daar was ik al bang voor ja....quote:Op dinsdag 8 april 2008 21:45 schreef Oblivion het volgende:
Ja, die vol zitten met andere spullen die ik er niet in wil hebben...
Ik heb van deze site de vloeibare versie én de kristalletjes (poeder) besteld.quote:
Pff... daar vraag je wat.quote:Op dinsdag 8 april 2008 13:04 schreef Oblivion het volgende:
Ja, maar ik wil dan wel graag de smaak van kibbeling.
Zo dicht mogelijk zelfs...![]()
Dus ik zit met de mix van kruiden, wat gaat er in de mix.
daar gaan volgens mij precies dezelfde kruiden overheen....quote:Op woensdag 9 april 2008 12:07 schreef nein het volgende:
Geef je zoontje gewoon een lekkerbekje ipv die kibbeling, veel lekkerderen makkelijker te maken
das ook een hele goeie!quote:Op woensdag 9 april 2008 12:18 schreef Oblivion het volgende:
Neen, nein...![]()
Hij wil heel graag kibbeling...zitten geen graten in, hij is panisch voor graten...
Weet je wat het is, is eigenlijk best sneu, nu hij dus zelf kibbeling kan gaan halen kan het dus niet meer...![]()
Hij was er zo trots op dat hij het helemaal alleen kon halen.
Ik zat te denken, het kan natuurlijk ook aan de saus liggen!![]()
Dat ik daar nu pas achter kom...![]()
Goed, dan gaan we vanmiddag voor ronde twee...
Maar nu met zelf gemaakt remoulade saus!
*zoeken gaat...
quote:Remouladesaus
2 dl. mayonaise, 1 fijngehakte hard gekookt ei, 1 dl. kwark of yoghurt, 1 eetlepel fijngesneden bieslook, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 1 eetlepel kappertjes, 1 eetlepel kappertjes, 1 eetlepel augurk, mespuntje zacht mosterd.
Ja!quote:Op woensdag 9 april 2008 12:21 schreef Muck het volgende:
[..]
das ook een hele goeie!
in de bakjes saus zit volgens mij o.a. suiker en censerveermiddel!
ik ook niet!quote:Op woensdag 9 april 2008 12:22 schreef Oblivion het volgende:
Zou dit wat zijn?
[..]
Nooit geweten dat er een ei in remouladesaus zit...
ik hoop met je meequote:Op woensdag 9 april 2008 12:24 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Ja!
En als je ziet hoeveel saus meneer nuttigt...![]()
Nu maar hopen dat het de saus is.....
quote:Op woensdag 9 april 2008 12:31 schreef debuurvrouw het volgende:
Ik heb net bij Albert heyn al de achterkant van het doosje kibbeling staan bestuderen![]()
Behalve een e nummer waarvan ik denk dat het vetsin is, heb ik knoflookpoeder en paprikapoeder onthouden. some help huh
![]()
Hopelijk ligt het aan de saus, dat zou echt enorm helpen.
Maar heb je op een pakje kibbeling gekeken of alleen het pakje kruiden voor kibbeling?quote:Op woensdag 9 april 2008 12:31 schreef debuurvrouw het volgende:
Ik heb net bij Albert heyn al de achterkant van het doosje kibbeling staan bestuderen![]()
Behalve een e nummer waarvan ik denk dat het vetsin is, heb ik knoflookpoeder en paprikapoeder onthouden. some help huh
![]()
Hopelijk ligt het aan de saus, dat zou echt enorm helpen.
wat goed! Ik ken echt maar weinig kinderen die dat etenquote:Op woensdag 9 april 2008 12:40 schreef Oblivion het volgende:
En Muck, kappertje lust hij wel, hij eet (vreet) immers toch ook die saus van de visboer?![]()
Vind alleen dat ei niet kloppen in het verhaal...
quote:RAVIGOTTESAUS en REMOULADESAUS. Wie het exacte verschil weet tussen deze drie mag het mij zeggen. De benamingen worden vaak door elkaar gebruikt als het gaat om een mayonaise-achtige saus die bijvoorbeeld bij gebakken vis en schaaldieren wordt geserveerd. Etymologisch ook interessant is de vraag: wat is een ravigotte? Bij Tartaarsaus wordt nog wel eens een geprakt hardgekookt eitje door de saus gemengd (hé bah), terwijl bij remouladesaus kappertjes gewenst zijn. Wat wij kunnen maken is een multiculti mix van deze drie: rasp een sjalotje (niet te klein) heel fijn en meng dit door het (verdunde) mayonaisemengsel. Voeg er vervolgens heel fijn gesneden augurk, een beetje 'nat' uit de pot augurken, wat kappertjes (+ 'nat'), en fijngesneden kervel aan toe. Voor de extremen onder ons mag dan ook dat geprakte eitje er nog wel doorheen. Geraffineerd wordt het als er een vleugje anijs door gaat: dit kan in de vorm van anijszaad, fijngesneden venkelblad, gestampte muisjes van De Ruyter, of een scheutje Pernod.
Ik weet niet of hij ze zo uit het potje eet hoor...!quote:Op woensdag 9 april 2008 12:43 schreef Muck het volgende:
[..]
wat goed! Ik ken echt maar weinig kinderen die dat eten
en van ei in remouladesaus heb ik ook nog nooit gehoord, eens kijken of ik hier geen mooi recept meer heb...
Op het pakje kibbeling. Daar staat dus ook op uit welke kruiden de mix is opgebouwd. Op zich wel duidelijk, je hoeft het alleen maar te onthoudenquote:Op woensdag 9 april 2008 12:41 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Maar heb je op een pakje kibbeling gekeken of alleen het pakje kruiden voor kibbeling?
Moet vanmiddag toch even naar de supermarkt, ik ga wel even checken!
quote:Op woensdag 9 april 2008 14:21 schreef Oblivion het volgende:
Zal wel een hele reut zijn geweest, ik onthoud dat soort dingen ook niet echt.![]()
Zo, remouladesaus gemaakt...![]()
Is best te naggelen, alleen vind ik 'm te dun.(door alle sapjes van augurken en zo..)
Kwark erbij gedaan voor het gezonde effect...![]()
Hoeft meneer het niet, zit ui in...![]()
*handen in de lucht gooit...
Een eitje opkloppen, peper en oude kaas (of een kaas waar zoonlief tegen kan) er door heen en over de taart gieten.quote:Op woensdag 9 april 2008 22:03 schreef Brighteyes het volgende:
Alleen voor het korstje bovenop zou het lastig kunnen zijn. Maar daar verzin je vast iets heel moois op.
al gedaanquote:Op woensdag 9 april 2008 17:38 schreef Oblivion het volgende:
Oh, sorry...![]()
Wat stom zeg, ik maak het kennelijk zo vaak dat het al gewoon is geworden...
Ik denk ook niet dat ik het aan kan passen...
*lief naar Muck kijkt....
quote:Op zaterdag 16 juli 2005 10:33 schreef Geluk het volgende:
[..]
Precies, recepten willen we zien!
Hieronder een recept van internet, maar wat we zoeken is natuurlijk het originele recept van een echte visboer.
Voor vier voor- en twee hoofdgerechten: 300 - 350 gram kabeljauwfilet; 1 eetl. limoen- of citroensap; 2 eieren; 2 - 3 eetl. melk; 50 gram bloem, gezeefd; 3 - 4 eetl. grof kruim van bruin (volkoren) brood; (zee)zout; witte peper uit de molen'; 'vingergreep' cayennepeper; ca. 2 1/2 dl (zonnebloem)olie; ca. 100 gram gemengde groene slasoorten; ca. 3 eetl. eenvoudige mosterddressing (1 deel azijn, 1/2 deel (Zaanse) mosterd en 3 - 4 delen olie); ca. 1 1/2 dl mayonaise(of 1/2 mayonaise, 1/2 crème fraiche en scheutje (hot) tomatoketchup.
Spoel de vis onder stromend koud water. Maak de filet droog met keukenpapier en wrijf hem in met limoen- of citroensap. Laat hem 10 minuten liggen, maak hem opnieuw droog en snijd hem in stukjes van 3 - 4 centimeter. Maak een glad beslag door in een kom eieren en melk los te roeren en er vervolgens de gezeefde bloem door te kloppen. Voeg er daarna zout, peper en cayenneper aan toe. Laat het beslag tenminste 10 minuten rusten. Klop het beslag daarna opnieuw even met een garde op. Voeg extra bloem toe wanneer het beslag te dun uitvalt. Het moet net iets dikker dan voor pannekoeken zijn. Stort het grove broodkruim in een groot diep bord. Verhit de olie in een koekenpan met hoge opstaande rand. Haal, bij voorbeeld met een fondue-vork, de stukjes vis door het beslag en wentel ze door het broodkruim. Laat de stukjes hierna 5 - 10 minuten liggen. Laat ze daarna in de hete olie glijden om ze in 4 - 5 minuten aan alle kanten goudbruin en net gaar te bakken. Laat de vis na het bakken even op keukenpapier uitlekken. Houd ze daarna warm. Maak de sla aan met een eenvoudige dressing met mosterd.
Presentatie: verdeel de sla als bedjes over de borden. Schik de kibbeling op de sla. Geef er apart een-persoonskommetjes met mayonaise of alternatief bij. Zet een mand met knapperig stokbrood op tafel.
Ik vrees met je mee...quote:Op donderdag 10 april 2008 23:16 schreef Ole het volgende:
Ik vrees dat er iets ve-tsin achtigs in zit, in die van de visboer.
Ik ga dat ook zeer zeker doen.quote:Op donderdag 10 april 2008 23:16 schreef Uccie het volgende:
Volgens mij zit er in elk geval heel veel zout in.
Misschien kun je bij de visboer eens vragen wat er in de kruiden zit. Als je uitlegt dat je zoon al 2x een allergische reactie heeft gekregen na het eten van kibbeling. Als hij het niet weet, kan hij je de naam van de fabrikant geven en zelf een mailtje sturen. Ik zou niet vragen of ze je kunnen zeggen wat erin zit omdat je het zelf wilt namaken (zonder troep). Ik neem toch aan dat fabrikanten wel verplicht zijn hier info over te verstrekken.
Kijk, die gaan we even bookmarken al was het alleen om de hele reut zelf te maken...quote:Op donderdag 10 april 2008 23:20 schreef Ole het volgende:
kijk eens!
VISKRUIDEN
Ingredienten:
Zeezout, zwarte peper, ajuin, citroen, look, venkelzaad, sesam, dille, oregano, basilicum, selder, peterselie, tijm
http://www.pietskruiden.be/v2/index.php?c=producten
Dat komt door de paprika-poederquote:Op donderdag 10 april 2008 23:41 schreef Oblivion het volgende:
Maar die viskruiden zijn groen!
Kibbeling is rood...![]()
Dat is helemaal niet zo'n slecht idee, Ole!quote:Op vrijdag 11 april 2008 10:18 schreef Ole het volgende:
Zeg Oblivion,
Misschien had je hier allang aan gedacht, of staat het al ergens.
Maar voor op brood kun je ipv worst of vleeswaren zelf kip(filet) braden of grillen en koud op zijn brood doen, of gehakt wat je maakt, volgende dag koud op brood. Kan nog wel met meer vlees natuurlijk!
Heb je ook gelijk in....quote:Op vrijdag 11 april 2008 11:26 schreef Ole het volgende:
zo'n rookpan is duur.. Wel lekker hoor, maar kost ook veel tijd. Het hout dat erin moet is ook best duur. Ik vraag me af of je zo'n ding nu echt vaak gebruikt eigenlijk.
Nee joh, gewoon lekker vlees braden, en de volgende dag op brood!
Deed mijn moeder thuis altijd met gehakt en rosbief. En kip is lekkerder zelfgebraden/ gegrild dan voorgesneden. Nog goedkoper ook denk ik, en je kunt je eigen kruiden gebruiken!
dat heeft mijn broer gister gemaakt, maar gétver wat is dat vies zegquote:Op vrijdag 11 april 2008 11:29 schreef Rewimo het volgende:
Heb niet het hele topic gelezen maar ik begrijp dat hij wel appels eet?
Hier een recept voor appelchips
Gaan alleen maar appels in en eventueel kaneel
Lekker om te snacken
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |