Kan ik daar nog iets aandoen? Bv oppiepen in een koekenpan? Deze bonen zijn immers niet heel erg donker gebrand.quote:Op vrijdag 21 maart 2008 20:05 schreef espressionist het volgende:
Over de Lidl bonen , heb ik ook geprobeerd maar het leken me hele oude bonen, en verdacht goedkoop ! (maar ja Lidl...) inderdaad geen verse bakkie
Nee, zo werkt het helaas niet. Oude koffiebonen kun je net als bedorven melk niet ineens weer vers krijgen.quote:Op maandag 24 maart 2008 17:02 schreef Thorical het volgende:
[..]
Kan ik daar nog iets aandoen? Bv oppiepen in een koekenpan? Deze bonen zijn immers niet heel erg donker gebrand.
Vertel eens wat meer!quote:Want ik heb nu verse Toradja koffie en wat een verschil is dat.
Een geheel nieuwe smaaksensatie,
Dat weet ik, maar ik weet niet hoe ik dat moet fixen.En eigenlijk vind ik dat wel goed zo, anders krijgen we weer dat is spam.quote:Op maandag 24 maart 2008 19:51 schreef Mark_Boelen het volgende:
De website achter je plaatje doet het wel, maar het plaatje niet
Leuk dat je nu een goed resultaat krijgt! Dat houtachtige/chocolade-achtige klinkt wel goed voor een Indonesiër, maar die staan er om bekend zo'n beetje nul acidity te hebben. Misschien was je temperatuur ietsje te laag maar als jij 't lekker vindt is dat ook prima natuurlijk.quote:Op maandag 24 maart 2008 19:41 schreef Thorical het volgende:
Ik heb ze [ afbeelding ] bij wijs en zonen dus vandaan.
En het leverde met +/- 8gram koffie een volle enigzins tropisch houtige, lichtzurige chocolade smaak op met een romig stevig crema. Ik heb zelf niet gemalen maar hun maalstand 2 blijkt dus te werken voor mijn machine.
Maar hang me niet vast aan mijn smaak omschrijving want wat dat betreft heb ik nog veel te leren en koffie's te proeven.
Dat ligt eraan. Is ie goed of niet? Altijd eerst proberen.Maar het is een geweldige molen zeker als je een goede kan krijgen voor deze prijs. Ik ben afgehaakt een week geleden toen het de richting van de 100¤ begon te lopen.quote:Op maandag 24 maart 2008 21:10 schreef zquing het volgende:
morgen een rancilio rocky ophalen voor 90eu, is dat nog een beetje een goede prijs?
Heb je het artikel van Jim Schulman (another_jim op HB en CG) weleens gelezen? Die bepleit dat espresso veel beter smaakt als het water harder is.quote:Op donderdag 3 april 2008 14:33 schreef Mark_V het volgende:
Tweede indruk: de espresso smaakt significant minder. Snellere blonding vooral.... Nu kan het ook komen doordat ik net een nieuwe batch bonen had gebrand en dat hier iets fout is gegaan, dus het blijft even afwachten.
http://www.big-rick.com/coffee/waterfaq.htmlquote:[...] Taste testing by various authorities over the past twenty years has established a rough agreement that neutral pH water with 90 mg/l hardness is optimal for coffee taste.
There's one important thing to note here. It's almost impossible to brew coffee with neutral pH water that's too hard, since raising it to 95C will drop out the hardness in excess of 90mg/l to 100 mg/l as scale. [...]
Het blijkt maar weer dat er niks mis is met mijn smaak dusquote:Op donderdag 3 april 2008 14:39 schreef W1ZZ het volgende:
[..]
Heb je het artikel van Jim Schulman (another_jim op HB en CG) weleens gelezen? Die bepleit dat espresso veel beter smaakt als het water harder is.
[..]
http://www.big-rick.com/coffee/waterfaq.html
Welke set heb je gekocht? De duurste all-in-one set van 189 dollar of alles los? En waarom heb je voor Auber gekozen? Hoe ziet die manual eruit? Als hij niet te dik is, kan je hem dan scannen en mailen? Ik ben wel geinteresseerd hoe zo'n ding wordt ingebouwd.quote:Op zondag 20 april 2008 16:08 schreef Underdoggy het volgende:
Vandaag voor het eerst gespeeld met mijn Rancillio Miss PI(mpe)D Silvia. PID werkt echt geweldig. Het hele process wordt er een stuk simpeler van. Geen temp-surfen meer. Exact op het juiste moment beginnen met stomen zodat hij blijft verhitten en een stuk stabielere shots qua smaak.
Was best simpel in te bouwen en de handleiding van AuberIns is handig voor zowel de beginner als de expert.
Aanradertje voor iedereen met een Miss Silvia.
Zo lastig zijn die apparaten niet hoor, gewoon goed naar die schema's kijken en je komt een heel end (die van coffeeparts zijn erg duidelijk).quote:Op zondag 20 april 2008 17:53 schreef W1ZZ het volgende:
Wat lijkt het me handig om zoveel van apparaten enzo te weten als jijIk ken alle ins&outs van het bereiden van het spul maar zodra er iets kapotgaat heb ik niet veel meer dan wat basiskennis van m'n apparaten.
Ik moet trouwens dinsdagavond op een cursusavond werken waar een topbarista (diverse keren top 5 op NK Barista) mensen komt leren met een semi-automaat werken. Is leuk!
Ja via Kaldi, daar werk ik inmiddels als bijbaantje en ze worden ook door Kaldi gegeven als extra (betaalde) dienst naar klanten toe.quote:Op zondag 20 april 2008 18:07 schreef Mark_V het volgende:
Hoe kom je bij die cursusavond? Via Kaldi oid? Hoe bevalt je bricoletta trouwens, vooral in vergelijking met de Silvia. Pro's en cons van de Silvia/Bricoletta? Hoe werken de Synessobakjes met de Bric?
Dat is bij heel veel solenoids (Danfoss, EMCE) het geval. Je fietsenmaker heeft daar passende sleutels voor. Groen koperhoudend ontkalkingswater duidt op een lekkage (oxidatie) in het systeem. Je machine heeft dan echt een revisie nodig.quote:Hij zit rechts van de grouphead, waar de solenoid valve eraan zit. De pakking zal wel verteerd zijn, maar ook in de flens ontbreken 2 schroeven (torx). Het irritante is alleen dat je er niet bijkan om nieuwe schroeven erbij te zetten, want je moet eerst die terugslagklep eraf schroeven, en daar heb je weer een steeksleutel maar 26 oid voor nodig, en dan ook nog eens eentje van maar 5 mm breed. Slecht stukje engineering als je mij vraagt....
Wat lekt er dan? En wat moet er dan "gereviseerd" worden? Ik wil hem best een keer helemaal uit elkaar halen, maar dan moet ik wel weten wat er gefixt moet wordenquote:Op maandag 21 april 2008 00:09 schreef oxxo het volgende:
[..]
Dat is bij heel veel solenoids (Danfoss, EMCE) het geval. Je fietsenmaker heeft daar passende sleutels voor. Groen koperhoudend ontkalkingswater duidt op een lekkage (oxidatie) in het systeem. Je machine heeft dan echt een revisie nodig.
Nope, ze hebben daar alleen maar de standaard tip, die ik zelf ook al heb. Dit is zo'n beetje de slechtste ter wereldquote:Op maandag 21 april 2008 21:47 schreef marmhz het volgende:
Mijn Bricoletta is ook geen geweldige stomer. Ik heb standaard een 4 gaats tip en heb er ook al een tweegaats op gehad, maar echt latte art schuim is moeilijk. Ik vind de stoomkracht ook tegenvallen. De boilerdruk staat nu op 1.2 i.p.v. 1.0 maar dat helpt nog niet veel. Daar komt bij dat mijn stoompijp vast zit, er zit geen kogelgewricht op zoals de meeste machines wel hebben.
Hadden ze bij ESW geen andere tip voor je Mark?
is goed hoor, daar zit ik hier voorquote:Op dinsdag 22 april 2008 12:58 schreef obiwannabee het volgende:
Ah Muck, bedankt
Bij espressoxxl of pasmarose hebben ze ze.quote:Op woensdag 23 april 2008 00:47 schreef obiwannabee het volgende:
Weet iemand trouwens waar je n naked portafilter krijgt of ùberhaupt een extrafilterhouder voor een brasilia.
mzzl
Sorry voor de late reactie, drama met mijn laptop.quote:Op zondag 20 april 2008 17:29 schreef Mark_V het volgende:
[..]
Welke set heb je gekocht? De duurste all-in-one set van 189 dollar of alles los? En waarom heb je voor Auber gekozen? Hoe ziet die manual eruit? Als hij niet te dik is, kan je hem dan scannen en mailen? Ik ben wel geinteresseerd hoe zo'n ding wordt ingebouwd.
Ik wil dat PID-en nog steeds een keer met mijn Silvia gaan doen, zodat het een klein topmachientje voor onderweg wordt oid. (naja eigenlijk gewoon omdat het leuk is om te doen).
Ik heb alleen een erg oude Silvia, met goedkope portafilter, lichte boiler etc. Dus dan lijkt het me ook weer minder de moeite. Maar hij is zo lekker klein en zo snel opgewarmd he....
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |