Het lijkt idd de NS wel soms. Als ik met de trein naar de stad ga dan rijd ik tegenwoordig meteen door naar Blacktown, in St Marys rijden ze echt nooit in het weekend.quote:Op donderdag 5 juni 2008 02:49 schreef DaFan het volgende:
[..]
Ben ik zaterdag nog geweest (omdat die kuttreinen niet reden Parramatta-Penrith)
Ik woon in Greystanes en werk in Wetherill Park.
KUTWEER HE!!
Iets met auto'squote:Op donderdag 5 juni 2008 03:34 schreef DaFan het volgende:
Meh had ik maar een auto (of rijbewijs) dan kon ik zaterdag meteen naar Penrith. Heb er nou 2 uur over gedaan
Wat voor stage doe je?
Deze?quote:- Self-catering lodging
("op kamers", met gebruik keuken), 1-pers. kamer, logies/self-catering:
Chichester: £ 67 p. week (± ¤ 96)
Bognor e.a.: £ 57 p. week (± ¤ 82)
ha! dit topic weer bovenaan in My active topics! En nog wel door een "bekende" ook nog!quote:Op maandag 4 augustus 2008 21:25 schreef miss-scofield het volgende:
Ik studeer twee weken in Exmouth - Engeland. Mag ik dan ook hier zijn?!
Ben gister aangekomen en volg een twee weekse taalcursus aan de universiteit hier. Vandaag een test gehad, morgen de uitslag. Merkte vandaag al dat het niveau van dat groepje erg laag was. Veel mensen uit Turkije en Spanje die met moeite ' how are you' vragen (no offense verder!). Dus morgen hopelijk in een andere groep!
Verblijf bij een gastgezin, erg gezellig en leuk! Verder geen Nederlanders in de buurt, zo leer ik tenminste goed Engels!!
Het niveau van Spanjaarden betreft de Engelse taal, is soms zo slecht, dat ze maar beter het in Spaans kunnen vertellen, misschien versta ik het dan beterquote:Op maandag 4 augustus 2008 21:25 schreef miss-scofield het volgende:
Turkije en Spanje die met moeite ' how are you' vragen (no offense verder!). Dus morgen hopelijk in een andere groep!
ja. Een vriend van me studeert in edinburgh en moest ook 2 maanden wachten op goedkeuring. Hij kreeg zijn stufi toen wel met terugwerkende krachtquote:Op vrijdag 4 juli 2008 08:43 schreef sitting_elfling het volgende:
ik vroeg me af of hier ook mensen volgend jaar in de UK gaan studeren, en dan langer dan een jaar.
Ik heb namelijk laatst IBG aan de lijn gehad en die zeiden dat studies in de UK eerst uitgebreid onderzocht word door Nuffic en dat dat onderzoek wel eens een paar maand kan duren, en dat je dus het resultaat in oktober hoort dat je geen stufi krijgt terwijl je in september begint .. is die kans realistisch?
TVP voor mijn nieuwe account.quote:Op donderdag 28 februari 2008 10:10 schreef Evil_Jur het volgende:
TVP, heb stage gelopen in China en Litouwen en ga over een tijdje een semester studeren in Maine (VS).
Haha, idd leuk dat hier allemaal bekenden zijn!!!quote:Op dinsdag 5 augustus 2008 00:23 schreef DaFan het volgende:
Miss
PB
Kuno
Allemaal in het buitenlandIk ook
Al zit ik allang niet meer in het buitenland. Stel mensen die Business English volgde als keuzevak op de Högskolan i Borås kwam echter bedrogen uit, want het was meer Engels voor beginners.quote:Op dinsdag 5 augustus 2008 15:56 schreef miss-scofield het volgende:
[..]
Haha, idd leuk dat hier allemaal bekenden zijn!!!::*
Vandaag om overplaatsing gevraagd en vanaf morgen zit ik in een nieuwe groep!! De leraren waren net aan het overleggen over mij toen ik binnenkwam
Haha! Ik heb hier ook een paar Koreaanse mensen, en ik lach me rot. Maar ze willen hier graag leren, dat is ook leuk te zien, ze werken erg hard.quote:Op dinsdag 5 augustus 2008 16:49 schreef PieterBas het volgende:
[..]
Al zit ik allang niet meer in het buitenland. Stel mensen die Business English volgde als keuzevak op de Högskolan i Borås kwam echter bedrogen uit, want het was meer Engels voor beginners.![]()
Koreanen waren ook best grappig, tijdens de Zweedse en Engelse lessen...
Ik heb een half jaar tussen dat volk gestudeerd. Ze zijn echter niet harde werkers maar eerder doodlopers... In tentamenweken sliepen slechts een paar uurtjes per nacht, was de campus uitgestorven m.u.v. de bibliotheek. De bussen naar Seoul zaten leeg aangezien zelfs de mensen die niet op de campus woonden daar maar ergens (in de bieb oid) sliepen. Ik denk zelfs dat hun harde werken een negatieve invloed had op de prestaties. Docenten stimuleerden dit gedrag overigens van harte. 1 docent meldde vrolijk dat 4 uur slaap per nacht tijdens de tentamens ruim voldoende was.quote:Op woensdag 6 augustus 2008 15:57 schreef miss-scofield het volgende:
[..]
Haha! Ik heb hier ook een paar Koreaanse mensen, en ik lach me rot. Maar ze willen hier graag leren, dat is ook leuk te zien, ze werken erg hard.
Japan? Coolquote:Op dinsdag 5 augustus 2008 16:42 schreef seto het volgende:
Tvp, vertrek 1 september naar Japan om daar een semester in Osaka te verblijven
Oei dit topic is lang geleden inderdaad! Wat voor stage zou je gaan doen in Nieuw Zeeland? Het betreft je afstuderen toch?quote:Op maandag 4 augustus 2008 22:08 schreef Kuno_van_Dijk het volgende:
[..]
ha! dit topic weer bovenaan in My active topics! En nog wel door een "bekende" ook nog!
Zelf ben ik ook weer bezig om naar het buitenland te gaan! na Berlijn en Zweden vraagt het buitenland wanneer ik weer kom!Vorige maand in Portugal geweest voor een zeilevenement en daar met wat Nieuw Zeelanders gesproken en hard op weg om een stage voormekaar te krijgen in Auckland voor tenminste 6 maand!
Het is een drama, werkelijk waar. En ik snap het niet, want hier wordt toch ook Engelse les gegeven op scholen. Het probleem is misschien dat Spaans teveel op Engels lijkt, ze weten de woorden dan wel, maar de uitspraak is zo anders dat het nergens naar klinktquote:Op maandag 4 augustus 2008 22:20 schreef PieterBas het volgende:
[..]
Het niveau van Spanjaarden betreft de Engelse taal, is soms zo slecht, dat ze maar beter het in Spaans kunnen vertellen, misschien versta ik het dan beter
Zoals Kuno ook al zei, het buitenland lonkt eigenlijk weer..
In Zweden vond ik het Engels en de vakken in het Engels zeer goed, maar wat moet een land dan bieden?quote:Op zaterdag 9 augustus 2008 01:00 schreef Leinonlein het volgende:
Ik wil graag een master doen in het buitenland in het Engels en op acceptabel niveau. Het liefst wil ik communicatiewetenschappen doen gericht op nieuwe media, verwante zaken als marketingcommunicatie lijkt me ook leuk. Engeland leek me te duur, andere landen bieden niet precies wat ik zoek, iemand verhelderende ideeën?
Het land moet goede universiteiten hebben met masters in richting communicatiewetenschappen/nieuwe media/marketing in het Engels met goed niveau. Het liefst een land waar Engels, Duits of Spaans wordt gesproken maar ik vind de kwaliteit van de studie even belangrijker dan het land. Ik ben gewoon benieuwd of iemand een goede studie weet in deze richting in het Engelsquote:Op zaterdag 9 augustus 2008 11:49 schreef PieterBas het volgende:
[..]
In Zweden vond ik het Engels en de vakken in het Engels zeer goed, maar wat moet een land dan bieden?
Dit inderdaad, probeer het zware spul in je handbagage te stoppen. Verder niet teveel kleren mee nemen want die koop je daar waarschijnlijk toch weer bij en dan kan het weer niet mee terug (ja, ervaring mee). Bij mij lukte het makkelijk, had 17 kilo bij me en een klein koffertje hand bagage. Terugweg gaat nog lastig wordenquote:Op zondag 10 augustus 2008 15:07 schreef Underdoggy het volgende:
Het is genoeg, en je moet gewoon meer handbaggage meenemen als je niet genoeg aan je 20 kilo hebt. Handbagage wordt niet gewogen namelijk, is alleen afhankelijk van formaat.
En trek je winterjas gewoon aan in het vliegtuig, scheelt alweer 2 kilo.
Er zijn maatschappijen waarbij je handbagage wel word gewogen.quote:Op zondag 10 augustus 2008 15:07 schreef Underdoggy het volgende:
Het is genoeg, en je moet gewoon meer handbaggage meenemen als je niet genoeg aan je 20 kilo hebt. Handbagage wordt niet gewogen namelijk, is alleen afhankelijk van formaat.
En trek je winterjas gewoon aan in het vliegtuig, scheelt alweer 2 kilo.
Doe een soort Europese Studie op de Haagse Hogeschool, en richt me erg op Export. Wat ik er precies ga doen weet ik nog niet exact, heb gehoord dat ze iedereen een nummer geven en dan loten, vervolgens mag men in die volgorde vakken kiezenquote:Op woensdag 6 augustus 2008 18:40 schreef Wheelgunner het volgende:
[..]
Japan? CoolLijkt me heel interessant.
Wat studeer je en wat ga je daar doen?
Inderdaad. En BMI Baby is er daar één van.quote:Op zondag 10 augustus 2008 21:33 schreef Niek. het volgende:
[..]
Er zijn maatschappijen waarbij je handbagage wel word gewogen.
Anders kijk je hier toch opquote:Op zaterdag 9 augustus 2008 17:35 schreef Leinonlein het volgende:
[..]
Het land moet goede universiteiten hebben met masters in richting communicatiewetenschappen/nieuwe media/marketing in het Engels met goed niveau. Het liefst een land waar Engels, Duits of Spaans wordt gesproken maar ik vind de kwaliteit van de studie even belangrijker dan het land. Ik ben gewoon benieuwd of iemand een goede studie weet in deze richting in het Engels.Zijn er uni's in Zweden die deze studie aanbieden (heb al even gezocht voor Zweden want dat land trekt me wel, maar kwam er niet zo uit haha).
Hehequote:Op maandag 18 augustus 2008 01:02 schreef Fetai het volgende:
Gezellig, ik begin in september met Economics for Business bij de Metropolitan University in Leeds voor 3 jaartjes.
Koel, hoe heb je dat geregeld?quote:Op zondag 17 augustus 2008 23:37 schreef sitting_elfling het volgende:
Vanaf begin september beginnende aan Economics bij de Metropolitan University in London 3 jaartjes
Het leek me één van de leukere studentensteden en ze hadden wel een sjiek aanbod voor me, verder niet echt eigenlijkquote:Op maandag 18 augustus 2008 09:55 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Hehegaaf ja
, enig reden waarom je Leeds heb gekozen?
Qua studenten ken ik geen kip in london, ik had de mogelijkheid om op de UEA in norwich te studeren, heb daar een aantal vrienden wonen die daar ook studeren op die Uni. Toch maar voor london gekozen.quote:Op maandag 18 augustus 2008 15:00 schreef Fetai het volgende:
[..]
Het leek me één van de leukere studentensteden en ze hadden wel een sjiek aanbod voor me, verder niet echt eigenlijk. Weet jij eigenlijk een beetje wat we met die freshers' week kunnen verwachten? En ken je verder eigenlijk iemand in London al?
Ze willen vaak zien dat je over een X aantal euro beschikt. Ik moest laten zien dat ik destijds 3000 euro had voor 1 semester.quote:Op dinsdag 26 augustus 2008 15:36 schreef DavyJones het volgende:
Ik heb een klein vraagje. Ik ben van plan om vanaf het schooljaar 2009/2010 te studeren in Amerika. Ik heb 20 september TOEFl en 6 oktober SAT-I, maar bij de aanmeldingspapieren moeten er heel veel documenten worden bijgevoegd waaronder een document waarin staat dat je over voldoende financiële middelen beschikt. Het is sinds 2007 mogelijk studiefinanciering mee te nemen, maar dat moet eerst goedgekeurd worden door de IB-groep. Nu vroeg ik mij af of ik die studiefinanciering dan niet nu al kan aanvragen voor het schooljaar 2009 / 2010 zodat ik in ieder geval weet dat ik studiefinanciering mee kan nemen. Scheelt toch weer wat met die begroting...
Gaafquote:Op donderdag 18 september 2008 19:57 schreef Kuno_van_Dijk het volgende:
Ik ben op het moment ook weer hard bezig om naar het buitenland te vertrekken ditmaal richting nieuw zeeland! Heb inmiddels wat adressen verzameld via een kiwi vriend. Zo gauw ik meer weet zal ik hier weer wat van me laten horen!
Heeft dat iets te maken met de duur dat je al in Noorwegen woonde? Echt bizar dat het onderwijs zo goedkoop is. Wat voor master heb jij gedaan Fogel?quote:Op dinsdag 23 september 2008 13:28 schreef Fogel het volgende:
Het was voor mij geen probleem of stufi te krijgen in Noorwegen, maar ik woonde er al ruim 2 jaar voordat ik aan een master begon. Als ik het goed herinner was de stufi+ lening 80.000NOK (ongeveer 10.000¤) voor 1 studiejaar.
Per semester betaal je ongeveer 100¤ aan de uni.
Geen idee, maar ik kwam oorspronkelijk niet om hier (ik woon nog steeds in Noorwegen) te studeren en had een normale werk- en verblijfsvergunning, geen studie-visum of iets dergelijks.quote:Op dinsdag 23 september 2008 15:57 schreef Leinonlein het volgende:
[..]
Heeft dat iets te maken met de duur dat je al in Noorwegen woonde? Echt bizar dat het onderwijs zo goedkoop is. Wat voor master heb jij gedaan Fogel?
Het is maar net wat je wil .. op een dorm gaan van ong. 2/5 personen op de kamer kom je rond de 80/120 pond per week uit. Ik neem aan dat je stage wil lopen in het centrum van londen en niet in 1 van de buitenwijken. Een oyster zou dus ook wel handig zijn .. en qua stage plek? Volledig afhankelijk van je 'werk richting'quote:Op dinsdag 23 september 2008 19:49 schreef aychelle het volgende:
hallo,
Ik heb even wat tips nodig van iemand die stage heeft gelopen in Londen waar daar wil ik graag ook. Wat niet al te duur is en ook leuk. En hoe je de stage gevonden hebt. Ik denkt dat een betaalbare stage plus gastgezin zoeken het beste en goedkoopste is of niet?
joa, maar het maakt niet zoveel uit of het nou essex, surrey of central is. maar het is jammer dat je er meer geld aan kwijt bent dan je verdientquote:Op dinsdag 23 september 2008 22:16 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Het is maar net wat je wil .. op een dorm gaan van ong. 2/5 personen op de kamer kom je rond de 80/120 pond per week uit. Ik neem aan dat je stage wil lopen in het centrum van londen en niet in 1 van de buitenwijken. Een oyster zou dus ook wel handig zijn .. en qua stage plek? Volledig afhankelijk van je 'werk richting'
Bleek gemakkelijk op te lossen; Rijksvaccinatieprogramma stuurt je een overzichtje op wanneer je daarom vraagtquote:Op maandag 22 september 2008 21:36 schreef Wheelgunner het volgende:
Wie heeft er ervaring met vaccinatie-boekje kwijt? Wat zijn de kansen dat ik dat kan vervangen?
In Denemarken hoef je ook geen collegegeld te betalen (behalve als je met erasmus programma erheen gaat, want ik moet nu gewoon nog aan m'n uni in NL collegegeld betalen).quote:Op dinsdag 23 september 2008 13:11 schreef Leinonlein het volgende:
Ben nu aan het rondkijken voor masters in Noorwegen/Zweden/Denemarken. Van wat ik van mensen die daar studeren heb gehoord is dat het studeren daar praktisch gratis is, en dat je ook een soort stufi kunt krijgen? Als dat niet doorgaat ga ik in Amsterdam studeren en weer een semester/jaartje daarvan in het buitenland doorbrengen, is toch een stuk makkelijker te regelen.
geen college geld, damn. Ik betaal hier in London bijna 2.5 keer zoveel als in Nederland qua college geld.quote:Op vrijdag 26 september 2008 22:19 schreef GFA het volgende:
[..]
In Denemarken hoef je ook geen collegegeld te betalen (behalve als je met erasmus programma erheen gaat, want ik moet nu gewoon nog aan m'n uni in NL collegegeld betalen).
Je hebt zeker veel verdiend met het shorten dat je al die dingen kunt betalen (ik las op het VK-topic dat je 220p/w moest dokken voor je kamerquote:Op zaterdag 27 september 2008 18:45 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
geen college geld, damn. Ik betaal hier in London bijna 2.5 keer zoveel als in Nederland qua college geld.
Ha, ik zie jou ook vaker in het beleggings topic. Ik zie mijn studie in Londen ook als een investering in mezelf, ik betaal dus niet alles zelf maar ook een gedeelte lening. Die ik na m'n studie mooi kan gaan afbetalen, en als je dan een goede baan hebt is dat peanuts. En dan kan ik nou ook nog relatief goed leven.quote:Op zondag 28 september 2008 00:06 schreef JimmyJames het volgende:
[..]
Je hebt zeker veel verdiend met het shorten dat je al die dingen kunt betalen (ik las op het VK-topic dat je 220p/w moest dokken voor je kamer)
Mijn geluk is dat ik door het contract tussen mijn Nederlandse en Amerikaans universiteit niks aan college-geld hoef te betalen in de VS. Alleen housing en wat administratie kosten. Op reizen na ben ik niet meer kwijt dan in Nederland.quote:Op zondag 28 september 2008 01:00 schreef nickybol het volgende:
Ik betaal hier in Amerika 20x zoveel aan collegeld.
Dat hoeft niet, dat hangt volledig af welke status je hebt. Je kunt best ingeschreven staan als inwoner van Denemarken en zorgverzekering uit nederland krijgen.quote:Op zondag 28 september 2008 21:11 schreef Fogel het volgende:
Je kan denk ik beter bij een of andere instantie (geen idee hoe het daar heet) in Denemarken navragen of je daar nu verzekerd bent, als die (schriftelijk) ja zeggen, kan je vast je verzekering in Nederland wel opzeggen.
Als je nog in Nederland ingeschreven bent, kan je het denk ik wel vergeten, maar als je officieel uitgeschreven bent in Nederland en officieel ingeschreven als bewoner in Denemarken zou de Deense verzekering van toepassing moeten zijn voor je.
Tuurlijk, ik kan me overal wel gaan verzekeren, maar dat is natuurlijk niet nuttig als ik al volledige dekking heb van de Noorse staat... Als ik niet in het Noorse 'ziekenfonds' zou zitten, zou ik genoodzaakt zijn om een medische verzekering te hebben, ergens.quote:Op zondag 28 september 2008 21:27 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Dat hoeft niet, dat hangt volledig af welke status je hebt. Je kunt best ingeschreven staan als inwoner van Denemarken en zorgverzekering uit nederland krijgen.
Succes hoor!quote:Op donderdag 2 oktober 2008 15:39 schreef Fogel het volgende:
Maandag begin ik met mijn eerste PhD course
Zit in Kopenhagen en studeer aan de Life Sciences faculteit van de Københavns Universitet.quote:Op zondag 5 oktober 2008 12:29 schreef Kos_met_de_snor het volgende:
@GFA waar in Denemarken zit je, en wat doe je?
Ah dat wist ik niet! Ik woon zelf in london, maar blijf ingeschreven staan bij m'n ouders in nederland ívm belasting technische regels.quote:Op maandag 6 oktober 2008 23:20 schreef GFA het volgende:
[..]
Zit in Kopenhagen en studeer aan de Life Sciences faculteit van de Københavns Universitet.
Jij ook in DK?
@Fogel: had even naar m'n zorgverzekeraar gemailed (De Friesland zorgverzekeraar), en kreeg te horen dat je je zorgverzekering alleen op kan zeggen als je uitgeschreven bent bij de Gemeentelijke Basisadministratie.
Heb niet zoveel verstand van dat soort zaken, maar 't is zeker niet zo handig om me daar uit te schrijven wanneer ik nog maar 4 maandjes weg ben?
Ik was de enige (van de 16-17) die daar zat omdat ik daar zelf voor gekozen had, de rest moest er zijn omdat het vak verplicht is voor mensen die een volledige PhD doen (iets waar ik zelf pas in 2010 mee wil beginnen, maar wil nu alvast de verplichte vakken volgen zodat ik dan meer tijd heb om onderzoek te doen.).quote:
Ik ben gisteren bij de Studiebeurs in Utrecht geweest, en heb daar flink wat folders gekregen. Enkele namen van instanties:quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 18:34 schreef BigKahuna het volgende:
Ik zit nu in 6VWO, en ik wil graag volgend jaar een taalcursus doen in de VS of Australië. Weet iemand instanties waar ik hiervoor bij terecht kan of hoeveel het ongeveer gaat kosten?
www.ef.com En het is niet goedkoopquote:Op vrijdag 10 oktober 2008 18:34 schreef BigKahuna het volgende:
Ik zit nu in 6VWO, en ik wil graag volgend jaar een taalcursus doen in de VS of Australië. Weet iemand instanties waar ik hiervoor bij terecht kan of hoeveel het ongeveer gaat kosten?
Wat voor extra kosten?quote:Op vrijdag 10 oktober 2008 09:19 schreef Wheelgunner het volgende:
Ik ken jullie financieele situaties natuurlijk niet, maar ben ik de enige die door de financieele crisis ernstige twijfels krijgt of het door de extra kosten wel zo verstandig is om nu naar het buitenland te gaan?
De uitwisseling kost sowieso geld natuurlijk, tickets, verblijf, reizen. Daar hield ik ook wel rekening mee, maar nu is het misschien niet meer zo'n goed idee om veel geld uit te geven.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |