Is ook een manier en eentje die ik zeker vaak gebruik. Werkt primaquote:Op dinsdag 27 januari 2009 20:36 schreef Isdatzo het volgende:
Stockfoto's maken om het stockfoto's maken heb ik nooit echt gedaan, ik blader regelmatig m'n archief eens door en dan van: hey, díe is wel geschikt.
Ik denk niet dat het zo werkt. Als je al specifiek stockmateriaal gaat schieten, denk er dan tevoren goed over na. Compositie, voorwerpen/omgeving, lichtval, etc. Het is niet een kwestie van een middagje lukraak schieten.quote:Op dinsdag 27 januari 2009 13:20 schreef bredaboy90 het volgende:
Ik zal morgen even een paar stockfoto's maken als het lukt.
Ik verzamel ook goede ideeen die ik in de avonduurtjes uitwerk.quote:Op dinsdag 27 januari 2009 21:25 schreef Anotis het volgende:
[..]
Ik denk niet dat het zo werkt. Als je al specifiek stockmateriaal gaat schieten, denk er dan tevoren goed over na. Compositie, voorwerpen/omgeving, lichtval, etc. Het is niet een kwestie van een middagje lukraak schieten.
Netjes, topfoto van mij komt niet verder dan 22x, ben ik wel benieuwd om welke foto het gaat....quote:Op dinsdag 27 januari 2009 21:51 schreef Werewolf het volgende:
[..]
Mijn meest recentelijke ideetje heeft deze maand al 52 downloads van een enkele foto opgeleverd![]()
Nog maar 4 downloads verwijderd van 75 dollar uitbetaling op Shutterstock
Gecombineerd licht is nooit echt goed....quote:Op dinsdag 27 januari 2009 22:58 schreef Mascleta het volgende:
Ik heb proberen wat productfoto's in witte achtergrond te schieten. maar ik krijg de achtergronden gewoon niet wit. Ik heb een daglicht lamp boven het product staan. Witte A3 vel eronder en erachter en ook nog eens vol inflitsen, maar mijn achtergrond is gewoon verre van wit. en ik heb ook niet de photoshopskills om dat goed aan te passen.
Denk dat ik me meer moet gaan richten op vakantiekiekjes e.d.
Een blackberry.quote:Op dinsdag 27 januari 2009 22:42 schreef Fonzie27 het volgende:
[..]
Netjes, topfoto van mij komt niet verder dan 22x, ben ik wel benieuwd om welke foto het gaat....
?? Juist wel de flist gebruiken om een product goed te isoleren, met CS3 kun je d.m.v. de pipetjes de achtergrond volledig wit maken, is het product te wit dan kun je nog gaan gummen e.d..quote:Op dinsdag 27 januari 2009 23:04 schreef Werewolf het volgende:
[..]
Gecombineerd licht is nooit echt goed....
Ik raad je aan je flitser niet te gebruiken, de sluitertijd langer te maken en vanaf een tripod te schieten.
Het beste is dan remote of met vertraging.
Ik open de plaatjes dan in lightroom en verhoog de belichting iets. Eventueel met photoshop nog wat aan de levels trekken en dan krijg ik ze meestal wel goed licht hoor....
Ik vind je foto over het algemeen wat donker en vooral de achtergrond.quote:Op woensdag 28 januari 2009 08:56 schreef Mascleta het volgende:
één van de desbetreffende foto's iemand tips?
[ afbeelding ]
Alvast bedankt
Wat een goede tip! bedanktquote:Op woensdag 28 januari 2009 09:18 schreef Werewolf het volgende:
[..]
Ik vind je foto over het algemeen wat donker en vooral de achtergrond.
Probeer het licht wat meer gelijkwaardig te verdelen over je achtergrond.
Daarnaast kan je om de hele foto lichter te maken de Levels functie in Photoshop gebruiken (Image-Adjust-Levels?).
[ afbeelding ]
Trek dan de White point slider wat naar links totdat je achtergrond mooi wit is.
Ik zet meestal wat witte stippen rond mijn onderwerp voordat ik met de levels ga spelen.
Zodra ik dan de witte stippen niet meer zie is hij wit genoeg
Hier is meer info over levels: http://www.cambridgeincolour.com/tutorials/levels.htm
Succes!
Ik ben even zo vrij geweest het levels trucje uit te halen met jouw foto...quote:Op woensdag 28 januari 2009 08:56 schreef Mascleta het volgende:
één van de desbetreffende foto's iemand tips?
[ afbeelding ]
Alvast bedankt
Je kunt ook het meest rechter pipetje gebruiken, daarmee belicht je alle donkere stuken. Mocht je onderwerp te licht worden dan kun je deze bijgummen om toch een mooir geisoleerd object te krijgen.quote:Op woensdag 28 januari 2009 09:18 schreef Werewolf het volgende:
[..]
Ik vind je foto over het algemeen wat donker en vooral de achtergrond.
Probeer het licht wat meer gelijkwaardig te verdelen over je achtergrond.
Daarnaast kan je om de hele foto lichter te maken de Levels functie in Photoshop gebruiken (Image-Adjust-Levels?).
[ afbeelding ]
Trek dan de White point slider wat naar links totdat je achtergrond mooi wit is.
Ik zet meestal wat witte stippen rond mijn onderwerp voordat ik met de levels ga spelen.
Zodra ik dan de witte stippen niet meer zie is hij wit genoeg
Hier is meer info over levels: http://www.cambridgeincolour.com/tutorials/levels.htm
Succes!
Hoe kan je bijgummen?quote:Op woensdag 28 januari 2009 22:09 schreef Fonzie27 het volgende:
[..]
Je kunt ook het meest rechter pipetje gebruiken, daarmee belicht je alle donkere stuken. Mocht je onderwerp te licht worden dan kun je deze bijgummen om toch een mooir geisoleerd object te krijgen.
Eerst maak je een laag aan, vervolgens de niveau/levels kiezen en met het pipetje (meest rechter) in de foto klikken op de meest donkere plek. De hele achtergrond wordt dan mooi wit maar het kan zijn dat je onderwerp ook te wit wordt dan. Door middel van het selecteren van de gum kun je in dezelfde laag het wit deels weggummen en het onderwerp op de oudekleur brengen.quote:Op woensdag 28 januari 2009 22:20 schreef Werewolf het volgende:
[..]
Hoe kan je bijgummen?
Bedoel je dat je de levels niet te licht trekt en dan langs de randen gaat?
Het is veel efficiënter en gecontroleerder om de levels zelf in een laag te zetten en dan met wit, zwart en grijstinten in het masker te werken. Bovendien kan je dan ook gradients gebruiken voor een egaal verloop.quote:Op donderdag 29 januari 2009 08:56 schreef Fonzie27 het volgende:
[..]
Eerst maak je een laag aan, vervolgens de niveau/levels kiezen en met het pipetje (meest rechter) in de foto klikken op de meest donkere plek. De hele achtergrond wordt dan mooi wit maar het kan zijn dat je onderwerp ook te wit wordt dan. Door middel van het selecteren van de gum kun je in dezelfde laag het wit deels weggummen en het onderwerp op de oudekleur brengen.
Met wat ervaring loopt dat snel terug. Ik houd als vuistregel aan dat een lichttent foto me maximaal 5 minuten bewerkingstijd kost. Heeft ie meer nodig, dan beschouw ik m als mislukt.quote:Op vrijdag 30 januari 2009 22:06 schreef Werewolf het volgende:
@Fonzie27 & Vliegvrager
Bedankt voor de tips. Ik vind het wel heel bewerkelijk en probeer het dan ook zoveel mogelijk te ontlopen
Je moet er echt de tijd voor nemen om het er ook echt netjes uit te laten zien.
Je gebruikt fel wit licht op een fel witte achtergrond. Die witte achtergrond functioneert tegelijktertijd als een reflector. De truc is om het wit te laten balanceren op het randje van overbelichting. Dat regel je ofwel met de lampen, ofwel met de belichting op je camera. Jouw foto is net een tikkie overbelicht. Het luistert vrij nauw, maar met wat oefening lukt het wel. Aan de richting van de reflectie te zien, staan je lampen wat te laag tov je voorwerp. Probeer iets meer van boven te belichten, dan ben je de reflectie van onderaf kwijt. En zorg voor voldoende afstand tusen je voorwerp en de achterwand om overstraling van achteraf te voorkomen.quote:Wat ik wel vreemd vind is dat wanneer ik de levels doe op de foto van Mascleta zijn luciferdoosje, dat het witte doosje nog steeds goede contouren heeft.
Als ik ditzelfde bijvoorbeeld doe met een foto van mij, die niet eens wit is, worden de lichte kleuren helemaal overbelicht.
[ afbeelding ]
Ik heb er twee 5000K spiraal daglichtlampen (wel buiten de lichttent) op staan.
Daarna open ik hem in Photoshop en trek de levels omhoog als hierboven aangegeven.
Daar krijg ik het bovenstaande resultaat. Waarom gebeurt dit niet bij de foto van Mascleta? Wat doe ik verkeerd?
Je laatste is opmerking is wat dat betreft een groot statemebnt. Breng je licht op orde en je wint er tijd voor terug in de daaropvolgende sessiesquote:Op zaterdag 31 januari 2009 11:02 schreef Vliegvrager het volgende:
[..]
Met wat ervaring loopt dat snel terug. Ik houd als vuistregel aan dat een lichttent foto me maximaal 5 minuten bewerkingstijd kost. Heeft ie meer nodig, dan beschouw ik m als mislukt.
[..]
Steek gerust wat tijd in het opzetten van je licht, dat verdien je dubbel en dwars terug in de nabewerking.
Klopt, de lampen staan vrij laag. Dat deed ik juist om schaduwen te voorkomen.quote:Op zaterdag 31 januari 2009 11:02 schreef Vliegvrager het volgende:
Aan de richting van de reflectie te zien, staan je lampen wat te laag tov je voorwerp. Probeer iets meer van boven te belichten, dan ben je de reflectie van onderaf kwijt. En zorg voor voldoende afstand tusen je voorwerp en de achterwand om overstraling van achteraf te voorkomen.
Dat was ook mijn idee, vandaar mijn vraagquote:Steek gerust wat tijd in het opzetten van je licht, dat verdien je dubbel en dwars terug in de nabewerking.
Bronquote:Microstockbureau Pixmac garandeert $500 per 500 foto’s
Het Tsjechische microstockbureau Pixmac geeft een verkoopgarantie van 500 dollar, voor elke 500 goedgekeurde foto’s ingezonden tussen 1 en 28 februari 2009. Of je kunt kiezen voor 100 dollar direct uitbetaald.
Pixmac verkoopt stockfoto’s voor bedragen tussen de 1 en 7 dollar. Fotografen krijgen 50 procent commissie. Nieuwe fotografen die hun werk via het microstockbureau aan de man willen brengen, krijgen tijdelijk gegarandeerd 500 dollar voor elke 500 goedgekeurde foto’s. Wel moet je even wachten op je geld, Pixmac geeft een zogenaamde ‘verkoopgarantie’ van twee jaar. Over deze periode zegt Pixmac dat je foto’s sowieso 500 dollar zullen opleveren. Mochten je foto’s helemaal niet gekocht worden, dan keert het stockbureau het geld zelf uit aan de fotograaf.
Als je meteen geld wil vangen, kun je kiezen voor optie twee: een beloning van 100 dollar voor elke 500 foto’s. Je ontvangt het geld direct na goedkeuring. Pixmac geeft aan voorkeur te hebben voor portfolio’s met mensen en geïsoleerde objecten op witte achtergrond.
Foto’s ingestuurd voor deze actie moeten door de fotograaf zelf van keywords worden voorzien. Pixmac heeft normaalgesproken een optie om deze klus uit handen te geven en dit gratis door het stockbureau te laten doen.
Dat is een makkelijke bewering.quote:Op maandag 2 februari 2009 16:51 schreef Isdatzo het volgende:
[..]
Bron
Interessant't is alleen dat ik zo geen 500 geschikte foto's heb liggen
Weinig nieuws neergezet maar alles loopt gestaag door met enkele mindere dagen. Ook ik eerste uitbetaling gehad en dreamstime bijna. De res ligt praktisch stilquote:Op maandag 16 maart 2009 22:26 schreef Werewolf het volgende:
Ik vroeg me weer eens af hoe het de andere stockers in dit topic vergaat...
Heb zelf niet zo heel veel meer geupload de laatste weken. Mijn bestseller op Shutterstock loopt nog rustig door.
Heb inmiddels mijn eerste uitbetaling bij Shutterstock gehad en mijn tweede komt eraan (onder andere door een Enhanced Licence van 28 dollar van de week).
Met de overige sites (dreamstime en istock) kruip ik ook langzaam richting uitbetaling.
En jullie?
Reken je vooral niet te snel rijk.....quote:Op donderdag 19 maart 2009 21:37 schreef Tonio-mcdo het volgende:
In hoeverre is het mogelijk hier als beginner een zakcentje mee te verdienen?
Fotografie is natuurlijk een grote hobby van mij, maar zou graag een lichttent kopen en het proberen.
Ik reken me al vanaf het begin van dit topic te rijk.... en dat is al tijdje geleden.quote:Op vrijdag 20 maart 2009 00:03 schreef Werewolf het volgende:
[..]
Reken je vooral niet te snel rijk.....
Vooral in het begin gaat het erg langzaam.
Naarmate je portfolio's voller raken en je foto's beter en interessanter, loopt ook je inkomen op.
Dan nog is het peanuts als je het omrekent naar een uurtarief, maar zoals zoveel stockers zeggen; je kunt er een leuk centje mee verdienen om weer te investeren in je hobby
Waarop wordt het dan afgekeurd?quote:Op vrijdag 20 maart 2009 00:32 schreef Mascleta het volgende:
[..]
Ik reken me al vanaf het begin van dit topic te rijk.... en dat is al tijdje geleden.
Heb geregeld geprobeerd om materiaal van me EOS400D toe te voegen. Tot nu toe is er nog niks geaccepteert op Istockphoto en Shutterstock, maarja... de aanhouder wint!
Afkeruen kan op allerlei manieren, de meest voorkomende zijn op scherpte, belichting of paarse randjes. Ook kan er afgekeurd worden op te weinige commerciele waarde, slechte compositie etc.quote:Op vrijdag 20 maart 2009 08:41 schreef Werewolf het volgende:
[..]
Waarop wordt het dan afgekeurd?
Heb je voorbeelden?
Dat snap ik...quote:Op vrijdag 20 maart 2009 10:06 schreef Fonzie27 het volgende:
[..]
Afkeruen kan op allerlei manieren, de meest voorkomende zijn op scherpte, belichting of paarse randjes. Ook kan er afgekeurd worden op te weinige commerciele waarde, slechte compositie etc.
Belangrijk is dat je foto 100% scherp is, goied belicht is en ook een waardige stockfoto is.
Gezien je posthistorie heb je je aangemeld om dit te kunnen melden. Wat mij betreft geen probleem, maar ik trek het astromonische bedrag van ¤800,- dan wel in twijfel.quote:Op maandag 6 april 2009 18:43 schreef Gpeters het volgende:
Een vriend van me heeft me aangeraden om m'n foto's bij de nationale beeldbank te plaatsen. Hij had laatst voor ruim 800 euro foto's verkocht in een maand! Je krijgt 29 euro per verkochte foto en ze hanteren een fifty - fifty systeem. Ik heb alleen foto's uit Nederland dus dat past goed bij de nationale beeldbank (ze willen alleen nederlands beeld). Heb me gister aangemeld en al een aantal van m'n beste foto's geupload. Nu afwachten maar!
Heb je ook de foto's daar bekeken? Heb net even een paar pagina's doorgebladerd... wat een lading zooi. Dat koopt toch niemand?! En al helemaal niet voor de bedragen die genoemd worden... Geloof hier dus geen fluit van.quote:Op dinsdag 14 april 2009 16:30 schreef TumTum het volgende:
[..]
Gezien je posthistorie heb je je aangemeld om dit te kunnen melden. Wat mij betreft geen probleem, maar ik trek het astromonische bedrag van ¤800,- dan wel in twijfel.
Jammer, want die site zag er best interessant uit, maar nu vertrouw ik het voor geen stuiver meer.
==
even later
==
Na een kort google-onderzoek lijkt de site best betrouwbaar, maar alsjeblieft zeg 800 euro in een maand, dat gelooft toch geen hond?
Mensen verkopen daar wel maar voor 800,- is wel heel veel, neem ik dan ook met een korreltje zout. En nadeel van de beeldbank is dat men er alles op kan zetten zonder echte controle.....quote:Op dinsdag 14 april 2009 16:51 schreef blue_funk het volgende:
[..]
Heb je ook de foto's daar bekeken? Heb net even een paar pagina's doorgebladerd... wat een lading zooi. Dat koopt toch niemand?! En al helemaal niet voor de bedragen die genoemd worden... Geloof hier dus geen fluit van.
Nou ja, het is geen istockphoto inderdaad, maar op dat soort kwaliteit mikken ze ook niet helemaal.quote:Op dinsdag 14 april 2009 16:51 schreef blue_funk het volgende:
[..]
Heb je ook de foto's daar bekeken? Heb net even een paar pagina's doorgebladerd... wat een lading zooi. Dat koopt toch niemand?! En al helemaal niet voor de bedragen die genoemd worden... Geloof hier dus geen fluit van.
Hoelang al, en verkopen die een beetje?quote:Op dinsdag 14 april 2009 17:21 schreef Tonio-mcdo het volgende:
Nee wat erg![]()
* Tonio-mcdo heeft op beeldbank ook nog wat foto's staan.
Het zijn er driequote:Op dinsdag 14 april 2009 18:24 schreef Mascleta het volgende:
[..]
Hoelang al, en verkopen die een beetje?
Je kunt ook bij je rejection volgens mij vragen aan de reviewer wat precies het probleem is.quote:Op woensdag 15 april 2009 01:15 schreef Mascleta het volgende:
En hoeveel leverde je die ene op? Want anders gooi ik gewoon 1000 kutfoto's op die site
EDIT: Ik kreeg trouwens bij een upload van iStockphoto het volgende commentaar. Kan iemand mij vertellen wat ze precies bedoelen?
This file contains artifacting when viewed at full size. This technical issue is commonly created by the quality settings in-camera, in post-processing or in RAWsettings. Artifacting may be the result of other factors such as excessive level adjustments.
Als ik zoek op Artifact krijg ik volgende:
Artifacts zijn: alle dingen in het geproduceerde beeld die er niet horen, die de ontwikkelaars zo niet bedoeld hebben.
Het kan bijvoorbeeld gaan om:
• versprikkende beeldelementen
• verschuivende of verspringende patronen door het beeld
• flikkerende textures, of textures die een verkeerde kleur hebben
• pixels die niet goed zijn, bijvoorbeeld pixels die de verkeerde kleur hebben.
• enzovoorts.
Maar ik snap niet waar ze nou exact op doelen. Iemand ervaring?
Pas op! Als er een merk zichtbaar op je foto staat, zoals bij deze het geval is, keuren ze de foto daarop af.quote:Op woensdag 13 mei 2009 22:49 schreef Erasmo het volgende:
Even bezig geweest vandaag:
[ afbeelding ]
Binnenkort ook de rest verwerken en dan op een stocksite zetten
Alleen istock of ook shutterstock?quote:Op woensdag 13 mei 2009 23:09 schreef Werewolf het volgende:
[..]
Pas op! Als er een merk zichtbaar op je foto staat, zoals bij deze het geval is, keuren ze de foto daarop af.
Ook al is het een mini logootje op een auto, moet je hem weghalen, anders wordt je foto niet geaccepteerd.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |