abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 10 april 2008 @ 10:12:01 #201
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57951675
quote:
Op woensdag 9 april 2008 17:38 schreef Oblivion het volgende:
Oh, sorry...
Wat stom zeg, ik maak het kennelijk zo vaak dat het al gewoon is geworden...


Ik denk ook niet dat ik het aan kan passen...
*lief naar Muck kijkt....
al gedaan
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57953041
Cool!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57962500
Vanmiddag nog gekeken naar de kibbelingkruiden, kan ik ze toch niet vinden...
Volgende keer weer een andere supermarkt opzoeken...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator / Miss SHO donderdag 10 april 2008 @ 18:45:08 #204
22592 crew  Ole
pi_57962712
uit een oud topic
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 10:33 schreef Geluk het volgende:

[..]

Precies, recepten willen we zien!
Hieronder een recept van internet, maar wat we zoeken is natuurlijk het originele recept van een echte visboer.

Voor vier voor- en twee hoofdgerechten: 300 - 350 gram kabeljauwfilet; 1 eetl. limoen- of citroensap; 2 eieren; 2 - 3 eetl. melk; 50 gram bloem, gezeefd; 3 - 4 eetl. grof kruim van bruin (volkoren) brood; (zee)zout; witte peper uit de molen'; 'vingergreep' cayennepeper; ca. 2 1/2 dl (zonnebloem)olie; ca. 100 gram gemengde groene slasoorten; ca. 3 eetl. eenvoudige mosterddressing (1 deel azijn, 1/2 deel (Zaanse) mosterd en 3 - 4 delen olie); ca. 1 1/2 dl mayonaise(of 1/2 mayonaise, 1/2 crčme fraiche en scheutje (hot) tomatoketchup.


Spoel de vis onder stromend koud water. Maak de filet droog met keukenpapier en wrijf hem in met limoen- of citroensap. Laat hem 10 minuten liggen, maak hem opnieuw droog en snijd hem in stukjes van 3 - 4 centimeter. Maak een glad beslag door in een kom eieren en melk los te roeren en er vervolgens de gezeefde bloem door te kloppen. Voeg er daarna zout, peper en cayenneper aan toe. Laat het beslag tenminste 10 minuten rusten. Klop het beslag daarna opnieuw even met een garde op. Voeg extra bloem toe wanneer het beslag te dun uitvalt. Het moet net iets dikker dan voor pannekoeken zijn. Stort het grove broodkruim in een groot diep bord. Verhit de olie in een koekenpan met hoge opstaande rand. Haal, bij voorbeeld met een fondue-vork, de stukjes vis door het beslag en wentel ze door het broodkruim. Laat de stukjes hierna 5 - 10 minuten liggen. Laat ze daarna in de hete olie glijden om ze in 4 - 5 minuten aan alle kanten goudbruin en net gaar te bakken. Laat de vis na het bakken even op keukenpapier uitlekken. Houd ze daarna warm. Maak de sla aan met een eenvoudige dressing met mosterd.

Presentatie: verdeel de sla als bedjes over de borden. Schik de kibbeling op de sla. Geef er apart een-persoonskommetjes met mayonaise of alternatief bij. Zet een mand met knapperig stokbrood op tafel.

Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Miss SHO donderdag 10 april 2008 @ 18:45:37 #205
22592 crew  Ole
pi_57962719
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_57962750
Vind je dat nou op de echte lijken?
Zout peper en cayennepeper....?

Ik weet het niet hoor...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator / Miss SHO donderdag 10 april 2008 @ 18:49:53 #207
22592 crew  Ole
pi_57962801
tjsa..
maar volgens mij kun je kruiden ook weglaten, en gewoon een goed deegje maken?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Miss SHO donderdag 10 april 2008 @ 18:51:14 #208
22592 crew  Ole
pi_57962834
Ik zag in een ander recept "viskruiden van Steegeman"staan..
Is ook niet echt duidelijk
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_57963027
Maar we willen juist de smaak van kibbeling!
Dit moet toch zelf na te maken zijn, niet precies, maar er tegen aan....?

En dat topic heb ik ook al zitten lezen...
Maar we komen er wel op, let maar op!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57969853
Nu, gisteren toch kibbeling gegeten, gisteravond kon hij al niet slapen, was rusteloos.
Ben vandaag op gesprek geweest op school...

Meneer had met de schotten (die ze gebruiken om de kinderen een eigen plaats in de klas te geven) aan het donderen geweest, als in; gooien en kapot trappen...
Was deze mama niet zo blij mee.
Geen kibbeling van de visboer meer.

En moet rap achter de ingrediėnten aan, want wie weet zit dat dus ook in andere producten.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator / Miss SHO donderdag 10 april 2008 @ 23:16:00 #211
22592 crew  Ole
pi_57970303
Ik vrees dat er iets ve-tsin achtigs in zit, in die van de visboer.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 10 april 2008 @ 23:16:10 #212
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_57970309
Volgens mij zit er in elk geval heel veel zout in.
Misschien kun je bij de visboer eens vragen wat er in de kruiden zit. Als je uitlegt dat je zoon al 2x een allergische reactie heeft gekregen na het eten van kibbeling. Als hij het niet weet, kan hij je de naam van de fabrikant geven en zelf een mailtje sturen. Ik zou niet vragen of ze je kunnen zeggen wat erin zit omdat je het zelf wilt namaken (zonder troep). Ik neem toch aan dat fabrikanten wel verplicht zijn hier info over te verstrekken.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
  Moderator / Miss SHO donderdag 10 april 2008 @ 23:20:11 #213
22592 crew  Ole
pi_57970458
kijk eens!
VISKRUIDEN

Ingredienten:

Zeezout, zwarte peper, ajuin, citroen, look, venkelzaad, sesam, dille, oregano, basilicum, selder, peterselie, tijm

http://www.pietskruiden.be/v2/index.php?c=producten
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Miss SHO donderdag 10 april 2008 @ 23:21:15 #214
22592 crew  Ole
pi_57970491
Het is belgisch, maar ze verkopen allerlei mixen zonder toevoegingen!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_57971071
quote:
Op donderdag 10 april 2008 23:16 schreef Ole het volgende:
Ik vrees dat er iets ve-tsin achtigs in zit, in die van de visboer.
Ik vrees met je mee...
En dat is troep, dat wil je niet weten...

Maar die viskruiden zijn groen!
Kibbeling is rood...
quote:
Op donderdag 10 april 2008 23:16 schreef Uccie het volgende:
Volgens mij zit er in elk geval heel veel zout in.
Misschien kun je bij de visboer eens vragen wat er in de kruiden zit. Als je uitlegt dat je zoon al 2x een allergische reactie heeft gekregen na het eten van kibbeling. Als hij het niet weet, kan hij je de naam van de fabrikant geven en zelf een mailtje sturen. Ik zou niet vragen of ze je kunnen zeggen wat erin zit omdat je het zelf wilt namaken (zonder troep). Ik neem toch aan dat fabrikanten wel verplicht zijn hier info over te verstrekken.
Ik ga dat ook zeer zeker doen.
Desnoods ga ik naar een groothandel!
quote:
Op donderdag 10 april 2008 23:20 schreef Ole het volgende:
kijk eens!
VISKRUIDEN

Ingredienten:

Zeezout, zwarte peper, ajuin, citroen, look, venkelzaad, sesam, dille, oregano, basilicum, selder, peterselie, tijm

http://www.pietskruiden.be/v2/index.php?c=producten
Kijk, die gaan we even bookmarken al was het alleen om de hele reut zelf te maken...
Whehehe...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57972613
quote:
Op donderdag 10 april 2008 23:41 schreef Oblivion het volgende:
Maar die viskruiden zijn groen!
Kibbeling is rood...
Dat komt door de paprika-poeder
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
  Moderator / Miss SHO vrijdag 11 april 2008 @ 10:18:31 #217
22592 crew  Ole
pi_57976811
Zeg Oblivion,
Misschien had je hier allang aan gedacht, of staat het al ergens.
Maar voor op brood kun je ipv worst of vleeswaren zelf kip(filet) braden of grillen en koud op zijn brood doen, of gehakt wat je maakt, volgende dag koud op brood. Kan nog wel met meer vlees natuurlijk!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Miss SHO vrijdag 11 april 2008 @ 10:20:57 #218
22592 crew  Ole
pi_57976860
Ik ga zelf trouwens ook eens wat zaken bannen uit mijn menu.
Had gister een pak ijsthee op (aspartaam) en puree uit een pakje. Heb liggen stuiteren in mijn bed. Ik weet niet zeker of het daarvan was (had ook tot laat gewerkt)

Maar dit is een gevalletje: kan zeker geen kwaad om die troep zoveel mogelijk uit je eten te weren. Ik weet iig dat ik gevoelig ben voor vetsin ( E 621)
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_57978002
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 10:18 schreef Ole het volgende:
Zeg Oblivion,
Misschien had je hier allang aan gedacht, of staat het al ergens.
Maar voor op brood kun je ipv worst of vleeswaren zelf kip(filet) braden of grillen en koud op zijn brood doen, of gehakt wat je maakt, volgende dag koud op brood. Kan nog wel met meer vlees natuurlijk!
Dat is helemaal niet zo'n slecht idee, Ole!
Ik koop nu dure kipfilet en daar zit bijna geen smaak aan...
Ook heb ik al staan kijken naar zo'n rookpanachtig ding....
Maar omdat nu alles op me afvliegt en zoveel moet uitzoeken wacht ik daar nog even mee...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator / Miss SHO vrijdag 11 april 2008 @ 11:26:18 #220
22592 crew  Ole
pi_57978093
zo'n rookpan is duur.. Wel lekker hoor, maar kost ook veel tijd. Het hout dat erin moet is ook best duur. Ik vraag me af of je zo'n ding nu echt vaak gebruikt eigenlijk.

Nee joh, gewoon lekker vlees braden, en de volgende dag op brood!

Deed mijn moeder thuis altijd met gehakt en rosbief. En kip is lekkerder zelfgebraden/ gegrild dan voorgesneden. Nog goedkoper ook denk ik, en je kunt je eigen kruiden gebruiken!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 11 april 2008 @ 11:29:03 #221
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_57978162
Heb niet het hele topic gelezen maar ik begrijp dat hij wel appels eet?

Hier een recept voor appelchips

Gaan alleen maar appels in en eventueel kaneel

Lekker om te snacken
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_57978207
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 11:26 schreef Ole het volgende:
zo'n rookpan is duur.. Wel lekker hoor, maar kost ook veel tijd. Het hout dat erin moet is ook best duur. Ik vraag me af of je zo'n ding nu echt vaak gebruikt eigenlijk.

Nee joh, gewoon lekker vlees braden, en de volgende dag op brood!

Deed mijn moeder thuis altijd met gehakt en rosbief. En kip is lekkerder zelfgebraden/ gegrild dan voorgesneden. Nog goedkoper ook denk ik, en je kunt je eigen kruiden gebruiken!
Heb je ook gelijk in....
Vandaar dus mijn twijfel...

Hmm, rosbief!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57978235
Thanks Rewimo!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 11 april 2008 @ 13:18:53 #224
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57980626
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 11:29 schreef Rewimo het volgende:
Heb niet het hele topic gelezen maar ik begrijp dat hij wel appels eet?

Hier een recept voor appelchips

Gaan alleen maar appels in en eventueel kaneel

Lekker om te snacken
dat heeft mijn broer gister gemaakt, maar gétver wat is dat vies zeg
heel muffig en binnen notime is het niet knapperig meer
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57980724
Muck...

Weten we dat ook weer...

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 11 april 2008 @ 13:23:58 #226
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_57980742
Tot zover mijn bijdrage...
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  vrijdag 11 april 2008 @ 13:27:32 #227
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57980807
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 13:23 schreef Rewimo het volgende:
Tot zover mijn bijdrage...
sorry

my god, ik kom zelf met bagger-ideeėn en nu kom jij met een goeie en schoffel ik het onderuit
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57980841
Maakt niks uit Rewimo, vind het tof dat je het inderdaad geprobeerd hebt...
En vaak kabbelen dat soort recepten wel verder....

Denk aan, zelf gemaakt ijs met een appelchippie als versiering.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 11 april 2008 @ 13:31:25 #229
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57980891
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 13:29 schreef Oblivion het volgende:
Maakt niks uit Rewimo, vind het tof dat je het inderdaad geprobeerd hebt...
En vaak kabbelen dat soort recepten wel verder....

Denk aan, zelf gemaakt ijs met een appelchippie als versiering.
dat klinkt hartstikke tof!
en bananenchips, mag ie dat? Dat verkopen ze bij de kaasboer in het dorp van mijn ouders en dat is best lekker
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57980898
MUCK! Niemand heeft bagger ideeėn hier!

Jij ook niet, als we blijven nadenken zoals nu gedaan wordt zijn wij al vele stappen verder.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 11 april 2008 @ 13:32:38 #231
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_57980912
Moet je wel oppassen dat ze er geen suiker aan toegevoegd hebben. Misschien kun je die ook wel zelf maken trouwens

Ik durf geen recept meer te posten
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_57980921
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 13:31 schreef Muck het volgende:

[..]

dat klinkt hartstikke tof!
en bananenchips, mag ie dat? Dat verkopen ze bij de kaasboer in het dorp van mijn ouders en dat is best lekker
Die heb ik al, ZOUTE bananenchips!
Niet teveel, want dan gaat het tegen staan...maar is best te doen als kleine snack.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 11 april 2008 @ 13:34:17 #233
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57980947
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 13:31 schreef Oblivion het volgende:
MUCK! Niemand heeft bagger ideeėn hier!

Jij ook niet, als we blijven nadenken zoals nu gedaan wordt zijn wij al vele stappen verder.
was een grapje beeb
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 13:32 schreef Rewimo het volgende:
Moet je wel oppassen dat ze er geen suiker aan toegevoegd hebben. Misschien kun je die ook wel zelf maken trouwens

Ik durf geen recept meer te posten
hahaha, gewoon doen hoor
Ik heb geen idee of er suiker in zit, want ik eet bijna alles, maar ik kan morgen wel even kijken als ik er langs rijd
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  vrijdag 11 april 2008 @ 13:34:46 #234
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57980960
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 13:33 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Die heb ik al, ZOUTE bananenchips!
Niet teveel, want dan gaat het tegen staan...maar is best te doen als kleine snack.
ah das goed
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57980980
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 13:32 schreef Rewimo het volgende:
Moet je wel oppassen dat ze er geen suiker aan toegevoegd hebben. Misschien kun je die ook wel zelf maken trouwens

Ik durf geen recept meer te posten
Heb je niet iets wat heel eenvoudig is en je voor je eigen zoon wel eens klaar maakt?
Lunch, diner of ontbijt?

Als er pakjes in het recept zitten kan ik kijken naar een alternatief.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57981027




En gegeten dat hij heeft!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 11 april 2008 @ 13:38:04 #237
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_57981038
Ik zal eens nadenken. Christan vertoont gelukkig geen reacties op voedsel dus ik let er nooit zo op. Maar misschien schiet me nog wel iets te binnen
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 11 april 2008 @ 13:39:08 #238
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_57981062
Hij is overigens dol op brood met een gebakken ei met kaas eroverheen, maar die variatie ken je vast al
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  vrijdag 11 april 2008 @ 13:39:44 #239
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57981087
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 13:37 schreef Oblivion het volgende:
[ afbeelding ]



En gegeten dat hij heeft!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 11 april 2008 @ 13:40:54 #240
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_57981121
Houdt je zoon van champignons trouwens? Wij maken nog weleens een omelet met kaas en champignons. Lekker op brood maar bijvoorbeeld ook bij spinazie.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_57981292
Je noemt net de twee dingen op die hij absoluut niet wil eten...
Champignons en spinazie...

Maar wellicht in de toekomst, smaak blijft toch iets tijdelijks.

Eieren zijn bijvoorbeeld echt goed voor hem, maar die wil hij ook niet meer.
Vandaag toch 1 naar binnen gekregen!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 11 april 2008 @ 13:50:27 #242
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_57981365
De mijne is dol op champignons Maar ach, die lust weer andere dingen niet. Zegt ie (vroeger at ie alles ).

Het lijkt me best lastig om te variėren als je aan een beperkt aantal producten vast zit. Ik ga de rest van het topic ook nog even lezen om te zien wat er allemaal al geopperd is
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_57981643
Ik zou wel zelf bapao broodjes willen maken.
Voor het invriezen.
En meer lekkere dingen.
Kan er nu natuurlijk niet opkomen....
Dus eigenlijk lekkere kant en klare snacks, die zelf gebrouwen moeten worden.

Ik kan natuurlijk googlen, maar er is vast iemand die het wel eens geprobeerd heeft, waarom dan opnieuw het wiel uit vinden?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 11 april 2008 @ 14:04:51 #244
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_57981749
Bapaobroodjes? Ik moet thuis ergens een site hebben met Surinaamse recepten. Best kans dat je daarvan een eigen variatie kan maken Zal straks thuis eens kijken.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_57981801
Graag!

Surinaams is heerlijk!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 11 april 2008 @ 14:25:16 #246
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_57982328
Ik maak weleens een eigen snelle versie van roti. Met kipfilet, tomatenpuree, kerrie masala (moet je mee oppassen denk ik - is een samenstelling van kruiden), sperzieboontjes, ui (eh ja), knoflook, peper.

Ik haal de roti's bij de toko maar je kunt ze vrij eenvoudig zelf maken. Bloem, water en gekookte aardappel of kikkererwten voor de vulling.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_57983217
Ik kan heerlijke roti (de vulling) maken...
Zo lekker dat zoonlief 'm niet wil hebben...
Manlief wel, ik maak het met kousenband en kippenpoten.

Ui is geen probleem, mits het zacht gebakken is, verse rauwe ui kan hij niet hebben omdat hij dat pittig vind.
Dat los ik altijd op met zoete witte uien, die zijn niet scherp.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 11 april 2008 @ 15:27:07 #248
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57983779
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 15:04 schreef Oblivion het volgende:
Ik kan heerlijke roti (de vulling) maken...
Zo lekker dat zoonlief 'm niet wil hebben...
Manlief wel, ik maak het met kousenband en kippenpoten.

Ui is geen probleem, mits het zacht gebakken is, verse rauwe ui kan hij niet hebben omdat hij dat pittig vind.
Dat los ik altijd op met zoete witte uien, die zijn niet scherp.
oeh, zoon wil het niet, maar ik wel
het is totaal offtopic, maar heb je een receptje?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57984137
Hoe ik altijd rotivulling maak:

Ik neem zoete aardappels, kousenband en kippenpoten (ik neem dan ook een kipfiletje voor mezelf.. )
Olie in de grote pan, uien garen, dan beetje tomatenpuree erbij (hetzelfde principe als de rodelinzen soep.)
Dan garam massala erbij, een finke dot. Ook mee laten bakken.
Daarna de kippenpoten, kipfilet ook lekker mee laten bakken.
Meestal doe ik de aardappel even apart koken, want die zijn vaak eerder klaar. (Zeker de zoete)
Dan doe ik er kippenbouillon bij zodat de kippenpoten onder staan. (kan vers, kan met tabletje)
Kousenband erbij en dan een uurtje ofzo oplaten staan. Vergeet de madame jeanette peper niet!
Nu ik zit altijd fout met die kousenband, dus misschien dat je die er later bij moet doen, anders zijn ze een beetje verschrompelt
Daarom doe ik de aardappels (zoet of niet zoet) en kousenband apart en dan pas als alles klaar is erbij.
Zout en peper pas als alles klaar is.

Nu dan kan je 'm dikker maken met een beetje maizena, of je laat 'm dun.
En ik kwak er ook altijd een zeer grote eetlepel sambal bij.
De roti zelf heb ik altijd diep gevroren van de toko in de vriezer liggen.


Als ik dit zo zie vind ik het niet eens gek dat de keuken er altijd uitziet als een war-zone...

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 11 april 2008 @ 21:44:17 #250
153480 Maneki.Neko
sloopkogel©
pi_57991449
Ik wil dit topic even volgen..kan morgen vast wel met een mooi recept voor je komen
Saartje
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')