verdere tips in dit topic te vinden. Aardappels staan te kokenquote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:31 schreef yvonne het volgende:
Maar ik zal braaf helpen
Zet het gas nu uit ( hoelang koken ze al?) en zet het rond 18.40 weer aan.
Waarom heb je dan niet gewoon voorgekookte krieltjes/aardappelschijfjes gekocht?quote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:32 schreef NED het volgende:
Nouja zeg! Moet je ze normaal meteen na het koken en afgieten opbakken of wat?
Ik wil ze namelijk gebakken hebben he yvonne, dat is namelijk keilekker (mits het goed lukt dan)
Ja, ik zag het, je kunt ze echt nu vast koken en afgieten en laten afkoelen.quote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:32 schreef NED het volgende:
Nouja zeg! Moet je ze normaal meteen na het koken en afgieten opbakken of wat?
Ik wil ze namelijk gebakken hebben he yvonne, dat is namelijk keilekker (mits het goed lukt dan)
Ja, ik las terug, z'n linkje werkte nietquote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:33 schreef Sebasser het volgende:
[..]
verdere tips in dit topic te vinden. Aardappels staan te koken
Whehehe, dat was een tof topic.quote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:33 schreef Sebasser het volgende:
[..]
verdere tips in dit topic te vinden. Aardappels staan te koken
Ja, afgieten en af laten koelen en rond 18.40 gaan bakken,quote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:34 schreef NED het volgende:
Ik heb er net met een vork in geprikt en dat gaat best goed.
Zijn ze dan nu klaar?![]()
Nou godverdomme!quote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:36 schreef yvonne het volgende:
[..]
Ja, afgieten en af laten koelen en rond 18.40 gaan bakken,
Koekepan goed heet laten worden en lekkere boter gebruiken
Dit gaat prima eigenwijsquote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:39 schreef NED het volgende:
[..]
Nou godverdomme!!
Ik heb ze 11 minuten laten koken en prikken ging goed. Dus ik afgieten en een stukje proeven, maar die was nog gewoon hard van binnen!![]()
![]()
!
Dit word niks zo! Ik heb nu opnieuw heet water erin gedaan en weer op het vuur gezet om verder te laten koken. Dat kan gewoon neem ik aan he?
Wat moet ik aanhouden dan? nog 3 minuten koken en dan nog eens proberen of wat?
Nog een kwartiertje laten koken , afgieten en een scheutje melk en wat geraspte kaas erdoor heen en dan aanstampenquote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:39 schreef NED het volgende:
[..]
Nou godverdomme!!
Ik heb ze 11 minuten laten koken en prikken ging goed. Dus ik afgieten en een stukje proeven, maar die was nog gewoon hard van binnen!![]()
![]()
!
Dit word niks zo! Ik heb nu opnieuw heet water erin gedaan en weer op het vuur gezet om verder te laten koken. Dat kan gewoon neem ik aan he?
Wat moet ik aanhouden dan? nog 3 minuten koken en dan nog eens proberen of wat?
Ik vind het prima en übercutequote:
G e b a k k e n wil ie zequote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:43 schreef N.icka het volgende:
[..]
Nog een kwartiertje laten koken , afgieten en een scheutje melk en wat geraspte kaas erdoor heen en dan aanstampen
Nee, maar dit is fun!quote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:43 schreef 2cv het volgende:
Is CUL dicht ?
Gebakken aardappeltoefjes uit de oven wellicht ?quote:
Nou, dat hoop ik wel ja!!!!quote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:46 schreef clumsy_clown het volgende:
Dit zijn de leukste topics. Gewoon van het vuur halen die dingen, popje. Je gaat straks nog bakken, dan worden ze lekker gaar.
Dat lijkt me geen gek idee NEDquote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:45 schreef NED het volgende:
De volgende keer als ik gebakken aardappels wil dan ga ik gewoon weer naar mn moeder om te eten, want die kan dat wél gewoon goed![]()
![]()
Je weet dat het bakken van aardappels ook even duurt?quote:
Whehehe, volgens mij moet je gewoon moeder zijn om goed te kunnen kokenquote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:46 schreef yvonne het volgende:
[..]
Dat lijkt me geen gek idee NED
En kijk dan meteen even hoe ze het doet
Nouja, lach maar, ik zit er mooi meequote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:47 schreef Klit het volgende:
Ik moest lachen.
Nou en, ik kan toch ook niet alles!quote:Die NED weet gewoon echt niet hoe hij een aardappel moet koken.
quote:Gelukkig hebben wij Yvonne.
Nou, dáár ben ik ook wel benieuwd naar ja!!quote:Ik ben wel benieuwd hoe het eindresultaat is geworden NED.
Koekepan goed heet laten worden, en niet te zuinig met de boter zijn!quote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:49 schreef NED het volgende:
[..]
Whehehe, volgens mij moet je gewoon moeder zijn om goed te kunnen koken
ps: knakworsten, eitje, pizza, macaroni en weet ik wat al dies meer is géén probleem, maar aardsappels zit ik altijd mee te klooien, dat lukt me echt nooits!!
Ik heb goeie hoop dat het dankzij jullie hulp deze keer wél goed komt en ik echt lekkere gebakken aardappeltjes heb straks![]()
Ik gebruik altijd olijfolie om te bakken. Dat kan ik toch ook voor aardsappeltjes gewoon gebruiken of niet?quote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:50 schreef yvonne het volgende:
[..]
Koekepan goed heet laten worden, en niet te zuinig met de boter zijn!
Gewoon afgieten, je hoeft ze niet af te koelen.quote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:51 schreef NED het volgende:
ps: moet ik die dingen alleen afgieten? Of ook afkoelen met koud water of iets?
De onderkant van dat pannetje is toch nog loeiheet. Koekt dat dan niet aan of wat?
Oh kan ook hoor, persoonlijk vind ik met boter lekkerderquote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:52 schreef NED het volgende:
[..]
Ik gebruik altijd olijfolie om te bakken. Dat kan ik toch ook voor aardsappeltjes gewoon gebruiken of niet?
Jup, ook die methode kan.quote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:55 schreef Induhskaai het volgende:
Ik kook m'n aardappels nooit voordat ik ze bak.
Of een beetje boter en een beetje olie. Maar dat is voor half-gevorderde bakkerd NED, kies jij maar één van de twee.quote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:53 schreef yvonne het volgende:
[..]
Oh kan ook hoor, persoonlijk vind ik met boter lekkerder
Nou, ik ga mezelf niet in een moeilijkere situatie plaatsen dan waar ik nu al in zit,quote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:56 schreef clumsy_clown het volgende:
[..]
Of een beetje boter en een beetje olie. Maar dat is voor half-gevorderde bakkerd NED, kies jij maar één van de twee.
LEZEN!!!!quote:Op zaterdag 9 februari 2008 18:07 schreef remlof het volgende:
Kan je ook olijfolie gebruiken ipv boter als je aardappels bakt? Jeweets, dat is veel gezonder enzo.
Die gebruik ik dus al!!quote:Op zaterdag 9 februari 2008 17:52 schreef NED het volgende:
[..]
Ik gebruik altijd olijfolie om te bakken. Dat kan ik toch ook voor aardsappeltjes gewoon gebruiken of niet?
Ik ookquote:Op zaterdag 9 februari 2008 18:07 schreef yvonne het volgende:
Ik ben wel benieuwd!
Dat jíj olijolie overal voor gebruikt weten wequote:Op zaterdag 9 februari 2008 18:07 schreef remlof het volgende:
Kan je ook olijfolie gebruiken ipv boter als je aardappels bakt? Jeweets, dat is veel gezonder enzo.
Jamaar dan zijn ze toch nog keihard van binnen!? Dat is vies!!quote:Op zaterdag 9 februari 2008 18:11 schreef Induhskaai het volgende:
Volgende keer gewoon aardappels schillen, in partjes snijden, afspoelen en in een koekepan met olijfolie en boter bakken.
quote:Op zaterdag 9 februari 2008 18:13 schreef clumsy_clown het volgende:
Ik ga even voorgekookte krieltjes bakken.
Tijdens het bakken garen ze ook..quote:Op zaterdag 9 februari 2008 18:12 schreef NED het volgende:
[..]
Jamaar dan zijn ze toch nog keihard van binnen!? Dat is vies!!
Als dit nu lukt dan doe ik het de volgende keer weer precies zoals yvonne zei dat het moest![]()
Nou, als het allemaal goed uitpakt dan mag yvonne wel een keertje komen eten heir om mijn aardappels te proeven hoor!!quote:Op zaterdag 9 februari 2008 18:14 schreef Wexy het volgende:
Maar is goed yvonne heeft jou geleerd hoe je echte aardappels moet koken voor de gebakken aardappelstukjes.
spuit elf....quote:Op zaterdag 9 februari 2008 19:23 schreef HeaRt_woRm het volgende:
Ga op kooklesAls je niet eens weet hoe je aardappelen moet bereiden
Ga op internetles.quote:Op zaterdag 9 februari 2008 19:23 schreef HeaRt_woRm het volgende:
Ga op kooklesAls je niet eens weet hoe je aardappelen moet bereiden
Die bal was niks mis mee! Dat kan ik heus wel hoor.quote:Op zaterdag 9 februari 2008 19:24 schreef Wexy het volgende:
volgende keer ook even aan yvonne vragen hoe je een fatsoenlijke burger of bal uit een homp gehakt kan krijgen?..
was dat een bal???quote:Op zaterdag 9 februari 2008 19:26 schreef NED het volgende:
[..]
Die bal was niks mis mee! Dat kan ik heus wel hoor.
Dat aardappelen koken nou eenmaal niet mn sterkste punt is kan ik ook niks aan doen,
maar ik weet echt wel hoe ik een lekkere gehaktbal moet maken hoor!
Traag und so...quote:Op zaterdag 9 februari 2008 19:26 schreef ScarFace- het volgende:
[..]
Ga op internetles.
Als je niet eens weet dat dubbelposten voor debielen is
Nouja, wat maakt de vorm uit; zolang de smaak maar goed is tochquote:Op zaterdag 9 februari 2008 19:27 schreef Wexy het volgende:
[..]
was dat een bal???
o die zijn bij mij altijd rond......
![]()
Nou, daar ben ik ook blij om, want ik had best hongerquote:maar ik ben echt blij dat de aardappels zo ontzettend lekker waren
Nouja, ik woon inmiddels een jaar of 5 op mn eigen, maar ik heb normaal altijd gewoon van die pakjes celavita zegmaar. Wat je dus meteen kan opbakken.quote:Op zaterdag 9 februari 2008 19:29 schreef 2cv het volgende:
Gefeliciteerd met je maaltijd TS. Alle begin is moeilijk en ik kan ook niet bepaald goed koken
ik ben vormgevoelig... een hamburger moet plat zijn... en een bal rond..... maar goed dat is mijn handicapquote:Op zaterdag 9 februari 2008 19:30 schreef NED het volgende:
[..]
Nouja, wat maakt de vorm uit; zolang de smaak maar goed is toch
[..]
Nou, daar ben ik ook blij om, want ik had best honger
Hé, dat ziet er goed uit!quote:Op zaterdag 9 februari 2008 19:21 schreef NED het volgende:
OMGOMGOMG!!!!
[ afbeelding ]
Het was echt keilekker!!!![]()
Bij deze wil ik iedereen bedanken (en in het bijzonder yvonne) die mee heeft geholpen
om deze maaltijd tot een suc6 te brengen
Nou, het is allemaal gelukt en ik heb mn buikje lekker vol gegeten, deze mag wel dicht wmb
Voordelig én lekkerder!quote:Op zaterdag 9 februari 2008 19:32 schreef NED het volgende:
[..]
Ik denk dat ik dit vaker ga doen, want volgens mij is het ook nog voordeliger (qua prijs dan bedoel ik) dan die voorverpakte dingen!!
Zegt zij met 'r Knorrpakkenquote:Op zaterdag 9 februari 2008 19:51 schreef clumsy_clown het volgende:
Je hebt voor de prijs van 2 van die celavita-dingen 5 kilo aardappelen, dus ja, je kan wel stellen dat het goedkoper is. En thuisgebakken frieten zijn óók erg lekker, die kan je dan ook maken. Dat wordt het volgende topic.
morgen weer zo'n gaaf meeleef topic????quote:Op zaterdag 9 februari 2008 19:47 schreef yvonne het volgende:
[..]
Hé, dat ziet er goed uit!
Gelukt!
Wat ga je morgen eten?
Ik zit er al een tijdje over te denken een help-c_c-leren-koken reeks op te zettenquote:
Le-zen, hij kan koken, het lukt alleen soms niet met de aardappels, híj durft het tenminste op FOK! te vragen..quote:Op zaterdag 9 februari 2008 20:11 schreef TeringHenkie het volgende:
TS: LEER KOKEN!!!
Vind ik best wel een leuk idee.quote:Op zaterdag 9 februari 2008 20:06 schreef clumsy_clown het volgende:
[..]
Ik zit er al een tijdje over te denken een help-c_c-leren-koken reeks op te zetten. Toch maar doen? Zodat gevallen als NED ook kunnen profiteren?
.
Dit kan ik alleen maar toejuichenquote:Op zaterdag 9 februari 2008 20:06 schreef clumsy_clown het volgende:
[..]
Ik zit er al een tijdje over te denken een help-c_c-leren-koken reeks op te zetten. Toch maar doen? Zodat gevallen als NED ook kunnen profiteren?
.
ehm... voor alles wat koken moet geldt: proevenquote:Op zaterdag 9 februari 2008 20:31 schreef Wexy het volgende:
[..]
Vind ik best wel een leuk idee.
Recepten in Jip en Janneke Taal. Zoals;
Hoe kook ik macaronie?
En natuurlijk hoe lang moet een bloemkool koken?
He psst ga je tandenpoetsen joh.. sesamstraat is allang afgelopen..quote:Op zaterdag 9 februari 2008 20:39 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
ehm... voor alles wat koken moet geldt: proeven
als het goed smaakt: afgieten
als het ranzig is: doorkoken
als het uit mekaar valt: dan heb je het te lang laten koken
is het nou écht zo moelijk?
Met alle respect, niemand is geboren met die kennis, dat moet je leren.quote:Op zaterdag 9 februari 2008 20:39 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
ehm... voor alles wat koken moet geldt: proeven
als het goed smaakt: afgieten
als het ranzig is: doorkoken
als het uit mekaar valt: dan heb je het te lang laten koken
is het nou écht zo moelijk?
Jij kunt "zomaar" alles maar dan ook alles koken?quote:
ja, da's waar.. m'n zusje heeft een vloeibare lasagna gemaaktquote:Op zaterdag 9 februari 2008 20:45 schreef santax het volgende:
[..]
Met alle respect, niemand is geboren met die kennis, dat moet je leren.
Ik vond het ook wel leerzaam andersquote:Op zaterdag 9 februari 2008 20:50 schreef motorbloempje het volgende:
oh, ik zeg niet dat ik álles kan koken, maar hmwah.. het komt meestal wel goed ja![]()
maar vraag me wel af waarom dit topic niet in CUL staatvolgens mij is daar een soort EHBK topic
En anders is 't een goed idee voor de net uitgefladderde studentjes..
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |