piepster | vrijdag 7 maart 2008 @ 14:05 |
Ja, ik heb dus net 4 kilo kipkluifjes gekocht op de markt: ![]() Monitor een kwartslag naar links kantelen, geen zin om weer opnieuw te uploaden. Zondag ga ik ze opeten (niet alleen, ik heb hulptroepen opgeroepen). Ik heb alleen nog niet echt veel inspiratie qua recepten, dus vandaar mijn vraag: Post hier je lekkerste kipkluifrecepten! | |
zoalshetis | vrijdag 7 maart 2008 @ 14:08 |
nachtje marineren in citroensap, tamarinde, sambal, sesamolie en ketjap. bruin aanbakken in pan. in ovenschaal (180 graden) 30 minuten afbakken. | |
tinny | vrijdag 7 maart 2008 @ 14:32 |
mag nog een teentje knoflook bij bovenstaande... en let op nietteveel sesamolie | |
DroogDok | vrijdag 7 maart 2008 @ 14:48 |
Zou wat verschillende marinades maken. zoet-zuur, honing-mosterd, ketjap, etc. En dan een paar verschillende schalen maken. | |
jpg97 | vrijdag 7 maart 2008 @ 15:15 |
Koop bij de toko zo'n zakje Kentucky Fried Chicken kruiden + meel ![]() Kost maar 1.75 ofzo ![]() | |
boyv | vrijdag 7 maart 2008 @ 15:18 |
ff opwarmen in de magnetron | |
zoalshetis | vrijdag 7 maart 2008 @ 15:22 |
of gewoon in de oven. vleugeltjes met zacht geworden ganzenvet (roomboter mag ook)/zou/peper/gehakte knoflook & verse rozemarijn bestrijken en tijdens het bakken (op 180-200 graden) paar keer bedruipen met een lepel. verbrand je niet. | |
zoalshetis | vrijdag 7 maart 2008 @ 15:23 |
quote:eindelijk iets wat een moslim of dhimmi mag eten en meteen zo onculinair... ![]() ![]() | |
piepster | vrijdag 7 maart 2008 @ 17:25 |
@zoalshetis: hoe lang moeten ze ongeveer in de oven? | |
Underdoggy | vrijdag 7 maart 2008 @ 17:29 |
Ik zou ze redelijk lang doen, 40/45 minuten op 180 graden. Door de botten in de vleugels worden ze lekker gaar en goed warm van binnen. | |
Trusten | vrijdag 7 maart 2008 @ 22:14 |
Ketjap, sambal, djahe, knoflookpoeder en currysaus door elkaar mengen. Voeg de kipkluifjes erbij en meng alles goed door elkaar zodat de kipkluifjes helemaal bedekt zijn met marinade. Zet ze 1 uur in de koelkast. Bedek je (oven)bakplaat met folie (dat scheelt schoonmaken) en verdeel de kipkluifjes erover. 20 tot 30 minuutjes in de over op 220C en klaar ben je. Of Per 2 kilo: 2 uien, 3 el ketjap, mespunt trassi, zakje santen van conimex, laos, ketoembar, suiker, sambal oelek Kippevleugeltjes 5 minuten frituren op 180C, en uien snipperen. Uien fruiten, trassi, loas, ketoembar, ketjap en flink wat sambal erbij. Santen aanmaken met water volgens gebruiksaanwijzing en scheutje voor scheutje bij het mengsel doen totdat een lekker iets dikker papje ontstaat. Hierna op redelijk hoog vuur suiker erbij tot dat een stroperige substantie ontstaat. Nu kippevleugeltjes erbij, goed doorscheppen en nog 20 minuten op laag vuur laten staan en af en toe doorscheppen ![]() [ Bericht 24% gewijzigd door Trusten op 07-03-2008 22:25:31 ] | |
tinny | zaterdag 8 maart 2008 @ 08:30 |
ik heb nu zo'n honger gekregen dat ik vandaag ook kipkluifjes ga maken! (voor morgen) dit roept om foto's!!! | |
PizzaSalami | zaterdag 8 maart 2008 @ 08:36 |
Bij ons is de markt op zaterdag ![]() | |
piepster | zaterdag 8 maart 2008 @ 15:36 |
Dank allen voor de suggesties! Ik ga het bovenste recept van Trusten maken. Verder neem ik de tip van DroogDok ter harte en maak ik verschillende soorten. Voor honing mosterd heb ik zelf nog een recept, dus die doe ik ook en verder het idee van zoalshetis met rozemarijn. Hier de honing mosterd marinade van mezelf: Mosterd, honing, gemalen mierikswortelpasta, knoflook en rozemarijn door elkaar blenderen, kip erin en in de oven. Blijf vooral recepten posten, die kan ik een andere keer wel weer gebruiken. | |
Coolfool | zaterdag 8 maart 2008 @ 16:01 |
Ingredienten voor 1 kilo kipvleugeltjes: 1 kilo kipvleugeltjes 2 el. olijfolie ruim 1 el oestersaus 1 el ketjap 1,5 cm gember 1 tl kerrie 1 tl paprikapoeder 2 tl cayennepeper 1 kleine el bruine basterdsuiker 1 zakje kipkruiden 1 teentje knof! Bereidingswijze: Spoel eerst de kipvleugeltjes af onder de kraan en dep ze droog met een stuk keukenpapier. Doe ze in een ovenschaal. Doe alle ingredienten bij de vleugeltjes (het teentje knoflook eerst even persen en de kipkruiden zonder zakje!). Alles even lekker door elkaar mengen en nog een uurtje laten staan. Dan de oven voorverwarmen op 180 graden en als de oven warm is kunnen ze erin. Ieder kwartier even omroeren tot ze er een uurtje in staan. Vleugeltjes eruit, niet vergeten te blazen want ze zijn heet! Ook erg lekker met een beetje chilisaus of natuurlijk knoflooksaus. Maar waar is dat niet lekker bij! | |
SHE | zaterdag 8 maart 2008 @ 17:06 |
de allersimpelste; en allerlekkerste neem een pot paprikapoeder neem een fles zoete chilisaus strooi per pak de paprikapoeder meer dan rijkelijk over de kluifjes en ga er met je handen in; even goed alles inwrijven je handen wel wassen he! en daarna natuurlijk ook. dan pak je een partij ovenschalen; verdeelt de kluifjes erover en dan ga je los met de fles chili Schudden maar; nog een beetje..ja...nog een plens. Even omscheppen en dan keihard nog een paar scheuten ![]() Dan gooi je de bende op 220 graden in de oven voor 45 minuten en je hebt keihard de lekkerste kluifkes. | |
piepster | zaterdag 8 maart 2008 @ 19:22 |
SHE, je hebt me overtuigd! De laatste scheut deed het hem. Voor coolfools recept heb ik niet alles in huis, dus dat komt een andere keer. | |
SHE | zaterdag 8 maart 2008 @ 19:27 |
Als je ze maar goed onderplenst; heel heet affikt en lekker lang in de oven laat ![]() | |
tinny | zondag 9 maart 2008 @ 08:08 |
Ik ben nu as we spek bezig de boel nog 1 x om te draaien en dan ga ze na de zondagochtend broodjes de oven in... foto volgt | |
Trusten | zondag 16 maart 2008 @ 12:35 |
En hoe is het geworden ![]() | |
Isegrim | zondag 16 maart 2008 @ 12:37 |
Hm, kipkluifjes. ![]() | |
Mirjam | zondag 16 maart 2008 @ 13:32 |
ik heb ook nog wel een simpele ![]() ketjap en honing door elkaar mengen, wil je het zouter, meer ketjap, wil je het zoeter, meer honing vleugels erin laten marineren in de ovenschaal en in de oven ketsen, op standje hoog, als ze gaar zijn lekker opeten ![]() | |
motorbloempje | zondag 16 maart 2008 @ 13:37 |
simpel maar dodelijk lekker: helemaal ondergooien met piri-piri kruiden, even in laten trekken (uurtje of 2 ofzo?) en dan 45 minuutjes in de oven ![]() ![]() ![]() ![]() | |
golfer | zondag 16 maart 2008 @ 17:21 |
Ze staan voor vandaag hier ook op het menu. Lekker gekruid de oven in. ![]() | |
motorbloempje | zondag 16 maart 2008 @ 18:02 |
quote:hier ook ![]() | |
Acathla | zondag 16 maart 2008 @ 18:22 |
Marinade maken van : - Tomatenpuree - Ketjap - Sambal - Olie (ik gebruik meestal maisolie, juist geen olijfolie. Doe wat je zelf wil) - Kipkruiden (of peper en zout , wederom weer wat je zelf wil ) Ik leg de kip een dag vantevoren in deze marinade. Volgende dag gewoon bakken en in de oven. | |
piepster | zondag 16 maart 2008 @ 18:35 |
Ik ben al een week bezig om m'n foto's uit m'n telefoon te krijgen, vandaar mijn late reactie. Alle kipkluifjes waren een groot suces! Ik vond zelf met name de kluifjes naar SHE's recept erg lekker. Alle kluifjes gingen ongeveer gelijk op, dus ik denk dat ze over het algemeen genomen even lekker waren. Dank allemaal! Hieronder nog de recepten zoals ik ze uiteindelijk gemaakt heb: 1. Ketjap, sambal, djahe, knoflook en chilisaus door elkaar mengen. Over de kipkluifjes doen en een nacht laten marineren. 2. Kipkluifjes insmeren met paprikapoeder, tot ze helemaal rood zijn, Daarna een heleboel chilisaus erover doen en en nacht laten marineren. 3. Een pakje roomboter smelten en er met de keukenmachine een zooi rozemarijn, knoflook peper en zout doorheen doen. Over de kip gooien en een nacht laten marineren. 4. Mosterd, honing, gemalen mierikswortelpasta, knoflook en rozemarijn door elkaar blenderen, over de kip doen en een nacht laten marineren. De kipvleugeltjes naast elkaar op zilverfolie leggen (maak een beetje een opstaande rand, zodat de marinade er niet af loopt). In de oven op 225 graden afbakken in ongeveer een uur tijd. | |
OldJeller | zondag 16 maart 2008 @ 18:41 |
Voornamelijke ingrediënten: kerrie & knoflook. | |
kwakveense | zondag 16 maart 2008 @ 19:23 |
laatst een lekkere marinade gemaakt van (naar eigen smaak mengen) -honing -citroensap -citroenrasp -geraspte verse gember -beetje djahe -ketjap (zoet of zout, wat je wilt) -je kunt ook in plaats van citroensap en rasp marmelade gebruiken, dan worden ze plakkeriger nachtej gemarineerd, afgebakken en af en toe bedruipt/bedropen?? in een ovenschaal...200 graden, ca. 45 mindute, aan t eind even lekker onder de grill voor t bruinere korstje | |
piepster | woensdag 9 april 2008 @ 09:13 |
quote:Niet te geloven, maar ik heb de foto's uit m'n tetefoon gekregen! ![]() Kip in de marinades ![]() ketjap kip ![]() chilisaus kip ![]() rozemarijn knoflook kip ![]() honing mosterd kip | |
DAMH | woensdag 9 april 2008 @ 11:48 |
goeie shit! | |
Oblivion | woensdag 9 april 2008 @ 11:53 |
Dat ziet er zeer lekker uit! ![]() | |
Mirjam | woensdag 9 april 2008 @ 11:55 |
inderdaad ![]() | |
littledrummergirl | woensdag 9 april 2008 @ 13:40 |
quote:ja die is echt heerlijk ![]() ![]() zo ziet de verpakking eruit ![]() ![]() ow en de hete variant is idd ![]() | |
littledrummergirl | woensdag 9 april 2008 @ 13:46 |
ah ![]() maar je moet deze kruiden alsnog een keer proberen ![]() ( als je het bij jou in de buurt niet kan halen, geef maar een gil, ik woon in toko city, kan zo een doosje opsturen) | |
The_stranger | woensdag 9 april 2008 @ 14:53 |
quote:Ook als je de kip en het meel in een zak doet en flink schudt? | |
littledrummergirl | woensdag 9 april 2008 @ 16:52 |
quote:weet niet of het dan goed verdeeld? Zou dan niet alle meel door samen met het vocht vd kip tegen de binnenkant van de zak gaan zitten? | |
HeatWave | woensdag 9 april 2008 @ 16:55 |
Ik doe het helemaal simpel, en ik vind ze heerlijk zo. Ik neem mijn crisp-grillschaal, flikker de kluifjes erop, mieter er een flesje tabaso overheen (ok, niet helemaal) en grill ze ![]() Klaar. Ook wel bekend als de "heavy metal chicken wings" bij het HardRockCafe ![]() | |
SHE | woensdag 9 april 2008 @ 16:56 |
quote:Mag ik je er ook mee lastigvallen? Ik kan het nergens vinden in Utrecht en mijn vent is een KFC adapt, dus ik zou hem er zoooo'n plezier mee doen. De pikante en normale zoek ik ![]() Als tegenprestatie kan ik je een dvd zwartboek of alles is liefde sturen of iets anders filmerigs. | |
SHE | woensdag 9 april 2008 @ 17:02 |
quote:Tip van flip: pak een bak, doe de kip erin. Klop twee eiwitten los Met je handen erin, dan de eiwitten er boven gieten en goed verdelen over de kippetjes, dan de kfc meel. Blijft alles mooi plakken, | |
littledrummergirl | woensdag 9 april 2008 @ 17:05 |
quote:sure ![]() alles is liefde is van harte welkom trws ![]() | |
The_stranger | woensdag 9 april 2008 @ 17:48 |
quote:Ik doe het wel vaker, ook met gewone kipkruiden en ander soort, en het werkt altijd prima, maar mijn kip is ook niet dermate vochtig dat er vocht van af spat ![]() | |
kwakveense | woensdag 9 april 2008 @ 17:53 |
ik zag bij de toko zakjes voor "fried chicken" waarmee je dat lekkere korstje krijgt dat er bij de chinees (ofwel de nederlandse indo-chinees) op zit. je moet de kip dan eerst koken in een soort saus en daarna nog in de oven of frituur doen waardoor de saus opdroogt als een korstje... nog niet geprobeerd, a t binnenkort een keer halen![]() [ Bericht 22% gewijzigd door kwakveense op 09-04-2008 18:01:19 (plaatje erbij...) ] | |
uniekhoorn | woensdag 9 april 2008 @ 18:01 |
Mijn grote liefde..... kip.... En die kluifjes, OMG dat ziet er goddelijk uit! | |
jpg97 | donderdag 10 april 2008 @ 16:34 |
quote:JA die bedoel ik!! ![]() ![]() ![]() | |
littledrummergirl | donderdag 10 april 2008 @ 17:01 |
quote:i knew it ![]() | |
Wooldoor | donderdag 10 april 2008 @ 20:24 |
Vooral niet in de oven want daar worden ze niet lekkerder op. Gewoon in een wok met olie frituren dan krijgen ze ook een lekker krokant korstje en zijn het vlees is dan ook lekker. Gewoon een bak met zoete chili saus ernaast zitten om te dippen. | |
honda1990 | donderdag 10 april 2008 @ 20:29 |
quote:Hoelang wil je ze dan wel niet bakken? En hoe lang denk je dan bezig te zijn voordat je zeker weet dat ze gaar zijn?:) | |
Wooldoor | donderdag 10 april 2008 @ 20:34 |
Geen idee maar mijn moeder maakte ze vroeger altijd op die manier. Maar ik denk dat je ze niet eens zo heel lang erin hoeft te laten liggen. 5-10 minuutjes ofzo? | |
kwakveense | vrijdag 11 april 2008 @ 11:53 |
in de oven worden ze echt wel lekker! dan wordt t korstje knapperig van zn eigen vet, dat juist lekker... langzaam bakken in een pan is ook ok, dan carameliseert t velletje helemaal mjam. | |
motorbloempje | zaterdag 12 april 2008 @ 13:22 |
in de oven ![]() knapperige shizzle ![]() ![]() ![]() ![]() ga ze vanavond maken, met piri piri, die ketjapmarinade en de paprika-chilisaus van SHE, daar was ik wel heel benieuwd naar ![]() | |
martijncsmit | dinsdag 15 april 2008 @ 23:08 |
-spam- [ Bericht 97% gewijzigd door remlof op 16-04-2008 01:15:28 ] | |
motorbloempje | dinsdag 15 april 2008 @ 23:09 |
de paprika-chili vond ik het minst lekker.. de ketjap-sambal-honing vond ik wel erg lekker ![]() ![]() | |
Maraca | zaterdag 26 april 2008 @ 14:32 |
quote:Ik zat al een tijdje mee te lurken in dit topic, maar vandaag ook maar eens naar de markt gegaan en dat pakje gehaald. Kruiden zijn nu aan het intrekken.. hopelijk gaat dit iets worden ![]() | |
Oblivion | zaterdag 26 april 2008 @ 14:35 |
Oh ik had een mengsel gemaakt op de dingen die ik hier gelezen had: chilisaus van go tan. zoete dikke sojasaus. beetje citroen. paprikapoeder (zoete) Op de BBQ en smeren maar om en om... En lekker dat het was! ![]() | |
zoalshetis | zaterdag 26 april 2008 @ 16:00 |
quote:de hete of de kaaskoppenvariant? | |
zoalshetis | zaterdag 26 april 2008 @ 16:00 |
quote:ik heb dit jar nog niet gebbqd... ![]() | |
Oblivion | zaterdag 26 april 2008 @ 16:07 |
Nou, ik wel hoor, het is heerlijk in de achtertuin met dit soort weer! ![]() Had trouwens wel van die blaadjes gekocht bij de albert heijn, die je voor de sate kan gebruiken.. ![]() | |
zoalshetis | zaterdag 26 april 2008 @ 16:25 |
quote:wat zijn dat? ken ik niet. weet alleen dat ik de satestokjes een aantal uur in water laat staan. | |
littledrummergirl | zaterdag 26 april 2008 @ 16:27 |
quote:ben benieuwd wat je ervan vindt straks ![]() | |
Oblivion | zaterdag 26 april 2008 @ 16:30 |
Je hebt toch van die schalen die je weg kan gooien naderhand? Van metaalachtig soort. Ik kan echt niet op de naam komen... ![]() Zijn alleen beetje vierkant en met gaatjes waardoor je vlees niet verbrand. Staan bij de A&H bij de BBQ spullen. | |
zoalshetis | zaterdag 26 april 2008 @ 16:46 |
quote:nu snap ik wat je met 'bladen' bedoelt. lol. alluminium bakvormen dus. ik gebruik liever mijn kennis van het bbq-en en laat de temperatuur zover zakken dat je nooit aangebrande stukjes hebt. ![]() | |
cindy10 | zaterdag 26 april 2008 @ 16:50 |
Ik heb ook zo`n pakje kentucky mix gehaald ![]() En heb ook een eigen brouwseltje gemaakt van zoete ketjap,sambal,citroensap,knoflook ![]() Staat nu lekker in te trekken,en vanavond ga ik aan het bakken! Heb ook nog de meeste simpele kipkluifjes...gewoon met peper en zout. | |
popolon | zaterdag 26 april 2008 @ 16:53 |
Dat is alles wat je nodig hebt. Niet voor mietjes want Dave's Gourmet sauzen zijn over het algmeen erg 'hot'. ![]() Je kunt ze ook paneren en frituren maar dat is niet mijn favoriet. Dan krijg je dit effect: ![]() Op een rooster in de oven of op de bbq is het best imo. | |
zoalshetis | zaterdag 26 april 2008 @ 16:57 |
quote: ![]() ken ik nóg niet. die kfcmeuk wel. | |
popolon | zaterdag 26 april 2008 @ 16:59 |
quote:KFC heeft de meest ranzige wings ooit. ![]() Zie ook mijn fantopic: Buffalo Wild Wings ![]() | |
zoalshetis | zaterdag 26 april 2008 @ 17:01 |
quote:die saus uit vorige bericht is ook in nl te krijgen? | |
popolon | zaterdag 26 april 2008 @ 17:04 |
quote:Weet ik niet maar er zullen zonder twijfel goede sauzen te krijgen zijn. Wat ik doe is vaak een sampler kopen zodat je kunt proberen: De sauzen staan altijd aan de basis van iets meer, bijv. toevoegen van paprika, ui, knoflook etc. | |
zoalshetis | zaterdag 26 april 2008 @ 17:08 |
ga het eens zoeken, moet vast wel ergens zijn, ik denk dat ik al een adresje weet. en doe mij over het algemeen maar gewoon gemarineerd in olie, rozemarijn, truffel en bloem. | |
popolon | zaterdag 26 april 2008 @ 17:11 |
Die op de vorige pagina zien er goed uit maar ik hou nu eenmaal niet van te natte/vette kip. Marinades zijn niks voor mij als het hierop aankomt. ![]() Maar het is persoonlijk, gewoon wat testen hier en daar. Er zijn vast 'wereldwinkels' waar je wat meer exotische sauzen kunt krijgen. En dan gaan voor de sampler. | |
Oblivion | zaterdag 26 april 2008 @ 17:25 |
quote:Met 7 kinderen die in en uitvliegen is het een uitvinding! ![]() | |
zoalshetis | zaterdag 26 april 2008 @ 17:40 |
quote:ik ga zeker dat flesje wat je hebt laten zien bestellen. ziet er mooi uit en smakelijk. we zullen zien en proeven. dit topic vliegt niet weg, met al die wings die lekker opgegeten worden. | |
Oblivion | zaterdag 26 april 2008 @ 17:45 |
quote: Die van mij waren alles behalve nat en vet... ![]() Zeer goed bevallen. | |
zoalshetis | zaterdag 26 april 2008 @ 17:48 |
nat en vet moet bij kip idd krokant en sappig zijn. kip mag niet vet zijn, tenzij je een heerlijke bres koopt. heeft met de temperatuur waarmee je het klaarmaakt te maken, maar dat weten jullie kokerelletjes toch wel. | |
popolon | zaterdag 26 april 2008 @ 17:50 |
Paneren en frituren maakt 't wel wat vet hoor. ![]() Heel af en toe goed te doen maar dan aub niet die troep van de KFC, ik snap niet dat mensen dat lekker vinden. Dan heb je nog nooit 'echte' wings gehad. | |
Oblivion | zaterdag 26 april 2008 @ 17:51 |
Frituren? Dat doe ik zelden en al zeker geen kip... ![]() | |
Maraca | zaterdag 26 april 2008 @ 17:52 |
quote:De kaaskoppenvariant ![]() ![]() ![]() * Maraca huppelt richting keuken en gaat maar eens kijken of ze er iets van kan | |
zoalshetis | zaterdag 26 april 2008 @ 17:56 |
quote:eris nog niet echt een topic over, maar je kan in zout heerlijk bakken. maak gewoon een fijne korst om een mooie kip die geleefd heeft. en met die zoutkorst kan je ook meteen mooi de dikte bij verschillende onderdelen van de kip aanpassen. zo gaar heeft niemand hem gegeten, werkt ook mooi bij vis. en zout kost geen drol. | |
SHE | zaterdag 26 april 2008 @ 18:06 |
Ze hebben hier echt fucking beroerde marinades voor goede wings. Misschien dat Popo heeel lief wil zijn en iets naar NL wil sturen ![]() Ik ga meestal tekeer met pepers en chilisaus die ik laat affikken, maar echt crispy en geroosterd zoals in de States krijg ik ze niet. Ik ga er maar eens op broeden, want ook de peking eend heb ik genailed dus ik zie niet in waarom de kippenvleugels me zouden tegenhouden. Boy, wat heb ik trek gekregen; nog een uurtje voor ik weer wat in de hens ga steken. | |
SHE | zaterdag 26 april 2008 @ 18:06 |
quote:Fried chicken is goddelijk ![]() Maar ik ben dan ook een viespeukje | |
zoalshetis | zaterdag 26 april 2008 @ 18:11 |
quote:dat affikken moet je gewoon doen boven je kachel/fornuis. gewoon de peper/paprika/andere dikschillige vrucht keihard zwart maken en dan meteen in een plastic zak en dichtdraaien. kan je ze na 20 seconden prima pellen. en heb je die geroosterde smaak. je kan het natuurlijk ook lekker op houtvuur doen. | |
popolon | zaterdag 26 april 2008 @ 18:19 |
quote:Kijk eens in wat toko's e.d. daar zijn vaak goede marinades/sauzen te vinden. Al zou ik voor jou natuurlijk een uitzondering moeten maken. ![]() http://nl.three.ebid.net/perl/auction.cgi?auction=1180202043-31586-0&mo=auction Deze heb ik ook, echt te heet voor woorden. Wel een goede om als basis te gebruiken. En kijk eens wat ik hier vind. De 4 flesjes sampler zit er ook tussen. ![]() | |
SHE | zaterdag 26 april 2008 @ 18:23 |
yay! shipping to Nederland ![]() Hopen dat ze het een beetje discreet verpakken, mijn vent slaat me dood met een paar kippenvleugels als ik WEER met een flesje saus/marinade aankom. | |
Oblivion | zaterdag 26 april 2008 @ 18:41 |
quote:Is ook wel lekker, maar niet met die marinade... ![]() Heel soms gooi ik wel eens gewone kleine stukje kip in hete olie, en dat vind ik heerlijk. Maar echt in frituurvet? Neh...vind ik niks aan. Das mijn man zijn afdeling... ![]() | |
zoalshetis | zaterdag 26 april 2008 @ 18:45 |
quote:wat gemeen, dat staat de ontwikkeling naar perfecte kip in de weg. hij moest eens weten hoe vaak huiselijke recepten uitgroeien tot mc donalds achtige proporties. ![]() | |
Maraca | zaterdag 26 april 2008 @ 18:54 |
quote:Het was heerlijk ![]() | |
SHE | zaterdag 26 april 2008 @ 19:39 |
quote:Ik doel met fried ook op frituren in olie. Ik heb nog nooit frituurvet gebruikt; ik vertrouw niets wat bij een beetje hitte van vorm verandert ![]() Maar een goede paneer; beslag , hete kip en hete olie is een prima combinatie ![]() | |
cindy10 | zaterdag 26 april 2008 @ 19:42 |
quote:ik frituur ook alleen in olie....nooit die ranzige pakken frituurvet ofzo! enige nadeel vind ik ,dat het frituren in olie meestal als resultaat heeft dat je frituurpan word voorzien van zo`n leuke lijmlaag ![]() | |
zoalshetis | zaterdag 26 april 2008 @ 19:43 |
quote: ![]() nooit frieten in ossewit gemaakt? ![]() (ik huil bij de schande dat je nooit friet, zoals friet moet zijn, hebt gemaakt) in ganzenvet frituren is helemaal tha bomb. filteren daarna en het is net zo helder. | |
Oblivion | zaterdag 26 april 2008 @ 20:00 |
quote:Dat is toch niet zo heel ongezond? Als de olie maar flink heet is, toch? | |
cindy10 | zaterdag 26 april 2008 @ 20:15 |
quote:ja wel eens gedaan hoor(probeer altijd alles een keertje uit),maar ben geen fan van ossewit ![]() | |
Mirjam | zaterdag 26 april 2008 @ 20:16 |
nou heb ik weer zin in kipkluifjes ![]() (en niks in huis natuurlijk) | |
cindy10 | zaterdag 26 april 2008 @ 20:16 |
mn vleugeltjes liggen trouwens te spartelen in de pan! ![]() ben benieuwd,net een klein stukje van mn eigen brouwsel geproeft en das heerlijk! ![]() ![]() | |
zoalshetis | zaterdag 26 april 2008 @ 20:16 |
quote:ben jij she? en ganzenvet... | |
zoalshetis | zaterdag 26 april 2008 @ 20:17 |
quote:kutjecola. ah ook niet meer open? hier tot 10 uur, | |
Mirjam | zaterdag 26 april 2008 @ 20:18 |
quote:hier in de buurt niet, en kom net uit m'n nest, dus ga de deur ook niet meer uit ![]() | |
cindy10 | zaterdag 26 april 2008 @ 20:23 |
quote:wat een ellende voor je! hier liggen ze nog heel even in de pan,maar zien er heerlijk uit! ![]() ![]() ![]() ![]() | |
popolon | zaterdag 26 april 2008 @ 20:30 |
Je kunt nooit genoeg kip in huis hebben, ik sla altijd kilo's in. ![]() | |
zoalshetis | zaterdag 26 april 2008 @ 20:32 |
quote:ik ook en ik ga meestal naar een boer in noord-holland die lekkere natuurkippen heeft. per 5 stuks, en, meteen in de vriezer. neem de laatste tijd ook voor vrienden mee. | |
ThE_ED | zaterdag 26 april 2008 @ 20:36 |
Geloof dat iemand die ik ken ze paneerde in verkruimelde cornflakes en dan frituurde voor zo'n fried chicken effect. Gewoon braden en sweet chili chickensaus erbij is ook lekker. | |
cindy10 | zaterdag 26 april 2008 @ 21:05 |
nou we hebben ze net op! zowel de kentucky(heerlijk,en inderdaad kentucky!) en ook mn eigen mengsel van zoete ketjap,citroensap,sambal,en knoflook. alles lekker knapperig uit de olie,en smullen maar! ![]() ![]() | |
SHE | zaterdag 26 april 2008 @ 21:22 |
De helft van mijn vriezer bestaat uit kip. Kipstukken, poten, vleugels, drumsticks, hele kippen. Wij eten 5 dagen per week wel iets met kip. Manlief wil altijd vlees; dus dan heb ik liever dat hij kip eet. Ganzenvet gebruik ik sneller voor ander gevogelte zoals fazant; maar dat is meer omdat ik me elke keer schuldig voel als ik dat vet koop. Ik probeer dus zo lang mogelijk met zo'n pot te doen ![]() | |
Quembel | zondag 27 juli 2008 @ 11:05 |
Sorrie voor de topickick maar ik heb me het apezuur gezocht om het terug te vinden, deze ontgaat me niet meer. | |
D1 | zondag 27 juli 2008 @ 11:14 |
Ik zet ook even een TVP en ga vandaag zometeen kluifjes inkopen ![]() | |
MaxC | zondag 27 juli 2008 @ 17:09 |
Kipkluifjes ![]() Als ik alleen eet, eet ik wel meer dan een halve kilo op ![]() Meestal haal ik gewoon bij de supermarkt gekruide TV-stick(zijn een soort dubbele kipkluifjes met meer vlees) en bij poelier zijn ze ook afgrijselijk lekker. Eigenlijk doe ik er verder niks mee, gewoon in olijfolie ongeveer 5 minuten bruin bakken en dan op laag vuurtje 15 min. gaar laten worden. Zijn ze zo sappig ![]() ![]() | |
zoalshetis | zondag 27 juli 2008 @ 17:37 |
kipkluifjes uit de oven met vet van de eend. kipkluifjes eerst kort en heet aanbraden met flink wat eendenvet. uiteraard naar smaak kruiden. dan alles in bakblik gieten, wat teentjes knof er in doen en 45 minuten op 180 graden. of 60 minuten op 140 graden. | |
Maanvis | woensdag 30 juli 2008 @ 01:00 |
quote:Waarom? | |
Underdoggy | woensdag 30 juli 2008 @ 01:28 |
quote:2 vliegen in 1 klap: 1: man eet vlees 2: minder kippen op aarde | |
littledrummergirl | woensdag 15 april 2009 @ 10:30 |
weer even een kickje ![]() Binnenkort een verjaardag met een flinke groep mensen en ik wil ook eens proberen wat verschillende soorten kip op tafel te toveren. Ik ben zelf helemaal gek op kip alla kfc ( zonder de mishandelde kipjes bij voorkeur, maar das ff detail) ![]() wat kan ik hieraan doen? iemand ideeën? | |
jpg97 | woensdag 15 april 2009 @ 10:57 |
http://www.wakkerdier.nl/bio-industrie/vleeskuikens.php![]() | |
n0a | woensdag 15 april 2009 @ 11:34 |
quote:Wat voor doosje van de toko? Wat ik wel eens doe is ontbeende kippedijen paneren met panko paneermeel is dan wel niet vergelijkbaar met KFC maar wel lekker knapperig. | |
littledrummergirl | woensdag 15 april 2009 @ 11:38 |
quote: ![]() zo'n pakje.. maar bij mij blijft het korstje zo zompig ![]() | |
n0a | woensdag 15 april 2009 @ 12:18 |
Misschien dat je ze moet deep fryen? Ik weet niet of je ze regelmatig keert in de olie, maar als je eten uit de olie haalt en er weer in terug doet dan zuigt het zich vol vet. Lijkt me wel lekker om te proberen die mix. | |
littledrummergirl | woensdag 15 april 2009 @ 12:19 |
quote:ik keer ze wel af en toe, keer of 4 in een half uurtje ofzo denk ik, zou dat het zijn? Ze liggen bij mij ook niet helemaal onder de olie zoals bijvoorbeeld in de frituurpan, zou miss ook nog wel kunnen schelen? | |
n0a | woensdag 15 april 2009 @ 12:45 |
Zou kunnen, bij kfc doen ze het denk ik helemaal onder de olie. Als je friet uit de olie haalt en er weer in terug doet dan komt er ook meer olie in dan wanneer je ze onder gedompeld laat tot ze klaar zijn. | |
littledrummergirl | woensdag 15 april 2009 @ 12:55 |
quote:ik zeg ![]() ![]() | |
vaagsel | woensdag 15 april 2009 @ 13:33 |
quote:Je moet ze dan ook frituren en niet, zoals je nu doet, bakken. Kan gewoon in de pan, 2 liter zonnebloemolie erin, verwarmen tot 180 graden en dan de kip in porties gaar bakken. Denk dat het ook wel in een kleinere laag olie kan, maar dan moet je het wat warmer en dus korter bakken. | |
littledrummergirl | woensdag 15 april 2009 @ 13:35 |
quote:gewoon in de frituurpan dus ( wij frituren met zonnebloemolie) ![]() ![]() ![]() | |
Curiosity | woensdag 15 april 2009 @ 13:51 |
quote:Ik doe ze altijd in de frituurolie wel als je vet op zijn eind zit, daarna direct verversen. Heerlijk knapperig zijn ze dan. | |
French | woensdag 15 april 2009 @ 16:53 |
Wat een goddelijke recepten staan in dit topic! ![]() ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 15 april 2009 @ 17:59 |
Bloemige aardappels schillen en kwarten, op een ingevet bakblik leggen. Kippenvleugels kruiden (gaat uitstekend door ze in een plastic zak te doen en dan kruiden erbij, schudden) Kippenvleugels op de aardappelen leggen en een slordige 1 1/2 uur in de oven bij 175 graden. Smullen! Welke kruiden? Wat jij lekker vind, niets mis met gewoon eens (goede) kipkruidenmix te nemen | |
JuiceJuice | donderdag 16 april 2009 @ 10:57 |
tvp | |
littledrummergirl | vrijdag 24 april 2009 @ 12:24 |
ga het straks proberen te maken voor mn verjaardag van morgen ![]() ga de chilikluifjes van she maken en mn eigen kfc kluifjes ![]() | |
littledrummergirl | vrijdag 24 april 2009 @ 13:33 |
quote:en ik vond bij de surinamer ook nog een kipmix ![]() heb twee kilo kipjes gekocht ![]() Zal het veel nut hebben ze nu al in de marinade te gooien, of zal het effect morgenavond hetzelfde zijn als ik ze morgenochtend marineer? | |
jpg97 | vrijdag 24 april 2009 @ 17:09 |
![]() ![]() ![]() | |
Isegrim | vrijdag 24 april 2009 @ 18:27 |
quote:Lekker de hele nacht laten intrekken. ![]() | |
RoodWitBlauw | vrijdag 24 april 2009 @ 20:08 |
Ik denk dat een aantal recepten ook goed bruikbaar zijn mocht ik deze dingen op de bbq willen gooien. BBQ seizoen has opened!!! |