FOK!forum / Culinesse à gogo / Nóg een aardappel vraagje.....
NEDzaterdag 9 februari 2008 @ 17:28
Hoi, ik heb inmiddels de aardappels onder water gehad (dankzij de tips in dit topic ), maar nu zit ik met de volgende vraag.

Ik ben ze nu aan het koken, minuutje of 10 zegmaar en nu vroeg ik me af, ik ga pas ergens rond 7 uur eten. Wat is wijsheid? Die aardappels gewoon afgieten en in die pan laten? Af laten koelen?
Even in de koelkast zetten?

Godverdomme, wat een vraagstukken weer. Volgende keer koop ik gewoon weer van die kant en klaar shit, 60 seconden in de micro.... PING!!! En klaar, geen gezeik verder !

Kan iemand even helpen aub?
yvonnezaterdag 9 februari 2008 @ 17:30
Als je pas om 19 uur gaat eten, zet ze voortaan dan pas om 18.40 op
yvonnezaterdag 9 februari 2008 @ 17:31
Maar ik zal braaf helpen
Zet het gas nu uit ( hoelang koken ze al?) en zet het rond 18.40 weer aan.
NEDzaterdag 9 februari 2008 @ 17:32
Nouja zeg! Moet je ze normaal meteen na het koken en afgieten opbakken of wat?

Ik wil ze namelijk gebakken hebben he yvonne, dat is namelijk keilekker (mits het goed lukt dan )
yvonnezaterdag 9 februari 2008 @ 17:32
aardappel vraagje Oh, je gaat ze bakken, dan kun je ze nu wel vast koken, niet helemaal gaar laten worden anders krijg je geen mooie plakjes.
NEDzaterdag 9 februari 2008 @ 17:32
Ow en ze koken nu een minuut of 5 denk ik
NEDzaterdag 9 februari 2008 @ 17:33
En het zijn geen plakjes, maar gewoon stukjes zegmaar
HPoizaterdag 9 februari 2008 @ 17:33
Man man man, ga toch naar de snackbar, dit wordt niets zo!
Sebasserzaterdag 9 februari 2008 @ 17:33
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 17:31 schreef yvonne het volgende:
Maar ik zal braaf helpen
Zet het gas nu uit ( hoelang koken ze al?) en zet het rond 18.40 weer aan.
verdere tips in dit topic te vinden. Aardappels staan te koken
pfefferkatzezaterdag 9 februari 2008 @ 17:33
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 17:32 schreef NED het volgende:
Nouja zeg! Moet je ze normaal meteen na het koken en afgieten opbakken of wat?

Ik wil ze namelijk gebakken hebben he yvonne, dat is namelijk keilekker (mits het goed lukt dan )
Waarom heb je dan niet gewoon voorgekookte krieltjes/aardappelschijfjes gekocht?
yvonnezaterdag 9 februari 2008 @ 17:33
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 17:32 schreef NED het volgende:
Nouja zeg! Moet je ze normaal meteen na het koken en afgieten opbakken of wat?

Ik wil ze namelijk gebakken hebben he yvonne, dat is namelijk keilekker (mits het goed lukt dan )
Ja, ik zag het, je kunt ze echt nu vast koken en afgieten en laten afkoelen.
yvonnezaterdag 9 februari 2008 @ 17:34
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 17:33 schreef Sebasser het volgende:

[..]

verdere tips in dit topic te vinden. Aardappels staan te koken
Ja, ik las terug, z'n linkje werkte niet
NEDzaterdag 9 februari 2008 @ 17:34
Ik heb er net met een vork in geprikt en dat gaat best goed.
Zijn ze dan nu klaar?
#ANONIEMzaterdag 9 februari 2008 @ 17:34
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 17:33 schreef Sebasser het volgende:

[..]

verdere tips in dit topic te vinden. Aardappels staan te koken
Whehehe, dat was een tof topic. .
Schunckelstarzaterdag 9 februari 2008 @ 17:35
gooi ze weg en ga bij de frietboer eten
yvonnezaterdag 9 februari 2008 @ 17:36
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 17:34 schreef NED het volgende:
Ik heb er net met een vork in geprikt en dat gaat best goed.
Zijn ze dan nu klaar?
Ja, afgieten en af laten koelen en rond 18.40 gaan bakken,
Koekepan goed heet laten worden en lekkere boter gebruiken
NEDzaterdag 9 februari 2008 @ 17:39
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 17:36 schreef yvonne het volgende:

[..]

Ja, afgieten en af laten koelen en rond 18.40 gaan bakken,
Koekepan goed heet laten worden en lekkere boter gebruiken
Nou godverdomme! !

Ik heb ze 11 minuten laten koken en prikken ging goed. Dus ik afgieten en een stukje proeven, maar die was nog gewoon hard van binnen! !

Dit word niks zo! Ik heb nu opnieuw heet water erin gedaan en weer op het vuur gezet om verder te laten koken. Dat kan gewoon neem ik aan he?

Wat moet ik aanhouden dan? nog 3 minuten koken en dan nog eens proberen of wat?
yvonnezaterdag 9 februari 2008 @ 17:41
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 17:39 schreef NED het volgende:

[..]

Nou godverdomme! !

Ik heb ze 11 minuten laten koken en prikken ging goed. Dus ik afgieten en een stukje proeven, maar die was nog gewoon hard van binnen! !

Dit word niks zo! Ik heb nu opnieuw heet water erin gedaan en weer op het vuur gezet om verder te laten koken. Dat kan gewoon neem ik aan he?

Wat moet ik aanhouden dan? nog 3 minuten koken en dan nog eens proberen of wat?
Dit gaat prima eigenwijs

Je gaat ze toch bakken?
Hoeven ze toch niet 100% gaar gekookt te zijn

Doetie er heet water in om verder te laten koken
NEDzaterdag 9 februari 2008 @ 17:42
Niet goed???
N.ickazaterdag 9 februari 2008 @ 17:43
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 17:39 schreef NED het volgende:

[..]

Nou godverdomme! !

Ik heb ze 11 minuten laten koken en prikken ging goed. Dus ik afgieten en een stukje proeven, maar die was nog gewoon hard van binnen! !

Dit word niks zo! Ik heb nu opnieuw heet water erin gedaan en weer op het vuur gezet om verder te laten koken. Dat kan gewoon neem ik aan he?

Wat moet ik aanhouden dan? nog 3 minuten koken en dan nog eens proberen of wat?
Nog een kwartiertje laten koken , afgieten en een scheutje melk en wat geraspte kaas erdoor heen en dan aanstampen
NEDzaterdag 9 februari 2008 @ 17:43
Ik heb ze alweer afgegoten want ze kookte alweer.

Ik hoop dat het lukt
2cvzaterdag 9 februari 2008 @ 17:43
Is CUL dicht ?
HPoizaterdag 9 februari 2008 @ 17:43
Live-hoe-verneuk-ik mijn-aardappels-topic.
yvonnezaterdag 9 februari 2008 @ 17:43
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 17:42 schreef NED het volgende:
Niet goed???
Ik vind het prima en übercute

Maar voor een volgende keer: de aardappels ( als je ze gaat bakken) hoeven niet door en door gaar te zijn
yvonnezaterdag 9 februari 2008 @ 17:44
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 17:43 schreef N.icka het volgende:

[..]

Nog een kwartiertje laten koken , afgieten en een scheutje melk en wat geraspte kaas erdoor heen en dan aanstampen
G e b a k k e n wil ie ze
yvonnezaterdag 9 februari 2008 @ 17:44
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 17:43 schreef 2cv het volgende:
Is CUL dicht ?
Nee, maar dit is fun!
N.ickazaterdag 9 februari 2008 @ 17:45
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 17:44 schreef yvonne het volgende:

[..]

G e b a k k e n wil ie ze
JOH !!
2cvzaterdag 9 februari 2008 @ 17:45
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 17:44 schreef yvonne het volgende:

[..]

G e b a k k e n wil ie ze
Gebakken aardappeltoefjes uit de oven wellicht ?
NEDzaterdag 9 februari 2008 @ 17:45
Ja nouja, yvonne, het probleem is een beetje het volgende:

Ik heb dit wel eens vaker geprobeerd, maar ieders keer zijn ze na het bakken nog half rauw van binnen en hard en alles en dat is niet goed

De volgende keer als ik gebakken aardappels wil dan ga ik gewoon weer naar mn moeder om te eten, want die kan dat wél gewoon goed

#ANONIEMzaterdag 9 februari 2008 @ 17:46
Dit zijn de leukste topics . Gewoon van het vuur halen die dingen, popje. Je gaat straks nog bakken, dan worden ze lekker gaar.
NEDzaterdag 9 februari 2008 @ 17:46
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 17:46 schreef clumsy_clown het volgende:
Dit zijn de leukste topics . Gewoon van het vuur halen die dingen, popje. Je gaat straks nog bakken, dan worden ze lekker gaar.
Nou, dat hoop ik wel ja!!!!
yvonnezaterdag 9 februari 2008 @ 17:46
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 17:45 schreef NED het volgende:

De volgende keer als ik gebakken aardappels wil dan ga ik gewoon weer naar mn moeder om te eten, want die kan dat wél gewoon goed

Dat lijkt me geen gek idee NED
En kijk dan meteen even hoe ze het doet
Klitzaterdag 9 februari 2008 @ 17:47
Ik moest lachen.

Die NED weet gewoon echt niet hoe hij een aardappel moet koken.
Gelukkig hebben wij Yvonne.

Ik ben wel benieuwd hoe het eindresultaat is geworden NED.
N.ickazaterdag 9 februari 2008 @ 17:47
Wel de pan heet laten worden he?
yvonnezaterdag 9 februari 2008 @ 17:48
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 17:46 schreef NED het volgende:

[..]

Nou, dat hoop ik wel ja!!!!
Je weet dat het bakken van aardappels ook even duurt?
NEDzaterdag 9 februari 2008 @ 17:49
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 17:46 schreef yvonne het volgende:

[..]

Dat lijkt me geen gek idee NED
En kijk dan meteen even hoe ze het doet
Whehehe, volgens mij moet je gewoon moeder zijn om goed te kunnen koken

ps: knakworsten, eitje, pizza, macaroni en weet ik wat al dies meer is géén probleem, maar aardsappels zit ik altijd mee te klooien, dat lukt me echt nooits!!

Ik heb goeie hoop dat het dankzij jullie hulp deze keer wél goed komt en ik echt lekkere gebakken aardappeltjes heb straks
NEDzaterdag 9 februari 2008 @ 17:50
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 17:47 schreef Klit het volgende:
Ik moest lachen.
Nouja, lach maar, ik zit er mooi mee
quote:
Die NED weet gewoon echt niet hoe hij een aardappel moet koken.
Nou en, ik kan toch ook niet alles!
quote:
Gelukkig hebben wij Yvonne.
quote:
Ik ben wel benieuwd hoe het eindresultaat is geworden NED.
Nou, dáár ben ik ook wel benieuwd naar ja!!
yvonnezaterdag 9 februari 2008 @ 17:50
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 17:49 schreef NED het volgende:

[..]

Whehehe, volgens mij moet je gewoon moeder zijn om goed te kunnen koken

ps: knakworsten, eitje, pizza, macaroni en weet ik wat al dies meer is géén probleem, maar aardsappels zit ik altijd mee te klooien, dat lukt me echt nooits!!

Ik heb goeie hoop dat het dankzij jullie hulp deze keer wél goed komt en ik echt lekkere gebakken aardappeltjes heb straks
Koekepan goed heet laten worden, en niet te zuinig met de boter zijn!
NEDzaterdag 9 februari 2008 @ 17:51
ps: moet ik die dingen alleen afgieten? Of ook afkoelen met koud water of iets?
De onderkant van dat pannetje is toch nog loeiheet. Koekt dat dan niet aan of wat?
NEDzaterdag 9 februari 2008 @ 17:52
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 17:50 schreef yvonne het volgende:

[..]

Koekepan goed heet laten worden, en niet te zuinig met de boter zijn!
Ik gebruik altijd olijfolie om te bakken. Dat kan ik toch ook voor aardsappeltjes gewoon gebruiken of niet?
yvonnezaterdag 9 februari 2008 @ 17:53
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 17:51 schreef NED het volgende:
ps: moet ik die dingen alleen afgieten? Of ook afkoelen met koud water of iets?
De onderkant van dat pannetje is toch nog loeiheet. Koekt dat dan niet aan of wat?
Gewoon afgieten, je hoeft ze niet af te koelen.
Als je het niet vertrouwd: doe de stop in je gootsteen, laat er een klein laagje koud water inlopen en zet de pan even met de onderkant in dat water.
Maar afgieten is echt genoeg.
yvonnezaterdag 9 februari 2008 @ 17:53
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 17:52 schreef NED het volgende:

[..]

Ik gebruik altijd olijfolie om te bakken. Dat kan ik toch ook voor aardsappeltjes gewoon gebruiken of niet?
Oh kan ook hoor, persoonlijk vind ik met boter lekkerder
Induhskaaizaterdag 9 februari 2008 @ 17:55
Ik kook m'n aardappels nooit voordat ik ze bak.
yvonnezaterdag 9 februari 2008 @ 17:56
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 17:55 schreef Induhskaai het volgende:
Ik kook m'n aardappels nooit voordat ik ze bak.
Jup, ook die methode kan.
#ANONIEMzaterdag 9 februari 2008 @ 17:56
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 17:53 schreef yvonne het volgende:

[..]

Oh kan ook hoor, persoonlijk vind ik met boter lekkerder
Of een beetje boter en een beetje olie. Maar dat is voor half-gevorderde bakkerd NED, kies jij maar één van de twee.
NEDzaterdag 9 februari 2008 @ 18:01
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 17:56 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Of een beetje boter en een beetje olie. Maar dat is voor half-gevorderde bakkerd NED, kies jij maar één van de twee.
Nou, ik ga mezelf niet in een moeilijkere situatie plaatsen dan waar ik nu al in zit,
dus ik pak gewoon alleen olie dan!!

Als dit nu goed gaat dan kan ik voor de volgende keer altijd het topic even teruglezen hoe het ook alweer precies moest en als ik het dan over een tijdje goed onder de knie heb, dan zal ik een keer met olie én boter gaan proberen!!

Maar zoals gezegd, vooralsnog waag ik me daar nog maar niet aan; het is nu al moeilijk genoeg!!
yvonnezaterdag 9 februari 2008 @ 18:07
Ik ben wel benieuwd!
remlofzaterdag 9 februari 2008 @ 18:07
Kan je ook olijfolie gebruiken ipv boter als je aardappels bakt? Jeweets, dat is veel gezonder enzo.
NEDzaterdag 9 februari 2008 @ 18:10
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 18:07 schreef remlof het volgende:
Kan je ook olijfolie gebruiken ipv boter als je aardappels bakt? Jeweets, dat is veel gezonder enzo.
LEZEN!!!!
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 17:52 schreef NED het volgende:

[..]

Ik gebruik altijd olijfolie om te bakken. Dat kan ik toch ook voor aardsappeltjes gewoon gebruiken of niet?
Die gebruik ik dus al!!
NEDzaterdag 9 februari 2008 @ 18:10
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 18:07 schreef yvonne het volgende:
Ik ben wel benieuwd!
Ik ook !!

Ik laat het straks wel weten wat het geworden is
remlofzaterdag 9 februari 2008 @ 18:10
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 18:10 schreef NED het volgende:

[..]

LEZEN!!!!
[..]

Die gebruik ik dus al!!
Ow tof! Ik zou nu bijna zelf ook aardappels gaan bakken
Induhskaaizaterdag 9 februari 2008 @ 18:11
Volgende keer gewoon aardappels schillen, in partjes snijden, afspoelen en in een koekepan met olijfolie en boter bakken.
yvonnezaterdag 9 februari 2008 @ 18:11
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 18:07 schreef remlof het volgende:
Kan je ook olijfolie gebruiken ipv boter als je aardappels bakt? Jeweets, dat is veel gezonder enzo.
Dat jíj olijolie overal voor gebruikt weten we
NEDzaterdag 9 februari 2008 @ 18:12
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 18:11 schreef Induhskaai het volgende:
Volgende keer gewoon aardappels schillen, in partjes snijden, afspoelen en in een koekepan met olijfolie en boter bakken.
Jamaar dan zijn ze toch nog keihard van binnen!? Dat is vies!!

Als dit nu lukt dan doe ik het de volgende keer weer precies zoals yvonne zei dat het moest
#ANONIEMzaterdag 9 februari 2008 @ 18:13
Ik ga even voorgekookte krieltjes bakken.
NEDzaterdag 9 februari 2008 @ 18:14
!
yvonnezaterdag 9 februari 2008 @ 18:14
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 18:13 schreef clumsy_clown het volgende:
Ik ga even voorgekookte krieltjes bakken.
Induhskaaizaterdag 9 februari 2008 @ 18:14
Niet te grote partjes en niet te hard bakken en ze worden gewoon gaar van binnen.
Tismzaterdag 9 februari 2008 @ 18:14
Ik ga zo een pizza halen..
Niznozaterdag 9 februari 2008 @ 18:14
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 18:12 schreef NED het volgende:

[..]

Jamaar dan zijn ze toch nog keihard van binnen!? Dat is vies!!

Als dit nu lukt dan doe ik het de volgende keer weer precies zoals yvonne zei dat het moest
Tijdens het bakken garen ze ook..

Maar is goed yvonne heeft jou geleerd hoe je echte aardappels moet koken voor de gebakken aardappelstukjes.
NEDzaterdag 9 februari 2008 @ 18:15
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 18:14 schreef Wexy het volgende:


Maar is goed yvonne heeft jou geleerd hoe je echte aardappels moet koken voor de gebakken aardappelstukjes.
Nou, als het allemaal goed uitpakt dan mag yvonne wel een keertje komen eten heir om mijn aardappels te proeven hoor!!
yvonnezaterdag 9 februari 2008 @ 18:56
19 uur, en, en, en?!!!!
Niznozaterdag 9 februari 2008 @ 19:04
zwarte aardappels ?
NEDzaterdag 9 februari 2008 @ 19:21
OMGOMGOMG!!!!



Het was echt keilekker!!!

Bij deze wil ik iedereen bedanken (en in het bijzonder yvonne ) die mee heeft geholpen
om deze maaltijd tot een suc6 te brengen




Nou, het is allemaal gelukt en ik heb mn buikje lekker vol gegeten, deze mag wel dicht wmb
NEDzaterdag 9 februari 2008 @ 19:22
Ow, ik zie dat de foto er een beetje flets uit ziet, maar dat komt omdat er
niet zo een goede camera op mn telefoon zit.

In het echt zag het er nóg lekkerder uit! (en dat was het ook )
#ANONIEMzaterdag 9 februari 2008 @ 19:23
Ga op kookles Als je niet eens weet hoe je aardappelen moet bereiden
#ANONIEMzaterdag 9 februari 2008 @ 19:23
Mhz...

[ Bericht 52% gewijzigd door #ANONIEM op 09-02-2008 19:27:42 ]
Niznozaterdag 9 februari 2008 @ 19:24
ziet er inderdaad niet verkeerd uit....
volgende keer ook even aan yvonne vragen hoe je een fatsoenlijke burger of bal uit een homp gehakt kan krijgen?




Topic in je favorieten zetten voor de volgende keer dat je echt lekkere aardappels wilt eten
NEDzaterdag 9 februari 2008 @ 19:24


Dat was het resultaat. Ik had alles opgegeten

-BURP-
Niznozaterdag 9 februari 2008 @ 19:25
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 19:23 schreef HeaRt_woRm het volgende:
Ga op kookles Als je niet eens weet hoe je aardappelen moet bereiden
spuit elf....
NED durft tenminste toe te geven dat hij het niet weet..
ScarFace-zaterdag 9 februari 2008 @ 19:26
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 19:23 schreef HeaRt_woRm het volgende:
Ga op kookles Als je niet eens weet hoe je aardappelen moet bereiden
Ga op internetles.
Als je niet eens weet dat dubbelposten voor debielen is
NEDzaterdag 9 februari 2008 @ 19:26
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 19:24 schreef Wexy het volgende:
volgende keer ook even aan yvonne vragen hoe je een fatsoenlijke burger of bal uit een homp gehakt kan krijgen?..
Die bal was niks mis mee! Dat kan ik heus wel hoor.
Dat aardappelen koken nou eenmaal niet mn sterkste punt is kan ik ook niks aan doen,
maar ik weet echt wel hoe ik een lekkere gehaktbal moet maken hoor !
Niznozaterdag 9 februari 2008 @ 19:27
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 19:26 schreef NED het volgende:

[..]

Die bal was niks mis mee! Dat kan ik heus wel hoor.
Dat aardappelen koken nou eenmaal niet mn sterkste punt is kan ik ook niks aan doen,
maar ik weet echt wel hoe ik een lekkere gehaktbal moet maken hoor !
was dat een bal???
o die zijn bij mij altijd rond......



maar ik ben echt blij dat de aardappels zo ontzettend lekker waren
#ANONIEMzaterdag 9 februari 2008 @ 19:28
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 19:26 schreef ScarFace- het volgende:

[..]

Ga op internetles.
Als je niet eens weet dat dubbelposten voor debielen is
Traag und so...
2cvzaterdag 9 februari 2008 @ 19:29
Gefeliciteerd met je maaltijd TS. Alle begin is moeilijk en ik kan ook niet bepaald goed koken
NEDzaterdag 9 februari 2008 @ 19:30
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 19:27 schreef Wexy het volgende:

[..]

was dat een bal???
o die zijn bij mij altijd rond......

Nouja, wat maakt de vorm uit; zolang de smaak maar goed is toch
quote:
maar ik ben echt blij dat de aardappels zo ontzettend lekker waren
Nou, daar ben ik ook blij om, want ik had best honger
NEDzaterdag 9 februari 2008 @ 19:32
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 19:29 schreef 2cv het volgende:
Gefeliciteerd met je maaltijd TS. Alle begin is moeilijk en ik kan ook niet bepaald goed koken
Nouja, ik woon inmiddels een jaar of 5 op mn eigen, maar ik heb normaal altijd gewoon van die pakjes celavita zegmaar. Wat je dus meteen kan opbakken.

Wel makkelijk, maar dit was veel lekkerder!
Ik denk dat ik dit vaker ga doen, want volgens mij is het ook nog voordeliger (qua prijs dan bedoel ik) dan die voorverpakte dingen!!
Niznozaterdag 9 februari 2008 @ 19:35
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 19:30 schreef NED het volgende:

[..]

Nouja, wat maakt de vorm uit; zolang de smaak maar goed is toch
[..]

Nou, daar ben ik ook blij om, want ik had best honger
ik ben vormgevoelig... een hamburger moet plat zijn... en een bal rond..... maar goed dat is mijn handicap

heb je hem al in je favorieten staan voor de volgende keer??
yvonnezaterdag 9 februari 2008 @ 19:47
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 19:21 schreef NED het volgende:
OMGOMGOMG!!!!

[ afbeelding ]

Het was echt keilekker!!!

Bij deze wil ik iedereen bedanken (en in het bijzonder yvonne ) die mee heeft geholpen
om deze maaltijd tot een suc6 te brengen




Nou, het is allemaal gelukt en ik heb mn buikje lekker vol gegeten, deze mag wel dicht wmb
Hé, dat ziet er goed uit!
Gelukt!
Wat ga je morgen eten?
yvonnezaterdag 9 februari 2008 @ 19:48
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 19:32 schreef NED het volgende:

[..]


Ik denk dat ik dit vaker ga doen, want volgens mij is het ook nog voordeliger (qua prijs dan bedoel ik) dan die voorverpakte dingen!!
Voordelig én lekkerder!
#ANONIEMzaterdag 9 februari 2008 @ 19:51
Je hebt voor de prijs van 2 van die celavita-dingen 5 kilo aardappelen, dus ja, je kan wel stellen dat het goedkoper is. En thuisgebakken frieten zijn óók erg lekker, die kan je dan ook maken. Dat wordt het volgende topic .
yvonnezaterdag 9 februari 2008 @ 19:55
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 19:51 schreef clumsy_clown het volgende:
Je hebt voor de prijs van 2 van die celavita-dingen 5 kilo aardappelen, dus ja, je kan wel stellen dat het goedkoper is. En thuisgebakken frieten zijn óók erg lekker, die kan je dan ook maken. Dat wordt het volgende topic .
Zegt zij met 'r Knorrpakken
Niznozaterdag 9 februari 2008 @ 19:56
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 19:47 schreef yvonne het volgende:

[..]

Hé, dat ziet er goed uit!
Gelukt!
Wat ga je morgen eten?
morgen weer zo'n gaaf meeleef topic????


trouwens even semi inbreken op NEDs topic... er zijn ook van die kookboeken voor studenten en andere netuithuisgeplaatstehangjongeren?

Gewoon zo'n kookboek waar ook in staat hoe je aardappels kookt.. en spruitjes en bloemkool...
Soms heb je wel eens van die groentes waarbij je eerst stiekum toch even naar pap en mam belt om te weten hoe lang het moet koken....

wie weet de titel?
rulerofdeathzaterdag 9 februari 2008 @ 20:03
Respect voor NEd

hej mooi doan jong
#ANONIEMzaterdag 9 februari 2008 @ 20:06
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 19:55 schreef yvonne het volgende:

[..]

Zegt zij met 'r Knorrpakken
Ik zit er al een tijdje over te denken een help-c_c-leren-koken reeks op te zetten . Toch maar doen? Zodat gevallen als NED ook kunnen profiteren? .
Klitzaterdag 9 februari 2008 @ 20:08
Het moest ook wel goed gaan met de hulp van Yvonne he.
(en een beetje van bovenaf natuurlijk)
TeringHenkiezaterdag 9 februari 2008 @ 20:11
TS: LEER KOKEN!!!
yvonnezaterdag 9 februari 2008 @ 20:17
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 20:11 schreef TeringHenkie het volgende:
TS: LEER KOKEN!!!
Le-zen, hij kan koken, het lukt alleen soms niet met de aardappels, híj durft het tenminste op FOK! te vragen..
motorbloempjezaterdag 9 februari 2008 @ 20:19
"Deze maaltijd, werd mede mogelijk gemaakt, door yvonne"



maar, JEZUS TS!, koop een kookboek ofzo
Niznozaterdag 9 februari 2008 @ 20:31
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 20:06 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Ik zit er al een tijdje over te denken een help-c_c-leren-koken reeks op te zetten . Toch maar doen? Zodat gevallen als NED ook kunnen profiteren? .
Vind ik best wel een leuk idee.
Recepten in Jip en Janneke Taal. Zoals;
Hoe kook ik macaronie?
En natuurlijk hoe lang moet een bloemkool koken?
santaxzaterdag 9 februari 2008 @ 20:37
Ik heb grote bewondering voor de strijdlust die je hebt bij dit project. Niet 1 maar 2 topics openen voor gebakken aardappelen is denk ik een unicum en dat siert je. Ik verheug me erop als je zin krijgt in zelfgemaakte (gesneden enzo) frietjes .
yvonnezaterdag 9 februari 2008 @ 20:37
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 20:06 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Ik zit er al een tijdje over te denken een help-c_c-leren-koken reeks op te zetten . Toch maar doen? Zodat gevallen als NED ook kunnen profiteren? .
Dit kan ik alleen maar toejuichen
motorbloempjezaterdag 9 februari 2008 @ 20:39
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 20:31 schreef Wexy het volgende:

[..]

Vind ik best wel een leuk idee.
Recepten in Jip en Janneke Taal. Zoals;
Hoe kook ik macaronie?
En natuurlijk hoe lang moet een bloemkool koken?
ehm... voor alles wat koken moet geldt: proeven

als het goed smaakt: afgieten
als het ranzig is: doorkoken
als het uit mekaar valt: dan heb je het te lang laten koken

is het nou écht zo moelijk?
Niznozaterdag 9 februari 2008 @ 20:43
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 20:39 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

ehm... voor alles wat koken moet geldt: proeven

als het goed smaakt: afgieten
als het ranzig is: doorkoken
als het uit mekaar valt: dan heb je het te lang laten koken

is het nou écht zo moelijk?
He psst ga je tandenpoetsen joh.. sesamstraat is allang afgelopen..

Nee inderdaad hoeft niet moeilijk te zijn... Maar voor een netuithuisgezettehangjongere kan het best wel moeilijk lijken... en voor iets dat moeilijk lijkt... is Yvonne een perfecte hulp
motorbloempjezaterdag 9 februari 2008 @ 20:45
Yvonne Ramsay
santaxzaterdag 9 februari 2008 @ 20:45
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 20:39 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

ehm... voor alles wat koken moet geldt: proeven

als het goed smaakt: afgieten
als het ranzig is: doorkoken
als het uit mekaar valt: dan heb je het te lang laten koken

is het nou écht zo moelijk?
Met alle respect, niemand is geboren met die kennis, dat moet je leren.
yvonnezaterdag 9 februari 2008 @ 20:48
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 20:45 schreef motorbloempje het volgende:
Yvonne Ramsay
Jij kunt "zomaar" alles maar dan ook alles koken?

Ik vind het stoer dat ie het gewoon op FOK! komt vragen, er zijn hier altijd wel mensen die kunnen helpen.

Oh, en die uitspraak van je, hierboven ergens, moet je eens in CUL uitproberen
motorbloempjezaterdag 9 februari 2008 @ 20:50
oh, ik zeg niet dat ik álles kan koken, maar hmwah.. het komt meestal wel goed ja

maar vraag me wel af waarom dit topic niet in CUL staat volgens mij is daar een soort EHBK topic En anders is 't een goed idee voor de net uitgefladderde studentjes..
motorbloempjezaterdag 9 februari 2008 @ 20:52
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 20:45 schreef santax het volgende:

[..]

Met alle respect, niemand is geboren met die kennis, dat moet je leren.
ja, da's waar.. m'n zusje heeft een vloeibare lasagna gemaakt

oh, en ik liet vorige week zowel de krieltjes als de sateschnitzel aanbakken dus nee, ik ben niet perfect, maar wel beter in 'ingewikkelde' dingen waar ik bij moet blijven.. (al blijkt nu dat ik ook maar beter bij de krieltjes kan blijven voortaan )
remlofzaterdag 9 februari 2008 @ 20:54
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 20:50 schreef motorbloempje het volgende:
oh, ik zeg niet dat ik álles kan koken, maar hmwah.. het komt meestal wel goed ja

maar vraag me wel af waarom dit topic niet in CUL staat volgens mij is daar een soort EHBK topic En anders is 't een goed idee voor de net uitgefladderde studentjes..
Ik vond het ook wel leerzaam anders
motorbloempjezaterdag 9 februari 2008 @ 20:56
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 20:54 schreef remlof het volgende:

[..]

Ik vond het ook wel leerzaam anders
op de één of andere vreemde manier had ik dat ook wel verwacht

maar misschieen idee dus voor TS: kopen een eerste hulp bij koken topic in CUL ofzo genoeg mensen die je wat dingen goed kunnen uitleggen, met alle rust en alle stappen!
yvonnezaterdag 9 februari 2008 @ 21:07
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 20:50 schreef motorbloempje het volgende:
oh, ik zeg niet dat ik álles kan koken, maar hmwah.. het komt meestal wel goed ja

maar vraag me wel af waarom dit topic niet in CUL staat volgens mij is daar een soort EHBK topic En anders is 't een goed idee voor de net uitgefladderde studentjes..
Omdat we hier mogen dollen en offtopic gaan
yvonnezaterdag 9 februari 2008 @ 21:08
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 20:56 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

op de één of andere vreemde manier had ik dat ook wel verwacht

maar misschieen idee dus voor TS: kopen een eerste hulp bij koken topic in CUL ofzo genoeg mensen die je wat dingen goed kunnen uitleggen, met alle rust en alle stappen!
Ik deed het niet goed?
Heeeeeeeeeeel misschien zijn er wel mensen die liever hier dan in CUL posten, en ik denk dat NED er daar een van is.
remlofzaterdag 9 februari 2008 @ 21:08
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 21:07 schreef yvonne het volgende:

[..]

Omdat we hier mogen dollen en offtopic gaan
En omdat TS in CUL geen topic meer durft te openen
yvonnezaterdag 9 februari 2008 @ 21:11
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 21:08 schreef remlof het volgende:

[..]

En omdat TS in CUL geen topic meer durft te openen
Kan ik wel begrijpen...
Niznozaterdag 9 februari 2008 @ 21:13
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 20:56 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

op de één of andere vreemde manier had ik dat ook wel verwacht

maar misschieen idee dus voor TS: kopen een eerste hulp bij koken topic in CUL ofzo genoeg mensen die je wat dingen goed kunnen uitleggen, met alle rust en alle stappen!
kopen een topic?
hoeveel moet je daar nou voor dokken dan??
freecellzaterdag 9 februari 2008 @ 21:21
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 21:08 schreef remlof het volgende:

[..]

En omdat TS in CUL geen topic meer durft te openen
En terecht

Een aardappeltje bakken zit er daar niet in hoor Dat aardappeltje moet gewokt of gestoomd en dan opgediend op een bedje van verse veldsla of iets dergelijks

TS wil gewoon een aardappel bakken en krijgt daar hier goede hulp bij
yvonnezaterdag 9 februari 2008 @ 21:23
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 21:21 schreef freecell het volgende:

[..]


Een aardappeltje bakken zit er daar niet in hoor Dat aardappeltje moet gewokt of gestoomd en dan opgediend op een bedje van verse veldsla of iets dergelijks
Omdat aardappelen bakken best een kunst op zich is natuurlijk en ze het niet kunnen
freecellzaterdag 9 februari 2008 @ 21:26
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 21:23 schreef yvonne het volgende:

[..]

Omdat aardappelen bakken best een kunst op zich is natuurlijk en ze het niet kunnen
Zou dat het zijn?
Wordt me opeens een boel duidelijk En een bedje van sla maken kan natuurlijk iedereen
#ANONIEMzaterdag 9 februari 2008 @ 21:31
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 21:21 schreef freecell het volgende:

[..]

En terecht

Een aardappeltje bakken zit er daar niet in hoor Dat aardappeltje moet gewokt of gestoomd en dan opgediend op een bedje van verse veldsla of iets dergelijks

TS wil gewoon een aardappel bakken en krijgt daar hier goede hulp bij
Doorslagmoment. Ik ga m'n reeks even openen.
B1nulnulzondag 10 februari 2008 @ 00:12
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 20:50 schreef motorbloempje het volgende:
oh, ik zeg niet dat ik álles kan koken, maar hmwah.. het komt meestal wel goed ja

maar vraag me wel af waarom dit topic niet in CUL staat volgens mij is daar een soort EHBK topic En anders is 't een goed idee voor de net uitgefladderde studentjes..
het is gewoon discriminatie
en yvonne vindt het geil
Niznozondag 10 februari 2008 @ 00:34
BHonderd heeft toch altijd pech?
NEDzondag 10 februari 2008 @ 01:30
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 21:08 schreef remlof het volgende:

[..]

En omdat TS in CUL geen topic meer durft te openen
Ja hallo! Ik heb daar een paar keer iets geroepen over een stuk vlees en dat leverde me meteen een ban op voor heel fok!!
Ik kom voorlopig niet meer in CUL en dacht dat in GC ook wel mensen zouden zitten die me konden helpen.

Nou, dat is mooi gelukt, want ik heb heerlijk gegeten

Misschien dat ik volgende week een topic open voor hulp om zelf frieten te maken, maar dat moet ik nog ff kijken hoe of wat
NEDzondag 10 februari 2008 @ 01:31
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 21:08 schreef yvonne het volgende:

[..]

Ik deed het niet goed?
Heeeeeeeeeeel misschien zijn er wel mensen die liever hier dan in CUL posten, en ik denk dat NED er daar een van is.
Whehehe, jij kan je zeker dat mailtje van mij nog herrinneren?
Ja, ik kom liever hier dan in CUL ja en zo zie je maar, ook hier word je goed geholpen
Tezzzondag 10 februari 2008 @ 12:34
quote:
Op zondag 10 februari 2008 01:31 schreef NED het volgende:

[..]

Whehehe, jij kan je zeker dat mailtje van mij nog herrinneren?
Ja, ik kom liever hier dan in CUL ja en zo zie je maar, ook hier word je goed geholpen
TS, bij deze ben je van harte welkom in CUL en vooral in de reeks die C_C dus inderdaad geopend heeft!
motorbloempjezondag 10 februari 2008 @ 13:07
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 21:08 schreef yvonne het volgende:

[..]

Ik deed het niet goed?
Heeeeeeeeeeel misschien zijn er wel mensen die liever hier dan in CUL posten, en ik denk dat NED er daar een van is.
jij hebt het hardstikke goed uitgelegd

maar in CUL zitten meer mensen zodat de zware last niet alleen op jouw schouders rust..

en freecell: dat over 'alleen maar culinaire shit' (de aardappelen op een bedje van sla enzo ) is niet echt waar hoor genoeg mensen die een topic openen omdat ze nog nooit broccoli hebben gemaakt, of een topic over een goed basiskookboek om te leren koken..

een McGuyveren in de keuken topic (zet neer wat je in huis hebt staan, en de lezers zeggen wat je er mee kunt), etc.

maargoed als het hier mág, dan nou, gezellig
Klonkzondag 10 februari 2008 @ 13:42
Schopje naar CUL
remlofzondag 10 februari 2008 @ 15:35
quote:
Op zondag 10 februari 2008 13:42 schreef Klonk het volgende:
Schopje naar CUL
santaxzondag 10 februari 2008 @ 15:38
quote:
Op zondag 10 februari 2008 13:42 schreef Klonk het volgende:
Schopje naar CUL
Mods met humor
MissHobjemaandag 11 februari 2008 @ 00:43
Zeg NED wanneer ga je nu eens voor me koken dan?

Die aardappies... kook ik niet eens voor .. schillen.. stukjes.. ff spoelen onder de kraan, droog deppen.. pan met scheut olijfolie, beetje boter, aardappies erin.. 1e 10 min.. deksel op de pan.. en dan regelmatig schudden.. hoog vuur dat wel.. laatste 5 a 10 min zonder deksel .. beetje zout/peper op eind evt. uitje.. hmmmmmmmmmmmmm
Goddelijk gebakken aardappies
Muckmaandag 11 februari 2008 @ 11:04
quote:
Op maandag 11 februari 2008 00:43 schreef MissHobje het volgende:
Zeg NED wanneer ga je nu eens voor me koken dan?
wanneer ga jij voor mij koken dan hob?
quote:
Die aardappies... kook ik niet eens voor .. schillen.. stukjes.. ff spoelen onder de kraan, droog deppen.. pan met scheut olijfolie, beetje boter, aardappies erin.. 1e 10 min.. deksel op de pan.. en dan regelmatig schudden.. hoog vuur dat wel.. laatste 5 a 10 min zonder deksel .. beetje zout/peper op eind evt. uitje.. hmmmmmmmmmmmmm
Goddelijk gebakken aardappies
oeh! dat ga ik binnenkort maken!
Innocencemaandag 11 februari 2008 @ 14:57
quote:
Op zaterdag 9 februari 2008 19:32 schreef NED het volgende:

[..]

Nouja, ik woon inmiddels een jaar of 5 op mn eigen, maar ik heb normaal altijd gewoon van die pakjes celavita zegmaar. Wat je dus meteen kan opbakken.

Wel makkelijk, maar dit was veel lekkerder!
Ik denk dat ik dit vaker ga doen, want volgens mij is het ook nog voordeliger (qua prijs dan bedoel ik) dan die voorverpakte dingen!!
Ik heb ook nog nooit 'verse' aardappelen gebakken.
Toch eens doen, want die voorverpakte dingen smaken me nooit.
Goed topic!
NEDmaandag 11 februari 2008 @ 15:09
Datzelfde had ik dus ook.
Gewoon puur uit gemakzucht altijd van die voorverpakte en voorgekooktje krieltjes enzo, maar die hingen me finaal de keel uit

Vanavond ga ik weer aardappels zelf koken en bakken.

Gelukkig staat dit topic al bij mn bookmarks, mocht ik het niet meer weten
Olemaandag 11 februari 2008 @ 16:35
quote:
Op maandag 11 februari 2008 00:43 schreef MissHobje het volgende:
Zeg NED wanneer ga je nu eens voor me koken dan?

Die aardappies... kook ik niet eens voor .. schillen.. stukjes.. ff spoelen onder de kraan, droog deppen.. pan met scheut olijfolie, beetje boter, aardappies erin.. 1e 10 min.. deksel op de pan.. en dan regelmatig schudden.. hoog vuur dat wel.. laatste 5 a 10 min zonder deksel .. beetje zout/peper op eind evt. uitje.. hmmmmmmmmmmmmm
Goddelijk gebakken aardappies
vooral die deksel aan het begin is hier cruciaal voor het slagen van de gebakken aardappels