Hint: van parteralimentatie is over het algemeen geen sprake bij gezinnen die worden onderhouden door SBS6-kijkende bankhangers.quote:Op maandag 28 april 2008 22:44 schreef DancingPhoebe het volgende:
Wil iemand even een polletje maken om te testen hoeveel van de mensen die in dit topic reageren op Trots op Nederland zouden stemmen? Ben ik zo maar eens benieuwd naar.
Als je moeder volwaardig heeft meegewerkt binnen het bedrijf, zou ze aan een gelijkwaardige baan moeten kunnen komen. Ik ken een dame van dezelfde leeftijd die (administratief) vrijwilligerswerk is gaan doen toen de kinderen naar de middelbare school gingen, en toen ze ging scheiden en aan het werk moest vond ze een baan op gelijk niveau. Waarom gebruikt jouw moeder die ervaring niet? Just curiousquote:Op maandag 28 april 2008 20:51 schreef boarn het volgende:
Gelukkig houden de rechters vandaag de dag rekening met vrouwen die meewerken op het bedrijf en daar geen salaris voor ontvangen. Mijn ma heeft 25 jaar voor mijn vpa klaar gestaan en hem ondersteund zodat hij nu kan zijn waar hij is. Helaas is hij zn ontdankbare vent die haar zonder enige cent op straat flikkerde. De rechter heeft bepaald dat mijn ma recht heeft op allimentatie en de deurwaarder komt dat elke maand bij hem halen omdat hij weigert te betalen.![]()
Dus je moeder heeft geen baan in het bedrijf gehad, als het alleen een aandeel op papier betreft. En het ging me niet om de alimentatie, maar om het negatieve baanscenario dat je schetst. Een vrouw die bijv. de administratie van het bedrijf van haar man heeft gedaan, kan echt wel een baan op vergelijkbaar niveau vinden. Veel bedrijven nemen juist liever een ervaren, trouwe kracht aan dat een huppel van 20.quote:Op maandag 28 april 2008 23:05 schreef boarn het volgende:
Mijn moeder zat in een maatschap van een agrarische onderneming, wat feitelijk alleen maar inhoud dat je een aandeel op papier hebt, ondanks dat ze ook gewoon 60 a 70 uur in de week werkte (en ja, daar valt het huishouden wat mij betreft ook onder).
Betekent dat dat je visie anders is als de vrouw zélf besluit op te stappen? Dat ze dan maar mans genoeg moet zijn om haar eigen financiele consequenties te dragen?quote:Als je mans genoeg bent om haar zo maar de straat op te zetten, dan moet je ook mans genoeg zijn om haar financieel nog wat te steunen.
Ja de exen weten idd maar al te goed wat hun expartners doen en waarvan ze het betalen toch?quote:Op maandag 28 april 2008 20:41 schreef Oblivion het volgende:
En oh de rest van JOUW berichtje...![]()
[..]
Precies.quote:Op maandag 28 april 2008 22:42 schreef Swetsenegger het volgende:
Ik zou me kapot schamen als ik als vrouw toekomstig geld van die man ging vragen. Daarnaast vind ik het moreel ook fout.
Ik zou me kapot schamen als ik mijn ex-partner, van wie ik het tijdens ons huwelijk een prima idee vond dat ze niet voor geld werkte, maar thuis de boel regelde, het na de scheiding verder helemaal zelf zou laten opknappen. Maar dat terzijdequote:Ik zou me kapot schamen als ik als vrouw toekomstig geld van die man ging vragen. Daarnaast vind ik het moreel ook fout.
Hoe dan ook heb je als vrouw een achterstand qua carriere bij een traditionele taakverdeling. Daar mag imo voor gecompenseerd worden.quote:Op maandag 28 april 2008 22:42 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Welkom in de wereld van carriere maken. Je weet wel.. die stress die die vent al die jaren had.
dat dus.quote:Op dinsdag 29 april 2008 00:38 schreef ElisaB het volgende:
[..]
Ik zou me kapot schamen als ik mijn ex-partner, van wie ik het tijdens ons huwelijk een prima idee vond dat ze niet voor geld werkte, maar thuis de boel regelde, het na de scheiding verder helemaal zelf zou laten opknappen. Maar dat terzijde
Nogmaals, wordt HIJ gecompenseerd voor al die gemiste uren met de kinderen? Of is dat opeens niet in geld uit te drukken.quote:Op dinsdag 29 april 2008 00:38 schreef ElisaB het volgende:
[..]
Ik zou me kapot schamen als ik mijn ex-partner, van wie ik het tijdens ons huwelijk een prima idee vond dat ze niet voor geld werkte, maar thuis de boel regelde, het na de scheiding verder helemaal zelf zou laten opknappen. Maar dat terzijde
En als man heb je een achterstand qua sociaal gezinsleven. Daar mag imo voor gecompenseerd worden. Er wordt hier nu net gedaan alsof carriere alleen maar leuk is.quote:Op dinsdag 29 april 2008 07:01 schreef Alicey het volgende:
[..]
Hoe dan ook heb je als vrouw een achterstand qua carriere bij een traditionele taakverdeling. Daar mag imo voor gecompenseerd worden.
ligt denk ik ook enorm aan de manier waarop de relatie geeindigd is.quote:Op dinsdag 29 april 2008 00:38 schreef ElisaB het volgende:
[..]
Ik zou me kapot schamen als ik mijn ex-partner, van wie ik het tijdens ons huwelijk een prima idee vond dat ze niet voor geld werkte, maar thuis de boel regelde, het na de scheiding verder helemaal zelf zou laten opknappen. Maar dat terzijde
Ah ok, dus als ZIJ de scheiding aanvraagt hoeft er geen partner alimentatie betaald te worden?quote:Op maandag 28 april 2008 23:05 schreef boarn het volgende:
Als je mans genoeg bent om haar zo maar de straat op te zetten, dan moet je ook mans genoeg zijn om haar financieel nog wat te steunen.
Hi Swetsquote:Op dinsdag 29 april 2008 07:58 schreef Swetsenegger het volgende:
Nogmaals, wordt HIJ gecompenseerd voor al die gemiste uren met de kinderen? Of is dat opeens niet in geld uit te drukken.
Volgens de meeste hier gaat het wel om compensatie voor het mislopen van carrierekansen, zie de post van Alicey. En het draagkracht principe is gewoon door het Nederlandse sociale vangnet opgelost. Ik zie niet in wat een expartner daarmee te maken heeft.quote:Op dinsdag 29 april 2008 09:02 schreef ElisaB het volgende:
[..]
Hi Swets![]()
Dat is een heel andere discussie. Maar ook daarover moeten gewoon afspraken gemaakt worden, want het zijn namelijk net zo goed zijn kinderen (hoop ik voor hem).
En volgens mij gaat het niet om 'compensatie' (als vergelding ergens voor), maar om praktische afspraken die ervoor bedoeld zijn te zorgen dat beide partners na afloop van het huwelijk een redelijk bestaansminimum hebben. Het is net Nederland in het klein: de meestvermogende draagt - gedurende een x periode - een deel van de lasten van de minstvermogende, totdat de minstvermogende in staat is (of geacht wordt in staat te zijn) zichzelf weer helemaal te redden.
Vergelding kan ik niet achter staan; dat komt namelijk nooit goed. Maar het 'draagkrachtprincipe' vind ik meer dan terecht.
Je mag best terugzwaaien hoorquote:Op dinsdag 29 april 2008 09:28 schreef Swetsenegger het volgende:
Volgens de meeste hier gaat het wel om compensatie voor het mislopen van carrierekansen, zie de post van Alicey. En het draagkracht principe is gewoon door het Nederlandse sociale vangnet opgelost. Ik zie niet in wat een expartner daarmee te maken heeft.
Even serieus:quote:Op dinsdag 29 april 2008 11:17 schreef ElisaB het volgende:
[..]
Het gaat erom dat degene met de minste inkomsten (M/V) in staat moet worden gesteld / de tijd moet krijgen om op poten te komen. E
quote:Op dinsdag 29 april 2008 11:17 schreef ElisaB het volgende:
[..]
Je mag best terugzwaaien hoorIk bedoel: wij zijn niet getrouwd, dus mij hoef je nooit te betalen
En zwaaien kosten nix
Daar hebben we in nederland allerlei wettelijke,maatschappelijke en sociale voorzieningen voor, anders dan de ex partner.quote:Owkee, ff herformuleren. Het gaat er niet om dat het mislopen van carrierekansen gecompenseerd moet worden. Het gaat erom dat degene met de minste inkomsten (M/V) in staat moet worden gesteld / de tijd moet krijgen om op poten te komen. En vaak is het zo dat de vrouw de minste inkomsten van zichzelf heeft. En dat ze - omdat ze tijdens het huwelijk thuis is gebleven voor de kids - ook niet echt carriere heeft gemaakt (en dus niet makkelijk op een redelijk inkomen kan instromen).
Da wast
Meestal werkt het anders. Hij is een lul geweest, dus hij moet maar dokken.quote:Op dinsdag 29 april 2008 07:59 schreef Ynske het volgende:
[..]
ligt denk ik ook enorm aan de manier waarop de relatie geeindigd is.
kan me nl goed voorstellen dat als je als vrouw weggaat omdat je t allemaal niet meer aankan dat je dan ook zijn geld neit wil omdat je nu eindelijk zelf wilt leven en dus op eigen benen wilt staan.
Maar moet de samenleving dan opdraaien voor de keuzes die door man en vrouw samen gemaakt zijn? Prima dat mensen kiezen voor een bepaalde verdeling, maar als dat ophoudt, vind ik het logischer om de man daarvoor op te laten draaien dan de samenleving. Nog logischer vind ik het (voor de huidige generatie dan, voor vrouwen van 'vroeger' heb ik meer begrip) om gewoon aan het werk te gaan. Dan heb je ook geen vangnet meer nodig, van man of samenleving. Ik heb trouwens begrepen dat je, als je in de bijstand zit, wel partneralimentatie moet vragen, omdat je anders zelf gekort wordt.quote:Op dinsdag 29 april 2008 09:28 schreef Swetsenegger het volgende:
En het draagkracht principe is gewoon door het Nederlandse sociale vangnet opgelost. Ik zie niet in wat een expartner daarmee te maken heeft.
Die ex-partner heeft in mijn opinie niets meer met die ander te maken dan 'de maatschappij'quote:Op dinsdag 29 april 2008 11:34 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Meestal werkt het anders. Hij is een lul geweest, dus hij moet maar dokken.
[..]
Maar moet de samenleving dan opdraaien voor de keuzes die door man en vrouw samen gemaakt zijn?
Tja, zo kan je het ook logisch vinden dat iemand die sport en een poot breekt geen uitkering van de ziektewet krijgt.quote:Prima dat mensen kiezen voor een bepaalde verdeling, maar als dat ophoudt, vind ik het logischer om de man daarvoor op te laten draaien dan de samenleving.
Precies.quote:Nog logischer vind ik het (voor de huidige generatie dan, voor vrouwen van 'vroeger' heb ik meer begrip) om gewoon aan het werk te gaan. Dan heb je ook geen vangnet meer nodig, van man of samenleving.
En als die partner ook in de bijstand zit? Want ik zou dus echt acuut ontslag nemen als een ex van me partner alimentatie zou willen hebben.quote:Ik heb trouwens begrepen dat je, als je in de bijstand zit, wel partneralimentatie moet vragen, omdat je anders zelf gekort wordt.
Tuluk ben jij met ET getrouwdquote:Op dinsdag 29 april 2008 11:21 schreef Swetsenegger het volgende:![]()
Ik ben wel met E.T. getrouwd en die heeft al aangegeven NOOIT partneralimentatie te willen. PLus dat ik haar natuurlijk geen toestemming geef voor een scheiding.
Dan kun je je weer afvragen of je de kosten van de afspraken van echtelieden (namelijk, ik werk en jij bljft thuis voor de miniatuurtjes) mag afwentelen op de samenleving. Wat heb jij ermee te maken dat mijn beter helft en ik hebben afgesproken dat ik voor het inkomen zorg?quote:Daar hebben we in nederland allerlei wettelijke,maatschappelijke en sociale voorzieningen voor, anders dan de ex partner.
Ik ook, maar ik ben niet echt opgeschotenquote:Op dinsdag 29 april 2008 22:10 schreef Swetsenegger het volgende:
Nou in ieder geval heb ik vandaag weer 'fijn' aan mijn carriere gewerkt.
Ik wil de komende tijd één dag in de week meewerken in de werkplaats en mag mij morgen om 8:00 melden bij de monteur.quote:Morgen kan ik dan fijn de mails van onze leveranciers beantwoorden, want ja... in Taiwan kennen ze geen koninginnedag.
Blijft een feit dat als de man in dit verhaal z'n handtekening onder een contract heeft gezet, dat ie dan ook moet betalen. Lullig of niet, dan had ie het maar niet moeten ondertekenen. Dat is helaas niet iets wat de TS beschrijft.quote:Op woensdag 30 april 2008 10:52 schreef rob68 het volgende:
Het is gewoon simpel hoor, als je gaat scheiden, dan heb je gewoon helemaal niets meer te maken met je ex. alimentatie is de grootste onzin die er is...
iedereen is verandwoordelijk voor zichzelf, en als je zo'n traditioneel huwelijk bent ingegaan, dan is dit je eigen risico, je weet immers hoeveel echtparen er gaan scheiden, en als je dan denkt dit overkomt me niet,.........hoe blind kun je zien, dit kan iedereen overkomen, dus als ma lief elke dag in de bank hangt om haar soapies niet te missen, is dit haar eigen verandwoording
kinder alimentatie ok... uiteraard wel opvoorwaarde van een goede omgangsregeling
Haar gemis is in geld uit te drukken, het zijne niet. Zij zou zonder thuiszitten werkervaring=geld hebben. En net zoals niet te zeggen valt achteraf of zij nou echt wel werk gehad zou hebben, is het niet te zeggen of hij dan echt wel al die tijd aan de kinderen besteed zou hebben.quote:Op dinsdag 29 april 2008 09:28 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Volgens de meeste hier gaat het wel om compensatie voor het mislopen van carrierekansen, zie de post van Alicey. En het draagkracht principe is gewoon door het Nederlandse sociale vangnet opgelost. Ik zie niet in wat een expartner daarmee te maken heeft.
Simpel gezegd vind ik het vreemd dat er een geldelijke vergoeding zou moeten zijn omdat de vrouw carrierekansen zou hebben misgelopen. Dit is namelijk al discutabel. Er is op geen enkele manier te bewijzen dat ze zonder die kinderen wel carriere gemaakt zou hebben. Kortom, haar verminderde carriere kansen zijn imo van hetzelfde niveau als het gemis aan gezinsleven van zijn kant. Dat heft elkaar dus mooi op.
Ja, en hoe komt het dat hij toch al meer verdiende? Heeft dat misschien iets te maken dat vrouwen in Nederland iets van 18% minder verdienen voor hetzelfde werk misschien?quote:Want al die dramaverhalen van die 'vrouwtjes' die maar achter gelaten worden, laten we het nu eens omdraaien. Er wordt maar vanuit gegaan dat die mannen carriere maken leuk vinden. Als ik naar mijn eigen omgeving kijk is dat toch niet helemaal de waarheid voor het grootste deel. Het liefst zou ik zelf ook gewoon lekker thuis met de kinderen zijn, maar er moet iemand zijn die brood op de plank brengt. Omdat de meeste mannen voor de kinderen kwamen al meer verdiende, ondanks gelijke carrierekansen tot dat moment, blijft die vaak werken. En omdat er kinderen zijn werkt hij een tandje harder, pakt af en toe een overuurtje zodat z'n gezin niets te kort komt.
Ik de regel zie ik in die supertraditionele gezinnen zoals jij die schetst juist dat de meneer ertussenuit piept met een vrouw die wel "leuk en zelfstandig is".quote:Dat wordt opgemerkt, hij krijgt promotie, meer salaris maar ook meer verantwoordelijkheden, wat langere dagen, af en toe naar het buitenland, etc. Maar het gezin kan goed rondkomen. Kinderen goed in de kleren, af en toe een weekendje weg voor Pa en Ma en een hapje buiten de deur eten.
En dan wil zij scheiden, want hij is nooit thuis (duh). En alles waar hij voor werkte wordt onder z'n poten vandaan getrokken. Vrouw, kinderen ziet hij 1 keer in de 2 weken als hij mazzel heeft, huis, helft van het opgebouwde kaptiaal voor later... Het enige wat hij nog heeft is zijn werk en daar moet hij dan ook nog haar van betalen...
Dus is haar gemis toch ook niet in geld uit te drukkenquote:Op woensdag 30 april 2008 13:17 schreef Mwanatabu het volgende:
[..]
Haar gemis is in geld uit te drukken, het zijne niet. Zij zou zonder thuiszitten werkervaring=geld hebben. En net zoals niet te zeggen valt achteraf of zij nou echt wel werk gehad zou hebben, is het niet te zeggen of hij dan echt wel al die tijd aan de kinderen besteed zou hebben.
[..]
Ah, dus het heeft geen fuck met gemiste kansen en opvoeden van kinderen te maken, maar met een sociaal maatschappelijk probleem. Weer een reden om partner alimentatie per direct af te schaffen.quote:Ja, en hoe komt het dat hij toch al meer verdiende? Heeft dat misschien iets te maken dat vrouwen in Nederland iets van 18% minder verdienen voor hetzelfde werk misschien?
Ik dus niet. Nogmaals zal wel beleving zijn. In mijn omgeving redelijk recent 2 voorbeelden waarbij de vrouw het zat was. Niet hij die traditioneel en vooroordeel bevestigend een jong neukertje zocht.quote:Ik de regel zie ik in die supertraditionele gezinnen zoals jij die schetst juist dat de meneer ertussenuit piept met een vrouw die wel "leuk en zelfstandig is".
Je bedoelt zoals zij zegt "Dat zijn toch mijn kinderen" en je als man, wanneer je pech hebt, in je batman pak paleis soestdijk op moet om je kinderen te mogen zien.quote:Begrijp me niet verkeerd: ik vind zeker dat vaders meer thuis moeten kunnen blijven als ze dat willen. En ik vind ook dat vrouwen wat assertiever mogen zijn wat betreft hun eigen onderhoud. Maar ik vind het gewoon een naaistreek als je een bepaald rollenpatroon aanneemt wat inhoudt dat de vrouw zwaar in het nadeel is wat betreft inkomenspositie en de man een onevenredige verantwoordelijkheid toebedeeld krijgt wat betreft brood op de plank, en dat als die indeling met het huwelijk opgezegd wordt, de man dan alle inkomen naar zich toetrekt en de vrouw laat hangen onder het mom van "da's toch mijn loon".
ja... GEDURENDE HET HUWELIJK... Hoe moeilijk is dat nou te begrijpen. Een salaris is een uitkering voor werkzaamheden van de afgelopen maand. Niet voor over 6 jaar. Hoe lang zou die vent dan voor haar onderhoud moeten zorgen? een jaar, 5 jaar, 20 jaar? Dikke bullshit regeling.quote:Nee, die man heeft dat loon verdiend, maar de vrouw heeft er net zo hard voor gewerkt. Het is hun loon. Zo hebben ze het immers afgesproken.
Nobel. Maar ja... jij verdient toch al 18% minder. Een kwart van niks is niksquote:Overigens werk ik (vrouw) hier, en bij scheiding zou ik er zo over denken wb "mijn" inkomsten.
Er is een redelijk kloppende berekening van te maken. Modaal loon minus 18% plus jaarlijkse opslag etc.quote:Op woensdag 30 april 2008 13:33 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
Dus is haar gemis toch ook niet in geld uit te drukken
[..]
Psies. Eerst die 18% gelijktrekken maar he?quote:Ah, dus het heeft geen fuck met gemiste kansen en opvoeden van kinderen te maken, maar met een sociaal maatschappelijk probleem. Weer een reden om partner alimentatie per direct af te schaffen.
[..]
Is idd persoonlijke beleving denk ik van ons allebei.quote:Ik dus niet. Nogmaals zal wel beleving zijn. In mijn omgeving redelijk recent 2 voorbeelden waarbij de vrouw het zat was. Niet hij die traditioneel en vooroordeel bevestigend een jong neukertje zocht.
[..]
Two wrongs don't make a right. Het zijn gewoon kinderen van beide ouders. Dat mamsie stom doet wil niet zeggen dat papsie dat dan ook mag doen.quote:Je bedoelt zoals zij zegt "Dat zijn toch mijn kinderen" en je als man, wanneer je pech hebt, in je batman pak paleis soestdijk op moet om je kinderen te mogen zien.
[..]
Hij heeft de rest van zijn loopbaan profijt van het feit dat hij fulltime aan zijn carrière kon spijkeren omdat zij thuis voor haar rekening nam toch? Tevens heeft zij inmiddels een gat van hier tot Tokyo in haar CV waar ze de de rest van haar loopbaan last van zal hebben.quote:ja... GEDURENDE HET HUWELIJK... Hoe moeilijk is dat nou te begrijpen. Een salaris is een uitkering voor werkzaamheden van de afgelopen maand. Niet voor over 6 jaar. Hoe lang zou die vent dan voor haar onderhoud moeten zorgen? een jaar, 5 jaar, 20 jaar? Dikke bullshit regeling.
[..]
Het gaat om het prin-ci-pequote:Nobel. Maar ja... jij verdient toch al 18% minder. Een kwart van niks is niks.
In de jaren van het huwelijk heeft ze dat geld gedeeld met haar partner. Ze kan na het huwelijk op die voorwaarden gewoon instromen. Het argument is dat ze méér had kunnen verdienen als ze carriere had kunnen maken. Dat laatste is discutabel. Ergo, het 'gemis' van thuisblijvende partner is net zo min in geld uit te drukken als het gemis aan gezinsleven van de werkende partner.quote:Op woensdag 30 april 2008 14:21 schreef Mwanatabu het volgende:
[..]
Er is een redelijk kloppende berekening van te maken. Modaal loon minus 18% plus jaarlijkse opslag etc.
Prima, lijkt mee een nobelere plan dan je hand ophouden bij je ex.quote:Psies. Eerst die 18% gelijktrekken maar he?
Pappie doet niet stom. die betaald keurig aan hun beider verantwoordelijkheid, namelijk kinder alimentatie.quote:Is idd persoonlijke beleving denk ik van ons allebei.
[..]
Two wrongs don't make a right. Het zijn gewoon kinderen van beide ouders. Dat mamsie stom doet wil niet zeggen dat papsie dat dan ook mag doen.
En dat laatste is discutabel. Ik heb geen bewijs gezien dat alle vrouwen, indien ze niet thuis zouden blijven voor de kinderen, spetterende carrieres zouden hebben. Sterker nog, bijna alle vrouwen die ik tegen kom in het bedrijfsleven vinden het wel best dat ze een gemoedelijk baantje hebben zonder al te veel verantwoordelijkheid en doen geen en ke le moeite om hogerop te komen. En gezien het feit dat de arbeidspool de komende 30 jaar krimpt door dat de babyboom generatie met pensioen gaat en overlijdt is een gat op je CV geen enkele belemmering om tegen een normaal salaris in te stromen.quote:Hij heeft de rest van zijn loopbaan profijt van het feit dat hij fulltime aan zijn carrière kon spijkeren omdat zij thuis voor haar rekening nam toch? Tevens heeft zij inmiddels een gat van hier tot Tokyo in haar CV waar ze de de rest van haar loopbaan last van zal hebben.
Precies, daarom zou ik partner alimentatie stelselmatig weigeren. Nogmaals ik zou nog liever ontslag nemen en de bijstand ingaan dan betalen.quote:Het gaat om het prin-ci-pe
Natuurlijk had ze meer kunnen verdienen. Als je werkt verdien je namelijk wél geld en als je thuiszit niet. Als je een gat in je CV hebt verdien je vervolgens minder dan als ze wel had gewerkt. Met een gat in je CV vindt je überhaupt moeilijker werk. Ergo, haar carrière heeft achterstand opgelopen door de rolverdeling.quote:Op woensdag 30 april 2008 14:48 schreef Swetsenegger het volgende:
[..]
In de jaren van het huwelijk heeft ze dat geld gedeeld met haar partner. Ze kan na het huwelijk op die voorwaarden gewoon instromen. Het argument is dat ze méér had kunnen verdienen als ze carriere had kunnen maken. Dat laatste is discutabel. Ergo, het 'gemis' van thuisblijvende partner is net zo min in geld uit te drukken als het gemis aan gezinsleven van de werkende partner.
[..]
Mij ook. En tot dan (Sint Juttemis?) lijkt alimentatie mij wel een goeie compensatie.quote:Prima, lijkt mee een nobelere plan dan je hand ophouden bij je ex.
[..]
Idd, keurig. Als hij dat niet doet terwijl dat overeengekomen is, is dat naar en als zij de kinderen van hem weghoudt door allerlei gelul is net zo walgelijk. Minstens. Maar dit is een zijweg en heeft niets te maken met de eigenlijke discussiequote:Pappie doet niet stom. die betaald keurig aan hun beider verantwoordelijkheid, namelijk kinder alimentatie.
[..]
Dus omdat jij alleen dat soort vrouwen tegenkomt willen vrouwen in het algemeen niet hogerop en is het dus de schuld van vrouwen in het algemeen dat ze minder hoog uitkomen?quote:En dat laatste is discutabel. Ik heb geen bewijs gezien dat alle vrouwen, indien ze niet thuis zouden blijven voor de kinderen, spetterende carrieres zouden hebben. Sterker nog, bijna alle vrouwen die ik tegen kom in het bedrijfsleven vinden het wel best dat ze een gemoedelijk baantje hebben zonder al te veel verantwoordelijkheid en doen geen en ke le moeite om hogerop te komen. En gezien het feit dat de arbeidspool de komende 30 jaar krimpt door dat de babyboom generatie met pensioen gaat en overlijdt is een gat op je CV geen enkele belemmering om tegen een normaal salaris in te stromen.
Ik geloof dat de wetgeving op het moment voorschrijft tot ze een nieuwe fiscale partner heeft. Lijkt me ook dat het afhangt van de duur van het huwelijk.quote:En wederom de vraag. Hoe lang moet hij haar dan onderhouden?
[..]
Ja, want dat is nobelquote:Precies, daarom zou ik partner alimentatie stelselmatig weigeren. Nogmaals ik zou nog liever ontslag nemen en de bijstand ingaan dan betalen.
Mal dingquote:Op woensdag 30 april 2008 14:48 schreef Swetsenegger het volgende:
Precies, daarom zou ik partner alimentatie stelselmatig weigeren. Nogmaals ik zou nog liever ontslag nemen en de bijstand ingaan dan betalen.
Ik ook. Ik denk dat daar ook wel wat aan gesleuteld mag worden in de huidige regelgeving.quote:Op woensdag 30 april 2008 15:09 schreef livelink het volgende:
Bij scheidingen na 1994 geldt dat je indien je minder dan 5 jaar getrouwd bent voor elk jaar dat je getrouwd bent geweest partneralimentatie moet betalen. Als je langer dan 5 jaar getrouwd bent geweest moet je 12 jaar partneralimentatie betalen. Na die 12 jaar mag de partner wel een verlenging aanvragen, maar daar moeten goede redenen voor zijn.
Wat ik me afvraag is of er ook plichten aan het ontvangen van partneralimentatie zitten. Als je bijstand krijgt zul je toch aan een sollicitatieplicht moeten voldoen. In feite is de partneralimentatie ook een soort bijstand, maar ik vermoed dat daar geen sollicitatieplicht aan vastzit. Het is natuurlijk ook niet te controleren. Maar oneerlijk vind ik dat eigenlijk wel een beetje.
Eh... in de periode die ze thuis zat werd zijn salaris toch al gedeeld door het gezin. Dus volgens jou moet hij met terugwerkende kracht zijn partner gaan onderhouden, ook over de periode dat hij zijn partner al onderhield... Logisch.quote:Op woensdag 30 april 2008 15:00 schreef Mwanatabu het volgende:
[..]
Natuurlijk had ze meer kunnen verdienen. Als je werkt verdien je namelijk wél geld en als je thuiszit niet.
Bron? Ligt er daarnaast maar helemaal aan wat je skills en opleiding is. Thuiszitten betekent volgens mij niet per definitie dat je je niet kan ontwikkelen. Kortom zeer discutabel.quote:Als je een gat in je CV hebt verdien je vervolgens minder dan als ze wel had gewerkt.
Bron? Er is geen personeel te krijgen dat niet volledig autistisch is. Als je zelfstandig je billen kan afvegen heb je binnen een dag een behoorlijk betaalde baan.quote:Met een gat in je CV vindt je überhaupt moeilijker werk.
Discutabelquote:Ergo, haar carrière heeft achterstand opgelopen door de rolverdeling.
Mij niet, ik zie niet in wat een ex partner te maken heeft met een sociaal maatschappelijk probleem met betrekking tot gelijke kansen bij gelijke omstandigheden. Ook totaal irrelevant mbt alimentatie natuurlijk.quote:Mij ook. En tot dan (Sint Juttemis?) lijkt alimentatie mij wel een goeie compensatie.
Jawel, dit gaat over (morele) verplichtingen. Je expartner onderhouden hoort daar simpelweg niet bij.quote:Idd, keurig. Als hij dat niet doet terwijl dat overeengekomen is, is dat naar en als zij de kinderen van hem weghoudt door allerlei gelul is net zo walgelijk. Minstens. Maar dit is een zijweg en heeft niets te maken met de eigenlijke discussie
Nee, ik geef mijn twijfels aan bij de veronderstelling dat ALLE vrouwen zich blijkbaar gedurende een periode van 4 jaar (kind op 'schoolbare' leeftijd) carriere technisch zover zouden ontwikkelen dat hiervoor compensatie vereist is.quote:Dus omdat jij alleen dat soort vrouwen tegenkomt willen vrouwen in het algemeen niet hogerop en is het dus de schuld van vrouwen in het algemeen dat ze minder hoog uitkomen?
Nee, dat is principieel. De nobele insteek laat ik aan jou over.quote:Ik geloof dat de wetgeving op het moment voorschrijft tot ze een nieuwe fiscale partner heeft. Lijkt me ook dat het afhangt van de duur van het huwelijk.
[..]
Ja, want dat is nobel
Vind ik erg knap, het zou voor mij onverteerbaar zijn dat ik al werkend mijn ex moet onderhouden terwijl hij op de bank zit. Een sollicitatieplicht is er immers niet. Er zijn voor zover ik heb begrepen een hoop vrouwen van de 'jongere' generatie die gewoon twaalf jaar lang niks aan het opbouwen van financiele zelfstandigheid hebben gedaan en ook nog geprobeerd hebben een verlengde alimentatie eruit te slepen (die voor de oudere generatie vaak nog wel wordt toegepast als het nog maar om een paar jaar gaat bijv.). Ik zou dat letterlijk onverteerbaar vinden en misschien wel naast Swets gaan zitten in de bijstandquote:Op woensdag 30 april 2008 13:17 schreef Mwanatabu het volgende:
Overigens werk ik (vrouw) hier, en bij scheiding zou ik er zo over denken wb "mijn" inkomsten.
Dat dusquote:Op dinsdag 22 april 2008 20:29 schreef DroogDok het volgende:
Partner alimentatie vind ik sowieso nogal onzinnig.
Dat je betaald voor je kinderen lijkt me logisch, maar waarom moet je je ex-partner onderhouden?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |