huhggh | vrijdag 7 maart 2008 @ 15:57 |
Duidelijke titel lijkt mij. Wie zou mij opweg kunnen helpen in mijn zoektocht naar een restaurant , of andere eetgelegenheid in Nederland, waar ik een cavia kan eten? In Peru is het normaal om dat te eten, maar aangezien Peru te ver is zoek ik in Nederland zelf naar mogelijkheden hiervoor. Helaas kan ik op internet niks vinden om dit in ons land ergens te kunnen eten. Als niemand het hier weet zou ik nog een willekeuruge kok van een restaurant kunnen opbellen om te vragen of dit op verzoek anders zou kunnen. De vraag is dan natuurlijk of zo'n kok ook weet hoe die een cavia goed moet bereiden. Wie zou mij hiermee op weg kunnen helpen? Alvast bedankt. | |
pfefferkatze | vrijdag 7 maart 2008 @ 15:58 |
Even aan de slager vragen misschien heeft ie nog wel een kennisje. Keer bij 6pack aten ze die dingen geloof ik. | |
DroogDok | vrijdag 7 maart 2008 @ 15:59 |
Je zou het zelf toch ook kunnen doen? Lijkt me opzich wel interessant, zou ook best eens hond of kat willen proeven ![]() | |
huhggh | vrijdag 7 maart 2008 @ 16:02 |
quote:Lijkt mij geen goed plan, alhoewel ik wel een korte handleiding hierover had gevonden. Ik laat dit ook liever over aan een professional, aangezien ik mij hiermee op onbekend terrein bevindt. | |
admiraal_anaal | vrijdag 7 maart 2008 @ 16:02 |
koop een cavia, maak filmpje en post het ![]() ![]() ![]() | |
Vandaag... | vrijdag 7 maart 2008 @ 16:15 |
moet je wel zo´n grote nemen![]() | |
huhggh | vrijdag 7 maart 2008 @ 16:52 |
Ik had gelezen dat ze in Peru een ras voor consumptie gebruiken die uit 3 andere rassen voortkomt. Iemand hier met bruikbare tips? PS: ik wil er best foto's van maken, maar ik ga het niet zelf bereiden. Maar voor foto's moet ik wel wat te eten hebben natuurlijk, dus wie kan mij hiermee op weg helpen naar een flexibele restaurant die dit zou kunnen/willen? | |
Flatline____ | vrijdag 7 maart 2008 @ 17:11 |
![]() Typisch een klusje voor de Swedish Chef ![]() | |
huhggh | vrijdag 7 maart 2008 @ 17:16 |
Alhoewel grappig bedoeld, is mijn vraag weldegelijk serieus. Ik ben daadwerkelijk hiernaar op zoek namelijk. Dus serieuze reacties zijn ook welkom.....zeg maar. | |
Mirjam | vrijdag 7 maart 2008 @ 17:27 |
wat is er naar aan dit topic ![]() ik vind het wel een grappige vraag eigenlijk, kan me best voorstellen dat TS het eens wil proberen. | |
Vandaag... | vrijdag 7 maart 2008 @ 19:08 |
quote:Cuy heet dat ras. | |
Sapstengel | vrijdag 7 maart 2008 @ 19:17 |
Het moet best te doen zijn, als je weet welke stukken je moet eten. Lijkt me voor een slager niet moeilijk om organen te herkennen en het schoon te maken. Dan alleen nog bereiden. | |
huhggh | vrijdag 7 maart 2008 @ 20:32 |
quote:Ik zal een dezer dagen eens vragen bij wat dieren-speciaalzaken hoe je aan dat ras kan komen. Ik zal maar niet vertellen waar ik ze daadwerkelijk voor nodig heb, anders moet ik dat weer gaan uitleggen. Maar denken julie dat het zeer vreemd zou zijn als ik aan een kok, of chef-kok, zou vragen om dit voor mij te bereiden? Krijgen deze mensen wel eens vreemde verzoeken van gasten? Wellicht op dit forum wat (chef-)koks die hier wat over kunnen delen? | |
golfer | vrijdag 7 maart 2008 @ 21:18 |
Als je een recept zoekt kan je dat hier vinden. Eet smakelijk. ![]() | |
ivetje | vrijdag 7 maart 2008 @ 21:21 |
Volgens mij is het verboden in Nederland, dus een restaurant vinden wat het maakt wordt lastig ![]() ![]() | |
Lucille | vrijdag 7 maart 2008 @ 21:23 |
quote:In Ecuador is Cuy gewoon de algemene naam voor cavia. Volgens mij is het dus geen ras-specifieke naam. En hij smaakte prima trouwens. ![]() | |
Lucille | vrijdag 7 maart 2008 @ 21:25 |
quote:Weinig verschil tussen een cavia of een konijn qua aanbaarheidsfactor. Maar konijn vind ik lekkerder smaken. ![]() | |
ivetje | vrijdag 7 maart 2008 @ 21:26 |
quote:Maar ik heb hier thuis geen 3 konijnen in ee hok zitten ![]() ![]() | |
Aoristus | vrijdag 7 maart 2008 @ 21:28 |
Als je zoiets gevonden hebt, ik wil ook mijn tanden wel eens in een hond zetten. Misschien is daar ook een adresje voor | |
Lucille | vrijdag 7 maart 2008 @ 21:52 |
quote:Ook niks mis met paard. ![]() | |
ivetje | vrijdag 7 maart 2008 @ 21:55 |
Dit zou je toch voor geen goud willen opeten ![]() ![]() ![]() | |
Flatline____ | vrijdag 7 maart 2008 @ 22:43 |
quote:Oeww, kijk die oortjes!! Die worden lekker knapperig als je ze opbakt! Jummie ![]() | |
_Arual_ | zaterdag 8 maart 2008 @ 10:10 |
![]() ![]() | |
Isabeau | zaterdag 8 maart 2008 @ 10:12 |
quote:D Het lijkt mij niet verboden, ik zou niet weten waarom. En paarden, kalfjes, konijntjes en lammetjes zouden wel mogen? Die zijn niet te lief om op te eten? Welke dieren er in een land wel of niet worden gegeten is gewoon een kwestie van gewoonte. In India gruwen ze van het idee dat wij hier koeien eten en wij gruwen van het idee dat er in Korea honden worden gegeten. Ik heb ooit ergens gelezen dat Jezus en zijn discipelen bij het laatste avondmaal ook cavia aten. Ik weet niet of dit klopt of een fabeltje was, maar dan zou je je in goed gezelschap bevinden ![]() Ik heb geen tips over een restaurant in Nederland en verwacht zelf niet dat het hier geserveerd wordt. Misschien is op vakantie naar Zuid-Amerika gaan een keer een optie ![]() | |
SeLang | zaterdag 8 maart 2008 @ 10:22 |
quote:Hond is typische winterkost. Je krijgt het er heel warm van (ook na het eten). Ik heb het weleens gegeten in Donguan, zuid China | |
slaveloos | zaterdag 8 maart 2008 @ 10:31 |
een vriend van me heeft een keer een rat gegeten die hij zelf moest doden in een laboratorium. Hij vond het niet erg lekker | |
#ANONIEM | zaterdag 8 maart 2008 @ 10:35 |
quote:Waarom zou het verboden zijn? quote:Lijkt me sterk, omdat cavia's uit Zuid-Amerika komen, en er nog niet veel contact was met Zuid-Amerika in die tijd. | |
SeLang | zaterdag 8 maart 2008 @ 10:37 |
quote:In een kerk ergens in Peru (Arequipa als ik het me goed herinner) hangt een oud schilderij waarop het Heilig Avondmaal staat afgebeeld. Daarop staat inderdaad afgebeeld dat er cavia wordt gegeten. Dat heeft natuurlijk niets te maken met een correcte historische interpretatie maar wel met het feit dat locale kunstenaars (die natuurlijk nooit buiten hun eigen land/ streek waren geweest) zich een voorstelling probeerden te maken van de vertellingen uit de Bijbel en de situatie daarom in hun eigen belevingswereld plaatsten. Cavia is daar een normaal gerecht en dus een logisch Heilig Avondmaal. Je ziet ook op veel schilderijen in kerken in die omgeving dat Jezus op een inca lijkt. Sowieso interessant om te zien hoe in streken waar voornamelijk 'indianen' leven (bijvoorbeeld sommige plaatsen in Peru, Bolivia en Guatemala) dat zij het katholieke geloof gemengd hebben met hun 'eigen' godsdienst. Je ziet de meest bizarre tradities en rituelen. | |
Muck | zaterdag 8 maart 2008 @ 10:39 |
quote:chickin' in the basket! maar even ontopic... ik eet ook paard, koe, lieve aaibare lammetjes, biggetjes en kalfjes, dus cavia zou ik ook zo proberen hoor ![]() | |
ColdFeet | zaterdag 8 maart 2008 @ 10:50 |
quote:True. Maar het lijkt me niet bij voorbaat heel lekker, cavia. Te klein, ofzo. | |
Muck | zaterdag 8 maart 2008 @ 11:22 |
quote:het lijkt mij ook niet erg lekker hoor, te weinig vlees aan teveel botjes en volgens mij veel peesjes enzo maar stiekem ben ik er best nieuwsgierig naar | |
NED | zaterdag 8 maart 2008 @ 11:38 |
quote:Wat denk je nou zelf! ![]() ![]() ![]() | |
NED | zaterdag 8 maart 2008 @ 11:39 |
quote:Misschien een nieuw "kunstprojectje" voor die ene, hoe heet ze ook alweer, Tinkebell of iets. Je weet wel, die met die handleiding hoe je van je eigen kat een handtasje kon maken ![]() ![]() | |
Muck | zaterdag 8 maart 2008 @ 11:41 |
quote: ![]() ![]() ze had toch ook pas iets met cavia's of hamsters ofzo in gekleurde plastic ballen? | |
NED | zaterdag 8 maart 2008 @ 11:44 |
Die bedoel ik ja ![]() | |
Erasmo | zaterdag 8 maart 2008 @ 12:35 |
quote:Ik krijg een idee voor een leuke meet als ik dit lees ![]() | |
Muck | zaterdag 8 maart 2008 @ 13:54 |
zeg ColdFeet, van een capibara kun je dan volgens mij wel weer een aardige steak snijden ![]() | |
tonks | zaterdag 8 maart 2008 @ 13:54 |
quote:Misschien is jezus daarom dood ![]() "Kip was lekker jezus!" Dat was cavia mongolen ![]() ![]() ![]() | |
ivetje | zaterdag 8 maart 2008 @ 20:22 |
quote:Dat is volgens mij geen capibara hoor. Die zien er heel anders uit. Dit is een capibar ![]() ![]() | |
tonks | zaterdag 8 maart 2008 @ 20:23 |
quote:Volgens mij is dat hezelfde dier ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 8 maart 2008 @ 20:29 |
quote:Wel in F&F posten dan eej ![]() | |
4EverBlackEyed | zaterdag 8 maart 2008 @ 22:34 |
quote:Wat jij postte was/ is een wombat, een compleet ander dier dus. Overigens, ot, volgens mij is caviavlees vrij vet.. dus of het echt lekker is. | |
ivetje | zaterdag 8 maart 2008 @ 22:48 |
quote:Uhm...check z'n neus + bek eens. Dat ziet er toch heel anders uit. En het is idd een Wombat wat er gepost was. Kijk maar ![]() ![]() Het is niet eens familie van elkaar. De Wombat is een buideldier en de Capibara is een knaagdier. De grootste ter wereld overigens. Maar goed, verder maar weer OT. Wilde dit alleen even recht zetten aangezien de Capibara 1 van mijn favo dieren is ![]() | |
_Arual_ | zaterdag 8 maart 2008 @ 22:52 |
Ach, bij Burgers hoorde ik een man zeggen dat een capibara een vogelbekdier zonder vogelbek was... Om in de CUL-sferen te blijven: 'Vroegah' toen de christenen Amerika koloniseerden, werd er opeens een regel ingevoerd dat er niet altijd vlees gegeten mocht worden. De plaatselijke bevolking vroeg of ze wel capibara's mochten eten op die dag: dat zijn waterdieren. De Europeanen begrepen het verkeerd, dachten dat capibara's vissen waren - en vis mocht wel gegeten worden. | |
4EverBlackEyed | zaterdag 8 maart 2008 @ 22:52 |
quote:Capibara's zijn tof. Als ik in de dierentuin ben, ga ik altijd even kijken of ze capibara's hebben. | |
ivetje | zaterdag 8 maart 2008 @ 22:56 |
quote:Haha, ik ook ![]() ![]() | |
Flatline____ | zondag 9 maart 2008 @ 03:39 |
quote:Aangebrande aardappels ![]() | |
Bolkesteijn | zondag 9 maart 2008 @ 03:42 |
quote:Wat is het verschil met bakken? | |
Lucille | zondag 9 maart 2008 @ 14:25 |
Tijd voor een cavia eetmeeting ![]() | |
tonks | zondag 9 maart 2008 @ 14:33 |
quote:OK sorry ![]() ![]() | |
#ANONIEM | zondag 9 maart 2008 @ 14:40 |
quote:Ik bied mijn cava's aan, wil er toch vanaf ![]() | |
Captain_Fabulous | zondag 9 maart 2008 @ 15:14 |
quote:En Capibara's staan ook wel bekend als waterhaas. Dus dan is de weg naar de pan wat korter mischien. | |
RedGuy | zaterdag 22 maart 2008 @ 09:33 |
Als we dan toch afwijken, ik zou wel eens Giraffe willen proberen te eten. | |
Captain_Fabulous | zaterdag 22 maart 2008 @ 12:18 |
quote:Sla je slag eens als je in de diereentuin bent, of mogen ze niet meer bewegen ![]() | |
-Mellow- | zaterdag 22 maart 2008 @ 15:51 |
quote:wat n fukking onzin. Koeien zijn ook lief. en lekker. | |
Leef | maandag 24 maart 2008 @ 08:51 |
quote:Je hebt ook een restaurant waar ze je meegebrachte verse mensen placenta marineren en bakken en dan feestelijk opdienen zodat je hem met het hele gezin gezellig kan opeten bij wijze van baby shower. Ik dacht dat dat een soort onsmakelijke 1 april grap was ofzo, maar het is echt waar. Ik heb het zien gebeuren op televisie, kort voor ik naar de wc moest om over te geven. Dus als dat kan, kan een cavia vast ook nog wel ergens. | |
huhggh | maandag 24 maart 2008 @ 09:15 |
quote:Leef, Weet je ook welk restaurant dat doet? Mijn kennis stelde onlangs namelijk voor dat hij het zou bereiden. Maar ik heb daar niet zo veel vertrouwen in, tenzij het natuurlijk echt niet anders kan. Ik ben van mening dat je ook enigszins bekend moet zijn met het bereiden van een breed spectrum aan knaagdieren om een cavia ook goed te kunnen "ontleden". Anders krijg ik straks zo'n Japanse kogelvis-verhaal waarbij we per ongeluk iets binnen hebben gekregen wat niet zo verstandig was.... Dat is eigenlijk het enige nog wat mij tegenhoud. Ik heb inmiddels wel een paar fokkers gevonden die het juiste cavia-ras fokken in Nederland en België. | |
Leef | maandag 24 maart 2008 @ 13:14 |
Ik weet zo geen restaurant wat dat doet. Als ik het zou doen (en ik heb geen idee waarom jij per se een cavia moet eten) zou ik een vakman van een slager opzoeken en hem vragen om advies. Ik weet wel een paar goeie slagers in de randstad als ik je daarmee kan helpen. Pm me dan maar. | |
huhggh | maandag 24 maart 2008 @ 17:36 |
quote:Waarom eet jij wat je eet? Eten is nu eenmaal een subjectieve keuze. Ik kies er simpelweg voor omdat ik het nog niet eerder gegeten heb. | |
TheFreshPrince | maandag 24 maart 2008 @ 17:57 |
Biancavia d'r cavia is toch overleden? ![]() | |
Leef | dinsdag 25 maart 2008 @ 01:52 |
quote:Een betere vraag is waarom eet ik niet wat ik niet eet. Maar goed die moet ik aan mezelf stellen. [ontopic] | |
Morwen | dinsdag 25 maart 2008 @ 02:03 |
Waarom zou je een cavia op willen eten? Ik voel die behoefte gewoon niet, misschien als ik echt honger heb. Er is zoveel keuze bij de slager enja, in bepaalde landen is dat normaal. Maar zitten wij daar? Nee dus, als je perse cavia wil eten ga dan in de bergen van Siberie wonen ofzo...... Hier eten we koe, varken, kip, schaap enzo. Desnoods paard, konijn, hert. Struisvogel vind ik ook zo'n kansloos product, die beesten leven hier niet. Hou je gewoon bij de fauna van je eigen land. | |
Leef | dinsdag 25 maart 2008 @ 02:14 |
Wat is dat nou voor onzin. Ik eet toch ook geen mensenvlees? | |
RijstNatie | dinsdag 25 maart 2008 @ 02:21 |
Waar is Biancavia nou? | |
Mr.Noodle | dinsdag 25 maart 2008 @ 02:22 |
Ik meen me te herinneren dat hier een paar jaar geleden ook nog een topic was hierover en er een Modje er een slotteke op gooide.. ![]() | |
Morwen | dinsdag 25 maart 2008 @ 02:23 |
quote: ![]() | |
Mr.Noodle | dinsdag 25 maart 2008 @ 02:24 |
En struisvogels worden geloof ik in NL ook gefokt voor de vleesconsumptie.. ![]() | |
Morwen | dinsdag 25 maart 2008 @ 02:28 |
quote:Opzouten met die immigranten ![]() Al is een Argentijnse biefstuk ![]() | |
4EverBlackEyed | dinsdag 25 maart 2008 @ 02:29 |
quote:Ja dat klopt, er zijn heuse struisvogelfarms. Op uitzendinggemist.nl kun je de serie: " kijk een koe ' opzoeken, daarin komt ook een struisvogelfarm in voor. Die mensen aten alles met struisvogel. ![]() | |
Mr.Noodle | dinsdag 25 maart 2008 @ 02:29 |
Ach het is gewoon goedkoper die meuk, volgens mij tegenwoordig ook te vinden in je Big Mac ![]() ![]() | |
Morwen | dinsdag 25 maart 2008 @ 02:31 |
quote:Struisvogel ![]() | |
4EverBlackEyed | dinsdag 25 maart 2008 @ 02:32 |
quote:Ik geloof dat Siberie een beetje te koud voor ze is. ![]() | |
4EverBlackEyed | dinsdag 25 maart 2008 @ 02:33 |
quote:Tja, voor mij hoeft het ook niet. Maar het begint vrij algemeen te worden. Er wordt in de lokale supermarkt "gewoon" struisvogelbiefstuk verkocht.. | |
vronie | dinsdag 25 maart 2008 @ 02:42 |
quote:Wat een eng figuur ben jij | |
Morwen | dinsdag 25 maart 2008 @ 02:44 |
quote:Ik ga dus echt geen vogelvlees eten, vogels worden gevangen en gedood door andere vogels en heel afentoe door een roofdier op de grond. De mens moet met de poten van vogels afblijven, mijn mening. Struisvogels moeten echt neergehaald worden voor consumptie en waarom? Een struisvogel is een wild dier, een koe niet. Nouja, krom misschien, maar laat wilde dieren lekker met rust. | |
Vandaag... | dinsdag 25 maart 2008 @ 04:15 |
quote: quote:een kip is geen vogel? ![]() | |
Captain_Fabulous | dinsdag 25 maart 2008 @ 11:43 |
quote:Hier snap ik niets van????? Elke vogel die we eten is in gevangenschap gefokt, dus tenzij jij je eigen eenden en duiven schiet heb je daar weinig last van??? quote:Omdatze lekker zijn mischien? Als je zoveel moeite hebt met vlees, wordt dan vegetarier. quote:Wild is lekker. | |
CraZaay | dinsdag 25 maart 2008 @ 12:24 |
quote:Ik heb kat op, delicatesse in Helmond (waar een kennis woont) ![]() ![]() | |
CraZaay | dinsdag 25 maart 2008 @ 12:25 |
quote:Ieder dier is van oorsprong wild natuurlijk, en een struisvogel van een struisvogelfarm is net zo wild als een koe op de boerderij. | |
4EverBlackEyed | dinsdag 25 maart 2008 @ 12:28 |
quote:Kat? ![]() Overigens, roofdieren (katten dus ook) smaken toch niet echt lekker? | |
CraZaay | dinsdag 25 maart 2008 @ 12:31 |
quote:Ja, kat. Smaakt naar konijn, en ziet er klaargemaakt ook vrijwel hetzelfde uit qua botten en structuur van het vlees. | |
Ps2K | dinsdag 25 maart 2008 @ 12:40 |
Je kunt online wel vinden hoe je de cavia het beste kunt doodmaken en slachten. Het is een lastig truukje dus ik zou even een paar cavia's kopen om het uit te proberen. (kosten toch niks) Volgens mij kun je het beste net als bij een kip de tong doorsnijden en hem aan de achterpoten ophangen om te laten leegbloeden. Voorzichtig bij de lies een snee maken en hem langs de buik zeer voorzichtig opensnijden (pas op dat je geen ingewanden raakt!) De cavia bij de onderbuik opensnijden en dan met je hand er in om voorzichtig de ingewanden lossnijden / trekken. | |
beelz | dinsdag 25 maart 2008 @ 13:00 |
-edit- [ Bericht 99% gewijzigd door Muck op 26-03-2008 11:28:27 (spoiler) ] | |
Daffodil31LE | woensdag 26 maart 2008 @ 00:01 |
quote:Ongetwijfeld. Maar dit is een leuk topic en kan erg handig worden voor mij. Als er tenminste iemand mij kan vertellen waar ik waterkonijn zou kunnen eten. Oud Vlaams recept. Lijkt me extreem smakelijk. | |
refused. | woensdag 26 maart 2008 @ 00:14 |
-edit- [ Bericht 99% gewijzigd door Muck op 26-03-2008 11:28:53 (reactie op edit) ] | |
Leef | woensdag 26 maart 2008 @ 09:15 |
quote:Nou ja in Vlaanderen dan dus. In Nederland zullen er niet veel restaurants zijn die dat serveren. Want in het Nederlands heet het beest een Muskusrat (klinkt niet heel smakelijk he?) ipv Waterkonijn, en wordt het gezien als ongedierte. Is het ongedierte trouwens. Zie de wikipedia. Terwijl het biologisch gezien helemaal geen rat of familie van de ratten is. Maar wel een rotbeest. Ze kunnen er in Belgie lekkere soep mee maken inderdaad. Als ik zelf naar een restaurant zou zoeken die dat soort dingen klaarmaakt, zou ik zo ver mogelijk naar het zuiden gaan. Kijken of daar een gesjeesde expat Vlaming een restaurant heeft opgezet. Of vraag het bij Belgische restaurants die je overal hebt. In Amersfoort heb je er 1 die een goeie naam heeft, in een zijstraat van dat pleintje met al die restaurants, zijstraat van de Langestraat, hoe heet het daar ook alweer. Kan het niet vinden. In Amsterdam heb je www.restaurantlieve.nl, misschien weten die meer. .. beetje duf maar ik doe het toch maar... www.iens.nl is een goede plek om allerlei soorten restaurants te zoeken. [ Bericht 3% gewijzigd door Leef op 26-03-2008 10:08:34 ] | |
CraZaay | woensdag 26 maart 2008 @ 09:19 |
quote:Conceptrestaurant, heb er nog nooit belgisch personeel kunnen ontdekken ![]() | |
Leef | woensdag 26 maart 2008 @ 09:37 |
quote:Dakhazen zeiden ze in de oorlog. Niet vragen wat het is of van welke buurvrouw die was, gewoon je bord leegeten. Morgen eten we weer dakhaas. | |
CraZaay | woensdag 26 maart 2008 @ 09:53 |
quote:Ja, het is een "traditie" die is ontstaan tijdens de oorlog. Ik ken een gezin wat regelmatig konijn eet, terwijl ik weet dat papa stiekem kat staat te koken ![]() |