abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 8 februari 2008 @ 11:29:12 #151
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_56599836
quote:
Op vrijdag 8 februari 2008 10:14 schreef Thorical het volgende:
Tip: Voor safraan zou ik naar een Iraanse Toko gaan.
De Spaanse vind ik te duur. En in de Iraanse winkel heb je al een doosje voor minder dan 5 euro.
Waar vind je in hemelsnaam een Iraanse toko?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  vrijdag 8 februari 2008 @ 11:36:36 #152
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_56599931
quote:
Op vrijdag 8 februari 2008 11:29 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Waar vind je in hemelsnaam een Iraanse toko?
In Iran natuurlijk
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_56599933
Wij hebben kleine friemels saffraan gewoon gekocht bij de supermarkt, in het rek bij de kruiden
pi_56599971
quote:
Op vrijdag 8 februari 2008 11:36 schreef Bluezz het volgende:
Wij hebben kleine friemels saffraan gewoon gekocht bij de supermarkt, in het rek bij de kruiden
echte?

ik had het uit italie meegenomen, heb het hier nog nooit gezien...
  vrijdag 8 februari 2008 @ 11:41:37 #155
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_56600011
quote:
Op vrijdag 8 februari 2008 11:38 schreef Perruche het volgende:

[..]

echte?

ik had het uit italie meegenomen, heb het hier nog nooit gezien...
yep, gewoon bij de AH in een oranje zakje.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_56600063
quote:
Op vrijdag 8 februari 2008 11:41 schreef Chielus het volgende:

[..]

yep, gewoon bij de AH in een oranje zakje.
*zondag kijken gaat

iemand trouwens nog een lekker recept vor risotto met funghi porcini? meegenomen maar ligt nog steeds in de kast omdat ik bang ben ze te verklooien
pi_56601017
quote:
Op vrijdag 8 februari 2008 11:41 schreef Chielus het volgende:
yep, gewoon bij de AH in een oranje zakje.
  vrijdag 8 februari 2008 @ 14:28:47 #158
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_56602915
quote:
Op vrijdag 8 februari 2008 00:45 schreef Perruche het volgende:
SiGNe: waarom de saffraansaus kopen? het is zo makkelijke n zo lekker om het zelf te maken! Ik zou het bijna voor je willen doen...!!
Tja, het zit zo in het zakje en je hoeft het alleen met een halve liter water in 8 minuten aan de kook te brengen, heel simpel dus.
Ik heb zelf nooit eerder risotto gemaakt dus ik dacht, ik begin op een heel makkelijke manier.
Ze hebben er trouwens ook een paddenstoelenvariant van.
http://www.granditalia.nl/pages/1-0.php?cat=113

Ik heb ook nog wel een pak gewone risotto in m'n keukenkast staan, dat wordt de volgende stap en dan weet ik in elk geval al een beetje hoe de structuur van de rijst moet zijn.
  vrijdag 8 februari 2008 @ 16:00:29 #159
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_56604533
quote:
Op vrijdag 8 februari 2008 11:44 schreef Perruche het volgende:

[..]

*zondag kijken gaat

iemand trouwens nog een lekker recept vor risotto met funghi porcini? meegenomen maar ligt nog steeds in de kast omdat ik bang ben ze te verklooien
Jazeker

Recept staat ook op italie.nl trouwens

De paddo's schoonmaken, dan 2/3 deel water en 1/3 deel azijn aan de kook brengen (ik zou zelf alleen wat minder azijn doen omdat ik het zelf wel wat zurig vond) dan de paddo's ong. 10 min. koken. Laat ze ong een uurtje op een theedoek uitlekken. Maak bijv. een jampot schoon/droog doe hier kruiden in/knoflook peter en zout doe de paddo's erbij en laat het onder staan met olijfolie. Na een paar dagen zijn ze goed te eten het is een paar maanden goed te houden. Lekker als antipasto

Edit: lees nu pas dat je een recept voor risotto zocht, ik laat hem toch maar staan want het is wel een lekker recept

[ Bericht 7% gewijzigd door honda1990 op 10-02-2008 15:20:48 ]
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
  zaterdag 9 februari 2008 @ 22:03:57 #160
97745 Thorical
finding a way
pi_56632185
quote:
Op vrijdag 8 februari 2008 11:29 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Waar vind je in hemelsnaam een Iraanse toko?
Op de Rozengracht in A'dam weet ik er al 2. Maar ik kom er net achter dat ik mijn Iraanse saffraandraadjes bij een Turkse winkel gekocht heb. Een rond doosje met het opschrift: SAHARKHIZ SAFFRON. Het doosje is 5cm in doorsnede.
pi_56633866
Jep. Vandaag weeeeeeeeer risotto gemaakt. Wat is het toch heerlijk spul. Vandaag met gele paprika, uitje, knoflook, champignons en courgette. En natuurlijk wat parmezaan en roomboter (en kippebouillon).

Was erg lekker, hoewel de combinatie een beetje teveel van het goede was. Ik moet proberen te minimaliseren qua ingredienten, ik heb de neiging om er te veel doorheen te gooien telkens.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_56633922
Vandaag had ik risotto met kastanjechampignons gemaakt. Helaas was de consistentie niet helemaal perfect, maar 't was toch wel smakelijk.
  Moderator / Kerstkaart terrorist zondag 10 februari 2008 @ 00:11:59 #163
29278 crew  Nizno
Versie 4.4
pi_56635513
Oke ik ben overtuigd.. wanneer ik het ga koken weet ik niet... maar dat gaat niet lang meer duren

meteen een tvp voor de recepten en foto's
Op dinsdag 22 februari 2022 22:22 pleurde Nizno zoals gewoonlijk een onzinnige tekst op FOK!
pi_56636947
@ isegrim en tezz, dat vind ik nou juist zo leuk aan risotto! Dat verfijnen, prutsen en doorproberen

Is dat een goed woord, doorproberen?
pi_56637681
quote:
Op zondag 10 februari 2008 01:44 schreef Bluezz het volgende:

Is dat een goed woord, doorproberen?
Ja
  zondag 10 februari 2008 @ 14:41:33 #166
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_56643934
Risotto met aubergine, courgette, champs en serranoham
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zondag 10 februari 2008 @ 14:52:15 #167
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_56644267
quote:
Op zondag 10 februari 2008 14:41 schreef -Mellow- het volgende:
Risotto met aubergine, courgette, champs en serranoham
oeh ik dacht dat dit 'Wat eten en drinken we vandaag was'
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zondag 10 februari 2008 @ 16:00:08 #168
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_56645689
Ik heb nog nooit in mijn leven risotto op . En het lijkt me eigenlijk wel een lekker gerecht dat volledig is af te stemmen op je persoonlijke voorkeuren. Probleem is alleen dat ik vegetarier ben en wijn en andere alcoholische dranken absoluut niet kan waarderen in mijn eten. Iemand dus een recept voor een lekkere vegetarische risotto zonder wijn (en als het kan ook zonder champignons)? .
  zondag 10 februari 2008 @ 16:06:37 #169
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_56645816
quote:
Op zondag 10 februari 2008 16:00 schreef BlaatschaaP het volgende:
Ik heb nog nooit in mijn leven risotto op . En het lijkt me eigenlijk wel een lekker gerecht dat volledig is af te stemmen op je persoonlijke voorkeuren. Probleem is alleen dat ik vegetarier ben en wijn en andere alcoholische dranken absoluut niet kan waarderen in mijn eten. Iemand dus een recept voor een lekkere vegetarische risotto zonder wijn (en als het kan ook zonder champignons)? .
Ik denk dat die alcoholische dranken vooroordeel is ofniet? Risotto kan je ook uitstekend met vis eten

Ingredienten:
100 gr Hollandse garnalen
3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
150 gr gekookte mosselen
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel versgehakte peterselie
200 gr Arboriorijst (Italiaanse (rondkorrelige) risottorijst)
saffraan
1 ui
2 1/2 dl visbouillon
2 dl witte wijn

Snipper de ui en fruit de snippers in de hete olie glazig.
Voeg de rijst toe en laat die al roerend eveneens glazig worden.
Schenk de wijn erbij en breng het geheel al roerend aan de kook.
Voeg de saffraan toe en laat op laag vuur het vocht door de rijst
opnemen.
Verhit de visbouillon en voeg 1 dl daarvan aan de rijst toe.
Schenk er steeds weer wat bouillon bij als de risotto droog begint te
worden.
Laat de risotto zo in ± 25 minuten gaar worden (de rijst moet nog
wat vochtig blijven).
Roer de garnalen en de mosselen door de risotto en warm het geheel goed
door.
Verdeel de risotto over de warme borden en bestrooi met de kaas en de
peterselie.
Lekker met een groene salade.

Ingredienten:
1 ui
1 teentje knoflook
3 eetlepels olijfolie
450 gr risottorijst
1/2 liter tuinkruidenbouillon (van tabletten)
± 100 gr verse pesto
1 dl room
60 gr pijnboompitten
vers basilicum
100 gr verse Parmezaanse kaas
(zee)zout, versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:
Fruit de fijngehakte ui en knoflook in de olie glazig.
Voeg de rijst toe en schep het geheel enkele keren om tot de rijst
glanst.
Schenk, terwijl u blijft roeren, beetje voor beetje de bouillon bij de
rijst en laat de risotto op laag vuur in 20-25 minuten gaar worden.
Roer alles af en toe voorzichtig om en zorg dat de risotto niet te droog
wordt.
Schenk er vlak voor het serveren de room bij en schep de rijst nog eens
om.
Bestrooi de risotto naar smaak met zout en peper en garneer het gerecht
met lichtbruin geroosterde pijnboompitten, reepjes basilicum en
Parmezaanse kaas.

En zoals je zelf al zei je kan eindeloos varieren. Probeer gewoon eens gek te doen, smaakt het nergens naar probeer je volgende keer toch gewoon wat anders Vooral niet bang zijn om fouten te maken en te experimenteren.
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
  zondag 10 februari 2008 @ 16:10:00 #170
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_56645896
Ik eet ook geen vis. En waarschijnlijk is dat een vooroordeel van de alcoholische dranken, maar ik heb (op kaasfondue) na nog nooit iets gegeten met dat er in dat ik kon waarderen. Sowieso drink ik geen wijn. Maar bedankt voor het 2e recept .
pi_56645930
quote:
Op zondag 10 februari 2008 16:06 schreef honda1990 het volgende:

[..]

Ik denk dat die alcoholische dranken vooroordeel is ofniet? Risotto kan je ook uitstekend met vis eten

Ingredienten:
100 gr Hollandse garnalen
3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
150 gr gekookte mosselen
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel versgehakte peterselie
200 gr Arboriorijst (Italiaanse (rondkorrelige) risottorijst)
saffraan
1 ui
2 1/2 dl visbouillon
2 dl witte wijn

Snipper de ui en fruit de snippers in de hete olie glazig.
Voeg de rijst toe en laat die al roerend eveneens glazig worden.
Schenk de wijn erbij en breng het geheel al roerend aan de kook.
Voeg de saffraan toe en laat op laag vuur het vocht door de rijst
opnemen.
Verhit de visbouillon en voeg 1 dl daarvan aan de rijst toe.
Schenk er steeds weer wat bouillon bij als de risotto droog begint te
worden.
Laat de risotto zo in ± 25 minuten gaar worden (de rijst moet nog
wat vochtig blijven).
Roer de garnalen en de mosselen door de risotto en warm het geheel goed
door.
Verdeel de risotto over de warme borden en bestrooi met de kaas en de
peterselie.
Lekker met een groene salade.

Ingredienten:
1 ui
1 teentje knoflook
3 eetlepels olijfolie
450 gr risottorijst
1/2 liter tuinkruidenbouillon (van tabletten)
± 100 gr verse pesto
1 dl room
60 gr pijnboompitten
vers basilicum
100 gr verse Parmezaanse kaas
(zee)zout, versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:
Fruit de fijngehakte ui en knoflook in de olie glazig.
Voeg de rijst toe en schep het geheel enkele keren om tot de rijst
glanst.
Schenk, terwijl u blijft roeren, beetje voor beetje de bouillon bij de
rijst en laat de risotto op laag vuur in 20-25 minuten gaar worden.
Roer alles af en toe voorzichtig om en zorg dat de risotto niet te droog
wordt.
Schenk er vlak voor het serveren de room bij en schep de rijst nog eens
om.
Bestrooi de risotto naar smaak met zout en peper en garneer het gerecht
met lichtbruin geroosterde pijnboompitten, reepjes basilicum en
Parmezaanse kaas.

En zoals je zelf al zei je kan eindeloos varieren. Probeer gewoon eens gek te doen, smaakt het nergens naar probeer je volgende keer toch gewoon wat anders Vooral niet bang zijn om fouten te maken en te experimenteren.
De meeste vegetariers weten vis niet echt te waarderen
  zondag 10 februari 2008 @ 16:18:21 #172
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_56646089
quote:
Op zondag 10 februari 2008 16:11 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

De meeste vegetariers weten vis niet echt te waarderen
Ik dacht juist wel omdat vis een goed leven in de zee hebben gehad, maargoed dat is een andere discussie.
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
  zondag 10 februari 2008 @ 16:25:04 #173
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_56646232
quote:
Op zondag 10 februari 2008 16:10 schreef BlaatschaaP het volgende:
Ik eet ook geen vis. En waarschijnlijk is dat een vooroordeel van de alcoholische dranken, maar ik heb (op kaasfondue) na nog nooit iets gegeten met dat er in dat ik kon waarderen. Sowieso drink ik geen wijn. Maar bedankt voor het 2e recept .
Ik zou het met risotto gewoon proberen Vooral als je een niet al te uitgesproken wijn neemt zal je hier niet veel van proeven, in de zin van nu proef ik echt wijn zegmaar. Graag gedaan

Ik heb nog een paar recepten gevonden via italie.nl
http://www.italie.nl/culinair/recept_info.php?idrecipe=158
http://www.italie.nl/culinair/recept_info.php?idrecipe=55
http://www.italie.nl/culinair/recept_info.php?idrecipe=106
http://www.italie.nl/culinair/recept_info.php?idrecipe=103

http://www.italie.nl/culinair/recept.php hier kan je ook andere gangen kiezen, je moet dan soort ingrediënt natuurlijk wel even op vegetaranio zetten
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
  zondag 10 februari 2008 @ 16:32:07 #174
3869 David
Drum the drums
pi_56646390
Je kunt risotto perfect zonder vlees en wijn maken. Gebruik in plaats van de wijn gewoon water en laat het vlees of helemaal weg of vervang het door blokjes tofu... Geen enkel probleem.
pi_56646615
quote:
Op zondag 10 februari 2008 16:18 schreef honda1990 het volgende:

[..]

Ik dacht juist wel omdat vis een goed leven in de zee hebben gehad,
pi_56665153
quote:
Op zondag 10 februari 2008 16:10 schreef BlaatschaaP het volgende:
En waarschijnlijk is dat een vooroordeel van de alcoholische dranken, maar ik heb (op kaasfondue) na nog nooit iets gegeten met dat er in dat ik kon waarderen. Sowieso drink ik geen wijn. Maar bedankt voor het 2e recept .
Ik lust ook geen wijn, nog geen slokje, maar in eten vind ik het juist heel lekker. In risotto zelfs onmisbaar.
Probeer deze eens, vind ik de lekkerste risotto:
http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?collection=algemeen&rq=asperges+risotto&id=390292
Sweet and innocent...
  dinsdag 12 februari 2008 @ 10:50:41 #177
101884 PeRi
Allons-y!
pi_56680316
Vanavond risotto maken met courgettes, champignons en kip .
Whatever I want.
pi_56680485
Ik ga ook eens risotto maken met m'n zelfgetrokken kippenbouillon (waarvan er nog 5l in de vriezer ligt). Laatst in een restaurant gegrilde pompoen gegeten met blauwe kaas saus, dus ik ga wat pompoen roosteren in de oven, wat gorgonzola erover en dat bij m'n risotto. Moet wel lekker worden denk ik.
Proteus-Eretes EJL2007: http://www.ejl2007.nl
  dinsdag 12 februari 2008 @ 11:10:56 #179
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_56680664
quote:
Op dinsdag 12 februari 2008 10:50 schreef PeRi het volgende:
Vanavond risotto maken met courgettes, champignons en kip .
Hè, daarmee maak ik hem ook erg vaak. samen met een goeie hand italiaanse kruiden, erg smullen altijd.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_56690165
gister heerlijke risotto gemaakt met dorpertjes en parmazaan, was goooooooed :D
Keep on Tripp'n
pi_56694182
quote:
Op zondag 10 februari 2008 16:00 schreef BlaatschaaP het volgende:
Ik heb nog nooit in mijn leven risotto op . En het lijkt me eigenlijk wel een lekker gerecht dat volledig is af te stemmen op je persoonlijke voorkeuren. Probleem is alleen dat ik vegetarier ben en wijn en andere alcoholische dranken absoluut niet kan waarderen in mijn eten. Iemand dus een recept voor een lekkere vegetarische risotto zonder wijn (en als het kan ook zonder champignons)? .
Ik gooi wel vaker quorn door de risotto, dat smaakt ook prima . Voor de rest maak ik er dan wat groente uit de diepvries bij klaar. Dat is allemaal niet zo hoogstaand als de overige recepten in dit topic, maar het is wel makkelijk klaar te maken. En de risotto bereid ik met behulp van groentebouillon.
  woensdag 13 februari 2008 @ 12:01:32 #182
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_56700732
quote:
Op zondag 10 februari 2008 16:00 schreef BlaatschaaP het volgende:
Ik heb nog nooit in mijn leven risotto op . En het lijkt me eigenlijk wel een lekker gerecht dat volledig is af te stemmen op je persoonlijke voorkeuren. Probleem is alleen dat ik vegetarier ben en wijn en andere alcoholische dranken absoluut niet kan waarderen in mijn eten. Iemand dus een recept voor een lekkere vegetarische risotto zonder wijn (en als het kan ook zonder champignons)? .
Ik heb in dit topic ik geloof 2 recepten met fotoserie gepost en tussendoor nog 1 of 2 keer wat tips voor ingrediënten. Alles vega en zonder wijn! Even teruglezen dus
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_56770714
Gisteren paprikarisotto gemaakt, met paprikasap en knoflook en basilicum. Wel lekker, beetje zoetig, maar niet zo rood en paprika-ig als ik verwachtte

Natuurlijk weer geserveerd met de door mij zo teerbeminde plakjes pancetta
  zaterdag 16 februari 2008 @ 14:46:59 #184
14376 BlaatschaaP
Elephant of joy.
pi_56770762
quote:
Op woensdag 13 februari 2008 12:01 schreef Lips het volgende:

[..]

Ik heb in dit topic ik geloof 2 recepten met fotoserie gepost en tussendoor nog 1 of 2 keer wat tips voor ingrediënten. Alles vega en zonder wijn! Even teruglezen dus
Ik heb het hele topic gelezen en was je recepten (incluis foto's) inderdaad al tegengekomen... maar ik ben niet zo'n fan van champignons .

Ik ben een beetje een moeilijke eter..
  zaterdag 16 februari 2008 @ 14:52:57 #185
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_56770849
quote:
Op zaterdag 16 februari 2008 14:46 schreef BlaatschaaP het volgende:

[..]

Ik heb het hele topic gelezen en was je recepten (incluis foto's) inderdaad al tegengekomen... maar ik ben niet zo'n fan van champignons .

Ik ben een beetje een moeilijke eter..
Oh maar je mag ook andere paddestoelen gebruiken hoor

Die met aubergine zou je dan kunnen maken. Wat ook zou kunnen is met paprika en courgette, ook lekker

Eigenlijk kan best veel! Beetje fantasie erin gooien, succes!!
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_56775323
Zo, net een heerlijke paddenstoelen-risotto gemaakt! Hij had nét iets langer op mogen staan, maar was desondanks héérlijk!
pi_57053082
quote:
Op donderdag 24 januari 2008 00:13 schreef ColdFeet het volgende:
Speciaal voor DarkElf: een recept voor bietenrisotto. Met foto's, van elk klein ministapje.
>knip<
Ik zit net mijn briefje te maken en ik denk dat het morgen gaat gebeuren
(eens zien wat ik ervan kan brouwen)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_57053754
pi_57083289
Hoeveel risottorijst gebruik je eigenlijk voor 4 personen?
  zaterdag 1 maart 2008 @ 16:37:37 #190
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_57083629
quote:
Op zaterdag 1 maart 2008 16:19 schreef Leintjeuh het volgende:
Hoeveel risottorijst gebruik je eigenlijk voor 4 personen?
Ik gebruik voor mij alleen meestal iets van 60 - 70 gram. Dus dat wordt dan ongeveer 250 gram voor 4 personen
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_57083979
quote:
Op zaterdag 1 maart 2008 16:37 schreef Lips het volgende:

[..]

Ik gebruik voor mij alleen meestal iets van 60 - 70 gram. Dus dat wordt dan ongeveer 250 gram voor 4 personen
Ok, bedankt !!
pi_57088729
Dit is het dan geworden:



En ik moet zeggen: Zálig!
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_57088799
Mooie foto. Wat heb je erbij (die bruine stukjes)?
pi_57088886
quote:
Op zaterdag 1 maart 2008 20:26 schreef Isegrim het volgende:
Mooie foto. Wat heb je erbij (die bruine stukjes)?
Braaf de OP gevolgd: pancetta
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_57089051
Oh lekker.
pi_57089367
quote:
Op zaterdag 1 maart 2008 16:37 schreef Lips het volgende:

[..]

Ik gebruik voor mij alleen meestal iets van 60 - 70 gram. Dus dat wordt dan ongeveer 250 gram voor 4 personen
Voor mij alleen gebruik ik ook minder dan 100 gram, maar als er een hongerige kerel bij is, is 250 gram voor 4 personen bij lange na niet genoeg, tenzij je er heel veel groente doorheen doet

DE, wat een sjieke tafel en kookboekenstandaard! Welk boek staat daarop?
pi_57090739
quote:
Op zaterdag 1 maart 2008 20:42 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Voor mij alleen gebruik ik ook minder dan 100 gram, maar als er een hongerige kerel bij is, is 250 gram voor 4 personen bij lange na niet genoeg, tenzij je er heel veel groente doorheen doet

DE, wat een sjieke tafel en kookboekenstandaard! Welk boek staat daarop?
Met mn ouders erbij was 250 gram risotto niet voldoende, ook al zat er 300 gr gemengde paddenstoellen doorheen
pi_57091554
quote:
Op zaterdag 1 maart 2008 20:42 schreef ColdFeet het volgende:

[..]


DE, wat een sjieke tafel en kookboekenstandaard! Welk boek staat daarop?
Das t keukenblad

En het boek "Fastfood" van Gordon R.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  zaterdag 1 maart 2008 @ 21:46:44 #199
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_57091602
ik heb nog nooit risotto gegeten, heb ook geen idee of ik het lekker vind, maar die paddestoelenrisotto wil ik toch zeker een keer proberen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_57091634
MM: als je het één keer hebt gegeten, wil je niet anders meer, en zou je het liefst élke dag risotto eten

pas op, je bent gewaarschuwd
Ja doei.
  zaterdag 1 maart 2008 @ 21:48:42 #201
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_57091673
ik ben benieuwd, ikzelf ben nl. een tikje sceptisch
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_57091846
quote:
Op zaterdag 1 maart 2008 21:48 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik ben benieuwd, ikzelf ben nl. een tikje sceptisch
Ohh MM mag ik je een tip geven? Op de zaterdag markt van Leiden staat altijd een champignonnen-kraam, ongeveer bij de achterkant van het stadhuis. Die sames verkopen hele goede paddenstoelen en champignons, en ze hebben porcini-boullionblokjes! Het is hardstikke lekker om daar paddenstoelen-risotto mee te maken, in vind het zelf lekkerder met porcini-boullion dan met kippen- of kruidenboillion. En als je dan een bakje gemengde paddenstoelen neemt...
pi_57092021
quote:
Op zaterdag 1 maart 2008 21:46 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik heb nog nooit risotto gegeten, heb ook geen idee of ik het lekker vind, maar die paddestoelenrisotto wil ik toch zeker een keer proberen
ik had het ook nog nooit gegeten maar het is serieus goed bevallen

en dat terwijl ik het altijd van die onappetijtelijke drab vind om te zien
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_57092046
Risotto ziet er vaak uit als hersenen... Maar het smaakt wel érg lekker, moet ik zeggen!
  zaterdag 1 maart 2008 @ 22:23:52 #205
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_57092930
quote:
Op zaterdag 1 maart 2008 21:53 schreef Leintjeuh het volgende:

[..]

Ohh MM mag ik je een tip geven? Op de zaterdag markt van Leiden staat altijd een champignonnen-kraam, ongeveer bij de achterkant van het stadhuis. Die sames verkopen hele goede paddenstoelen en champignons, en ze hebben porcini-boullionblokjes! Het is hardstikke lekker om daar paddenstoelen-risotto mee te maken, in vind het zelf lekkerder met porcini-boullion dan met kippen- of kruidenboillion. En als je dan een bakje gemengde paddenstoelen neemt...
wat een goeie tip, thanks
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 1 maart 2008 @ 22:24:23 #206
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_57092950
quote:
Op zaterdag 1 maart 2008 21:59 schreef Leintjeuh het volgende:
Risotto ziet er vaak uit als hersenen... Maar het smaakt wel érg lekker, moet ik zeggen!
ieh
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_57093180
quote:
Op zaterdag 1 maart 2008 22:24 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

ieh
Ach hutspot ziet er ook niet uit, maar dat smaakt ook best ok. Mits goed klaargemaakt.
pi_57287215
Even een tvp voor de lekkere recepten
Ik heb ook nog nooit risotto gemaakt maar ben het al een tijdje van plan.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_57287361
Hier staan weer lekkere recepten. En die markt in Leiden is ook wel te doen, goeie tip. Mmm, paddestoelenrisotto.....
Is dat zo?
pi_57358844
quote:
Op vrijdag 25 januari 2008 23:40 schreef miss_dynastie het volgende:
De laatste risotto die wij gegeten hebben is van Jamie O:
Ik heb vandaag mijn eerste risotto gemaakt
Ik heb deze een beetje als leidraad gebruikt en uitgebakken pancetta en veldsla erbij gegeten. Hij was heerlijk
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik denk dat dit de komende tijd nog wel vaker op het menu zal staan. Zou ik ook iets kunnen met paksoi? Ik heb er een liggen en ik weet nog niet wat ik er mee zal doen.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_57473584
Hier meld zich ook een nieuwe verslaafde,

Gister een risotto gemaakt mat tomaatje er door en een stukje kip er naast
pi_57527582
tvp

En een vraagje: Wat voor rijst gebruiken jullie en wat voor bouillon? Mijn enige en eerste poging was met Lassie Risotte rijst en een blokje groentebouillon. Dat was echt een ramp, het enige wat het nog eetbaar maakte was de Parmezaanse kaas die ik er doorheen gegooid had.
pi_57543706
quote:
Op vrijdag 21 maart 2008 20:36 schreef Haijo het volgende:
tvp

En een vraagje: Wat voor rijst gebruiken jullie en wat voor bouillon? Mijn enige en eerste poging was met Lassie Risotte rijst en een blokje groentebouillon. Dat was echt een ramp, het enige wat het nog eetbaar maakte was de Parmezaanse kaas die ik er doorheen gegooid had.
Risotto rijst van AH Excellent. Bouillon gebruik is met kip, tuinkruiden of rundvleessmaak
pi_58128093
quote:
Op vrijdag 21 maart 2008 20:36 schreef Haijo het volgende:
tvp

En een vraagje: Wat voor rijst gebruiken jullie en wat voor bouillon? Mijn enige en eerste poging was met Lassie Risotte rijst en een blokje groentebouillon. Dat was echt een ramp, het enige wat het nog eetbaar maakte was de Parmezaanse kaas die ik er doorheen gegooid had.
Bouillion vaak gewoon blokjes kippen- of paddestoelen bouillion. Hangt er vanaf wat erin zit.
Die rijst van jou ken ik (blijkbaar) gelukkig niet. De risotto-rijst van AH is ok. Dat is arborio-rijst.
Carnaroli-rijst is meestal beter maar is in NL niet zo algemeen verkrijgbaar. Wij hebben in de kerstvakantie wat van die rijst gekocht in een zgn. speciaalzaak. Daar bleken dus geinige wormpjes in te zitten, kwamen me achter na het koken en vòòr het eten. En de muts van het zaakje reageerde pas nadat we de voormalige Keuringsdienst van Waren hadden aangeroepen.
Er zin meerder risotto-topics hier helaas, met veel tips. Je moet voorzichtig zijn: wel roeren maar niet teveel en zeker niet constant zoals wel een abuisievelijk wordt vermeld; het duurt wel even maar ook niet te lang om de rijst gaat te maken, en de rijst gaart nog na, ook van het vuur af, dus hou daar rekening mee. Nadat het van het vuur is kun je evnetueel nog wat roomboter of parmezaan doorroeren, maar let wel, risotto moet als het op het bord logt nog een beetje vochtig zijn: geen pap, maar als je het bord een dutje geeft moet de massa wat op en neer bewegen.
Kortom, het is delicaat en het heeft echt veel met timing te maken: wanneer zet je het op tafel en wanneer is de rest dus ook gaar. De rijst moet niet volkomen gekookt zijn maar ook al dente: de korrel moet binnenin nog nét een witte kern hebben. En tegelijkertijd noet de massa dus vochtig zijn.
Helaas mislukt risotto vaak imo door het doorkoken: veel te gare rijst en dat is echt veel minder smakelijk. En dan besef je ook wat voor een subtiele kunst zo'n risotto is. Mij lukt het wel eens, maar ik ga ook vaak met de tijd in de fout, helaas.
Mijn favoriet is overigens die met gedrooge funghi porcini.
anonieme razernist
pi_58134768
Ik gebruik altijd Lassi risotto rijst, niets mis mee hoor.

Mijn nieuwe ontdekking is trouwens risotto met raapsteeltjes en peterselie, zo lekker!
Sweet and innocent...
  zaterdag 19 april 2008 @ 15:49:58 #216
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_58159720
TVP, ik heb nog nooit lekkere risotto gegeten.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
  zaterdag 19 april 2008 @ 16:14:49 #217
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_58160109
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 15:49 schreef Uccie het volgende:
TVP, ik heb nog nooit lekkere risotto gegeten.
Ik heb nog nooit risotto gehad .
Niet meer actief op Fok!
  zaterdag 19 april 2008 @ 16:18:20 #218
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_58160160
Bij mijn ex thuis maakten ze het weleens, maar als er ergens mensen niet konden koken....
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_58160292
Hier staan nog meer recepten.
anonieme razernist
pi_58179467
Ik wil binnenkort ook aan de risotto's beginnen, maar dan wil ik het wel meteen goed doen, met goede bouillon dus. Welke bouillon kan ik het beste gebruiken voor welke ingredienten, en hoe maak ik goede runder- en kippebouillon (visbouillon laat ik maar even zitten)?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_58191356
Zelf maken natuurlijk.
Een goede runderbouillon: koop mergpijpjes en schenkels, dat soort dingen. 0,5 - 1 kg op 2 liter voor bouillon is een mooi uitgangspunt. Hoe meer smaak je er aan wilt hebben, hoe meer vlees je er in moet doen natuurlijk.
Verder zou ik er wat prei, winterwortel en ui in doen (ui kan prima met schil). Eventueel nog wat bleekselderij.
Voordat je dit in de pan doet, wel alle ingrediënten even goed roosteren in de oven. De prei, wortel en ui kunnen in hun geheel er in, maar je kunt ze ook even heel grof snijden (voor de prei natuurlijk sowieso wel makkelijk). Daarnaast de kruiden die je zelf wilt, maar ik zou in ieder geval tijm, laurier en peterselie er in doen.
Je zorgt dat dit geheel net niet aan de kook is en dan laat je het een aantal uur (3 - 8, wat je wilt, hoe langer, hoe beter) trekken.

Uiteraard kun je ook kleinere hoeveelheden maken, maar dat is niet altijd even praktisch.
Tijdens de bereiding af en toe afschuimen.
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_58193662
Lekker Beunkster!

Ik zeg: bouillon in kleine hoeveelheden maken is a waste of time Maak meteen een pan vol en vries het in. Of kook het in ofzo. Maar maak in vredesnaam geen 1,25 liter bouillon
Bij kippenbouillon hetzelfde concept aanhouden, en er een paar tenen knoflook bijdoen. En selderij.
pi_58203772
Bedankt voor de tips. Mijn idee om risotto te gaan maken kwam pas met ontdekking dat je bouillon heel goed in kunt vriezen en de aanschaf van een hele grote soeppan. Het moet wel leuk blijven natuurlijk.

Maar als ik runderbouillon maak, dan moet ik dus mergpijpjes en schenkel hebben, en ook soepvlees? Ik kan mij tenminste herinneren dat mijn moeder er een groot stuk vlees in had liggen, wat dan daarna met mosterd en mayo op toostjes kon worden gesmeerd. En al die groente, is dat gewoon standaard of voor die gewenste smaak?

En dan moet ik alles (behalve de kruiden neem ik aan) eerst in een hete oven leggen?

Ik neem aan dat je runderbouillon gebruikt voor de wat "donkere" risotto's en de kippebouillon voor de risotto's met witte wijn en vis enzo? En wat van de kip gebruik ik voor de kippebouillon?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_58209794
Weltschmerz, met het risico dat je denkt dat ik flauw ben: een soepkip

Visbouillon voor visrisotto's, kippenbouillon voor groente-achtige risotto's.
pi_58209839
En bospaddestoelenbouillon voor paddestoelenrisotto!

(goed plan voor morgen trouwens....)
Alleen met zelfspot kun je overleven...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')