Ja, het 1 hangt met het ander samen. Zonder topklasse wordt het een lastig verhaal om de degradatie uit de 1e divisie voor elkaar te krijgen.quote:Op donderdag 17 april 2008 21:32 schreef rubbereend het volgende:
de vorming van de nieuwe topklasse was daar toch ook?
Tja, aangezien de Eerste Divisie bekend staat als de Jupiler League, kan ik me voorstellen dat je Topklasse spontaan Hopklasse gaat noemenquote:Op donderdag 17 april 2008 21:29 schreef Blawh het volgende:
De winnaar van die poule promoveert naar de Eerste Divisie, terwijl de nummer 20 van de Eerste Divisie naar de Hopklasse degradeert.
Niet allemaal. En dat is niet zo vreemd natuurlijk. Als speler zou ik ook zo hoog mogelijk willen spelen en bovendien zullen de vergoedingen hoger worden in de topklasse.quote:Op donderdag 17 april 2008 21:42 schreef rubbereend het volgende:
mooi, vandaag in het AD; Spelers en trainers in de hoofdklasse zijn wel voor de Topklasse
Onderin de eerste divisie is het inderdaad een dooie boel.quote:Op vrijdag 18 april 2008 00:19 schreef Elfletterig het volgende:
Het lijkt me verder alleen maar goed dat clubs kunnen promoveren naar het betaalde voetbal en dat clubs uit de Eerste Divisie kunnen degraderen. Het is een dooie boel onderin de Eerste Divisie, met clubs waar 10 man en een paardekop op de tribune nog veel is.
Die tweede elftallen kunnen op maandagavond mooi in het eigen stadion spelen.quote:Op donderdag 24 april 2008 16:01 schreef JeffreyADO het volgende:
En de stadions van de ploegen moeten ook worden vernieuwd??
Een aanwezige, de afgevaardigde van Capelle, schreef dit:quote:Voetbalclubs in West II zeggen ‘nee’ tegen topklasse
Door FOLKERT VAN DER KROL
ROTTERDAM - De voetbalclubs in het Zuid-Hollandse district West II hebben zich gisteren massaal gekeerd tegen het plan van het bestuur amateurvoetbal om met ingang van het seizoen 2009-2010 een topklasse in te voeren.
Het KNVB-districtsbestuur verdedigde de plannen vergeefs op Woudestein waar de voetbalbestuurders van regio 3 en 4 (Rotterdam en Gouda) samen waren gekomen. Spartaan’20, Victoria’04 en SVVSMC stemden voor, vijf clubs stonden er blanco tegenover en 24 zeiden ‘nee’ tegen het voorstel. Overigens kwam slechts 17 procent van de clubs opdagen.
Vorige week hadden de verenigingen uit Den Haag en omstreken (regio 1 en 2) het plan al afgewezen. Ook in de meeste andere districten is er weinig steun voor de topklasse. Op 31 mei velt de algemene vergadering amateurvoetbal in Zeist het definitieve oordeel.
Het voorstel van het bestuur amateurvoetbal is om met ingang van het seizoen 2009-2010 drie topklassen boven de huidige zes hoofdklassen (zaterdag en zondag) in het leven te roepen. Dat zou volgens de KNVB beter zijn voor onder meer de kwaliteit van het voetbal en de inkomsten van de clubs.
Die in West II zien echter veel meer na- dan voordelen. Zo zijn alle zaterdag-hoofdklassers uit de regio Rijnmond tegen. ,,Het voetbal wordt er niet beter door, de spanning neemt niet toe, want die is er nu ook volop, en de promotie-/degradatieregeling wordt een gedrocht,’’ aldus voorzitter Piet van Dijk van Excelsior M die namens de hoofdklassers het woord voerde.
Problemen zien de hoofdklassers bijvoorbeeld ontstaan als meer zondag- dan zaterdagclubs of omgedraaid vanuit de topklasse naar de hoofdklasse degraderen. Zaterdagclubs hoeven niet op zondag te gaan voetballen. Omgedraaid moeten zondagverenigingen wel op zaterdag gaan voetballen als dat nodig is.
De clubs in West II willen de competities wel uitbreiden van 12 naar 14 ploegen, waarna in dit district de vijfde klasse wordt opgeheven. Maar de KNVB heeft dat voorstel aan de invoering van de topklasse gekoppeld. Als het plan voor een grotere competitie wordt losgekoppeld van de topklasse, kan het op een ruime meerderheid rekenen in West II.
quote:Degenen die al jaren het niet aflatende streven van de KNVB volgen om toch maar een keer een Topklasse in te voeren (door te drukken?), zijn nu toch wel heel benieuwd wat de reactie zal zijn van de voetbalbond op het naderende echec. De KNVB leek goed nagedacht te hebben waarom het de afgelopen jaren steeds fout liep. Ondanks dat men het zelf een heel goed idee vond voor het amateurvoetbal om een Topklasse in te voeren, dachten betrokken hoofd- en eerste klasseclubs daar steeds massaal anders over, met als gevolg dat de KNVB het niet eens voor elkaar kreeg om het idee als voorstel op de landelijke amaterurvergadering te krijgen.
Enkele weken geleden leek het nog of de Zeister heren het deze keer beter voor elkaar hadden. Het bureau Hypercube werd ingeschakeld en genoemd bureau kwam met gelikte, zogenaamd wetenschappelijke onderbouwde rapporten, die toevallig precies die bevindingen voor het amateurvoetbal naar voren brachten die de KNVB aanleiding gaven om met een voorstel te komen drie Topklasses in te voeren. Integraal onderdeel in dit voorstel was de uitbreiding van de competities van afdelingen onder de hoofdklasse, van twaalf naar veertien clubs, opgenomen. Dit laatste was een wens die door veel clubs in een eerder stadium uitgesproken was. Gezien het democratische karakter van de KNVB mogen alle verenigingen terecht meestemmen over alle voorstellen. Ook al lijkt invoering van een Topklasse vooral iets te zijn waar hoofd- en eersteklassers zich mee bezig houden, alle clubs stemmen mee. Omdat de KNVB in haar voorstel de uitbreiding van het aantal clubs per competitie onlosmakelijk verbonden had met invoering van de Topklasse, was de verwachting dat veel clubs onder de hoofdklasse dit voorstel zouden omarmen. Zeker gezien het feit dat men deze clubs een worst voorhield van een versterkte promotieregeling. Een regeling echter die bij nadere beschouwing eerder een super verslechterde degradatieregeling is.
Hoe dit ook zei. De eerste tekenen wijzen erop dat de KNVB ondanks de zeer opzichtige en af en toe ook stuitende mediaoffensieven, bot vangt bij haar leden. Waren de regiovergaderingen in het Zuiden en in de regio's 1 en 2 van West I al heel duidelijk, gisteren kon het plan ook op weinig onthaal rekenen in onze regio's. 3 clubs stemden voor, 5 blanco en 24 tegen. De regioafgevaardigden gaven deze avond al aan op 31 mei te stemmen volgens de uitkomst van de regiovergaderingen. De achterstand van de KNVB lijkt dus hopeloos, zeker als de eerder gehoorde geluiden uit de districten waar nog vergaderd moet worden op waarheid berusten. Maar je weet maar nooit. 31 mei weten we het zeker.
Mocht het voorstel weggestemd worden op de algemene vergadering amateurvoetbal, hetgeen Capelle hoopt, dan hopen we ook dat de KNVB de komende honderd jaar ons niet meer met een Topklasse lastig zal vallen.
Oost heeft ook nee gezegd als ik het goed begrepen heb, slechts 1 van de 10 regio's was voorquote:Op donderdag 24 april 2008 19:27 schreef methodmich het volgende:
En nog een nee:
[..]
Een aanwezige, de afgevaardigde van Capelle, schreef dit:
[..]
Ik zie de KNVB dit hoe dan ook erdoor drukken. De KNVB doet meestal alleen maar wat zij zelf wilt en luistert zelden naar de clubs.quote:Op vrijdag 25 april 2008 17:16 schreef methodmich het volgende:
Dat verbaast me niks, die artikelen die ze er over hebben geschreven waren te belachelijk voor woorden. Maar goed, het blijft gaan om 31 mei. Dan gaat de beslissing vallen. Als de clubs nee zeggen zal de KNVB wel weer één of ander slinks alternatief hebben liggen.
Boehoe, meer dan 15 kilometers reizen. Natuurlijk best ver vanuit die kutdorpjes waar de meeste clubs vandaan komen. Stel dat je zometeen naar de grote boze stad moet reizen.......quote:Op donderdag 17 april 2008 21:55 schreef GeorgKacher het volgende:
@ Pfaf: tuurlijk wordt er wel meer gereisd. Nu vind het voetbal voor de 7 clubs die ik noemde voor een heel groot gedeelte binnen een straal van 15 kilometer plaats. De helft van de uitwedstrijden is hier een kwartier rijden. Dat komt straks niet meer voor omdat ze niet allemaal naar de topklasse promoveren. In principe is die stap te groot voor alle genoemde clubs behalve Genemuiden en Be Quick.
Hij bedoelt denk ik meer dat dan de derby's verdwijnen, en dat het voor zulke clubs nou niet echt aantrekkelijk is om naar Sittard te gaan om maar wat te noemen.quote:Op zaterdag 26 april 2008 01:19 schreef DRD het volgende:
[..]
Boehoe, meer dan 15 kilometers reizen. Natuurlijk best ver vanuit die kutdorpjes waar de meeste clubs vandaan komen. Stel dat je zometeen naar de grote boze stad moet reizen.......
DOS-Genemuiden leeft, Genemuiden-Sittard niet. Daar worden verhalen verteld over levende legendes als Jan Okke Koers, Henk Albers en de gebroeders Mulder. Hier worden verhalen verteld over de levende monumenten van Genemuiden: Kin, Lindenboom, Riemens etc. Komt Urk dan komen de gebroeders Wakker onmiddelijk te sprake, net als Jan Patat. Dat is de charme van het amateurvoetbal, die charme krijg je in nog geen 200 jaar in de topklasse. Dit soort wedstrijden kennen een tientallen jaren lange geschiedenis, dat proef je, voel je en beleef je. Ik wil Sittard geen eens kennen. Ik heb er niets mee, ik versta hun taal niet eens. Waar een Urker en een Kamper moeiteloos in hun taal tegen elkaar kunnen praten is het voor een Rotterdammer niet mogelijk om een Urker of Kamper te verstaan. Ik reis graag af naar Genemuiden, Urk, Wezep, Staphorst, Zwolle, Nunspeet etc. Maar Sittard is een brug te ver. Waarom zijn de supporters aantallen van de Groningse clubs zo laag?quote:Op zaterdag 26 april 2008 01:19 schreef DRD het volgende:
[..]
Boehoe, meer dan 15 kilometers reizen. Natuurlijk best ver vanuit die kutdorpjes waar de meeste clubs vandaan komen. Stel dat je zometeen naar de grote boze stad moet reizen.......
Alsof de amateurs daar een probleem mee zouden hebben..... Die zitten NIET te wachten op de doorstroming.quote:Op zaterdag 26 april 2008 01:19 schreef DRD het volgende:
[..]
De amateurclubs hebben NU de kans om iets te veranderen. Het lijkt erop dat ze niet gaan instemmen met het voorstel van de KNVB. Als dat zo blijkt, dan mag van mij de scheiding tussen amateurs en betaald voetbal definitief zijn.
Amateurvoetbal leeft in de steden sowieso minder dan in de dorpen. Daarnaast zijn er per inwoner in de stad Groningen erg veel clubs, waaronder maar liefst drie hoofdklassers. Mensen hebben nou eenmaal veel keuze. Waarschijnlijk vinden er mede daardoor hier de laatste jaren ook zo veel fusies plaats. Tot slot speelt de aanwezigheid van FC Groningen natuurlijk ook een behoorlijke rol.quote:Op zaterdag 26 april 2008 07:26 schreef GeorgKacher het volgende:
[..]
Waarom zijn de supporters aantallen van de Groningse clubs zo laag?
Precies. Als ze dan zo graag amateur willen zijn dan ook compleet amateur. Dus geen salaris, geen vegoedingen etc.. Hier moet dan ook zeer streng op gecontroleerd worden. Mocht blijken dat spelers dan ook maar een rooie cent ontvangen dan direct de club 2 of 3 klassen terug zetten.quote:Op zaterdag 26 april 2008 01:19 schreef DRD het volgende:
[..]
Boehoe, meer dan 15 kilometers reizen. Natuurlijk best ver vanuit die kutdorpjes waar de meeste clubs vandaan komen. Stel dat je zometeen naar de grote boze stad moet reizen.......
De amateurclubs hebben NU de kans om iets te veranderen. Het lijkt erop dat ze niet gaan instemmen met het voorstel van de KNVB. Als dat zo blijkt, dan mag van mij de scheiding tussen amateurs en betaald voetbal definitief zijn. En de opvolgers van clubs als AGOVV en Omniworld kunnen dan gewoon niet meer toetreden tot betaald voetbal, jammer dan, je mist er helemaal niets aan......
Alle clubs die eerste worden in de Oberliga hebben dit seizoen een reden tot klagen. Die promoveren namelijk niet naar een van de 2 huidige Regionalliga's, maar naar een van de 3 nieuwe Regionalliga's, samen met de nummers 2 en 3.quote:Op woensdag 30 april 2008 17:06 schreef Keramiekplaatser het volgende:
[..]
Precies. Als ze dan zo graag amateur willen zijn dan ook compleet amateur. Dus geen salaris, geen vegoedingen etc.. Hier moet dan ook zeer streng op gecontroleerd worden. Mocht blijken dat spelers dan ook maar een rooie cent ontvangen dan direct de club 2 of 3 klassen terug zetten.
Moet toch niet gekker worden. In alle landen zijn clubs zielsblij wanneer zij promoveren. Maar in dit gekke Nederland schijten ze in de broek dat ze een derby verliezen. Hoor je ook maar 1 club uit de regionalliga/ oberliga klagen in Duitsland als volgend seizoen de 3. Bundesliga gevormd wordt? Nee natuurlijk niet.
Dat is een ander soort klagen.quote:Op woensdag 30 april 2008 17:25 schreef Houstoned het volgende:
[..]
Alle clubs die eerste worden in de Oberliga hebben dit seizoen een reden tot klagen. Die promoveren namelijk niet naar een van de 2 huidige Regionalliga's, maar naar een van de 3 nieuwe Regionalliga's, samen met de nummers 2 en 3.![]()
Dat is het punt juist. Ze gaan niet echt een klasse omhoog. Vóór dit seizoen gingen de Oberliga kampioenen gewoon spelen in Regionalliga Noord of Zuid, wat uiteraard een hoger niveau is dan die 3 nieuwe Regionalliga's waar ze weer moeten spelen tegen een groot aantal mindere teams uit de huidige Oberliga's + de zwaksten van de huidige Regionalliga's.quote:Op woensdag 30 april 2008 17:35 schreef Keramiekplaatser het volgende:
[..]
Dat is een ander soort klagen.
Je zult ze niet horen klagen dat ze een klasse omhoog moeten.
Kijk, tuurlijk leven de huidige wedstrijden heel erg. Maar als je 3 keer tegen Sittard speelt, en een keer heel bizar 3-3 tegen ze speelt heb je ook daar een geschiedenis mee, En dan leven ook dat soort wedstrijden ook, netzoals ze nu tegen Urk en Genemuiden "leven".quote:Op zaterdag 26 april 2008 07:26 schreef GeorgKacher het volgende:
[..]
DOS-Genemuiden leeft, Genemuiden-Sittard niet. Daar worden verhalen verteld over levende legendes als Jan Okke Koers, Henk Albers en de gebroeders Mulder. Hier worden verhalen verteld over de levende monumenten van Genemuiden: Kin, Lindenboom, Riemens etc. Komt Urk dan komen de gebroeders Wakker onmiddelijk te sprake, net als Jan Patat. Dat is de charme van het amateurvoetbal, die charme krijg je in nog geen 200 jaar in de topklasse. Dit soort wedstrijden kennen een tientallen jaren lange geschiedenis, dat proef je, voel je en beleef je. Ik wil Sittard geen eens kennen. Ik heb er niets mee, ik versta hun taal niet eens. Waar een Urker en een Kamper moeiteloos in hun taal tegen elkaar kunnen praten is het voor een Rotterdammer niet mogelijk om een Urker of Kamper te verstaan. Ik reis graag af naar Genemuiden, Urk, Wezep, Staphorst, Zwolle, Nunspeet etc. Maar Sittard is een brug te ver. Waarom zijn de supporters aantallen van de Groningse clubs zo laag?
Als je drie seisoenen tegen Sittard speelt, een keer met 5-0 op je kloten krijgt, een keer met 2-0 wint en een keer gelijk speelt, dan heb je ook een geschiedenis.quote:Op zaterdag 26 april 2008 07:26 schreef GeorgKacher het volgende:
[..]
. Dat is de charme van het amateurvoetbal, die charme krijg je in nog geen 200 jaar in de topklasse. Dit soort wedstrijden kennen een tientallen jaren lange geschiedenis, dat proef je, voel je en beleef je. Ik wil Sittard geen eens kennen. Ik heb er niets mee, ik versta hun taal niet eens.
Het amateurvoetbal is niet bang voor veranderingen, het amateurvoetbal is bang voor ondoordachte beslissingen. Wat gebeurt er als er alleen maar zondagsclubs degraderen twee jaar achter elkaar en er alleen maar zaterdagclubs promoveren? Regionale wedstrijden leven, al heeft Genemuiden een geschiedenis van 100 jaar met Sittard, de wedstrijd zal nooit gaan leven omdat het niets doet met een Genemuidenaar als hij verliest van iemand uit Sittard. DRD denk je nu echt dat een er allerlei mensen uit de regio gaan afreizen naar Sittard? Denk je nu echt dat een Genemuidenaar op school te horen krijgt dat zijn club heeft verloren van Sittard? Bovendien blijkt uit allerlei onderzoeken blijkt dat we in Nederland teveel BVO's hebben. Gewoon saneren die boel, pak dat bij de wortel aan, het amateurvoetbal heeft daar niets mee te maken.quote:Op donderdag 1 mei 2008 00:54 schreef DRD het volgende:
[..]
Als je drie seisoenen tegen Sittard speelt, een keer met 5-0 op je kloten krijgt, een keer met 2-0 wint en een keer gelijk speelt, dan heb je ook een geschiedenis.
Oftewel, het amateurvoetbal is gewoon bang voor veranderingen. Dat vind ik prima, maar dan heeft geen enkele (dus ook AGOVV en Omniworld) amateurclub de komende 20 jaar nog enig recht van spreken. Een scheiding tussen BVO's en amateurs is prima, maar dan moet ook NIEMAND janken dat ze met de "grote" jongens mee willen doen. en ja, ik typ met bijzonder weinig spellingsfouten op koninginnedag
Daarom moeten ze dat zaterdag/zondagvoetbal ook afschaffen. De thuisspelende ploeg bepaalt of er op zaterdag of zondag of desnoods vrijdagavond ofzo gespeeld wordt. Zo gaat dit in alle landen, behalve Nederland.quote:Op donderdag 1 mei 2008 08:09 schreef GeorgKacher het volgende:
[..]
Het amateurvoetbal is niet bang voor veranderingen, het amateurvoetbal is bang voor ondoordachte beslissingen. Wat gebeurt er als er alleen maar zondagsclubs degraderen twee jaar achter elkaar en er alleen maar zaterdagclubs promoveren? Regionale wedstrijden leven, al heeft Genemuiden een geschiedenis van 100 jaar met Sittard, de wedstrijd zal nooit gaan leven omdat het niets doet met een Genemuidenaar als hij verliest van iemand uit Sittard. DRD denk je nu echt dat een er allerlei mensen uit de regio gaan afreizen naar Sittard? Denk je nu echt dat een Genemuidenaar op school te horen krijgt dat zijn club heeft verloren van Sittard? Bovendien blijkt uit allerlei onderzoeken blijkt dat we in Nederland teveel BVO's hebben. Gewoon saneren die boel, pak dat bij de wortel aan, het amateurvoetbal heeft daar niets mee te maken.
Ik ben het wel met je eens dat de promotie / degradatieregeling goed doordacht moet zijn. Het moet een simpel, logisch en eenduidig systeem zijn, wat bij wijze van spreken de komende 50 jaar stand zou kunnen houden.quote:Op donderdag 1 mei 2008 08:09 schreef GeorgKacher het volgende:
[..]
Het amateurvoetbal is niet bang voor veranderingen, het amateurvoetbal is bang voor ondoordachte beslissingen. Wat gebeurt er als er alleen maar zondagsclubs degraderen twee jaar achter elkaar en er alleen maar zaterdagclubs promoveren? Regionale wedstrijden leven, al heeft Genemuiden een geschiedenis van 100 jaar met Sittard, de wedstrijd zal nooit gaan leven omdat het niets doet met een Genemuidenaar als hij verliest van iemand uit Sittard. DRD denk je nu echt dat een er allerlei mensen uit de regio gaan afreizen naar Sittard? Denk je nu echt dat een Genemuidenaar op school te horen krijgt dat zijn club heeft verloren van Sittard? Bovendien blijkt uit allerlei onderzoeken blijkt dat we in Nederland teveel BVO's hebben. Gewoon saneren die boel, pak dat bij de wortel aan, het amateurvoetbal heeft daar niets mee te maken.
Dat lijkt me een prima idee. De Katwijkse clubs, de Bunschoter clubs, de Kamper clubs, Rijssen, Hardenberg, Genemuiden, Veenedaal, Urk en Staphorst en voila: De Christelijke Zaterdag Afdeling is geborenquote:Op donderdag 1 mei 2008 08:33 schreef Keramiekplaatser het volgende:
[..]
Daarom moeten ze dat zaterdag/zondagvoetbal ook afschaffen. De thuisspelende ploeg bepaalt of er op zaterdag of zondag of desnoods vrijdagavond ofzo gespeeld wordt. Zo gaat dit in alle landen, behalve Nederland.
Die grefo's richten maar een eigen competitie op, als ze niet op zondag willen spelen. In andere landen is er ook geen scheiding tussen zaterdag- en zondagvoetbal, omdat een handjevol protestanten niet op zondag wil voetballen.
Je weet zelf heel goed dat er geen duizend man naar Sittard afreist. En als Zwolle verliest van Sittard hoor ik nooit wat, verliezen ze van Kowet Eagles dan informeert men altijd.quote:Op donderdag 1 mei 2008 10:03 schreef DRD het volgende:
[..]
En ja, er zullen gekken naar Sittard afreizen en ja, dat jochetje krijgt in de schoolklas te horen wat het eerste heeft gedaan. De band met de club binnen het dorp en de gegroeide wortels zullen niet opeens verdwenen zijn.
Liever tegen IJsselmeervogels dan tegen Haarlem of Telstar.quote:Op donderdag 1 mei 2008 10:50 schreef DutchGooner het volgende:
Wat anders, in hoeverre zitten de eerste divisie supporters op amateurs te wachten?
Nee dat klopt. Het is ook maar een lichte tegenvaller (want ze gaan wel naar een betere competitie, zij het niet zo'n goede als voorheen) voor de 9 Oberliga-kampioenen, en positief voor al die andere clubs.quote:Op woensdag 30 april 2008 20:13 schreef Keramiekplaatser het volgende:
Ja dat snap ik. Maar dan zou je nooit meer een nieuwe laag kunnen invoeren.
Volgens mij zit er geen frustratie bij de meeste amateurclubs dat ze niet hogerop kunnen hoor. Zo eens in de vijf jaar krijgt er één club een wild idee en onderzoekt dan de mogelijkheden BVO te worden (AGOVV, Omniworld). Soms roepen ze ineens iets (Bennekom), maar beseffen ze dat het niet kan.quote:Op donderdag 1 mei 2008 00:34 schreef Grimm het volgende:
Het amateurvoetbal heeft natuurlijk wel z'n charmes maar ik kan de frustratie wel begrijpen bij sommige clubs dat ze niet hogerop kunnen. het zal het voetbal in nederland alleen maar te goed komen.
Maar dat afschaffen gaat dat voor alle amateurs gelden? Of alleen voor de top. Zal lekker handig gaan bij de laag spelende clubs. Die jongens kiezen bewust voor OF op zaterdag voetballen OF op zondag, dus dat gaat echt niet zomaar verdwijnen.quote:Op donderdag 1 mei 2008 08:33 schreef Keramiekplaatser het volgende:
[..]
Daarom moeten ze dat zaterdag/zondagvoetbal ook afschaffen. De thuisspelende ploeg bepaalt of er op zaterdag of zondag of desnoods vrijdagavond ofzo gespeeld wordt. Zo gaat dit in alle landen, behalve Nederland.
Die grefo's richten maar een eigen competitie op, als ze niet op zondag willen spelen. In andere landen is er ook geen scheiding tussen zaterdag- en zondagvoetbal, omdat een handjevol protestanten niet op zondag wil voetballen.
Vind het altijd zo vreemd dat het alleen hier een probleem is in Nederland.quote:Op vrijdag 2 mei 2008 12:06 schreef Sybesma het volgende:
[..]
Maar dat afschaffen gaat dat voor alle amateurs gelden? Of alleen voor de top. Zal lekker handig gaan bij de laag spelende clubs. Die jongens kiezen bewust voor OF op zaterdag voetballen OF op zondag, dus dat gaat echt niet zomaar verdwijnen.
Verder hebben die grefo's allang een eigen competitie: het zaterdagvoetbal. En toevallig hebben die grefo's ook nog eens de allermooiste amateurclubs met zeer veel publiek.
Zie daar een goede reden om niet mee te doen met een topklasse met promotie naar de eerste divisie.
Ik neem aan dat jij weleens bij Drachten-Harkema bent geweest, dat is toch prachtig, het is toch jammer als zulke wedstrijden verdwijnen. Het systeem is in Nederland al zo lang anders dat vergelijkingen met het buitenland erg moeilijk te trekken zijn. Had Nederland altijd al een p/d regeling gehad naar de eerste divisie dan had je niemand gehoord over derby's.quote:Op vrijdag 2 mei 2008 14:18 schreef Keramiekplaatser het volgende:
Ik zie ze in de Italiaanse Serie D al, nee jongens wij willen niet promoveren naar de Serie C2, want dan verliezen we een derby.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |