abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_109398053
quote:
11s.gif Op donderdag 22 maart 2012 17:19 schreef Catch22- het volgende:


Mijn vaste recept. Ziet er wat armoedig uit zo, maar is wel heerlijk :)
Investeer eens in goede broodjes!
  donderdag 22 maart 2012 @ 20:10:25 #227
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_109400700
quote:
11s.gif Op donderdag 22 maart 2012 18:33 schreef Bizznitch het volgende:

[..]

Cheddar en "???" kaas?
Ziet er :~ uit..
Jon belegen. Die doe ik er in de pan al op.

Broodjes zijn burger buns die onder de grillplaat zijn geweest.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  donderdag 22 maart 2012 @ 20:11:14 #228
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_109400757
hamburgers met kaas zijn geen hamburgers :(
  donderdag 22 maart 2012 @ 20:11:26 #229
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_109400768
Oja en t zijn 250grams biefburgers van de marktslager. Bam!
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_109574859
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2008 19:54 schreef Flurry het volgende:
De snackbar aan de Kerklaan in Groningen maakt z'n eigen hamburgers en die zijn echt geweldig :)
De drie keer dat ik daar eten weg had was ik misselijk na de tijd.
pi_109575720
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2012 20:11 schreef THEFXR het volgende:
hamburgers met kaas zijn geen hamburgers :(
Die vierkante plakjes "cheddar" zijn vaak ook maar heel gedeeltelijk kaas.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_109576635
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2012 08:41 schreef tjoptjop het volgende:
tartaar is evenals gehakt een vrij loze term. Want waar bestaat het uit :P

tartaar zoals de slager en supermarkt verkoopt is imho te mager voor een lekkere burger.
Daarbij is tartaar veel te mager, dan zit je met minder dan 20% vet. Da's wel de ondergrens voor een goeie burger. Voor een echt mals en sappig exemplaar kan je beter richting de 30% vet gaan. Dan zijn entrecotes enzo ook te mager, en daarnaast heeft een entrecote niet enorm veel smaak. Een entrecote bijvoorbeeld is populair vanwege de malsheid, maar als je hem door de vleesmolen heen gooit, boeit dat ook niet meer.

Gewoon enigzins vette stukken uit de hals of bil is prima. Belangrijker is de smaak, en die hangt ook weer samen met het beest dat je eet. Het verschil tussen rundvlees van de Appie en wat bij ons thuis uit de weide komt proef je. Zeker als het ook goed gehangen heeft, etc... Geef dus wat meer geld uit bij een goeie slager, maar bespaar geld door geen entrecote te kopen.

Oh, en maal zelf (of laat de slager het voor je neus doen), dan vermijd je tenminste alle toevoegingen.
"The fact that most people are too stupid to know how dumb they really are, is the fabric holding our society together"
"Money might not buy happiness, but I'll take my fucking chances"
pi_109576852
In Londen heb ik deze gegeten bij Giraffe Burger. Heerlijk stuk vlees precies goed.



Als ik ze zelf maak neem ik 2 tartaartjes en bak ze medium rare.
pi_109577135
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 maart 2012 18:55 schreef Yellowcard het volgende:
In Londen heb ik deze gegeten bij Giraffe Burger. Heerlijk stuk vlees precies goed.

[ afbeelding ]

Als ik ze zelf maak neem ik 2 tartaartjes en bak ze medium rare.
Giraffe is wel ok, maar je kunt in Londen echt een stuk beter krijgen. Qua keten zou ik altijd Byron bovenaan zetten, als je dan toch voor gemak kiest.
"The fact that most people are too stupid to know how dumb they really are, is the fabric holding our society together"
"Money might not buy happiness, but I'll take my fucking chances"
pi_109577627
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 maart 2012 18:24 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Die vierkante plakjes "cheddar" zijn vaak ook maar heel gedeeltelijk kaas.
Daarom ook



als ik ze zelf maak
pi_109579235
Maar dat smelt voor geen meter toch?
  dinsdag 27 maart 2012 @ 20:47:26 #237
16715 Mylene
*schatje*
pi_109582083
http://www.burger-bar.nl

Ze hebben ook hamburgers van Wagyu rundvlees, betaal je wel het dubbele.

Verder http://www.burgermeester.eu.
  dinsdag 27 maart 2012 @ 20:47:58 #238
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_109582113
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 maart 2012 17:59 schreef KaheemSaid het volgende:

[..]

De drie keer dat ik daar eten weg had was ik misselijk na de tijd.
Papa Joe's is ook dé tent voor hamburgers in Groningen.

De biefburgers die ik gebruik zijn dezelfde als die zij gebruiken :)
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_109588152
quote:
11s.gif Op dinsdag 27 maart 2012 20:47 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Papa Joe's is ook dé tent voor hamburgers in Groningen.

De biefburgers die ik gebruik zijn dezelfde als die zij gebruiken :)
Papa Joe's _O_ Voor mij heeft nog geen andere burger daaraan getipt.

Zeg... Waar haal je die burgers?! :9~
Oh, and that's a bad miss!
  dinsdag 27 maart 2012 @ 22:30:59 #240
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_109588352
Marktslager op de vismarkt (di, vr en za)
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_109588579
quote:
11s.gif Op dinsdag 27 maart 2012 22:30 schreef Catch22- het volgende:
Marktslager op de vismarkt (di, vr en za)
100x _O_

Enneh... hoe maak jij ze klaar? :@
Oh, and that's a bad miss!
  dinsdag 27 maart 2012 @ 22:38:37 #242
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_109588948
Grillpan hard opstoken, burgers zonder olie in de pan, minuut of drie per kant en dan op gevoel checken of het klaar is.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_109589164
quote:
11s.gif Op dinsdag 27 maart 2012 22:38 schreef Catch22- het volgende:
Grillpan hard opstoken, burgers zonder olie in de pan, minuut of drie per kant en dan op gevoel checken of het klaar is.
Bedankt! ^O^ Dat gaat zeer binnenkort gebeuren :9~
Oh, and that's a bad miss!
  dinsdag 27 maart 2012 @ 22:53:08 #244
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_109589965
Peper en zout vlak ervoor naar smaak toevoegen.

Sausje maak ik van mayo, ketchup, kleine stukjes augurk en kleine stukjes rode ui.

En ik doe meestal vlak na het draaien jong belegen op de hamburger. Op het broodje doe ik eerst een laagje saus met daarop een plakje sla met daarop cheddar. Daar gaat de hamburger op. Daarboven op doe ik bacon (meebakken met hamburger), tomaat en (rode) ui. Bovenkant van het broodje besmeer ik ook met saus.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_109600111
Niemand een gebakken eitje op de burger erbij?
hij kan altijd nog bacardi gaan serveren in het cafe van Lock, Stock and Two Smoking Barrels
  woensdag 28 maart 2012 @ 11:16:08 #246
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_109600181
heb ik wel eens gedaan... Maar dat is wel een beetje extreem

(wel extreem lekker tho)
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_109601697
quote:
0s.gif Op woensdag 28 maart 2012 11:13 schreef mister_popcorn het volgende:
Niemand een gebakken eitje op de burger erbij?
Ja en dan de dooier die er lekker overheen druipt :9

Wordt wel een enorme kliederzooi overigens :')
  woensdag 28 maart 2012 @ 11:52:53 #248
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_109601718
dat wordt het sowieso wel.

ik haat dit kuttopic trouwens. Elke keer krijg ik nu zin in een hamburger.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_109604878
quote:
14s.gif Op dinsdag 27 maart 2012 20:47 schreef Mylene het volgende:
http://www.burger-bar.nl

Ze hebben ook hamburgers van Wagyu rundvlees, betaal je wel het dubbele.

Verder http://www.burgermeester.eu.
En die zijn me toch lekker.... Burger Bar is echt lekker
pi_109605616
quote:
14s.gif Op dinsdag 27 maart 2012 20:47 schreef Mylene het volgende:
http://www.burger-bar.nl

Ze hebben ook hamburgers van Wagyu rundvlees, betaal je wel het dubbele.

Verder http://www.burgermeester.eu.
Burgerbar maar een keer proberen dan, hoewel ik bang ben dat ik in Londen teveel verwend ben. Een burger van Wagyu is trouwens wat onzinnig. Wagyu is vooral geliefd om zijn malsheid en sappigheid. Malsheid boeit natuurlijk niet in een burger, en sappigheid krijg je ook door van een gewoon goed rund meer dan 20% vet in de mix te nemen...

Daarnaast zal het ook wel een vaag Wagyu-aftreksel zijn, in Nederland zie je nauwelijks echt goed Wagyu vlees.
"The fact that most people are too stupid to know how dumb they really are, is the fabric holding our society together"
"Money might not buy happiness, but I'll take my fucking chances"
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')