Illy maakt een goed product alleen het komt hier in NL aan als het al-lang niet vers meer is. Ook de bonen niet. En het is natuurlijk achterlijk duur, hoeveel kost een kilo (dus vier blikken)? ¤22,- ofzo? Dat is echt absurd in vergelijking met de concurrentie.quote:Op woensdag 5 maart 2008 11:52 schreef Sleutelvader het volgende:
[..]
Oeps, ik was niet duidelijk genoeg. Illy verkoopt vast goede espresso maling, ik bedoelde dat je geen Illy espresso maling (blik) bij de AH moet kopen. Ik drink nog liever Aldi oploskoffie dan dat. Illy heeft nog veel meer producten waaronder vast een aantal goede.
Ja inderdaag volgens mij is het die ECM ( als je binnekomt rechterzijde van de opstelling, gelijk de eerste linksquote:Op woensdag 5 maart 2008 15:50 schreef W1ZZ het volgende:
[..]
Welke bedoel je? De ECM Manufacture? Hah dat zou ik ook wel willen... Korting kan trouwens meestal wel geregeld worden maar dan als je een totaalpakket koopt, dus als je bijvoorbeeld een Silvia (589) plus aanverwanten koopt en de prijs komt uit op 769 dan zal er 700 van gemaakt worden ofzo. Maar niet zo op een machine los want de marges vallen best wel tegen op die semi-automaten, marges op volautomaten liggen hoger bij mijn weten.
Bij supermarkt kost 1 kg illy precies 25 euro en in sommige speciaalzaken/sites zelfs 28 euro. De koffie bij AH is meestal tussen de 6 tot 9 maand oud. Houdbaarheid (opgave illy zelf) is 36 maanden. Het kan beter -3 tot 4 maanden is best mogelijk voor de kleiner afzetkanalen. De hardcase verpakking van illy is de beste verpakking voor koffie, maar echt vers is altijd beter.quote:hoeveel kost een kilo (dus vier blikken)? ¤22,- ofzo? Dat is echt absurd in vergelijking met de concurrentie.
Weet je ook zo ongeveer wat die etching setje kost die bij jullie in de winkel ligt? ( 3 delig )quote:
Het is te hoog voor een redelijk goed produkt waarmee het niet makkelijk werken is. Als illy ooit weer zou terugkeren, in tri-ply ventielzakken, naar ca. 15 tot 16 euro/kg dan zitten ze echt wel goed.quote:¤25/kilo is een achterlijke prijs voor een inferieur product.
We zitten hier echter wel in een thuisbaristatopic, niet in het topic voor koffiedetaillisten. Mijns inziens is op dit moment de enige afdeling van Illy die respect verdient de marketingafdeling die een image van hoge kwaliteit rondom een matig product heeft weten te creëren.quote:Op vrijdag 7 maart 2008 22:36 schreef oxxo het volgende:
Het vak eist dat jij moet kiezen wat jouw klanten willen, niet andersom.
Maakt niet uit!!quote:Op vrijdag 7 maart 2008 23:59 schreef W1ZZ het volgende:
@Mark: ik heb vandaag wel gewerkt maar ben 't vergeten te vragen, soz!
Gelukkig maarquote:Op zaterdag 8 maart 2008 13:19 schreef W1ZZ het volgende:
Ik ben nu in rdam bij m'n ouders maar ik heb gisterochtend een cappuccino bij jullie gedronken. Zeker prima, veel beter dan gemiddeld hoewel ik - als medebarista en beroepszeikerd - wel de melk wat te lang gestoomd vond. Maar zeker het herhalen waard.
Oh joh, iedereen maakt de melk weleens wat te warm, hij was nog steeds heel goed drinkbaar, hoor!quote:Op zaterdag 8 maart 2008 23:04 schreef Mark_Boelen het volgende:
[..]
Gelukkig maar
Maar kom gerust is langs als ik werk, dan doen we ff een bakkie als ik tijd heb.\
De melk zou inderdaad wat te lang gestoomd kunnen zijn, wij gebruiken hiervoor geen thermometers, maar voelen dit aan de kan.
Dat is mazzel hebben. Ook de molen: prima koop. Even stenen opborstelen, klaar.quote:Dit heb ik gekocht als koffie liefhebber
Ik heb er 5 ¤ voor betaald omdat ie geen doorloop had. Ja dan moet je je spullen maar schoonmaken.
Dat heb ik dus niet zelf bedacht want hoe weet ik dan hoe ik 7 gram koffie krijg? Ik denk dat het een kwestie van ervaring is maar nu nog ff niet. De jongen (het zal eens een keer een meid zijn) zei dat ik de timer nooit terug mocht draaien.quote:Op donderdag 20 maart 2008 12:25 schreef W1ZZ het volgende:
Tip met die molen (maar had je waarschijnlijk zelf al wel bedacht): gewoon bakje eruit halen en piston op de plaats van het bakje houden. Hoef je de koffie na malen niet meer vanuit het bakje in het piston over te doen.
Maar zelfs dan is dit nog beter dan de senseo meuk die ik iedere dag voorgeschoteld krijg als zijnde een lekker bakkie koffie. Maar dat dit geen top is wisten we allebei toen we het kochten. Ik zocht naar de doorlooptijd en dus maalgraad voor mijn gagia. en die heb ik stap voor stap, na een half pond bonen gevonden. Ben ik blij dat ik dat niet gedaan heb met bonen van ¤ 4,50 per 250 gram.quote:Op vrijdag 21 maart 2008 20:05 schreef espressionist het volgende:
Over de Lidl bonen , heb ik ook geprobeerd maar het leken me hele oude bonen, en verdacht goedkoop ! (maar ja Lidl...) inderdaad geen verse bakkie
Nee, natuurlijk niet maar een maatlepel komt aardig in de richting.quote:Op vrijdag 21 maart 2008 20:20 schreef W1ZZ het volgende:
Maar het bakje weegt toch niet automatisch 7gr voor je?
Bij blind filteren doe je een dicht filter in je piston met daarin reinigings middel. Als je daarmee 10 keer achter elkaar ongeveer 3-5 sec koffie zet reinigt dat de machine, om preciezer te zijn de koffie aanslag achter het zeefje waar je niet goed bij kan. Als je dit nalaat dan krijgt je machine een "oude" koffie smaak die enkel te verwijderen is door het zeefje te verwijderen en te reinigen of te vervangen. Schoon branden boven het fornuis kan ook...(rvs). Te vaak doen kan eigenlijk niet , maar minimaal 2 maal per week.quote:Op zaterdag 8 maart 2008 21:19 schreef Thorical het volgende:
Kan iemand me uitleggen wat blind filteren is?
Ik heb nu al voor de tweede keer een gaggia apparaat gekocht waarbij er koffie doorloop was.
Terwijl de verkoper mij vertelde dat die er wel was toen hij hem gebruikte. Wat doe ik fout?
Beide apparaten gaven wel water door het stoompijpje maar niet door de koffiedouche.
Dat klopt als een bus maar werkt goed bij machines met mechanische óf elektrische 3-weg klep. De gaggia Evo heeft deze klep niet (zoals het gros van de kleine machines) dus wordt het toch losschroeven.quote:Bij blind filteren doe je een dicht filter in je piston met daarin reinigings middel. Als je daarmee 10 keer achter elkaar ongeveer 3-5 sec koffie zet reinigt dat de machine, om preciezer te zijn de koffie aanslag achter het zeefje waar je niet goed bij kan.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |