ook geen zwakheden hebben. Niet opvallen is derhalve voldoende. Dat is "geen fouten maken". Gewoon altijd een voldoende halen.quote:Op zaterdag 31 mei 2008 16:39 schreef EchtGaaf het volgende:
Ja, zo lust ik er nog drie hoor...
En ik geloof niet dat Reya dat ook bedoelde .......![]()
Hij zei dit: dat je als topbestuurder geen buitengewone prestaties hoeft te leveren om in het circuit te blijven zitten;
Ja, maar daarom heeft hij toch al een veel hoger basissalaris en wordt piet kutje toch veel minder betaald.quote:Op zaterdag 31 mei 2008 16:41 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Als pietje van de werkvloer een foutje maakt dan kost dat een nieuwe jampot. Als de baas een fout maakt dan kost dat miljoenen.
Zesjescultuur is dus voldoende om groots te mogen verdienen?quote:Op zaterdag 31 mei 2008 16:44 schreef DS4 het volgende:
[..]
Nee, precies. Je hoeft niet te excelleren op bepaalde punten, maar je mag ook geen zwakheden hebben. Niet opvallen is derhalve voldoende. Dat is "geen fouten maken". Gewoon altijd een voldoende halen.
Omdat topman geleerd heeft, zich opgewerkt in andere bedrijven en na jaren 70+ uur werken een miljoenenbaan in de wacht heeft gesleept en omdat pietje kutje een jampottendoppenopdraaier is die zijn vmbo niet eens heeft afgemaakt en te lui is om wat van zijn leven te maken en verder te studeren.quote:Op zaterdag 31 mei 2008 16:44 schreef EchtGaaf het volgende:
Waarom topman +30% en Piet Kutje +3% ?
nou dan geloof ik dat je eens beter om je heen moet kijken.quote:Op zaterdag 31 mei 2008 16:49 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Omdat topman geleerd heeft, zich opgewerkt in andere bedrijven en na jaren 70+ uur werken een miljoenenbaan in de wacht heeft gesleept en omdat pietje kutje een jampottendoppenopdraaier is die zijn vmbo niet eens heeft afgemaakt en te lui is om wat van zijn leven te maken en verder te studeren.
Ahjah, EchtGaaf, man van het volk.quote:Op zaterdag 31 mei 2008 16:52 schreef EchtGaaf het volgende:
nou dan geloof ik dat je eens beter om je heen moet kijken.
genoeg vaklui, die wel degelijk diploma's hebben gehaald, keihard werken , maar het moetne stellen met 3% erbij.
Ik zou zeggen: zet die computer eens uit en kijk wat er allemaal leeft.
Geen fout maken is voor Piet K. stukken eenvoudiger en dan nog: Piet K. wordt niet bij de eerste fout de deur uit getrapt...quote:Op zaterdag 31 mei 2008 16:44 schreef EchtGaaf het volgende:
Waarom topman +30% en Piet Kutje +3% ? En nogmaals ...als "geen fouten maken al voldoende is om te mogen blijven zitten"
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |