abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_57221096
Ja, ik heb dus net 4 kilo kipkluifjes gekocht op de markt:


Monitor een kwartslag naar links kantelen, geen zin om weer opnieuw te uploaden.

Zondag ga ik ze opeten (niet alleen, ik heb hulptroepen opgeroepen).
Ik heb alleen nog niet echt veel inspiratie qua recepten, dus vandaar mijn vraag:

Post hier je lekkerste kipkluifrecepten!
  vrijdag 7 maart 2008 @ 14:08:30 #2
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_57221147
nachtje marineren in citroensap, tamarinde, sambal, sesamolie en ketjap.

bruin aanbakken in pan. in ovenschaal (180 graden) 30 minuten afbakken.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_57221584
mag nog een teentje knoflook bij bovenstaande... en let op nietteveel sesamolie
pi_57221935
Zou wat verschillende marinades maken.

zoet-zuur, honing-mosterd, ketjap, etc. En dan een paar verschillende schalen maken.
"We are all atheists about most of the gods that humanity has ever believed in. Some of us just go one god further." - Richard Dawkins
  vrijdag 7 maart 2008 @ 15:15:48 #5
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_57222389
Koop bij de toko zo'n zakje Kentucky Fried Chicken kruiden + meel

Kost maar 1.75 ofzo
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
pi_57222434
ff opwarmen in de magnetron
  vrijdag 7 maart 2008 @ 15:22:30 #7
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_57222506
of gewoon in de oven. vleugeltjes met zacht geworden ganzenvet (roomboter mag ook)/zou/peper/gehakte knoflook & verse rozemarijn bestrijken en tijdens het bakken (op 180-200 graden) paar keer bedruipen met een lepel. verbrand je niet.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  vrijdag 7 maart 2008 @ 15:23:17 #8
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_57222518
quote:
Op vrijdag 7 maart 2008 15:18 schreef boyv het volgende:
ff opwarmen in de magnetron
eindelijk iets wat een moslim of dhimmi mag eten en meteen zo onculinair...
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_57225305
@zoalshetis: hoe lang moeten ze ongeveer in de oven?
pi_57225373
Ik zou ze redelijk lang doen, 40/45 minuten op 180 graden. Door de botten in de vleugels worden ze lekker gaar en goed warm van binnen.
pi_57231852
Ketjap, sambal, djahe, knoflookpoeder en currysaus door elkaar mengen. Voeg de kipkluifjes erbij en meng alles goed door elkaar zodat de kipkluifjes helemaal bedekt zijn met marinade. Zet ze 1 uur in de koelkast. Bedek je (oven)bakplaat met folie (dat scheelt schoonmaken) en verdeel de kipkluifjes erover. 20 tot 30 minuutjes in de over op 220C en klaar ben je.

Of

Per 2 kilo: 2 uien, 3 el ketjap, mespunt trassi, zakje santen van conimex, laos, ketoembar, suiker, sambal oelek

Kippevleugeltjes 5 minuten frituren op 180C, en uien snipperen. Uien fruiten, trassi, loas, ketoembar, ketjap en flink wat sambal erbij. Santen aanmaken met water volgens gebruiksaanwijzing en scheutje voor scheutje bij het mengsel doen totdat een lekker iets dikker papje ontstaat. Hierna op redelijk hoog vuur suiker erbij tot dat een stroperige substantie ontstaat. Nu kippevleugeltjes erbij, goed doorscheppen en nog 20 minuten op laag vuur laten staan en af en toe doorscheppen

[ Bericht 24% gewijzigd door Trusten op 07-03-2008 22:25:31 ]
pi_57238178
ik heb nu zo'n honger gekregen dat ik vandaag ook kipkluifjes ga maken! (voor morgen)
dit roept om foto's!!!
pi_57238209
Bij ons is de markt op zaterdag .
Secrets never die. Only people.
pi_57244299
Dank allen voor de suggesties!
Ik ga het bovenste recept van Trusten maken. Verder neem ik de tip van DroogDok ter harte en maak ik verschillende soorten. Voor honing mosterd heb ik zelf nog een recept, dus die doe ik ook en verder het idee van zoalshetis met rozemarijn.

Hier de honing mosterd marinade van mezelf:
Mosterd, honing, gemalen mierikswortelpasta, knoflook en rozemarijn door elkaar blenderen, kip erin en in de oven.

Blijf vooral recepten posten, die kan ik een andere keer wel weer gebruiken.
  zaterdag 8 maart 2008 @ 16:01:01 #15
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_57244654
Ingredienten voor 1 kilo kipvleugeltjes:
1 kilo kipvleugeltjes
2 el. olijfolie
ruim 1 el oestersaus
1 el ketjap
1,5 cm gember
1 tl kerrie
1 tl paprikapoeder
2 tl cayennepeper
1 kleine el bruine basterdsuiker
1 zakje kipkruiden
1 teentje knof!

Bereidingswijze:
Spoel eerst de kipvleugeltjes af onder de kraan en dep ze droog met een stuk keukenpapier. Doe ze in een ovenschaal. Doe alle ingredienten bij de vleugeltjes (het teentje knoflook eerst even persen en de kipkruiden zonder zakje!). Alles even lekker door elkaar mengen en nog een uurtje laten staan. Dan de oven voorverwarmen op 180 graden en als de oven warm is kunnen ze erin. Ieder kwartier even omroeren tot ze er een uurtje in staan. Vleugeltjes eruit, niet vergeten te blazen want ze zijn heet! Ook erg lekker met een beetje chilisaus of natuurlijk knoflooksaus. Maar waar is dat niet lekker bij!
  zaterdag 8 maart 2008 @ 17:06:11 #16
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_57245833
de allersimpelste; en allerlekkerste

neem een pot paprikapoeder
neem een fles zoete chilisaus

strooi per pak de paprikapoeder meer dan rijkelijk over de kluifjes en ga er met je handen in; even goed alles inwrijven
je handen wel wassen he! en daarna natuurlijk ook.
dan pak je een partij ovenschalen; verdeelt de kluifjes erover en dan ga je los met de fles chili
Schudden maar; nog een beetje..ja...nog een plens.
Even omscheppen en dan keihard nog een paar scheuten

Dan gooi je de bende op 220 graden in de oven voor 45 minuten en je hebt keihard de lekkerste kluifkes.
pi_57248620
SHE, je hebt me overtuigd! De laatste scheut deed het hem.
Voor coolfools recept heb ik niet alles in huis, dus dat komt een andere keer.
  zaterdag 8 maart 2008 @ 19:27:11 #18
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_57248708
Als je ze maar goed onderplenst; heel heet affikt en lekker lang in de oven laat
pi_57257796
Ik ben nu as we spek bezig de boel nog 1 x om te draaien en dan ga ze na de zondagochtend broodjes de oven in... foto volgt
pi_57410948
En hoe is het geworden
pi_57410991
Hm, kipkluifjes.
  zondag 16 maart 2008 @ 13:32:41 #22
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_57411718
ik heb ook nog wel een simpele
ketjap en honing door elkaar mengen, wil je het zouter, meer ketjap, wil je het zoeter, meer honing
vleugels erin laten marineren
in de ovenschaal en in de oven ketsen, op standje hoog, als ze gaar zijn lekker opeten
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_57411768
simpel maar dodelijk lekker:

helemaal ondergooien met piri-piri kruiden, even in laten trekken (uurtje of 2 ofzo?) en dan 45 minuutjes in de oven
Ja doei.
  zondag 16 maart 2008 @ 17:21:50 #24
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_57415970
Ze staan voor vandaag hier ook op het menu.
Lekker gekruid de oven in.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_57416678
quote:
Op zondag 16 maart 2008 17:21 schreef golfer het volgende:
Ze staan voor vandaag hier ook op het menu.
Lekker gekruid de oven in.
hier ook
Ja doei.
  zondag 16 maart 2008 @ 18:22:20 #26
12005 Acathla
Go Your Own Way
pi_57416982
Marinade maken van :

- Tomatenpuree
- Ketjap
- Sambal
- Olie (ik gebruik meestal maisolie, juist geen olijfolie. Doe wat je zelf wil)
- Kipkruiden (of peper en zout , wederom weer wat je zelf wil )

Ik leg de kip een dag vantevoren in deze marinade. Volgende dag gewoon bakken en in de oven.
Love will be my strongest weapon
pi_57417212
Ik ben al een week bezig om m'n foto's uit m'n telefoon te krijgen, vandaar mijn late reactie.
Alle kipkluifjes waren een groot suces! Ik vond zelf met name de kluifjes naar SHE's recept erg lekker. Alle kluifjes gingen ongeveer gelijk op, dus ik denk dat ze over het algemeen genomen even lekker waren.

Dank allemaal!


Hieronder nog de recepten zoals ik ze uiteindelijk gemaakt heb:

1. Ketjap, sambal, djahe, knoflook en chilisaus door elkaar mengen. Over de kipkluifjes doen en een nacht laten marineren.
2. Kipkluifjes insmeren met paprikapoeder, tot ze helemaal rood zijn, Daarna een heleboel chilisaus erover doen en en nacht laten marineren.
3. Een pakje roomboter smelten en er met de keukenmachine een zooi rozemarijn, knoflook peper en zout doorheen doen. Over de kip gooien en een nacht laten marineren.
4. Mosterd, honing, gemalen mierikswortelpasta, knoflook en rozemarijn door elkaar blenderen, over de kip doen en een nacht laten marineren.

De kipvleugeltjes naast elkaar op zilverfolie leggen (maak een beetje een opstaande rand, zodat de marinade er niet af loopt). In de oven op 225 graden afbakken in ongeveer een uur tijd.
pi_57417327
Voornamelijke ingrediënten: kerrie & knoflook.
  zondag 16 maart 2008 @ 19:23:36 #29
37447 kwakveense
small, fluffy and green
pi_57418115
laatst een lekkere marinade gemaakt van (naar eigen smaak mengen)

-honing
-citroensap
-citroenrasp
-geraspte verse gember
-beetje djahe
-ketjap (zoet of zout, wat je wilt)
-je kunt ook in plaats van citroensap en rasp marmelade gebruiken, dan worden ze plakkeriger

nachtej gemarineerd, afgebakken en af en toe bedruipt/bedropen?? in een ovenschaal...200 graden, ca. 45 mindute, aan t eind even lekker onder de grill voor t bruinere korstje
Ich erschlag meinen Goldfisch, vergrab ihn im Hof.
Ich jag meine Bude hoch, alles was ich hab lass ich los.
Mein altes Leben, schmeckt wie ‘n labriger Toast.
pi_57927712
quote:
Op zondag 16 maart 2008 18:35 schreef piepster het volgende:
Ik ben al een week bezig om m'n foto's uit m'n telefoon te krijgen, vandaar mijn late reactie.
Alle kipkluifjes waren een groot suces! Ik vond zelf met name de kluifjes naar SHE's recept erg lekker. Alle kluifjes gingen ongeveer gelijk op, dus ik denk dat ze over het algemeen genomen even lekker waren.

Dank allemaal!


Hieronder nog de recepten zoals ik ze uiteindelijk gemaakt heb:

1. Ketjap, sambal, djahe, knoflook en chilisaus door elkaar mengen. Over de kipkluifjes doen en een nacht laten marineren.
2. Kipkluifjes insmeren met paprikapoeder, tot ze helemaal rood zijn, Daarna een heleboel chilisaus erover doen en en nacht laten marineren.
3. Een pakje roomboter smelten en er met de keukenmachine een zooi rozemarijn, knoflook peper en zout doorheen doen. Over de kip gooien en een nacht laten marineren.
4. Mosterd, honing, gemalen mierikswortelpasta, knoflook en rozemarijn door elkaar blenderen, over de kip doen en een nacht laten marineren.

De kipvleugeltjes naast elkaar op zilverfolie leggen (maak een beetje een opstaande rand, zodat de marinade er niet af loopt). In de oven op 225 graden afbakken in ongeveer een uur tijd.
Niet te geloven, maar ik heb de foto's uit m'n tetefoon gekregen!


Kip in de marinades


ketjap kip


chilisaus kip


rozemarijn knoflook kip


honing mosterd kip
  woensdag 9 april 2008 @ 11:48:08 #31
42630 DAMH
vroemmmm!!!
pi_57930939
goeie shit!
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
-the Dude-
pi_57931048
Dat ziet er zeer lekker uit!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57931098
inderdaad
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_57933494
quote:
Op vrijdag 7 maart 2008 15:15 schreef jpg97 het volgende:
Koop bij de toko zo'n zakje Kentucky Fried Chicken kruiden + meel

Kost maar 1.75 ofzo
ja die is echt heerlijk even een beetje een gedoe om het meel erop te krijgen, maar zeker de moeite waard! Bijna iedere toko/ turkse supermarkt verkoopt het hier wel



zo ziet de verpakking eruit ben er hier 85 cent voor kwijt

ow en de hete variant is idd eehm vrij heet
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_57933605
ah had niet helemaal doorgescrold naar beneden.

maar je moet deze kruiden alsnog een keer proberen echt lekker spul

( als je het bij jou in de buurt niet kan halen, geef maar een gil, ik woon in toko city, kan zo een doosje opsturen)
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_57935058
quote:
Op woensdag 9 april 2008 13:40 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

even een beetje een gedoe om het meel erop te krijgen
Ook als je de kip en het meel in een zak doet en flink schudt?
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_57937449
quote:
Op woensdag 9 april 2008 14:53 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Ook als je de kip en het meel in een zak doet en flink schudt?
weet niet of het dan goed verdeeld? Zou dan niet alle meel door samen met het vocht vd kip tegen de binnenkant van de zak gaan zitten?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  woensdag 9 april 2008 @ 16:55:05 #38
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_57937501
Ik doe het helemaal simpel, en ik vind ze heerlijk zo.

Ik neem mijn crisp-grillschaal, flikker de kluifjes erop, mieter er een flesje tabaso overheen (ok, niet helemaal) en grill ze .

Klaar. Ook wel bekend als de "heavy metal chicken wings" bij het HardRockCafe .
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  woensdag 9 april 2008 @ 16:56:38 #39
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_57937533
quote:
Op woensdag 9 april 2008 13:46 schreef littledrummergirl het volgende:
ah had niet helemaal doorgescrold naar beneden.

maar je moet deze kruiden alsnog een keer proberen echt lekker spul

( als je het bij jou in de buurt niet kan halen, geef maar een gil, ik woon in toko city, kan zo een doosje opsturen)
Mag ik je er ook mee lastigvallen?
Ik kan het nergens vinden in Utrecht en mijn vent is een KFC adapt, dus ik zou hem er zoooo'n plezier mee doen.
De pikante en normale zoek ik
Als tegenprestatie kan ik je een dvd zwartboek of alles is liefde sturen of iets anders filmerigs.
  woensdag 9 april 2008 @ 17:02:02 #40
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_57937659
quote:
Op woensdag 9 april 2008 16:52 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

weet niet of het dan goed verdeeld? Zou dan niet alle meel door samen met het vocht vd kip tegen de binnenkant van de zak gaan zitten?
Tip van flip:

pak een bak, doe de kip erin. Klop twee eiwitten los
Met je handen erin, dan de eiwitten er boven gieten en goed verdelen over de kippetjes, dan de kfc meel.
Blijft alles mooi plakken,
pi_57937734
quote:
Op woensdag 9 april 2008 16:56 schreef SHE het volgende:

[..]

Mag ik je er ook mee lastigvallen?
Ik kan het nergens vinden in Utrecht en mijn vent is een KFC adapt, dus ik zou hem er zoooo'n plezier mee doen.
De pikante en normale zoek ik
Als tegenprestatie kan ik je een dvd zwartboek of alles is liefde sturen of iets anders filmerigs.
sure geen probleem hoor, ik zal van de week eens voor je gaan shoppen.

alles is liefde is van harte welkom trws
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_57938496
quote:
Op woensdag 9 april 2008 16:52 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

weet niet of het dan goed verdeeld? Zou dan niet alle meel door samen met het vocht vd kip tegen de binnenkant van de zak gaan zitten?
Ik doe het wel vaker, ook met gewone kipkruiden en ander soort, en het werkt altijd prima, maar mijn kip is ook niet dermate vochtig dat er vocht van af spat Er zal altijd wat aan de zak blijven kleven, maar het overgrote merendeel zit toch echt op de kip...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  woensdag 9 april 2008 @ 17:53:59 #43
37447 kwakveense
small, fluffy and green
pi_57938597
ik zag bij de toko zakjes voor "fried chicken" waarmee je dat lekkere korstje krijgt dat er bij de chinees (ofwel de nederlandse indo-chinees) op zit. je moet de kip dan eerst koken in een soort saus en daarna nog in de oven of frituur doen waardoor de saus opdroogt als een korstje... nog niet geprobeerd, a t binnenkort een keer halen



[ Bericht 22% gewijzigd door kwakveense op 09-04-2008 18:01:19 (plaatje erbij...) ]
Ich erschlag meinen Goldfisch, vergrab ihn im Hof.
Ich jag meine Bude hoch, alles was ich hab lass ich los.
Mein altes Leben, schmeckt wie ‘n labriger Toast.
  woensdag 9 april 2008 @ 18:01:07 #44
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_57938715
Mijn grote liefde..... kip....
En die kluifjes, OMG dat ziet er goddelijk uit!
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  donderdag 10 april 2008 @ 16:34:14 #45
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_57960059
quote:
Op woensdag 9 april 2008 13:40 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

ja die is echt heerlijk even een beetje een gedoe om het meel erop te krijgen, maar zeker de moeite waard! Bijna iedere toko/ turkse supermarkt verkoopt het hier wel

[ afbeelding ]

zo ziet de verpakking eruit ben er hier 85 cent voor kwijt

ow en de hete variant is idd eehm vrij heet
JA die bedoel ik!!
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
pi_57960652
quote:
Op donderdag 10 april 2008 16:34 schreef jpg97 het volgende:

[..]

JA die bedoel ik!!
i knew it
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_57964889
Vooral niet in de oven want daar worden ze niet lekkerder op. Gewoon in een wok met olie frituren dan krijgen ze ook een lekker krokant korstje en zijn het vlees is dan ook lekker. Gewoon een bak met zoete chili saus ernaast zitten om te dippen.
  donderdag 10 april 2008 @ 20:29:25 #48
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_57964982
quote:
Op donderdag 10 april 2008 20:24 schreef Wooldoor het volgende:
Vooral niet in de oven want daar worden ze niet lekkerder op. Gewoon in een wok met olie frituren dan krijgen ze ook een lekker krokant korstje en zijn het vlees is dan ook lekker. Gewoon een bak met zoete chili saus ernaast zitten om te dippen.
Hoelang wil je ze dan wel niet bakken? En hoe lang denk je dan bezig te zijn voordat je zeker weet dat ze gaar zijn?:)
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_57965091
Geen idee maar mijn moeder maakte ze vroeger altijd op die manier. Maar ik denk dat je ze niet eens zo heel lang erin hoeft te laten liggen. 5-10 minuutjes ofzo?
  vrijdag 11 april 2008 @ 11:53:11 #50
37447 kwakveense
small, fluffy and green
pi_57978657
in de oven worden ze echt wel lekker! dan wordt t korstje knapperig van zn eigen vet, dat juist lekker...

langzaam bakken in een pan is ook ok, dan carameliseert t velletje helemaal mjam.
Ich erschlag meinen Goldfisch, vergrab ihn im Hof.
Ich jag meine Bude hoch, alles was ich hab lass ich los.
Mein altes Leben, schmeckt wie ‘n labriger Toast.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')