abonnement Unibet Coolblue
  Moderator vrijdag 11 april 2008 @ 20:35:09 #1
155227 crew  Guppy
dus
pi_57989942
Konijnentopic deel 7

Voor informatie over konijnen kijk op:
http://www.konijnen.nl
http://www.bunnybunch.nl
http://www.konijnenforum.nl
http://www.hetkonijn.nl
http://knagers.nl/
http://www.konijnentrefpunt.tk/

Een goede opvang die ook veel info op de site heeft:
http://www.bunnybin.nl
En een lijst met opvangen door heel Nederland:
http://www.konijnen.nl/diversen/opvangadressen.htm

Hier is een lijst met een aantal konijnvriendelijke dierenartsen (maar natuurlijk zijn er konijnvriendelijke dierenartsen die er niet op staan):
http://www.konijnen.nl/doktoren/konijnendokter.htm

Vorige topics:
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4
Deel 5
Deel 6

Handige weetjes over konijnen:

Konijnen zijn niet solitair. Als je graag een konijn wilt, neem er dan liever twee! Met z'n tweeën zijn konijnen meestal gelukkiger dan alleen. Het koppelen moet wel goed gecontroleerd verlopen - lees hiervoor de adviezen op bijvoorbeeld de sites van Bunnybin en Konijnen.nl

Hooi is het belangrijkste voer voor een konijn. Geef ze 25 gram biks per kilo lichaamsgewicht, groenvoer in gevarieerde kleine beetjes, hoeveel ze gewend zijn, en geef ze zoveel hooi als ze willen. Kijk hier voor een lijst met groenvoer dat geschikt is, en groenvoer dat juist giftig voor konijnen is.

Een konijn kan 8 tot 15 jaar oud worden. Factoren die de leeftijd van een konijn negatief beïnvloeden zijn: ziekte, eenzaamheid, ruimtegebrek en slechte voeding.

Konijnen zijn haasachtigen, geen knaagdieren.

Het darmstelsel van een konijn is gevoelig. Pas op met onbekend groenvoer: bouw het geven hiervan altijd op. Koolsoorten niet of met mate geven, en nooit prei, knoflook, ui of aardappel geven. Als een konijn diarree, verstopping of gas heeft, moet je nooit te lang wachten met naar de dierenarts gaan. De pijngrens van konijnen ligt erg laag, dus ze overlijden snel aan ziektes.

Pas in de zomer goed op als je buiten konijnen houdt. Zorg voor schaduw en koelte: oververhitting is noodlottig. Controleer vaak de vacht rondom de anus. Als er poep aan plakt, kan je konijn madenziekte krijgen. Vliegen leggen dan eitjes in de vacht, waar maden uitkruipen die zich een weg naar binnen vreten. Een pijnlijke en vaak dodelijke ziekte.

Als een konijn zachtjes knarsetandt (als je het aait bijvoorbeeld) is het tevreden en geniet hij. Als het grote sprongen maakt en heen en weer rent voelt het zich super! Als het languit neerploft of languit ligt, is het helemaal op zijn gemak.

Als een konijn gromt is het vaak boos of bang. Piepen is ook een teken van angst. Konijnen kunnen ook gillen; dat doen ze meestal als ze in doodsangst of hevige pijn verkeren. Hard knarsetanden is een teken van pijn, maar zachtjes knarsen doen ze juist als ze genieten (zachtjes over het koppetje, de oren en de kaken wrijven vinden de meeste konijnen heel fijn).
Als een konijn last van zijn darmen heeft, kan het heel raar gaan liggen, bijvoorbeeld met zijn kont omhoog. Soms uit het zich juist in helemaal niet meer willen liggen, maar stilletjes in een hoekje zitten.

Beginnend gas bij een konijn kan worden verholpen door een zachte buikmassage. Doe dit alleen als je konijn dat ook toelaat.
Er is ook een middel voor mensen bij de apotheek te verkrijgen, Aeropax. Dit kun je toedienen als je konijn gas heeft. Alleen doen als je weet waarje mee bezig bent! Alleen geneesmiddelen met werkzame stof simethicon zijn veilig voor konijnen. In de UK en USA is Gas Relief te verkrijgen: dat werkt hetzelfde als Aeropax, maar smaakt lekkerder.

Pak je konijn alleen op als het strikt noodzakelijk is. Knuffelen en aaien is prima als je konijn het fijn vindt, maar oppakken kan gevaarlijk zijn. Een konijn heeft enorm sterke spieren maar zwakke botten, waardoor het zich los kan wringen, kan vallen en iets breken of zichzelf een hernia bezorgen.
Bovendien is het zielig: konijnen zijn prooidieren, en als ze worden opgepakt denken ze instinctief dat ze zijn gevangen door een roofdier.
Konijnen die zich laten oppakken doen dat vaak uit angst, hoewel er ook konijnen bestaan die eraan gewend zijn.
Dus doe het alleen voor zaken als nagels knippen, de gezondheid controleren (bijv. bij plakpoep) of als je konijn naar de dierenarts moet

Als het nodig is je konijn op te pakken, doe het dan NOOIT bij de oren. Pak het konijn met de ene hand "onder de oksels" en dan onder de borst, en ondersteun met je andere hand altijd het kontje. Hou het konijn vervolgens tegen je aan, voorzichtig maar stevig, zodat het zich niet loswringt en valt. Een tegenstribbelend konijn kan ipv onder de borst ook in het nekvel worden gepakt, maar altijd met de andere hand ondersteunen! Als je konijn erg bang is en tegenstribbelt, kun je een hand over de oogjes leggen, daar wordt het vaak rustiger van.

Een konijn moet eigenlijk doorlopend eten. Als je konijn langer dan ong. 12 uur niet eet, gaan de darmen stilliggen (stasis). Een konijn kan alleen poepen als het eet. Eenmaal stilliggende darmen komen maar heel moeilijk weer op gang.
Als je konijn stopt met eten moet je dus naar de dierenarts. Vaak ligt het aan het gebit: de tanden zijn scheefgegroeid of er zitten haakjes aan de kiezen. Indien nodig kan het konijn gedwangvoerd worden met speciaal verkrijgbaar poeder.

Veel foto's plaatsen he

Hoogtepunten uit het vorige topic:





















En natuurlijk:



Ik ben niet zo goed met OP's... als iemand er iets aan wil fixen, voel je vrij!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_57990193
Konijntjes
Ging het wel goed tussen het konijntje en de kat?
  Moderator zaterdag 12 april 2008 @ 10:06:07 #3
155227 crew  Guppy
dus
pi_57997876
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_58030944
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 20:47 schreef LittleBoy_ het volgende:
Konijntjes
Ging het wel goed tussen het konijntje en de kat?
Konijn en kat zijn helemaal gek op elkaar Momenteel heeft Beatle de lente in zijn bol, en begint hij iedere keer onze katten te bespringen en te berijden als ze in zijn ren komen. Hij begint zelf kattige maniertjes over te nemen, af en toe gaat hij spontaan op zijn zij liggen en wil hij dat je zijn buikje kroelt, laatst gaf hij mij een kopje Het is echt heel bijzonder dat hij het zo geweldig kan vinden met onze katten, want hij heeft een gruwelijke hekel aan andere konijnen (vandaar dat hij ook alleen zit..)

Ik heb het mormel ook weer gefotografeerd, maar hij is zo aandachtsgeil en actief dat het grootste gedeelte van de foto's bewogen is, de ene keer doordat hij rent, de andere keer omdat ik de camera wegtrekt als hij die bijna opeet Schandalige spam, maar ben allang blij dat er eens een keer foto's van dat beest zijn







Zoals je ziet, op elke foto zit hij óf met zijn snuit in de lens, óf hij neemt nét een aanloop op op me af te rennen
pi_58031590
Haha dat knijntje lijkt wel op een hond misschien kan ik hem eens zien een keer
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie maandag 14 april 2008 @ 18:10:07 #6
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_58046862
Sarelaar heeft weer wat nieuws
bovenop je kruipen en in je oor snuffelen

ze ligt nu heerlijk languit in haar kooi, en als ze weer zin in aandacht heeft komt ze eruit hupsen, en zindelijk
heerlijk. ze plast netjes op de afwasteil met krantenpapier en stro erin.
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
pi_58047620
Die van ons weigert op of in een teiltje of wat dan ook te pissen en schijten, maar gelukkig schijt hij wel altijd op één hoop op de grond, dus niet overal en nergens. Wat dan weer lichtelijk apart is, is dat hij vervolgens midden op zijn eigen stronthoop gaat zitten chillen Zal wel lekker warm zijn
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie maandag 14 april 2008 @ 18:59:59 #8
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_58047883
quote:
Op maandag 14 april 2008 18:47 schreef AllOfTheSameBlood het volgende:
Die van ons weigert op of in een teiltje of wat dan ook te pissen en schijten, maar gelukkig schijt hij wel altijd op één hoop op de grond, dus niet overal en nergens. Wat dan weer lichtelijk apart is, is dat hij vervolgens midden op zijn eigen stronthoop gaat zitten chillen Zal wel lekker warm zijn
uitrusten in pisbak, check
ze keutelt er ook, maar die wil ze nog wel eens elders ook laten vallen
ach zijn iig makkelijker op te ruimen dan de plas
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
pi_58065677
TVP

Moet ook maar weer eens nieuwe foto's maken
pi_58078466
Wij hebben besloten ook weer een knijntje uit te gaan zoeken binnenkort!

Het konijntje in mijn avatar was mijn vorige konijn en daar denk ik met veel plezier aan terug. Ik kon me uren vermaken met het spelen met dat beest. Dan lieten we hem los lopen in de tuin en dan ging dat beest achter mij aan rennen, en allemaal rondjes om me heen lopen.

Af en toe kwam hij ook het huis in gehuppeld en dan kwam hij bij ons in de buurt liggen.

Of zijn manier van aandacht trekken als hij geknuffeld wilde worden of juist wat lekkers wilde hebben.

Ook was hij altijd door het dolle heen als je 's ochtends de gordijnen opentrok, was altijd een leuk begin van de dag, even naar het konijn toe.

Die dingetjes begin je wel te missen als je een tijdje zonder konijn zit, dus hebben we maar besloten dat er weer zo'n eigenwijs beest moest komen.
'De neiging rijke en machtige mensen te bewonderen, zelfs welhaast te aanbidden en mensen van arme of gewone komaf te verachten dan wel te negeren is de belangrijkste en meest universele oorzaak van de corruptie van ons morele besef' Adam Smith
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie woensdag 16 april 2008 @ 09:55:49 #11
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_58082525
hoe doen jullie het eigenlijk met de vaccinatie van je Nijn?
Morgen om 3 uur mag Madame terecht, ze zal het wel niet tof vinden, maar liever dat dan dat ze Myxomatose of VHS krijgt.

En nagels knippen? doen jullie dat zelf?

[ Bericht 12% gewijzigd door Ynske op 16-04-2008 11:07:22 ]
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  Moderator woensdag 16 april 2008 @ 14:58:29 #12
155227 crew  Guppy
dus
pi_58089026
ik heb onze nijntjes eigenlijk nog nooit ingeent... heel slecht eigenlijk, maar aan de andere kant hebben ze ook nog nooit iets gehad, in alle jaren dat ik nijntjes heb.

nagels knippen doe ik in ieder geval altijd zelf
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  woensdag 16 april 2008 @ 15:27:29 #13
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_58089524
Net weer alle 6 gedaan dit weekend....wij doen het altijd zo dat m'n vrouw het nijn op de rug legt op haar benen, met het kopje op de knieen, dan worden die van ons wat rustiger dan als ze op hun buik zitten. Dan met 1 hand houd ze hoofd vast/kaken dicht, en de andere hand houd de buik vast. Op die manier lukt het aardig zonder krabben/bijten het te doen.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie donderdag 17 april 2008 @ 16:03:08 #14
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_58114032
Nah ben net terug van de dierenarts, Saar vond t overduidelijk niet tof
De dierenarts wilde haar in een handdoek wikkelen, maar juffrouw wilde niet, vloog meteen uit de handdoek tegen mij op om haar koppie te verstoppen in mijn haren. Zo ligt ze ook vaak te kroelen.
Na haar rustig gehouden te hebben voor de spuitjes, heeft de dierenarts nog naar haar nagels gekeken en ze geknipt toen Saar op mijn arm zat.
T was een heel ander konijn dan thuis, waar ze echt lief, springerig en aanhankelijk is, was ze nu overduidelijk bang.
Toen ze op de arm zat was t wel weer goed, en later in t kooitje om naar huis te gaan was t ook ok. En nu? nu rent ze weer als een volslagen idioot rondjes hier, om weer even te knuffelen en te rotzooien

Mijn lieve Sarelaar
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie donderdag 17 april 2008 @ 16:24:22 #15
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_58114540
Hier Saartje dan ook nog even spammen

Mn liefie lekker op wat dekens na dr prik gekregen te hebben





Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  donderdag 17 april 2008 @ 16:27:20 #16
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_58114626
Saar ziet dr uit als een echte lieverd...
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_58116382
Awh wat een lieverd!
Onze Beatle moet woensdag ook weer ingeënt worden.. Wordt weer feest, de laatste keer vloog hij de hele dierenartskamer door en sprong op de terugweg net niet uit het autoraam (Ik weet het, dat raam had niet open moeten staan, maar m'n zusje van toen 9 dacht daar niet aan toen ze Beatle even wilde aaien en daarom het vervoersbakje opendeed )
pi_58176429


Ons konijntje..Duts
pi_58199630
die ziet er wel uit als een echte duts ja

kzal thuis eens pic van mijn "pluk(je)" posten..
I'm not the man you think I am!
pi_58212300
I proudly present you Mijn Bram :


hier 10 weken oud (4 jaar geleden)

Bram moet en zal overal op/in/tussen:











En nog 3 lieve:







  Moderator donderdag 24 april 2008 @ 18:26:55 #21
155227 crew  Guppy
dus
pi_58283662
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_58284199
Soort van crosspost.. DJ (kat dus) was Beatle aan het wassen en knuffelen. Toen ik ging filmen kwam Beatle meteen weer aandachtsgeil naar de camera gehupst Maar goed, het was best schattig enzo, let niet op m'n gebrabbel of op de crappy kwaliteit van het filmpje
Bekijk deze YouTube-video
pi_58284760
Hier 1 van mijn 2 konijnen. (telefoonfoto's) Vorige week genomen. Het konijn heet Bruintje en het is een mannetje. (nu 5,5 jaar)















Zal volgende keer eens mijn andere nijn fotograferen. Dat is Isabel (vernoemt naar haar Isabella-kleurslag) en dat is een vrouwtje. (ook 5,5 jaar oud overigens)

[ Bericht 7% gewijzigd door HPoi op 24-04-2008 19:27:10 ]
pi_58286949
^-^
tvp
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
  Moderator donderdag 24 april 2008 @ 21:19:46 #25
155227 crew  Guppy
dus
pi_58287691
nijn van mn zusje, ze heet Vlekkie:

















[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')