abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_58846794
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 00:31 schreef Picchia het volgende:
Van mij hoeven onze Westerse waarden sowieso niet opgedrongen te worden aan andere landen. Als men behoefte heeft aan soortgelijke regelgeving, dan voeren ze dat zelf wel in.

Als homosexualiteit een strafbaar feit is waarop de doodstraf staat in een bepaald land. Dan raad ik die mensen aan om vooral geen sex met mannen te hebben. Net zoals dat je in sommige landen beter geen sex met dieren of kinderen kunt hebben. En net zoals dat je andere lokale wetten ook beter niet kunt overtreden.
de logika

als in sommige landen de rechten van vrouwen met handen en voeten getreden wordt, dan adviseer je die mensen in die landen om simpel weg geen vrouw te zijn

als in sommige landen de rechten van christenen met handen en voeten getreden wordt, dan adviseer je die mensen in die landen om simpelweg geen christen te zijn

als in sommige landen de rechten van kleurlingen met handen en voeten getreden wordt, dan adviseer je die mensen in die landen om simpelweg blank te worden


tuurlijk.... goed doordacht advies hoormaar hoe dan ook, de VN is juist bedoelt om als landen met elkaar te spreken, elkaar aan te spreken en afspraken te maken

als landen dat niet willen, moeten ze gewoon niet lid van de VN worden

Iran is lid van de VN, en weet dus dat het via die weg op zaken kan worden aangesproken, daar kiezen ze zelf voor

[ Bericht 7% gewijzigd door Jojo_ut_Grun op 23-05-2008 08:44:22 ]
  vrijdag 23 mei 2008 @ 08:18:31 #77
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_58847120
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 07:41 schreef Jojo_ut_Grun het volgende:

[..]

de logika


als in sommige landen de rechten van christenen met handen en voeten getreden wordt, dan adviseer je die mensen in die landen om simpelweg geen vrouw te zijn
Alle christenen zijn vrouwen
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_58847462
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 08:18 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Alle christenen zijn vrouwen
foutje al hersteld, bedankt .. had het niet gezien
  vrijdag 23 mei 2008 @ 08:58:33 #79
85235 Tha_Erik
Erik Jezus Klaas.
pi_58847663
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 00:40 schreef Aoristus het volgende:

[..]

ik vind het wel goed om mensenrechten te verdedigen, maar het is belangrijk om de eigenheid van mensen / bevolkingsgroepen te respecteren. Mensen hebben recht op een identiteit.
Dus de homo's moeten hun identiteit en hun eigenheid maar inleveren omdat toevallig de rest van de bevolking daar "als identiteit heeft" dat homo's maar berecht moeten worden? .
Al die willen te kaap'ren varen, moeten mannen met baarden zijn.
Hoogachtend,
Erik.
  vrijdag 23 mei 2008 @ 09:16:03 #80
155006 Aoristus
SPelen is delen
pi_58847930
wat een fantastische rechtlijnigheid hier. Is het al bij je opgekomen dat je benadeeld kan worden in een sollicitatieprocedure of dat een werkgever subsidie kan krijgen omdat er iemand homo wil zijn op het werk? Nee he? Moeten we ook niet willen. Een kleine groep mensen moet geen waarden opleggen aan de rest, dat is funest voor elke beschaving. Derhalve: geen god in de grondwet, dus zeker ook geen homorechten.
De voorzitter zegt: Laat duizend bloemen bloeien.
Laat duizend balletjes stuiteren.
pi_58848095
Hoe moet ik dat voor me zien, 'homo willen zijn op het werk'? .

En wat is er logisch aan geen god, dus geen homo in de (?) grondwet.

Geef nou gewoon toe dat je een sneue homofoob bent joh, en dat je gelijke rechten voor mensen helemaal niet belangrijk vindt, dat maakt het allemaal veel eenvoudiger.
  vrijdag 23 mei 2008 @ 09:33:47 #82
155006 Aoristus
SPelen is delen
pi_58848311
wat hebben jullie toch een respect voor andersdenkenden en verwachten jullie tegelijkertijd dat anderen jullie wel respecteren. Lekker paradoxaal.. Dennismoore, je weet toch zelf wel wat je steunt?
De voorzitter zegt: Laat duizend bloemen bloeien.
Laat duizend balletjes stuiteren.
pi_58848673
'k Heb helemaal geen respect voor homofoben die tegen gelijke rechten zijn. 'k Zou niet weten waarom ik daar respect voor zou moeten hebben. 't Is simpelweg achterlijk.
pi_58851504
quote:
Op donderdag 22 mei 2008 21:05 schreef Amokzaaier het volgende:
Een veelgehoord argument in dit topic is dat onze cultuur 'verder' is of 'verlicht'. Dit vind ik onzin, zeker in een wereld met internet. culturen hebben zich ondanks intensieve handel vrij eigenzinnig ontwikkeld, en dat heeft verschillende resultaten opgeleverd. Door de dominante (kapitale) rol van de VS en Europa zijn andere culturen langzaam delen van deze cultuur gaan imiteren en overnemen. conclusie: die cultuur is beter, verder? Ik vind van niet. Het idee van de bemoeienis mbv dit 'wij zijn verder ontwikkeld' precedent staat me niet aan. Het belangrijkste in deze is dat mensen denken dat ze het goed hebben, en de ander fout. Men leert echter beter van fouten als ze zelf gemaakt worden.
Zoals al terecht is opgemerkt door anderen, zijn mensenrechten universeel. Een mens in Nederland is net zo veel waard als een mens in Peru, NamibiŰ of Pakistan. Een veelgehoord argument waar ik van over m'n nek ga, is dat mensen maar moeten accepteren dat ze minder rechten hebben, waarbij soms zelfs kreten worden gebruikt als 'hadden ze maar niet in dat land moeten gaan wonen'.

Ik ben zo arrogant om te vinden dat wij qua beschaving heel wat verder zijn dan bepaalde andere culturen. Mijn stokpaardje is toch steeds weer Iran, waar vrouwen minder rechten hebben dan mannen, waar minderjarigen worden geŰxecuteerd en waar religieuze fundamentalisten de bevolking feitelijk onderdrukken in een soort dictatuur. Landen waar mensen worden afgemaakt om wie zijn. Zo werkt het hier gelukkig niet en DAAROM zijn we veel verder. Onafhankelijke organisaties die de mensenrechtensituatie overtal ter wereld beoordelen, komen dan ook tot een duidelijk oordeel.

We hebben recht van spreken en we moeten doorgaan om druk uit te oefenen op landen die de mensenrechten schenden. Het bestraffen van homoseksualiteit is een vorm van mensenrechtenschending, hoewel daar in streng-religieuze landen anders over wordt gedacht. Want het staat immers in de Bijbel/Koran dat het een zonde is. Het is dan ook niet voor niets dat er een scheiding van kerk en staat wordt bepleit. En het is ook niet voor niets dat in een beschaafd land als Nederland in de Grondwet vastlegt dat ieder mens in gelijke gevallen gelijk wordt behandeld, ongeacht ras, afkomst, geloofsovertuiging, seksuele oriŰntatie, geslacht, etc. Zou je zulke grondrechten (lees: mensenrechten) NIET vastleggen, dan geef je mensen een vrijbrief. Moslims kunnen dan christenen gaan vermoorden (en omgekeerd - en vlak ook de Joden niet uit), mannen kunnen vrouwen onderdrukken, enzovoort.

Tot slot nog even een spreekwoord voor alle landen waar homoseksualiteit nog steeds strafbaar is en waar homo's actief worden vervolgd: Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen.
  vrijdag 23 mei 2008 @ 11:40:23 #85
3542 Gia
User under construction
pi_58851666
Sommige mensen denken echt dat homo-zijn een keuze is. Ik denk toch echt dat het een aangeboren geaardheid is. Je wordt niet homo wanneer je met homo's omgaat. Het is niet besmettelijk of zo.

Dat je in die landen niet in het openbaar de homo uit mag hangen, kan ik nog begrijpen. Je mag daar ook niet in het openbaar de hetero uithangen. Elke wederzijdse genegenheid tussen ongehuwden is daar niet toegestaan. En daar heb ik geen probleem mee.

Maar je mag in die landen als man ook niet in je eigen huis met je vriend de liefde bedrijven. Zelfs zonder dat iemand dat ziet, ben je al strafbaar. En dßt gaat wmb te ver.
Trouwens, je hoort eigenlijk nooit dat lesbiennes worden opgehangen. Of mag sex binnenshuis tussen twee vrouwen wel?
  vrijdag 23 mei 2008 @ 11:46:06 #86
15967 Frollo
You know I am a righteous man
pi_58851830
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 11:40 schreef Gia het volgende:

Trouwens, je hoort eigenlijk nooit dat lesbiennes worden opgehangen. Of mag sex binnenshuis tussen twee vrouwen wel?
Lesbianisme strafbaar stellen betekent dat je erkent dat vrouwelijke seksualiteit Řberhaupt bestaat. En dat gaat voor die lui net even een stapje te ver denk ik.
pi_58852616
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 11:46 schreef Frollo het volgende:
Lesbianisme strafbaar stellen betekent dat je erkent dat vrouwelijke seksualiteit Řberhaupt bestaat. En dat gaat voor die lui net even een stapje te ver denk ik.
Het heeft denk ik andere oorzaken: mannen (en die maken in moslimlanden NOG veel meer de dienst uit dan hier) hebben er weinig op tegen om naar twee vrijende vrouwen te kijken. Een blote vrouw blijft immers een blote vrouw (en dat wordt aantrekkelijk gevonden). Ik geef niet graag de kost aan alle homofobe heteroseksuele mannen die lopen te geilen op lesbische porno. Daar zijn ze hypocriet genoeg voor. De relatie vrouw-vrouw kan op meer begrip en acceptatie rekenen dan man-man. Let maar eens op wanneer homoseksualiteit in TV-series aan de orde wordt gesteld. Het is bijna altijd een vrouw die op een vrouw valt. Een man die op een man valt, kom je veel minder vaak tegen.
pi_58853502
quote:
Op donderdag 22 mei 2008 21:05 schreef Amokzaaier het volgende:
Een veelgehoord argument in dit topic is dat onze cultuur 'verder' is of 'verlicht'. Dit vind ik onzin, zeker in een wereld met internet. culturen hebben zich ondanks intensieve handel vrij eigenzinnig ontwikkeld, en dat heeft verschillende resultaten opgeleverd.
Dat mag je wel zeggen ja: Gambia wil alle homo's onthoofden
Fraaie 'resultaten' hoor, daar in Gambia.

Wij zijn minstens 400 jaar verder, sorry.
pi_58853634
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 12:46 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Dat mag je wel zeggen ja: Gambia wil alle homo's onthoofden
Fraaie 'resultaten' hoor, daar in Gambia.

Wij zijn minstens 400 jaar verder, sorry.
nee joh, dat mag je niet zeggen.. in gambia zijn ze net zo ver als bij ons

  vrijdag 23 mei 2008 @ 12:56:24 #90
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_58853750
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 11:46 schreef Frollo het volgende:

[..]

Lesbianisme strafbaar stellen betekent dat je erkent dat vrouwelijke seksualiteit Řberhaupt bestaat. En dat gaat voor die lui net even een stapje te ver denk ik.
Er waren een tijdje terug toch 2 meisjes in Indonesie onthoofd die met elkaar aan het spelen waren?
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  vrijdag 23 mei 2008 @ 12:56:24 #91
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_58853751
- dubbel -
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  vrijdag 23 mei 2008 @ 13:01:46 #92
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_58853881
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 09:33 schreef Aoristus het volgende:
wat hebben jullie toch een respect voor andersdenkenden en verwachten jullie tegelijkertijd dat anderen jullie wel respecteren. Lekker paradoxaal.. Dennismoore, je weet toch zelf wel wat je steunt?
Ik moet respect hebben voor idioten die anderen onderdrukken en vermoorden vanweg een denkbeeld of een mening?

[ Bericht 0% gewijzigd door Papierversnipperaar op 23-05-2008 13:07:25 ]
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_58853924
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 12:46 schreef Elfletterig het volgende:
Wij zijn minstens 400 jaar verder, sorry.
Ik zeg eerder 376 jaar...
  vrijdag 23 mei 2008 @ 13:09:21 #94
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_58854026
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 01:07 schreef Aoristus het volgende:

[..]

Dat kan, maar wat verschilt die houding van Frankrijk? wat drijft hen om een dergelijke uitspraak te doen om specifiek homomensen te willen verdedigen?
Ik ken debielen die specifiek de rechten van moslims verdedigen.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  vrijdag 23 mei 2008 @ 13:15:48 #95
172669 Papierversnipperaar
Cafe´ne is ook maar een drug.
pi_58854212
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 09:16 schreef Aoristus het volgende:
Derhalve: geen god in de grondwet, dus zeker ook geen homorechten.
God heeft geen mensenrechten nodig.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  vrijdag 23 mei 2008 @ 17:22:14 #96
155006 Aoristus
SPelen is delen
pi_58861095
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 09:48 schreef DennisMoore het volgende:
'k Heb helemaal geen respect voor homofoben die tegen gelijke rechten zijn. 'k Zou niet weten waarom ik daar respect voor zou moeten hebben. 't Is simpelweg achterlijk.
Je hebt al gelijke rechten, dus ik zou zeggen: geniet er van, het liefst buiten Amsterdam. Toedeloe
De voorzitter zegt: Laat duizend bloemen bloeien.
Laat duizend balletjes stuiteren.
  vrijdag 23 mei 2008 @ 17:25:06 #97
85235 Tha_Erik
Erik Jezus Klaas.
pi_58861145
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 17:22 schreef Aoristus het volgende:

[..]

Je hebt al gelijke rechten, dus ik zou zeggen: geniet er van, het liefst buiten Amsterdam. Toedeloe
Het ging er toch niet over of hij hier wel of niet gelijke rechten heeft, maar om het al dan niet respecteren van mensen die daar juist tegen zijn.
Al die willen te kaap'ren varen, moeten mannen met baarden zijn.
Hoogachtend,
Erik.
  vrijdag 23 mei 2008 @ 17:26:36 #98
155006 Aoristus
SPelen is delen
pi_58861174
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 17:25 schreef Tha_Erik het volgende:

[..]

Het ging er toch niet over of hij hier wel of niet gelijke rechten heeft, maar om het al dan niet respecteren van mensen die daar juist tegen zijn.
Geef mij dan gewoon respect
De voorzitter zegt: Laat duizend bloemen bloeien.
Laat duizend balletjes stuiteren.
  vrijdag 23 mei 2008 @ 17:29:12 #99
85235 Tha_Erik
Erik Jezus Klaas.
pi_58861224
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 17:26 schreef Aoristus het volgende:

[..]

Geef mij dan gewoon respect
Nee.
Al die willen te kaap'ren varen, moeten mannen met baarden zijn.
Hoogachtend,
Erik.
  vrijdag 23 mei 2008 @ 17:53:14 #100
155006 Aoristus
SPelen is delen
pi_58861698
quote:
Op vrijdag 23 mei 2008 17:29 schreef Tha_Erik het volgende:

[..]

Nee.
Waarom niet? Jullie hebben je songfestival. Wees blij
De voorzitter zegt: Laat duizend bloemen bloeien.
Laat duizend balletjes stuiteren.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')