abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 27 januari 2008 @ 19:35:52 #76
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_56346299
Die Pancetta is inderdaad heeeeeerlijk! Ik kon het zomaar bij de Jumbo kopen!
Morgen eet ik het restje risotto (als het nog lekker is.. )
  zondag 27 januari 2008 @ 20:38:15 #77
3869 David
Drum the drums
pi_56347707
Was die citroenrisotto nu lekker, coldfeet?
pi_56348311
quote:
Op zondag 27 januari 2008 20:38 schreef David het volgende:
Was die citroenrisotto nu lekker, coldfeet?
Ja, ik vond het wel lekker. Zeker in combi met knoflook en basilicum. Wel mag de kaasdosering bij deze risotto een flink stuk omlaag, ik vond het net iets te dominant naar voren komen.

Maar citroen en basilicum geven natuurlijk een fijne lichte, frisse smaak aan dit tamelijk machtige gerecht
pi_56348559
Wat een heerlijk topic is dit toch!
En die fotostrips zijn !

Kaas en citroen zijn aan elkaar gewaagd, maar met mate dus.
pi_56357935
Wat een succesverhalen over risotto in dit topic!
Ik gooi het over een andere boeg.
Er kan namelijk van alles misgaan met risotto:

1: De risotto is te gaar. Dat is het ergste en meestvoorkomende. Het gebeurt bij restaurants (ook poenige) en ook bij hobbykoks. Het resultaat is een plakkerige zoute zetmeelbrij zonder weerstand. Totaal eetlustbedervend. Risotto hoort een 'bite' te hebben; een zekere stevigheid van de rijstkorrel.

2: De risotto is te droog. De smaak verstijft, je mond wordt droog. Risotto moet een beetje vloeien, dan proef je het pas.

3: De risotto is een kermis. Ik weet het, zo'n brij nodigt enorm uit tot het toevoegen van van-de-pot-gerukte ingredienten. Maar ik prefereer hem toch zonder fruit, rookworst, ketjap of shoarmavlees.

4: De risotto is koud. Een heerlijke gelukte risotto, op een koud plat bord geserveerd. Die wordt koud, en dat is vies. Serveer het in een warm diep bord of in een warme kom.

Veel succes allemaal!
Mijn risotto (paddestoelen) was gisteren een beetje te 2. Het blijft lastig.
  maandag 28 januari 2008 @ 11:10:11 #81
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_56357990
quote:
Op maandag 28 januari 2008 11:07 schreef klaarover het volgende:
Wat een succesverhalen over risotto in dit topic!
Ik gooi het over een andere boeg.
Er kan namelijk van alles misgaan met risotto:

1: De risotto is te gaar. Dat is het ergste en meestvoorkomende. Het gebeurt bij restaurants (ook poenige) en ook bij hobbykoks. Het resultaat is een plakkerige zoute zetmeelbrij zonder weerstand. Totaal eetlustbedervend. Risotto hoort een 'bite' te hebben; een zekere stevigheid van de rijstkorrel.

2: De risotto is te droog. De smaak verstijft, je mond wordt droog. Risotto moet een beetje vloeien, dan proef je het pas.

3: De risotto is een kermis. Ik weet het, zo'n brij nodigt enorm uit tot het toevoegen van van-de-pot-gerukte ingredienten. Maar ik prefereer hem toch zonder fruit, rookworst, ketjap of shoarmavlees.

4: De risotto is koud. Een heerlijke gelukte risotto, op een koud plat bord geserveerd. Die wordt koud, en dat is vies. Serveer het in een warm diep bord of in een warme kom.

Veel succes allemaal!
Mijn risotto (paddestoelen) was gisteren een beetje te 2. Het blijft lastig.
Bedoel je dat van de 4 punten bij misgaan, of dat dat de problemen zijn?
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
  maandag 28 januari 2008 @ 12:52:46 #82
3869 David
Drum the drums
pi_56360158
Er wordt vaak gezegd dat je de kwaliteit van een kok kan afmeten aan hoe hij een risotto maakt, want hoewel de bereiding op zich heel gemakkelijk lijkt is de 'perfecte' risotto iets wat heel moeilijk te maken is, omdat elke factor perfect moet zijn.
pi_56363040
Mmm, dat is natuurlijk een minder blije benadering

Ik moet zeggen dat ik het, na veel oefening, toch behoorlijk onder de knie heb. Twee dingen die bij mij soms weleens misgaan: inderdaad punt 1. Het gebeurt me zelden meer, maar oh wat is dat vre-se-lijk jammer. 2 Kun je nog proberen te verhelpen, maar bij 1 is het hopeloos.
Daarnaast vergeet ik nog weleens dat de kaasdosering afhangt van de toegevoegde ingredienten. Teveel kaas maakt het machtig en te scherp. Ging gisteren een klein beetje mis, niet te erg gelukkig.

Ik herinner me overigens een keertje toen Mr CF de risotto ging maken... Hij dacht: lekker gaar laten koken Gevolg: een bord met rode rijstepap
Of toen mijn zus het maakte, die had ergens gelezen dat de rijst nog een bite moest hebben en serveerde het toen met halfrauwe rijst Ontzettende buikpijn van gekregen....

@David, om die reden ontkom je er dus niet aan om de bouillon stapje voor stapje toe te voegen... Daarnaast vuur laag, pan met dikke bodem, en bedenken wat de toevoegingen doen met de textuur, etc.
pi_56363204
Ik heb de bietenrisotto gemaakt maar had bietjes gekocht en was vergeten dat we geen sapcentrifuge meer hadden. Uiteindelijk heb ik de bietjes gepureerd, met de bouillon samengevoegd en dat geheel gefiltreerd. Volgende keer koop ik wel bietensap
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_56363331
Maar hoe wastie, WiZZ?

Oh ja, nog een heule leuke met wat 'fijnere' risotto's (zonder grote stukken erin, dus): een restje gebruiken om risottoballetjes van te maken. Eventueel kun je er bijv. blokjes mozzarella ofzo doordoen.
Balletjes formaat flinke bitterbal, door de bloem, door het ei, door het paneermeel, en frituren maar (de risotto is, als het goed is, zo stevig dat je je geen zorgen hoeft te maken om barstende hapjes, wat bij kroketten nog wel 's wil gebeuren )

Kruising tussen een nasibal en een bitterbal dus Ik maak meestal de risotto zelf vegetarisch, en dan zijn die balletjes een leuke vego-snack.
pi_56363516
quote:
Op maandag 28 januari 2008 15:29 schreef ColdFeet het volgende:
Maar hoe wastie, WiZZ?
Lekker maar niet helemaal mijn ding. Mijn moeder die erg van bietjes houdt heeft er wel van gesmuld. Ik houd het voorlopig maar weer op saffraanrisotto, de klassieker maar mijn overduidelijke favoriet.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_56363933
Over dat te gaar worden, ik maakte het dus zaterdag voor het eerst, dus ik heb steeds geproefd of ik het al "zacht met bite" vond . Telkens een heel klein beetje, en je merkt dan ècht heel goed het verschil tussen risotto-nog-lang-niet-gaar, risotto-bijna-gaar en risotto-yammie-gaar
pi_56388274
Echt, ik MOET vandaag gewoon risotto eten! Ik heb even snel gekeken wat ik nog in de (koel)kast heb liggen, en het wordt er eentje met ui, knoflook, champignons, gegrilde ham en kaas.

Helaas heb ik geen rode ui, geen kastagne champs en geen parmezaan in huis, maar ja, met bovenstaande vervangers moet het vast ook lukken.

Het staat nu te pruttelen dus ik ga weer snel roeren! (en foto's maken)..........Wordt vervolgd!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_56389017
Oke. Ingredienten dus.....(helaas niet wat ik normaal gebruik, maar toch......):


En dan snijden en bouillon maken:


En dan uitje fruiten in roomboter (jammie):


Champs en ham erbij!


En natuurlijk de risotto.....:


Bouillon scheutje voor scheutje:


Mooi he!


En dan roeren totdat je een ons weegt:


Af en toe proeven natuurlijk....:


De finishing touch (roomboter en kaas):


En voila: RISOTTO.....


Alleen met zelfspot kun je overleven...
  dinsdag 29 januari 2008 @ 17:16:43 #90
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_56389977
quote:
Op dinsdag 29 januari 2008 16:39 schreef Tezz het volgende:
Oke. Ingredienten dus.....(helaas niet wat ik normaal gebruik, maar toch......):
[ afbeelding ]

En dan snijden en bouillon maken:
[ afbeelding ]

En dan uitje fruiten in roomboter (jammie):
[ afbeelding ]

Champs en ham erbij!
[ afbeelding ]

En natuurlijk de risotto.....:
[ afbeelding ]

Bouillon scheutje voor scheutje:
[ afbeelding ]

Mooi he!
[ afbeelding ]

En dan roeren totdat je een ons weegt:
[ afbeelding ]

Af en toe proeven natuurlijk....:
[ afbeelding ]

De finishing touch (roomboter en kaas):
[ afbeelding ]

En voila: RISOTTO.....
[ afbeelding ]

Ziet er erg lekker uit Foto's doen het erg goed Ik laat zelf de risotto wat meer onder staan met boulon maar probeer ook elke keer wat lekkerder is

Gisteravond nog even risotto gemaakt na het eten zegmaar blijft toch lekker , ik maak trouwens elke keer te veel
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_56390266
*Hap* !
Ziet er goed uit Tezzy!
  † In Memoriam † dinsdag 29 januari 2008 @ 17:41:04 #92
43556 miss_dynastie
pi_56390562
Oe, lekker Tezz, eet regelmatig champignons met hamblokjes, maar hier was ik zelf nog niet opgekomen. Ga ik zeker een keer maken
pi_56390655
quote:
Op dinsdag 29 januari 2008 17:41 schreef miss_dynastie het volgende:
Oe, lekker Tezz, eet regelmatig champignons met hamblokjes, maar hier was ik zelf nog niet opgekomen. Ga ik zeker een keer maken
Nou, ik zal je eerlijk bekennen dat ik hem nog nooit met ham erdoor gemaakt had hiervoor en ik weet niet of ik het de volgende keer nog een keer doe! Het smaakte op zich wel goed, maar met een lekker stukje rood vlees erbij (apart) en een salade capresse is het eigenlijk ook erg lekker!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_56390836
Dat is het leuke van risotto, je kan zo heerlijk combineren en uitproberen!
  dinsdag 29 januari 2008 @ 19:42:55 #95
97745 Thorical
finding a way
pi_56393349
quote:
Op dinsdag 29 januari 2008 17:45 schreef Tezz het volgende:

[..]

Nou, ik zal je eerlijk bekennen dat ik hem nog nooit met ham erdoor gemaakt had hiervoor en ik weet niet of ik het de volgende keer nog een keer doe! Het smaakte op zich wel goed, maar met een lekker stukje rood vlees erbij (apart) en een salade capresse is het eigenlijk ook erg lekker!
Tezz waarom doe je de ham er al in voor de rijst?
De ham is al gaar, ik zou die als een van de laatste ingrediënten indoen.
  dinsdag 29 januari 2008 @ 20:36:14 #96
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_56394574
Lente ui en sjalotje snijden


Bouillon maken


Uitjes fruiten


Risotto erbij


Beetje bouillon en wat peper en roeren maar


Ondertussen aubergine snijden


En in de grillpan


Ook een 'nep' cordonbleu in de pan en verder alles onder controle


Nog maar een keer roeren


Bijna klaar!


Nog een paar mozzerellabolletjes erbij en eten
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_56396708
De risotto inspiratie viert hoogtij op Fok!
Ik heb vandaag een restjes-risotto gemaakt. Restje rijst, restje prei, restje zalm, restje witlof erbij. Het resultaat:

pi_56396932
Razztwizzle, prei? Was je alleen thuis ofzo? Ik liet je ochtendhumeur-dialoogje van een paar dagen geleden toen lezen aan Mr CF, hij moest er ontzettend om lachen

Lips, Tezz, goed bezig! Tezz, lukt dat een beetje in de wok? Ik moet altijd wel echt een pan met dikke bodem gebruiken (maar dat kan natuurlijk ook liggen aan mijn gasstel....).

Lips, super, een lekker & origineel idee, met mozzarella en gegrilde aubergine
Mag ik je een bescheiden tip geven? Peper kun je t best pas op het laatst toevoegen. Omdat je het dan pas op smaak maakt, maar ook omdat peper veel van z'n aroma verliest als je het kookt. Dit geldt overigens niet voor chilipoeder en -vlokken...
pi_56397107
CF, jurylid
Kunnen we er geen masterchef-risottocontest van maken
pi_56402386
quote:
Op dinsdag 29 januari 2008 19:42 schreef Thorical het volgende:

[..]

Tezz waarom doe je de ham er al in voor de rijst?
De ham is al gaar, ik zou die als een van de laatste ingrediënten indoen.
Ja dat weet ik eigenlijk ook niet! Ik was bang dat de ham dan niet zo'n lekkere zachte bouillonsmaak zou krijgen.......Maar in dit geval had het best gekund, want het waren dunne reepjes gegrilde ham inderdaad.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_56402402
quote:
Op dinsdag 29 januari 2008 22:06 schreef ColdFeet het volgende:
Razztwizzle, prei? Was je alleen thuis ofzo? Ik liet je ochtendhumeur-dialoogje van een paar dagen geleden toen lezen aan Mr CF, hij moest er ontzettend om lachen

Lips, Tezz, goed bezig! Tezz, lukt dat een beetje in de wok? Ik moet altijd wel echt een pan met dikke bodem gebruiken (maar dat kan natuurlijk ook liggen aan mijn gasstel....).

Lips, super, een lekker & origineel idee, met mozzarella en gegrilde aubergine
Mag ik je een bescheiden tip geven? Peper kun je t best pas op het laatst toevoegen. Omdat je het dan pas op smaak maakt, maar ook omdat peper veel van z'n aroma verliest als je het kookt. Dit geldt overigens niet voor chilipoeder en -vlokken...
Ja hoor, in de wok lukt prima! Ik zet hem op een klein pitje en het vuur half. Ik heb het nog nooit ergens anders in gemaakt eigenlijk!

En bedankt voor de pepertip, je hebt helemaal gelijk!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_56407070
Leuk topic, ik heb zelf eergister nog risotto gemaakt met stuk of 6 verschillende champignon soorten, walnoten, witte wijn en wat verse bieslook (kippenbouillon gebruikt). Een vriend van me kwam net terug uit Italië en had wat lokale Parmezaanse kaas en pancetta meegebracht, was geweldig!
Last.FM. The Funk Might Fracture Your Nose
Summer 2008: Pinkpop (Landgraaf), Hard Rock Calling (London), Sziget (Budapest)
pi_56408978
lijkt erg op mijn snelle risotto Tezz

en over de wok: ik gebruik áltijd, voor alles de wok kan niet meer zonder werkt prima hier!

Ik heb dus opzich ook wel zin in risotto vanavond.. iemand nog leuke tips voor risotto met daarin sperziebonen? Een leuke finishing touch ofzo?

er gaat in: beetje pesto, kip, sperziebonen (duh!), misschien wat champignons en wat broccoli? Maar vooral de sperziebonen moeten op..
Ja doei.
  woensdag 30 januari 2008 @ 14:07:24 #104
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_56409031
hmmmmmmmm TVP
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 30 januari 2008 @ 15:34:30 #105
101884 PeRi
Allons-y!
pi_56411032
Oh die bietenrisotto moet ik echt eens proberen. Als ik zondag niet brak ben, doe ik het.
Whatever I want.
pi_56411120
quote:
Op woensdag 30 januari 2008 14:05 schreef motorbloempje het volgende:
lijkt erg op mijn snelle risotto Tezz

en over de wok: ik gebruik áltijd, voor alles de wok kan niet meer zonder werkt prima hier!

Ik heb dus opzich ook wel zin in risotto vanavond.. iemand nog leuke tips voor risotto met daarin sperziebonen? Een leuke finishing touch ofzo?

er gaat in: beetje pesto, kip, sperziebonen (duh!), misschien wat champignons en wat broccoli? Maar vooral de sperziebonen moeten op..
Kun je dan niet beter een pastagerecht maken? Of een curry? Het zijn wel erg veel ingredienten anders, je houdt geen risotto meer over
pi_56411263
nou, als iemand een leuke tip heeft voor de sperziebonen, dan gaan alleen die erin, want die hebben de grootste prioriteit..
Ja doei.
pi_56411384
Ook prima

Je snijdt ze in dunne plakjes (zeg 2 mm) en doet ze er na de eerste schep bouillon bij! Klaar!!! Kipfilet in stukjes, lekker kruiden en bakken samen met de champi's en er los bij-eten, pesto toevoegen aan de risotto ipv boter op het end. Zou ik dan doen.
pi_56411552
quote:
ja, die had ik ook gevonden ja ik houd alleen niet écht van doperwten vandaar dat ik m had weggeklikt (jaja, ik weet, dat hoeft er niet doorheen )

Risotto idee werd met ontvangen door , dus dat wordtem..
Ja doei.
  woensdag 30 januari 2008 @ 16:14:25 #111
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_56411904
quote:
Op dinsdag 29 januari 2008 22:06 schreef ColdFeet het volgende:
Lips, super, een lekker & origineel idee, met mozzarella en gegrilde aubergine
Mag ik je een bescheiden tip geven? Peper kun je t best pas op het laatst toevoegen. Omdat je het dan pas op smaak maakt, maar ook omdat peper veel van z'n aroma verliest als je het kookt. Dit geldt overigens niet voor chilipoeder en -vlokken...
Natuurlijk mag je dat! Dat zijn de tips waar we iets aan hebben
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
  woensdag 30 januari 2008 @ 19:35:21 #112
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_56416051
Ook nog een ideetje: Sloveense arts vindt verrassing in risotto
(of het een goed idee was zei ik niet)
pi_56463616
Vanaaf voor de tweede keer risotto gemaakt, met eigen ideetje: tomaten-risotto.

3 kleine uien en 5 tenen knoflook fijngehakt, die fruiten, de rijst erbij en dan dus een flinke scheut Chardonnay erbij.
Daarna tomatensap beetje bij beetje toevoegen tot het geheel mooi rood is gekleurd. Dan 5 trostomaten in blokjes erbij voegen.
Dan scheutje voor scheutje de (groenten)bouillon toevoegen.
Als het klaar is flink wat fijngehakte peterselie er doorheen en geserveerd met wat plakjes gerookte kipfilet en grofgeraspte parmezaan.



Volgende keer alleen 2 tenen knoflook minder

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 01-02-2008 19:01:56 ]
pi_56464223
Hoe smaakte het? Had je niet liever de kaas erdóór willen doen?
Ziet er mooi en lekker uit
pi_56464328
quote:
Op vrijdag 1 februari 2008 18:56 schreef Bluezz het volgende:
Hoe smaakte het? Had je niet liever de kaas erdóór willen doen?
Ziet er mooi en lekker uit
Het smaakte erg lekker, de kaas ging er ook doorheen, maar dit stond leuker op de foto zo ernaast geserveerd

Alleen dus 2 tenen minder knoflook volgende keer

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 01-02-2008 19:01:23 ]
pi_56465960
Lekker SOL! Ik ga het zeker eens proberen!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_56476486
Wat mij ook een mooi risotto recept lijkt, is deze van Heston Blumenthal. Althans, delen daaruit.
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_56476843
quote:
Op zaterdag 2 februari 2008 11:44 schreef beunkster het volgende:
Wat mij ook een mooi risotto recept lijkt, is deze van Heston Blumenthal. Althans, delen daaruit.
Succes daarmee

Mister perfectionist
pi_56477981
Lol, ik ga natuurlijk niet alles zo doen
Maar het idee van de saffron butter en de butter emulsion spreken me wel erg aan, evenals de basmati-infused chicken bouillon.
En aangezien die rijst zowel moeilijk te krijgen alsook behoorlijk prijzig (6 euro voor 500 gram heb ik al gezien...) is, ga ik daarvoor 'gewone' AH Excellent risotto rijst gebruiken.
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_56478046
Het is echt heel erg leuk natuurlijk, en ik geloof direct dat het fan-tas-tisch zal smaken, maar jeetje, voor dat soort dingen heb ik echt geen tijd hoor....

SoL, ik had net gisteren bedacht dat ik ook ns tomatenrisotto zou maken met blokjes tomaat en wat sap. Ziet er lekker uit, zeg. En met peterselie, mmmm Ik had zelf basilicum bedacht, wat natuurlijk erg voor de hand liggend is, maar peterselie, tomaat, knoflook en een flinke slok witte wijn is natuurlijk echt een verrukkelijke combi.
pi_56478075
Haha, ja daar moet je gewoon tijd voor maken inderdaad. Heb dat normaalgesproken ook niet
Maar zo af en toe maak ik voor dat soort dingen gewoon tijd

De risotto van SOL ziet er trouwens ook érg lekker uit
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
  zaterdag 2 februari 2008 @ 15:41:08 #122
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_56480406
Ik denk dat ik vanavond maar weer risotto ga maken
Vult wel lekker voor het stappen
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_56482916
Ik vind die risotto er juist helemaal niet lekker uit zien, het zal best lekker smaken maar optisch is het net kots
pi_56483002
quote:
Op zaterdag 2 februari 2008 18:33 schreef Xennia het volgende:
Ik vind die risotto er juist helemaal niet lekker uit zien, het zal best lekker smaken maar optisch is het net kots
vind ik ook
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_56531478
Zo!, niet nieuw op Fok!, wel in dit topic en dit subforum en helemaal bereid mijn wilde creaties met jullie te delen

Ik maak vrij vaak risotto en dan doe ik vaak Citroenrisotto en dopertjesrisotto.

ook had ik nog 1 goede tip voor mensen die risotto maken denk ik.
in plaats van de altijd vertouwde spatel eens een pannelikker gebruiken, alleen uitkijken dattie niet smelt!
zo kan je het onderste uit de pan halen en is het afwassen ook geen probleem

hoop dat jullie er wat aan hebben
Keep on Tripp'n
  maandag 4 februari 2008 @ 20:26:36 #127
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_56533342
Ik heb me vandaag weer uitgeleefd!! (ipv zaterdag)

Het is risotto met champignons en paprika geworden.


Risotto afwegen


Pannetjes! Rechts met bospaddenstoelen bouillon en links met lente-ui, sjalotje, risotto en de eerste scheut bouillon


Kaasburgertje erbij!


We zitten op de helft!


Kaasburger in de oven


Champignons en paprika in de wok


Daarna bij de risotto


en eten!!
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_56536814
en was het lekker??? , leuk zo met die foto's
Keep on Tripp'n
  dinsdag 5 februari 2008 @ 11:53:13 #129
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_56543386
Water in de mond loopt topic.
Ik maak meestal zelf toch wel een klassieke risotto. Of een risotto met visbouillion en gebakken gamba's.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_56543579
Vind het er juist allemaal niet echt lekker uitzien, erg veel ingredienten en erg nattig. Maar geloof gelijk dat het heerlijk moet smaken!
Sweet and innocent...
  dinsdag 5 februari 2008 @ 13:59:13 #131
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_56544589
quote:
Op maandag 4 februari 2008 22:48 schreef MiestOr het volgende:
en was het lekker??? , leuk zo met die foto's
Ja was lekker! Misschien dat ik bij deze de volgende keer wat cashewnoten erdoor doe. Daar kwam ik gisteren maar niet over uit of ik dat wel of niet zou doen, dus dat gaan we proberen

Cashewnoten waren iig lekker bij risotto met spinazie, rode paprika en feta
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_56591843
Het was weer smullen van mijn eerder gepostte risotto met parmaham en rucola, ook al vind ik het er niet smakelijk uitzien.

pi_56591957
Eigenlijk ziet het er allemaal uit als hersendrab of een maaienmengesel op de foto's, alhoewel ik dat idee niet heb als ik het ook daadwerkelijk op mijn bord heb.
pi_56592170
De spinazie-risotto waar ik mee was begonnen:

Spinazie-blaadjes door de sapcentrifuge jetsen tot een mooi groen sapje


Alles klaarzetten


Pancetta uitgebakken en bouillon gemaakt (zit in de maatbeker), rijst afgewogen


Eerst de uitjes dan risotto en de wijn


Spinaziesap en later de blaadjes erbij


Basilicum toevoegen en gemalen peper toevoegen


En serveren maar


Helaas de parmezaan vergeten te kopen, maar smaakte toch prima
  donderdag 7 februari 2008 @ 22:35:46 #135
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_56592297
Ziet er lekker uit!
Ik eet morgen Risotto Milanese (met saffraansaus) (zit heel fout in een pakje van Grand' Italia) met een gegrilde zeebrasemfilet (grijze Dorade)
Zal er ook wel een fotootje van maken.
  donderdag 7 februari 2008 @ 22:59:22 #136
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56592867
ziet er leuk uit zo SoL

zou je alleen wel even de foto's wat kleiner willen maken?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  vrijdag 8 februari 2008 @ 00:24:55 #137
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_56594753
SOF Zou je voortaan niet later de basilicum er doorheen doen?
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_56594822
quote:
Op vrijdag 8 februari 2008 00:24 schreef honda1990 het volgende:
SOF Zou je voortaan niet later de basilicum er doorheen doen?
Over wie heb je het?
  vrijdag 8 februari 2008 @ 00:31:12 #139
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_56594872
Ziet er lekker uit, SOL.
Gisteren heb ik ook weer eens risotto gemaakt. Dit keer de saffraanrisotto uit het boek "De Italiaanse keuken' van Claudia Roden met echte saffraan.
Was erg lekker.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 8 februari 2008 @ 00:37:11 #140
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_56594963
quote:
Op vrijdag 8 februari 2008 00:28 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Over wie heb je het?
SOL bedoel ik het is laat
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_56595001
quote:
Op vrijdag 8 februari 2008 00:31 schreef golfer het volgende:
Ziet er lekker uit, SOL.
Gisteren heb ik ook weer eens risotto gemaakt. Dit keer de saffraanrisotto uit het boek "De Italiaanse keuken' van Claudia Roden met echte saffraan.
Was erg lekker.
Ohhh CNK heeft het ook steeds over saffraan, je hebt echt en neppe ofzo

Post eens een receptje, ben benieuwd

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-02-2008 00:43:04 ]
pi_56595038
quote:
Op vrijdag 8 februari 2008 00:37 schreef honda1990 het volgende:

[..]

SOL bedoel ik het is laat
L en F liggen ver uitelkaar, maargoed voordeel van de twijfel.

Wanneer had ik die basilicum dan erin moeten doen volgens jou?

Dat is nl iets wat je altijd op het laatste moment erbij doet, bij wat voor gerecht dan ook
pi_56595069
SIGNE: waarom de saffraansaus kopen? het is zo makkelijke n zo lekker om het zelf te maken! Ik zou het bijna voor je willen doen...!!

SOL: lekker joh! die pancetta tip heb ik ook gedaan, ik eet me nu helemaal lam aan dat spul haha!
  vrijdag 8 februari 2008 @ 00:47:53 #144
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_56595117
quote:
Op vrijdag 8 februari 2008 00:39 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Ohhh CNK heeft het ook steeds ver saffraan, je hebt echt en neppe ofzo
Je hebt echte safraandraadjes (volgens mij van een soort krokusplant uit Spanje geplukt?) die voor een paar gram ca. 1 euro kosten en je hebt saffraanpoeder, wat volgens mij alleen maar een soort gele kleurstof is.
quote:
Post eens een receptje, ben benieuwd
Milanese recept van Claudia Roden ziet er ongeveeeer zo uit (uit mijn hoofd):

Verwarm de bouillon.
Verhit boter in een ruime pan met dikke bodem.
Bak sjalotjes of uien en wat knoflook zachtjes glazig in ongeveer 5 min. in de boter.
Voeg de rijst toe en roerbak totdat de korrels mooi glanzen.
Voeg de wijn toe als de rijstkorrels lijken te schreeuwen om vocht (ze mogen echt niet kleuren) en roer totdat bijna alles is opgenomen.
Week de saffraan in wat hete bouillon.
Voeg steeds kleine delen bouillon toe aan de rijst en laat onder regelmatig roeren door de rijst opnemen.
Voeg telkens als het grootste deel is opgenomen de volgende scheut bouillon toe.
Voeg na ongeveer 15 min het saffraanvocht toe.
Breng de rijst op smaak met zout en peper, roer 30 gram boter en de helft van de kaas erdoor en serveren maar.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_56595184
quote:
Op vrijdag 8 februari 2008 00:45 schreef Perruche het volgende:
SIGNE: waarom de saffraansaus kopen? het is zo makkelijke n zo lekker om het zelf te maken! Ik zou het bijna voor je willen doen...!!

SOL: lekker joh! die pancetta tip heb ik ook gedaan, ik eet me nu helemaal lam aan dat spul haha!
Die tomatenrisotto had ook veulll beter met panchetta gekund Alhoewel de risotto dus ook wel milder was geweest met 2 teentjes knoflook minder en de gerookte kipfilet er miss dan ook beter had bij gepast.

Ik hou van CF door haar risotto met panchetta
pi_56595231
quote:
Op vrijdag 8 februari 2008 00:47 schreef golfer het volgende:

[..]

Je hebt echte safraandraadjes (volgens mij van een soort krokusplant uit Spanje geplukt?) die voor een paar gram ca. 1 euro kosten en je hebt saffraanpoeder, wat volgens mij alleen maar een soort gele kleurstof is.
[..]

Milanese recept van Claudia Roden ziet er ongeveeeer zo uit (uit mijn hoofd):

Verwarm de bouillon.
Verhit boter in een ruime pan met dikke bodem.
Bak sjalotjes of uien en wat knoflook zachtjes glazig in ongeveer 5 min. in de boter.
Voeg de rijst toe en roerbak totdat de korrels mooi glanzen.
Voeg de wijn toe als de rijstkorrels lijken te schreeuwen om vocht (ze mogen echt niet kleuren) en roer totdat bijna alles is opgenomen.
Week de saffraan in wat hete bouillon.
Voeg steeds kleine delen bouillon toe aan de rijst en laat onder regelmatig roeren door de rijst opnemen.
Voeg telkens als het grootste deel is opgenomen de volgende scheut bouillon toe.
Voeg na ongeveer 15 min het saffraanvocht toe.
Breng de rijst op smaak met zout en peper, roer 30 gram boter en de helft van de kaas erdoor en serveren maar.
kinkt goed! Mischien morgen maken. Kreeg laat vanaaf toen vriend van CNK naar huis ging te horen dat hij morgen komt eten en dat ik kook
pi_56597231
quote:
Op vrijdag 8 februari 2008 00:47 schreef golfer het volgende:

[..]

Je hebt echte safraandraadjes (volgens mij van een soort krokusplant uit Spanje geplukt?) die voor een paar gram ca. 1 euro kosten en je hebt saffraanpoeder, wat volgens mij alleen maar een soort gele kleurstof is.
Uh... saffraan is wel iets duurder hoor. Een paar draadjes kosten al een euro volgens mij. Ik heb pas een gram gekocht in India en dat kostte een euro. Ben er alleen nog niet uit of het nu echte saffraan is.
Naast echte saffraan heb je namelijk ook neppe saffraan.
pi_56598493
quote:
Op donderdag 7 februari 2008 22:35 schreef SiGNe het volgende:
Ziet er lekker uit!
Ik eet morgen Risotto Milanese (met saffraansaus) (zit heel fout in een pakje van Grand' Italia) met een gegrilde zeebrasemfilet (grijze Dorade)
Zal er ook wel een fotootje van maken.
Die van Grand Italia is lekker! Bovendien nog snel ook. Er bestaat er ook eentje met een mix voor rundvlees Milanese erbij, kan even niet op de naam komen. Die is geweldig!
Sweet and innocent...
  vrijdag 8 februari 2008 @ 10:14:45 #149
97745 Thorical
finding a way
pi_56598570
Tip: Voor safraan zou ik naar een Iraanse Toko gaan.
De Spaanse vind ik te duur. En in de Iraanse winkel heb je al een doosje voor minder dan 5 euro.
  vrijdag 8 februari 2008 @ 11:27:11 #150
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_56599807
quote:
Op vrijdag 8 februari 2008 00:42 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

L en F liggen ver uitelkaar, maargoed voordeel van de twijfel.

Wanneer had ik die basilicum dan erin moeten doen volgens jou?

Dat is nl iets wat je altijd op het laatste moment erbij doet, bij wat voor gerecht dan ook

Gelukkig geef je me het voordeel van de twijfel

Helemaal op het einde idd
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')