al gedaanquote:Op woensdag 9 april 2008 17:38 schreef Oblivion het volgende:
Oh, sorry...
Wat stom zeg, ik maak het kennelijk zo vaak dat het al gewoon is geworden...
Ik denk ook niet dat ik het aan kan passen...
*lief naar Muck kijkt....
quote:Op zaterdag 16 juli 2005 10:33 schreef Geluk het volgende:
[..]
Precies, recepten willen we zien!
Hieronder een recept van internet, maar wat we zoeken is natuurlijk het originele recept van een echte visboer.
Voor vier voor- en twee hoofdgerechten: 300 - 350 gram kabeljauwfilet; 1 eetl. limoen- of citroensap; 2 eieren; 2 - 3 eetl. melk; 50 gram bloem, gezeefd; 3 - 4 eetl. grof kruim van bruin (volkoren) brood; (zee)zout; witte peper uit de molen'; 'vingergreep' cayennepeper; ca. 2 1/2 dl (zonnebloem)olie; ca. 100 gram gemengde groene slasoorten; ca. 3 eetl. eenvoudige mosterddressing (1 deel azijn, 1/2 deel (Zaanse) mosterd en 3 - 4 delen olie); ca. 1 1/2 dl mayonaise(of 1/2 mayonaise, 1/2 crčme fraiche en scheutje (hot) tomatoketchup.
Spoel de vis onder stromend koud water. Maak de filet droog met keukenpapier en wrijf hem in met limoen- of citroensap. Laat hem 10 minuten liggen, maak hem opnieuw droog en snijd hem in stukjes van 3 - 4 centimeter. Maak een glad beslag door in een kom eieren en melk los te roeren en er vervolgens de gezeefde bloem door te kloppen. Voeg er daarna zout, peper en cayenneper aan toe. Laat het beslag tenminste 10 minuten rusten. Klop het beslag daarna opnieuw even met een garde op. Voeg extra bloem toe wanneer het beslag te dun uitvalt. Het moet net iets dikker dan voor pannekoeken zijn. Stort het grove broodkruim in een groot diep bord. Verhit de olie in een koekenpan met hoge opstaande rand. Haal, bij voorbeeld met een fondue-vork, de stukjes vis door het beslag en wentel ze door het broodkruim. Laat de stukjes hierna 5 - 10 minuten liggen. Laat ze daarna in de hete olie glijden om ze in 4 - 5 minuten aan alle kanten goudbruin en net gaar te bakken. Laat de vis na het bakken even op keukenpapier uitlekken. Houd ze daarna warm. Maak de sla aan met een eenvoudige dressing met mosterd.
Presentatie: verdeel de sla als bedjes over de borden. Schik de kibbeling op de sla. Geef er apart een-persoonskommetjes met mayonaise of alternatief bij. Zet een mand met knapperig stokbrood op tafel.
Ik vrees met je mee...quote:Op donderdag 10 april 2008 23:16 schreef Ole het volgende:
Ik vrees dat er iets ve-tsin achtigs in zit, in die van de visboer.
Ik ga dat ook zeer zeker doen.quote:Op donderdag 10 april 2008 23:16 schreef Uccie het volgende:
Volgens mij zit er in elk geval heel veel zout in.
Misschien kun je bij de visboer eens vragen wat er in de kruiden zit. Als je uitlegt dat je zoon al 2x een allergische reactie heeft gekregen na het eten van kibbeling. Als hij het niet weet, kan hij je de naam van de fabrikant geven en zelf een mailtje sturen. Ik zou niet vragen of ze je kunnen zeggen wat erin zit omdat je het zelf wilt namaken (zonder troep). Ik neem toch aan dat fabrikanten wel verplicht zijn hier info over te verstrekken.
Kijk, die gaan we even bookmarken al was het alleen om de hele reut zelf te maken...quote:Op donderdag 10 april 2008 23:20 schreef Ole het volgende:
kijk eens!
VISKRUIDEN
Ingredienten:
Zeezout, zwarte peper, ajuin, citroen, look, venkelzaad, sesam, dille, oregano, basilicum, selder, peterselie, tijm
http://www.pietskruiden.be/v2/index.php?c=producten
Dat komt door de paprika-poederquote:Op donderdag 10 april 2008 23:41 schreef Oblivion het volgende:
Maar die viskruiden zijn groen!
Kibbeling is rood...
Dat is helemaal niet zo'n slecht idee, Ole!quote:Op vrijdag 11 april 2008 10:18 schreef Ole het volgende:
Zeg Oblivion,
Misschien had je hier allang aan gedacht, of staat het al ergens.
Maar voor op brood kun je ipv worst of vleeswaren zelf kip(filet) braden of grillen en koud op zijn brood doen, of gehakt wat je maakt, volgende dag koud op brood. Kan nog wel met meer vlees natuurlijk!
Heb je ook gelijk in....quote:Op vrijdag 11 april 2008 11:26 schreef Ole het volgende:
zo'n rookpan is duur.. Wel lekker hoor, maar kost ook veel tijd. Het hout dat erin moet is ook best duur. Ik vraag me af of je zo'n ding nu echt vaak gebruikt eigenlijk.
Nee joh, gewoon lekker vlees braden, en de volgende dag op brood!
Deed mijn moeder thuis altijd met gehakt en rosbief. En kip is lekkerder zelfgebraden/ gegrild dan voorgesneden. Nog goedkoper ook denk ik, en je kunt je eigen kruiden gebruiken!
dat heeft mijn broer gister gemaakt, maar gétver wat is dat vies zegquote:Op vrijdag 11 april 2008 11:29 schreef Rewimo het volgende:
Heb niet het hele topic gelezen maar ik begrijp dat hij wel appels eet?
Hier een recept voor appelchips
Gaan alleen maar appels in en eventueel kaneel
Lekker om te snacken
sorryquote:Op vrijdag 11 april 2008 13:23 schreef Rewimo het volgende:
Tot zover mijn bijdrage...
dat klinkt hartstikke tof!quote:Op vrijdag 11 april 2008 13:29 schreef Oblivion het volgende:
Maakt niks uit Rewimo, vind het tof dat je het inderdaad geprobeerd hebt...
En vaak kabbelen dat soort recepten wel verder....
Denk aan, zelf gemaakt ijs met een appelchippie als versiering.
Die heb ik al, ZOUTE bananenchips!quote:Op vrijdag 11 april 2008 13:31 schreef Muck het volgende:
[..]
dat klinkt hartstikke tof!
en bananenchips, mag ie dat? Dat verkopen ze bij de kaasboer in het dorp van mijn ouders en dat is best lekker
was een grapje beebquote:Op vrijdag 11 april 2008 13:31 schreef Oblivion het volgende:
MUCK! Niemand heeft bagger ideeėn hier!
Jij ook niet, als we blijven nadenken zoals nu gedaan wordt zijn wij al vele stappen verder.
hahaha, gewoon doen hoorquote:Op vrijdag 11 april 2008 13:32 schreef Rewimo het volgende:
Moet je wel oppassen dat ze er geen suiker aan toegevoegd hebben. Misschien kun je die ook wel zelf maken trouwens
Ik durf geen recept meer te posten
ah das goedquote:Op vrijdag 11 april 2008 13:33 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Die heb ik al, ZOUTE bananenchips!
Niet teveel, want dan gaat het tegen staan...maar is best te doen als kleine snack.
Heb je niet iets wat heel eenvoudig is en je voor je eigen zoon wel eens klaar maakt?quote:Op vrijdag 11 april 2008 13:32 schreef Rewimo het volgende:
Moet je wel oppassen dat ze er geen suiker aan toegevoegd hebben. Misschien kun je die ook wel zelf maken trouwens
Ik durf geen recept meer te posten
quote:Op vrijdag 11 april 2008 13:37 schreef Oblivion het volgende:
[ afbeelding ]
En gegeten dat hij heeft!
oeh, zoon wil het niet, maar ik welquote:Op vrijdag 11 april 2008 15:04 schreef Oblivion het volgende:
Ik kan heerlijke roti (de vulling) maken...
Zo lekker dat zoonlief 'm niet wil hebben...
Manlief wel, ik maak het met kousenband en kippenpoten.
Ui is geen probleem, mits het zacht gebakken is, verse rauwe ui kan hij niet hebben omdat hij dat pittig vind.
Dat los ik altijd op met zoete witte uien, die zijn niet scherp.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |