verdere tips in dit topic te vinden. Aardappels staan te kokenquote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:31 schreef yvonne het volgende:
Maar ik zal braaf helpen
Zet het gas nu uit ( hoelang koken ze al?) en zet het rond 18.40 weer aan.
Waarom heb je dan niet gewoon voorgekookte krieltjes/aardappelschijfjes gekocht?quote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:32 schreef NED het volgende:
Nouja zeg! Moet je ze normaal meteen na het koken en afgieten opbakken of wat?
Ik wil ze namelijk gebakken hebben he yvonne, dat is namelijk keilekker (mits het goed lukt dan)
Ja, ik zag het, je kunt ze echt nu vast koken en afgieten en laten afkoelen.quote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:32 schreef NED het volgende:
Nouja zeg! Moet je ze normaal meteen na het koken en afgieten opbakken of wat?
Ik wil ze namelijk gebakken hebben he yvonne, dat is namelijk keilekker (mits het goed lukt dan)
Ja, ik las terug, z'n linkje werkte nietquote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:33 schreef Sebasser het volgende:
[..]
verdere tips in dit topic te vinden. Aardappels staan te koken
Whehehe, dat was een tof topic.quote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:33 schreef Sebasser het volgende:
[..]
verdere tips in dit topic te vinden. Aardappels staan te koken
Ja, afgieten en af laten koelen en rond 18.40 gaan bakken,quote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:34 schreef NED het volgende:
Ik heb er net met een vork in geprikt en dat gaat best goed.
Zijn ze dan nu klaar?![]()
Nou godverdomme!quote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:36 schreef yvonne het volgende:
[..]
Ja, afgieten en af laten koelen en rond 18.40 gaan bakken,
Koekepan goed heet laten worden en lekkere boter gebruiken
Dit gaat prima eigenwijsquote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:39 schreef NED het volgende:
[..]
Nou godverdomme!!
Ik heb ze 11 minuten laten koken en prikken ging goed. Dus ik afgieten en een stukje proeven, maar die was nog gewoon hard van binnen!![]()
![]()
!
Dit word niks zo! Ik heb nu opnieuw heet water erin gedaan en weer op het vuur gezet om verder te laten koken. Dat kan gewoon neem ik aan he?
Wat moet ik aanhouden dan? nog 3 minuten koken en dan nog eens proberen of wat?
Nog een kwartiertje laten koken , afgieten en een scheutje melk en wat geraspte kaas erdoor heen en dan aanstampenquote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:39 schreef NED het volgende:
[..]
Nou godverdomme!!
Ik heb ze 11 minuten laten koken en prikken ging goed. Dus ik afgieten en een stukje proeven, maar die was nog gewoon hard van binnen!![]()
![]()
!
Dit word niks zo! Ik heb nu opnieuw heet water erin gedaan en weer op het vuur gezet om verder te laten koken. Dat kan gewoon neem ik aan he?
Wat moet ik aanhouden dan? nog 3 minuten koken en dan nog eens proberen of wat?
Ik vind het prima en übercutequote:
G e b a k k e n wil ie zequote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:43 schreef N.icka het volgende:
[..]
Nog een kwartiertje laten koken , afgieten en een scheutje melk en wat geraspte kaas erdoor heen en dan aanstampen
Nee, maar dit is fun!quote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:43 schreef 2cv het volgende:
Is CUL dicht ?
Gebakken aardappeltoefjes uit de oven wellicht ?quote:
Nou, dat hoop ik wel ja!!!!quote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:46 schreef clumsy_clown het volgende:
Dit zijn de leukste topics. Gewoon van het vuur halen die dingen, popje. Je gaat straks nog bakken, dan worden ze lekker gaar.
Dat lijkt me geen gek idee NEDquote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:45 schreef NED het volgende:
De volgende keer als ik gebakken aardappels wil dan ga ik gewoon weer naar mn moeder om te eten, want die kan dat wél gewoon goed![]()
![]()
Je weet dat het bakken van aardappels ook even duurt?quote:
Whehehe, volgens mij moet je gewoon moeder zijn om goed te kunnen kokenquote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:46 schreef yvonne het volgende:
[..]
Dat lijkt me geen gek idee NED
En kijk dan meteen even hoe ze het doet
Nouja, lach maar, ik zit er mooi meequote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:47 schreef Klit het volgende:
Ik moest lachen.
Nou en, ik kan toch ook niet alles!quote:Die NED weet gewoon echt niet hoe hij een aardappel moet koken.
quote:Gelukkig hebben wij Yvonne.
Nou, dáár ben ik ook wel benieuwd naar ja!!quote:Ik ben wel benieuwd hoe het eindresultaat is geworden NED.
Koekepan goed heet laten worden, en niet te zuinig met de boter zijn!quote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:49 schreef NED het volgende:
[..]
Whehehe, volgens mij moet je gewoon moeder zijn om goed te kunnen koken
ps: knakworsten, eitje, pizza, macaroni en weet ik wat al dies meer is géén probleem, maar aardsappels zit ik altijd mee te klooien, dat lukt me echt nooits!!
Ik heb goeie hoop dat het dankzij jullie hulp deze keer wél goed komt en ik echt lekkere gebakken aardappeltjes heb straks![]()
Ik gebruik altijd olijfolie om te bakken. Dat kan ik toch ook voor aardsappeltjes gewoon gebruiken of niet?quote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:50 schreef yvonne het volgende:
[..]
Koekepan goed heet laten worden, en niet te zuinig met de boter zijn!
Gewoon afgieten, je hoeft ze niet af te koelen.quote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:51 schreef NED het volgende:
ps: moet ik die dingen alleen afgieten? Of ook afkoelen met koud water of iets?
De onderkant van dat pannetje is toch nog loeiheet. Koekt dat dan niet aan of wat?
Oh kan ook hoor, persoonlijk vind ik met boter lekkerderquote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:52 schreef NED het volgende:
[..]
Ik gebruik altijd olijfolie om te bakken. Dat kan ik toch ook voor aardsappeltjes gewoon gebruiken of niet?
Jup, ook die methode kan.quote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:55 schreef Induhskaai het volgende:
Ik kook m'n aardappels nooit voordat ik ze bak.
Of een beetje boter en een beetje olie. Maar dat is voor half-gevorderde bakkerd NED, kies jij maar één van de twee.quote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:53 schreef yvonne het volgende:
[..]
Oh kan ook hoor, persoonlijk vind ik met boter lekkerder
Nou, ik ga mezelf niet in een moeilijkere situatie plaatsen dan waar ik nu al in zit,quote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:56 schreef clumsy_clown het volgende:
[..]
Of een beetje boter en een beetje olie. Maar dat is voor half-gevorderde bakkerd NED, kies jij maar één van de twee.
LEZEN!!!!quote:Op zaterdag 9 februari 2008 18:07 schreef remlof het volgende:
Kan je ook olijfolie gebruiken ipv boter als je aardappels bakt? Jeweets, dat is veel gezonder enzo.
Die gebruik ik dus al!!quote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:52 schreef NED het volgende:
[..]
Ik gebruik altijd olijfolie om te bakken. Dat kan ik toch ook voor aardsappeltjes gewoon gebruiken of niet?
Ik ookquote:Op zaterdag 9 februari 2008 18:07 schreef yvonne het volgende:
Ik ben wel benieuwd!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |