abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 8 april 2008 @ 22:08:24 #151
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57920486
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 21:45 schreef Oblivion het volgende:
Ja, die vol zitten met andere spullen die ik er niet in wil hebben...
daar was ik al bang voor ja....
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  dinsdag 8 april 2008 @ 22:09:13 #152
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_57920508
quote:
Ik heb van deze site de vloeibare versie én de kristalletjes (poeder) besteld.
De kristalletjesversie is echt megazoet, hoef je maar heul heul weinig van te gebruiken, voor de koffie e.d. is de vloeibare versie gebruiksvriendelijker omdat deze makkelijker te doseren is.
Het is geen suikersmaak natuurlijk, maar het komt er wel het dichtst bij in de buurt van alle zoetstoffen en ook nog eens geen nare bijwerkingen

Super!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_57920664
Bouillon en pastasaus staan al weer op!

En die stevia kan ik niet over uit!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57920954
Mijn oma maakte altijd komkommer in zoet zuur, en ik ben er pas achter gekomen dat dat dus gaat met zoetstof, zo'n fles...
Maar ja, nadat je dat gegeten heb...

Dus nu: Azijn, paar druppeltjes stevia...en WHHIIIEEEHOOEEEE!!!
Lekker! Lekker!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57922582
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 13:04 schreef Oblivion het volgende:
Ja, maar ik wil dan wel graag de smaak van kibbeling.
Zo dicht mogelijk zelfs...

Dus ik zit met de mix van kruiden, wat gaat er in de mix.
Pff... daar vraag je wat.
Volgens mij gaat er in ieder geval dille in, zeer fijgesnipperde (nog beter: zeer fijn geraspte) ui, knoflook(poeder), paprikapoeder, zout en peper.
Vraag het anders eens na bij de visboer... die kan je vast wel helpen.
Kom je hier iets verder mee?

Overigens is het wel zo dat de mix heel erg smaakafhankelijk is. Natuurlijk kun je van die kant-en-klare Verstegen kruidenmix voor kibbeling kopen (die de visboer in grootverpakking heeft) maar dan zit er echt een beetje een 'fabriekssmaakje' aan. Daar zit je natuurlijk ook niet op te wachten...
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_57922737
Nee, zou eigenlijk zo'n etiket moeten kunnen lezen....
Dan kan je het tot een zekere hoogte namaken...

En waarschijnlijk 10 x lekkerder...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57924622
De pest is dat je de samenstelling niet weet.
Als je naar een goede visboer gaat, wil die je daar vast wel mee helpen.
Zeker als je de situatie uitlegt.
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_57924699
Ga ik ook zeker doen!
Ik moet toch bellen voor visafval...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57924857
O ja, deze site bevat ook een aantal leuke recepten waar je goed mee uit de voeten kunt, mocht je deze nog niet gezien hebben.
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_57925016
Oh, die is cool, met duidelijke plaatjes!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57925044
Jups, ik zag nu zelf ook de curry staan... ga ik ook maar eens proberen, denk ik zo
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_57925161
Ik ben nog steeds aan het lezen!



Zitten wel dingen tussen die niet kunnen, maar die brul ik hier dan wel voor een ander idee ervoor...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57927251
Ik ben gisteravond op zoek voor je geweest naar de samenstelling van die kruiden. Ik heb echt niets kunnen vinden op internet. Ben nu namelijk ook wel nieuwsgierig.
  woensdag 9 april 2008 @ 09:42:47 #164
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_57928227
Toen ik zocht op kibbelingkruiden vond ik dit recept van iemand die natriumbeperkt eet en dus ook geen kibbeling kan eten. Weet niet of er ingredienten inzitten die je zoon niet mag, maar misschien kan je dit recept aanpassen naar wat mogelijk is. En ik zou er dus wel wat zout indoen als dat geen probleem is. Geen idee of het een beetje naar kibbeling smaakt trouwens, maar wellicht het proberen waard....

4 witte visfilets (kabeljauw/heem/schol),
250 gram bloem en 1 ei,
3,5 dl bruisend mineraal water,
2 theelepels dille
1 theelepel paprikapoeder,
1 theelepel uienpoeder,
1/2 theelepel knoflookpoeder,
1/2 theelepel zwarte peper,
een kneepje citroensap.
een scheut olie voor het bakken

Doe de bloem, de specerijen, het ei en de helft van het water in een kom en klop ze met een garde door elkaar. Roer de rest van het mineraalwater door het beslag totdat het iets stroperig is. Dep de visfilet goed droog en leg die een tijdje in het beslag. Gebruik dunne visfiles in één stuk (als lekkerbek) en verdeel een dikkere file in kleine stukjes (net als bij kibbeling). Giet een redelijke laag olie in een koekenpan en laat deze heet genoeg worden om te kunnen 'frituren'. Haal de (stukjes) vis uit het beslag en bak ze bruin in de olie.
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
pi_57929324
Die had ik ook gevonden, debuurvrouw, maar vind 'm nou niet echt dat ik denk: Dat is 'm!
Maar je weet het niet, ik zal het gewoon uit moeten proberen....
Wellicht heeft iemand zo'n bus thuis staan en kan kijken voor de ingrediënten?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57931373
Geef je zoontje gewoon een lekkerbekje ipv die kibbeling, veel lekkerder en makkelijker te maken
(:
  woensdag 9 april 2008 @ 12:13:48 #167
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57931527
quote:
Op woensdag 9 april 2008 12:07 schreef nein het volgende:
Geef je zoontje gewoon een lekkerbekje ipv die kibbeling, veel lekkerder en makkelijker te maken
daar gaan volgens mij precies dezelfde kruiden overheen....
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57931635
Neen, nein...
Hij wil heel graag kibbeling...zitten geen graten in, hij is panisch voor graten...

Weet je wat het is, is eigenlijk best sneu, nu hij dus zelf kibbeling kan gaan halen kan het dus niet meer...
Hij was er zo trots op dat hij het helemaal alleen kon halen.
Ik zat te denken, het kan natuurlijk ook aan de saus liggen!
Dat ik daar nu pas achter kom...

Goed, dan gaan we vanmiddag voor ronde twee...
Maar nu met zelf gemaakt remoulade saus!

*zoeken gaat...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 9 april 2008 @ 12:21:20 #169
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57931702
quote:
Op woensdag 9 april 2008 12:18 schreef Oblivion het volgende:
Neen, nein...
Hij wil heel graag kibbeling...zitten geen graten in, hij is panisch voor graten...

Weet je wat het is, is eigenlijk best sneu, nu hij dus zelf kibbeling kan gaan halen kan het dus niet meer...
Hij was er zo trots op dat hij het helemaal alleen kon halen.
Ik zat te denken, het kan natuurlijk ook aan de saus liggen!
Dat ik daar nu pas achter kom...

Goed, dan gaan we vanmiddag voor ronde twee...
Maar nu met zelf gemaakt remoulade saus!

*zoeken gaat...
das ook een hele goeie!
in de bakjes saus zit volgens mij o.a. suiker en censerveermiddel!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57931727
Zou dit wat zijn?
quote:
Remouladesaus
2 dl. mayonaise, 1 fijngehakte hard gekookt ei, 1 dl. kwark of yoghurt, 1 eetlepel fijngesneden bieslook, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 1 eetlepel kappertjes, 1 eetlepel kappertjes, 1 eetlepel augurk, mespuntje zacht mosterd.


Nooit geweten dat er een ei in remouladesaus zit...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57931790
quote:
Op woensdag 9 april 2008 12:21 schreef Muck het volgende:

[..]

das ook een hele goeie!
in de bakjes saus zit volgens mij o.a. suiker en censerveermiddel!
Ja!
En als je ziet hoeveel saus meneer nuttigt...
Nu maar hopen dat het de saus is.....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 9 april 2008 @ 12:31:31 #172
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_57931941
Ik heb net bij Albert heyn al de achterkant van het doosje kibbeling staan bestuderen Behalve een e nummer waarvan ik denk dat het vetsin is, heb ik knoflookpoeder en paprikapoeder onthouden. some help huh

Hopelijk ligt het aan de saus, dat zou echt enorm helpen.
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
  woensdag 9 april 2008 @ 12:32:28 #173
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57931969
quote:
Op woensdag 9 april 2008 12:22 schreef Oblivion het volgende:
Zou dit wat zijn?
[..]



Nooit geweten dat er een ei in remouladesaus zit...
ik ook niet!
houdt je zoon wel van kappertjes?
quote:
Op woensdag 9 april 2008 12:24 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Ja!
En als je ziet hoeveel saus meneer nuttigt...
Nu maar hopen dat het de saus is.....
ik hoop met je mee
zou heel tof zijn als ie wel kibbeling zou kunnen eten
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57932142
quote:
Op woensdag 9 april 2008 12:31 schreef debuurvrouw het volgende:
Ik heb net bij Albert heyn al de achterkant van het doosje kibbeling staan bestuderen Behalve een e nummer waarvan ik denk dat het vetsin is, heb ik knoflookpoeder en paprikapoeder onthouden. some help huh

Hopelijk ligt het aan de saus, dat zou echt enorm helpen.


Vetsin is een big nono...
En zit helaas in heel veel dingen.

En Muck, kappertje lust hij wel, hij eet (vreet) immers toch ook die saus van de visboer?
Vind alleen dat ei niet kloppen in het verhaal...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57932169
quote:
Op woensdag 9 april 2008 12:31 schreef debuurvrouw het volgende:
Ik heb net bij Albert heyn al de achterkant van het doosje kibbeling staan bestuderen Behalve een e nummer waarvan ik denk dat het vetsin is, heb ik knoflookpoeder en paprikapoeder onthouden. some help huh

Hopelijk ligt het aan de saus, dat zou echt enorm helpen.
Maar heb je op een pakje kibbeling gekeken of alleen het pakje kruiden voor kibbeling?
Moet vanmiddag toch even naar de supermarkt, ik ga wel even checken!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 9 april 2008 @ 12:43:05 #176
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57932206
quote:
Op woensdag 9 april 2008 12:40 schreef Oblivion het volgende:
En Muck, kappertje lust hij wel, hij eet (vreet) immers toch ook die saus van de visboer?
Vind alleen dat ei niet kloppen in het verhaal...
wat goed! Ik ken echt maar weinig kinderen die dat eten
en van ei in remouladesaus heb ik ook nog nooit gehoord, eens kijken of ik hier geen mooi recept meer heb...
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57932324
quote:
RAVIGOTTESAUS en REMOULADESAUS. Wie het exacte verschil weet tussen deze drie mag het mij zeggen. De benamingen worden vaak door elkaar gebruikt als het gaat om een mayonaise-achtige saus die bijvoorbeeld bij gebakken vis en schaaldieren wordt geserveerd. Etymologisch ook interessant is de vraag: wat is een ravigotte? Bij Tartaarsaus wordt nog wel eens een geprakt hardgekookt eitje door de saus gemengd (hé bah), terwijl bij remouladesaus kappertjes gewenst zijn. Wat wij kunnen maken is een multiculti mix van deze drie: rasp een sjalotje (niet te klein) heel fijn en meng dit door het (verdunde) mayonaisemengsel. Voeg er vervolgens heel fijn gesneden augurk, een beetje 'nat' uit de pot augurken, wat kappertjes (+ 'nat'), en fijngesneden kervel aan toe. Voor de extremen onder ons mag dan ook dat geprakte eitje er nog wel doorheen. Geraffineerd wordt het als er een vleugje anijs door gaat: dit kan in de vorm van anijszaad, fijngesneden venkelblad, gestampte muisjes van De Ruyter, of een scheutje Pernod.


Bron...

Ook wel een leuke site...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57932461
quote:
Op woensdag 9 april 2008 12:43 schreef Muck het volgende:

[..]

wat goed! Ik ken echt maar weinig kinderen die dat eten
en van ei in remouladesaus heb ik ook nog nooit gehoord, eens kijken of ik hier geen mooi recept meer heb...
Ik weet niet of hij ze zo uit het potje eet hoor...!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 9 april 2008 @ 13:29:28 #179
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_57933259
quote:
Op woensdag 9 april 2008 12:41 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Maar heb je op een pakje kibbeling gekeken of alleen het pakje kruiden voor kibbeling?
Moet vanmiddag toch even naar de supermarkt, ik ga wel even checken!
Op het pakje kibbeling. Daar staat dus ook op uit welke kruiden de mix is opgebouwd. Op zich wel duidelijk, je hoeft het alleen maar te onthouden
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
pi_57934378
Zal wel een hele reut zijn geweest, ik onthoud dat soort dingen ook niet echt.


Zo, remouladesaus gemaakt...
Is best te naggelen, alleen vind ik 'm te dun. (door alle sapjes van augurken en zo..)
Kwark erbij gedaan voor het gezonde effect...
Hoeft meneer het niet, zit ui in...

*handen in de lucht gooit...

[ Bericht 0% gewijzigd door Oblivion op 09-04-2008 14:59:23 ]
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57935081
hahahahahah hoe lullig is dat!

Maar mij hoef je ook geen sausjes met ui voor te schotelen hoor bah!

Voor de volgende keer: kan je m niet wat dikker maken, zoals je dat bij mayo doet? Of gewoon als basis eerst heule dikke mayo-achtige basissaus maken en op het laatst pas de stukjes groente/kruiden erdoor?
(:
pi_57935164
Maar, maar, maar er hoort ui in...

Ik had 'm dik! Maar kennelijk niet dik genoeg, heb het vandaag niet in de vingers.
Ben blij dat het avond eten al klaar is...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 9 april 2008 @ 15:18:40 #183
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57935560
quote:
Op woensdag 9 april 2008 14:21 schreef Oblivion het volgende:
Zal wel een hele reut zijn geweest, ik onthoud dat soort dingen ook niet echt.


Zo, remouladesaus gemaakt...
Is best te naggelen, alleen vind ik 'm te dun. (door alle sapjes van augurken en zo..)
Kwark erbij gedaan voor het gezonde effect...
Hoeft meneer het niet, zit ui in...

*handen in de lucht gooit...
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57936627
Vanavond staat hier je recept voor Melanzane op het menu...
Maar wat ik me afvroeg, eet je daar verder nog iets bij??
pi_57937249
Ja hoor, ciabatta of stokbrood, of iets wat je lekker vindt om mee te soppen.
Ben benieuwd wat je er van vindt.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57937402
tomatensaus staat nu te pruttelen, wel met ook wat tijm en oregano erbij
100gr pecorino (parmezaan is van koemelk..), bosje peterselie, en 1 ei zijn samen het prutje voor d'r tussen...
Zo als de tomatensaus klaar is hamburgertjes bouwen..
Zal de oven alvast aanzetten voor een stokbroodje erbij.
pi_57937577
dat is het mooie van dit recept, je kan er gewoon veel van maken, precies zoals je het zelf wilt.
Die pecorino smelt die wel, of beter gezegd stolt die wel samen met het ei?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57937741
geen idee
heb wel uit voorzorg de hamburgertjes in de koekenpan gelegd en de tomatensaus erover gegoten... zodat ze niet uit elkaar konden vallen. Dat staat nu nog even te pruttelen en stokbroodje staat in de oven... Over 10 minuten kunnen we eten...
Ik laat wel weten wat het geworden is...
pi_57937778
10 minuten?

Mensje dat moet wel een paar uur pruttelen, is slow food...



Nah, is voor volgende keer....
Had ik dat er niet bij geschreven?
Volgende dag is het nog lekkerder!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57937854
hahaha dat had je niet neergezet
pi_57938340
Oh, sorry...
Wat stom zeg, ik maak het kennelijk zo vaak dat het al gewoon is geworden...


Ik denk ook niet dat ik het aan kan passen...
*lief naar Muck kijkt....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57938926
hihi nou bij deze dan maar mijn verslag

tomatensaus had al wel een uurtje of 2 geprutteld hoor (kort gepruttelde tomatensaus is vies)
aubergineburgerdingen gebouwd en tomatensaus eroverheen en dat heeft ook nog zo'n 20 minuten geprutteld..

Toen had zoontje honger...
En zag het er zo uit in de pan...


En zo op het bord..


Was een 28cm koekenpan vol (1 flinke aubergine, 2 blikken tomaten, 1 ui, 100gr kaas, 1 ei)...
We waren maar met zijn 2tjes en na het eten zag de pan er zo uit...


De pecorino was samen met het ei keurig stevig geworden en zat lekker tussen de aubergine in..
Pepijn (9 maanden oud) heeft gegeten alsof hij in 3 dagen niet gegeten had. 3 van die grote burgertjes + saus Zelf vond ik het ook heerlijk ... Ben benieuwd hoe het dan na vele uren pruttelen of de volgende dag smaakt.. Zeker voor herhaling vatbaar!!!
pi_57939097
Leuk, leuk leuk!

Pepijn! Killer!

Na een aantal uren en de volgende dag is het wat dieper qua smaak, dan is echt alles door elkaar heen gegaan.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57939244
ow en nog een misschien wel nuttig linkje...
ik weet niet waar je woont, maar als ik droge worst of merquez worstjes eet dan komen ze hier vandaag
natuur slagerij rob rijks Ze staan op 3 plekken in nederland op de markt en ook in overijssel af te halen.

gewone worst kan ik namelijk niet eten omdat er meestal melk in zit, en vaak de meest vage toevoegingen. Ze hebben ook veel broodbeleg (zonder suiker en andere gekke toevoegingen).
Echt heerlijk!!
pi_57941629
Schoot dat is net niet in de buurt, maar manlief werkt in A'dam...
Die kan ik dan wel een keer sturen...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 9 april 2008 @ 22:03:35 #196
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_57944489
Oh Obli, er schiet me nog iets te binnen van een kookworkshop een keer.
'Gepaneerde kalkoenfilets'.
Supersimpel. Kalkoenfilet stukjes in bloem rollen.
Papje van ei, parmesan, bloem en rozemarijn maken, daar de kalkoenfiletstukjes doorheen halen en daarna bakken.

Niet superbijzonder, wel eens een keer wat anders.

Oh, en shoot me als hij geen vlees/gevogelte mag. Ik heb echt een geheugen als een zeef.

En een hartige taart maken from scratch, zanddeeg moet niet al te moeilijk zijn en voor de vulling kan je natuurlijk ook doen wat je wilt.
Alleen voor het korstje bovenop zou het lastig kunnen zijn. Maar daar verzin je vast iets heel moois op.
***
pi_57945350
Klinkt dodelijk simpel en zeer lekker, BE!
Doen we in zijn map!

Ja, taart moet ik me echt in gaan verdiepen, zeker met dat stevia spul.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57945928
quote:
Op woensdag 9 april 2008 22:03 schreef Brighteyes het volgende:
Alleen voor het korstje bovenop zou het lastig kunnen zijn. Maar daar verzin je vast iets heel moois op.
Een eitje opkloppen, peper en oude kaas (of een kaas waar zoonlief tegen kan) er door heen en over de taart gieten.
Heerlijk kaaskorstje.
pi_57946031
Oh, jullie hadden het over een hartige taart...
Dat is inderdaad ook een zeer smakelijk idee.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 10 april 2008 @ 08:14:21 #200
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_57950075
Haha ja idd. Ik snapte de stevia al niet!
***
  donderdag 10 april 2008 @ 10:12:01 #201
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57951675
quote:
Op woensdag 9 april 2008 17:38 schreef Oblivion het volgende:
Oh, sorry...
Wat stom zeg, ik maak het kennelijk zo vaak dat het al gewoon is geworden...


Ik denk ook niet dat ik het aan kan passen...
*lief naar Muck kijkt....
al gedaan
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57953041
Cool!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57962500
Vanmiddag nog gekeken naar de kibbelingkruiden, kan ik ze toch niet vinden...
Volgende keer weer een andere supermarkt opzoeken...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator / Miss SHO donderdag 10 april 2008 @ 18:45:08 #204
22592 crew  Ole
pi_57962712
uit een oud topic
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 10:33 schreef Geluk het volgende:

[..]

Precies, recepten willen we zien!
Hieronder een recept van internet, maar wat we zoeken is natuurlijk het originele recept van een echte visboer.

Voor vier voor- en twee hoofdgerechten: 300 - 350 gram kabeljauwfilet; 1 eetl. limoen- of citroensap; 2 eieren; 2 - 3 eetl. melk; 50 gram bloem, gezeefd; 3 - 4 eetl. grof kruim van bruin (volkoren) brood; (zee)zout; witte peper uit de molen'; 'vingergreep' cayennepeper; ca. 2 1/2 dl (zonnebloem)olie; ca. 100 gram gemengde groene slasoorten; ca. 3 eetl. eenvoudige mosterddressing (1 deel azijn, 1/2 deel (Zaanse) mosterd en 3 - 4 delen olie); ca. 1 1/2 dl mayonaise(of 1/2 mayonaise, 1/2 crème fraiche en scheutje (hot) tomatoketchup.


Spoel de vis onder stromend koud water. Maak de filet droog met keukenpapier en wrijf hem in met limoen- of citroensap. Laat hem 10 minuten liggen, maak hem opnieuw droog en snijd hem in stukjes van 3 - 4 centimeter. Maak een glad beslag door in een kom eieren en melk los te roeren en er vervolgens de gezeefde bloem door te kloppen. Voeg er daarna zout, peper en cayenneper aan toe. Laat het beslag tenminste 10 minuten rusten. Klop het beslag daarna opnieuw even met een garde op. Voeg extra bloem toe wanneer het beslag te dun uitvalt. Het moet net iets dikker dan voor pannekoeken zijn. Stort het grove broodkruim in een groot diep bord. Verhit de olie in een koekenpan met hoge opstaande rand. Haal, bij voorbeeld met een fondue-vork, de stukjes vis door het beslag en wentel ze door het broodkruim. Laat de stukjes hierna 5 - 10 minuten liggen. Laat ze daarna in de hete olie glijden om ze in 4 - 5 minuten aan alle kanten goudbruin en net gaar te bakken. Laat de vis na het bakken even op keukenpapier uitlekken. Houd ze daarna warm. Maak de sla aan met een eenvoudige dressing met mosterd.

Presentatie: verdeel de sla als bedjes over de borden. Schik de kibbeling op de sla. Geef er apart een-persoonskommetjes met mayonaise of alternatief bij. Zet een mand met knapperig stokbrood op tafel.

Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Miss SHO donderdag 10 april 2008 @ 18:45:37 #205
22592 crew  Ole
pi_57962719
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_57962750
Vind je dat nou op de echte lijken?
Zout peper en cayennepeper....?

Ik weet het niet hoor...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator / Miss SHO donderdag 10 april 2008 @ 18:49:53 #207
22592 crew  Ole
pi_57962801
tjsa..
maar volgens mij kun je kruiden ook weglaten, en gewoon een goed deegje maken?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Miss SHO donderdag 10 april 2008 @ 18:51:14 #208
22592 crew  Ole
pi_57962834
Ik zag in een ander recept "viskruiden van Steegeman"staan..
Is ook niet echt duidelijk
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_57963027
Maar we willen juist de smaak van kibbeling!
Dit moet toch zelf na te maken zijn, niet precies, maar er tegen aan....?

En dat topic heb ik ook al zitten lezen...
Maar we komen er wel op, let maar op!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57969853
Nu, gisteren toch kibbeling gegeten, gisteravond kon hij al niet slapen, was rusteloos.
Ben vandaag op gesprek geweest op school...

Meneer had met de schotten (die ze gebruiken om de kinderen een eigen plaats in de klas te geven) aan het donderen geweest, als in; gooien en kapot trappen...
Was deze mama niet zo blij mee.
Geen kibbeling van de visboer meer.

En moet rap achter de ingrediënten aan, want wie weet zit dat dus ook in andere producten.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator / Miss SHO donderdag 10 april 2008 @ 23:16:00 #211
22592 crew  Ole
pi_57970303
Ik vrees dat er iets ve-tsin achtigs in zit, in die van de visboer.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 10 april 2008 @ 23:16:10 #212
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_57970309
Volgens mij zit er in elk geval heel veel zout in.
Misschien kun je bij de visboer eens vragen wat er in de kruiden zit. Als je uitlegt dat je zoon al 2x een allergische reactie heeft gekregen na het eten van kibbeling. Als hij het niet weet, kan hij je de naam van de fabrikant geven en zelf een mailtje sturen. Ik zou niet vragen of ze je kunnen zeggen wat erin zit omdat je het zelf wilt namaken (zonder troep). Ik neem toch aan dat fabrikanten wel verplicht zijn hier info over te verstrekken.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
  Moderator / Miss SHO donderdag 10 april 2008 @ 23:20:11 #213
22592 crew  Ole
pi_57970458
kijk eens!
VISKRUIDEN

Ingredienten:

Zeezout, zwarte peper, ajuin, citroen, look, venkelzaad, sesam, dille, oregano, basilicum, selder, peterselie, tijm

http://www.pietskruiden.be/v2/index.php?c=producten
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Miss SHO donderdag 10 april 2008 @ 23:21:15 #214
22592 crew  Ole
pi_57970491
Het is belgisch, maar ze verkopen allerlei mixen zonder toevoegingen!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_57971071
quote:
Op donderdag 10 april 2008 23:16 schreef Ole het volgende:
Ik vrees dat er iets ve-tsin achtigs in zit, in die van de visboer.
Ik vrees met je mee...
En dat is troep, dat wil je niet weten...

Maar die viskruiden zijn groen!
Kibbeling is rood...
quote:
Op donderdag 10 april 2008 23:16 schreef Uccie het volgende:
Volgens mij zit er in elk geval heel veel zout in.
Misschien kun je bij de visboer eens vragen wat er in de kruiden zit. Als je uitlegt dat je zoon al 2x een allergische reactie heeft gekregen na het eten van kibbeling. Als hij het niet weet, kan hij je de naam van de fabrikant geven en zelf een mailtje sturen. Ik zou niet vragen of ze je kunnen zeggen wat erin zit omdat je het zelf wilt namaken (zonder troep). Ik neem toch aan dat fabrikanten wel verplicht zijn hier info over te verstrekken.
Ik ga dat ook zeer zeker doen.
Desnoods ga ik naar een groothandel!
quote:
Op donderdag 10 april 2008 23:20 schreef Ole het volgende:
kijk eens!
VISKRUIDEN

Ingredienten:

Zeezout, zwarte peper, ajuin, citroen, look, venkelzaad, sesam, dille, oregano, basilicum, selder, peterselie, tijm

http://www.pietskruiden.be/v2/index.php?c=producten
Kijk, die gaan we even bookmarken al was het alleen om de hele reut zelf te maken...
Whehehe...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57972613
quote:
Op donderdag 10 april 2008 23:41 schreef Oblivion het volgende:
Maar die viskruiden zijn groen!
Kibbeling is rood...
Dat komt door de paprika-poeder
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
  Moderator / Miss SHO vrijdag 11 april 2008 @ 10:18:31 #217
22592 crew  Ole
pi_57976811
Zeg Oblivion,
Misschien had je hier allang aan gedacht, of staat het al ergens.
Maar voor op brood kun je ipv worst of vleeswaren zelf kip(filet) braden of grillen en koud op zijn brood doen, of gehakt wat je maakt, volgende dag koud op brood. Kan nog wel met meer vlees natuurlijk!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Miss SHO vrijdag 11 april 2008 @ 10:20:57 #218
22592 crew  Ole
pi_57976860
Ik ga zelf trouwens ook eens wat zaken bannen uit mijn menu.
Had gister een pak ijsthee op (aspartaam) en puree uit een pakje. Heb liggen stuiteren in mijn bed. Ik weet niet zeker of het daarvan was (had ook tot laat gewerkt)

Maar dit is een gevalletje: kan zeker geen kwaad om die troep zoveel mogelijk uit je eten te weren. Ik weet iig dat ik gevoelig ben voor vetsin ( E 621)
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_57978002
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 10:18 schreef Ole het volgende:
Zeg Oblivion,
Misschien had je hier allang aan gedacht, of staat het al ergens.
Maar voor op brood kun je ipv worst of vleeswaren zelf kip(filet) braden of grillen en koud op zijn brood doen, of gehakt wat je maakt, volgende dag koud op brood. Kan nog wel met meer vlees natuurlijk!
Dat is helemaal niet zo'n slecht idee, Ole!
Ik koop nu dure kipfilet en daar zit bijna geen smaak aan...
Ook heb ik al staan kijken naar zo'n rookpanachtig ding....
Maar omdat nu alles op me afvliegt en zoveel moet uitzoeken wacht ik daar nog even mee...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator / Miss SHO vrijdag 11 april 2008 @ 11:26:18 #220
22592 crew  Ole
pi_57978093
zo'n rookpan is duur.. Wel lekker hoor, maar kost ook veel tijd. Het hout dat erin moet is ook best duur. Ik vraag me af of je zo'n ding nu echt vaak gebruikt eigenlijk.

Nee joh, gewoon lekker vlees braden, en de volgende dag op brood!

Deed mijn moeder thuis altijd met gehakt en rosbief. En kip is lekkerder zelfgebraden/ gegrild dan voorgesneden. Nog goedkoper ook denk ik, en je kunt je eigen kruiden gebruiken!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 11 april 2008 @ 11:29:03 #221
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_57978162
Heb niet het hele topic gelezen maar ik begrijp dat hij wel appels eet?

Hier een recept voor appelchips

Gaan alleen maar appels in en eventueel kaneel

Lekker om te snacken
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_57978207
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 11:26 schreef Ole het volgende:
zo'n rookpan is duur.. Wel lekker hoor, maar kost ook veel tijd. Het hout dat erin moet is ook best duur. Ik vraag me af of je zo'n ding nu echt vaak gebruikt eigenlijk.

Nee joh, gewoon lekker vlees braden, en de volgende dag op brood!

Deed mijn moeder thuis altijd met gehakt en rosbief. En kip is lekkerder zelfgebraden/ gegrild dan voorgesneden. Nog goedkoper ook denk ik, en je kunt je eigen kruiden gebruiken!
Heb je ook gelijk in....
Vandaar dus mijn twijfel...

Hmm, rosbief!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57978235
Thanks Rewimo!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 11 april 2008 @ 13:18:53 #224
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57980626
quote:
Op vrijdag 11 april 2008 11:29 schreef Rewimo het volgende:
Heb niet het hele topic gelezen maar ik begrijp dat hij wel appels eet?

Hier een recept voor appelchips

Gaan alleen maar appels in en eventueel kaneel

Lekker om te snacken
dat heeft mijn broer gister gemaakt, maar gétver wat is dat vies zeg
heel muffig en binnen notime is het niet knapperig meer
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57980724
Muck...

Weten we dat ook weer...

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')