abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 10 april 2008 @ 10:12:01 #201
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57951675
quote:
Op woensdag 9 april 2008 17:38 schreef Oblivion het volgende:
Oh, sorry...
Wat stom zeg, ik maak het kennelijk zo vaak dat het al gewoon is geworden...


Ik denk ook niet dat ik het aan kan passen...
*lief naar Muck kijkt....
al gedaan
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57953041
Cool!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57962500
Vanmiddag nog gekeken naar de kibbelingkruiden, kan ik ze toch niet vinden...
Volgende keer weer een andere supermarkt opzoeken...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator / Miss SHO donderdag 10 april 2008 @ 18:45:08 #204
22592 crew  Ole
pi_57962712
uit een oud topic
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 10:33 schreef Geluk het volgende:

[..]

Precies, recepten willen we zien!
Hieronder een recept van internet, maar wat we zoeken is natuurlijk het originele recept van een echte visboer.

Voor vier voor- en twee hoofdgerechten: 300 - 350 gram kabeljauwfilet; 1 eetl. limoen- of citroensap; 2 eieren; 2 - 3 eetl. melk; 50 gram bloem, gezeefd; 3 - 4 eetl. grof kruim van bruin (volkoren) brood; (zee)zout; witte peper uit de molen'; 'vingergreep' cayennepeper; ca. 2 1/2 dl (zonnebloem)olie; ca. 100 gram gemengde groene slasoorten; ca. 3 eetl. eenvoudige mosterddressing (1 deel azijn, 1/2 deel (Zaanse) mosterd en 3 - 4 delen olie); ca. 1 1/2 dl mayonaise(of 1/2 mayonaise, 1/2 crème fraiche en scheutje (hot) tomatoketchup.


Spoel de vis onder stromend koud water. Maak de filet droog met keukenpapier en wrijf hem in met limoen- of citroensap. Laat hem 10 minuten liggen, maak hem opnieuw droog en snijd hem in stukjes van 3 - 4 centimeter. Maak een glad beslag door in een kom eieren en melk los te roeren en er vervolgens de gezeefde bloem door te kloppen. Voeg er daarna zout, peper en cayenneper aan toe. Laat het beslag tenminste 10 minuten rusten. Klop het beslag daarna opnieuw even met een garde op. Voeg extra bloem toe wanneer het beslag te dun uitvalt. Het moet net iets dikker dan voor pannekoeken zijn. Stort het grove broodkruim in een groot diep bord. Verhit de olie in een koekenpan met hoge opstaande rand. Haal, bij voorbeeld met een fondue-vork, de stukjes vis door het beslag en wentel ze door het broodkruim. Laat de stukjes hierna 5 - 10 minuten liggen. Laat ze daarna in de hete olie glijden om ze in 4 - 5 minuten aan alle kanten goudbruin en net gaar te bakken. Laat de vis na het bakken even op keukenpapier uitlekken. Houd ze daarna warm. Maak de sla aan met een eenvoudige dressing met mosterd.

Presentatie: verdeel de sla als bedjes over de borden. Schik de kibbeling op de sla. Geef er apart een-persoonskommetjes met mayonaise of alternatief bij. Zet een mand met knapperig stokbrood op tafel.

Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Miss SHO donderdag 10 april 2008 @ 18:45:37 #205
22592 crew  Ole
pi_57962719
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_57962750
Vind je dat nou op de echte lijken?
Zout peper en cayennepeper....?

Ik weet het niet hoor...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator / Miss SHO donderdag 10 april 2008 @ 18:49:53 #207
22592 crew  Ole
pi_57962801
tjsa..
maar volgens mij kun je kruiden ook weglaten, en gewoon een goed deegje maken?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Miss SHO donderdag 10 april 2008 @ 18:51:14 #208
22592 crew  Ole
pi_57962834
Ik zag in een ander recept "viskruiden van Steegeman"staan..
Is ook niet echt duidelijk
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_57963027
Maar we willen juist de smaak van kibbeling!
Dit moet toch zelf na te maken zijn, niet precies, maar er tegen aan....?

En dat topic heb ik ook al zitten lezen...
Maar we komen er wel op, let maar op!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57969853
Nu, gisteren toch kibbeling gegeten, gisteravond kon hij al niet slapen, was rusteloos.
Ben vandaag op gesprek geweest op school...

Meneer had met de schotten (die ze gebruiken om de kinderen een eigen plaats in de klas te geven) aan het donderen geweest, als in; gooien en kapot trappen...
Was deze mama niet zo blij mee.
Geen kibbeling van de visboer meer.

En moet rap achter de ingrediënten aan, want wie weet zit dat dus ook in andere producten.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator / Miss SHO donderdag 10 april 2008 @ 23:16:00 #211
22592 crew  Ole
pi_57970303
Ik vrees dat er iets ve-tsin achtigs in zit, in die van de visboer.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 10 april 2008 @ 23:16:10 #212
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_57970309
Volgens mij zit er in elk geval heel veel zout in.
Misschien kun je bij de visboer eens vragen wat er in de kruiden zit. Als je uitlegt dat je zoon al 2x een allergische reactie heeft gekregen na het eten van kibbeling. Als hij het niet weet, kan hij je de naam van de fabrikant geven en zelf een mailtje sturen. Ik zou niet vragen of ze je kunnen zeggen wat erin zit omdat je het zelf wilt namaken (zonder troep). Ik neem toch aan dat fabrikanten wel verplicht zijn hier info over te verstrekken.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
  Moderator / Miss SHO donderdag 10 april 2008 @ 23:20:11 #213
22592 crew  Ole
pi_57970458
kijk eens!
VISKRUIDEN

Ingredienten:

Zeezout, zwarte peper, ajuin, citroen, look, venkelzaad, sesam, dille, oregano, basilicum, selder, peterselie, tijm

http://www.pietskruiden.be/v2/index.php?c=producten
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Miss SHO donderdag 10 april 2008 @ 23:21:15 #214
22592 crew  Ole
pi_57970491
Het is belgisch, maar ze verkopen allerlei mixen zonder toevoegingen!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_57971071
quote:
Op donderdag 10 april 2008 23:16 schreef Ole het volgende:
Ik vrees dat er iets ve-tsin achtigs in zit, in die van de visboer.
Ik vrees met je mee...
En dat is troep, dat wil je niet weten...

Maar die viskruiden zijn groen!
Kibbeling is rood...
quote:
Op donderdag 10 april 2008 23:16 schreef Uccie het volgende:
Volgens mij zit er in elk geval heel veel zout in.
Misschien kun je bij de visboer eens vragen wat er in de kruiden zit. Als je uitlegt dat je zoon al 2x een allergische reactie heeft gekregen na het eten van kibbeling. Als hij het niet weet, kan hij je de naam van de fabrikant geven en zelf een mailtje sturen. Ik zou niet vragen of ze je kunnen zeggen wat erin zit omdat je het zelf wilt namaken (zonder troep). Ik neem toch aan dat fabrikanten wel verplicht zijn hier info over te verstrekken.
Ik ga dat ook zeer zeker doen.
Desnoods ga ik naar een groothandel!
quote:
Op donderdag 10 april 2008 23:20 schreef Ole het volgende:
kijk eens!
VISKRUIDEN

Ingredienten:

Zeezout, zwarte peper, ajuin, citroen, look, venkelzaad, sesam, dille, oregano, basilicum, selder, peterselie, tijm

http://www.pietskruiden.be/v2/index.php?c=producten
Kijk, die gaan we even bookmarken al was het alleen om de hele reut zelf te maken...
Whehehe...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57972613
quote:
Op donderdag 10 april 2008 23:41 schreef Oblivion het volgende:
Maar die viskruiden zijn groen!
Kibbeling is rood...
Dat komt door de paprika-poeder
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
  Moderator / Miss SHO vrijdag 11 april 2008 @ 10:18:31 #217
22592 crew  Ole
pi_57976811
Zeg Oblivion,
Misschien had je hier allang aan gedacht, of staat het al ergens.
Maar voor op brood kun je ipv worst of vleeswaren zelf kip(filet) braden of grillen en koud op zijn brood doen, of gehakt wat je maakt, volgende dag koud op brood. Kan nog wel met meer vlees natuurlijk!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Miss SHO vrijdag 11 april 2008 @ 10:20:57 #218
22592 crew  Ole
pi_57976860
Ik ga zelf trouwens ook eens wat zaken bannen uit mijn menu.
Had gister een pak ijsthee op (aspartaam) en puree uit een pakje. Heb liggen stuiteren in mijn bed. Ik weet niet zeker of het daarvan was (had ook tot laat gewerkt)

Maar dit is een gevalletje: kan zeker geen kwaad om die troep zoveel mogelijk uit je eten te weren. Ik weet iig dat ik gevoelig ben voor vetsin ( E 621)
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_57978002
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 10:18 schreef Ole het volgende:
Zeg Oblivion,
Misschien had je hier allang aan gedacht, of staat het al ergens.
Maar voor op brood kun je ipv worst of vleeswaren zelf kip(filet) braden of grillen en koud op zijn brood doen, of gehakt wat je maakt, volgende dag koud op brood. Kan nog wel met meer vlees natuurlijk!
Dat is helemaal niet zo'n slecht idee, Ole!
Ik koop nu dure kipfilet en daar zit bijna geen smaak aan...
Ook heb ik al staan kijken naar zo'n rookpanachtig ding....
Maar omdat nu alles op me afvliegt en zoveel moet uitzoeken wacht ik daar nog even mee...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator / Miss SHO vrijdag 11 april 2008 @ 11:26:18 #220
22592 crew  Ole
pi_57978093
zo'n rookpan is duur.. Wel lekker hoor, maar kost ook veel tijd. Het hout dat erin moet is ook best duur. Ik vraag me af of je zo'n ding nu echt vaak gebruikt eigenlijk.

Nee joh, gewoon lekker vlees braden, en de volgende dag op brood!

Deed mijn moeder thuis altijd met gehakt en rosbief. En kip is lekkerder zelfgebraden/ gegrild dan voorgesneden. Nog goedkoper ook denk ik, en je kunt je eigen kruiden gebruiken!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 11 april 2008 @ 11:29:03 #221
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_57978162
Heb niet het hele topic gelezen maar ik begrijp dat hij wel appels eet?

Hier een recept voor appelchips

Gaan alleen maar appels in en eventueel kaneel

Lekker om te snacken
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_57978207
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 11:26 schreef Ole het volgende:
zo'n rookpan is duur.. Wel lekker hoor, maar kost ook veel tijd. Het hout dat erin moet is ook best duur. Ik vraag me af of je zo'n ding nu echt vaak gebruikt eigenlijk.

Nee joh, gewoon lekker vlees braden, en de volgende dag op brood!

Deed mijn moeder thuis altijd met gehakt en rosbief. En kip is lekkerder zelfgebraden/ gegrild dan voorgesneden. Nog goedkoper ook denk ik, en je kunt je eigen kruiden gebruiken!
Heb je ook gelijk in....
Vandaar dus mijn twijfel...

Hmm, rosbief!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57978235
Thanks Rewimo!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 11 april 2008 @ 13:18:53 #224
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57980626
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 11:29 schreef Rewimo het volgende:
Heb niet het hele topic gelezen maar ik begrijp dat hij wel appels eet?

Hier een recept voor appelchips

Gaan alleen maar appels in en eventueel kaneel

Lekker om te snacken
dat heeft mijn broer gister gemaakt, maar gétver wat is dat vies zeg
heel muffig en binnen notime is het niet knapperig meer
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57980724
Muck...

Weten we dat ook weer...

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')