abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_56935740




'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_56935769
een lekker rood wijntje en water
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_56936490
Wat een prachtige OP!!

Ik at vandaag: gehaktballetjes, blokjes kaas, japanse zoutjes, stokbrood met eiersalade / brie / filet american.
Feestje gehad dus!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_56936750
vanavond had ik een loeihete curry met kip en paprika, nu zit ik aan de:
pi_56937018
Ik heb net, (onder het motto 'ik heb zin in friet maar loop niet meer naar de friettent en zet ook de vetpan niet meer aan') Aviko aardappelpannekoekjes uit de oven gegeten met mayo. GADVER GADVER GADVER wat was dat vies!

Ze zaten in het gratis boodschappenpakket wat je kon sparen bij de EmTe, anders had ik ze niet gekocht
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_56937347
quote:
Op zaterdag 23 februari 2008 22:40 schreef computergirl het volgende:
nu zit ik aan de:
[ afbeelding ]
Die zijn
pi_56938516
Wine Gums & Cola...
pi_56939711
quote:
Op zaterdag 23 februari 2008 22:51 schreef Tezz het volgende:
Ik heb net, (onder het motto 'ik heb zin in friet maar loop niet meer naar de friettent en zet ook de vetpan niet meer aan') Aviko aardappelpannekoekjes uit de oven gegeten met mayo. GADVER GADVER GADVER wat was dat vies!

Ze zaten in het gratis boodschappenpakket wat je kon sparen bij de EmTe, anders had ik ze niet gekocht
ik zou ze ook niet zo kopen maar vond ze wel mee vallen

Nu appelsientje troebel
Geswitched van Heidi- naar Marjooow.
Ik heette nl. helemaal geen Heidi.
Doh.
pi_56939775
Dat tweede plaatje in de OP.
pi_56940002
water.
full stops and exclamation marks
pi_56942050
Mangosap.
pi_56942062
Als ontbijt matzes met kaas en boter.
Straks als ik uit het bos kom (zondagochtens = naar het bos met de hond) een stevige lunch, ik denk een boerenomeletje of zo.
En vanavond maak ik maar eens nasi denk ik. Heb prei, paprika, ui, vlees, champignons en courgette in huis, dus daar moet wel wat van te brouwen zijn.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_56942364
Gemberthee, tegen mn griepje en keelpijn .
Whatever I want.
pi_56942570
quote:
Op zondag 24 februari 2008 11:00 schreef PeRi het volgende:
Gemberthee, tegen mn griepje en keelpijn .
Ook lekker: water koken met verse gember, een kaneelstok en kruidnagels. Minimaal een half uurtje laten doorkoken.
  zondag 24 februari 2008 @ 11:28:34 #15
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_56942730
Vanavond Ayam betawi met basmati en kroepoek.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_56942752
Het menu van vanavond moet ik nog bedenken. Ik heb zin in iets uit de oven.
pi_56942879
lekker gebakken eitje met champignons, op een boterhammetje met eendenvet ipv boter Heerlijk!!

En nu lekkere aardbeitjes!
  zondag 24 februari 2008 @ 12:16:20 #18
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_56943464
Stokbroodje met ui, tomaat, rauwe ham en kaas uit de oven
  zondag 24 februari 2008 @ 12:26:56 #19
43493 numero_uno
Dat zei je ja!
pi_56943651
Stookbroodje kaas ham en ui
- I'm buttwalking... is that a crime? -
-Never underestimate the predictability of stupidity-
pi_56943694
net op: een gehaktbalbroodje en wortelrauwkost
vanavond biefstuk met iets erbij (moet nog inspiratie opdoen)
pi_56945616
cola light
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 24 februari 2008 @ 13:59:41 #22
43493 numero_uno
Dat zei je ja!
pi_56945785
kopje koffie natuurlijk
- I'm buttwalking... is that a crime? -
-Never underestimate the predictability of stupidity-
pi_56946791
Het eten van gisteravond:

Twee soorten pizza: achteraan pizza met knoflokerige tomatensaus, olijven, courgette, paprika en pancetta, met mozzarella erover. Vooraan pizza met in knoflookolie gemarineerde rozevalaardappeltjes, met spinazie, pancetta en grana padano (dit is eigenlijk het kliekje ervan, zometeen late lunch )

En het toetje:

Een taartje met een bodem van blind gebakken zoet korstdeeg, met daarop in kirsch gebakken peren met een laag merengue-brokken, afgetopt met gesmolten pure chocola met kirsch en gesuikerde geroosterde amandelen.
pi_56946938
quote:
Op zondag 24 februari 2008 14:29 schreef ColdFeet het volgende:
Het eten van gisteravond:
[ afbeelding ]
Twee soorten pizza: achteraan pizza met knoflokerige tomatensaus, olijven, courgette, paprika en pancetta, met mozzarella erover. Vooraan pizza met in knoflookolie gemarineerde rozevalaardappeltjes, met spinazie, pancetta en grana padano (dit is eigenlijk het kliekje ervan, zometeen late lunch )

En het toetje:
[ afbeelding ]
Een taartje met een bodem van blind gebakken zoet korstdeeg, met daarop in kirsch gebakken peren met een laag merengue-brokken, afgetopt met gesmolten pure chocola met kirsch en gesuikerde geroosterde amandelen.
wanneer gaan wij trouwen?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_56946950
ik eet nu tijgernootjes
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_56947146
ColdFeet, die pizza's zien er echt té lekker uit.
pi_56947224
Ik heb net gelunct met IKEA-knackebrod met hummus en sambal en komkommer. En een grote mok Earl Grey thee.

Vanavond gooi ik een heleboel dingen in de oven (aardappeltes, aubergine, courgette, tomaten, ui, knoflook, kip) en dan hoop ik dat het er heel lekker weer uitkomt .
pi_56947269
Ik heb vandaag tot nu toe alleen maar druiven en mangosap op. Niet eens honger eigenlijk.
pi_56947452
Ik heb dropjes op. En thee met honing. En wat fruit. En dat was het denk ik wel voor vandaag
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_56947523
Vanavond chinees met mijn ouders, broer, broertje en lief
  zondag 24 februari 2008 @ 15:06:04 #31
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_56947693
Ik heb yoghurt met banaan op, twee bammetjes met een gebakken eitje en een paar koppen thee. Rustig aan verder, want vanavond eten we Italiaanse pannenkoeken .
Niet meer actief op Fok!
pi_56948662
Wat zijn Italiaanse pannenkoeken, Viking?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_56950285
Eerder vanmiddag uit eten geweest. plate hamburger.
Straks een snelle tosti.
"Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois.."
pi_56950354
toastjes zalm
toastjes krabsalade
knoflook olijven
pi_56950383
Romige kippensoep met zelfgemaakt kaas-uienstokbrood
pi_56950414
Hm, ik zou gaan koken, maar het is bestellen geworden, want gaat zo weg en ik heb geen zin om voor mij alleen te shoppen & koken. Ik heb cannelloni, chicken wings en garlic bread besteld bij New York Pizza.
pi_56950528
oh en nu griekse yoghurt met honing en walnoten
  zondag 24 februari 2008 @ 17:27:08 #38
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_56950808
zojuist lekker gegeten.

zalm zoals ik 'm het liefst heb: nakend gebakken onder de grill, daarna zout, zwarte peper en limoensap erover.
Daarbij geroerbakte spinazie met knoflook en kaas
en een ciabattaatje met gesmolten mozarella

jeej.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_56950880
Eenvoudige bulgur met munt en olijfolie met overheerlijke aubergine rolletjes gevuld met roergebakken spinazie met knoflook, ricotta, krenten en pijnboompitten.
pi_56951029
Noa, die rolletjes klinken goed! Is het een ingewikkeld recept, of gewoon een beetje alles bij elkaar en in de oven?

Ik heb geluncht met een klein pizzaatje met tomatensaus (ik heb er nog een met aardappel voor morgen ) en een groot glas versgeperst grapefruitsap

Zometeen bij vrienden eten, gezellig.
pi_56951078
Over ongeveer een uurtje gooi ik wat pita-broodjes in de oven en ga ik de shoarma opbakken
pi_56951087
De zelfgemaakte frietjes staan voor te bakken, en in de pannen liggen de kippenpoten onwaarschijnlijk lekker knapperig te worden.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  zondag 24 februari 2008 @ 17:51:34 #43
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_56951316
Gemarineerde rosbief uit de oven, opgebakken rijst en een salade.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_56951352
Kreeg ik kipnuggets in plaats van chicken wings. Heb ze maar aan gegeven, die dingen hoef ik echt niet hoor.
pi_56952726
pannekoeken gehad erg lang geleden en ook erg ongezond voor de dikke kont
pi_56953588
Aardappelpartjes, wortels en vis uit de oven
Geswitched van Heidi- naar Marjooow.
Ik heette nl. helemaal geen Heidi.
Doh.
  zondag 24 februari 2008 @ 19:59:40 #47
4259 JK
In for a penny, in for a pound
pi_56953709
Maggi Ovenschotel (aardappelschijfjes, gehakt en een groente) met kerrie-achtige saus
Er hoort eigenlijk prei in, maar meestal doe ik brocolli of als ik niet zoveel zin heb zoals vandaag, dan gewoon wat sperziebonen. Al issie veel lekkerder met brocolli.

Half uurtje (na alles bereid te hebben) in de oven en smullen maar!
pi_56953763
Onverwacht mijn ouders te eten gehad.
Heb dus maar snel een rostitaart in de oven gegooid (geraspte aardappels met kaas en spek en voor de binding wat ei en bloem).
Daarbij zelfgemaakte hamburgers, lekker knapperig gebakken en daarna gestoofd met champignons, paprika en knoflook en daarbij een eenvoudige salade capresse.
Het was even McGyveren in de keuken maar het was erg lekker en meer dan genoeg!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_56953925
Vandaag weer eendenborstfilet, deze keer in port-pepersaus. Met rijst, witlof en rode paprika gewokt met balsamico en een ietsje bruine suiker. En een salade verde
pi_56954019
Hebben jullie genocide gepleegd in de plaatselijke eendenvijver?
pi_56954152
Mini barbequekrieltjes met Franse sperzieboontjes en een tartaartje met chilisaus.
Als toetje vanillevla met mandarijnpartjes erin.
Back in business.
pi_56954225
quote:
Op zondag 24 februari 2008 17:38 schreef ColdFeet het volgende:
Noa, die rolletjes klinken goed! Is het een ingewikkeld recept, of gewoon een beetje alles bij elkaar en in de oven?

Ik heb geluncht met een klein pizzaatje met tomatensaus (ik heb er nog een met aardappel voor morgen ) en een groot glas versgeperst grapefruitsap

Zometeen bij vrienden eten, gezellig.
Is heel eenvoudig. Ik heb een recept van mcdonalds kitchen genomen, maar niet zo nauw genomen met hoeveelheden. Recept is voor 4 en we zijn maar met 2.

Aubergine in lange plakken snijden. Ipv grillen heb ik ze in de koekepan gebakken tot ze mooi gekleurd waren. Teentje knoflook fijnhakken en samen met ongeveer 200gr spinazie roerbakken. Spinazie in een vergiet en het vocht eruit persen. In stukken hakken en dan ongeveer een bakje ricotta er doorheen. Handje vol krenten er door en een handje vol pijnboompitten. Op smaak brengen met wat peper en zout. Per aubergine plak een lepel vulling erop en oprollen maar.

We hebben ze daarna niet meer opgewarmd maar ik denk dat dat nog lekkerder zal zijn. De tomatensaus uit het recept heb ik niet gemaakt, had ik geen zin in :p.

Edit: link naar recept werkt niet maar het was de aflevering: Zo sterk als popeye. Het recept involtini.
pi_56954244
quote:
Op zondag 24 februari 2008 20:14 schreef Isegrim het volgende:
Hebben jullie genocide gepleegd in de plaatselijke eendenvijver?
Ja! Nee, vorige week hadden we 1 filetje over en toen moesten we die met zn drieën delen. Dus dit weekend 2 filetjes extra gehaald
pi_56955142
Vanaaf Gado Gado gegeten, gemaakt door vriendlief
  zondag 24 februari 2008 @ 21:23:07 #55
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_56955549
quote:
Op zondag 24 februari 2008 15:49 schreef Isabeau het volgende:
Wat zijn Italiaanse pannenkoeken, Viking?
Precies wat de naam al zegt: (meergranen)pannenkoeken met een Italiaanse touch. Ik doe er zelf salami, kaas en Italiaanse kruiden op, maar je kunt vast goed variëren. Olijven lijken me ook nog wel eens lekker bij een pannenkoek .
Niet meer actief op Fok!
pi_56956533
quote:
Op zondag 24 februari 2008 21:23 schreef Viking84 het volgende:

[..]

Precies wat de naam al zegt: (meergranen)pannenkoeken met een Italiaanse touch. Ik doe er zelf salami, kaas en Italiaanse kruiden op, maar je kunt vast goed variëren. Olijven lijken me ook nog wel eens lekker bij een pannenkoek .
Ik snap al die exotische pannenkoek combinaties nooit zo goed.
Wat mij betreft niets mis met een pannenkoek met appel en stroop.

Ik had trouwens zelfgemaakte tomatensoep en een geweldig lekker in elkaar geknutseld toetje met lange vingers, gepureerde abrikozen en slagroom.
pi_56957512
Dat ziet er zeer smakelijk uit.
  zondag 24 februari 2008 @ 23:06:04 #58
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_56958302
ik snap die exotiche pannekoek combinaties heel goed
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  maandag 25 februari 2008 @ 02:20:45 #59
43493 numero_uno
Dat zei je ja!
pi_56960860
net 15 bier en een zout dropje
- I'm buttwalking... is that a crime? -
-Never underestimate the predictability of stupidity-
pi_56962330
quote:
Op maandag 25 februari 2008 02:20 schreef numero_uno het volgende:
net 15 bier en een zout dropje
dat zoute dropje doet het 'm

nu: jus d'orange
pi_56962371
Nu koffie, vanavond zuurkool met spekjes en rookworst
  maandag 25 februari 2008 @ 09:48:23 #62
43493 numero_uno
Dat zei je ja!
pi_56962913
Kopje koffie en een bak yoghurt
- I'm buttwalking... is that a crime? -
-Never underestimate the predictability of stupidity-
pi_56963932
Net tosti op, wat we vanavond gaan eten weet ik niet, mn vriend moet nog boodschappen halen
pi_56963941
vanavond stukje kip en wat spinazie, lekker makkelijk.

vanmiddag broccolisoepje op
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_56964044
Weet niet waar ik dit kleine verslagje eigenlijk moet laten, maar het eten bij Louis was zo lekker!

Bij binnenkomst vielen vooral de huiselijke sfeer en de heerlijke stoelen op. Een fles water stond al op het tafeltje en werd gedurende avond netjes vernieuwd.
De menukaart was aardig groot en met zoveel lekkers! We besloten beide een salade met gerookte eendenborst en kersen te nemen en een paar oesters.

De salade bleek uit een paar plukjes veldsla te bestaan en de kersten waren een dressing. Maar dit was beide juist erg lekker, zeker omdat de hoeveelheid vlees juist wel meer als verwacht was.
De oesteres gewoonweg perfect.

Bij de hoofdgerechten konden bijgerechten als aardappels en groenten zelf uitgekozen worden. Voor mij werd het een rumpsteak met peterselieboter en pommes dauphinois. Voor hem gekonfijte eend en patat. Linzen met wortel en sjalotjes deelden we.
Was allemaal helemaal super! De gegratineerde aardappeltjes wat nattig, maar wel heerlijk dun.
De volgende keer ga ik zelf ook voor de eend, die was zo ontzettend mals.

Daarna zaten we eigenlijk wel vol, maar we wilden nog lang niet weg! Hij koos chocolade-, karamel- en vanilleroomijs en ik besloot eens iets anders te proberen: noga parfait met frambozensaus. Nog nooit eerder op en de smaak was erg goed. De structuur iets minder met al die stukjes erin. De friszure frambozensaus was eigenlijk wel het allerlekkerst. Natuurlijk ook een beetje van het ijs gesnoept, lekker sterk van smaak.

Helemaal voldaan naar buiten gerold.
Sweet and innocent...
pi_56964097
Glaasje water
pi_56964672
Nu een glaasje sinas

en vanavond

zachtvlees (heb ik al vanaf 1 uur opstaan)
Spruitjes
aardappelen
pi_56965538
Appeltje
pi_56965596
Het wordt bami
(zelf gemaakt dan, en lekker pittig)
met augurkjes, kroepoek en uiteraard satesaus
pi_56965702
En wat minder gezond: drop
  maandag 25 februari 2008 @ 15:54:41 #71
43493 numero_uno
Dat zei je ja!
pi_56965962
kipje kerrietje voor vanavond
- I'm buttwalking... is that a crime? -
-Never underestimate the predictability of stupidity-
pi_56966086
Tuinkruidenbouillon. Vanavond aardappelen, spinazie en een gebakken ei.
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
[i]All that hurts me makes me stronger[/i] - MR
pi_56966379
quote:
Op maandag 25 februari 2008 14:19 schreef Innocence het volgende:
Weet niet waar ik dit kleine verslagje eigenlijk moet laten, maar het eten bij Louis was zo lekker!

Bij binnenkomst vielen vooral de huiselijke sfeer en de heerlijke stoelen op. Een fles water stond al op het tafeltje en werd gedurende avond netjes vernieuwd.
De menukaart was aardig groot en met zoveel lekkers! We besloten beide een salade met gerookte eendenborst en kersen te nemen en een paar oesters.

De salade bleek uit een paar plukjes veldsla te bestaan en de kersten waren een dressing. Maar dit was beide juist erg lekker, zeker omdat de hoeveelheid vlees juist wel meer als verwacht was.
De oesteres gewoonweg perfect.

Bij de hoofdgerechten konden bijgerechten als aardappels en groenten zelf uitgekozen worden. Voor mij werd het een rumpsteak met peterselieboter en pommes dauphinois. Voor hem gekonfijte eend en patat. Linzen met wortel en sjalotjes deelden we.
Was allemaal helemaal super! De gegratineerde aardappeltjes wat nattig, maar wel heerlijk dun.
De volgende keer ga ik zelf ook voor de eend, die was zo ontzettend mals.

Daarna zaten we eigenlijk wel vol, maar we wilden nog lang niet weg! Hij koos chocolade-, karamel- en vanilleroomijs en ik besloot eens iets anders te proberen: noga parfait met frambozensaus. Nog nooit eerder op en de smaak was erg goed. De structuur iets minder met al die stukjes erin. De friszure frambozensaus was eigenlijk wel het allerlekkerst. Natuurlijk ook een beetje van het ijs gesnoept, lekker sterk van smaak.

Helemaal voldaan naar buiten gerold.
Misschien toch een keer heen dan. Wil graag de steak tartare uitproberen.
pi_56967850
Pizza bacon voor mij!
Pizza BBQ chicken voor vriend!
pi_56967982
Rundergehakt met spinazie, feta, knoflook en avjar in een soort turks platbrood. Het brood leek een beetje op een wat grote griekse pita. Erg lekker.
pi_56967989
Varkenshaassate met gebakken uitjes, gepofte aardappel en sla
pi_56969244
volkoren crackers met kaas & koffie...
pi_56969338
Er staat een fricandeau te braden van zo'n 7 ons, dat met een veldsla-salade met o.a. tomaatjes, druiven en alfalfa erbij en pomme duchesse
  maandag 25 februari 2008 @ 19:13:22 #79
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_56969964
quote:
Op zondag 24 februari 2008 22:01 schreef Liejannuh het volgende:

[..]

Ik snap al die exotische pannenkoek combinaties nooit zo goed.
Wat mij betreft niets mis met een pannenkoek met appel en stroop.

Ik had trouwens zelfgemaakte tomatensoep en een geweldig lekker in elkaar geknutseld toetje met lange vingers, gepureerde abrikozen en slagroom.
[ afbeelding ]
Ik snap die exotische toetjes nooit zo goed. Wat mij betreft is er niks mis met yoghurt .
Nee, een pannenkoek met stroop is ook erg lekker (butterscotch ), maar een beetje variëren is ook wel eens leuk . Er zaten overigens ook gewone pannenkoeken tussen, hoor .
Niet meer actief op Fok!
pi_56970203
Ik vind hartige pannenkoeken lekker, maar dan moet de pannekoek zelf ook hartig zijn (dus wat peterselie, oregano, etc., en extra peper en zout door het beslag heen. Anders vind ik het contrast pannekoek/hartig beleg zo groot.

Wij aten vanavond gestoomde krieltjes met gewokte prei en gegrillde kipfilet in honing/mosterd/knoflook/witte wijn marinade.
pi_56970907
Ik had een visschnitzel, aardappelsalade en heeeerlijke zoetige knapperige erwtjes met een klein beetje roomboter
  maandag 25 februari 2008 @ 20:22:56 #82
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_56971580
Ik had een heerlijk vers en gepeperd courgettesoepje, een rucolasalade met cherrytomaatjes, rode ui en geitenkaas, wat stronken broccoli en een stevig gekruide pangasiafilet. Lekker!
pi_56971802
Heb je een recept van die courgettesoep?
pi_56971991
quote:
Op maandag 25 februari 2008 20:33 schreef Razztwizzle het volgende:
Heb je een recept van die courgettesoep?
Oew, die heb ik wel voor je:
Je gooit een courgette in stukken in een pan met water. Uitje erbij, knoflook erbij. Even koken. Pureren. Klaar is je soep.
pi_56972082
Ja, zover kom ik ook wel . Toch bedankt hoor .

Ik vroeg me alleen af of Renzell er nog iets speciaals mee deed, iets waar ik zelf nog niet op was gekomen om nou juist dŕt met courgettes te doen.
pi_56972228
Zo maak ik 'm altijd. Kan ik van de week wel weer eens doen. Heb voldoende courgette liggen iig.
Morgen eerst mn tomatensoep maar eens opmaken.
pi_56972369
Waar ik altijd tegenaanloop bij het stapje "pureren en klaar" is dat het dan vaak zo'n babyprutje wordt. Doe ik er dan extra bouillion bij dan wordt het weer te waterig, en creme fraiche/room o.i.d. dan wordt het weer te "glad", als je begrijpt wat ik bedoel. Ik heb dat bijvoorbeeld altijd bij m'n broccolisoep. Enig idee hoe ik er soep van maak, in plaats van babypuree?
  Moderator / Redactie Sport maandag 25 februari 2008 @ 21:04:48 #88
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_56972529
COla

vanavond zuurkool met worst gegeten
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 25 februari 2008 @ 21:49:29 #89
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_56973566
quote:
Op maandag 25 februari 2008 20:33 schreef Razztwizzle het volgende:
Heb je een recept van die courgettesoep?

Het eenvoudigste recept van de wereld:

Ik kook drie courgettes (in de schil) met veel versgemalen peper, 2 groentebouillonblokken en een paar tenen knoflook. En dan.... in de blender ermee! Supersimpel edoch doeltreffend. De variant is met aardappel er doorheen. Ik bak dan apart een behoorlijke hoeveelheid ui met knoflook, mik dat er aan het einde doorheen en stamp het fijn tot er een grove soep overblijft. Geen culinair hoogstandje, maar bijzonder lekker (vooral met een naanbroodje erbij! )

[ Bericht 0% gewijzigd door renzell op 25-02-2008 21:54:38 ]
  maandag 25 februari 2008 @ 21:52:25 #90
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_56973640
quote:
Ik vroeg me alleen af of Renzell er nog iets speciaals mee deed, iets waar ik zelf nog niet op was gekomen om nou juist dŕt met courgettes te doen.

Uh.... nee, dat niet dus.


Maar misschien heb ik gewoon een heel god gevoel voor verhoudingen. Want bij mij is het altijd een prima soepje en nooit een babyprut.
pi_56973685
quote:
Op maandag 25 februari 2008 18:46 schreef SeaOfLove het volgende:
Er staat een fricandeau te braden van zo'n 7 ons, dat met een veldsla-salade met o.a. tomaatjes, druiven en alfalfa erbij en pomme duchesse
Het was verrukkelijk, hier de knappe fricandeau die lekker lag te pruttelen:

  Moderator / Redactie Sport maandag 25 februari 2008 @ 22:06:14 #92
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_56974029
Ziet er goed uit SOL
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 25 februari 2008 @ 22:34:49 #93
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_56974806
Ace Sap
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_56975032
cola light
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_56975035
quote:
Op maandag 25 februari 2008 22:06 schreef borisz het volgende:
Ziet er goed uit SOL
Het was ook meer dan goed , ik word altijd zo vrolijk van een flinke rosbief, fricandeau of rollade braden
pi_56975080
In een eetcafe gegeten vandaag: supermals biefstukje met rode port saus. Met frietjes en salade erbij.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_56975456
Ik heb een beetje rustig aan gedaan met eten vandaag na een van lekker & veel eten doortrokken weekend

Ontbeten met citroenkwark, als lunch een stukje aardappelpizza, tussendoor een grote pot verse muntthee, en als avondeten een salade van lollo rosso, rode kool, wortel, geblancheerde tauge, in gembersiroop gemarineerde kip met sesamzaad, pina's en veel verse koriander. Erover wat zoete gember-korianderdressing, erbij een meergranenbroodje en een restje basilicummayonaise

Nu koffie en een chocolate chip cookie.
pi_56975637
quote:
Op maandag 25 februari 2008 22:56 schreef ColdFeet het volgende:
Ik heb een beetje rustig aan gedaan met eten vandaag na een van lekker & veel eten doortrokken weekend

Ontbeten met citroenkwark, als lunch een stukje aardappelpizza, tussendoor een grote pot verse muntthee, en als avondeten een salade van lollo rosso, rode kool, wortel, geblancheerde tauge, in gembersiroop gemarineerde kip met sesamzaad, pina's en veel verse koriander. Erover wat zoete gember-korianderdressing, erbij een meergranenbroodje en een restje basilicummayonaise

Nu koffie en een chocolate chip cookie.
En op dat laatste ben ik pas echt jaloers. Een stukje huisvlijt, hihi.

Ik heb net nog een chocolaatje van de schaal gepikt en ga morgen ook echt weer gezond eten.

* note to self: niet, ik herhaal NIET, de koude gehaktbal die in de koelkast staat te roepen tussen je brood smeren morgen.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_56976253
rode wijn
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_56977031
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_56979580
Cruesli met yoghurt en een kopje koffie.
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
[i]All that hurts me makes me stronger[/i] - MR
pi_56981691
Koffie en straks voor de lunch een avocado
pi_56982301
Dalijk boterhammen en vanavond kip uit de oven.
  dinsdag 26 februari 2008 @ 11:18:11 #104
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_56982384
Ik word helemaal soppig van dat plaatje van de fricandeau
Hier moet ik het doen met een knappe groene kruidensalade en een gegrild kippetje; ook geen straf.

Ik ga morgen sate kambing maken voor mijn dierbaren; vandaag eerst langs de marokkaan om de beste stukjes geit uit te zoeken. *Sigh*
pi_56982845
Overdag de vertrouwde bammetjes. Vanavond Rotti uit een pakje (-> slecht ik weet het, maar smaakt wel goed).
Great A-Tuin is out there.
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 26 februari 2008 @ 12:10:36 #106
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_56983400
Broodje Knakworst voor de lunch
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_56983468
vanavond kopje soep en daarna een heerlijke salade met veldsla, eigen gedroogde tomaatjes, geitenkaas en verse munt..
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_56983569
quote:
Op dinsdag 26 februari 2008 08:09 schreef Kuukske het volgende:
Cruesli met yoghurt en een kopje koffie.
Nu weer, met andere yoghurt en thee ipv koffie .
Vanavond zuurkool, aardappelen en spekjes .
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
[i]All that hurts me makes me stronger[/i] - MR
pi_56983576
brood met grillworst saté.

vanavond kofta
pi_56984165
quote:
Op dinsdag 26 februari 2008 11:18 schreef SHE het volgende:
Ik ga morgen sate kambing maken voor mijn dierbaren; vandaag eerst langs de marokkaan om de beste stukjes geit uit te zoeken. *Sigh*
Geit heb ik eigenlijk nog nooit op... Vertel!


Ik net een halve chocoladepaashaas op
Sweet and innocent...
pi_56984332
Broodje avocado
Nog een broodje avocado
Broodje worst
Glas cola
pi_56987149
vanavond bloemkool, bal rundergehakt en gekookte aardappelen, citroenvla met slagroom als toetje.
pi_56987618
Nu een pakje appel-mango vruchtensap van de Lidl.
Zometeen duik ik de keuken in om voor het eerst zelf roti kipfilet te gaan maken. Heb de rotiplaten al kant en klaar bij de toko gehaald, de rest doe ik een beetje van de recepten op internet en een beetje van mezelf.
Ben benieuwd hoe het gaat smaken!
Back in business.
pi_56988529
Bakje capuchino
pi_56989027
glaasje dubbeldrank
pi_56989301
Chocolade time out
pi_56989924
Geit is lekker.

Ik maak straks iets met kikkererwten, tomaat, aubergine en kip. Met Indiase kruiden.
  dinsdag 26 februari 2008 @ 17:19:22 #118
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_56990880
een fruitsapje. De rest van mn lunch e.d heb ik zojuist in de pot gekotst

Ziek zijn sucks big time
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_56991068
quote:
Op dinsdag 26 februari 2008 17:19 schreef Qwea het volgende:
een fruitsapje. De rest van mn lunch e.d heb ik zojuist in de pot gekotst

Ziek zijn sucks big time
M'n eetlust, wat doe je?
pi_56991295
Hier ook wel een vermelding waard, ben totaal niet thuis in de Aziatische keuken maar ik heb me vandaag toch gewaagd aan een Maleisische Rendang.
Verslagje tot nu toe...

De ingredienten:
-ui
-knoflook
-rode pepers
-verse gemberwortel
-kokosmelk
-olie
-gemalen koriander
-gemalen komijn
-kurkuma
-gemalen kaneel
-gemalen kruidnagel
-chilipoeder
-citroenschil
-sucadelappen in blokjes
-citroensap
-bruine suiker
-tamarinde


ui, knoflook, pepers en gember in stukjes snijden netals het vlees


bij de ui,pepers, gember en knoflook een flinke scheut kokosmelk en dit tot een mooie pasta in de keukenmachine maken


olie in de pan verhitten, de pasta, koriander, komijn, kurkuma, kaneel, kruidnagel, chilipoeder en citroenschil toevoegen en dan het vlees erbij en roeren tot het vlees helemaal bedekt is met de specerijen.




Dan de rest van de kokosmelk erbij, aan de kook brengen en dan lekker anderhalf uur ofzo laten pruttelen


Laatste stap is als de olie bovenop de saus gaat drijven de citroensap, suiker en tamarinde toevoegen, en dan serveren met rijst.

De laatste foto's volgen dus nog, en natuurlijk ook of het gesmaakt heeft Tot nu toe ruikt het iig verrukkelijk


[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 26-02-2008 17:35:54 ]
pi_56991304
Rundervink, gekookte aardappels en spinazie met een half gekookt eitje
pi_56991431
aardappelen
mais
kipfile
pi_56992579
Ziet er niet verkeerd uit, SOL.
pi_56992612
quote:
Op dinsdag 26 februari 2008 18:35 schreef Isegrim het volgende:
Ziet er niet verkeerd uit, SOL.
zeker!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 26 februari 2008 @ 18:50:26 #125
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_56993019
Ziet el heel goed uit SOL

Zelf Chinees gehaald, dat was ook lekkel
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 26 februari 2008 @ 18:50:45 #126
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_56993030
Babi Pangang met Nasi
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_56994644
VAnavond moest er wegens tijdgebrek en haast een snelle hap op tafel komen. Dus, roerbakgroentes in de wok, runderreepjes erbij, wat kruiden en een stuk brood. Was eigenlijk heel lekker en in 10 minuten klaar!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_56995024
minty morocco thee en een hazelnoottaartje
pi_56996527
Chippies
pi_56996901
Ananassap. En dat is een gek woord om te typen.
pi_56997113
M'n frittata was erg goed gelukt! Lekker met wat komkommer en zelfgemaakte salsa erbij:

pi_56997208
Oeh, dat ziet er ook smakelijk uit zeg.
pi_56997215
Zelfgemaakte smoothie..
pi_56999544
@ razztwizzle: ziet er lekker uit heur!!!


Tnx..het eindresultaat was gelukkig ook erg lekker! Ben best een btje trots op mezelf zo voor het eerst iets Aziatisch koken helemaal zonder hulp

Laatste fotootjes:

tamarinde, citroensap en bruine suiker toevoegen


even roeren en ondertussen natuurlijk de rijst klaarmaken


serveren met komkommers in zoetzuur met wat peper en zout


[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 26-02-2008 22:53:19 ]
pi_56999658
Wrom ziet suddervlees er nooit zo smakelijk uit op een foto?

Als mijn dochter dit zou zien zou ze zeggen: POEP MAMA!!!!
pi_56999731
ziet er best lekker uit heur
wij zijn wezen wokken, lief had zin in sushi
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_56999748
Omdat het bruin is met brokken, SoL Het lijkt me heerlijk, je mag t zeker eens voor me maken!

Hier ouwerwets gegeten op verzoek van de mister: gekookte aardappeltjes, bal gehakt en lekkere dikke jus, voor hem rode kool met appeltjes en toe heb ik van ellende voor mezelf maar een witlofsalade gemaakt. Best lekker, heur
pi_56999865
SOL: lijkt me heerlijk!
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_57000334
SeaOfLove: Heb je leuk gedaan! Was het lekker? Vast wel!

Vaak ziet eten er niet goed uit omdat mensen altijd flits gebruiken waardoor je niet alle kleuren ziet en de reflectie van het licht ziet op het eten.. Dus gewoon even flits uitzetten en dan zal het er een stukje lekkerder uit
pi_57000432
SOL het ziet er juist heerlijkt uit!!!
pi_57000548
Mountain dew
pi_57000579
wat ziijn jullie allemaal lief met de reactie's

@sjefkok: zal eens proberen zonder flits

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 26-02-2008 23:25:36 ]
pi_57001252
Dit:


En nu voelt m`n hele lichaam vreemd.Moet vaak pissen, heb kippenvel, een zeer hoofd en een drukkend gevoel in m`n borst
Ik eet het nooit meer.
pi_57001628
Dat ziet er ook niet bepaald lekker uit xD
pi_57001866
lol
pi_57001901
Snel nog even langs de Mac geweest om een portie friet en een Mac Kroket te halen.

De friet is koud
pi_57002441
quote:
Op dinsdag 26 februari 2008 23:50 schreef Gesloten het volgende:
Dit:
[ afbeelding ]

En nu voelt m`n hele lichaam vreemd.Moet vaak pissen, heb kippenvel, een zeer hoofd en een drukkend gevoel in m`n borst
Ik eet het nooit meer.
het verbaast me dat je nog niet gestrekt ligt met een hartaanval.

zelf gefrutseld?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_57003125
quote:
Op dinsdag 26 februari 2008 23:50 schreef Gesloten het volgende:
Dit:
[ afbeelding ]

En nu voelt m`n hele lichaam vreemd.Moet vaak pissen, heb kippenvel, een zeer hoofd en een drukkend gevoel in m`n borst
Ik eet het nooit meer.
Zo, dat ziet er smerig uit zeg

Denk dat je een OD hebt van zout en vet
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_57003836
Gatverdamme, Gesloten.
pi_57003906
Nou dan valt mijn ontbijtje van koffie en sigaretten reuze mee....
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_57004003
quote:
Op dinsdag 26 februari 2008 23:50 schreef Gesloten het volgende:
Dit:
[ afbeelding ]

En nu voelt m`n hele lichaam vreemd.Moet vaak pissen, heb kippenvel, een zeer hoofd en een drukkend gevoel in m`n borst
Ik eet het nooit meer.
ben je de nacht nog doorgekomen?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 27-02-2008 08:19:44 ]
  Moderator / Redactie Sport woensdag 27 februari 2008 @ 08:29:03 #152
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_57004099
Broodje Palingworst, glas jus d'orange en koffie
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  woensdag 27 februari 2008 @ 11:23:05 #153
43493 numero_uno
Dat zei je ja!
pi_57006966
koffie, melk en het broodje gyros van gisteren
- I'm buttwalking... is that a crime? -
-Never underestimate the predictability of stupidity-
pi_57007051
donkere bammen met appelstroop en multifruitsap
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_57008273
1 snee brood met kaas en tomaat en 1 met grillworst saté

Vanavond of Kip Madras of de nieuwe Turkse Dürüm van Knorr. Mn vriend neemt allebei mee, maar weet niet wat we vanavond gaan eten en wat morgen.
pi_57008458
Ik heb twee knappe varkenshaasjes uit de diepvries gehaald vanmorgen. Weet iemand er iets leuks mee??
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_57008608
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 12:38 schreef Tezz het volgende:
Ik heb twee knappe varkenshaasjes uit de diepvries gehaald vanmorgen. Weet iemand er iets leuks mee??
Uit het Fok! Kookboek:

[Fok!-kookboek] Vleesgerechten

Lijkt mij wel erg lekker iig
  woensdag 27 februari 2008 @ 12:52:40 #158
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_57008764
Vandaag een balansdagje, want gisteren friet gegeten.
Tot nu toe alleen een pakje Sultana's, een appel en twee bammetjes met aardbei op. Wat ik vanavond ga eten weet ik nog niet. Ik denk ook gewoon bammetjes met aardbei .
Niet meer actief op Fok!
pi_57008799
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 12:45 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Uit het Fok! Kookboek:

[Fok!-kookboek] Vleesgerechten

Lijkt mij wel erg lekker iig
De salade van Minilotje! Ja die ken ik, die is inderdaad jummie. Bedankt voor de herrinnering misschien wordt dat het wel!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_57008847
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 12:54 schreef Tezz het volgende:

[..]

De salade van Minilotje! Ja die ken ik, die is inderdaad jummie. Bedankt voor de herrinnering misschien wordt dat het wel!
Geen dank Ga hem binnenkort zelf ook eens proberen
pi_57008987
straks een linzensoeppie maken...

zometeen eerst eens wat garnaaltjes tot salade verwerken
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_57009148
Lunch was:
krentenbol kaas
kopje tomatensoep
bakje yoghurt
glaasje cola
pi_57010220
Crackers met pasta en een bak koffie!
pi_57010360
Twee geroosterde broodjes met ham, en rooibosthee. Net een bakje fruit op.
We want happy paintings. Happy paintings. If you want sad things, watch the news
pi_57010383
Ik heb, na een blik in mijn koelkast, besloten om nasi te maken. De varkenshaasjes liggen inmiddels in plakjes te zwemmen in olie, ketjap, sambal en knoflook (en die mogen straks lekker op de bbq).

In mijn kast vond ik nog prei, champignons, ui en courgette, dus dat volstaat prima door de nasi.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_57010446
Mini Paasstolletje met roomboter
En Melk!

Vanmorgen had ik cornflakes met melk
  woensdag 27 februari 2008 @ 14:41:43 #167
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_57011164
vanaaf bloemkool met een sausje en gekookte aardappels + jus. Met een boomstam en luchtig toetje framboos
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  woensdag 27 februari 2008 @ 14:56:14 #168
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57011478
mijn vriend gaat vanavond koken
lasagne
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57011502
ik ga vanavond spaghetti bolognese maken
zometeen een quiche met geitenkaas en walnoten, heb trek
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_57011507
Appel-kaneelmuffins staan in de oven.
Avondeten gaat groente-tofucurry met bulgur worden.
pi_57011551
bakje kwark met aardbeien
full stops and exclamation marks
pi_57011560
Glaasje water
pi_57012498
mandarijntje
  woensdag 27 februari 2008 @ 15:50:55 #174
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_57012621
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 12:56 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Geen dank Ga hem binnenkort zelf ook eens proberen
Hoe was de kip in kokos? Dat wil ik ook eens proberen .
Niet meer actief op Fok!
  woensdag 27 februari 2008 @ 15:52:26 #175
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_57012657
Als lunch een Thais currytje op, met kip, sperziebonen, taugé, spitskool, pepertjes en kokosmelk. Mjum.
pi_57013883
Lasagne bolognese met geroerbakte italiaanse groente
  woensdag 27 februari 2008 @ 16:49:09 #177
3185 Adelante
To let it go now
pi_57013946


Lindt chocolade met tiramisu smaak twee stukjes maar de rest is naar de vrouwen hier op de afdeling gegaan
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_57014011
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 15:52 schreef renzell het volgende:
Als lunch een Thais currytje op, met kip, sperziebonen, taugé, spitskool, pepertjes en kokosmelk. Mjum.
Oi Renzell, wat lunch jij sjiek!

Adelante ik ben geen chocoladegek, maar dat wil ik wel s proberen! Waar koop je dat?

Vanavond kliekjes uit de diepvries: Rosti, restje provencaals stoofvlees, en doperwten.
  woensdag 27 februari 2008 @ 17:32:41 #179
43493 numero_uno
Dat zei je ja!
pi_57014826
Denk dat het wat halen wordt want de voorraad/ ijskast is redelijk leeg
- I'm buttwalking... is that a crime? -
-Never underestimate the predictability of stupidity-
pi_57014952
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 15:50 schreef Viking84 het volgende:

[..]

Hoe was de kip in kokos? Dat wil ik ook eens proberen .
Ik heb het vandaag gepost, dus ik heb hem nog niet geprobeerd Maar Miss_S heeft hem gisteren gehad volgens mij

Vanavond wordt het hier Kip Madras, dus morgen dan die Dürüm
pi_57015380
krieltjes
erwten met wortelen
kip cordon blue
pi_57016083
Spaghetti carbonara als avondeten. Heb nu merengues in de oven staan.
  woensdag 27 februari 2008 @ 19:04:31 #183
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_57016727
Vanavond waren het pannenkoeken met daarop een mengsel van geruld gehakt, ui en sperzieboontjes. Dit alles stevig gekruid met van alles en nogwat
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_57017506
Wij hadden vandaag hutspot met kaas erover uit de oven en een slavink
pi_57019360
Kipsaté
pi_57019397
net granaatappelpitjes zitten snoepen
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_57019786
Owh wat een heerlijk maaltje had ik voor mezelf gemaakt; geitenkaas galettes met zelf gemaakte uiencompote, uit de delicious van even geleden... Hmmmmmm
owh ja en met rucola salade en een dressing van balsamicoazijn, honing en olijfolie

en nog over voor morgen als voorgerecht, of de lunch...

[ Bericht 10% gewijzigd door Zo-is-dat op 27-02-2008 21:10:24 ]
  woensdag 27 februari 2008 @ 21:08:33 #188
3185 Adelante
To let it go now
pi_57019859
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 16:52 schreef ColdFeet het volgende:

Adelante ik ben geen chocoladegek, maar dat wil ik wel s proberen! Waar koop je dat?
gewoon bij AH
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_57020191
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 14:59 schreef krioro het volgende:
bakje kwark met aardbeien
lekker

ik nu ibuprofen met wat water
  Moderator / Redactie Sport woensdag 27 februari 2008 @ 21:29:13 #190
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_57020374
Pasta was het vanavond , was lekker
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_57020517
net een grapefruit op, zo lekker zijn die dingen eigenlijk niet *kijkt vies*
waarom heb ik ze ook alweer gekocht? ik heb er nog 3 liggen..
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_57022570
DE, lekker zijn ze, vind ik (vooral met de sinaasappelpudding van Claudia eronder ). Ze hebben zo'n fijne, knisperige bite

Adelante, thanks, ik zal eens kijken.

Hier nog een bakkie koffie en zometeen eens even aan de alcohol. Pastis, denk ik. Kijken of er nog ijs is
pi_57022629
Oh ja die sinaasappelpudding! Zo eens opzoeken

NU nog een koppie thee.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_57022643
Zalm, courgette en cherrytomaatjes met roomkaas.
Morgen Tapas
pi_57022704
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 22:53 schreef ColdFeet het volgende:
DE, lekker zijn ze, vind ik (vooral met de sinaasappelpudding van Claudia eronder ). Ze hebben zo'n fijne, knisperige bite
wat voor kip had je nou laatst gemaakt bij die couscous salade? Ik zei nog tegen mr DE: dat moeten we onthouden, want hij vond het ook lekker klinken...

maar ja: blond he? dus tis me ff ontschoten
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_57022815
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 21:04 schreef Zo-is-dat het volgende:
Owh wat een heerlijk maaltje had ik voor mezelf gemaakt; geitenkaas galettes met zelf gemaakte uiencompote, uit de delicious van even geleden... Hmmmmmm
Ik ben van mening dat jij het recept met ons dient te delen.
pi_57023129
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 22:58 schreef DarkElf het volgende:

[..]

wat voor kip had je nou laatst gemaakt bij die couscous salade? Ik zei nog tegen mr DE: dat moeten we onthouden, want hij vond het ook lekker klinken...

maar ja: blond he? dus tis me ff ontschoten
Weet ik niet? Experimenteel met sinaasappel, honing en kaneel?
pi_57023172
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 23:12 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Weet ik niet? Experimenteel met sinaasappel, honing en kaneel?
honing en kaneel rings a bell ja.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_57023244
Kip met sinaasappel, honing en kaneel? Hm.
pi_57023580
Euh, maar DE, dat was niet echt een recept hoor. Voor 2 kipfilets in stukken had ik sap van een sinaasappel, anderhalve eetlepel honing en flink wat kaneel. Kip op hoog vuur bakken met wat marinade erbij, totdat de marinade een dik, plakkerig sausje wordt
pi_57023619
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 23:28 schreef ColdFeet het volgende:
Euh, maar DE, dat was niet echt een recept hoor. Voor 2 kipfilets in stukken had ik sap van een sinaasappel, anderhalve eetlepel honing en flink wat kaneel. Kip op hoog vuur bakken met wat marinade erbij, totdat de marinade een dik, plakkerig sausje wordt
Nee volgens mij zei je toen ook al dat het experimenteel was maar ik was vergeten wat je nu allemaal bij elkaar gegooid had...
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_57023757
DE, als je wat meer tijd hebt, zou ik het met een mooie kippenbout proberen. Ofzo. Lekker lang marineren.

t Was toen even een haastklusje bij de salade van bulghur, kikkererwten, citroen, knof en peterselie.
pi_57023801
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 23:35 schreef ColdFeet het volgende:
DE, als je wat meer tijd hebt, zou ik het met een mooie kippenbout proberen. Ofzo. Lekker lang marineren.

t Was toen even een haastklusje bij de salade van bulghur, kikkererwten, citroen, knof en peterselie.
marineren is altijd fijn en tijd heb ik wel

zal van het weekend eens kijken... manlief moet toch werken dus kan lekker mijn gang gaan
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_57025865
Ik vond nog een ouwe festini aardbei achterin de vriezer. Hij is lichtelijk vervormd, maar nog alleszins smakelijk
pi_57026662
chocolade schilfer truffels
pi_57027578
Net weer yoghurt met muesli en aardbeien gehad.. lekker
pi_57027715
natuurlijk
pi_57028178
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 23:01 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik ben van mening dat jij het recept met ons dient te delen.
Ok! Hier is ie dan;

Uienemarmelade;

100 g boter
6 witte of rode uien, gepeld, fijn gesneden
75 g suiker
50 ml azijn
200 ml rode wijn


Smelt de boter en bak hierin de ui 20 min zacht en glazig. Schenk 100 ml water erbij en laat samen op matig vuur met een deksel op de pan +- 20 min stoven. (indien nodig extra water)
Voeg al roerende de suiker toe en bak de ui nog enkele minuten. Blijf roeren.
Schenk de azijn en rode wijn in de pan en breng aan de kook. Laat het vocht inkoken tot het bijna verdampt is.
(kan goed afgesloten enkele dagen in de koelkast bewaard worden)


Geitenkaasgalette
:

4 plakjes diepvries bladerdeeg
bloem
1 ei, lichtgeklopt
7 el. uienmarmelade
4 plakken gietenkaas van +- 1 cm dik (+-225g.)
3-4 takjes tijm
rucolasalade voor erbij

Verwarm de oven voor op 200 C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 17x44 cm, snijd rondom een rand van 3 cm af en snijd er met een scherp mes repen van 1 cm van.
Bestrijk de randen van de rechthoekige bodem met water en druk de afgesneden reepjes deeg erop om de zijkanten van de taart te vormen.
Leg het deeg op de bakplaat en prik gaatjes in de bodem, bestrijk rondom met ei.
Bak 10 min in de oven tot het deeg licht gerezen is. Neem het uit de oven en bestrijk de bodem met uienmarmelade. Leg de plakjes geitenkaas erop en bestrooi met tijm.
Bak nog 15 min tot het deeg mooi goudbruin is. Serveer met eenvoudige rucolasalade.

Eet smakelijk!!



ps. ik doe niet zo moeilijk met dat bladerdeeg maar dit is het originele recept.
pi_57028981
Weet je wat jullie is zouden moeten proberen: hummus! vaag woord, maar smaakt goddelijk!

Ingredienten:

Kop geweekte/gekookte kikkererwten
2 eetl tahini (sesampasta)
Teentje knoflook
Beetje citroensap
Beetje melk/yoghurt (neutrale)
Beetje zout

Alles in blender mixen en garneren met olijfolie en kruiden als peterselie, cayenne, paprika...

Heerlijk als dip, spread, saus whatever
pi_57030410
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 09:15 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Ok! Hier is ie dan;

Uienemarmelade;

100 g boter
6 witte of rode uien, gepeld, fijn gesneden
75 g suiker
50 ml azijn
200 ml rode wijn


Smelt de boter en bak hierin de ui 20 min zacht en glazig. Schenk 100 ml water erbij en laat samen op matig vuur met een deksel op de pan +- 20 min stoven. (indien nodig extra water)
Voeg al roerende de suiker toe en bak de ui nog enkele minuten. Blijf roeren.
Schenk de azijn en rode wijn in de pan en breng aan de kook. Laat het vocht inkoken tot het bijna verdampt is.
(kan goed afgesloten enkele dagen in de koelkast bewaard worden)


Geitenkaasgalette
:

4 plakjes diepvries bladerdeeg
bloem
1 ei, lichtgeklopt
7 el. uienmarmelade
4 plakken gietenkaas van +- 1 cm dik (+-225g.)
3-4 takjes tijm
rucolasalade voor erbij

Verwarm de oven voor op 200 C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 17x44 cm, snijd rondom een rand van 3 cm af en snijd er met een scherp mes repen van 1 cm van.
Bestrijk de randen van de rechthoekige bodem met water en druk de afgesneden reepjes deeg erop om de zijkanten van de taart te vormen.
Leg het deeg op de bakplaat en prik gaatjes in de bodem, bestrijk rondom met ei.
Bak 10 min in de oven tot het deeg licht gerezen is. Neem het uit de oven en bestrijk de bodem met uienmarmelade. Leg de plakjes geitenkaas erop en bestrooi met tijm.
Bak nog 15 min tot het deeg mooi goudbruin is. Serveer met eenvoudige rucolasalade.

Eet smakelijk!!



ps. ik doe niet zo moeilijk met dat bladerdeeg maar dit is het originele recept.
Oeh, oeh oeh dat klinkt lekker.

Ik snap alleen ff niet hoe ze dat met dat deeg precies bedoelen. Soort hogere wiskunde. Maar ik kom net uit bed, ik lees het later nog een keertje. Of ik doe het net als jij.
pi_57030447
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 09:58 schreef MrHayo het volgende:
Weet je wat jullie is zouden moeten proberen: hummus! vaag woord, maar smaakt goddelijk!

Ingredienten:

Kop geweekte/gekookte kikkererwten
2 eetl tahini (sesampasta)
Teentje knoflook
Beetje citroensap
Beetje melk/yoghurt (neutrale)
Beetje zout

Alles in blender mixen en garneren met olijfolie en kruiden als peterselie, cayenne, paprika...

Heerlijk als dip, spread, saus whatever
Hummus / houmous is lekker ja. Met zelfgemaakte houmous kun je ook nog lekker variëren met allerlei kruiden en specerijen erin.
pi_57030643
Activia
pi_57030721
2 geroosterde bruine boterhammen met slankie smeerkaas
stuk komkommer
thee
pi_57030775
Alweer ananassap. Om de een of andere reden stond er 2,5 liter ananassap in de koelkast.
  donderdag 28 februari 2008 @ 11:29:15 #215
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_57030813
2 warme broodjes. 1 met banaan en 1 met kaas. En jus
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_57030918
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 11:13 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Hummus / houmous is lekker ja. Met zelfgemaakte houmous kun je ook nog lekker variëren met allerlei kruiden en specerijen erin.
Uhuh! En, hoewel niet per se heel calorie-arm, valt het toch echt in de categorie heel gezond. Kikkererwten Tahin
Ik vind het heerlijk, een lekkere kledder hummus op een vers bruin broodje.

Ik ga zo 's kijken wat voor lunch er nog in huis is. Knackebrod met verrukkelijke biologische streekjam, denk ik.
pi_57031701
Leuk te lezen dat meer mensen hummus maken! Wees niet bang voor de calorieen, want het levert superveel voedingsstoffen! En een broodje hummus verzadigd een stuk meer dan een broodje met jam
pi_57031791
Sowieso zijn kikkekerwten onvolprezen. Ik ben er dol op.
pi_57031933
Een peer. Zometeen een boterham met kipfilet en een met kaas.
Vanavond ga ik macaroni maken met ham, kaas en champignons . En een beetje hulp van Knorr.
I am the root of all that is evil, but you can call me Kuukske.
[i]All that hurts me makes me stronger[/i] - MR
  donderdag 28 februari 2008 @ 12:25:24 #220
3185 Adelante
To let it go now
pi_57032116
vokoren pistoletjes met tonijn, kaas en wat ijsbergsla
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_57032206
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 12:12 schreef Isegrim het volgende:
Sowieso zijn kikkekerwten onvolprezen. Ik ben er dol op.
Kunnen zowel prima in midden-oosterse/marokkaanse als in afrikaanse gerechten endoen het ook prima in de indiase keuken

Zelfgemaakte falafeel is ook echt extreem lekker
  donderdag 28 februari 2008 @ 12:42:28 #222
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_57032519
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 12:28 schreef ColdFeet het volgende:

Zelfgemaakte falafeel is ook echt extreem lekker

Hmmmm, dat klinkt als een bijzonder goed idee voor vanavond! Heb het alleen nog nooit gemaakt. Receptje, iemand?
pi_57032569
Falafel

4 kopjes gekookte kikkererwten
2 geklopte eieren
3 teentjes knoflook, fijn gesneden
1/2 kopje fijngesneden selderij
1/2 kopje fijngesneden lenteui
1/2 tl komijnpoeder
3 el tahinpasta (sesampasta)
3 el bloem
1-2 tl cayennepeper
wat zwarte peper
1 1/2 tl zout

Doe alle ingredienten in een keukenmachine of blender en pureren, als je het liever wat grover houdt kort aanzetten!

Koud laten worden. Met bebloemde handen van het mengsel balletjes maken van ca. 2-3 cm doorsnee. Licht bestrooien met bloem.

Olie verhitten tot 180 C en de balletjes hierin frituren. Onmiddelijk serveren in pitabroodjes met een fijngesneden komkommer, wat sla, alfalfa, dobbelsteentjes tomaat, eventueel wat pittige pepertjes. Als saus bijvoorbeeld Ranchdressing of natuurlijk knoflooksaus.

In het originele recept worden de kikkererwten NIET van tevoren gekookt maar een nachtje geweekt in veel water; anderhalf kopje erwten in 10 kopjes water. Daarna malen met 5 tenen knoflook, 100 gr gespneden koriander en/ of peterselie blad, 1/2 TL bakpeoder of 'baking soda', 1 EL bloem, komijn, zout en peper. In Israel heb je een speciaal apparaatje, vergelijkbaar met een schepijslepel, maar dan veel kleiner. Je vult hem met het mengsel, want balletje met de handen maken lukt niet, en legt de inhoud in de (niet te) hete olie..
  donderdag 28 februari 2008 @ 12:47:13 #224
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_57032709
Trusten, ik gebruik altijd dat laatste recept, met extreem veel peterselie. Zooo lekker. Serveren met een zelfgemaakte knoflooksaus en zo'n uienprutje
pi_57032712
Ik wil het vanavond ook gaan maken en heb effe wat gegoogled. Denk dat je bovenstaand recept (met eieren e.d.) beter niet kunt gebruiken. Heb dit recept net teruggevonden op http://www.tastyweb.nl/recept/falafel en daar zegt iedereen dat het uit elkaar valt. Ik heb in bovenstaande post het originele recept eronder gezet...misschien lukt het dan wel.
pi_57032753
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 12:50 schreef ColdFeet het volgende:
Trusten, ik gebruik altijd dat laatste recept, met extreem veel peterselie. Zooo lekker. Serveren met een zelfgemaakte knoflooksaus en zo'n uienprutje
Ok dus renzell, onderste recept gebruiken

Deze komt ook wel aardig in de buurt:

http://www.smulweb.nl/985306/koken/recept/falafel
pi_57032756
Als je het vanavond wilt maken, zou ik maar snel de kikkererwten onder water laten plonzen nu
pi_57032822
zometeen eens garnaaltjes eten met een avocado/sjalotje/citroen/tabasco mousse-je.. wat sla eronder en wat lichte dressing eroverheen

vanavond of biefstuk met gegrilde courgettes of verse pasta met zelfgemaakte saus en gerookte forel... kan nog alle kanten op.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_57032866
Lunch:
boterhammetje vlokken
Kopje champignonsoep
Glaasje cola
  donderdag 28 februari 2008 @ 14:16:01 #231
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_57034946
Ik heb nog een zakje porcini liggen die ik al weken bewaak alsof het goud is.
Die gaan vandaag door verse linguini; van het weeksap maak ik een lekkere gebonden saus met veel peterselie, een sjalot en een teentje knof met een sisje boullion.
Nou, daar heb ik dus zin an.
pi_57035014
net gelunched met tosti's, vanavond Turkse Dürüm
pi_57035627
Lunch waren twee donkerbruine pistoletjes met gezouten roomboter, maaslander kaas en een haffel rauwkostsalade. Was errug lekker.

Vanavond ga ik met mijn dochter 'uit eten' bij de snackbar, hihi. Heeeeeeel af en toe mag dat wel!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_57035806
Lunch :




Ik had honger

[ Bericht 33% gewijzigd door #ANONIEM op 28-02-2008 15:38:58 ]
  donderdag 28 februari 2008 @ 15:37:43 #235
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_57037059
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 12:52 schreef ColdFeet het volgende:
Als je het vanavond wilt maken, zou ik maar snel de kikkererwten onder water laten plonzen nu

Shit, dat red ik dus niet. Ik kan om 6 uur pas boodschappen gaan doen. Dan dus wél meteen die kikkererwten meenemen en vanavond al lekker laten plonzen. maar de falafel misschien beter uitstellen tot morgen en vanavond gaan voor de zelfgefabriekte paprikasoep, met salade en naanbrood. Ook lekker!
  donderdag 28 februari 2008 @ 15:38:15 #236
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_57037072
Razztwizzle; dat ziet er heerlijk uit! Ik krijg er ook honger van.
pi_57037138
En van zo'n plaatje krijg ik weer honger.
pi_57037165
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 15:37 schreef renzell het volgende:

[..]

Shit, dat red ik dus niet. Ik kan om 6 uur pas boodschappen gaan doen. Dan dus wél meteen die kikkererwten meenemen en vanavond al lekker laten plonzen. maar de falafel misschien beter uitstellen tot morgen en vanavond gaan voor de zelfgefabriekte paprikasoep, met salade en naanbrood. Ook lekker!
Je kunt ook kikkererwten uit pot of blik nemen, dan kan het wel. Ik vind ze altijd prima te eten uit pot of blik. Niet zo lekker als zelf geweekt / gekookt, maar toch.
pi_57037463
Een chocolade muesli-reep
pi_57037570
Dat ga ik straks tijdens het boodschappendoen even bedenken. En je weet hoe dat gaat als je met honger in je lijf boodschappen gaat doen.
pi_57037660
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 15:41 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Je kunt ook kikkererwten uit pot of blik nemen, dan kan het wel. Ik vind ze altijd prima te eten uit pot of blik. Niet zo lekker als zelf geweekt / gekookt, maar toch.
Is niet handig voor falafel

Ik ga zometeen paprika's en uien en courgette in grove stukken snijden, spekblokjes en olijven erbij, bakken en een restje zelfgemaakte knoflokerige tomatensaus erdoor. Gewoon een simpele pasta moet rode saus, maar dan lekker en appetijtelijk
pi_57037698
Nee? Wordt de falafel dan niet goed? Ik vind falafel niet zo lekker, dus nog nooit gemaakt.
pi_57038800
Ik ga straks een bakje patat halen bij Utrecht Centraal
pi_57038909
Macaroni met Ragout
pi_57039020
-geroosterde groenten uit de oven met mozarella ( ik denk courgette, tomaat, rode ui; suggesties..?)
-pasta
-viscuisine
pi_57039235
Vandaag eten we gyros met aardappelschijfjes en sla
pi_57039379
Lunch was een broodje gezond van de lekkerste bakker in Maastricht

Diner wordt toch weer een zelfgemaakte ovenschotel met:
- gehakt
- gele paprika
- lente uitjes
- rode uitjes
- broccoli

- I'm buttwalking... is that a crime? -
-Never underestimate the predictability of stupidity-
pi_57039715
Aardappelkroketjes, kipfilet in een kruidenjasje en rucolasalade met rode uit, gele paprika, croutons, pijnboompitjes.
pi_57040006
zometeen biefstukje grillen en plakjes courgette grillen
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_57040439
Errug slechte Sonjadag: frietje champignonsaus met eigen gemaakte mayo (ja door de snackbar eigengemaakt dan) en een fricadel extra (met ui, mayo en satesaus).

Burp.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  donderdag 28 februari 2008 @ 17:59:40 #251
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_57040446
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 17:17 schreef numero_uno het volgende:
Lunch was een broodje gezond van de lekkerste bakker in Maastricht

Diner wordt toch weer een zelfgemaakte ovenschotel met:
- gehakt
- gele paprika
- lente uitjes
- rode uitjes
- broccoli

Welke bakker is dat dan?

Ik heb gelunched bij Ipanema, en als avondeten flans ik spaghetti carbonara (met panceta) in elkaar!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  donderdag 28 februari 2008 @ 18:13:21 #252
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_57040701
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 14:48 schreef Razztwizzle het volgende:
Lunch :


[ afbeelding ]

Ik had honger
Godverdomme wat een bord vrolijkheid
pi_57040976
Kantonese nasi, kang koen, cha chiew en dim sum
pi_57041146
ontbijt: boterham met jam..

lunch: boterhammen met speculaas

avondeten: spaghetti, gehakt, tomaten, ui, basilicum
somewhere only we know.. thats the place to be
  donderdag 28 februari 2008 @ 18:32:50 #255
160419 Zij-en-Hij
Je Doet Het Verkeerd Sukkel!!!
pi_57041216
Zojuist als diner een shake gemaakt van

- mango
- banaan
- versgeperst sinaasappelsap
- magere yoghurt
- schepje tarwezemelen
"..Hij Spreekt Alien-taal! Kicken!!!.."
Verneukte Koffiepads..
pi_57042266
Lasagne met veel oregano en pecorino
pi_57042551
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 17:44 schreef DarkElf het volgende:
zometeen biefstukje grillen en plakjes courgette grillen
courgette plakjes gegrild, prutje van feta, zongedroogde tomaat en verse munt, peper en zout , beetje citroen erop en nog een plakje courgette erop

daarna nog wat kleine trostomaatjes gegrild en mijn biefstukkie....

kortom:
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  donderdag 28 februari 2008 @ 19:35:54 #258
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_57042670
Beetje gegrilde kipfilet met champs, paprika en ui.
Meer niet, heb echt ongelooflijk zwaar gelunched met de lekkerste broodjes. Soms zijn cursussen best leuk
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  donderdag 28 februari 2008 @ 19:54:05 #259
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_57043074
aardappelpuree met knakworst

Wel lekker
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_57043133
ik heb nog lychee's dus ik ga een tikkie suiker vermalen met verse munt... lekker voor erbij
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_57044221
Grote kop rooibosthee + glaasje Chivas Regal 18yo
  donderdag 28 februari 2008 @ 22:18:06 #262
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_57047070
Iemand op de sportschool had gedroogde biltong. De hufter
En ik heb eraan gelikt!

*sigh*

Nu een eitje en morgen zelfgemaakte koe lu yuk; from scratch met echt fruit
pi_57047393
Net thuis, avondje gourmetten met de meiden. *Burp* Past echt niks meer bij..
We want happy paintings. Happy paintings. If you want sad things, watch the news
pi_57047607
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 22:18 schreef SHE het volgende:
Iemand op de sportschool had gedroogde biltong. De hufter
En ik heb eraan gelikt!
Vind je dat lekker? Ieuw, er zitten vaak van die kledderige vette stukken in

Ik ga s even wat druiven eten, lekker.
pi_57047933
Dat heb ik nog nooit gehad, biltong. Kun je dat hier kopen?
pi_57048078
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 22:37 schreef Isegrim het volgende:
Dat heb ik nog nooit gehad, biltong. Kun je dat hier kopen?
Geen idee. Het is typisch Afrikaans. Makkelijk voer voor als je een lange dag hard bezig bent, buiten in de zon.
Als je het er zo langs de weg haalt is het vaak wel heel lekker gekruid, trouwens. Chili bites enzo. De supermarktvariant is per definitie vies.
pi_57048194
Ik ben er wel benieuwd naar. Op de West-Kruiskade zit een slager met allerlei exotische specialiteiten (geitenkloten enzo ). Misschien dat die dat heeft?
pi_57048372
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 22:18 schreef SHE het volgende:
Iemand op de sportschool had gedroogde biltong. De hufter
En ik heb eraan gelikt!

*sigh*

Nu een eitje en morgen zelfgemaakte koe lu yuk; from scratch met echt fruit
Wat is biltong, waar komt het vandaan en hoe smaakt het?
pi_57048422
Biltong is gedroogd / gekruid vlees. Meestal rund.
pi_57048428
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 22:44 schreef Isegrim het volgende:
Ik ben er wel benieuwd naar. Op de West-Kruiskade zit een slager met allerlei exotische specialiteiten (geitenkloten enzo ). Misschien dat die dat heeft?
Ehewww, ja, zoeen zit er bij ons aan de overkant van de straat

Ik weet niet, je kunt het vragen. Allicht dat het daar geen biltong heet? En koop meteen een doos tandenstokers en een kilometer floss; dat spul krijg je echt nooit meer uit je kiezen
  Moderator / Redactie Sport donderdag 28 februari 2008 @ 22:49:46 #271
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_57048445
vandaag rijst met kipfilet in een sausje van mijn moeder met snijbonen.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_57048487
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 22:49 schreef Isegrim het volgende:
Biltong is gedroogd / gekruid vlees. Meestal rund.
Allerlei wildsoorten zijn ook hip
Kudu-biltong, struisvogel-biltong, you name it.
  donderdag 28 februari 2008 @ 22:55:20 #273
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_57048686
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 22:48 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Wat is biltong, waar komt het vandaan en hoe smaakt het?
Mijn vriend zegt dat het naar kattenvoer ruikt en dus smaakt
Ik vind het goddelijk, maar ik ben verliefd op alles wat taai , chewy en zoutig is.
Ik had vorig jaar van mijn broertje een lading cowboyvlees en gedroogde impala meegekregen uit Zuid Afrika en dat heb ik zo snel opgegegeten dat ik nog weken erna liters water moest drinken om weer bij zinnen te komen.

Ik ben wat dat betreft net een kleuter.
pi_57048871
Corned beef, dát smaakt naar kattenvoer.
pi_57048897
Ja, je krijgt er echt bizar veel dorst van. Maar ik ben teveel gefixeerd op een schoon gebit om het echt lekker te kunnen vinden

Kattenvoer? Niet, het ruikt naar rundvlees met koriander. Ik zou het de kat niet voeren...
  donderdag 28 februari 2008 @ 23:03:00 #276
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_57048979
Tja, mijn mannetje zegt toch echt dat het ruikt naar wat ik de katten geef.
Dat kan twee dingen betekenen; OF de biltong was supervies, OF mijn katten hebben het meer dan goed


Ik vind het zelf ruiken naar oer; koriander proef ik er zeker niet in, maar dat komt omdat ik ook de spicey variant had.
En ik me zelden waag aan de gekruide versie; ik vind gezouten en gedroogd al lekker genoeg.
pi_57049021
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 23:00 schreef ColdFeet het volgende:
Ja, je krijgt er echt bizar veel dorst van.
Je zou zeggen dat dat in Afrika niet echt handig is.
pi_57049081
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 22:55 schreef SHE het volgende:

[..]

Mijn vriend zegt dat het naar kattenvoer ruikt en dus smaakt
Ik vind het goddelijk, maar ik ben verliefd op alles wat taai , chewy en zoutig is.
Ik had vorig jaar van mijn broertje een lading cowboyvlees en gedroogde impala meegekregen uit Zuid Afrika en dat heb ik zo snel opgegegeten dat ik nog weken erna liters water moest drinken om weer bij zinnen te komen.

Ik ben wat dat betreft net een kleuter.


Tnx allemaal voor de info. Is het erg dat ik het 'eng' vind klinken en waar ik niet gelijk zoiets van heb: woeiii dat moet ik ook eens proberen

Pffft komt hier een dronken droppie binnen
pi_57049158
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 23:04 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Je zou zeggen dat dat in Afrika niet echt handig is.
Of juist wel, natuurlijk

SHE, ik vond het wel grappig: we waren veel onderweg, en mijn prof wist dus echt in ieder dorp of stadje de beste biltong-toko te vinden. Koop je zo'n enorme lap vlees, die gaat door de hakselmachine, heb je voor een heel weekend van die zoute kek te kauwen. En vervolgens ruikt de hele auto ernaar
  donderdag 28 februari 2008 @ 23:08:31 #280
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_57049167
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 23:04 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Je zou zeggen dat dat in Afrika niet echt handig is.
Mwah; van veel zout eten houd je vocht vast en dat is juist gunstig in tijden van schaarste.
pi_57049203
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 23:08 schreef SHE het volgende:

[..]

Mwah; van veel zout eten houd je vocht vast en dat is juist gunstig in tijden van schaarste.
Da's ook weer waar.
pi_57049204
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 23:06 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]



Tnx allemaal voor de info. Is het erg dat ik het 'eng' vind klinken en waar ik niet gelijk zoiets van heb: woeiii dat moet ik ook eens proberen

Pffft komt hier een dronken droppie binnen
Volgende keer als ik naar ZA ga, neem ik t voor je mee! Maar ik vond het niet het lekkerste wat ik ooit heb gegeten, hoor. Het is gewoon handig, stevig voer voor onderweg.

Kus voor je dronken droppie
  donderdag 28 februari 2008 @ 23:10:55 #283
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_57049230
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 23:06 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]



Tnx allemaal voor de info. Is het erg dat ik het 'eng' vind klinken en waar ik niet gelijk zoiets van heb: woeiii dat moet ik ook eens proberen

Pffft komt hier een dronken droppie binnen
Ik kan je best wat sturen als mijn broertje weer eens op pad is geweest. Het is wonderlijk spul; en weet zeker dat je het boeiend vind.
De amerikaanse variant; beef jerkey kan je overigens ook gewoon in NL bestellen, maar vind ik persoonlijk een beetje TE chemisch.

Ik geloof trouwens dat je in het noorden van het land nog wel cowboyvlees kunt kopen en dat is echt een geniale snack. Een prima opstap naar het taaie biltong.
  donderdag 28 februari 2008 @ 23:12:28 #284
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_57049279
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 23:08 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Of juist wel, natuurlijk

SHE, ik vond het wel grappig: we waren veel onderweg, en mijn prof wist dus echt in ieder dorp of stadje de beste biltong-toko te vinden. Koop je zo'n enorme lap vlees, die gaat door de hakselmachine, heb je voor een heel weekend van die zoute kek te kauwen. En vervolgens ruikt de hele auto ernaar
Sterker nog, je gaat dat spul uitzweten
ALLES ruikt ernaar.
Maar toch he...heeft het wel wat. Ik voel me dan altijd zo...menselijk; oer, wild.
Net als bij stoof-en stamppotten
pi_57049286
Bij beef jerky heb ik altijd het idee dat dat lijkt op doggy treats.
  donderdag 28 februari 2008 @ 23:13:35 #286
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_57049317
Ik heb afgelopen januari ook Biltong gegeten in Zuid-Afrika (gekocht in het Krugerpark) en vond het ook niet heel erg lekker
Ik heb nog een pakje meegenomen voor mijn ouders, maar die vonden het ook niet echt lekker...
pi_57049373
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 23:12 schreef SHE het volgende:

[..]

Sterker nog, je gaat dat spul uitzweten
ALLES ruikt ernaar.
Maar toch he...heeft het wel wat. Ik voel me dan altijd zo...menselijk; oer, wild.
Net als bij stoof-en stamppotten
Veel rum heeft dat effect ook Ah, Zuid-Afrika

Al dat gebraai met die enorme lappen vlees en boerewors, en het continu eten van biltong is geen pretje voor je ingewanden, als je normaalgesproken nederlandse porties vlees eet
  donderdag 28 februari 2008 @ 23:16:55 #288
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_57049398
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 23:12 schreef Isegrim het volgende:
Bij beef jerky heb ik altijd het idee dat dat lijkt op doggy treats.
Dat is ook zo
Wederom mijn man die roept dat dat hondenvoer is
Maar goed, nu hebben de amerikanen ook weinig zinnigs te brengen qua culi-joy, tenzij het de native keuken a la gumbo is.
Which reminds me...Gumbo
Dat moet ik weer eens maken.
pi_57049400
JacMar, het is wel veel lekkerder als je het gewoon bij een slager langs de weg haalt... Die in het Krugerpark is voorverpakt, oud en slecht. Vies toeristenvoer
  donderdag 28 februari 2008 @ 23:20:13 #290
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_57049482
ja..dat had ik ook wel kunnen weten achteraf gezien Die van het vliegveld was ook al niet lekker
Mocht ik nog een keer naar Zuid-Afrika gaan, wat ik wel hoop omdat het een prachtig land is! , dan weet ik in ieder geval waar ik goede biltong moet halen
pi_57049555
SHE, heb je een goed gumbo-recept? Zo ja: graag (insert allerschattigste wimperknippers).
pi_57049967
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 23:09 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Kus voor je dronken droppie

HIJ is nu richting bed, alleen ligt Milou volgens mij in ons bed
Ze wilde absoluut niet slapen, zelfs niet toen ik haar beloofde dat ze morgen in bad mag en dat we koekjes zouden gaan bakken en zelf pizza zouden gaan maken met allemaal lekkere visjes erop

@ SHE of CF, wie de eerste is dus... ben benieuwd, zoals ik al zei ik sta er niet om te springen, maar ben nu toch wel nieuwsgierig geworden
  donderdag 28 februari 2008 @ 23:44:39 #293
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_57050099
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 23:23 schreef ColdFeet het volgende:
SHE, heb je een goed gumbo-recept? Zo ja: graag (insert allerschattigste wimperknippers).
Ik niet, ik kopieer die altijd van mama.
Uit mijn hoofd weet ik het niet, maar aangezien ik het zelf weer ga maken zal ik mams morgen bellen voor de correcte procedure, want in mijn hoofd is deze wat fuzzy en dat is met gumbo geen goed idee
Uiteraard deel ik! Ik heb een reminder in mijn foon gezet wat mezelf kennende vergeet ik het weer.

Ps; neem niet de moeite om het op neerlandse sites te zoeken, die recepten slaan nergens op.
pi_57050431
Back ontopic!

Ik at vanavond bij een collega heerlijke zelfgemaakte tomatensoep met broodjes. Lekker makkelijk Net nog een plakje zelfgebakken cake op.
Back in business.
pi_57052675
quote:
Op donderdag 28 februari 2008 16:56 schreef Patries86 het volgende:
Macaroni met Ragout
Dat klinkt niet als een lekkere combinatie.

Ik heb zo heerlijk tapas gegeten: gevulde paprika, gerookte kip-avocado salade, champignons in knoflookolie, brood met aioli, zalm in citroen, gehaktballetjes in tomatensaus, patatas brava en veel Spaans bier
pi_57052687
Pittige kip/tomatensoep Nog genoeg over voor morgen en bami ook
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
pi_57053182
brood met hagelslag en sinaasappelsapje
"Sans toi, les émotions d'aujourd'hui ne seraient que la peau morte des émotions d'autrefois.."
pi_57054147
Glaasje water
pi_57054267
yoghurt met chocolade cruesli, hmm en een beker melk
pi_57054290
Twee broodjes met tartaar en een beker melk.
We want happy paintings. Happy paintings. If you want sad things, watch the news
pi_57054368
vanavond word het heel simpel: wraps

maar morgen! morgen! gaan we weer sushi maken
Ja doei.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')