FOK!forum / Culinesse à gogo / Kipkluifjes
piepstervrijdag 7 maart 2008 @ 14:05
Ja, ik heb dus net 4 kilo kipkluifjes gekocht op de markt:


Monitor een kwartslag naar links kantelen, geen zin om weer opnieuw te uploaden.

Zondag ga ik ze opeten (niet alleen, ik heb hulptroepen opgeroepen).
Ik heb alleen nog niet echt veel inspiratie qua recepten, dus vandaar mijn vraag:

Post hier je lekkerste kipkluifrecepten!
zoalshetisvrijdag 7 maart 2008 @ 14:08
nachtje marineren in citroensap, tamarinde, sambal, sesamolie en ketjap.

bruin aanbakken in pan. in ovenschaal (180 graden) 30 minuten afbakken.
tinnyvrijdag 7 maart 2008 @ 14:32
mag nog een teentje knoflook bij bovenstaande... en let op nietteveel sesamolie
DroogDokvrijdag 7 maart 2008 @ 14:48
Zou wat verschillende marinades maken.

zoet-zuur, honing-mosterd, ketjap, etc. En dan een paar verschillende schalen maken.
jpg97vrijdag 7 maart 2008 @ 15:15
Koop bij de toko zo'n zakje Kentucky Fried Chicken kruiden + meel

Kost maar 1.75 ofzo
boyvvrijdag 7 maart 2008 @ 15:18
ff opwarmen in de magnetron
zoalshetisvrijdag 7 maart 2008 @ 15:22
of gewoon in de oven. vleugeltjes met zacht geworden ganzenvet (roomboter mag ook)/zou/peper/gehakte knoflook & verse rozemarijn bestrijken en tijdens het bakken (op 180-200 graden) paar keer bedruipen met een lepel. verbrand je niet.
zoalshetisvrijdag 7 maart 2008 @ 15:23
quote:
Op vrijdag 7 maart 2008 15:18 schreef boyv het volgende:
ff opwarmen in de magnetron
eindelijk iets wat een moslim of dhimmi mag eten en meteen zo onculinair...
piepstervrijdag 7 maart 2008 @ 17:25
@zoalshetis: hoe lang moeten ze ongeveer in de oven?
Underdoggyvrijdag 7 maart 2008 @ 17:29
Ik zou ze redelijk lang doen, 40/45 minuten op 180 graden. Door de botten in de vleugels worden ze lekker gaar en goed warm van binnen.
Trustenvrijdag 7 maart 2008 @ 22:14
Ketjap, sambal, djahe, knoflookpoeder en currysaus door elkaar mengen. Voeg de kipkluifjes erbij en meng alles goed door elkaar zodat de kipkluifjes helemaal bedekt zijn met marinade. Zet ze 1 uur in de koelkast. Bedek je (oven)bakplaat met folie (dat scheelt schoonmaken) en verdeel de kipkluifjes erover. 20 tot 30 minuutjes in de over op 220C en klaar ben je.

Of

Per 2 kilo: 2 uien, 3 el ketjap, mespunt trassi, zakje santen van conimex, laos, ketoembar, suiker, sambal oelek

Kippevleugeltjes 5 minuten frituren op 180C, en uien snipperen. Uien fruiten, trassi, loas, ketoembar, ketjap en flink wat sambal erbij. Santen aanmaken met water volgens gebruiksaanwijzing en scheutje voor scheutje bij het mengsel doen totdat een lekker iets dikker papje ontstaat. Hierna op redelijk hoog vuur suiker erbij tot dat een stroperige substantie ontstaat. Nu kippevleugeltjes erbij, goed doorscheppen en nog 20 minuten op laag vuur laten staan en af en toe doorscheppen

[ Bericht 24% gewijzigd door Trusten op 07-03-2008 22:25:31 ]
tinnyzaterdag 8 maart 2008 @ 08:30
ik heb nu zo'n honger gekregen dat ik vandaag ook kipkluifjes ga maken! (voor morgen)
dit roept om foto's!!!
PizzaSalamizaterdag 8 maart 2008 @ 08:36
Bij ons is de markt op zaterdag .
piepsterzaterdag 8 maart 2008 @ 15:36
Dank allen voor de suggesties!
Ik ga het bovenste recept van Trusten maken. Verder neem ik de tip van DroogDok ter harte en maak ik verschillende soorten. Voor honing mosterd heb ik zelf nog een recept, dus die doe ik ook en verder het idee van zoalshetis met rozemarijn.

Hier de honing mosterd marinade van mezelf:
Mosterd, honing, gemalen mierikswortelpasta, knoflook en rozemarijn door elkaar blenderen, kip erin en in de oven.

Blijf vooral recepten posten, die kan ik een andere keer wel weer gebruiken.
Coolfoolzaterdag 8 maart 2008 @ 16:01
Ingredienten voor 1 kilo kipvleugeltjes:
1 kilo kipvleugeltjes
2 el. olijfolie
ruim 1 el oestersaus
1 el ketjap
1,5 cm gember
1 tl kerrie
1 tl paprikapoeder
2 tl cayennepeper
1 kleine el bruine basterdsuiker
1 zakje kipkruiden
1 teentje knof!

Bereidingswijze:
Spoel eerst de kipvleugeltjes af onder de kraan en dep ze droog met een stuk keukenpapier. Doe ze in een ovenschaal. Doe alle ingredienten bij de vleugeltjes (het teentje knoflook eerst even persen en de kipkruiden zonder zakje!). Alles even lekker door elkaar mengen en nog een uurtje laten staan. Dan de oven voorverwarmen op 180 graden en als de oven warm is kunnen ze erin. Ieder kwartier even omroeren tot ze er een uurtje in staan. Vleugeltjes eruit, niet vergeten te blazen want ze zijn heet! Ook erg lekker met een beetje chilisaus of natuurlijk knoflooksaus. Maar waar is dat niet lekker bij!
SHEzaterdag 8 maart 2008 @ 17:06
de allersimpelste; en allerlekkerste

neem een pot paprikapoeder
neem een fles zoete chilisaus

strooi per pak de paprikapoeder meer dan rijkelijk over de kluifjes en ga er met je handen in; even goed alles inwrijven
je handen wel wassen he! en daarna natuurlijk ook.
dan pak je een partij ovenschalen; verdeelt de kluifjes erover en dan ga je los met de fles chili
Schudden maar; nog een beetje..ja...nog een plens.
Even omscheppen en dan keihard nog een paar scheuten

Dan gooi je de bende op 220 graden in de oven voor 45 minuten en je hebt keihard de lekkerste kluifkes.
piepsterzaterdag 8 maart 2008 @ 19:22
SHE, je hebt me overtuigd! De laatste scheut deed het hem.
Voor coolfools recept heb ik niet alles in huis, dus dat komt een andere keer.
SHEzaterdag 8 maart 2008 @ 19:27
Als je ze maar goed onderplenst; heel heet affikt en lekker lang in de oven laat
tinnyzondag 9 maart 2008 @ 08:08
Ik ben nu as we spek bezig de boel nog 1 x om te draaien en dan ga ze na de zondagochtend broodjes de oven in... foto volgt
Trustenzondag 16 maart 2008 @ 12:35
En hoe is het geworden
Isegrimzondag 16 maart 2008 @ 12:37
Hm, kipkluifjes.
Mirjamzondag 16 maart 2008 @ 13:32
ik heb ook nog wel een simpele
ketjap en honing door elkaar mengen, wil je het zouter, meer ketjap, wil je het zoeter, meer honing
vleugels erin laten marineren
in de ovenschaal en in de oven ketsen, op standje hoog, als ze gaar zijn lekker opeten
motorbloempjezondag 16 maart 2008 @ 13:37
simpel maar dodelijk lekker:

helemaal ondergooien met piri-piri kruiden, even in laten trekken (uurtje of 2 ofzo?) en dan 45 minuutjes in de oven
golferzondag 16 maart 2008 @ 17:21
Ze staan voor vandaag hier ook op het menu.
Lekker gekruid de oven in.
motorbloempjezondag 16 maart 2008 @ 18:02
quote:
Op zondag 16 maart 2008 17:21 schreef golfer het volgende:
Ze staan voor vandaag hier ook op het menu.
Lekker gekruid de oven in.
hier ook
Acathlazondag 16 maart 2008 @ 18:22
Marinade maken van :

- Tomatenpuree
- Ketjap
- Sambal
- Olie (ik gebruik meestal maisolie, juist geen olijfolie. Doe wat je zelf wil)
- Kipkruiden (of peper en zout , wederom weer wat je zelf wil )

Ik leg de kip een dag vantevoren in deze marinade. Volgende dag gewoon bakken en in de oven.
piepsterzondag 16 maart 2008 @ 18:35
Ik ben al een week bezig om m'n foto's uit m'n telefoon te krijgen, vandaar mijn late reactie.
Alle kipkluifjes waren een groot suces! Ik vond zelf met name de kluifjes naar SHE's recept erg lekker. Alle kluifjes gingen ongeveer gelijk op, dus ik denk dat ze over het algemeen genomen even lekker waren.

Dank allemaal!


Hieronder nog de recepten zoals ik ze uiteindelijk gemaakt heb:

1. Ketjap, sambal, djahe, knoflook en chilisaus door elkaar mengen. Over de kipkluifjes doen en een nacht laten marineren.
2. Kipkluifjes insmeren met paprikapoeder, tot ze helemaal rood zijn, Daarna een heleboel chilisaus erover doen en en nacht laten marineren.
3. Een pakje roomboter smelten en er met de keukenmachine een zooi rozemarijn, knoflook peper en zout doorheen doen. Over de kip gooien en een nacht laten marineren.
4. Mosterd, honing, gemalen mierikswortelpasta, knoflook en rozemarijn door elkaar blenderen, over de kip doen en een nacht laten marineren.

De kipvleugeltjes naast elkaar op zilverfolie leggen (maak een beetje een opstaande rand, zodat de marinade er niet af loopt). In de oven op 225 graden afbakken in ongeveer een uur tijd.
OldJellerzondag 16 maart 2008 @ 18:41
Voornamelijke ingrediënten: kerrie & knoflook.
kwakveensezondag 16 maart 2008 @ 19:23
laatst een lekkere marinade gemaakt van (naar eigen smaak mengen)

-honing
-citroensap
-citroenrasp
-geraspte verse gember
-beetje djahe
-ketjap (zoet of zout, wat je wilt)
-je kunt ook in plaats van citroensap en rasp marmelade gebruiken, dan worden ze plakkeriger

nachtej gemarineerd, afgebakken en af en toe bedruipt/bedropen?? in een ovenschaal...200 graden, ca. 45 mindute, aan t eind even lekker onder de grill voor t bruinere korstje
piepsterwoensdag 9 april 2008 @ 09:13
quote:
Op zondag 16 maart 2008 18:35 schreef piepster het volgende:
Ik ben al een week bezig om m'n foto's uit m'n telefoon te krijgen, vandaar mijn late reactie.
Alle kipkluifjes waren een groot suces! Ik vond zelf met name de kluifjes naar SHE's recept erg lekker. Alle kluifjes gingen ongeveer gelijk op, dus ik denk dat ze over het algemeen genomen even lekker waren.

Dank allemaal!


Hieronder nog de recepten zoals ik ze uiteindelijk gemaakt heb:

1. Ketjap, sambal, djahe, knoflook en chilisaus door elkaar mengen. Over de kipkluifjes doen en een nacht laten marineren.
2. Kipkluifjes insmeren met paprikapoeder, tot ze helemaal rood zijn, Daarna een heleboel chilisaus erover doen en en nacht laten marineren.
3. Een pakje roomboter smelten en er met de keukenmachine een zooi rozemarijn, knoflook peper en zout doorheen doen. Over de kip gooien en een nacht laten marineren.
4. Mosterd, honing, gemalen mierikswortelpasta, knoflook en rozemarijn door elkaar blenderen, over de kip doen en een nacht laten marineren.

De kipvleugeltjes naast elkaar op zilverfolie leggen (maak een beetje een opstaande rand, zodat de marinade er niet af loopt). In de oven op 225 graden afbakken in ongeveer een uur tijd.
Niet te geloven, maar ik heb de foto's uit m'n tetefoon gekregen!


Kip in de marinades


ketjap kip


chilisaus kip


rozemarijn knoflook kip


honing mosterd kip
DAMHwoensdag 9 april 2008 @ 11:48
goeie shit!
Oblivionwoensdag 9 april 2008 @ 11:53
Dat ziet er zeer lekker uit!
Mirjamwoensdag 9 april 2008 @ 11:55
inderdaad
littledrummergirlwoensdag 9 april 2008 @ 13:40
quote:
Op vrijdag 7 maart 2008 15:15 schreef jpg97 het volgende:
Koop bij de toko zo'n zakje Kentucky Fried Chicken kruiden + meel

Kost maar 1.75 ofzo
ja die is echt heerlijk even een beetje een gedoe om het meel erop te krijgen, maar zeker de moeite waard! Bijna iedere toko/ turkse supermarkt verkoopt het hier wel



zo ziet de verpakking eruit ben er hier 85 cent voor kwijt

ow en de hete variant is idd eehm vrij heet
littledrummergirlwoensdag 9 april 2008 @ 13:46
ah had niet helemaal doorgescrold naar beneden.

maar je moet deze kruiden alsnog een keer proberen echt lekker spul

( als je het bij jou in de buurt niet kan halen, geef maar een gil, ik woon in toko city, kan zo een doosje opsturen)
The_strangerwoensdag 9 april 2008 @ 14:53
quote:
Op woensdag 9 april 2008 13:40 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

even een beetje een gedoe om het meel erop te krijgen
Ook als je de kip en het meel in een zak doet en flink schudt?
littledrummergirlwoensdag 9 april 2008 @ 16:52
quote:
Op woensdag 9 april 2008 14:53 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Ook als je de kip en het meel in een zak doet en flink schudt?
weet niet of het dan goed verdeeld? Zou dan niet alle meel door samen met het vocht vd kip tegen de binnenkant van de zak gaan zitten?
HeatWavewoensdag 9 april 2008 @ 16:55
Ik doe het helemaal simpel, en ik vind ze heerlijk zo.

Ik neem mijn crisp-grillschaal, flikker de kluifjes erop, mieter er een flesje tabaso overheen (ok, niet helemaal) en grill ze .

Klaar. Ook wel bekend als de "heavy metal chicken wings" bij het HardRockCafe .
SHEwoensdag 9 april 2008 @ 16:56
quote:
Op woensdag 9 april 2008 13:46 schreef littledrummergirl het volgende:
ah had niet helemaal doorgescrold naar beneden.

maar je moet deze kruiden alsnog een keer proberen echt lekker spul

( als je het bij jou in de buurt niet kan halen, geef maar een gil, ik woon in toko city, kan zo een doosje opsturen)
Mag ik je er ook mee lastigvallen?
Ik kan het nergens vinden in Utrecht en mijn vent is een KFC adapt, dus ik zou hem er zoooo'n plezier mee doen.
De pikante en normale zoek ik
Als tegenprestatie kan ik je een dvd zwartboek of alles is liefde sturen of iets anders filmerigs.
SHEwoensdag 9 april 2008 @ 17:02
quote:
Op woensdag 9 april 2008 16:52 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

weet niet of het dan goed verdeeld? Zou dan niet alle meel door samen met het vocht vd kip tegen de binnenkant van de zak gaan zitten?
Tip van flip:

pak een bak, doe de kip erin. Klop twee eiwitten los
Met je handen erin, dan de eiwitten er boven gieten en goed verdelen over de kippetjes, dan de kfc meel.
Blijft alles mooi plakken,
littledrummergirlwoensdag 9 april 2008 @ 17:05
quote:
Op woensdag 9 april 2008 16:56 schreef SHE het volgende:

[..]

Mag ik je er ook mee lastigvallen?
Ik kan het nergens vinden in Utrecht en mijn vent is een KFC adapt, dus ik zou hem er zoooo'n plezier mee doen.
De pikante en normale zoek ik
Als tegenprestatie kan ik je een dvd zwartboek of alles is liefde sturen of iets anders filmerigs.
sure geen probleem hoor, ik zal van de week eens voor je gaan shoppen.

alles is liefde is van harte welkom trws
The_strangerwoensdag 9 april 2008 @ 17:48
quote:
Op woensdag 9 april 2008 16:52 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

weet niet of het dan goed verdeeld? Zou dan niet alle meel door samen met het vocht vd kip tegen de binnenkant van de zak gaan zitten?
Ik doe het wel vaker, ook met gewone kipkruiden en ander soort, en het werkt altijd prima, maar mijn kip is ook niet dermate vochtig dat er vocht van af spat Er zal altijd wat aan de zak blijven kleven, maar het overgrote merendeel zit toch echt op de kip...
kwakveensewoensdag 9 april 2008 @ 17:53
ik zag bij de toko zakjes voor "fried chicken" waarmee je dat lekkere korstje krijgt dat er bij de chinees (ofwel de nederlandse indo-chinees) op zit. je moet de kip dan eerst koken in een soort saus en daarna nog in de oven of frituur doen waardoor de saus opdroogt als een korstje... nog niet geprobeerd, a t binnenkort een keer halen



[ Bericht 22% gewijzigd door kwakveense op 09-04-2008 18:01:19 (plaatje erbij...) ]
uniekhoornwoensdag 9 april 2008 @ 18:01
Mijn grote liefde..... kip....
En die kluifjes, OMG dat ziet er goddelijk uit!
jpg97donderdag 10 april 2008 @ 16:34
quote:
Op woensdag 9 april 2008 13:40 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

ja die is echt heerlijk even een beetje een gedoe om het meel erop te krijgen, maar zeker de moeite waard! Bijna iedere toko/ turkse supermarkt verkoopt het hier wel

[ afbeelding ]

zo ziet de verpakking eruit ben er hier 85 cent voor kwijt

ow en de hete variant is idd eehm vrij heet
JA die bedoel ik!!
littledrummergirldonderdag 10 april 2008 @ 17:01
quote:
Op donderdag 10 april 2008 16:34 schreef jpg97 het volgende:

[..]

JA die bedoel ik!!
i knew it
Wooldoordonderdag 10 april 2008 @ 20:24
Vooral niet in de oven want daar worden ze niet lekkerder op. Gewoon in een wok met olie frituren dan krijgen ze ook een lekker krokant korstje en zijn het vlees is dan ook lekker. Gewoon een bak met zoete chili saus ernaast zitten om te dippen.
honda1990donderdag 10 april 2008 @ 20:29
quote:
Op donderdag 10 april 2008 20:24 schreef Wooldoor het volgende:
Vooral niet in de oven want daar worden ze niet lekkerder op. Gewoon in een wok met olie frituren dan krijgen ze ook een lekker krokant korstje en zijn het vlees is dan ook lekker. Gewoon een bak met zoete chili saus ernaast zitten om te dippen.
Hoelang wil je ze dan wel niet bakken? En hoe lang denk je dan bezig te zijn voordat je zeker weet dat ze gaar zijn?:)
Wooldoordonderdag 10 april 2008 @ 20:34
Geen idee maar mijn moeder maakte ze vroeger altijd op die manier. Maar ik denk dat je ze niet eens zo heel lang erin hoeft te laten liggen. 5-10 minuutjes ofzo?
kwakveensevrijdag 11 april 2008 @ 11:53
in de oven worden ze echt wel lekker! dan wordt t korstje knapperig van zn eigen vet, dat juist lekker...

langzaam bakken in een pan is ook ok, dan carameliseert t velletje helemaal mjam.
motorbloempjezaterdag 12 april 2008 @ 13:22
in de oven

knapperige shizzle

ga ze vanavond maken, met piri piri, die ketjapmarinade en de paprika-chilisaus van SHE, daar was ik wel heel benieuwd naar
martijncsmitdinsdag 15 april 2008 @ 23:08
-spam-

[ Bericht 97% gewijzigd door remlof op 16-04-2008 01:15:28 ]
motorbloempjedinsdag 15 april 2008 @ 23:09
de paprika-chili vond ik het minst lekker..

de ketjap-sambal-honing vond ik wel erg lekker
Maracazaterdag 26 april 2008 @ 14:32
quote:
Op woensdag 9 april 2008 13:40 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

ja die is echt heerlijk even een beetje een gedoe om het meel erop te krijgen, maar zeker de moeite waard! Bijna iedere toko/ turkse supermarkt verkoopt het hier wel

[ afbeelding ]

zo ziet de verpakking eruit ben er hier 85 cent voor kwijt

ow en de hete variant is idd eehm vrij heet
Ik zat al een tijdje mee te lurken in dit topic, maar vandaag ook maar eens naar de markt gegaan en dat pakje gehaald. Kruiden zijn nu aan het intrekken.. hopelijk gaat dit iets worden
Oblivionzaterdag 26 april 2008 @ 14:35
Oh ik had een mengsel gemaakt op de dingen die ik hier gelezen had:

chilisaus van go tan.
zoete dikke sojasaus.
beetje citroen.
paprikapoeder (zoete)

Op de BBQ en smeren maar om en om...

En lekker dat het was!
zoalshetiszaterdag 26 april 2008 @ 16:00
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 14:32 schreef Maraca het volgende:

[..]

Ik zat al een tijdje mee te lurken in dit topic, maar vandaag ook maar eens naar de markt gegaan en dat pakje gehaald. Kruiden zijn nu aan het intrekken.. hopelijk gaat dit iets worden
de hete of de kaaskoppenvariant?
zoalshetiszaterdag 26 april 2008 @ 16:00
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 14:35 schreef Oblivion het volgende:
Oh ik had een mengsel gemaakt op de dingen die ik hier gelezen had:

chilisaus van go tan.
zoete dikke sojasaus.
beetje citroen.
paprikapoeder (zoete)

Op de BBQ en smeren maar om en om...

En lekker dat het was!
ik heb dit jar nog niet gebbqd...
Oblivionzaterdag 26 april 2008 @ 16:07
Nou, ik wel hoor, het is heerlijk in de achtertuin met dit soort weer!

Had trouwens wel van die blaadjes gekocht bij de albert heijn, die je voor de sate kan gebruiken..
zoalshetiszaterdag 26 april 2008 @ 16:25
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 16:07 schreef Oblivion het volgende:
Nou, ik wel hoor, het is heerlijk in de achtertuin met dit soort weer!

Had trouwens wel van die blaadjes gekocht bij de albert heijn, die je voor de sate kan gebruiken..
wat zijn dat? ken ik niet. weet alleen dat ik de satestokjes een aantal uur in water laat staan.
littledrummergirlzaterdag 26 april 2008 @ 16:27
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 14:32 schreef Maraca het volgende:

[..]

Ik zat al een tijdje mee te lurken in dit topic, maar vandaag ook maar eens naar de markt gegaan en dat pakje gehaald. Kruiden zijn nu aan het intrekken.. hopelijk gaat dit iets worden
ben benieuwd wat je ervan vindt straks
Oblivionzaterdag 26 april 2008 @ 16:30
Je hebt toch van die schalen die je weg kan gooien naderhand?
Van metaalachtig soort.
Ik kan echt niet op de naam komen...
Zijn alleen beetje vierkant en met gaatjes waardoor je vlees niet verbrand.

Staan bij de A&H bij de BBQ spullen.
zoalshetiszaterdag 26 april 2008 @ 16:46
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 16:30 schreef Oblivion het volgende:
Je hebt toch van die schalen die je weg kan gooien naderhand?
Van metaalachtig soort.
Ik kan echt niet op de naam komen...
Zijn alleen beetje vierkant en met gaatjes waardoor je vlees niet verbrand.

Staan bij de A&H bij de BBQ spullen.
nu snap ik wat je met 'bladen' bedoelt. lol. alluminium bakvormen dus. ik gebruik liever mijn kennis van het bbq-en en laat de temperatuur zover zakken dat je nooit aangebrande stukjes hebt.
cindy10zaterdag 26 april 2008 @ 16:50
Ik heb ook zo`n pakje kentucky mix gehaald
En heb ook een eigen brouwseltje gemaakt van zoete ketjap,sambal,citroensap,knoflook
Staat nu lekker in te trekken,en vanavond ga ik aan het bakken!
Heb ook nog de meeste simpele kipkluifjes...gewoon met peper en zout.
popolonzaterdag 26 april 2008 @ 16:53


Dat is alles wat je nodig hebt. Niet voor mietjes want Dave's Gourmet sauzen zijn over het algmeen erg 'hot'.

Je kunt ze ook paneren en frituren maar dat is niet mijn favoriet. Dan krijg je dit effect:



Op een rooster in de oven of op de bbq is het best imo.
zoalshetiszaterdag 26 april 2008 @ 16:57
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 16:53 schreef popolon het volgende:
[ afbeelding ]

Dat is alles wat je nodig hebt. Niet voor mietjes want Dave's Gourmet sauzen zijn over het algmeen erg 'hot'.

Je kunt ze ook paneren en frituren maar dat is niet mijn favoriet. Te vet.
Op een rooster in de oven of op de bbq is het best imo.


ken ik nóg niet. die kfcmeuk wel.
popolonzaterdag 26 april 2008 @ 16:59
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 16:57 schreef zoalshetis het volgende:

[..]



ken ik nóg niet. die kfcmeuk wel.
KFC heeft de meest ranzige wings ooit. Ik maak minimaal eens per week wings, soms vaker en probeer elke keer wat anders uit met saus. Maar heet zijn ze altijd. Da's verplicht.

Zie ook mijn fantopic: Buffalo Wild Wings
zoalshetiszaterdag 26 april 2008 @ 17:01
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 16:59 schreef popolon het volgende:

[..]

KFC heeft de meest ranzige wings ooit. Ik maak minimaal eens per week wings, soms vaker en probeer elke keer wat anders uit met saus. Maar heet zijn ze altijd. Da's verplicht.
die saus uit vorige bericht is ook in nl te krijgen?
popolonzaterdag 26 april 2008 @ 17:04
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 17:01 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

die saus uit vorige bericht is ook in nl te krijgen?
Weet ik niet maar er zullen zonder twijfel goede sauzen te krijgen zijn. Wat ik doe is vaak een sampler kopen zodat je kunt proberen:



De sauzen staan altijd aan de basis van iets meer, bijv. toevoegen van paprika, ui, knoflook etc.
zoalshetiszaterdag 26 april 2008 @ 17:08
ga het eens zoeken, moet vast wel ergens zijn, ik denk dat ik al een adresje weet.
en doe mij over het algemeen maar gewoon gemarineerd in olie, rozemarijn, truffel en bloem.
popolonzaterdag 26 april 2008 @ 17:11
Die op de vorige pagina zien er goed uit maar ik hou nu eenmaal niet van te natte/vette kip. Marinades zijn niks voor mij als het hierop aankomt.

Maar het is persoonlijk, gewoon wat testen hier en daar. Er zijn vast 'wereldwinkels' waar je wat meer exotische sauzen kunt krijgen. En dan gaan voor de sampler.
Oblivionzaterdag 26 april 2008 @ 17:25
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 16:46 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

nu snap ik wat je met 'bladen' bedoelt. lol. alluminium bakvormen dus. ik gebruik liever mijn kennis van het bbq-en en laat de temperatuur zover zakken dat je nooit aangebrande stukjes hebt.
Met 7 kinderen die in en uitvliegen is het een uitvinding!
zoalshetiszaterdag 26 april 2008 @ 17:40
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 17:11 schreef popolon het volgende:
Die op de vorige pagina zien er goed uit maar ik hou nu eenmaal niet van te natte/vette kip. Marinades zijn niks voor mij als het hierop aankomt.

Maar het is persoonlijk, gewoon wat testen hier en daar. Er zijn vast 'wereldwinkels' waar je wat meer exotische sauzen kunt krijgen. En dan gaan voor de sampler.
ik ga zeker dat flesje wat je hebt laten zien bestellen. ziet er mooi uit en smakelijk. we zullen zien en proeven. dit topic vliegt niet weg, met al die wings die lekker opgegeten worden.
Oblivionzaterdag 26 april 2008 @ 17:45
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 17:11 schreef popolon het volgende:
Die op de vorige pagina zien er goed uit maar ik hou nu eenmaal niet van te natte/vette kip. Marinades zijn niks voor mij als het hierop aankomt.


Die van mij waren alles behalve nat en vet...
Zeer goed bevallen.
zoalshetiszaterdag 26 april 2008 @ 17:48
nat en vet moet bij kip idd krokant en sappig zijn. kip mag niet vet zijn, tenzij je een heerlijke bres koopt.
heeft met de temperatuur waarmee je het klaarmaakt te maken, maar dat weten jullie kokerelletjes toch wel.
popolonzaterdag 26 april 2008 @ 17:50
Paneren en frituren maakt 't wel wat vet hoor.

Heel af en toe goed te doen maar dan aub niet die troep van de KFC, ik snap niet dat mensen dat lekker vinden. Dan heb je nog nooit 'echte' wings gehad.
Oblivionzaterdag 26 april 2008 @ 17:51
Frituren?

Dat doe ik zelden en al zeker geen kip...
Maracazaterdag 26 april 2008 @ 17:52
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 16:00 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

de hete of de kaaskoppenvariant?
De kaaskoppenvariant Mijn ex was altijd weg van enorm heet eten en ik krijg dat gewoon niet weg (mijn moeder vervloekt me ook altijd aangezien ik half Antilliaans ben en daar dus tegen moet kunnen )

* Maraca huppelt richting keuken en gaat maar eens kijken of ze er iets van kan
zoalshetiszaterdag 26 april 2008 @ 17:56
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 17:50 schreef popolon het volgende:
Paneren en frituren maakt 't wel wat vet hoor.

Heel af en toe goed te doen maar dan aub niet die troep van de KFC, ik snap niet dat mensen dat lekker vinden. Dan heb je nog nooit 'echte' wings gehad.
eris nog niet echt een topic over, maar je kan in zout heerlijk bakken. maak gewoon een fijne korst om een mooie kip die geleefd heeft. en met die zoutkorst kan je ook meteen mooi de dikte bij verschillende onderdelen van de kip aanpassen.

zo gaar heeft niemand hem gegeten, werkt ook mooi bij vis. en zout kost geen drol.
SHEzaterdag 26 april 2008 @ 18:06
Ze hebben hier echt fucking beroerde marinades voor goede wings.
Misschien dat Popo heeel lief wil zijn en iets naar NL wil sturen

Ik ga meestal tekeer met pepers en chilisaus die ik laat affikken, maar echt crispy en geroosterd zoals in de States krijg ik ze niet.
Ik ga er maar eens op broeden, want ook de peking eend heb ik genailed dus ik zie niet in waarom de kippenvleugels me zouden tegenhouden.

Boy, wat heb ik trek gekregen; nog een uurtje voor ik weer wat in de hens ga steken.
SHEzaterdag 26 april 2008 @ 18:06
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 17:51 schreef Oblivion het volgende:
Frituren?

Dat doe ik zelden en al zeker geen kip...
Fried chicken is goddelijk
Maar ik ben dan ook een viespeukje
zoalshetiszaterdag 26 april 2008 @ 18:11
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 18:06 schreef SHE het volgende:
Ze hebben hier echt fucking beroerde marinades voor goede wings.
Misschien dat Popo heeel lief wil zijn en iets naar NL wil sturen

Ik ga meestal tekeer met pepers en chilisaus die ik laat affikken, maar echt crispy en geroosterd zoals in de States krijg ik ze niet.
Ik ga er maar eens op broeden, want ook de peking eend heb ik genailed dus ik zie niet in waarom de kippenvleugels me zouden tegenhouden.

Boy, wat heb ik trek gekregen; nog een uurtje voor ik weer wat in de hens ga steken.
dat affikken moet je gewoon doen boven je kachel/fornuis. gewoon de peper/paprika/andere dikschillige vrucht keihard zwart maken en dan meteen in een plastic zak en dichtdraaien. kan je ze na 20 seconden prima pellen. en heb je die geroosterde smaak. je kan het natuurlijk ook lekker op houtvuur doen.
popolonzaterdag 26 april 2008 @ 18:19
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 18:06 schreef SHE het volgende:
Ze hebben hier echt fucking beroerde marinades voor goede wings.
Misschien dat Popo heeel lief wil zijn en iets naar NL wil sturen
Kijk eens in wat toko's e.d. daar zijn vaak goede marinades/sauzen te vinden.

Al zou ik voor jou natuurlijk een uitzondering moeten maken.

http://nl.three.ebid.net/perl/auction.cgi?auction=1180202043-31586-0&mo=auction Deze heb ik ook, echt te heet voor woorden. Wel een goede om als basis te gebruiken.

En kijk eens wat ik hier vind. De 4 flesjes sampler zit er ook tussen.
SHEzaterdag 26 april 2008 @ 18:23
yay! shipping to Nederland

Hopen dat ze het een beetje discreet verpakken, mijn vent slaat me dood met een paar kippenvleugels als ik WEER met een flesje saus/marinade aankom.
Oblivionzaterdag 26 april 2008 @ 18:41
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 18:06 schreef SHE het volgende:

[..]

Fried chicken is goddelijk
Maar ik ben dan ook een viespeukje
Is ook wel lekker, maar niet met die marinade...

Heel soms gooi ik wel eens gewone kleine stukje kip in hete olie, en dat vind ik heerlijk.
Maar echt in frituurvet? Neh...vind ik niks aan.

Das mijn man zijn afdeling...
zoalshetiszaterdag 26 april 2008 @ 18:45
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 18:23 schreef SHE het volgende:
yay! shipping to Nederland

Hopen dat ze het een beetje discreet verpakken, mijn vent slaat me dood met een paar kippenvleugels als ik WEER met een flesje saus/marinade aankom.
wat gemeen, dat staat de ontwikkeling naar perfecte kip in de weg. hij moest eens weten hoe vaak huiselijke recepten uitgroeien tot mc donalds achtige proporties.
Maracazaterdag 26 april 2008 @ 18:54
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 16:27 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

ben benieuwd wat je ervan vindt straks
Het was heerlijk Absoluut voor herhaling vatbaar en een aanrader voor iedereen!
SHEzaterdag 26 april 2008 @ 19:39
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 18:41 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Is ook wel lekker, maar niet met die marinade...

Heel soms gooi ik wel eens gewone kleine stukje kip in hete olie, en dat vind ik heerlijk.
Maar echt in frituurvet? Neh...vind ik niks aan.

Das mijn man zijn afdeling...
Ik doel met fried ook op frituren in olie. Ik heb nog nooit frituurvet gebruikt; ik vertrouw niets wat bij een beetje hitte van vorm verandert

Maar een goede paneer; beslag , hete kip en hete olie is een prima combinatie
cindy10zaterdag 26 april 2008 @ 19:42
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 19:39 schreef SHE het volgende:

[..]

Ik doel met fried ook op frituren in olie. Ik heb nog nooit frituurvet gebruikt; ik vertrouw niets wat bij een beetje hitte van vorm verandert

Maar een goede paneer; beslag , hete kip en hete olie is een prima combinatie
ik frituur ook alleen in olie....nooit die ranzige pakken frituurvet ofzo!
enige nadeel vind ik ,dat het frituren in olie meestal als resultaat heeft dat je frituurpan word voorzien van zo`n leuke lijmlaag
zoalshetiszaterdag 26 april 2008 @ 19:43
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 19:39 schreef SHE het volgende:

[..]

Ik doel met fried ook op frituren in olie. Ik heb nog nooit frituurvet gebruikt; ik vertrouw niets wat bij een beetje hitte van vorm verandert

Maar een goede paneer; beslag , hete kip en hete olie is een prima combinatie


nooit frieten in ossewit gemaakt?
(ik huil bij de schande dat je nooit friet, zoals friet moet zijn, hebt gemaakt)

in ganzenvet frituren is helemaal tha bomb. filteren daarna en het is net zo helder.
Oblivionzaterdag 26 april 2008 @ 20:00
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 19:39 schreef SHE het volgende:

[..]

Ik doel met fried ook op frituren in olie. Ik heb nog nooit frituurvet gebruikt; ik vertrouw niets wat bij een beetje hitte van vorm verandert

Maar een goede paneer; beslag , hete kip en hete olie is een prima combinatie
Dat is toch niet zo heel ongezond?
Als de olie maar flink heet is, toch?
cindy10zaterdag 26 april 2008 @ 20:15
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 19:43 schreef zoalshetis het volgende:

[..]



nooit frieten in ossewit gemaakt?
(ik huil bij de schande dat je nooit friet, zoals friet moet zijn, hebt gemaakt)

in ganzenvet frituren is helemaal tha bomb. filteren daarna en het is net zo helder.
ja wel eens gedaan hoor(probeer altijd alles een keertje uit),maar ben geen fan van ossewit
Mirjamzaterdag 26 april 2008 @ 20:16
nou heb ik weer zin in kipkluifjes
(en niks in huis natuurlijk)
cindy10zaterdag 26 april 2008 @ 20:16
mn vleugeltjes liggen trouwens te spartelen in de pan!
ben benieuwd,net een klein stukje van mn eigen brouwsel geproeft en das heerlijk!
zoalshetiszaterdag 26 april 2008 @ 20:16
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 20:15 schreef cindy10 het volgende:

[..]

ja wel eens gedaan hoor(probeer altijd alles een keertje uit),maar ben geen fan van ossewit
ben jij she? en ganzenvet...
zoalshetiszaterdag 26 april 2008 @ 20:17
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 20:16 schreef MissyMirjaM het volgende:
nou heb ik weer zin in kipkluifjes
(en niks in huis natuurlijk)
kutjecola. ah ook niet meer open? hier tot 10 uur,
Mirjamzaterdag 26 april 2008 @ 20:18
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 20:17 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

kutjecola. ah ook niet meer open? hier tot 10 uur,
hier in de buurt niet, en kom net uit m'n nest, dus ga de deur ook niet meer uit
cindy10zaterdag 26 april 2008 @ 20:23
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 20:18 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

hier in de buurt niet, en kom net uit m'n nest, dus ga de deur ook niet meer uit
wat een ellende voor je!
hier liggen ze nog heel even in de pan,maar zien er heerlijk uit!
popolonzaterdag 26 april 2008 @ 20:30
Je kunt nooit genoeg kip in huis hebben, ik sla altijd kilo's in.
zoalshetiszaterdag 26 april 2008 @ 20:32
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 20:30 schreef popolon het volgende:
Je kunt nooit genoeg kip in huis hebben, ik sla altijd kilo's in.
ik ook en ik ga meestal naar een boer in noord-holland die lekkere natuurkippen heeft. per 5 stuks, en, meteen in de vriezer. neem de laatste tijd ook voor vrienden mee.
ThE_EDzaterdag 26 april 2008 @ 20:36
Geloof dat iemand die ik ken ze paneerde in verkruimelde cornflakes en dan frituurde voor zo'n fried chicken effect.

Gewoon braden en sweet chili chickensaus erbij is ook lekker.
cindy10zaterdag 26 april 2008 @ 21:05
nou we hebben ze net op!
zowel de kentucky(heerlijk,en inderdaad kentucky!)
en ook mn eigen mengsel van zoete ketjap,citroensap,sambal,en knoflook.
alles lekker knapperig uit de olie,en smullen maar!
SHEzaterdag 26 april 2008 @ 21:22
De helft van mijn vriezer bestaat uit kip. Kipstukken, poten, vleugels, drumsticks, hele kippen.
Wij eten 5 dagen per week wel iets met kip. Manlief wil altijd vlees; dus dan heb ik liever dat hij kip eet.

Ganzenvet gebruik ik sneller voor ander gevogelte zoals fazant; maar dat is meer omdat ik me elke keer schuldig voel als ik dat vet koop. Ik probeer dus zo lang mogelijk met zo'n pot te doen
Quembelzondag 27 juli 2008 @ 11:05
Sorrie voor de topickick maar ik heb me het apezuur gezocht om het terug te vinden, deze ontgaat me niet meer.
D1zondag 27 juli 2008 @ 11:14
Ik zet ook even een TVP en ga vandaag zometeen kluifjes inkopen
MaxCzondag 27 juli 2008 @ 17:09
Kipkluifjes

Als ik alleen eet, eet ik wel meer dan een halve kilo op

Meestal haal ik gewoon bij de supermarkt gekruide TV-stick(zijn een soort dubbele kipkluifjes met meer vlees) en bij poelier zijn ze ook afgrijselijk lekker.

Eigenlijk doe ik er verder niks mee, gewoon in olijfolie ongeveer 5 minuten bruin bakken en dan op laag vuurtje 15 min. gaar laten worden. Zijn ze zo sappig
zoalshetiszondag 27 juli 2008 @ 17:37
kipkluifjes uit de oven met vet van de eend.

kipkluifjes eerst kort en heet aanbraden met flink wat eendenvet. uiteraard naar smaak kruiden. dan alles in bakblik gieten, wat teentjes knof er in doen en 45 minuten op 180 graden. of 60 minuten op 140 graden.
Maanviswoensdag 30 juli 2008 @ 01:00
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 21:22 schreef SHE het volgende:
Manlief wil altijd vlees; dus dan heb ik liever dat hij kip eet.
Waarom?
Underdoggywoensdag 30 juli 2008 @ 01:28
quote:
Op woensdag 30 juli 2008 01:00 schreef Maanvis het volgende:

[..]

Waarom?
2 vliegen in 1 klap:
1: man eet vlees
2: minder kippen op aarde
littledrummergirlwoensdag 15 april 2009 @ 10:30
weer even een kickje
Binnenkort een verjaardag met een flinke groep mensen en ik wil ook eens proberen wat verschillende soorten kip op tafel te toveren.

Ik ben zelf helemaal gek op kip alla kfc ( zonder de mishandelde kipjes bij voorkeur, maar das ff detail) Ik gebruik ook vaak van die doosjes van de toko, maar ik krijg nooit het ideale knapperige korstje. Ik gooi ze meestal in een flinke laag olie ( cm of 10) in de pan en dan gaar bakken. Ze worden wel lekker en gaar, maar het korstje blijft dan een beetje zompig.

wat kan ik hieraan doen? iemand ideeën?
jpg97woensdag 15 april 2009 @ 10:57
http://www.wakkerdier.nl/bio-industrie/vleeskuikens.php

n0awoensdag 15 april 2009 @ 11:34
quote:
Op woensdag 15 april 2009 10:30 schreef littledrummergirl het volgende:
weer even een kickje
Binnenkort een verjaardag met een flinke groep mensen en ik wil ook eens proberen wat verschillende soorten kip op tafel te toveren.

Ik ben zelf helemaal gek op kip alla kfc ( zonder de mishandelde kipjes bij voorkeur, maar das ff detail) Ik gebruik ook vaak van die doosjes van de toko, maar ik krijg nooit het ideale knapperige korstje. Ik gooi ze meestal in een flinke laag olie ( cm of 10) in de pan en dan gaar bakken. Ze worden wel lekker en gaar, maar het korstje blijft dan een beetje zompig.

wat kan ik hieraan doen? iemand ideeën?
Wat voor doosje van de toko? Wat ik wel eens doe is ontbeende kippedijen paneren met panko paneermeel is dan wel niet vergelijkbaar met KFC maar wel lekker knapperig.
littledrummergirlwoensdag 15 april 2009 @ 11:38
quote:
Op woensdag 15 april 2009 11:34 schreef n0a het volgende:

[..]

Wat voor doosje van de toko? Wat ik wel eens doe is ontbeende kippedijen paneren met panko paneermeel is dan wel niet vergelijkbaar met KFC maar wel lekker knapperig.

zo'n pakje.. maar bij mij blijft het korstje zo zompig
n0awoensdag 15 april 2009 @ 12:18
Misschien dat je ze moet deep fryen? Ik weet niet of je ze regelmatig keert in de olie, maar als je eten uit de olie haalt en er weer in terug doet dan zuigt het zich vol vet. Lijkt me wel lekker om te proberen die mix.
littledrummergirlwoensdag 15 april 2009 @ 12:19
quote:
Op woensdag 15 april 2009 12:18 schreef n0a het volgende:
Misschien dat je ze moet deep fryen? Ik weet niet of je ze regelmatig keert in de olie, maar als je eten uit de olie haalt en er weer in terug doet dan zuigt het zich vol vet. Lijkt me wel lekker om te proberen die mix.
ik keer ze wel af en toe, keer of 4 in een half uurtje ofzo denk ik, zou dat het zijn? Ze liggen bij mij ook niet helemaal onder de olie zoals bijvoorbeeld in de frituurpan, zou miss ook nog wel kunnen schelen?
n0awoensdag 15 april 2009 @ 12:45
Zou kunnen, bij kfc doen ze het denk ik helemaal onder de olie. Als je friet uit de olie haalt en er weer in terug doet dan komt er ook meer olie in dan wanneer je ze onder gedompeld laat tot ze klaar zijn.
littledrummergirlwoensdag 15 april 2009 @ 12:55
quote:
Op woensdag 15 april 2009 12:45 schreef n0a het volgende:
Zou kunnen, bij kfc doen ze het denk ik helemaal onder de olie. Als je friet uit de olie haalt en er weer in terug doet dan komt er ook meer olie in dan wanneer je ze onder gedompeld laat tot ze klaar zijn.
ik zeg een goede reden om van te voren wat te oefenen
vaagselwoensdag 15 april 2009 @ 13:33
quote:
Op woensdag 15 april 2009 12:19 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

ik keer ze wel af en toe, keer of 4 in een half uurtje ofzo denk ik, zou dat het zijn? Ze liggen bij mij ook niet helemaal onder de olie zoals bijvoorbeeld in de frituurpan, zou miss ook nog wel kunnen schelen?
Je moet ze dan ook frituren en niet, zoals je nu doet, bakken. Kan gewoon in de pan, 2 liter zonnebloemolie erin, verwarmen tot 180 graden en dan de kip in porties gaar bakken. Denk dat het ook wel in een kleinere laag olie kan, maar dan moet je het wat warmer en dus korter bakken.
littledrummergirlwoensdag 15 april 2009 @ 13:35
quote:
Op woensdag 15 april 2009 13:33 schreef vaagsel het volgende:

[..]

Je moet ze dan ook frituren en niet, zoals je nu doet, bakken. Kan gewoon in de pan, 2 liter zonnebloemolie erin, verwarmen tot 180 graden en dan de kip in porties gaar bakken. Denk dat het ook wel in een kleinere laag olie kan, maar dan moet je het wat warmer en dus korter bakken.
gewoon in de frituurpan dus ( wij frituren met zonnebloemolie) kan ik ook nog wel eens proberen. Ik heb het altijd gedaan zoals op het pakje staat maar dat is vrij vertaald uit het chinees ofzo, dus kan best dat ik wat mis had
Curiositywoensdag 15 april 2009 @ 13:51
quote:
Op donderdag 10 april 2008 20:24 schreef Wooldoor het volgende:
Vooral niet in de oven want daar worden ze niet lekkerder op. Gewoon in een wok met olie frituren dan krijgen ze ook een lekker krokant korstje en zijn het vlees is dan ook lekker. Gewoon een bak met zoete chili saus ernaast zitten om te dippen.
Ik doe ze altijd in de frituurolie wel als je vet op zijn eind zit, daarna direct verversen.
Heerlijk knapperig zijn ze dan.
Frenchwoensdag 15 april 2009 @ 16:53
Wat een goddelijke recepten staan in dit topic! (oké, eigenlijk is dit een verkapt terugvindkippetje )
Pietverdrietwoensdag 15 april 2009 @ 17:59
Bloemige aardappels schillen en kwarten, op een ingevet bakblik leggen.
Kippenvleugels kruiden (gaat uitstekend door ze in een plastic zak te doen en dan kruiden erbij, schudden)
Kippenvleugels op de aardappelen leggen en een slordige 1 1/2 uur in de oven bij 175 graden.
Smullen!
Welke kruiden? Wat jij lekker vind, niets mis met gewoon eens (goede) kipkruidenmix te nemen
JuiceJuicedonderdag 16 april 2009 @ 10:57
tvp
littledrummergirlvrijdag 24 april 2009 @ 12:24
ga het straks proberen te maken voor mn verjaardag van morgen althans, de boel in de marinade gooien alvast.

ga de chilikluifjes van she maken en mn eigen kfc kluifjes
littledrummergirlvrijdag 24 april 2009 @ 13:33
quote:
Op vrijdag 24 april 2009 12:24 schreef littledrummergirl het volgende:
ga het straks proberen te maken voor mn verjaardag van morgen althans, de boel in de marinade gooien alvast.

ga de chilikluifjes van she maken en mn eigen kfc kluifjes
en ik vond bij de surinamer ook nog een kipmix dus die ga ik ook proberen.

heb twee kilo kipjes gekocht dus ik kan even vooruit.

Zal het veel nut hebben ze nu al in de marinade te gooien, of zal het effect morgenavond hetzelfde zijn als ik ze morgenochtend marineer?
jpg97vrijdag 24 april 2009 @ 17:09




Isegrimvrijdag 24 april 2009 @ 18:27
quote:
Op vrijdag 24 april 2009 13:33 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

en ik vond bij de surinamer ook nog een kipmix dus die ga ik ook proberen.

heb twee kilo kipjes gekocht dus ik kan even vooruit.

Zal het veel nut hebben ze nu al in de marinade te gooien, of zal het effect morgenavond hetzelfde zijn als ik ze morgenochtend marineer?
Lekker de hele nacht laten intrekken.
RoodWitBlauwvrijdag 24 april 2009 @ 20:08
Ik denk dat een aantal recepten ook goed bruikbaar zijn mocht ik deze dingen op de bbq willen gooien.

BBQ seizoen has opened!!!