abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 21 mei 2008 @ 20:16:57 #1
78707 TheSilentEnigma
Heldin, bazin, godin.
pi_58808638
Welkom bij de Mirena-topicreeks.

Deel 1: Mirena: voor, tijdens en na het plaatsen
Deel 2: Mirena: Voor, tijdens en na het plaatsen - Deel II
Deel 3: Mirena: Voor, tijdens en na het plaatsen - Deel 3
Deel 4: Mirena: Voor, tijdens en na het plaatsen - Deel 4
Deel 5: Mirena: Voor, tijdens en na het plaatsen - Deel 5

En nu dus verder in deel 6!

In dit topic kun je terecht voor vragen, opmerkingen, klachten, etc over Mirena. Ook kun je hier je ervaringen uitwisselen, waardoor in de vorige topics een hoop misverstanden uit de weg zijn geruimd.


Wat algemene informatie over de Mirena:

Mirena, ook hormoonspiraaltje genoemd, wordt gebruikt als anticonceptie gewenst is.
Mirena is zowel geschikt voor vrouwen die al kinderen hebben gehad als voor vrouwen die nog geen kinderen hebben. Het kan een alternatief zijn voor sterilisatie of wanneer andere anticonceptiemethoden niet goed verdragen worden. Mirena heeft een gebruiksduur van 5 jaar.

Mirena is geschikt voor vrouwen die last hebben van versterkt menstrueel bloedverlies (menorragie), aangezien de hoeveelheid bloedverlies onder invloed van Mirena met gemiddeld 80% vermindert.

Door de lokale werking van Mirena zijn er weinig hormonale bijwerkingen. Het hormoon levonorgestrel wordt rechtstreeks in de baarmoeder afgegeven, waardoor er minder van dit hormoon nodig is in vergelijking met de pil. De hoeveelheid hormoon die in het bloed en dus in de rest van het lichaam komt, is bij Mirena zelfs 60 tot 100 maal minder dan bij de anticonceptiepil. Daarom wordt de normale cyclus bij gebruik van Mirena niet verstoord. Een ander eigenschap van Mirena in vergelijking met de pil is dat je er niet elke dag aan hoeft te denken.

Evenals de pil bevat Mirena een hormoon waarvan de anticonceptieve werking op het baarmoederslijmvlies te vergelijken is met die van progesteron, een hormoon dat door het lichaam zelf wordt gemaakt. Dit hormoon, het levonorgestrel, zorgt ervoor dat het endometrium in een rustfase komt zodat het niet meer reageert op oestrogenen (vrouwelijke hormonen die in de eierstokken worden gemaakt). Daardoor wordt het baarmoederslijmvlies niet meer opgebouwd en worden de bloedingen veel lichter en ook minder pijnlijk. Mirena zorgt er eveneens voor dat het slijm in de baarmoederhals taaier en dikker wordt; dit maakt dat de zaadcellen moeilijk in de baarmoeder kunnen doordringen. Mirena biedt een vergelijkbare bescherming tegen zwangerschap als sterilisatie bij de vrouw.

[img]

Bij de apotheek krijg je de Mirena in een grote platte doos verpakt mee. In deze doos zit Mirena samen met het inbrengsysteem. In werkelijkheid is Mirena echter heel klein:



Mirena wordt bij voorkeur geplaatst tijdens de menstruatie; in ieder geval binnen zeven dagen nadat de bloeding is begonnen. Gedurende deze periode staat de baarmoedermond meer open en gaat het inbrengen gemakkelijker. Het inbrengen begint net als het inwendig onderzoek dat je misschien al gewend bent. De arts zal Mirena met behulp van de Mirena-inserter via de vagina in de baarmoeder inbrengen. De draadjes worden tot een lengte van ongeveer 3 cm afgeknipt vanaf de baarmoedermond. Soms kun je de draadjes met de vinger blijven voelen.

De meeste vrouwen kunnen Mirena gebruiken, maar Mirena is, zoals geldt voor elke vorm van anticonceptie, niet voor iedereen geschikt. Je arts kan je hierover duidelijkheid verschaffen.


Deze 'beknopte' tekst is een samenvatting van informatie van de Mirena-website, waar uiteraard verder nog veel meer informatie over dit hormoonspiraaltje te vinden is.

De alsmaar groter wordende lijst met Fok!sters die een Mirena hebben:

2h2h
Angelcakes
ArwenMM
AudreyHepburn
babsjuh
Blinky
BloodyLotte
CyclingGirl
Dainese
dana123
danya_rachel
Enfermera
Ephemera
Firx
Hammer06
hannekethemaster
Ikook
_Ingrid_
Ingrid19
JamesBrownie
je_ouwe_moer
Jojogirl
Kimpii
lair
Larissa
Lief17
Mar77
MissBehave
MissLeDuq
mom-at-work
mspoez
Muck
netje_nl
n8
N.icka
Paradijsvogeltje
penny
Principessa
Quinazoline
Raissa
Remidepemi
Rhanna
Rhiapona
SanneLeeuwenkamp
seilram
soffietje
Stamp_Kip
Susanne1980
SV
Syytön
syzo
teigan
TheSilentEnigma
Twinky
Wynter
XcUZ_Me
ZwarteMagika

Veel plezier/sterkte/succes in deel 6!
  woensdag 21 mei 2008 @ 20:39:03 #2
92409 Twinky
Little star.
pi_58809020
  woensdag 21 mei 2008 @ 20:41:22 #3
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_58809075
Tvp
I never look back, darling. It distracts from the now.
  woensdag 21 mei 2008 @ 21:46:07 #4
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58810535
oeh, ik sta in de OP

nee, dit is heus geen mooi aangeklede TVP
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 22 mei 2008 @ 08:50:32 #5
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_58817129
TVP
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
pi_58817357
Ik denk dat ik in de volgende OP sta
En nu ga ik ontbijten
  donderdag 22 mei 2008 @ 15:28:31 #7
204710 je_ouwe_moer
let op je woorden jongeman!
pi_58826149
Ik ga 'm volgende week laten snoeien
pi_58830044
9 juni is de dag
pi_58830405
Ik wil jullie allemaal hartelijk bedanken. Mede dankzij jullie verhalen heb ik besloten om géén Mirena te laten plaatsen. Ik ga met de longarts overleggen wat de beste anticonceptie voor mij is, maar de keus zal zijn tussen de Nuvaring (waarschijnlijk niet omdat hier ook oestrogeen in zit), de minipil of de prikpil.

Ik dacht dat het toch een goed idee is om mijn besluit te posten. Als er meer vrouwen zijn die vanwege trombose of longembolie geen normale pil meer mogen slikken, dan weten ze in ieder geval dat er nog meer mogelijkheden zijn.
  donderdag 22 mei 2008 @ 19:22:50 #10
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_58831624
quote:
Op donderdag 22 mei 2008 15:28 schreef je_ouwe_moer het volgende:
Ik ga 'm volgende week laten snoeien
xD 'Laten snoeien'. Ik krijg dan toch echt een beeld van een enorme grasmaaier in mn hoofd

@ Angelfrouk: Fijn dat je iig nog iets gehad hebt aan dit topic, ik hoop dat je iets vindt wat bij je past! ^^
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_58847701
ik las trouwens in t vorige topic dat bij iemand de puisten minder waren geworden sinds het plaatsen van de mirena... nou dat is het enige wat ik niet heb kunnen ontdekken... Ik ben gvd 26 maar sinds die mirena heb ik weer puisten.. maar goed voor de rest heeft hij zoveel voordelen dat ik hier maar niet over klaar
pi_58848025
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 09:01 schreef hannekethemaster het volgende:
ik las trouwens in t vorige topic dat bij iemand de puisten minder waren geworden sinds het plaatsen van de mirena... nou dat is het enige wat ik niet heb kunnen ontdekken... Ik ben gvd 26 maar sinds die mirena heb ik weer puisten.. maar goed voor de rest heeft hij zoveel voordelen dat ik hier maar niet over klaar
Volgens mijn huisarts stond er niks over in de officiële bijsluiter, dus je krijgt ze alleen als je ze voor de pil ook al had. Alleen de pil werkt ze weg door de grote hoeveelheid hormonen.
Ik had ze niet, dus ik hoop dat dat zo blijft
pi_58848819
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 09:21 schreef B.ertha het volgende:

[..]

Volgens mijn huisarts stond er niks over in de officiële bijsluiter, dus je krijgt ze alleen als je ze voor de pil ook al had. Alleen de pil werkt ze weg door de grote hoeveelheid hormonen.
Ik had ze niet, dus ik hoop dat dat zo blijft
Ben ik niet met je huisarts eens.
http://www.cz.nl/%7Bf6395117-90b7-4a87-9e0f-f408ae12243f%7D?s=CZ&t=Default
Voor mijn opleiding en stage maakte ik regelmatig gebruik van deze site om bijsluiters op te zoeken.

Bijwerkingen zijn:

Behalve het gewenste effect kan dit middel bijwerkingen geven. De belangrijkste bijwerkingen zijn doorbraakbloedingen, hoofdpijn, acne, gewichtstoename, ontsteking van de vagina en pijnlijke en gevoelige borsten.

Regelmatig

* Doorbraakbloedingen ('spotting') of onregelmatige menstruatie, vooral aan het begin van de behandeling. Bij één op de vijf vrouwen komen de menstruaties juist minder vaak of stoppen zelfs geheel. Als het spiraaltje is verwijderd, komt de normale menstruatie meestal snel weer terug, tenzij men in de menopauze is.

Soms

* Rugpijn en/of buikpijn gedurende de eerste maanden. Bij aanhoudende krampende pijn de arts waarschuwen. Mogelijk wordt het spiraaltje door de baarmoeder uitgestoten. In ernstige gevallen kan de arts het nodig vinden het spiraaltje te laten verwijderen.
* Infecties. Bij een verhoogde afscheiding uit de vagina moet u uw arts raadplegen. Vrouwen die een spiraaltje dragen, hebben een verhoogde kans op een infectie aan de baarmoeder of eierstokken. Dit geeft een risico op onvruchtbaarheid in de toekomst. Uw arts kan een behandeling met een antibioticum voorschrijven.
* Toename van lichaamsgewicht.
* Vette huid en acne.
* Hoofdpijn.
* Gevoelige borsten.
* Uitzakken of afstoten van het spiraaltje. Dit kan ook gebeuren zonder dat u het merkt. Hierdoor vermindert de betrouwbaarheid. Uw arts zal u na vier tot twaalf weken onderzoeken op de ligging van het spiraaltje en daarna elk jaar. U kunt zelf na elke menstruatie met uw wijsvinger voelen of de draadjes hoog in de vagina voelbaar zijn. Trek echter niet aan de draadjes. Mocht u de draadjes niet meer voelen, neem dan contact op met uw arts.

Zelden

* Flauwvallen tijdens of kort na het inbrengen van het spiraaltje. Even blijven liggen na het inbrengen, kan dit helpen voorkomen.
* Maagdarmklachten, zoals buikpijn, misselijkheid, verstopping en diarree.
* Haaruitval en huiduitslag.
* Duizeligheid, nervositeit, slapeloosheid, stemmingswisselingen en depressiviteit.
* Minder zin in vrijen.

Zeer zelden

* Doorboring van de wand van de uterus door één van de onderdelen van het spiraaltje. Dit is een zeer zeldzame complicatie die voornamelijk tijdens het inbrengen kan ontstaan. De arts moet het spiraaltje dan snel verwijderen.
* Verhoogde bloeddruk. Als de bloeddruk te hoog wordt en niet goed reageert op behandeling, moet het spiraaltje worden verwijderd.


Ik zou, als je hier last van hebt, toch even contact opnemen met je huisarts.
  vrijdag 23 mei 2008 @ 10:06:57 #14
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_58849111
Het staat idd wel in de bijsluiter, bij mij ook. Ik heb het ook, al begin het gelukkig, langzaamaan al wat minder te worden......
I never look back, darling. It distracts from the now.
  vrijdag 23 mei 2008 @ 12:25:40 #15
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_58852944
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 09:54 schreef Angelfrouk het volgende:

[..]

Ben ik niet met je huisarts eens.
http://www.cz.nl/%7Bf6395117-90b7-4a87-9e0f-f408ae12243f%7D?s=CZ&t=Default
Voor mijn opleiding en stage maakte ik regelmatig gebruik van deze site om bijsluiters op te zoeken.

Bijwerkingen zijn:

Behalve het gewenste effect kan dit middel bijwerkingen geven. De belangrijkste bijwerkingen zijn doorbraakbloedingen, hoofdpijn, acne, gewichtstoename, ontsteking van de vagina en pijnlijke en gevoelige borsten.

Regelmatig

* Doorbraakbloedingen ('spotting') of onregelmatige menstruatie, vooral aan het begin van de behandeling. Bij één op de vijf vrouwen komen de menstruaties juist minder vaak of stoppen zelfs geheel. Als het spiraaltje is verwijderd, komt de normale menstruatie meestal snel weer terug, tenzij men in de menopauze is.

Soms

* Rugpijn en/of buikpijn gedurende de eerste maanden. Bij aanhoudende krampende pijn de arts waarschuwen. Mogelijk wordt het spiraaltje door de baarmoeder uitgestoten. In ernstige gevallen kan de arts het nodig vinden het spiraaltje te laten verwijderen.
* Infecties. Bij een verhoogde afscheiding uit de vagina moet u uw arts raadplegen. Vrouwen die een spiraaltje dragen, hebben een verhoogde kans op een infectie aan de baarmoeder of eierstokken. Dit geeft een risico op onvruchtbaarheid in de toekomst. Uw arts kan een behandeling met een antibioticum voorschrijven.
* Toename van lichaamsgewicht.
* Vette huid en acne.
* Hoofdpijn.
* Gevoelige borsten.
* Uitzakken of afstoten van het spiraaltje. Dit kan ook gebeuren zonder dat u het merkt. Hierdoor vermindert de betrouwbaarheid. Uw arts zal u na vier tot twaalf weken onderzoeken op de ligging van het spiraaltje en daarna elk jaar. U kunt zelf na elke menstruatie met uw wijsvinger voelen of de draadjes hoog in de vagina voelbaar zijn. Trek echter niet aan de draadjes. Mocht u de draadjes niet meer voelen, neem dan contact op met uw arts.

Zelden

* Flauwvallen tijdens of kort na het inbrengen van het spiraaltje. Even blijven liggen na het inbrengen, kan dit helpen voorkomen.
* Maagdarmklachten, zoals buikpijn, misselijkheid, verstopping en diarree.
* Haaruitval en huiduitslag.
* Duizeligheid, nervositeit, slapeloosheid, stemmingswisselingen en depressiviteit.
* Minder zin in vrijen.

Zeer zelden

* Doorboring van de wand van de uterus door één van de onderdelen van het spiraaltje. Dit is een zeer zeldzame complicatie die voornamelijk tijdens het inbrengen kan ontstaan. De arts moet het spiraaltje dan snel verwijderen.
* Verhoogde bloeddruk. Als de bloeddruk te hoog wordt en niet goed reageert op behandeling, moet het spiraaltje worden verwijderd.


Ik zou, als je hier last van hebt, toch even contact opnemen met je huisarts.
tja, dit ziet er allemaal ernstig uit, maar hebben jullie wel eens gekeken naar de bijwerkingen van de pil en de nuvaring? Bij de microgynon staan nog meer bijwerkingen (inclusief bovenstaande, behalve natuurlijk verlies van de spiraal en doorboring van de baarmoeder) en bij de nuvaring staan ook dezelfde bijwerkingen. Inclusief acne...

Tis gewoon allemaal troep

* Jipje weet het nu zeker, die neemt er een!
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
  vrijdag 23 mei 2008 @ 12:28:10 #16
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_58853014
quote:
Op donderdag 22 mei 2008 18:29 schreef Angelfrouk het volgende:
Ik wil jullie allemaal hartelijk bedanken. Mede dankzij jullie verhalen heb ik besloten om géén Mirena te laten plaatsen. Ik ga met de longarts overleggen wat de beste anticonceptie voor mij is, maar de keus zal zijn tussen de Nuvaring (waarschijnlijk niet omdat hier ook oestrogeen in zit), de minipil of de prikpil.

Ik dacht dat het toch een goed idee is om mijn besluit te posten. Als er meer vrouwen zijn die vanwege trombose of longembolie geen normale pil meer mogen slikken, dan weten ze in ieder geval dat er nog meer mogelijkheden zijn.
Ik vind het jammer dat je je hebt laten afschrikken. Zoals ik hierboven al zei, de bijwerkingen van de minipil en de nuvaring liegen er ook niet om, volgens de bijsluiter. Je moet toch maar afwachten of je er last van krijgt. Verder komen op internet echt alleen de negatieve dingen naar voren (zoals ook al eerder gezegd) omdat de positieve vrouwen geen forum opzoeken om vragen te stellen of te klagen

Succes iig met het vinden van de juiste anticonceptie!
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
pi_58854933
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 12:25 schreef Jipje het volgende:

[..]

tja, dit ziet er allemaal ernstig uit, maar hebben jullie wel eens gekeken naar de bijwerkingen van de pil en de nuvaring? Bij de microgynon staan nog meer bijwerkingen (inclusief bovenstaande, behalve natuurlijk verlies van de spiraal en doorboring van de baarmoeder) en bij de nuvaring staan ook dezelfde bijwerkingen. Inclusief acne...

Tis gewoon allemaal troep

* Jipje weet het nu zeker, die neemt er een!
Weet ik, het ging mij niet om de bijwerkingen, maar om het feit dat B.ertha's huisarts had gezegd dat het niet in de bijsluiter stond.
Inderdaad, alle medicijnen hebben gigantische bijwerkingen. Ik kreeg een keer iets tegen hoofdpijn, wat als bijwerking hoofdpijn had...
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 12:28 schreef Jipje het volgende:

[..]

Ik vind het jammer dat je je hebt laten afschrikken. Zoals ik hierboven al zei, de bijwerkingen van de minipil en de nuvaring liegen er ook niet om, volgens de bijsluiter. Je moet toch maar afwachten of je er last van krijgt. Verder komen op internet echt alleen de negatieve dingen naar voren (zoals ook al eerder gezegd) omdat de positieve vrouwen geen forum opzoeken om vragen te stellen of te klagen

Succes iig met het vinden van de juiste anticonceptie!
Ik heb me niet echt laten afschrikken. Ik was vanaf het begin al niet zeker of dit, voor mij, wel de juiste anticonceptie methode was. Maar door dit topic ben ik er wel achter gekomen dat het inderdaad niet de juiste oplossing voor mij is. Vandaar.
  vrijdag 23 mei 2008 @ 13:50:44 #18
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58855211
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 13:41 schreef Angelfrouk het volgende:
Ik heb me niet echt laten afschrikken. Ik was vanaf het begin al niet zeker of dit, voor mij, wel de juiste anticonceptie methode was. Maar door dit topic ben ik er wel achter gekomen dat het inderdaad niet de juiste oplossing voor mij is. Vandaar.
nou ja, dat is ook goed om te weten, toch?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_58901205
hoi dames,

aanstaande donderdag ga ik een spiraal laten plaatsen.
Pil heeft niet al te fijne bijwerkingen en hoop daar zo af te komen.
Even een vraagje van mij op alle pijn ervaringen na kon ik niet vinden hoe het tussen uit de wachtkamer en weer naar huis gaan verliep.
Ik verdraag geen maandverband dus zit te wachten (ben donderdag ongesteld) met tampon in.
Maar waar ga ik die laten als ik dan opgeroepen wordt om bij gyne binnen te gaan???
En als ik na zetten spiraal weg ga kan ik er dan gewoon weer 1 zetten?

Hoor 't graag van jullie!

Ennuh sorry voor de smakelijke details
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zondag 25 mei 2008 @ 18:10:07 #20
92409 Twinky
Little star.
pi_58902795
nee mag niet met tampon

Wat verdraag je niet aan maandverband?
pi_58911987
Wat mag daaraan niet ervoor of erna?
Laten we het erop houden dat ik giga jeuk krijg ervan
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  maandag 26 mei 2008 @ 09:00:21 #22
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_58912686
quote:
Op maandag 26 mei 2008 06:22 schreef Ml-etje het volgende:
Wat mag daaraan niet ervoor of erna?
Laten we het erop houden dat ik giga jeuk krijg ervan
Niet ervoor lijkt me, erna toch wel? Dat wordt ouderwets een grote katoenen lap dragen dan.... Jeuk is kut!

Ik heb trouwens een naar de werkzame stoffen zitten kijken, en ze zeggen dat dat hormoon van de mirena ervoor zorgt dat je minder tot niet ongesteld wordt. Die stof (levonorgestrel) zit ook in mijn pil. Maar ik ben nu echt megaongesteld, terwijl ik daar met de nuvaring dus geen last van had, daarmee was ik veel minder ongesteld. Komt dat dan echt alleen door dat 2e hormoon wat de pil bevat? Zorgt dat ervoor dat er baarmoederslijmvlies opgebouwd wordt?
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
pi_58916483
quote:
Op maandag 26 mei 2008 09:00 schreef Jipje het volgende:

[..]

Niet ervoor lijkt me, erna toch wel? Dat wordt ouderwets een grote katoenen lap dragen dan.... Jeuk is kut!

Ik heb trouwens een naar de werkzame stoffen zitten kijken, en ze zeggen dat dat hormoon van de mirena ervoor zorgt dat je minder tot niet ongesteld wordt. Die stof (levonorgestrel) zit ook in mijn pil. Maar ik ben nu echt megaongesteld, terwijl ik daar met de nuvaring dus geen last van had, daarmee was ik veel minder ongesteld. Komt dat dan echt alleen door dat 2e hormoon wat de pil bevat? Zorgt dat ervoor dat er baarmoederslijmvlies opgebouwd wordt?
Lijkt me wel.
Je baarmoederslijmvlies wordt afgestoten omdat er geen bevruchting heeft plaatsgevonden, dat is menstruatie. Als er minder tot geen slijmvlies wordt opgebouwd, hoeft het ook niet te worden afgestoten.
  maandag 26 mei 2008 @ 12:21:35 #24
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_58916519
quote:
Op maandag 26 mei 2008 09:00 schreef Jipje het volgende:

[..]

Niet ervoor lijkt me, erna toch wel? Dat wordt ouderwets een grote katoenen lap dragen dan.... Jeuk is kut!

Ik heb trouwens een naar de werkzame stoffen zitten kijken, en ze zeggen dat dat hormoon van de mirena ervoor zorgt dat je minder tot niet ongesteld wordt. Die stof (levonorgestrel) zit ook in mijn pil. Maar ik ben nu echt megaongesteld, terwijl ik daar met de nuvaring dus geen last van had, daarmee was ik veel minder ongesteld. Komt dat dan echt alleen door dat 2e hormoon wat de pil bevat? Zorgt dat ervoor dat er baarmoederslijmvlies opgebouwd wordt?
Hoe lang heb je 'm al? Want bij mij zeiden ze dat het best heel onregelmatig en nog heftig kan zijn de eerste 3-6 maanden.

Even een stukje van wikipedia gepikt over Progesteron (wat levonorgestrel is):

"Progesteron zorgt voor een toestand waarin de eicel bevrucht kan worden en het de beste mogelijkheden heeft om zich te ontwikkelen tot een baby.
Progesteron zorgt er ook voor dat het slijm in de baarmoedermond zo wordt veranderd dat zaadcellen erdoor worden gehinderd de baarmoeder te betreden. Dit gebeurt zowel met als zonder bevruchting van de eicel. Het remt ook via de hypothalamus en via de hypofyse de ovulatie door blokkering van de afgifte van luteïniserend hormoon (LH) en voorkomt daardoor de mogelijkheid van een late bevruchting van een eventueel tweede ei. Beide functies zijn erop gericht dat de kans op meerlinggeboorten kleiner wordt."


Beetje raar stukje natuurlijk omdat het vooral op de zwangerschap ingaat, maar het zorgt er dus idd voor dat je niet of nauwelijks meer ongesteld wordt door de fase waarin je zit.

Oh, nog een stukje:
"Progesteron is veelal opgenomen in de pil; hierbij is de werkzaamheid gericht op het verstoren van de menstruele cyclus. Progesteron blijkt te werken tegen borstkanker en baarmoederkanker indien een tumor in de borst of in het baarmoederslijmvlies nog deels afhankelijk is van de aanwezigheid van geslachtshormonen."

Als je nog meer info wil, wil ik wel ff mn studieboeken doorkijken? XD wellicht dat daar ook nog wat instaat.
I never look back, darling. It distracts from the now.
  maandag 26 mei 2008 @ 16:04:02 #25
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_58921261
quote:
Op maandag 26 mei 2008 12:21 schreef Enfermera het volgende:

[..]

lang verhaal

Als je nog meer info wil, wil ik wel ff mn studieboeken doorkijken? XD wellicht dat daar ook nog wat instaat.
Als ik het dus goed begrijp, zorgt progesteron ervoor je in een soort fase blijft hangen alsof je net zwanger bent? Dus afgesloten zodat er geen sperma meer binnenkomt en er vind geen ovulatie meer plaats omdat er al 1 vrijgekomen is en dat is meer als genoeg

Maar, hoe zit het dan met het feit dat het zou voorkomen dat baarmoederslijmvlies opgebouwd wordt? Je zou zeggen dat, om een eitje goed te laten innestelen (belangrijk onderdeel van zwangerschap) dat er juist meer baarmoederslijmvlies moet komen....
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
pi_58921990
quote:
Op maandag 26 mei 2008 16:04 schreef Jipje het volgende:

[..]

Als ik het dus goed begrijp, zorgt progesteron ervoor je in een soort fase blijft hangen alsof je net zwanger bent? Dus afgesloten zodat er geen sperma meer binnenkomt en er vind geen ovulatie meer plaats omdat er al 1 vrijgekomen is en dat is meer als genoeg

Maar, hoe zit het dan met het feit dat het zou voorkomen dat baarmoederslijmvlies opgebouwd wordt? Je zou zeggen dat, om een eitje goed te laten innestelen (belangrijk onderdeel van zwangerschap) dat er juist meer baarmoederslijmvlies moet komen....
Bovenstaand verhaal gaat over progesteron. Misschien is het dat levonorgestel of nog wel iets anders dat zorgt voor het slijmvlies?
pi_58923694
quote:
Op maandag 26 mei 2008 09:00 schreef Jipje het volgende:

[..]

Niet ervoor lijkt me, erna toch wel? Dat wordt ouderwets een grote katoenen lap dragen dan.... Jeuk is kut!

Ik heb trouwens een naar de werkzame stoffen zitten kijken, en ze zeggen dat dat hormoon van de mirena ervoor zorgt dat je minder tot niet ongesteld wordt. Die stof (levonorgestrel) zit ook in mijn pil. Maar ik ben nu echt megaongesteld, terwijl ik daar met de nuvaring dus geen last van had, daarmee was ik veel minder ongesteld. Komt dat dan echt alleen door dat 2e hormoon wat de pil bevat? Zorgt dat ervoor dat er baarmoederslijmvlies opgebouwd wordt?
Tsja bij afspraak maken hebben ze niets over tampons gezegd en mijn huisarts kent mijn allergie dus ga er maar gewoon heen met en weg met..
Katoenen lap hihi het probleem is dat ook dat niets wordt. Het gaat niet om het verband zelf maar om de lichte vochtigheid die je altijd houdt van het verband en de stoffen die daarvanaf komen..
Zag even een visioen voor me van die katoenen luiers
Iemand ervaring ermee??
Hoe hebben jullie dat gedaan??
Heen met ?? en daar weg met ??
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  maandag 26 mei 2008 @ 18:42:34 #28
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_58924043
quote:
Op maandag 26 mei 2008 18:21 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

Tsja bij afspraak maken hebben ze niets over tampons gezegd en mijn huisarts kent mijn allergie dus ga er maar gewoon heen met en weg met..
Katoenen lap hihi het probleem is dat ook dat niets wordt. Het gaat niet om het verband zelf maar om de lichte vochtigheid die je altijd houdt van het verband en de stoffen die daarvanaf komen..
Zag even een visioen voor me van die katoenen luiers
Iemand ervaring ermee??
Hoe hebben jullie dat gedaan??
Heen met ?? en daar weg met ??
Katoenen luiers

Nee sorry, ik heb verder geen advies eigenlijk. Hoewel ik vind dat de nieuwste libresse keurig droog blijft... Maar tis natuurlijk nog steeds een stuk minder ademend dan een gewone katoenen slip...

Ik zou het gewoon even navragen bij de betreffende arts, of het een probleem is. Misschien hebben die anders ook wel een tip?
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
  maandag 26 mei 2008 @ 18:55:58 #29
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_58924352
quote:
Op maandag 26 mei 2008 16:04 schreef Jipje het volgende:

[..]

Als ik het dus goed begrijp, zorgt progesteron ervoor je in een soort fase blijft hangen alsof je net zwanger bent? Dus afgesloten zodat er geen sperma meer binnenkomt en er vind geen ovulatie meer plaats omdat er al 1 vrijgekomen is en dat is meer als genoeg

Maar, hoe zit het dan met het feit dat het zou voorkomen dat baarmoederslijmvlies opgebouwd wordt? Je zou zeggen dat, om een eitje goed te laten innestelen (belangrijk onderdeel van zwangerschap) dat er juist meer baarmoederslijmvlies moet komen....
Even in mijn anatomieboek gespiekt, dit heb ik eruit:

Tijdens de menstruatiefase daalt de productie van progesteron sterk.
Tijdens de ovulatiefase heb je veel oestrogenen die aangemaakt worden.
Voor een optimale innesteling van het eitje, in de secretiefase/afscheidingsfase of ook wel gestagene fase genoemd, worden er ook progestagenen afgescheiden. Dit zorgt voor een optimale omgeving voor een enventuele innesteling.

Dus je zou kunnen zeggen dat er eerst, tijdens de ovulatiefase, baarmoederslijmvlies wordt opgebouwd onder invloed van oestrogenen, en later ook de combinatie van oestrogenen en progesteron (meer progesteron dan oestrogeen). Je hypofyse maakt trouwens overuren tijdens de ovulatiefase, tijdens de rest van je cyclus is dat minder. De hormonen zijn ook anders die de hypofyse aanmaakt, vanzelfsprekend.
Je lichaamstemperatuur is ook nog hoger vanaf de ovulatie tot aan de menstruatie.

Ik kan het nog wel ingewikkelder maken, er staat veel over geschreven, maar zo is het even makkelijk uitgelegd
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_58924924
quote:
Op maandag 26 mei 2008 18:42 schreef Jipje het volgende:

[..]

Katoenen luiers

Nee sorry, ik heb verder geen advies eigenlijk. Hoewel ik vind dat de nieuwste libresse keurig droog blijft... Maar tis natuurlijk nog steeds een stuk minder ademend dan een gewone katoenen slip...

Ik zou het gewoon even navragen bij de betreffende arts, of het een probleem is. Misschien hebben die anders ook wel een tip?
Ben inmiddels alle fora's doorgegaan en las daar verschillende mensen die meteen weer tampons gebruikten pffff opluchting. En idd we zien wel ben gelukkig zo slim geweest de vrijdag vrij te nemen en dan het weekend nog en dan die maandag finito.

Mijn huisarts had zelf geen idee wat hij wel wilde is dat ik de pil bleef innemen tot de controle dat de spiraal goed zat geweest was (6 weken na plaatsing meestal?).

Heb ik nergens iets over terug gezien hiermaar neem aan dat hij weet wat hij zegt.
Hij heeft al een aantal patienten gehad waar de spiraal van "verdwenen" was en dus heeft hij zoiets van dubbelcheck.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  maandag 26 mei 2008 @ 19:47:36 #31
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_58925446
quote:
Op maandag 26 mei 2008 19:25 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

Ben inmiddels alle fora's doorgegaan en las daar verschillende mensen die meteen weer tampons gebruikten pffff opluchting. En idd we zien wel ben gelukkig zo slim geweest de vrijdag vrij te nemen en dan het weekend nog en dan die maandag finito.

Mijn huisarts had zelf geen idee wat hij wel wilde is dat ik de pil bleef innemen tot de controle dat de spiraal goed zat geweest was (6 weken na plaatsing meestal?).

Heb ik nergens iets over terug gezien hiermaar neem aan dat hij weet wat hij zegt.
Hij heeft al een aantal patienten gehad waar de spiraal van "verdwenen" was en dus heeft hij zoiets van dubbelcheck.
Huh? Dus je moet ook je pil in blijven nemen terwijl je je spiraal al hebt?! Hoezo dat dan?
Als je niet zwanger wilt worden kan je toch ook gewoon een condoom gebruiken.. Waarom moet je die extra hormonen er nou nog bij hebben? Ik vat 'm even niet.
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_58925509
TSja ik snapte hem ook niet maar dat was zijn tip.
En ach als ik zo denk die hormonen slik ik nu al zooo lang dat ene maandje kan er dan nog wel bij?
Of misschien dat condoom en spiraal vanwege die "sprietjes" niet zo goed samen gaan in begin??
Tsja ik was iets te beduusd om door te vragen
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  maandag 26 mei 2008 @ 20:17:56 #33
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_58926037
quote:
Op maandag 26 mei 2008 19:51 schreef Ml-etje het volgende:
TSja ik snapte hem ook niet maar dat was zijn tip.
En ach als ik zo denk die hormonen slik ik nu al zooo lang dat ene maandje kan er dan nog wel bij?
Of misschien dat condoom en spiraal vanwege die "sprietjes" niet zo goed samen gaan in begin??
Tsja ik was iets te beduusd om door te vragen
Condoom is geen enkel probleem hoor, dat is bij mij ook gezegd! Dat zijn gewoon stoffen draadjes, daar zit echt niet iets in wat dat condoom kan beschadigen! Ik vind het nogal apart dat ie dat zegt, dat heb ik nog nooit gehoord. Magoed. In principe is ie al wel veilig, alleen is de kans iets groter omdat je er nog wat aan moet wennen. Maar opzich moet ie z'n werk wel doen. Magoed..
En je moet echt wel gewoon alles vragen wat je wil bij een arts trouwens hoor, het is jouw lichaam, jouw leven.
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_58926162
Hihi ja ga het ook mooi vragen bij de gynea..
En ach wanneer is die controle of hij goed zit??
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  maandag 26 mei 2008 @ 22:08:11 #35
204710 je_ouwe_moer
let op je woorden jongeman!
pi_58928558
Die controle is na 6 weken.
Maar ik ga morgen al. Hij zit morgen 5 weken en ik wil dat ding eruit hebben

Hoofdpijn en al 5 weken ongesteld zijn, dat zijn dingen waar ik nog wel geduld mee heb en die ik nog wel een paar maanden aan zou willen kijken om te zien of het weggaat.
Maar mijn grote criterium was dat het niet negatief in moet werken op m'n seksleven, en dat doet het dus WEL.
Mijn libido is drastisch verlaagd, er is nu nogal wat voor nodig om me in de mood te krijgen. Die draadjes zijn voor ons allebei een probleem, dat voelt gewoon vervelend. En wat ik het vervelendst vind is dat neuken nu sowieso raar voelt in m'n vagina, ik wil het niet meer zo diep, niet meer zo lang.... Het voelt gewoon niet fijn. En ik vind dit dus echt heel bezwaarlijk, we hadden eerst een geweldig seksleven en we waren altijd uren met elkaar bezig, en nu kan ik het gewoon niet meer zo lang, áls ik zal zin heb.

Nou met dat soort bijwerkingen heb ik dus niet het geduld om het nog eens twee maanden aan te kijken.
So long, Mirena, welcome back, Diane
[/experiment]
pi_58928871
Klinkt vervelend zeg!

Merk wel het is bij iedereen anders.
Overigens krijg je wel vaak iets om dat overdreven bloeden te stoppen

Ga ivm vakantie wel vragen of ik die controle na 4 weken kan krijgen..
Is er een reden voor dat dat na 6 moet?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  maandag 26 mei 2008 @ 22:23:39 #37
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58928915
toevallig ouwe moer, ik moet ook morgen voor controle!
Ik moest van de huisarts terugkomen voor controle ná mijn eerstvolgende menstruatie, maar dat ding zit er inmiddels al 9 weken en behalve vieze prut in het begin, ben ik helemaal niet meer ongesteld geweest. Vandaag eerst maar eens gebeld. Volgens de dokter kon het geen kwaad, maar ze gaan toch maar even checken morgen
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  dinsdag 27 mei 2008 @ 00:36:45 #38
204710 je_ouwe_moer
let op je woorden jongeman!
pi_58932035
quote:
Op maandag 26 mei 2008 22:23 schreef Muck het volgende:
toevallig ouwe moer, ik moet ook morgen voor controle!
Ik moest van de huisarts terugkomen voor controle ná mijn eerstvolgende menstruatie, maar dat ding zit er inmiddels al 9 weken en behalve vieze prut in het begin, ben ik helemaal niet meer ongesteld geweest. Vandaag eerst maar eens gebeld. Volgens de dokter kon het geen kwaad, maar ze gaan toch maar even checken morgen
Nou, mijn onderstel is juist veranderd in een 24-uurs prutfabriek
pi_58933443
Morge,

Ik heb in maart de mirena laten zetten. Toen heb ik twee weken last van krampen gehad. En kon ik bijna niks doen. En daarn ging het helemaal TOP !! tot nu. Sinds vorige week heb ik dus weer last van de kramp ik kan niks. Ja stil zitten of liggen, maar zodra ik effe wat doe dan begint het. En helemaal als ik me ergens over opwind. Nou dan kan je me eigenlijk meteen wel afschieten. Is dit normaal ??

Heb trouwens over twee weken een afspraak voor controle. Ik kon namelijk de touwtjes niet voelen.
Dus effe laten checken maar.....
pi_58935499
quote:
Op maandag 26 mei 2008 22:21 schreef Ml-etje het volgende:
Klinkt vervelend zeg!

Merk wel het is bij iedereen anders.
Overigens krijg je wel vaak iets om dat overdreven bloeden te stoppen
Provera!
Werkt perfect. Ik kreeg het omdat ik al 9 dagen behoorlijk ongesteld was. Volgens huisarts normaal, volgens trombose arts absoluut niet normaal. Toen ben ik maar eens flink kwaad geworden. Huisarts van de dokerswacht schreef Provera voor. Na 3 dagen was alles over. Geweldig!

je_ouwe_moer, ik weet natuurlijk niet hoe erg je bloed, maar als het te gek wordt, bel dan je huisarts. Laat je niet afschepen met "het gaat wel over". Teveel bloedverlies kan namelijk schadelijk zijn.
Als je ongesteld bent stoot je namelijk je baarmoederslijmvlies af. Daarbij knappen meerdere bloedvaatjes in je baarmoeder. En als die door blijven bloeden kun je problemen krijgen. Als het bij jou al zo lang duurt is het misschien een idee om ook eens even je ijzergehalte in het bloed te laten prikken.
  dinsdag 27 mei 2008 @ 11:59:08 #41
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_58937969
quote:
Op maandag 26 mei 2008 22:08 schreef je_ouwe_moer het volgende:
[knip]
Jeetje, wat klote zeg Pff, dat zou ik idd ook niet volhouden. Kan me voorstellen dat je het niet nog een paar maanden wil proberen, dat is echt funest..

Trouwens, heeft iemand ook last van haaruitval? Het is niet dat ik kaal wordt, maar er zit toch meer haar in mijn borstel dan normaal, en het lijkt echt alsof ik minder haar op mn hoofd heb dan voorheen... Hoop toch wel dat dat op een gegeven moment ophoudt!

[ Bericht 1% gewijzigd door Enfermera op 28-05-2008 11:38:27 ]
I never look back, darling. It distracts from the now.
  dinsdag 27 mei 2008 @ 15:03:25 #42
119411 Paradijsvogeltje
is veilig geland!
pi_58942305
Tjonge... wat een ervaringen zeg...
Bij mij gaat het tot nu toe best goed eigenlijk. Afgezien van wat (vreet)buien, maarja..
Ik wil hem toch wel even laten checken van de week. Na een jaar gewoon even kijken hoe dat dingetje nog zit.
Deze user werd mede mogelijk gemaakt door Yvonne. Bedankt!
Like does the man say 'Is now the time to take of my pants?' ...'Yes.', I said.
  dinsdag 27 mei 2008 @ 15:56:54 #43
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58943401
Zo, vanmorgen controle gehad en het ziet er prima uit volgens de dokter
Dat ik nu al helemaal niet meer ongesteld word, vind ik alleen maar heel erg fijn, haha
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  dinsdag 27 mei 2008 @ 16:19:53 #44
119411 Paradijsvogeltje
is veilig geland!
pi_58943900
quote:
Op dinsdag 27 mei 2008 15:56 schreef Muck het volgende:
Zo, vanmorgen controle gehad en het ziet er prima uit volgens de dokter
Dat ik nu al helemaal niet meer ongesteld word, vind ik alleen maar heel erg fijn, haha
Niet te vroeg juichen, hoor. Bij mij kwam het na een paar maanden gewoon terug.
Deze user werd mede mogelijk gemaakt door Yvonne. Bedankt!
Like does the man say 'Is now the time to take of my pants?' ...'Yes.', I said.
  dinsdag 27 mei 2008 @ 16:36:56 #45
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58944279
quote:
Op dinsdag 27 mei 2008 16:19 schreef Paradijsvogeltje het volgende:

[..]

Niet te vroeg juichen, hoor. Bij mij kwam het na een paar maanden gewoon terug.
ik hoop het niet!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_58948831
quote:
Op dinsdag 27 mei 2008 16:36 schreef Muck het volgende:

[..]

ik hoop het niet!

Nou ik hoop met je mee
Nou nog twee dagen te gaan, mijn collega wilde vandaag onze leidinggevende wijsmaken dat ik er maandag niet ben lekker is dat!
dat ging dus van jij

Ga donderdag lekker high zitten worden op mijn werk prop er gewoon vanaf s'morgens 10 uur pijnstillers in en dan weet ik zeker dat ik goed verdoofd ben

Ondanks mijn krabziekte ga ik bij binnenkomst in ziekenhuis wel even tampon verwisselen voor mijn eerste verbandje in de afgelopen 5 jaar en dan hopen dat het niet te lang wachten is....

Die gynea gaat me vast n grote zeur vinden als ik vraag na 4 weken op controle mogen te komen (voor vakantie) maarja wil graag daarvoor wel weten of alles goed zit anders dan sta je daar met/zonder spiraal of eentje die ergens zit waar hij niet moet zitten of rare bijverschijnselen. Kortom gekkigheid
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  dinsdag 27 mei 2008 @ 21:56:36 #47
92409 Twinky
Little star.
pi_58950974
kramp en bloed hier veel kramp
  dinsdag 27 mei 2008 @ 22:11:33 #48
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_58951390
quote:
Op dinsdag 27 mei 2008 21:56 schreef Twinky het volgende:
kramp en bloed hier veel kramp
Aww meid.. ik leef met je mee. Ik zit hier ook al de hele middag op de bank met mn knieen opgetrokken van de kramp. Zelfs 2 paracetamol + een ibuprofen mogen niet baten
I never look back, darling. It distracts from the now.
  dinsdag 27 mei 2008 @ 23:15:50 #49
204710 je_ouwe_moer
let op je woorden jongeman!
pi_58952925
quote:
Op dinsdag 27 mei 2008 11:59 schreef Enfermera het volgende:

[..]

Jeetje, wat klote zeg Pff, dat zou ik idd ook niet volhouden. Kan me voorstellen dat je het niet nog een paar maanden wil proberen, dat is echt funest voor je verjaardag.

Verjaardag?
  woensdag 28 mei 2008 @ 11:39:31 #50
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_58959940
quote:
Op dinsdag 27 mei 2008 23:15 schreef je_ouwe_moer het volgende:

[..]

Verjaardag?
Eh. Blijkbaar was ik even met iets anders bezig. Sowwy!
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_58971999
hallo!!

ben al een tijdje niet meer in de lucht geweest maar ik ben er weer!
Ik heb nu ruim een jaar mijn mirena, maar ben nu een beetje aan het rommelen.
Voelen jullie je soms ook zo ongesteld??? Ik heb regelmatig last van buikpijn, en wat meer afscheiding.
Het is echt supergevoelig, maar trekt meestal na een paar dagen weer weg.Herkennen jullie dit?
In een eerder deel vroeg iemand wanneer / hoe snel je zwanger kan zijn na het verwijderen van mirena. Iemand een antwoord?????

groetjes!
  donderdag 29 mei 2008 @ 01:42:50 #52
204710 je_ouwe_moer
let op je woorden jongeman!
pi_58979264
quote:
Op woensdag 28 mei 2008 20:36 schreef Mar77 het volgende:
hallo!!

ben al een tijdje niet meer in de lucht geweest maar ik ben er weer!
Ik heb nu ruim een jaar mijn mirena, maar ben nu een beetje aan het rommelen.
Voelen jullie je soms ook zo ongesteld??? Ik heb regelmatig last van buikpijn, en wat meer afscheiding.
Het is echt supergevoelig, maar trekt meestal na een paar dagen weer weg.Herkennen jullie dit?
In een eerder deel vroeg iemand wanneer / hoe snel je zwanger kan zijn na het verwijderen van mirena. Iemand een antwoord?????

groetjes!
Ik geloof dat je in principe na je eerste menstruatie na het vewijderen alweer zwanger kunt worden, een maand dus ongeveer. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat het in die tussenliggende maand veilig is om onbeschemrd seks te hebben, want je zult maar net die ene zijn die al wél eerder vruchtbaar is.

Oh trouwens, naast gebrek aan libido, raar gevoel bij de seks etc. heb ik ondertussen ook mijn acné weer in volle glorie terug Dat wordt weer terug aan de dianepil dus...
pi_58983738
hmmm libido??? wat was dat ook alweer???
ik heb alleen een paar dagen in de maand last van puistjes. Behalve wat vage klachten laat ik hem gewoon lekker zitten, kunnen de maandverband en de tampons gewoon in de kast blijven.
pi_58990930
Heb hem net laten zetten, fluitje van een cent.
Niets maandverband gebruiken en zat met1 goed.
Nu wel wat buikpijn maar das logisch
Dus dames pijnloos kan ook
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  donderdag 29 mei 2008 @ 16:27:15 #55
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58991233
quote:
Op donderdag 29 mei 2008 16:11 schreef Ml-etje het volgende:
Heb hem net laten zetten, fluitje van een cent.
Niets maandverband gebruiken en zat met1 goed.
Nu wel wat buikpijn maar das logisch
Dus dames pijnloos kan ook
dan ben je echt wel een uitzondering, haha
bij mij zat ie ook meteen goed, maar heb wel een dag flinke pijn gehad na het zetten
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 29 mei 2008 @ 16:33:17 #56
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_58991357
quote:
Op donderdag 29 mei 2008 16:27 schreef Muck het volgende:

[..]

dan ben je echt wel een uitzondering, haha
bij mij zat ie ook meteen goed, maar heb wel een dag flinke pijn gehad na het zetten
Idd.. bij veel vrouwen die nog geen kinderen hebben gehad is het erg pijnlijk..!
Mja, je hebt ook lucky ones.
I never look back, darling. It distracts from the now.
  donderdag 29 mei 2008 @ 16:44:59 #57
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58991612
quote:
Op donderdag 29 mei 2008 16:33 schreef Enfermera het volgende:

[..]

Idd.. bij veel vrouwen die nog geen kinderen hebben gehad is het erg pijnlijk..!
Mja, je hebt ook lucky ones.
dat blijkt

totaal offtopic: ik zie nu ineens wat je UI voorstelt! het is een vis!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 29 mei 2008 @ 17:04:39 #58
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_58992044
quote:
Op donderdag 29 mei 2008 16:44 schreef Muck het volgende:

[..]

dat blijkt

totaal offtopic: ik zie nu ineens wat je UI voorstelt! het is een vis!
Ja, die arts zei bij mij; bij 9 vd 10 vrouwen doet het helemaal geen pijn hoor! Right.

Hahahaha! Geweldig. Is het zo slecht te zien dan?? Of is het gewoon een raar plaatje Tis die vis uit Finding Nemo, in de vissekom bij de tandarts.
I never look back, darling. It distracts from the now.
  donderdag 29 mei 2008 @ 17:34:57 #59
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_58992702
quote:
Op donderdag 29 mei 2008 17:04 schreef Enfermera het volgende:

[..]

Ja, die arts zei bij mij; bij 9 vd 10 vrouwen doet het helemaal geen pijn hoor! Right.
dan zitten hier alleen de 1 van de 10 vrouwen verzameld zeker
quote:
Hahahaha! Geweldig. Is het zo slecht te zien dan?? Of is het gewoon een raar plaatje Tis die vis uit Finding Nemo, in de vissekom bij de tandarts.
Nee, ik ben gewoon kleurenblind en heb ook nooit echt veel moeite gedaan om te kijken, maar mijn blik viel er nu ineens op
Finding Nemo
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 29 mei 2008 @ 17:36:18 #60
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_58992740
quote:
Op donderdag 29 mei 2008 17:34 schreef Muck het volgende:

[..]

dan zitten hier alleen de 1 van de 10 vrouwen verzameld zeker
[..]

Nee, ik ben gewoon kleurenblind en heb ook nooit echt veel moeite gedaan om te kijken, maar mijn blik viel er nu ineens op
Finding Nemo
Waarschijnlijk, ja. Of dokters liegen gewoon.

Ghehe Jaaaa
I never look back, darling. It distracts from the now.
  donderdag 29 mei 2008 @ 18:01:55 #61
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_58993335
quote:
Op donderdag 29 mei 2008 17:36 schreef Enfermera het volgende:

[..]

Waarschijnlijk, ja. Of dokters liegen gewoon.

Ghehe Jaaaa
De 91% tevreden gebruiksters is blijkbaar ook overdreven, want ik hoorde laatst dat sterilisatie het best bevalt, met 72% tevreden gebruiksters...

offtopic: Flo is het toch?
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
  donderdag 29 mei 2008 @ 18:35:23 #62
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_58994007
quote:
Op donderdag 29 mei 2008 18:01 schreef Jipje het volgende:

[..]

De 91% tevreden gebruiksters is blijkbaar ook overdreven, want ik hoorde laatst dat sterilisatie het best bevalt, met 72% tevreden gebruiksters...

offtopic: Flo is het toch?
Oh? Wat raar. Dat weet ik ook niet precies.. Het zou best kunnen dat het niet klopt, die aantallen verschillen natuurlijk ook wel per onderzoek..

Ja klopt ^^
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_58994653
Tsja voor mensen die nog kinderen willen is sterilisatie geen optie en sommige mensen vinden dat enger dan mirena laten zetten.
Maar serieus heb geen pijn gehad heb wel advies gekregen paracetamol en ibru te nemen (braaf gedaan). Het laatste denk ik omdat ik geen maandverband mag gebruiken (ibru helpt tegen ontsteking).

Zit nu dus op de bank (heb wel gelegen ivm wat krampjes maar niet heel erg net als beginnende ongi) en gaat goed duimen maar du..
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  donderdag 29 mei 2008 @ 19:20:42 #64
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_58994929
quote:
Op donderdag 29 mei 2008 19:06 schreef Ml-etje het volgende:
Tsja voor mensen die nog kinderen willen is sterilisatie geen optie en sommige mensen vinden dat enger dan mirena laten zetten.
Maar serieus heb geen pijn gehad heb wel advies gekregen paracetamol en ibru te nemen (braaf gedaan). Het laatste denk ik omdat ik geen maandverband mag gebruiken (ibru helpt tegen ontsteking).

Zit nu dus op de bank (heb wel gelegen ivm wat krampjes maar niet heel erg net als beginnende ongi) en gaat goed duimen maar du..
Paracetamol is ook een ontstekingremmer, maar ibuprofen idd meer Nadeel van ibuprofen; je gaat meer bloeden (je bloed wordt dunner)..
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_58995099
Ooh zal zo eens kijken (excuus voor de beeldvorming!) hoop op niets maar dat zal ijdele hoop zijn..
Ibru is bovendien smerig maar zal niet voor niets zijn
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  donderdag 29 mei 2008 @ 19:49:39 #66
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_58995573
Tis gewoon extra pijnstilling, dat kreeg ik ook mee, maar dan Naproxen. Ongeveer hetzelfde.
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_58996399
Oh die heb ik ook liggen...hihi grossier erin maak ze nooit op
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_59006292
quote:
Op donderdag 29 mei 2008 18:01 schreef Jipje het volgende:

[..]

De 91% tevreden gebruiksters is blijkbaar ook overdreven, want ik hoorde laatst dat sterilisatie het best bevalt, met 72% tevreden gebruiksters...

offtopic: Flo is het toch?
Het eerste wat ik me altijd afvraag is wie die onderzoeken betaald. De producent van de Mirena heeft er erg veel belang bij dat het tevredenheids percentage zo hoog mogelijk is.
  vrijdag 30 mei 2008 @ 09:46:42 #69
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59006402
quote:
Op vrijdag 30 mei 2008 09:40 schreef Angelfrouk het volgende:

[..]

Het eerste wat ik me altijd afvraag is wie die onderzoeken betaald. De producent van de Mirena heeft er erg veel belang bij dat het tevredenheids percentage zo hoog mogelijk is.
Ja daarom. Dus zal die 91% vast niet kloppen
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
  vrijdag 30 mei 2008 @ 12:10:21 #70
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_59009544
Idd, als je op die site kijkt van Mirena lijkt het ook een grote reclamecampagne. Ja, het is natuurlijk een goed voorbehoedsmiddel, maar over de misstanden zou ook een onafhankelijke organisatie onderzoek moeten doen eigenlijk, hoe vaak dat voorkomt en wat de ervaring is van vrouwen met dat ding. Dan krijg je een goed beeld. Nu idd niet.
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_59013855
Ja dat is zo...
Maar hier nog steeds tevredenheid.
Mini tamponnetjes uit de kast gehaald en echt miniem bloedverlies..dussuh geweldig normaal ben ik op vrijdag nog gewoon ongesteld
Overigens is het zo dat hetgeen de eerste drie maanden met uitzondering van de eerste week dat je de spiraal hebt blijvend zou moeten zijn voor de rest van je spiraaltijd..
Hevige bloedingen en buikpijn dan moet je terug
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  vrijdag 30 mei 2008 @ 15:54:03 #72
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_59014460
quote:
Op vrijdag 30 mei 2008 15:27 schreef Ml-etje het volgende:
Ja dat is zo...
Maar hier nog steeds tevredenheid.
Mini tamponnetjes uit de kast gehaald en echt miniem bloedverlies..dussuh geweldig normaal ben ik op vrijdag nog gewoon ongesteld
Overigens is het zo dat hetgeen de eerste drie maanden met uitzondering van de eerste week dat je de spiraal hebt blijvend zou moeten zijn voor de rest van je spiraaltijd..
Hevige bloedingen en buikpijn dan moet je terug
Hier snap ik even niks van. Kan je dat ff nader uitleggen?
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_59015879
De gynea legde me uit dat als je de eerste drie maanden onregelmatig ongesteld bent bijvoorbeeld dan ben je dat daarna ook
Ben je de eerste drie maanden niet ongesteld dan ben je dat daarna ook..
Met uitzondering van de eerste week dan want dan moet je lichaam nog enorm wennen.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  vrijdag 30 mei 2008 @ 17:12:20 #74
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_59016082
quote:
Op vrijdag 30 mei 2008 17:04 schreef Ml-etje het volgende:
De gynea legde me uit dat als je de eerste drie maanden onregelmatig ongesteld bent bijvoorbeeld dan ben je dat daarna ook
Ben je de eerste drie maanden niet ongesteld dan ben je dat daarna ook..
Met uitzondering van de eerste week dan want dan moet je lichaam nog enorm wennen.
Bij mij zeiden ze dat het 3-6 maanden kan duren voordat je lichaam er echt aan gewend is, dat is echt een gewenningsperiode. Daarna moet het zich idd stabiliseren.
I never look back, darling. It distracts from the now.
  vrijdag 30 mei 2008 @ 19:16:31 #75
204710 je_ouwe_moer
let op je woorden jongeman!
pi_59018389
quote:
Op donderdag 29 mei 2008 11:17 schreef Mar77 het volgende:
hmmm libido??? wat was dat ook alweer???
ik heb alleen een paar dagen in de maand last van puistjes. Behalve wat vage klachten laat ik hem gewoon lekker zitten, kunnen de maandverband en de tampons gewoon in de kast blijven.
Maar vind je dat geen probleem dan? Voor mij is dat een reden om het ding te laten verwijderen, want een anticonceptiemiddel dat mijn seksleven benadeelt...
Okee, het werkt dan wel beter, maar toch. Mijn seksleven moet er echt niet onder lijden. Ik moet nou ook best wel oppassen de hele tijd als we seks hebben.
pi_59022512
hoezo oppassen?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zaterdag 31 mei 2008 @ 02:02:34 #77
204710 je_ouwe_moer
let op je woorden jongeman!
pi_59026351
quote:
Op vrijdag 30 mei 2008 22:21 schreef Ml-etje het volgende:
hoezo oppassen?
Nou, het kan niet te diep omdat dat voor hem en voor mij vervelend is nu, dus ik moet er steeds een hand tussen houden, of opletten.
pi_59051628
Hmm das idd irri wat voel jij dan precies en hij?
Want je behoort hem niet te voelen hoe dan ook..
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  woensdag 4 juni 2008 @ 11:46:48 #79
119411 Paradijsvogeltje
is veilig geland!
pi_59111738
Is gecheckt. Zit nog goed.
Deze user werd mede mogelijk gemaakt door Yvonne. Bedankt!
Like does the man say 'Is now the time to take of my pants?' ...'Yes.', I said.
  woensdag 4 juni 2008 @ 11:48:09 #80
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59111784
heel mooi
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 4 juni 2008 @ 14:16:45 #81
119411 Paradijsvogeltje
is veilig geland!
pi_59115989
quote:
Op woensdag 4 juni 2008 11:48 schreef Muck het volgende:
heel mooi
waar slaat dat 'R.I.P. Melk eigenlijk op?
Deze user werd mede mogelijk gemaakt door Yvonne. Bedankt!
Like does the man say 'Is now the time to take of my pants?' ...'Yes.', I said.
  woensdag 4 juni 2008 @ 14:19:37 #82
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59116074
quote:
Op woensdag 4 juni 2008 14:16 schreef Paradijsvogeltje het volgende:

[..]

waar slaat dat 'R.I.P. Melk eigenlijk op?
Mijn vis is ziek
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 4 juni 2008 @ 14:27:46 #83
119411 Paradijsvogeltje
is veilig geland!
pi_59116311
quote:
Op woensdag 4 juni 2008 14:19 schreef Muck het volgende:

[..]

Mijn vis is ziek
blub
Deze user werd mede mogelijk gemaakt door Yvonne. Bedankt!
Like does the man say 'Is now the time to take of my pants?' ...'Yes.', I said.
  woensdag 4 juni 2008 @ 14:41:25 #84
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59116776
quote:
Op woensdag 4 juni 2008 14:27 schreef Paradijsvogeltje het volgende:

[..]

blub
pcies
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 8 juni 2008 @ 10:53:52 #85
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_59212600
Pff, heb nou al voor de 2e keer aan het begin van de maand aardige buikpijn (zelfs met 2 paracetamol EN 2 ibuprofen voel ik het nog), plus bloedverlies Hoop toch wel dat het minder wordt, dat wordt wel gezegd over Mirena, maar nu is het ongeveer zo erg als wanneer ik geen pil slik.
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_59219519
Morgen is de dag
  zondag 8 juni 2008 @ 15:31:56 #87
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59219727
quote:
Op zondag 8 juni 2008 10:53 schreef Enfermera het volgende:
Pff, heb nou al voor de 2e keer aan het begin van de maand aardige buikpijn (zelfs met 2 paracetamol EN 2 ibuprofen voel ik het nog), plus bloedverlies Hoop toch wel dat het minder wordt, dat wordt wel gezegd over Mirena, maar nu is het ongeveer zo erg als wanneer ik geen pil slik.
lekker dan
quote:
Op zondag 8 juni 2008 15:23 schreef B.ertha het volgende:
Morgen is de dag
ik duim voor je
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_59225897
Dankje
Ik hoop dat ik een van die geluksvogels ben
pi_59229725
Ik ga deze week de huisarts bellen voor een afspraak... ik twijfel al zo lang omdat ik ZO opzie tegen het zetten maar ik ga het toch maar doen....
I had a signature once. It was awful.
  zondag 8 juni 2008 @ 22:01:00 #90
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_59231810
quote:
Op zondag 8 juni 2008 15:31 schreef Muck het volgende:

[..]

lekker dan
[..]

Enorm. Gelukkig ging het tegen de middag ook beter, misschien ook omdat ik een paar potjes De Kolonisten van Catan heb gewonnen?

Suc6 B.ertha!!
I never look back, darling. It distracts from the now.
  zondag 8 juni 2008 @ 22:03:43 #91
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59231917
quote:
Op zondag 8 juni 2008 21:06 schreef zoeperzazke het volgende:
Ik ga deze week de huisarts bellen voor een afspraak... ik twijfel al zo lang omdat ik ZO opzie tegen het zetten maar ik ga het toch maar doen....
heel goed
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_59235567
quote:
Op zondag 8 juni 2008 22:03 schreef Muck het volgende:

[..]

heel goed
Ja dat zal afwachten worden haha.... Maar ik gebruik nu de nuvaring, en ook al bevalt het me goed, er zijn toch wta minpuntjes... Het voornaamste is dat ik buikpijn krijg als ik hem langer dan 4 weken inhou... met De pil kon ik een half jaar doorslikken zonder moeite, nu MOET ik na 4 weken ongesteld worden omdat anders alles verkrampt en ik overdag pijn heb en in bed niets meer mogelijk is. Ook vind ik het lekker om écht helemaal nergens meer aan te hoeven denken. Daarbij heb ik begrepen dta Mirena zeer geschikt is voor een zware menstruatie, dus ook dat is in mijn geval erg positief. Ik ben benieuwd, we zullen het zien bij de huisarts

Maakt het trouwens nog uit wanneer in je cyclus de mirena gezet wordt?
I had a signature once. It was awful.
  maandag 9 juni 2008 @ 00:01:50 #93
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_59235685
quote:
Op zondag 8 juni 2008 23:57 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Ja dat zal afwachten worden haha.... Maar ik gebruik nu de nuvaring, en ook al bevalt het me goed, er zijn toch wta minpuntjes... Het voornaamste is dat ik buikpijn krijg als ik hem langer dan 4 weken inhou... met De pil kon ik een half jaar doorslikken zonder moeite, nu MOET ik na 4 weken ongesteld worden omdat anders alles verkrampt en ik overdag pijn heb en in bed niets meer mogelijk is. Ook vind ik het lekker om écht helemaal nergens meer aan te hoeven denken. Daarbij heb ik begrepen dta Mirena zeer geschikt is voor een zware menstruatie, dus ook dat is in mijn geval erg positief. Ik ben benieuwd, we zullen het zien bij de huisarts

Maakt het trouwens nog uit wanneer in je cyclus de mirena gezet wordt?
Meestal wordt ie gezet als je ongesteld bent, bij mij was het op de 2e dag.. Dan staat je baarmoedermond wat meer open en gaat het (zeggen ze) wat makkelijker. Hoe pijnlijk het is verschilt echter zeer sterk van persoon tot persoon. Sommigen voelen er nagenoeg niets van, bij anderen is het erg pijnlijk.. Dat is haast niet te voorspellen. Ja, ze zeggen dat het een stuk minder pijnlijk is als je een kind gekregen hebt.
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_59235830
Ja dat laatste weet ik, maar dat heb ik nog niet en ben jammer genoegnet ongesteld geweest....

en hoe lang duurt het zetten van de spiraal in zijn totaliteit, en dan bedoel ik vooral het moment dat ze echt 'in' je bezig zijn?
I had a signature once. It was awful.
  maandag 9 juni 2008 @ 07:04:40 #95
92409 Twinky
Little star.
pi_59237782
1 minuut ongeveer, is zo klaar.

En als je opziet tegen de pijn: je kunt je echt niet voorstellen hoe het is. Dat is ook wel weer leuk (vond ik), dat je dingen voelt op een plek waar je nooit iets gevoeld hebt
  maandag 9 juni 2008 @ 10:25:29 #96
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59240560
ik sluit me aan bij twinky
het duurt echt maar heel even Mijn dokter vertelde ook telkens precies waar hij mee bezig was, wat ik heel prettig vond
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_59241234
we zullen zien, ik hou jullie op de hoogte. Deze week eerst maar even een babbeltje maken, dat zal toch wel eerst moeten, en dan even kijken of het de gyn of de huisarts wordt....
I had a signature once. It was awful.
pi_59243585
Morgen om 10.40 heb ik een afspraak met de huisarts, toevallig een vrouwelijke dus dat is stiekem wel erg prettig.
I had a signature once. It was awful.
  maandag 9 juni 2008 @ 12:51:56 #99
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_59244176
Ooehh, mooi zo zoeperzazke Succes/sterkte alvast!!
I never look back, darling. It distracts from the now.
  maandag 9 juni 2008 @ 12:54:43 #100
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59244256
das lekker vlot
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_59244584
quote:
Op maandag 9 juni 2008 12:54 schreef Muck het volgende:
das lekker vlot
Alleen maar mooi dan kan ik er niet teveel over piekeren
I had a signature once. It was awful.
pi_59245087
Bij mij ging het best goed, ik heb ook nauwelijks pijn. Bij het zetten deed het twee keer pijn, dat was me ook al uitgelegd, bij het opmeten en bij het echte plaatsen, omdat dan de baarmoedermond geopend wordt.
Dat kan ik het beste beschrijven als 'knijpen met nagels in een hele gevoelige plek' , maar gelukkig trok dat steeds snel weg

Misschien voor zoeperzazke en anderen handig: een beschrijving.

Je zit in de stoel en krijgt eerst een echo (inwendig bij mij). Dat doet geen pijn.
vervolgens gaat de eendebek erin, dat voel je maar het is niet vervelend.
Dan moet je hoesten en wordt je baarmoedermond gepakt (dat verwachtte ik niet en dat was gemeen )
dan gaat ze met een soort staafje meten, dat is dus bovenstaande pijn, maar dat duurt heel kort.
daarna maakt ze schoon en brengt ze het spiraaltje in. Dezelfde pijn, maar iets langer. Goed doorademen!
Dan alles eruit en nog een inwendige echo om te kijken of het goed zit.
Langzaam opstaan en weer aankleden

Het viel echt heel erg mee, maar om toekomstige pijn te voorkomen heb ik mezelf getrakteerd op een choco-muffin
Mij is wel aangeraden om deze menstruatieweek geen tampons te gebruiken en niet in bad te gaan (dus ook niet zwemmen )
Seks kan meteen, je bent meteen beschermd.
pi_59245157
Oja, eigenlijk doen ze voor het plaatsen een soa-test als die nog nooit gedaan is. dit om te voorkomen dat je soa 'omhoog klimt'.
Dit was bij mij echter niet gedaan en nu kon het niet, omdat ik ongesteld ben. Ik kreeg de keuze, maar ik weet zeker dat ik niks heb, dus ik heb het maar doorgezet.
pi_59246158
dat is duidelijk Wel bij de gyn gezet dus? Ik weet nog niet wat ik ga doen.... eerst kijken wat de huisarts voorstelt.
SOA-test is nog nooit gedaan maar ben maar met 1 soa-vrjie partner naar bed geweest dus die kans lijkt me nihil. Ook daar zal ik even mee afwachten wat de husarts er morgen over zegt....
Geen tampons gebruiken is geen probleem, dat lijkt me ook niet zo'n pretje direct na het zetten. Ook seks lijkt me niet zo briljant Ik ken mijn baarmoeder langer dan vandaag dus gok dat ik daar weinig zin in zal hebben Maargoed, het zal toch hoe dan ook even doorbijten zijn, daarna heb je er als het goed gaat wel 5 jaar geen omkijken meer naar!
I had a signature once. It was awful.
  maandag 9 juni 2008 @ 14:12:37 #105
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_59246478
Meestal zet de gyn 'm als je nog geen kinderen hebt gehad, maar het hoeft niet. Sommige huisartsen doen het wel. Bij mij niet, ik moest wel naar de gyn.
Bij mij was het zetten trouwens echt behoorlijk pijnlijk.. Ik dacht dat mijn menstruatiepijn erg was, het zetten was er niks bij. Dagen erna ook nog aardig wat last gehad. Magoed, tis bij iedereen zeer verschillend zoals ik zelf ook in dit topic gelezen heb.

[ Bericht 42% gewijzigd door Enfermera op 09-06-2008 14:47:55 ]
I never look back, darling. It distracts from the now.
  maandag 9 juni 2008 @ 18:59:36 #106
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59254068
ik heb geen kinderen, maar die van mij is gewoon door de dokter gezet hoor. En binnen no time was hij klaar
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_59255678
quote:
Op maandag 9 juni 2008 14:12 schreef Enfermera het volgende:
Meestal zet de gyn 'm als je nog geen kinderen hebt gehad, maar het hoeft niet. Sommige huisartsen doen het wel. Bij mij niet, ik moest wel naar de gyn.
Bij mij was het zetten trouwens echt behoorlijk pijnlijk.. Ik dacht dat mijn menstruatiepijn erg was, het zetten was er niks bij. Dagen erna ook nog aardig wat last gehad. Magoed, tis bij iedereen zeer verschillend zoals ik zelf ook in dit topic gelezen heb.
Het deed ook gruwelijk veel zeer, maar bij elkaar opgeteld nog geen 20 seconden. Daar doe ik niet moeilijk over

Ik heb nu een licht zeurderig gevoel. Net als bij menstruatiepijn, maar iets lager. Verder gaat het hardstikke goed
pi_59256070
ik ben erg benieuwd. Ik denk dat ik hem toch bij de huisarts laat zetten al shet even kan, dan kan ik tenminste 2 minuten later mijn eigen bed induiken als ik pijn heb.... het ziekenhuis is 20 minuutjes weg, incl nog het hele ziekenhuis door en auto zoeken enzo, ben je toch 25 minuten zoet eer je daadwerkelijk in bed kunt liggen. Pijn doet het toch wel dus dan ben ik liever zsm thuis....

Maarja, ik zeg het nu allemaal wel zo makkelijk, ik ben nog steeds dóódsbang
I had a signature once. It was awful.
pi_59258928
quote:
Op maandag 9 juni 2008 20:02 schreef zoeperzazke het volgende:
ik ben erg benieuwd. Ik denk dat ik hem toch bij de huisarts laat zetten al shet even kan, dan kan ik tenminste 2 minuten later mijn eigen bed induiken als ik pijn heb.... het ziekenhuis is 20 minuutjes weg, incl nog het hele ziekenhuis door en auto zoeken enzo, ben je toch 25 minuten zoet eer je daadwerkelijk in bed kunt liggen. Pijn doet het toch wel dus dan ben ik liever zsm thuis....

Maarja, ik zeg het nu allemaal wel zo makkelijk, ik ben nog steeds dóódsbang
Vergeet je pijnstiller vooraf niet. Met de pijn zal het wel meevallen hoop ik
pi_59259741
quote:
Op maandag 9 juni 2008 21:22 schreef B.ertha het volgende:

[..]

Vergeet je pijnstiller vooraf niet. Met de pijn zal het wel meevallen hoop ik
Dat vergeet ik zeker niet, maar morgen is het enkel babbelen, neem aan dat ze hem niet direct zetten
I had a signature once. It was awful.
  maandag 9 juni 2008 @ 22:44:28 #111
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_59262503
quote:
Op maandag 9 juni 2008 19:51 schreef B.ertha het volgende:

[..]

Het deed ook gruwelijk veel zeer, maar bij elkaar opgeteld nog geen 20 seconden. Daar doe ik niet moeilijk over

Ik heb nu een licht zeurderig gevoel. Net als bij menstruatiepijn, maar iets lager. Verder gaat het hardstikke goed
Moooooi zo, ben blij dat het niet al te pijnlijk was voor je! En dat je nu ook niet veel last hebt
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_59269689
quote:
Op maandag 9 juni 2008 22:44 schreef Enfermera het volgende:

[..]

Moooooi zo, ben blij dat het niet al te pijnlijk was voor je! En dat je nu ook niet veel last hebt
Ik ook
Gisteravond werd het iets erger, maar ik had geen zin om voor die paar uur nog een ibu te nemen. Nu nog nergens last van.
  dinsdag 10 juni 2008 @ 09:50:28 #113
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_59270386
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 09:09 schreef B.ertha het volgende:

[..]

Ik ook
Gisteravond werd het iets erger, maar ik had geen zin om voor die paar uur nog een ibu te nemen. Nu nog nergens last van.
Beeeter joh. Das echt mooi. Ik had de avond zelf 2 naproxen 500 genomen, die had ik meegekregen, nou, dat ging net
Maja, je moet wat he. Voel me iig een heel stuk beter dan met de pil
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_59270770
ben zenuwachtig en dat terwijl het enkel een kort babbeltje is....
I had a signature once. It was awful.
pi_59270834
nooooooit van me leven als ik dit zo allemaal leest
pi_59272354
Recept is uitgeschreven, ik kan hem straks ophalen. Jammer genoeg was gisteren de laatste dag van mijn menstruatie dus ik moet wel nog een maandje wachten voor hij er echt in kan....
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 10 juni 2008 @ 12:25:19 #117
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_59274182
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 10:09 schreef PushyGurl het volgende:
nooooooit van me leven als ik dit zo allemaal leest
Oh?
Ik ben dr echt superblij mee hoor, ook al heeft het even echt superveel pijn gedaan. Op het moment van het zetten ben je niet blij, maar nu ik 'm eenmaal heb voel ik me echt super. Zou nooit meer terugwillen naar de pil!
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 11:13 schreef zoeperzazke het volgende:
Recept is uitgeschreven, ik kan hem straks ophalen. Jammer genoeg was gisteren de laatste dag van mijn menstruatie dus ik moet wel nog een maandje wachten voor hij er echt in kan....
Jammer joh.. Zijn wel al je vragen beantwoord bij de arts? Was hij/zij aardig/begripvol?
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_59275931
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 12:25 schreef Enfermera het volgende:
Jammer joh.. Zijn wel al je vragen beantwoord bij de arts? Was hij/zij aardig/begripvol?
Ik had weinig vragen eigenlijk, had alles al gelezen... ze heeft het wel voorgedaan met een nepbaarmoeder op ware grootte (wat is dat klein!) en een demo-spiraaltje hoe het zetten in zijn werk gaat, dat was wel heel verhelderend om te zien. Verder vertelde ze dat voor een afspraak van het zetten 20 minuten uitgetrokken staat maar dat je in principe na 15 minuten weer buiten staat. Ze heeft nu de Mirena voorgeschreven en als het zover is dat ik ongesteld ben moest ik maar bellen of ik besloot hem bij de huisarts of in het ziekenhuis te zetten, als ik liever dat laatste wilde zou ze een verwijzing uitschrijven.
Wel vertelde ze dat ze het gemiddeld zo'n twee keer per week deed, het zetten van een spiraaltje, en dus wel aardige routine en ervaring had.
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 10 juni 2008 @ 14:44:43 #119
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_59277795
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 13:35 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Ik had weinig vragen eigenlijk, had alles al gelezen... ze heeft het wel voorgedaan met een nepbaarmoeder op ware grootte (wat is dat klein!) en een demo-spiraaltje hoe het zetten in zijn werk gaat, dat was wel heel verhelderend om te zien. Verder vertelde ze dat voor een afspraak van het zetten 20 minuten uitgetrokken staat maar dat je in principe na 15 minuten weer buiten staat. Ze heeft nu de Mirena voorgeschreven en als het zover is dat ik ongesteld ben moest ik maar bellen of ik besloot hem bij de huisarts of in het ziekenhuis te zetten, als ik liever dat laatste wilde zou ze een verwijzing uitschrijven.
Wel vertelde ze dat ze het gemiddeld zo'n twee keer per week deed, het zetten van een spiraaltje, en dus wel aardige routine en ervaring had.
Oke dan.. Das wel mooi! Oh echt, deed ze het nog voor ook! Dat is wel grappig, deden ze bij mij niet.
Weet je al wat je wilt doen? Bij de huisarts of toch de gyn?
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_59278225
Ik weet het nog niet zeker, maar ik denk dat ik toch voor de huisarts ga.... dat ik na het zetten héél snel weer thuis ben vind ik toch wel het belangrijkste, zodat als het echt veel pijn doet ik direct op bed kan gaan liggen....
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 10 juni 2008 @ 15:07:53 #121
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59278340
quote:
Op maandag 9 juni 2008 19:51 schreef B.ertha het volgende:

[..]

Het deed ook gruwelijk veel zeer, maar bij elkaar opgeteld nog geen 20 seconden. Daar doe ik niet moeilijk over

Ik heb nu een licht zeurderig gevoel. Net als bij menstruatiepijn, maar iets lager. Verder gaat het hardstikke goed
hoera
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 10:07 schreef zoeperzazke het volgende:
ben zenuwachtig en dat terwijl het enkel een kort babbeltje is....
komt wel goed
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 10:09 schreef PushyGurl het volgende:
nooooooit van me leven als ik dit zo allemaal leest
ach, het valt allemaal best mee
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 13:35 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Ik had weinig vragen eigenlijk, had alles al gelezen... ze heeft het wel voorgedaan met een nepbaarmoeder op ware grootte (wat is dat klein!) en een demo-spiraaltje hoe het zetten in zijn werk gaat, dat was wel heel verhelderend om te zien. Verder vertelde ze dat voor een afspraak van het zetten 20 minuten uitgetrokken staat maar dat je in principe na 15 minuten weer buiten staat. Ze heeft nu de Mirena voorgeschreven en als het zover is dat ik ongesteld ben moest ik maar bellen of ik besloot hem bij de huisarts of in het ziekenhuis te zetten, als ik liever dat laatste wilde zou ze een verwijzing uitschrijven.
Wel vertelde ze dat ze het gemiddeld zo'n twee keer per week deed, het zetten van een spiraaltje, en dus wel aardige routine en ervaring had.
cool dat ze het voordeed zeg!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_59279972
Ja het was wel grappig, de 'nepbaarmoeder' zag er een beetje uit als zo'n geduldspelletje waarbij je 2 balletjes in 2 gaatjes moet krijgen enzo, je kent ze wel... maar dan in een plat rond doosje en zonder balletjes, alleen met een baarmoeder-inkeping Ze liet ook zien waarom er eerst gemeten moest worden en wat er gebeurt als dat fout gaat, dat hij dan te laag zit..... Wel grappig om zo duidelijk te zien
I had a signature once. It was awful.
pi_59280635
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 12:25 schreef Enfermera het volgende:

[..]

Oh?
Ik ben dr echt superblij mee hoor, ook al heeft het even echt superveel pijn gedaan. Op het moment van het zetten ben je niet blij, maar nu ik 'm eenmaal heb voel ik me echt super. Zou nooit meer terugwillen naar de pil!
[..]

Jammer joh.. Zijn wel al je vragen beantwoord bij de arts? Was hij/zij aardig/begripvol?
en dan te bedenken dat het om de 5 jaar weer moet..al die pijn en ellende
pi_59280944
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 16:31 schreef PushyGurl het volgende:
en dan te bedenken dat het om de 5 jaar weer moet..al die pijn en ellende
5 jaar... weet je wel hoe lang vijf jaar is? Met een beetje geluk hoef je het maar 4 tot 6 keer in je héle leven mee te maken en hoef je verder nergens aan te denken! Nou, daar heb ik de paar dagen pijn puffen wel voor over.....
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 10 juni 2008 @ 16:47:36 #125
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59281168
quote:
Op dinsdag 10 juni 2008 16:41 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

5 jaar... weet je wel hoe lang vijf jaar is? Met een beetje geluk hoef je het maar 4 tot 6 keer in je héle leven mee te maken en hoef je verder nergens aan te denken! Nou, daar heb ik de paar dagen pijn puffen wel voor over.....
precies
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_59283684
Oké, ik ben niet betrouwbaar. Ik ben een taaie

volgens mijn dokter dan, ik dacht dat ik een lage pijngrens had (altijd wel iets met mij), maar ik zei niks bij mijn biopt

Verder niks nieuws op het klachtengebied

[ Bericht 20% gewijzigd door B.ertha op 10-06-2008 18:40:55 ]
pi_59288008
Ja idd je bent die pijn na een week al weer totaaal vergeten althans ik heb het idee (heb hem twee weken terug op donderdag laten zetten) dat hij er al eeuwen zit.
Verder alleen nog n beetje afscheiding maar dat is normaal zegt men dus ik wacht dat rustig af.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  woensdag 11 juni 2008 @ 14:30:50 #128
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59305376
Ben stiekem wel blij met al die positieve reacties!
Ik ga het over ongeveer anderhalve week proberen...
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
  woensdag 11 juni 2008 @ 14:32:16 #129
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59305419
quote:
Op woensdag 11 juni 2008 14:30 schreef Jipje het volgende:
Ben stiekem wel blij met al die positieve reacties!
Ik ga het over ongeveer anderhalve week proberen...
ben blij dat we je een beetje gerust hebben kunnen stellen
Succes ermee!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 11 juni 2008 @ 14:33:05 #130
119411 Paradijsvogeltje
is veilig geland!
pi_59305455
quote:
Op woensdag 11 juni 2008 14:30 schreef Jipje het volgende:
Ben stiekem wel blij met al die positieve reacties!
Ik ga het over ongeveer anderhalve week proberen...
Jij bent niet stiekem blij, al die lurkers die meelezen maar niks zeggen. Díe zijn stiekem blij met de positieve reacties!
Deze user werd mede mogelijk gemaakt door Yvonne. Bedankt!
Like does the man say 'Is now the time to take of my pants?' ...'Yes.', I said.
  woensdag 11 juni 2008 @ 14:34:10 #131
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59305491
quote:
Op woensdag 11 juni 2008 14:33 schreef Paradijsvogeltje het volgende:

[..]

Jij bent niet stiekem blij, al die lurkers die meelezen maar niks zeggen. Díe zijn stiekem blij met de positieve reacties!
Hahaha,daar heb je een punt isadora
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 11 juni 2008 @ 14:42:58 #132
119411 Paradijsvogeltje
is veilig geland!
pi_59305781
quote:
Op woensdag 11 juni 2008 14:34 schreef Muck het volgende:

[..]

Hahaha,daar heb je een punt isadora


Na de check van het spiraaltje, ben ik eens gaan voelen Ik voel de draadjes nu ook, met mijn veel te kleine poezelige handjes.
Ik heb nog wel hormonale buien zeg! Kan ik ff niets hebben. Of wil ik juist heel veel liefde hebben en meer meer meer!!
Deze user werd mede mogelijk gemaakt door Yvonne. Bedankt!
Like does the man say 'Is now the time to take of my pants?' ...'Yes.', I said.
  woensdag 11 juni 2008 @ 15:12:31 #133
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59306643
quote:
Op woensdag 11 juni 2008 14:33 schreef Paradijsvogeltje het volgende:

[..]

Jij bent niet stiekem blij, al die lurkers die meelezen maar niks zeggen. Díe zijn stiekem blij met de positieve reacties!
Ik ben een stiekeme lurker die heel af en toe reageert

Ik heb dan ook nog geen spiraal, kan er nog niet echt over meepraten
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
  woensdag 11 juni 2008 @ 19:36:17 #134
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_59314137
@ Paradijsvogeltje: echt he.. Er zullen hier wel heel wat lurkers zijn denk ik. XD
En die hormonale buien.. Ik heb het ook idd, maar het is zoooveel minder dan met de pil Af en toe beetje sagerijnig en wat meer liefde willen hoort er ook wel bij denk ik

@ Jipje; nouja, misschien straks wel toch! Je kan wel praten over je twijfels enzo, misschien kunnen we nog wat positiefs toevoegen!
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_59334862
Gisteren en vandaag (dag 3 en 4) helemaal geen pijn. Gisteren nog nauwelijks ongesteld/bloed, enkel een inlegkruisje.
Vandaag wel iets meer bloedverlies, maar niet echt de moeite
  donderdag 12 juni 2008 @ 14:29:39 #136
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59335614
Ik denk dat die hormonale buien niks met het spiraaltje te maken hebben hoor, we zijn gewoon vrouwen
Maar even zonder dolle, ik ben blij dat de meesten zo enthousiast zijn! Ik zou zelf ook niet anders meer willen hoor
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 12 juni 2008 @ 14:41:10 #137
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59335923
Fijn om te horen, ik raak steeds meer overtuigd.
Alleen mn vriend vind het niet nog niet zo'n goed idee, omdat ie een verhaal gehoord had over een baby die met een mirena in d'r hoofd was geboren...
Ik geloof er eigenlijk niks van...
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
  donderdag 12 juni 2008 @ 16:53:22 #138
92409 Twinky
Little star.
pi_59339620
ik heb geen bloed meer
  donderdag 12 juni 2008 @ 17:21:46 #139
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_59340208
quote:
Op donderdag 12 juni 2008 14:29 schreef Muck het volgende:
Ik denk dat die hormonale buien niks met het spiraaltje te maken hebben hoor, we zijn gewoon vrouwen
Maar even zonder dolle, ik ben blij dat de meesten zo enthousiast zijn! Ik zou zelf ook niet anders meer willen hoor
True.
quote:
Op donderdag 12 juni 2008 14:41 schreef Jipje het volgende:
Fijn om te horen, ik raak steeds meer overtuigd.
Alleen mn vriend vind het niet nog niet zo'n goed idee, omdat ie een verhaal gehoord had over een baby die met een mirena in d'r hoofd was geboren...
Ik geloof er eigenlijk niks van...
Eh. Dat lijkt me sterk. Heel sterk. Als je (denkt dat je) zwanger bent, moet je gelijk naar de arts om dat dinge te laten verwijderen, en ik vraag me af of de vrucht zich dan nog normaal ontwikkeld heeft. Maar die laat het echt niet zover komen dat die Mirena in het hoofdje blijft zitten lijkt me.. Enne, als ie geen goeie bron geeft, zou ik 'm gewoon lekker niet geloven.
quote:
Op donderdag 12 juni 2008 16:53 schreef Twinky het volgende:
ik heb geen bloed meer
Jeujjjj!
I never look back, darling. It distracts from the now.
  donderdag 12 juni 2008 @ 17:45:12 #140
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59340659
quote:
Op donderdag 12 juni 2008 16:53 schreef Twinky het volgende:
ik heb geen bloed meer
nee, niet twinky
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 12 juni 2008 @ 21:57:06 #141
119411 Paradijsvogeltje
is veilig geland!
pi_59347972
quote:
Op donderdag 12 juni 2008 16:53 schreef Twinky het volgende:
ik heb geen bloed meer
bel 112
Deze user werd mede mogelijk gemaakt door Yvonne. Bedankt!
Like does the man say 'Is now the time to take of my pants?' ...'Yes.', I said.
  donderdag 12 juni 2008 @ 22:48:25 #142
92409 Twinky
Little star.
pi_59349932
hehe
okay, geen prut dan
pi_59350043
I had a signature once. It was awful.
  donderdag 12 juni 2008 @ 22:53:07 #144
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_59350106
No prut = good!
I never look back, darling. It distracts from the now.
  vrijdag 13 juni 2008 @ 08:48:05 #145
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59355302
quote:
Op donderdag 12 juni 2008 17:21 schreef Enfermera het volgende:


[..]

Eh. Dat lijkt me sterk. Heel sterk. Als je (denkt dat je) zwanger bent, moet je gelijk naar de arts om dat dinge te laten verwijderen, en ik vraag me af of de vrucht zich dan nog normaal ontwikkeld heeft. Maar die laat het echt niet zover komen dat die Mirena in het hoofdje blijft zitten lijkt me.. Enne, als ie geen goeie bron geeft, zou ik 'm gewoon lekker niet geloven.

Ik vond het ook al zo'n sterk verhaal hoor. Heb ook geen idee waar ie het vandaan heeft iig, ik ga het mooi doorzetten

@Twinky, geen bloed meer is idd niet goed hoor....
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
pi_59355449
@Twinky: Wanneer was de jouwe geplaatst? Niet zo lang geleden, toch?
  vrijdag 13 juni 2008 @ 09:27:02 #147
92409 Twinky
Little star.
pi_59356091
15 mei, bijna een maand dus
  vrijdag 13 juni 2008 @ 10:07:07 #148
119411 Paradijsvogeltje
is veilig geland!
pi_59357052
quote:
Op donderdag 12 juni 2008 22:48 schreef Twinky het volgende:
hehe
okay, geen prut dan

@Jipje: ik ken iemand met een kerngezond 'mirenakindje'. Als je zwanger bent, merk je dat meestal gauw. Zij heeft de mirena toen laten verwijderen en haar kindje is prima in orde. Het kan ook anders, maar meid: het komt zo weinig voor! Bovendien doet de mirena bij bevruchting vaak alsnog zijn werk, heel kort erna.
Deze user werd mede mogelijk gemaakt door Yvonne. Bedankt!
Like does the man say 'Is now the time to take of my pants?' ...'Yes.', I said.
  vrijdag 13 juni 2008 @ 10:22:07 #149
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59357431
quote:
Op vrijdag 13 juni 2008 10:07 schreef Paradijsvogeltje het volgende:

[..]


@Jipje: ik ken iemand met een kerngezond 'mirenakindje'. Als je zwanger bent, merk je dat meestal gauw. Zij heeft de mirena toen laten verwijderen en haar kindje is prima in orde. Het kan ook anders, maar meid: het komt zo weinig voor! Bovendien doet de mirena bij bevruchting vaak alsnog zijn werk, heel kort erna.
Ja ik maak me er niet zo'n zorgen over. Opmerkingen als dat je zwanger raakt en dat ding sloopt je vrucht, ja, dan denk ik, met de pil doe ik hetzelfde toch? ik sloop mn eitjes al voordat ze uberhaupt de kans krijgen om gezellig samen te gaan met een spermacel
En idd, als je zwanger raakt en je wilt het houden kun je de mirena gewoon laten verwijderen, ik denk dat je op dat moment gewoon een soort keuze hebt niet? Mirena of kindje houden?
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
  vrijdag 13 juni 2008 @ 11:09:29 #150
187891 Ofresca
Lucky you.
pi_59358572
Nog 2 weken en ik mag naar de gyn. Na 1 mislukte zetpoging bij de HA... Als de pijn dan opnieuw hetzelfde is, is het prima te doen.
pi_59376070
nou hier ook no prut meer... helemaal goed dus.
Heb hem eff denken nu 2 weken ruim en ben helemaal happy
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  dinsdag 17 juni 2008 @ 19:27:35 #152
33969 babsjuh
Net zo eigenwijs als groot!
pi_59468135
Ik heb sinds een maand of 5 weer geregeld menstruatiebloedingen en eisprong-pijntjes. Na ruim 3 jaar nergens last van te hebben gehad, sinds de mirena geplaats was, vond ik dat vreemd. Een paar maanden geleden belde ik al eens met de huisarts en er werd me toen verteld dat de mirena nog wel gewoon goed werkte en dat ik me nergens zorgen om hoefde te maken.

Maar dat deed ik dus wel... en ik niet alleen, ook vond het geen prettig idee. Ondanks wat de huisarts had gezegd waren we toch bang dat de mirena misschien z'n werk niet meer zo goed deed. Dus ik vanmiddag naar een afspraak bij de huisarts.

Sinds m'n telefoontje een paar maanden geleden had hij nog extra informatie ingewonnen zei hij, en daarin werd alleen maar bevestigd wat hij al gezegd had: de mirena werkt gewoon nog goed, het kan gewoon voorkomen dat na een paar jaar de menstruatie ineens toch weer door komt zetten. Er is wel een verminderde hormoonafgifte na al die tijd, maar er worden toch nog genoeg hormonen afgegeven door de mirena om een zwangerschap te voorkomen.

Ik al helemaal blij, dat was toch wat ik horen wilde tenslotte! Dus ik begon nog halfslachtig wat te mompelen over pijntjes en toch vervelend die bloedingen... Ondertussen zat ik moed te verzamelen een nieuwe mirena te "eisen". Maar dat hoefde niet eens De huisarts stelde zelf gelijk voor dan maar een afspraak te plannen voor een nieuwe mirena, als ik die bloedingen en pijntjes zo vervelend vond...

Dus... tenzij m'n menstruatie ineens eerder of later komt (verwacht ik niet want ik ben zo regelmatig als een zwitsers uurwerk... 28 dagen) krijg ik 10 juli een nieuwe mirena! En hopelijk ben ik dan met een paar maandjes weer van die bloedingen en pijntjes af!
I'll stand my ground!
babsjuh.web-log.nl
pi_59468593
1 week.
Vraagje, hoe lang duurt het voordat de partner er ook niks meer van voelt?
  dinsdag 17 juni 2008 @ 23:17:13 #154
78707 TheSilentEnigma
Heldin, bazin, godin.
pi_59474979
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 19:43 schreef B.ertha het volgende:
1 week.
Vraagje, hoe lang duurt het voordat de partner er ook niks meer van voelt?
In principe worden die draadjes vrij snel week en krullen ze om. Al je partner ze blijft voelen zou ik ze laten afknippen.
  woensdag 18 juni 2008 @ 09:02:25 #155
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59480350
Vandaag laatste pil ingenomen...
Volgende week bellen voor een afspraak, wordt nu toch wel zenuwachtig aangezien ik nog moet afstuderen 1 juli en ik echt hoop dat ik er dan geen last meer van heb
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
pi_59482280
Volgende week bellen en nu al de laatste pil genomen? Dan moet je toch deze week geholpen worden

Succes iig
  woensdag 18 juni 2008 @ 10:56:22 #157
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59482831
quote:
Op woensdag 18 juni 2008 10:34 schreef B.ertha het volgende:
Volgende week bellen en nu al de laatste pil genomen? Dan moet je toch deze week geholpen worden

Succes iig
Nee. Ik wordt zaterdag pas ongesteld Dus maandag bellen, schijnbaar liggen de mirena's op voorraad bij mijn apotheek
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
pi_59482974
quote:
Op woensdag 18 juni 2008 10:56 schreef Jipje het volgende:

[..]

Nee. Ik wordt zaterdag pas ongesteld Dus maandag bellen, schijnbaar liggen de mirena's op voorraad bij mijn apotheek
Oh, mijn afspraak stond bijna een maand vantevoren al. En de mirena lag ook al zo lang klaar, die heb ik vrijdags ervoor opgehaald
  woensdag 18 juni 2008 @ 14:12:25 #159
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_59487785
Pff, aant begin van de maand weer een week buikpijn en wat prut, dacht ik dat er vanaf was begint de pijn vanmorgen weer ... Hoop toch echt dat dat minder wordt naarmate ik 'm langer heb. Beetje pijn oke, maar dit is minstens zo erg als de periode toen ik nog geen pil slikte.
Mja, hij gaat er sowieso voorlopig niet uit.
I never look back, darling. It distracts from the now.
  donderdag 19 juni 2008 @ 09:53:01 #160
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_59510755
Dag dames,

Ook ik heb vanochtend (wat zeg ik: een uurtje geleden) een Mirena laten plaatsen. Een erg vervelend gevoel (vooral dat oprekken van de baarmoedermond...), maar ik heb me goed gehouden en was een modelpatiënt volgens de huisarts. Ik stuitte gisteravond al op dit topic, maar besloot dat het beter was om de horrorverhalen op dat moment even te mijden . Nu lichte buikpijn, dus ik ga dadelijk even lekker met een warme kruik op de bank zitten met een goed boek . Als ik me beter voel even de andere ervaringen lezen hier .
Niet meer actief op Fok!
  donderdag 19 juni 2008 @ 11:02:05 #161
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_59512536
quote:
Op donderdag 19 juni 2008 09:53 schreef Viking84 het volgende:
Dag dames,

Ook ik heb vanochtend (wat zeg ik: een uurtje geleden) een Mirena laten plaatsen. Een erg vervelend gevoel (vooral dat oprekken van de baarmoedermond...), maar ik heb me goed gehouden en was een modelpatiënt volgens de huisarts. Ik stuitte gisteravond al op dit topic, maar besloot dat het beter was om de horrorverhalen op dat moment even te mijden . Nu lichte buikpijn, dus ik ga dadelijk even lekker met een warme kruik op de bank zitten met een goed boek . Als ik me beter voel even de andere ervaringen lezen hier .
Mooi zo! ^^ Haha, inderdaad.. Nouja, er staan overwegend positieve reacties in hoor. Beter dat je maar een beetje buikpijn hebt
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_59521398
quote:
Op donderdag 19 juni 2008 09:53 schreef Viking84 het volgende:
Dag dames,

Ook ik heb vanochtend (wat zeg ik: een uurtje geleden) een Mirena laten plaatsen. Een erg vervelend gevoel (vooral dat oprekken van de baarmoedermond...), maar ik heb me goed gehouden en was een modelpatiënt volgens de huisarts. Ik stuitte gisteravond al op dit topic, maar besloot dat het beter was om de horrorverhalen op dat moment even te mijden . Nu lichte buikpijn, dus ik ga dadelijk even lekker met een warme kruik op de bank zitten met een goed boek . Als ik me beter voel even de andere ervaringen lezen hier .
Volgens mij zeggen ze dat tegen iedereen
Maar mooi dat het niet zoveel pijn doet
  vrijdag 20 juni 2008 @ 13:59:07 #163
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_59549844
Noh, ik was ècht een modelpatiënt, hoor. Heb geen kik gegeven . Misschien had ik toch iets vaker 'au' moeten zeggen voor de vorm, want dat ik totaal niks liet merken, wil nog niet zeggen dat ik er lekker bij lag . De huisarts deed bovendien ietsje te rustig aan .
Gisteren de dag op Ibuprofen doorgekomen, vannacht redelijk goed geslapen en ik voel me vandaag alweer een stuk beter. Nog een lichte buikpijn. Gek genoeg ben ik nu, op mijn derde menstruatiedag, al niet meer ongesteld . Hopelijk word ik het niet ineens volgende week ofzo alsnog weer .
Niet meer actief op Fok!
  vrijdag 20 juni 2008 @ 14:31:00 #164
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59550758
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 13:59 schreef Viking84 het volgende:
Noh, ik was ècht een modelpatiënt, hoor. Heb geen kik gegeven . Misschien had ik toch iets vaker 'au' moeten zeggen voor de vorm, want dat ik totaal niks liet merken, wil nog niet zeggen dat ik er lekker bij lag . De huisarts deed bovendien ietsje te rustig aan .
Gisteren de dag op Ibuprofen doorgekomen, vannacht redelijk goed geslapen en ik voel me vandaag alweer een stuk beter. Nog een lichte buikpijn. Gek genoeg ben ik nu, op mijn derde menstruatiedag, al niet meer ongesteld . Hopelijk word ik het niet ineens volgende week ofzo alsnog weer .
Die kans heb je
Nog gedurende 3 maanden als ik de berichten hier zo af en toe lees En mijn huisartsassistente zei ook dat ik het ding zeker 3 maanden de tijd moest geven om gewend aan te raken en dergelijke...

Nog een paar dagen Vind het wel spannend, ben blij met de positieve reacties van de afgelopen weken, begin er wel vertrouwen in te krijgen en das ook belangrijk
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
  vrijdag 20 juni 2008 @ 15:22:34 #165
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_59552032
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 14:31 schreef Jipje het volgende:

[..]

Die kans heb je
Nog gedurende 3 maanden als ik de berichten hier zo af en toe lees En mijn huisartsassistente zei ook dat ik het ding zeker 3 maanden de tijd moest geven om gewend aan te raken en dergelijke...

Nog een paar dagen Vind het wel spannend, ben blij met de positieve reacties van de afgelopen weken, begin er wel vertrouwen in te krijgen en das ook belangrijk
Bij mij ging het zo:

Ik: "Ik kom over anticonceptie praten."
HA: "Misschien is De Mirena wat voor je? Dat kan het beste op de tweede dag van de menstruatie geplaatst worden. Wanneer ben je weer ongesteld?"
Ik: "Ik ben op dit moment ongesteld."
HA: "Wanneer ben je het geworden?"
Ik: "Vandaag."
HA: "Dan zouden we morgen in principe het spiraaltje al kunnen plaatsen."
Ik: "Is dat niet wat te snel?"
HA: "Nee, waarom? Dan zijn we er meteen vanaf! Of wil je nog wat bedenktijd?"
Ik: "Neuh, morgen is goed."

. Ik heb niet eens de kans gehad om er al te veel over na te denken (had wel van tevoren al van alles opgezocht over de Mirena hoor, anders had ik miss nog om bedenktijd gevraagd ).
Niet meer actief op Fok!
  vrijdag 20 juni 2008 @ 16:19:53 #166
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59553440
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 15:22 schreef Viking84 het volgende:

[..]

Bij mij ging het zo:

Ik: "Ik kom over anticonceptie praten."
HA: "Misschien is De Mirena wat voor je? Dat kan het beste op de tweede dag van de menstruatie geplaatst worden. Wanneer ben je weer ongesteld?"
Ik: "Ik ben op dit moment ongesteld."
HA: "Wanneer ben je het geworden?"
Ik: "Vandaag."
HA: "Dan zouden we morgen in principe het spiraaltje al kunnen plaatsen."
Ik: "Is dat niet wat te snel?"
HA: "Nee, waarom? Dan zijn we er meteen vanaf! Of wil je nog wat bedenktijd?"
Ik: "Neuh, morgen is goed."

. Ik heb niet eens de kans gehad om er al te veel over na te denken (had wel van tevoren al van alles opgezocht over de Mirena hoor, anders had ik miss nog om bedenktijd gevraagd ).


Ja dat had ik eigenlijk ook gewoon moeten doen...
Nouja, ben ook wel blij dat ik nu de tijd had om onderzoek te doen, weet iig wat me eventueel nog te wachten staat aan nadelige dingen. Ik wilde vandaag een afspraak maken, maar helaas, ze waren al naar huis Dus wordt het toch maandag voor bellen en dinsdag voor plaatsen
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
  vrijdag 20 juni 2008 @ 17:15:25 #167
187891 Ofresca
Lucky you.
pi_59554771
Nou ik ben in ieder geval ongesteld... Bij mij hadden ze het trouwens over aan het eind van je ongesteldheid? Nou ja, kom er maandag iig wel achter!
  vrijdag 20 juni 2008 @ 17:17:02 #168
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_59554808
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 17:15 schreef Ofresca het volgende:
Nou ik ben in ieder geval ongesteld... Bij mij hadden ze het trouwens over aan het eind van je ongesteldheid? Nou ja, kom er maandag iig wel achter!
Dat vinden ze vaak wat frisser. Die van mij is echter een bikkel en liet me gewoon op de 2e dag komen .
Niet meer actief op Fok!
  vrijdag 20 juni 2008 @ 17:18:07 #169
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59554823
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 17:17 schreef Viking84 het volgende:

[..]

Dat vinden ze vaak wat frisser. Die van mij is echter een bikkel en liet me gewoon op de 2e dag komen .
Die van mij wilde dat ook het liefste ja Dan staat de baarmoedermond het verst open blijkbaar en dan is het het gemakkelijkst. En tis ook een vrouw, dus die weet hoe en wat het is
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
  vrijdag 20 juni 2008 @ 17:20:14 #170
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_59554863
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 17:18 schreef Jipje het volgende:

[..]

Die van mij wilde dat ook het liefste ja Dan staat de baarmoedermond het verst open blijkbaar en dan is het het gemakkelijkst. En tis ook een vrouw, dus die weet hoe en wat het is
Ik wil niet weten hoe veel méér pijn het gedaan had als ik was gegaan, terwijl ik niet ongesteld was .
Niet meer actief op Fok!
  vrijdag 20 juni 2008 @ 17:20:38 #171
187891 Ofresca
Lucky you.
pi_59554872
Lang leve het UMCG dan maar.
  vrijdag 20 juni 2008 @ 17:22:10 #172
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_59554896
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 17:20 schreef Ofresca het volgende:
Lang leve het UMCG dan maar.
Tip: klik dit topic weg en kom pas weer terug als dat ding erin zit.
Je mocht je nog bedenken na lezing van al die horrorverhalen hier .
Niet meer actief op Fok!
pi_59554965
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 17:20 schreef Viking84 het volgende:

[..]

Ik wil niet weten hoe veel méér pijn het gedaan had als ik was gegaan, terwijl ik niet ongesteld was .
Ik vind het raar.... ik ga het ook wel doen, op de derde dag (die is heftiger bij mij) maar aan de andere kant, ls ik ongesteld ben ben ik al doodziek, kan me niet voorstellen dat ik dan minder pijn zou hebben want alles is al zo gevoelig....

Ik snap de reden wel enzo hoor, maar toch vind ik het een beetje maf. Vonden jullie het niet raar om daar al bloedend te liggen? Ik ben zo bang dat ik de boel daar helemaal vies maak....

Ohja, ik moet op 5 juni nog een hele dag ergens heen, ik zou eigenlijk de week ervoor ongesteld zijn maar ik trek het maar een weekje door, dus in de week daarna laat ik hem zetten)
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 20 juni 2008 @ 17:25:48 #174
187891 Ofresca
Lucky you.
pi_59554983
Die heb ik al gelezen... Nou ja, ik weet liever waar ik aan toe ben en waar ik rekening mee moet houden. Maar jouw verhaal was wel heel geruststellend.
pi_59555031
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 17:22 schreef Viking84 het volgende:

[..]

Tip: klik dit topic weg en kom pas weer terug als dat ding erin zit.
Je mocht je nog bedenken na lezing van al die horrorverhalen hier .
Ik heb alle delen gelezen en nog meer drama-verhalen op internet en tóch die afspraak gemaakt. Je kunt maar beter van het ergste uitgaan, dan kan het alleen nog maar meevallen zei mijn moeder altijd
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 20 juni 2008 @ 17:27:57 #176
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_59555039
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 17:24 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Ik vind het raar.... ik ga het ook wel doen, op de derde dag (die is heftiger bij mij) maar aan de andere kant, ls ik ongesteld ben ben ik al doodziek, kan me niet voorstellen dat ik dan minder pijn zou hebben want alles is al zo gevoelig....

Ik snap de reden wel enzo hoor, maar toch vind ik het een beetje maf. Vonden jullie het niet raar om daar al bloedend te liggen? Ik ben zo bang dat ik de boel daar helemaal vies maak....

Ohja, ik moet op 5 juni nog een hele dag ergens heen, ik zou eigenlijk de week ervoor ongesteld zijn maar ik trek het maar een weekje door, dus in de week daarna laat ik hem zetten)
Het is sowieso al een raar idee dat een wildvreemde man (of vrouw) in je zit te wroeten. Ik bedacht me maar gewoon dat het een routineklus is voor hem en ik voelde me ook helemaal niet onprettig ofzo.
Niet meer actief op Fok!
  vrijdag 20 juni 2008 @ 19:35:54 #177
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59557976
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 17:27 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Ik heb alle delen gelezen en nog meer drama-verhalen op internet en tóch die afspraak gemaakt. Je kunt maar beter van het ergste uitgaan, dan kan het alleen nog maar meevallen zei mijn moeder altijd
Precies

Maar euhm, vies maken, ja he, daar hebben ze toch schoonmaakmiddelen voor? En als ze niet willen dat er wat bloed vrij komt, dan moeten ze em niet zetten tijdens je menstruatie Ze zijn het gewend hoor, ik moest me daar ook vooral niet druk om maken
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
pi_59558718
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 19:35 schreef Jipje het volgende:
Maar euhm, vies maken, ja he, daar hebben ze toch schoonmaakmiddelen voor? En als ze niet willen dat er wat bloed vrij komt, dan moeten ze em niet zetten tijdens je menstruatie Ze zijn het gewend hoor, ik moest me daar ook vooral niet druk om maken
Hihi ja ik weet het ook wel, maar toch, ik vind het zelf al zo vies.... [niet-fris-praatje] als je alleen maandverband gebruikt, dan gebeurt het toch vaak dat je behoorlijk onder zit in die regio, natuurlijk was je jezelf wel voor je weggaat, maar het wordt toch weer een kliederzooitje als je daar ligt denk ik.... Denk dat ik me daar nog heet meest opgelaten over gan voelen haha [/niet-fris-praatje]
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 20 juni 2008 @ 20:04:25 #179
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_59558753
Maak je geen zorgen, zoeperzazke, zo'n HA is wel wat gewend. Gebruik je geen tampons? Anders kun je ook een tampon in doen en die vlak voordat je naar de HA gaat eruit halen .

Mag ik trouwens alweer tampons gebruiken? Ik durf niet .
Niet meer actief op Fok!
pi_59559280
Ik gebruik wel tampons hoor, maar omdat ik nu de nuvaring heb gebruik ik de laatste dagen enkel maandverband, vind het zo vervelend een tampon en nuva tegelijk. Ik ga sowieso doucen vlak voor ik ga en daarna inderdaad tot ik de deur uitga een tampon indoen om het wel zo schoon mogelijk te houden.... en dan maar hopen dat ze geen uren uitlopen zoals gewoonlijk.....
I had a signature once. It was awful.
pi_59559975
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 17:24 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Ik vind het raar.... ik ga het ook wel doen, op de derde dag (die is heftiger bij mij) maar aan de andere kant, ls ik ongesteld ben ben ik al doodziek, kan me niet voorstellen dat ik dan minder pijn zou hebben want alles is al zo gevoelig....

Ik snap de reden wel enzo hoor, maar toch vind ik het een beetje maf. Vonden jullie het niet raar om daar al bloedend te liggen? Ik ben zo bang dat ik de boel daar helemaal vies maak....

Ohja, ik moet op 5 juni nog een hele dag ergens heen, ik zou eigenlijk de week ervoor ongesteld zijn maar ik trek het maar een weekje door, dus in de week daarna laat ik hem zetten)
Er ligt gewoon een doek onder en ze doen een condoompje om het echo-apparaat
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 20:04 schreef Viking84 het volgende:
Maak je geen zorgen, zoeperzazke, zo'n HA is wel wat gewend. Gebruik je geen tampons? Anders kun je ook een tampon in doen en die vlak voordat je naar de HA gaat eruit halen .

Mag ik trouwens alweer tampons gebruiken? Ik durf niet .
Tijdens de ongesteldheid niet, maar ik vond het ook vaag, want ik bleef nog best lang bloeden.
Nu niet veel meer
pi_59560061
nog steeds helemaal happy..ben benieuwd eigenlijk volgende week 1e ongesteldheid na zetten...
Overigens ben ik allergisch voor maandverband en ging met tampon in erheen en tampon na het zetten meteen ook erin..ging perfect!
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  vrijdag 20 juni 2008 @ 20:57:57 #183
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_59560216
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 20:49 schreef B.ertha het volgende:
Tijdens de ongesteldheid niet, maar ik vond het ook vaag, want ik bleef nog best lang bloeden.
Nu niet veel meer
Wat bedoel je? Ik mag tijdens de ongesteldheid geen tampons gebruiken? Waarom zou ik buiten het ongesteld zijn om tampons gebruiken? .
Niet meer actief op Fok!
pi_59560760
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 20:57 schreef Viking84 het volgende:

[..]

Wat bedoel je? Ik mag tijdens de ongesteldheid geen tampons gebruiken? Waarom zou ik buiten het ongesteld zijn om tampons gebruiken? .
Tijdens de ongesteldheid die bezig is tijdens het zetten. Maar dat vage bloeden dat nog even duurt, ik wist niet of ik daarvoor wel een tampon mocht gebruiken, heb ik maar niet gedaan.
Volgende menstruatie gewoon tampons
  vrijdag 20 juni 2008 @ 21:18:53 #185
187891 Ofresca
Lucky you.
pi_59560841
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 21:15 schreef B.ertha het volgende:

[..]

Tijdens de ongesteldheid die bezig is tijdens het zetten. Maar dat vage bloeden dat nog even duurt, ik wist niet of ik daarvoor wel een tampon mocht gebruiken, heb ik maar niet gedaan.
Volgende menstruatie gewoon tampons
Ah gadverdamme... Dat betekent alleen al niet douchen na het sporten. En ik vind maandverband zó goor!
  vrijdag 20 juni 2008 @ 22:59:55 #186
92409 Twinky
Little star.
pi_59563945
ik mocht 3 dagen geen tampons of seks. Maar dat wilde ik ook niet eigenlijk

en er komt tijdens het zetten nog veel meer bloed bij uit, door de ongesteldheid valt dat niet zo op maar op de een of andere manier kom je in zo'n klinische waas dat je je daarover geen zorgen meer maakt en dat de huisarts of gyn gewoon lekker met tissues tussen je benen mag dingesen
pi_59581658
Ik mocht direct tampons gebruken hoor twee minuten nadat mirene gezet was heb ik dus ook meteen een tampon gebruikt.. dat was wat ik hierboven bedoelde...
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zondag 22 juni 2008 @ 19:13:28 #188
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_59608394
Hier verloopt alles naar wens. Ik heb bij vlagen nog lichte buikpijn, maar ben de dag nadat de Mirena geplaatst is nog licht ongesteld geweest en nu helemaal niet meer, terwijl ik er normaal gesproken altijd een week last van heb (ben woensdag ongesteld geworden). Verder heb ik de draadjes gevoeld. Bizar . Eerst voelde ik er 2 en nu nog maar 1? Zeker samengeklit ofzo? Nou ja, zolang ik nog maar iets voel zitten zal het wel goed zijn .
Niet meer actief op Fok!
pi_59610975
och mijn gynea gaf aan dat ook als je ze niet voelt je je niet druk moet maken.
Dit omdat je het merkt aan bloedingen dat spiraal weg is.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zondag 22 juni 2008 @ 22:42:48 #190
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_59613476
quote:
Op zondag 22 juni 2008 21:14 schreef Ml-etje het volgende:
och mijn gynea gaf aan dat ook als je ze niet voelt je je niet druk moet maken.
Dit omdat je het merkt aan bloedingen dat spiraal weg is.
Tenzij je zwanger bent natuurlijk . Maar daar hoef ik me gelukkig niet druk om te maken. Ik gebruik de Mirena niet als anticonceptiemiddel (ben lesbisch). Ik zou sowieso toch altijd bang zijn om toch zwanger te worden. Normaal weet je: "oh ik ben ongesteld, dus ik ben niet zwanger", maar met een spiraaltje is dat niet zo.
Niet meer actief op Fok!
  maandag 23 juni 2008 @ 14:07:32 #191
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59625443
quote:
Op zondag 22 juni 2008 19:13 schreef Viking84 het volgende:
Hier verloopt alles naar wens. Ik heb bij vlagen nog lichte buikpijn, maar ben de dag nadat de Mirena geplaatst is nog licht ongesteld geweest en nu helemaal niet meer, terwijl ik er normaal gesproken altijd een week last van heb (ben woensdag ongesteld geworden). Verder heb ik de draadjes gevoeld. Bizar . Eerst voelde ik er 2 en nu nog maar 1? Zeker samengeklit ofzo? Nou ja, zolang ik nog maar iets voel zitten zal het wel goed zijn .
De touwtjes draaien in elkaar, dus maak je maar geen zorgen
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 23 juni 2008 @ 15:53:41 #192
187891 Ofresca
Lucky you.
pi_59627889
Nou, ik ben weer terug. Lig nu zielig met mijn laptop op de bank... Met een heel lief huisgenootje! Heeft speciaal voor mij een kruik gemaakt.

Heb wel behoorlijk wat pijn (zo hevig zijn mijn menstruaties nooit) en ook redelijk wat bloedverlies. Maar dat gaat hopelijk snel over! Ff afwachten. Bij vlagen gaat het overigens al stukken beter.
  maandag 23 juni 2008 @ 15:57:29 #193
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_59627977
quote:
Op maandag 23 juni 2008 15:53 schreef Ofresca het volgende:
Nou, ik ben weer terug. Lig nu zielig met mijn laptop op de bank... Met een heel lief huisgenootje! Heeft speciaal voor mij een kruik gemaakt.

Heb wel behoorlijk wat pijn (zo hevig zijn mijn menstruaties nooit) en ook redelijk wat bloedverlies. Maar dat gaat hopelijk snel over! Ff afwachten. Bij vlagen gaat het overigens al stukken beter.
voor jou .
Niet meer actief op Fok!
  maandag 23 juni 2008 @ 16:05:23 #194
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59628174
quote:
Op maandag 23 juni 2008 15:53 schreef Ofresca het volgende:
Nou, ik ben weer terug. Lig nu zielig met mijn laptop op de bank... Met een heel lief huisgenootje! Heeft speciaal voor mij een kruik gemaakt.

Heb wel behoorlijk wat pijn (zo hevig zijn mijn menstruaties nooit) en ook redelijk wat bloedverlies. Maar dat gaat hopelijk snel over! Ff afwachten. Bij vlagen gaat het overigens al stukken beter.
Lief van je huisgenootje!
Het doet nu even zeer, maar dat is over voor je het weet. Vandaag mag je lekker bankhangen, zielig kijken en Bridget Jones of Gilmore Girls kijken met je kruikje en een kilo chocola hoor
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 23 juni 2008 @ 16:06:41 #195
187891 Ofresca
Lucky you.
pi_59628208
Dank je.

Plaatsen vond ik overigens minder prettig dan de 1e (mislukte) keer... Die 2e zuster ook heel erg mooi: "Je was wel heel stoer hoor." Nou echt niet...

Nu maar hopen dat mijn lichaam dit ook een goed idee vindt. Anders is het allemaal voor niets geweest

Edit: Haha, ik was ook niet anders van plan! Mijn huisgenoten zijn het er ook overeens dat ik de dag niet door kan komen zonder chocola... Dus nu zijn ze samen naar de supermarkt om te halen. Stel schatten!
  maandag 23 juni 2008 @ 16:08:31 #196
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59628257
quote:
Op maandag 23 juni 2008 16:06 schreef Ofresca het volgende:
Dank je.

Plaatsen vond ik overigens minder prettig dan de 1e (mislukte) keer... Die 2e zuster ook heel erg mooi: "Je was wel heel stoer hoor." Nou echt niet...

Nu maar hopen dat mijn lichaam dit ook een goed idee vindt. Anders is het allemaal voor niets geweest
Ik hoop dat het deze keer wel lukt
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 23 juni 2008 @ 16:15:21 #197
187891 Ofresca
Lucky you.
pi_59628452
quote:
Op maandag 23 juni 2008 16:08 schreef Muck het volgende:

[..]

Ik hoop dat het deze keer wel lukt
Nou hij zit er deze keer in. Dus we zijn al een stap verder. Wordt waarschijnlijk nog wel een verzekeringskwestie voor de huisarts. Verwacht niet dat mijn verzekering het kan waarderen dat ik 2 spiraatljes heb...
  maandag 23 juni 2008 @ 17:28:46 #198
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59630329
Ik moet morgen

Tis idd een gigantische doos Heb em even uitgepakt, en gekeken, maar het spiraaltje zelf is echt ieniemienie
Ben nu wel nerveus
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
  maandag 23 juni 2008 @ 17:33:15 #199
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_59630419
quote:
Op maandag 23 juni 2008 17:28 schreef Jipje het volgende:
Ik moet morgen

Tis idd een gigantische doos Heb em even uitgepakt, en gekeken, maar het spiraaltje zelf is echt ieniemienie
Ben nu wel nerveus
Je hebt hem niet uit de verpakking gehaald hè! (dus er zit nog folie oid omheen).

Veel sterkte morgen. Gaat helemaal goed komen .
Niet meer actief op Fok!
  maandag 23 juni 2008 @ 17:35:28 #200
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59630476
quote:
Op maandag 23 juni 2008 17:28 schreef Jipje het volgende:
Ik moet morgen

Tis idd een gigantische doos Heb em even uitgepakt, en gekeken, maar het spiraaltje zelf is echt ieniemienie
Ben nu wel nerveus
Heel veel succes!

Mijn vriend (en ikzelf natuurlijk ook) schrok zich ook rot van die gigantische doos. Hij was meegewandeld naar de apotheek om hem op te halen
Ook wij hebben hem thuis open gemaakt en ik had iets van "ooooh, dat valt nog best mee!" terwijl mijn vriend er erg moeilijk naar keek

Komt wel goed morgen
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 23 juni 2008 @ 17:40:25 #201
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59630583
quote:
Op maandag 23 juni 2008 17:33 schreef Viking84 het volgende:

[..]

Je hebt hem niet uit de verpakking gehaald hè! (dus er zit nog folie oid omheen).

Veel sterkte morgen. Gaat helemaal goed komen .


Nee natuurlijk niet Zo stom ben ik niet Ik vroeg me al af of het wel geoorloofd was dat ik de kartonnen doos openmaakte Maar toen ontdekte ik de patienteninfo daarin, dus ik neem aan dat ik de kartonnen doos wel mocht openmaken

Dankje, ik hoop het echt, dat het bij mij ook maar 1 dag pijn is dan niks meer.... Ik heb nu iig enorme menstruatiebuikpijn, dat is sinds ik weer 2 maanden aan de pil ben een stuk erger geworden
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
  maandag 23 juni 2008 @ 17:41:15 #202
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59630601
quote:
Op maandag 23 juni 2008 17:35 schreef Muck het volgende:

[..]

Heel veel succes!

Mijn vriend (en ikzelf natuurlijk ook) schrok zich ook rot van die gigantische doos. Hij was meegewandeld naar de apotheek om hem op te halen
Ook wij hebben hem thuis open gemaakt en ik had iets van "ooooh, dat valt nog best mee!" terwijl mijn vriend er erg moeilijk naar keek

Komt wel goed morgen
Thanks! Ik ga ook proberen een modelpatient te zijn
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
  maandag 23 juni 2008 @ 17:44:06 #203
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_59630658
quote:
Op maandag 23 juni 2008 17:41 schreef Jipje het volgende:

[..]

Thanks! Ik ga ook proberen een modelpatient te zijn
Ik durfde zelfs de doos niet te openen . Maar dat mag idd wel .
Verder: roep maar liever even 'au', want anders denken ze dat je niks voelt en doen ze rustig aan. En dat wil je ook niet, trust me .
Niet meer actief op Fok!
  maandag 23 juni 2008 @ 17:44:47 #204
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59630682
quote:
Op maandag 23 juni 2008 17:44 schreef Viking84 het volgende:

[..]

Ik durfde zelfs de doos niet te openen . Maar dat mag idd wel .
Verder: roep maar liever even 'au', want anders denken ze dat je niks voelt en doen ze rustig aan. En dat wil je ook niet, trust me .
Hoe bedoel je rustig aan? Doen ze anders die slurf heel snel in en uit ofzo?
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
  maandag 23 juni 2008 @ 17:53:01 #205
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_59630869
quote:
Op maandag 23 juni 2008 17:44 schreef Jipje het volgende:

[..]

Hoe bedoel je rustig aan? Doen ze anders die slurf heel snel in en uit ofzo?
Nou, ze moeten verschillende dingen doen: eendenbek erin, een tang om de baarmoedermond open te houden (au), dan gaan ze meten hoe ver ze de mirena moeten afknippen en dan komt pas het spiraaltje erin. Ik vond het tweede gedeelte het pijnlijkst, maar de huisarts babbelde vrolijk door tussen de bedrijven door.
Niet meer actief op Fok!
  maandag 23 juni 2008 @ 17:56:47 #206
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59630954
quote:
Op maandag 23 juni 2008 17:53 schreef Viking84 het volgende:

[..]

Nou, ze moeten verschillende dingen doen: eendenbek erin, een tang om de baarmoedermond open te houden (au), dan gaan ze meten hoe ver ze de mirena moeten afknippen en dan komt pas het spiraaltje erin. Ik vond het tweede gedeelte het pijnlijkst, maar de huisarts babbelde vrolijk door tussen de bedrijven door.
Ik zal wel een paar keer auw roepen dan, van mij mag het ook zo snel mogelijk voorbij zijn...
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
  maandag 23 juni 2008 @ 18:17:44 #207
187891 Ofresca
Lucky you.
pi_59631310
quote:
Op maandag 23 juni 2008 17:53 schreef Viking84 het volgende:

[..]

Nou, ze moeten verschillende dingen doen: eendenbek erin, een tang om de baarmoedermond open te houden (au), dan gaan ze meten hoe ver ze de mirena moeten afknippen en dan komt pas het spiraaltje erin. Ik vond het tweede gedeelte het pijnlijkst, maar de huisarts babbelde vrolijk door tussen de bedrijven door.
Moet wel zeggen dat het hoesten tijdens het tweede deel érg goed beviel. Anders moet je even aan de arts vragen of je dat ook mag. Ik vond het laatste gedeelte overigens het pijnlijkst.
  maandag 23 juni 2008 @ 18:24:12 #208
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_59631437
quote:
Op maandag 23 juni 2008 18:17 schreef Ofresca het volgende:

[..]

Moet wel zeggen dat het hoesten tijdens het tweede deel érg goed beviel. Anders moet je even aan de arts vragen of je dat ook mag. Ik vond het laatste gedeelte overigens het pijnlijkst.
Van het laatste gedeelte heb ik helemaal niks gevoeld. Die eendenbek voelde ook niet fijn, maar dat trok snel weg, maar die tang in m'n baarmoedermond. Au! Ik had van iemand anders gehoord dat het inbrengen van het spiraaltje het meest pijn zou doen, dus ik zette me al schrap en toen zei de HA ineens: "Zo, klaar!". Ik: .
Niet meer actief op Fok!
  maandag 23 juni 2008 @ 18:36:07 #209
187891 Ofresca
Lucky you.
pi_59631684
quote:
Op maandag 23 juni 2008 18:24 schreef Viking84 het volgende:

[..]

Van het laatste gedeelte heb ik helemaal niks gevoeld. Die eendenbek voelde ook niet fijn, maar dat trok snel weg, maar die tang in m'n baarmoedermond. Au! Ik had van iemand anders gehoord dat het inbrengen van het spiraaltje het meest pijn zou doen, dus ik zette me al schrap en toen zei de HA ineens: "Zo, klaar!". Ik: .
Lieve poes heb jij dan! Kan me ook niet voorstellen dat het komt omdat je al kinderen hebt gehad... Wel vreemd dat je daar niets van hebt gevoeld. Maar zou er niet over klagen...
  maandag 23 juni 2008 @ 18:43:55 #210
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_59631867
quote:
Op maandag 23 juni 2008 18:36 schreef Ofresca het volgende:

[..]

Lieve poes heb jij dan! Kan me ook niet voorstellen dat het komt omdat je al kinderen hebt gehad... Wel vreemd dat je daar niets van hebt gevoeld. Maar zou er niet over klagen...
Ik heb nog geen kinderen gehad hoor .
Niet meer actief op Fok!
  maandag 23 juni 2008 @ 18:55:07 #211
187891 Ofresca
Lucky you.
pi_59632134
quote:
Op maandag 23 juni 2008 18:43 schreef Viking84 het volgende:

[..]

Ik heb nog geen kinderen gehad hoor .
Daarom
  dinsdag 24 juni 2008 @ 09:29:32 #212
119411 Paradijsvogeltje
is veilig geland!
pi_59644560
Ik heb wel een kind. Maar ik ervaarde de bevalling ook al niet als extreem pijnlijk.
Ik vond bevallen zelfs een leuke, spannende, interessante ervaring
Deze user werd mede mogelijk gemaakt door Yvonne. Bedankt!
Like does the man say 'Is now the time to take of my pants?' ...'Yes.', I said.
  dinsdag 24 juni 2008 @ 10:48:32 #213
187891 Ofresca
Lucky you.
pi_59646102
Nog wat licht bloedverlies en tot nu toe geen pijn of krampen of meer gehad. Dat lichte bloedverlies is wel in overeenstemming met mijn ongesteldheid. Dus als dat vanmiddag over is, ben ik helemaal happy.
  dinsdag 24 juni 2008 @ 13:10:23 #214
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59649726
quote:
Op dinsdag 24 juni 2008 09:29 schreef Paradijsvogeltje het volgende:
Ik heb wel een kind. Maar ik ervaarde de bevalling ook al niet als extreem pijnlijk.
Ik vond bevallen zelfs een leuke, spannende, interessante ervaring
ik verdacht je er altijd al van, maar nu weet ik het zeker: je bent gek!

It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  dinsdag 24 juni 2008 @ 17:27:45 #215
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59655965


Nou, hij is gezet. Vond het eigenlijk wel meevallen. Ik moest idd ook even kuchen toen ze mn baarmoedermond aanhaakte (echt, het beeld dat dat opriep was behoorlijk eng ) en het opmeten deed idd pijn, maar achteraf vind ik het alles meevallen.
Heb nu buikkrampen, alsof ik mega-ongesteld ben Maar heb geen pijnstillers meer ingenomen. Ik bloed nu wel hevig, maar volgens mij komt dat gewoon nog door de menstruatie, tis pas de derde echte dag Het is ook echt slijmvlies, niet alleen vloeibaar bloed. Hopen dat dat snel weg is en dat ik binnenkort aan de draadjes durf te gaan voelen
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
  dinsdag 24 juni 2008 @ 17:42:14 #216
187891 Ofresca
Lucky you.
pi_59656232
quote:
Op dinsdag 24 juni 2008 17:27 schreef Jipje het volgende:


Nou, hij is gezet. Vond het eigenlijk wel meevallen. Ik moest idd ook even kuchen toen ze mn baarmoedermond aanhaakte (echt, het beeld dat dat opriep was behoorlijk eng ) en het opmeten deed idd pijn, maar achteraf vind ik het alles meevallen.
Heb nu buikkrampen, alsof ik mega-ongesteld ben Maar heb geen pijnstillers meer ingenomen. Ik bloed nu wel hevig, maar volgens mij komt dat gewoon nog door de menstruatie, tis pas de derde echte dag Het is ook echt slijmvlies, niet alleen vloeibaar bloed. Hopen dat dat snel weg is en dat ik binnenkort aan de draadjes durf te gaan voelen
Jouw beurt om je lekker op de bank te nestelen met een boel chocolade en een echte vrouwen film of serie!
  dinsdag 24 juni 2008 @ 18:39:58 #217
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59657185
quote:
Op dinsdag 24 juni 2008 17:42 schreef Ofresca het volgende:

[..]

Jouw beurt om je lekker op de bank te nestelen met een boel chocolade en een echte vrouwen film of serie!


Merk nu dat mn pijnstillers uitgewerkt zijn..
Begint nu meer pijn te doen helaas. Hoop dat die buikkrampen morgen wel overzijn. Zijn nu nog te overzien zonder pijnstillers, maar als het zo blijft denk ik dat ik er wel een neem voor het slapengaan
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
pi_59657753
gaat goed dus mooi zo
Hier ook weinig pijn gehad meer hevige menstruatie idee.
Overigens zou ik deze week voor het eerst ongesteld moeten worden maar nog geen teken van ongesteldheid...
We wachten af en anders gooi ik er voor de zekerheid een testje tegenaan
Natuurlijk altijd handig om te weten of je daarom niet ongi bent of omdat je mirena je er compleet vanaf helpt..
Dat laatste zou ik wel erg prettig vinden
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  dinsdag 24 juni 2008 @ 19:13:24 #219
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59657817
quote:
Op dinsdag 24 juni 2008 19:10 schreef Ml-etje het volgende:
gaat goed dus mooi zo
Hier ook weinig pijn gehad meer hevige menstruatie idee.
Overigens zou ik deze week voor het eerst ongesteld moeten worden maar nog geen teken van ongesteldheid...
We wachten af en anders gooi ik er voor de zekerheid een testje tegenaan
Natuurlijk altijd handig om te weten of je daarom niet ongi bent of omdat je mirena je er compleet vanaf helpt..
Dat laatste zou ik wel erg prettig vinden
Tegen mij werd gezegd dat de kans groot is dat ik een hele lichte mensruatie heb over ongeveer 4 weken normaal gesproken, maar de echo vind pas over 6 weken plaats, omdat ze dan 'zeker' weten dat je ongesteld geweest ben. Ik moest dus alleen niet verbaasd staan te kijken als ik een hele lichten menstruatie zou hebben, en die kan natuurlijk ook wat langer op zich laten wachten
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
pi_59659578
Krijg geen echo dus wacht rustig af..had zgan de perfecte baarmoeder overigens kan ik de draadjes ten alle tijde voelen... zijn wel netjes zacht
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  dinsdag 24 juni 2008 @ 21:29:46 #221
92409 Twinky
Little star.
pi_59661265
ik ben nog steeds niet ongesteld geworden terwijl ik op 15 mei mijn Mirena heb gekregen... Is dat erg?
pi_59661664
Nope je ongesteldheid kan helemaal weg blijven.
Dat is zo bij 1 op de 5 lucky vrouwen
Overigens kun je als je gemeenschap hebt gehad wel n testje doen voor de zekerheid
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_59662168
quote:
Op dinsdag 24 juni 2008 20:32 schreef Ml-etje het volgende:
Krijg geen echo dus wacht rustig af..had zgan de perfecte baarmoeder overigens kan ik de draadjes ten alle tijde voelen... zijn wel netjes zacht
ook al is ie perfect, dan nog is de echo toch nodig? Hij kan ook wel verplaatsen of schade veroorzaken in een perfecte baarmoeder, lijkt me..
Een test kan natuurlijk nooit kwaad, maar misschien heb je wel gewoon het geluk van niet menstrueren
  dinsdag 24 juni 2008 @ 22:02:44 #224
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_59662311
quote:
Op dinsdag 24 juni 2008 21:29 schreef Twinky het volgende:
ik ben nog steeds niet ongesteld geworden terwijl ik op 15 mei mijn Mirena heb gekregen... Is dat erg?
Neehoor, ik heb 2 maanden geen bloeding / buikpijn gehad toen ik 'm net had laten zetten. Pas na 2 maanden was ik weer de pineut
I never look back, darling. It distracts from the now.
  dinsdag 24 juni 2008 @ 22:38:45 #225
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_59663375
Ik was ongesteld toen ik hem liet zetten. Ik ben nog 1 dag ongesteld geweest daarna en verder geen last meer gehad van bloedingen dus. Praktisch maar 3 dagen ongesteld geweest itt de 7 á 8 dagen die ik normaal gesproken ongesteld ben. Ik ben benieuwd of het nu echt zal weg blijven (of ik one of the lucky few ben).
Niet meer actief op Fok!
  woensdag 25 juni 2008 @ 11:44:47 #226
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59672285
Hier ook vrijwel geen bloeding meer En geen buikpijn
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
  woensdag 25 juni 2008 @ 11:48:45 #227
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59672404
quote:
Op dinsdag 24 juni 2008 22:02 schreef Enfermera het volgende:

[..]

Neehoor, ik heb 2 maanden geen bloeding / buikpijn gehad toen ik 'm net had laten zetten. Pas na 2 maanden was ik weer de pineut
Ik heb hem alweer een tijdje en heb ook nog geen bloeding gehad.
Inmiddels wel een controle en alles is prima

een van de happy few
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 26 juni 2008 @ 17:29:08 #228
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59710184
Ik voelde vanmorgen maar 1 draadje, is dat raar?
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
pi_59710431
Ik zit op 2,5 week en ik heb niet eens prut maar nog gewoon bloed
Niet veel, maar toch...
pi_59710458
quote:
Op donderdag 26 juni 2008 17:29 schreef Jipje het volgende:
Ik voelde vanmorgen maar 1 draadje, is dat raar?
volgens mij gaan ze samen zitten, toch?
  donderdag 26 juni 2008 @ 17:42:26 #231
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59710462
quote:
Op donderdag 26 juni 2008 17:40 schreef B.ertha het volgende:
Ik zit op 2,5 week en ik heb niet eens prut maar nog gewoon bloed
Niet veel, maar toch...
Ik heb em net 2 dagen en ik heb alleen nog maar een ieniemienie beetje prut...
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
  donderdag 26 juni 2008 @ 17:42:41 #232
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59710470
quote:
Op donderdag 26 juni 2008 17:42 schreef B.ertha het volgende:

[..]

volgens mij gaan ze samen zitten, toch?
Is wel snel dan
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
pi_59710496
quote:
Op donderdag 26 juni 2008 17:42 schreef Jipje het volgende:

[..]

Ik heb em net 2 dagen en ik heb alleen nog maar een ieniemienie beetje prut...
dat had ik ook even en toen werd het weer meer. Nouja, ik heb nog geduld
  donderdag 26 juni 2008 @ 17:45:39 #234
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59710548
quote:
Op donderdag 26 juni 2008 17:43 schreef B.ertha het volgende:

[..]

dat had ik ook even en toen werd het weer meer. Nouja, ik heb nog geduld
Als je te lang veel bloed moet je wel de huisarts bellen he Anders gaat het niet goed, althans dat las ik in dit topic Dan krijg je een of andere pil en dan is het over.

Ik hoop toch dat het snel over is, ga over 2 weken beginnen met mn duikcursus
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
pi_59711011
tvp, ik wil binnenkort ook 'n mirena
  donderdag 26 juni 2008 @ 18:54:30 #236
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_59711773
quote:
Op donderdag 26 juni 2008 17:29 schreef Jipje het volgende:
Ik voelde vanmorgen maar 1 draadje, is dat raar?
Ik voel ook nog maar 1 draadje en ik heb hem nu een week. En ik had een heel dun bruin/rood streepje in m'n slipje vanmiddag. Hopelijk blijft het daarbij. Verder nog steeds af en toe wel kramp .
Niet meer actief op Fok!
  donderdag 26 juni 2008 @ 19:29:11 #237
187891 Ofresca
Lucky you.
pi_59712600
quote:
Op donderdag 26 juni 2008 18:54 schreef Viking84 het volgende:

[..]

Ik voel ook nog maar 1 draadje en ik heb hem nu een week. En ik had een heel dun bruin/rood streepje in m'n slipje vanmiddag. Hopelijk blijft het daarbij. Verder nog steeds af en toe wel kramp .
Hier hetzelfde. Maar lang leven de ibuprofen! Draadjes ga ik nog niet aan zitten. Ben veel te bang dat ie fout zit...

Ben trouwens niet begonnen met een nieuwe (nuva)ring. Mocht ik toch seks willen hebben dan kan dat altijd nog met condoom.

Hebben jullie al bedacht hoe je dat ding over 5 jaar niet gaat vergeten? Kun je ergens instellen dat je een e-mail of een brief krijgt ofzo?
  donderdag 26 juni 2008 @ 20:01:41 #238
219831 nekosun
live everyday
pi_59713296
ik heb er ook 1 een tijdje gehad. daarvoor alles gelezen wat er ook maar over te lezen viel. (ook fok) maar ten eerste werd mijn buikpijn een stuk heviger en niet alleen tijdens de menstruatie (ja helaas ging dat bij mij gewoon door) gelukkig wel gezegt 1DAG korten dan voorheen. mijn zin in sex was helemaal verdwenen. dus heb em na 1,5 jaar er weer uit laten halen.......nooit meer zo'n ding voor mijn.
nu weer overgestapt naar de 3de generatie pil en die werkt fantastische......
pi_59713910
quote:
Op dinsdag 24 juni 2008 21:58 schreef B.ertha het volgende:

[..]

ook al is ie perfect, dan nog is de echo toch nodig? Hij kan ook wel verplaatsen of schade veroorzaken in een perfecte baarmoeder, lijkt me..
Een test kan natuurlijk nooit kwaad, maar misschien heb je wel gewoon het geluk van niet menstrueren
Volgens de gynea hoef ik niet terug te komen dus ja ik zie het wel doe eind volgende week wel n test just to be sure
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_59726568
quote:
Op dinsdag 24 juni 2008 21:58 schreef B.ertha het volgende:

[..]

ook al is ie perfect, dan nog is de echo toch nodig? Hij kan ook wel verplaatsen of schade veroorzaken in een perfecte baarmoeder, lijkt me..
Een test kan natuurlijk nooit kwaad, maar misschien heb je wel gewoon het geluk van niet menstrueren
als je hem bij de huisarts plaatst krijg je uberhaupt geen controle.....
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 27 juni 2008 @ 11:30:09 #241
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_59727403
quote:
Op vrijdag 27 juni 2008 11:02 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

als je hem bij de huisarts plaatst krijg je uberhaupt geen controle.....
De mijne zei dat ik na een week of 6 even terug mocht komen voor controle. Maar het was niet noodzakelijk. Als ik zelf (of evt iemand anders) de draadjes kon voelen zitten en ik voelde geen plastic dan was het goed.
Niet meer actief op Fok!
  vrijdag 27 juni 2008 @ 11:50:09 #242
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59727923
quote:
Op vrijdag 27 juni 2008 11:02 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

als je hem bij de huisarts plaatst krijg je uberhaupt geen controle.....
hoe kom je daar nou bij?
Ik ben toch echt terug geweest voor controle hoor
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_59735247
Haha duidelijk bij iedereen anders dus
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zaterdag 28 juni 2008 @ 14:14:51 #244
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59752904
quote:
Op vrijdag 27 juni 2008 17:14 schreef Ml-etje het volgende:
Haha duidelijk bij iedereen anders dus
Zeker bij iedereen anders, ik moet 4 augustus voor een controle (echo) naar de gyneacoloog, en dat is een standaard procedure bij mijn huisarts

Ik heb idd ook nog steeds af en toe wat kramp, maar heb eigenlijk ook heel veel last van mijn maag(streek), dat doet eigenlijk veel meer pijn. Heb wel het idee dat het komt omdat ik onbewust er verkrampt loop (hou mijn buikspieren gespannen en weet nu niet meer of ik dat voorheen ook deed... ) Bekend voor iemand? Of moet ik hiervoor de huisarts bellen?

Afscheiding is nog steeds een prutbeetje.... Maar precies teveel waardoor ik seks nog niet aandurf. Bovendien ging mijn baarmoeder prosteren toen ik aan de draadjes zat, dus met seks wacht ik tot dat goed gaat
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
  zaterdag 28 juni 2008 @ 15:20:10 #245
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_59754100
@ Jipje; ik heb geen maagpijn gehad, dus dat herken ik niet. Kan idd ook een verandering in je houding zijn zoals je al zegt

Btw, ik had iets van 2 weken gewacht met sex, gelukkig ging gelijk alles goed, geen pijn etc
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_59756086
quote:
Op vrijdag 27 juni 2008 11:50 schreef Muck het volgende:

[..]

hoe kom je daar nou bij?
Ik ben toch echt terug geweest voor controle hoor
dat vertelde mijn huisarts, dat ze een controle niet nodig vinden tenzij er klachten zijn.
I had a signature once. It was awful.
  zaterdag 28 juni 2008 @ 19:30:50 #247
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59758776
quote:
Op zaterdag 28 juni 2008 15:20 schreef Enfermera het volgende:
@ Jipje; ik heb geen maagpijn gehad, dus dat herken ik niet. Kan idd ook een verandering in je houding zijn zoals je al zegt

Btw, ik had iets van 2 weken gewacht met sex, gelukkig ging gelijk alles goed, geen pijn etc
Ik heb er gelukkig vanavond geen last van gehad, had het namelijk echt steevast smorgens tussen 7 en 8 en s avonds met avondeten (dus tussen 5 en 7).
Ik heb vandaag echt erop gelet om mn buikspieren te ontspannen, misschien scheelt dat toch

En 2 weken wachten met seks, dat klinkt idd wel aannemelijk Was je buikkramp toen ook over?
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
  zaterdag 28 juni 2008 @ 19:32:14 #248
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59758810
quote:
Op zaterdag 28 juni 2008 17:10 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

dat vertelde mijn huisarts, dat ze een controle niet nodig vinden tenzij er klachten zijn.
Raar, mijn huisartsassistente (die heeft em gezet) zei dat het moet, omdat je pas na die controle 'vrijgegeven' wordt, dus dat je echt beschermd bent. En die 6 weken is omdat je dan 'zeker' ongesteld geweest bent, en tijdens de eerste menstruatie heb je blijkbaar de meeste kans dat de mirena er ongemerkt uitfloept...
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
  zaterdag 28 juni 2008 @ 19:35:29 #249
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59758898
quote:
Op zaterdag 28 juni 2008 19:32 schreef Jipje het volgende:

[..]

Raar, mijn huisartsassistente (die heeft em gezet) zei dat het moet, omdat je pas na die controle 'vrijgegeven' wordt, dus dat je echt beschermd bent. En die 6 weken is omdat je dan 'zeker' ongesteld geweest bent, en tijdens de eerste menstruatie heb je blijkbaar de meeste kans dat de mirena er ongemerkt uitfloept...
Ja inderdaad
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_59759034
Mijn gynea zei hetzlfde geen klachten is geen controle..
Die maagpijn herken ik wel maar dat is idd verkrampen en n deel tussen mijn oortjes
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_59759053
Muck was jij wel ongesteld tijdens het zetten?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zaterdag 28 juni 2008 @ 19:45:23 #252
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59759116
quote:
Op zaterdag 28 juni 2008 19:42 schreef Ml-etje het volgende:
Muck was jij wel ongesteld tijdens het zetten?
Nee
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 28 juni 2008 @ 19:48:42 #253
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59759190
quote:
Op zaterdag 28 juni 2008 19:41 schreef Ml-etje het volgende:
Mijn gynea zei hetzlfde geen klachten is geen controle..
Die maagpijn herken ik wel maar dat is idd verkrampen en n deel tussen mijn oortjes
Gelukkig

Ben ik iig niet de enige, ik moet nu echt wel mn best doen om te ontspannen, maar ik denk dat als de krampjes over zijn dat dat vanzelf wel gaat. Tis echt wel heel pijnlijk, net alsof mn buikkramp een stuk hoger plaatsvind
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
pi_59759299
quote:
Op zaterdag 28 juni 2008 19:45 schreef Muck het volgende:

[..]

Nee

Dat is het dus, als je de gebruiksaanwijzing van mirena nog hebt of op mirena.nl staat je bent pas direct beschermd als je hem tijdens je ongesteldheid laat zetten.
Anders pas na 6 weken
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_59759324
quote:
Op zaterdag 28 juni 2008 19:48 schreef Jipje het volgende:

[..]

Gelukkig

Ben ik iig niet de enige, ik moet nu echt wel mn best doen om te ontspannen, maar ik denk dat als de krampjes over zijn dat dat vanzelf wel gaat. Tis echt wel heel pijnlijk, net alsof mn buikkramp een stuk hoger plaatsvind
Jep ik dacht eerst nou die mirena zit wel erg hoog haha.
Het gaat over hoor niet teveel eraan denken
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zaterdag 28 juni 2008 @ 19:57:24 #256
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59759366
quote:
Op zaterdag 28 juni 2008 19:54 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

Jep ik dacht eerst nou die mirena zit wel erg hoog haha.
Het gaat over hoor niet teveel eraan denken


Ja precies, ik dacht, zou die nou doorgeschoten zijn?
Weet wel dat dat niet kan, maar ik denk idd dat het gewoon spanning is.

Ik weet nog wel dat ik toen ik voor het eerst een nuvaring inhad, ik ook elke keer als ik naar de wc ging of onder de douche stond even moest controleren of ie er nog zat Dat ging ook over
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
  zaterdag 28 juni 2008 @ 20:01:59 #257
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_59759451
quote:
Op zaterdag 28 juni 2008 19:53 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

Dat is het dus, als je de gebruiksaanwijzing van mirena nog hebt of op mirena.nl staat je bent pas direct beschermd als je hem tijdens je ongesteldheid laat zetten.
Anders pas na 6 weken
Nee, dat is het niet.
Bij mijn huisarts controleren ze sowieso na 6 weken of alles nog goed zit. Of je nu ongesteld was met zetten of niet. Vind ik wel een heel prettig idee eigenlijk
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 28 juni 2008 @ 20:09:07 #258
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59759578
quote:
Op zaterdag 28 juni 2008 20:01 schreef Muck het volgende:

[..]

Nee, dat is het niet.
Bij mijn huisarts controleren ze sowieso na 6 weken of alles nog goed zit. Of je nu ongesteld was met zetten of niet. Vind ik wel een heel prettig idee eigenlijk


Bij mij ook idd. Ik was ongesteld toen ze em plaatsten, en toch ook controle over 6 weken. Ben er ook blij mee, wil toch wel even weten of het goed gegaan is
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
  zaterdag 28 juni 2008 @ 23:00:48 #259
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_59762839
quote:
Op zaterdag 28 juni 2008 19:30 schreef Jipje het volgende:

[..]

Ik heb er gelukkig vanavond geen last van gehad, had het namelijk echt steevast smorgens tussen 7 en 8 en s avonds met avondeten (dus tussen 5 en 7).
Ik heb vandaag echt erop gelet om mn buikspieren te ontspannen, misschien scheelt dat toch

En 2 weken wachten met seks, dat klinkt idd wel aannemelijk Was je buikkramp toen ook over?
Ja, toen was het zowat over, alleen nog sporadisch zeg maar. En ik was wat meer ontspannen ook dan voorheen Daarbij helpt een lief vriendje ook wel heel erg.
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_59762939
maar wanneer ben je dan beschermd? Of weet je dat de eerste anderhalve maand niet zeker? Als dat zo is zeg ik beter af, daar gaat vriendlief niet blij mee zijn....
I had a signature once. It was awful.
pi_59763926
Bij mij zei gynea meteen beschermd mits in ongesteldheidsweek geplaatst
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_59763953
Hoe snel na plaatsing van Mirena is de vrouw beschermd tegen zwangerschap?

Tijdens de menstruatie geplaatst, is de vrouw direct beschermd tegen zwangerschap. Buiten de menstruatie geplaatst is de vrouw vanaf 7 dagen na het inbrengen van Mirena beschermd tegen zwangerschap.


www.mirena.nl
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_59763982
quote:
Op zaterdag 28 juni 2008 20:09 schreef Jipje het volgende:

[..]



Bij mij ook idd. Ik was ongesteld toen ze em plaatsten, en toch ook controle over 6 weken. Ben er ook blij mee, wil toch wel even weten of het goed gegaan is

Zo lang ik nergens last van heb zul je mij niet horen over die controle. Hij vond het absoluut niet nodig zei hij, bij klachten mocht ik natuurlijk altijd langs komen.

Overigens nog steeds niet ongi (heb hem de 29ste laten zetten) dus eff denken hihi
29ste mei
5e juni 1 week
12e juni 2e week
19e juni 3e week
26e juni 4e week
3e juli 5e week
10e juli 6e week
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zondag 29 juni 2008 @ 10:49:10 #264
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59768378
quote:
Op zaterdag 28 juni 2008 23:05 schreef zoeperzazke het volgende:
maar wanneer ben je dan beschermd? Of weet je dat de eerste anderhalve maand niet zeker? Als dat zo is zeg ik beter af, daar gaat vriendlief niet blij mee zijn....
Bij mij werd geadviseerd de eerste 6 weken met condoom te doen. Ik vind dat nou niet bepaald een onoverkomelijk probleem hoor... En idd, de bijsluiter meld dat je direct beschermd bent. Ik ga toch wel die extra zekerheid nemen, liever 6 weken 'prutsen' dan zwanger

Verder:
2 weken na plaatsen ong geen seks, plus nog een week ongesteld, ach dan zijn er nog maar 3 over
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
pi_59769471
quote:
Op zondag 29 juni 2008 10:49 schreef Jipje het volgende:
Verder:
2 weken na plaatsen ong geen seks, plus nog een week ongesteld, ach dan zijn er nog maar 3 over
Is dat omdat je er heelmaal niet aan moet denken de eerste twee weken of omdat het niet mag?
I had a signature once. It was awful.
  zondag 29 juni 2008 @ 13:06:25 #266
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59770388
quote:
Op zondag 29 juni 2008 12:08 schreef zoeperzazke het volgende:

[..]

Is dat omdat je er heelmaal niet aan moet denken de eerste twee weken of omdat het niet mag?
Dat is omdat ik nu nog steeds af en toe een beetje buikkramp heb, en omdat het me opviel dat ik heel erge kramp kreeg als ik aan de draadjes zat (en als er dan dus een piemel tegenaan zit lijkt me dat alleen maar veel erger), en ik ben nu zelfs weer begonnen met vloeien.
Dat moet echter wel binnen een week over zijn, anders ga ik naar de dokter. (heeft iemand daar trouwens ervaring mee? Ik heb 3/4 dagen bruine afscheiding gehad, en nu ben ik weer gaan vloeien, donkerrood bloed samen met wat bruine afscheiding, ben overgestapt van de pil op de mirena) Dus ik denk dat ik uiteindelijk wel op 2 weken geen seks uitkom. Het is zeer zeker niet zo dat ik er niet aan moet denken Sterker nog, ik zou graag willen, maar ik durf nog niet, ivm die krampen.
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
  zondag 29 juni 2008 @ 13:32:53 #267
119411 Paradijsvogeltje
is veilig geland!
pi_59770804
quote:
Op zaterdag 28 juni 2008 23:05 schreef zoeperzazke het volgende:
maar wanneer ben je dan beschermd? Of weet je dat de eerste anderhalve maand niet zeker? Als dat zo is zeg ik beter af, daar gaat vriendlief niet blij mee zijn....
Dan moet hij maar ff doorbijten. Als dat je enige 'maar' gaat zijn, vind ik het onzin om er vanaf te zien.

Overigens ben ik al bijna twee maanden niet meer ongi geweest
Alleen heb ik af en toe wel de verschijnselen van ongi: buikpijn, headlights, dikke buik, vreetbuien of juist geen trek. Nog iemand die dit heeft?
Deze user werd mede mogelijk gemaakt door Yvonne. Bedankt!
Like does the man say 'Is now the time to take of my pants?' ...'Yes.', I said.
pi_59779512
Ja de verschijnselen gaan wel gewoon door
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  maandag 30 juni 2008 @ 09:37:12 #269
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59787186
quote:
Op zondag 29 juni 2008 21:24 schreef Ml-etje het volgende:
Ja de verschijnselen gaan wel gewoon door
Dat is wel wazig Dan voel jeje dus wel ongesteld, maar er gebeurd verder niks...
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
  maandag 30 juni 2008 @ 10:13:49 #270
119411 Paradijsvogeltje
is veilig geland!
pi_59787837
Het vervelende is dat de verschijnselen soms ook door kunnen gaan voor zwangerschapssymptomen en aangezien ik de laatste tijd toch al rammel....
- heel (snel) moe
- af en toe krampjes
- headlights en nu en dan jeuk
- 's ochtends slapjes en misselijk
- liefdeshormonen >> alles en iedereen is lief
- andere hormonen >> ik ben zielig en onaantrekkelijk

Zeg me a.u.b. dat dit er ook gewoon bij hoort, dan kan ik met een gerust hart die Clear Bluetest in de winkel laten liggen...

[ Bericht 0% gewijzigd door Paradijsvogeltje op 30-06-2008 10:43:15 ]
Deze user werd mede mogelijk gemaakt door Yvonne. Bedankt!
Like does the man say 'Is now the time to take of my pants?' ...'Yes.', I said.
pi_59800749
quote:
Op maandag 30 juni 2008 09:37 schreef Jipje het volgende:

[..]

Dat is wel wazig Dan voel jeje dus wel ongesteld, maar er gebeurd verder niks...
Jep mijn buuf heeft zelfs hoofdpijn (maar das erg uitzonderlijk hoor)
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_59800775
quote:
Op maandag 30 juni 2008 10:13 schreef Paradijsvogeltje het volgende:
Het vervelende is dat de verschijnselen soms ook door kunnen gaan voor zwangerschapssymptomen en aangezien ik de laatste tijd toch al rammel....
- heel (snel) moe
- af en toe krampjes
- headlights en nu en dan jeuk
- 's ochtends slapjes en misselijk
- liefdeshormonen >> alles en iedereen is lief
- andere hormonen >> ik ben zielig en onaantrekkelijk

Zeg me a.u.b. dat dit er ook gewoon bij hoort, dan kan ik met een gerust hart die Clear Bluetest in de winkel laten liggen...
Waarom zou je?? Je kan beter het zekere voor het onzekere nemen dacht ik zo...
Al wel een controle gehad?? Dat ie goed zit bedoel ik...
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  maandag 30 juni 2008 @ 21:30:56 #273
119411 Paradijsvogeltje
is veilig geland!
pi_59804213
quote:
Op maandag 30 juni 2008 19:32 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

Waarom zou je?? Je kan beter het zekere voor het onzekere nemen dacht ik zo...
Al wel een controle gehad?? Dat ie goed zit bedoel ik...
Yep, twee weken geleden nog en vlak daarvoor een testje clear blue gedaan.
Deze user werd mede mogelijk gemaakt door Yvonne. Bedankt!
Like does the man say 'Is now the time to take of my pants?' ...'Yes.', I said.
pi_59804632
Als er wat zat hadden ze dat bij controle zeker moeten zien
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  maandag 30 juni 2008 @ 21:54:22 #275
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_59804858
Na 1,5 week na het zetten geen bloedverlies te hebben gehad, zat er toch een donkerbruine vlek in m'n slip daarnet . Hopelijk blijft het daarbij.
Niet meer actief op Fok!
  dinsdag 1 juli 2008 @ 09:36:47 #276
119411 Paradijsvogeltje
is veilig geland!
pi_59812451
quote:
Op maandag 30 juni 2008 21:45 schreef Ml-etje het volgende:
Als er wat zat hadden ze dat bij controle zeker moeten zien
Ik heb net ook maar weer getest. Ik kon het niet laten. En er lag er nog één in de kast...
'niet zwanger'. Ow! euh..... ' '
Deze user werd mede mogelijk gemaakt door Yvonne. Bedankt!
Like does the man say 'Is now the time to take of my pants?' ...'Yes.', I said.
pi_59812944
nou, waarschijnlijk gaat het voor mij volgende week donderdag worden dat hij erin gaat.... ik heb er mijn eerste droom al over gehad, het was heel raar want het ging zó gemakkelijk, en toen bleek dat ik een gespeleten baarmoeder had en dat hij er dus helemala niet goed inzat enzo Juist ja. Nouja, we zullen wel zien
I had a signature once. It was awful.
  dinsdag 1 juli 2008 @ 10:09:36 #278
119411 Paradijsvogeltje
is veilig geland!
pi_59813060
Lol! Onbewust ben je misschien wel een beetje bang dat het voor jou niet geschikt is. Geen zorgen.
Deze user werd mede mogelijk gemaakt door Yvonne. Bedankt!
Like does the man say 'Is now the time to take of my pants?' ...'Yes.', I said.
  dinsdag 1 juli 2008 @ 16:19:54 #279
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_59821626
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 10:03 schreef zoeperzazke het volgende:
nou, waarschijnlijk gaat het voor mij volgende week donderdag worden dat hij erin gaat.... ik heb er mijn eerste droom al over gehad, het was heel raar want het ging zó gemakkelijk, en toen bleek dat ik een gespeleten baarmoeder had en dat hij er dus helemala niet goed inzat enzo Juist ja. Nouja, we zullen wel zien
Oh god Ja dat soort dingen ga je dromen dan he, verschrikkelijk
Maar idd, gaat zeker goedkomen joh, ontspan, ontspan!
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_59822904
ik ga de afspraak waarschijnlijk volgende week donderdag maken, om te zetten. Moet jammer genoeg alleen, m'n vriend moet werken. Had gehoopt om zijn hand fijn te mogen knijpen bij het zetten, maar helaas.... Dat haal ik dan een andere keer wel in
I had a signature once. It was awful.
pi_59823965
Hihihi paradijsvogeltje @ stress och herken dat wel vind het ook errug vreemd dat ik nog steeds niet ongi ben nu al meer dan 4 weken na het zetten maarja aan de andere kant ook wel lekker (heb zondag n test gedaan ook omdat vriendlief en omalief zoiets hadden van ooooh jeeeeee..hij was nega hoor )

Hihi ik dacht gister aan n baby met spiraal in zijn hoofd whahahaha wat die teksten (zie halverwege dit topic) al niet doen

Jammer joh zoeperzazke dat je vriend niet mee kan. Och vraag toestemming om hem als boksbal te gebruiken tsja wij vrouwen moet toch wel n hogere pijngrens hebben met al dit soort grappen..
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  dinsdag 1 juli 2008 @ 19:23:23 #282
119411 Paradijsvogeltje
is veilig geland!
pi_59825043
Raad eens? Ik ben zojuist ongesteld geworden
Deze user werd mede mogelijk gemaakt door Yvonne. Bedankt!
Like does the man say 'Is now the time to take of my pants?' ...'Yes.', I said.
  dinsdag 1 juli 2008 @ 19:42:52 #283
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_59825447
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 19:23 schreef Paradijsvogeltje het volgende:
Raad eens? Ik ben zojuist ongesteld geworden
Geweldig.
Dat zat er dus blijkbaar aan te komen..
I never look back, darling. It distracts from the now.
  dinsdag 1 juli 2008 @ 19:53:00 #284
119411 Paradijsvogeltje
is veilig geland!
pi_59825666
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 19:42 schreef Enfermera het volgende:

[..]

Geweldig.
Dat zat er dus blijkbaar aan te komen..
Ja....
Deze symptomen onthoud ik dus even mooi... scheelt weer een hoop geld aan clear blue testjes
Deze user werd mede mogelijk gemaakt door Yvonne. Bedankt!
Like does the man say 'Is now the time to take of my pants?' ...'Yes.', I said.
  dinsdag 1 juli 2008 @ 20:07:54 #285
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_59826014
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 19:53 schreef Paradijsvogeltje het volgende:

[..]

Ja....
Deze symptomen onthoud ik dus even mooi... scheelt weer een hoop geld aan clear blue testjes
Inderdaad!! Haha Maarre, veel last ervan of niet?

Ik heb nog steeds, sporadisch, maar nu alweer een paar dagen wel, dan weer niet, dan weer wel, buikpijn.. Echt hopeloos. Dan doe ik ineens ontzettend sacherijnig, snap zelf ook eerst niet waarom, maar dan heb ik weer buikpijn. Hoop wel dat het 's een keer ophoudt, zeg, en zich een beetje gaat normaliseren.. Dus gewoon 1x in de maand, klaar
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_59826704
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 19:53 schreef Paradijsvogeltje het volgende:

[..]

Ja....
Deze symptomen onthoud ik dus even mooi... scheelt weer een hoop geld aan clear blue testjes

Haha nou mooi toch??
Hoe lang ben je nu niet ongi geweest na het zetten??
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  dinsdag 1 juli 2008 @ 20:37:35 #287
201229 DJKiwi
Whaazzaaaa!
pi_59826783
mijn vriendin heeft er ook 1. Echt ideaal! Ze heeft em nu bijna anderhalf jaar en is dus sindsdien niet meer opoe Bet0r
  dinsdag 1 juli 2008 @ 21:27:52 #288
119411 Paradijsvogeltje
is veilig geland!
pi_59827782
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 20:33 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

Haha nou mooi toch??
Hoe lang ben je nu niet ongi geweest na het zetten??
Na het zetten ben ik onregelmatig ongi geweest: na 2 weken, 6 weken, 4 weken, 2 weken, 3 weken... iets in die trant. Toen een poos niet. En nu sinds lange tijd weer. De vorige keer kon ik het niet echt ongi noemen, vandaar de twijfels. Ik was even bang dat het innestelingsbloedingen waren.
Ik heb de mirena nu ruim een jaar. En afgezien van dit soort dingen ben ik tevreden.

Dat van die hormonen en buien, je lichaam gaat eraan wennen. Geef het wat tijd. Tenminste, dat werd mij verteld en nu gaat het gewoon zoals elke maand. Met de uitzondering dat ik tijdens mijn ongi ook een vrij hoog libido heb. En dat vind mijn lief helemáál niet erg
Deze user werd mede mogelijk gemaakt door Yvonne. Bedankt!
Like does the man say 'Is now the time to take of my pants?' ...'Yes.', I said.
  dinsdag 1 juli 2008 @ 22:40:25 #289
78707 TheSilentEnigma
Heldin, bazin, godin.
pi_59829570
Jeetje, wat gaat deze topic snel!

Morgen maar weer de OP bijwerken...
  woensdag 2 juli 2008 @ 13:49:05 #290
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59840982
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 18:21 schreef Ml-etje het volgende:


Hihi ik dacht gister aan n baby met spiraal in zijn hoofd whahahaha wat die teksten (zie halverwege dit topic) al niet doen



Sorry

Hier gaat het prima, heb vrijwel geen prut meer En geen kramp, en geen maagpijn
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
  vrijdag 4 juli 2008 @ 11:00:36 #291
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59883857
Ik kon vanmorgen maar 1 draadje voelen, en dat is nog maar de vraag. Is het normaal dat je die draadjes niet zo gemakkelijk voelt?
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
  vrijdag 4 juli 2008 @ 11:11:15 #292
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_59884133
quote:
Op vrijdag 4 juli 2008 11:00 schreef Jipje het volgende:
Ik kon vanmorgen maar 1 draadje voelen, en dat is nog maar de vraag. Is het normaal dat je die draadjes niet zo gemakkelijk voelt?
Ik volgensmij ook gister.. Denk niet dat het zo gek is, misschien zit die ander er gewoon helemaal omheen gedraaid.
Haha, ik moest idd ook ff 'zoeken'... XD
I never look back, darling. It distracts from the now.
pi_59898532
niets om je druk over te maken al je mirena weg is dan merk je dat heel goed
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_59898793
Tijdje geleden dat ik hier was en ook een tijdje geleden dat ik prut had
  vrijdag 4 juli 2008 @ 22:26:13 #295
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_59899484
quote:
Op woensdag 2 juli 2008 13:49 schreef Jipje het volgende:

[..]



Sorry

Hier gaat het prima, heb vrijwel geen prut meer En geen kramp, en geen maagpijn
Ik heb hem nu 2 weken en ik heb ook nergens meer last van .
Maar wel een klein beetje prut af en toe (als in: bruine vegen in slip).
Niet meer actief op Fok!
pi_59904833
Hier nog steeds niet ongi en de symptomen (dikke buik en krampjes) zijn ook weg..
Mirena kan ik nog voelen en heb wel n test gekocht om het nog eens te checken mar nu nog niet want vorige week was er niets aan de hand
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zaterdag 5 juli 2008 @ 12:18:30 #297
11845 Jipje
Ik heb em gezien hoor, echt!
pi_59906436
Gisteravond seks gehad

Ging goed! mn vriend merkte er niks van en ik had geen pijn
Ik ben niet lui, ik bespaar energie
Loesje

Australie is veel te leuk! En tijd gaat veel te snel....
  zaterdag 5 juli 2008 @ 14:10:56 #298
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_59908192
quote:
Op zaterdag 5 juli 2008 12:18 schreef Jipje het volgende:
Gisteravond seks gehad

Ging goed! mn vriend merkte er niks van en ik had geen pijn
Haha Moooii zo meid!
I never look back, darling. It distracts from the now.
  zondag 6 juli 2008 @ 11:41:48 #299
120364 Electrocute
Girls don't poop
pi_59922387
Haii!

Ik was vandaag een beetje aan het rondgooglen over Mirena toen ik hier terecht kwam. Ik gebruik momenteel de Nuvaring, omdat ik niet bijzonder goed reageer op hormonen. De pil was dus sowieso al nooit een optie. Nu vind ik de Nuvaring op zich best fijn, maar er zijn nog steeds een aantal minpuntjes. Zo is het voor mij onmogelijk om mijn menstruatie fatsoenlijk uit te stellen. Als ik in plaats van de ring eruit te laten een nieuwe in doe word ik een paar dagen later dan normaal toch gewoon ongesteld. Heel irritant. Daarnaast heb ik toch nog wel een beetje last van hormoonkwaaltjes. Ik heb al wel gelezen dat er in de Mirena nog minder hormonen zitten dan in de Nuvaring, dat zou dus op zich kunnen helpen.

Nu is mijn huisarts een goede vent, maar niet op het gebied van anticonceptie. Toen ik er voor de eerste keer kwam wilde hij me koste wat kost de pil aansmeren. Ik hoop dus dat ik hier wat informatie kan krijgen, voordat ik naar hem toe ga. Mijn prangende vragen:

- Hoe lang moet ik gestopt zijn met mijn huidige anticonceptie voordat ik een Mirena kan laten plaatsen?
- Wordt het (deels) vergoed door de meeste zorgverzekeraars?
- Zo nee, wat kost zo'n ding?
- Hoe is jullie ervaring op het gebied van minder wordende ongesteldheid?
- Is het normaal om een doorverwijzing te vragen naar een gyneacoloog, of kunnen alle huisartsen het in principe ook?
- Zijn er hier ook vrouwen die nog geen kind hebben met een Mirena? Ik heb gehoord dat het dan een stuk pijnlijker is.
- En tot slot, zijn er misschien ook dames die net als ik eerst de Nuvaring hebben gehad en nu een Mirena hebben? Ben wel erg benieuwd naar de vergelijking.
Legally, it's questionable. Morally, disgusting. Personally, I like it.
pi_59923821
quote:
Op zondag 6 juli 2008 11:41 schreef Electrocute het volgende:
- Hoe lang moet ik gestopt zijn met mijn huidige anticonceptie voordat ik een Mirena kan laten plaatsen?
Ik heb gisteren mijn nuvaring uitgehaald, en ga hem donderdag, tijdens mijn menstruatie, laten plaatsen.

- Wordt het (deels) vergoed door de meeste zorgverzekeraars?
Met mijn menzis jongerenverzekering wordt het 100% vergoed, andere verzekeringen weet ik niet.

- Zo nee, wat kost zo'n ding?
Ik meen dat het ergens tegen de 200 euro aanzit, heb er niet echt op gelet? Maar het is natuurlijk wel voor 5 jaar.....

- Hoe is jullie ervaring op het gebied van minder wordende ongesteldheid?
heb hem nog niet....

- Is het normaal om een doorverwijzing te vragen naar een gyneacoloog, of kunnen alle huisartsen het in principe ook?
Je moet doen wat je zelf het prettigste vindt. Niet iedere huisarts zal hem zetten, hoewel de meesten het wel doen. Het is in ieder geval niet raar om voor eendoorverwijzing te vragen als dat prettiger voelt voor jou.

- Zijn er hier ook vrouwen die nog geen kind hebben met een Mirena? Ik heb gehoord dat het dan een stuk pijnlijker is.
klopt, omdat de baarmoedermond nooit eerder is opgerekt is het idd pijnlijker.

- En tot slot, zijn er misschien ook dames die net als ik eerst de Nuvaring hebben gehad en nu een Mirena hebben? Ben wel erg benieuwd naar de vergelijking.
Mja, ik volgende week
I had a signature once. It was awful.
  zondag 6 juli 2008 @ 13:23:53 #301
195169 Enfermera
I'm k-kinda busy.
pi_59924030
quote:
Op zondag 6 juli 2008 11:41 schreef Electrocute het volgende:
Haii!

Ik was vandaag een beetje aan het rondgooglen over Mirena toen ik hier terecht kwam. Ik gebruik momenteel de Nuvaring, omdat ik niet bijzonder goed reageer op hormonen. De pil was dus sowieso al nooit een optie. Nu vind ik de Nuvaring op zich best fijn, maar er zijn nog steeds een aantal minpuntjes. Zo is het voor mij onmogelijk om mijn menstruatie fatsoenlijk uit te stellen. Als ik in plaats van de ring eruit te laten een nieuwe in doe word ik een paar dagen later dan normaal toch gewoon ongesteld. Heel irritant. Daarnaast heb ik toch nog wel een beetje last van hormoonkwaaltjes. Ik heb al wel gelezen dat er in de Mirena nog minder hormonen zitten dan in de Nuvaring, dat zou dus op zich kunnen helpen.

Nu is mijn huisarts een goede vent, maar niet op het gebied van anticonceptie. Toen ik er voor de eerste keer kwam wilde hij me koste wat kost de pil aansmeren. Ik hoop dus dat ik hier wat informatie kan krijgen, voordat ik naar hem toe ga. Mijn prangende vragen:

- Hoe lang moet ik gestopt zijn met mijn huidige anticonceptie voordat ik een Mirena kan laten plaatsen?
- Wordt het (deels) vergoed door de meeste zorgverzekeraars?
- Zo nee, wat kost zo'n ding?
- Hoe is jullie ervaring op het gebied van minder wordende ongesteldheid?
- Is het normaal om een doorverwijzing te vragen naar een gyneacoloog, of kunnen alle huisartsen het in principe ook?
- Zijn er hier ook vrouwen die nog geen kind hebben met een Mirena? Ik heb gehoord dat het dan een stuk pijnlijker is.
- En tot slot, zijn er misschien ook dames die net als ik eerst de Nuvaring hebben gehad en nu een Mirena hebben? Ben wel erg benieuwd naar de vergelijking.
Ik weet geen antwoord op al je vragen, maar hier komen wat antwoorden! -->
- Ik denk dat je gewoon je 3 weken kan afmaken met die nuvaring, dan ongesteld worden en 'm dan laten plaatsen. Maar ik zou het idd even aan je arts vragen. Of anders de gyn, want zo'n huisarts is idd wat minder.
- Volgensmij wel, tenzij je je eigen risico nog niet hebt opgemaakt. Bij mij kostte het plaatsen 159 euro, en omdat ik mn eigen risico nog niet had betaald mocht ik mooi 150 euro dokken. Maja.
- Zie antwoord hierboven
- Bij mij is het echt een heel stuk minder. Bloeden is echt onzettend afgenomen, heb eigenlijk alleen nog maar van die micro-inlegkruisjes nodig De pijn is nog wel wat aanwezig, maar wordt ook stukken minder.
- Ja, dat is normaal. Sommige huisartsen doen het ook bij vrouwen die nog geen kinderen hebben gehad, maar sommigen ook niet (zoals de mijne). Ik moest naar de gyn.
- Yup, me.. Ik vond het erg pijnlijk, ik dacht dat mijn menstruatiepijn erg was, maar dit was echt tien keer erger.. Al is het het wel waard, moet ik zeggen. (heb 'm nu bijna een half jaar) Maar ik moet wel zeggen dat het ontzettend verschilt! Er zijn hier ook genoeg meiden zonder kinderen die helemaal geen pijn hebben gehad met het zetten.
Ik heb geen nuvaring gehad, dus daar kan ik niks over zeggen.
I never look back, darling. It distracts from the now.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')