abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_57175843
quote:
Op woensdag 5 maart 2008 11:52 schreef Sleutelvader het volgende:

[..]

Oeps, ik was niet duidelijk genoeg. Illy verkoopt vast goede espresso maling, ik bedoelde dat je geen Illy espresso maling (blik) bij de AH moet kopen. Ik drink nog liever Aldi oploskoffie dan dat. Illy heeft nog veel meer producten waaronder vast een aantal goede.
Illy maakt een goed product alleen het komt hier in NL aan als het al-lang niet vers meer is. Ook de bonen niet. En het is natuurlijk achterlijk duur, hoeveel kost een kilo (dus vier blikken)? ¤22,- ofzo? Dat is echt absurd in vergelijking met de concurrentie.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_57177900
quote:
Op woensdag 5 maart 2008 15:50 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

Welke bedoel je? De ECM Manufacture? Hah dat zou ik ook wel willen... Korting kan trouwens meestal wel geregeld worden maar dan als je een totaalpakket koopt, dus als je bijvoorbeeld een Silvia (589) plus aanverwanten koopt en de prijs komt uit op 769 dan zal er 700 van gemaakt worden ofzo. Maar niet zo op een machine los want de marges vallen best wel tegen op die semi-automaten, marges op volautomaten liggen hoger bij mijn weten.
Ja inderdaag volgens mij is het die ECM ( als je binnekomt rechterzijde van de opstelling, gelijk de eerste links 1700 euro vertelde je collega )
Een semi autotmaat is toch veel veel mooier en leuker dan een volautomaat
Ik moet eerst nog maar is ff sparen en dan is gaan kijken wat ik leuk vind staan in mijn nieuwe appartementje
Kreeg trouwens wel een lekker espresso van je collega aangeboden ( Vooral het glas was mooi )
pi_57188218
quote:
hoeveel kost een kilo (dus vier blikken)? ¤22,- ofzo? Dat is echt absurd in vergelijking met de concurrentie.
Bij supermarkt kost 1 kg illy precies 25 euro en in sommige speciaalzaken/sites zelfs 28 euro. De koffie bij AH is meestal tussen de 6 tot 9 maand oud. Houdbaarheid (opgave illy zelf) is 36 maanden. Het kan beter -3 tot 4 maanden is best mogelijk voor de kleiner afzetkanalen. De hardcase verpakking van illy is de beste verpakking voor koffie, maar echt vers is altijd beter.

De marketing-strategie en dure verpakking maken illy een prijzige koffie. Extreem duur? Op jaarbasis valt het mee. Maar kijk eens naar de peperdure merchandise eromheen: servies, half-gare espresso-toestellen etc.

Overigens kwam illy volgens de consumentenbond (12/2004) als beste uit de test. Liet heel wat ´exclusieve´ soorten achter zich, maar struikelde zowat over een ´budgetkoffie´. Maar aan het oordeel van de consumentenbond valt hier en daar nog wel wat op te merken.
pi_57193499
In een test van omroep Gelderland kwam Illy als tweede uit de bus, na Perla Excellent. Maar ik vraag me altijd af of ze steeds de machines en molens afstellen op de verschillende machines.
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_57208558
Perla ex staat bij mij ook op 1. Van onderaf gemeten dan.
Douwe Egberts op 3 is wel begrijpelijk als je Perla op 1 zet.
In deze topdrie kan ik illy niet plaatsen.
Ernesto zelf ook niet denk ik.
pi_57208898
Ik vind dat je wel erg positief doet over Illy, eerlijk gezegd. ¤25/kilo is een achterlijke prijs voor een inferieur product. Het product mag dan wel goed zijn op het moment dat het uit de roaster komt, maar je verkoopt ook geen bedorven melk. De enige plek waar je mijns inziens echt fatsoenlijke koffie van Illy kunt drinken is in de Italiaanse bar waar de koffie dermate veel sneller aan wordt geleverd dat 'ie nog wel vers is.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  vrijdag 7 maart 2008 @ 00:10:49 #157
115171 Mark_Boelen
mark_boelen
pi_57211782
quote:
Op dinsdag 4 maart 2008 23:56 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

Ahh mooi, daar werk ik als bijbaantje
Weet je ook zo ongeveer wat die etching setje kost die bij jullie in de winkel ligt? ( 3 delig )
pi_57213173
Wat vind je van Peeze dan oxxo?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_57232424
quote:
¤25/kilo is een achterlijke prijs voor een inferieur product.
Het is te hoog voor een redelijk goed produkt waarmee het niet makkelijk werken is. Als illy ooit weer zou terugkeren, in tri-ply ventielzakken, naar ca. 15 tot 16 euro/kg dan zitten ze echt wel goed.

De espresso-hausse van nu is niet los te zien van illy koffie, gelet op het pionierswerk van 20 jr geleden. Het is een belangrijke koffie die respect verdient. En naar mijn mening een aardig kwaliteitsproduct.

Vroeger kregen we de blikken bonen en servings geleverd ca. 1-2 maand na branding. Hoe dat tegenwoordig gaat weet ik niet. Vandaar mijn opmerking dat via de kleinschalige verkoop soms versere illy-koffie verkrijgbaar is. Tenzij de detaillist zich laat gekmaken door grootschalige inkoopkorting en voor een halfjaar tegelijk inkoopt.

Als zelfbrander is het natuurlijk makkelijk praten. De koffie smaakt bijna altijd heel goed, de crema lukt altijd fantastisch. De prijs van de groene bonen is vaak evenredig aan de kwaliteit. Maar de praktijk is dat 99,8% gebrande koffie koopt. En meer dan 3/4 koopt nog altijd gemalen koffie/senseopads. Het vak eist dat jij moet kiezen wat jouw klanten willen, niet andersom.

[ Bericht 6% gewijzigd door oxxo op 07-03-2008 23:16:20 ]
pi_57233130
@tim, peeze

Peeze richt zich vnl. op de Horecamarkt. De situatie enkele jaren geleden was dat in de prijs van de koffie bijvoorbeeld de baristatraining en het serviesgoed was opgenomen, zaken waar een particulier niets aan heeft. Er zijn veel merken die dit hebben, maar er zijn ook merken die dit loskoppelen. Die een Consumentenlijn en een Horecalijn hebben. Of zelfs een Horeca-lijn, speciaalzaken-lijn en supermarkt-lijn.

Mijn ervaring met Peeze is dus niet recent, behalve in de horeca, en die is wisselend. Af en toe heb ik een klusje als barista bij klanten van ons. In mei moet ik 2x opdraven als barista in een Grand cafe met Peeze koffie. We zullen zien, misschien komt er iets moois uit.
pi_57234325
quote:
Op vrijdag 7 maart 2008 22:36 schreef oxxo het volgende:
Het vak eist dat jij moet kiezen wat jouw klanten willen, niet andersom.
We zitten hier echter wel in een thuisbaristatopic, niet in het topic voor koffiedetaillisten. Mijns inziens is op dit moment de enige afdeling van Illy die respect verdient de marketingafdeling die een image van hoge kwaliteit rondom een matig product heeft weten te creëren.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_57234561
@Mark: ik heb vandaag wel gewerkt maar ben 't vergeten te vragen, soz!
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_57236425
@oxxo: je moet natuurlijk de beste ervaring als maatstaf nemen, bij de slechte ervaringen wordt het product vernaggeld
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_57238721
@tim
Da´s helder. Daarom ventileer ik niet een mening op basis van ´n paar ervaringen, of van lang geleden. In mei kan ik uitgebreid Peeze testen. Dan probeer ik het uiterste uit de bonen te halen. Neem m´n prive-molen en misschien nog wat uitrusting mee.
Toonaangevende horecagelegenheden gebruiken Peeze. Da´s niet voor niks denk ik dan.
pi_57239772
quote:
Op vrijdag 7 maart 2008 23:59 schreef W1ZZ het volgende:
@Mark: ik heb vandaag wel gewerkt maar ben 't vergeten te vragen, soz!
Maakt niet uit!!
Ik heb men loon weer binnen dus kom binnenkort ff inkopen doen
Ik moet nu eerst weer werken en morgen ook
pi_57239851
Als je zin hebt komt je maar een lekker kopje koffie halen!!
pi_57241844
Ik ben nu in rdam bij m'n ouders maar ik heb gisterochtend een cappuccino bij jullie gedronken. Zeker prima, veel beter dan gemiddeld hoewel ik - als medebarista en beroepszeikerd - wel de melk wat te lang gestoomd vond. Maar zeker het herhalen waard.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  zaterdag 8 maart 2008 @ 21:19:50 #168
97745 Thorical
finding a way
pi_57251080
Kan iemand me uitleggen wat blind filteren is?
Ik heb nu al voor de tweede keer een gaggia apparaat gekocht waarbij er koffie doorloop was.
Terwijl de verkoper mij vertelde dat die er wel was toen hij hem gebruikte. Wat doe ik fout?
Beide apparaten gaven wel water door het stoompijpje maar niet door de koffiedouche.
pi_57253091
quote:
Op zaterdag 8 maart 2008 13:19 schreef W1ZZ het volgende:
Ik ben nu in rdam bij m'n ouders maar ik heb gisterochtend een cappuccino bij jullie gedronken. Zeker prima, veel beter dan gemiddeld hoewel ik - als medebarista en beroepszeikerd - wel de melk wat te lang gestoomd vond. Maar zeker het herhalen waard.
Gelukkig maar
Maar kom gerust is langs als ik werk, dan doen we ff een bakkie als ik tijd heb.\
De melk zou inderdaad wat te lang gestoomd kunnen zijn, wij gebruiken hiervoor geen thermometers, maar voelen dit aan de kan.
pi_57257996
quote:
Op zaterdag 8 maart 2008 23:04 schreef Mark_Boelen het volgende:

[..]

Gelukkig maar
Maar kom gerust is langs als ik werk, dan doen we ff een bakkie als ik tijd heb.\
De melk zou inderdaad wat te lang gestoomd kunnen zijn, wij gebruiken hiervoor geen thermometers, maar voelen dit aan de kan.
Oh joh, iedereen maakt de melk weleens wat te warm, hij was nog steeds heel goed drinkbaar, hoor!
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  zondag 9 maart 2008 @ 11:13:23 #171
115171 Mark_Boelen
mark_boelen
pi_57259023
Ik moet om 12 uur weer beginnen tot negen
Zou op men werk is even de machines die we gebruiken opschrijven en hier posten
pi_57266129
Je werkt elke zondag? Dan kom ik volgende week wel even langs om te kijken, denk ik!
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  zondag 9 maart 2008 @ 19:21:06 #173
115171 Mark_Boelen
mark_boelen
pi_57268236
W1zz, misschien is het makkelijk als je je msnmail ff pm oid?
  zondag 9 maart 2008 @ 21:19:44 #174
115171 Mark_Boelen
mark_boelen
pi_57270780
Ik werk per week gemiddeld 2 tot 3 diensten.
Aankomende week werk ik:
Vrijdag van 17.00 tot sluit
Zaterdag van 12.00 tot 21.00
Zondag van 10.00 tot 17.00

Vrijdag is niet echt een handige dag want die avond hebben wij altijd 2 grote groepen uit het bedrijfsleven die bij ons komen borrelen.
pi_57280740
Hier in Groningen kwam vanmorgen zelfs een koffiesubstantie uit de kraan
pi_57282219
Dat geloof ik graag, de uni heeft zelfs de poorten van veel gebouwen gesloten vandaag.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_57284306
En daar woon ik zowat naast
pi_57285063
De Kaldi zit toch vlakbij de mediamarkt? Misschien toch maar eens afwisselen en daar eens de koffie soorten proberen.
pi_57286610
Jups als je vanaf de aweg naar de mediamarkt loopt aan de rechtkant 50 meter voor de mediamarkt.
Kan niet missen!!
pi_57366604
Heeft iemand DE Black al geprobeerd? De website http://www.theworldofblack.nl/ ziet er wel erg gaaf uit, maar of de kofie echt superieure arabica koffie is.....
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_57368053
Hij is gratis met de aangekoppelde actie, dus het proberen waard lijkt mij
pi_57392197
En over een uurtje gaan we er weer voor!!
Dus ben je in groningen vandaag mensen
pi_57392923
Ik moet ook al over een uur werken... concurrent!
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  zondag 16 maart 2008 @ 01:19:31 #184
115171 Mark_Boelen
mark_boelen
pi_57406532
Ik ga nu maar is even slapen, over een kleine 9 uur weer koffie zetten
Mijn eerste zondag morgen, lijkt me wel een relaxe dag om te werken in het feithhuis
  zondag 16 maart 2008 @ 20:25:54 #185
115171 Mark_Boelen
mark_boelen
pi_57419295
Was je nog geweest Wizz?
  woensdag 19 maart 2008 @ 19:18:49 #186
97745 Thorical
finding a way
pi_57482531
Dit heb ik gekocht als koffie liefhebber
Ik heb er 5 ¤ voor betaald omdat ie geen doorloop had. Ja dan moet je je spullen maar schoonmaken.
En daarom heb ik ook maar een gekocht voor 10 x zoveel.
Ik ben nu aan het experimenteren met Lidl koffiebonen ook in de aanbieding Costa Rica terrassu en Peruaanse bonen.
En er komt al een aardig espreesootje uit na wat klooien met de maal stand.
pi_57484971
quote:
Dit heb ik gekocht als koffie liefhebber
Ik heb er 5 ¤ voor betaald omdat ie geen doorloop had. Ja dan moet je je spullen maar schoonmaken.
Dat is mazzel hebben. Ook de molen: prima koop. Even stenen opborstelen, klaar.
Nu nog goede (lees: verse) bonen. Da´s even zoeken.
pi_57497876
Tip met die molen (maar had je waarschijnlijk zelf al wel bedacht): gewoon bakje eruit halen en piston op de plaats van het bakje houden. Hoef je de koffie na malen niet meer vanuit het bakje in het piston over te doen.

@Mark: nee heb uiteindelijk de hele dag in de UB zitten studeren. Als ik langs was gekomen had ik dat wel even gemeld
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_57526641
Ik werk nu met een Pavoni Pub 1 gr. een profesionele machine, met bijbehorende molen. De pressostaat (druk moet inderdaad tussen de 1 en 1.2 een beetje afhankelijk van welke soort koffie je wilt zetten en welke maling je hebt afgesteld. Wat me verder ook opvalt is dat bij de oudere machines je er echt rekening mee moet houden om eerst een kopje water af te tappen voor het maken van een espresso, het water is nl. in de kop verdampt en de eerste 3 seconden komt er bijna alleen stoom uit en dan verbrand de koffie hopeloos!
pi_57526714
Da's ook het geval bij hedendaagse HX machines. De 'cooling flush' om te zorgen dat het oververhitte water afkoelt. Dat is overigens het gevolg van de constructie waarbij het water dat in de leiding zit die door de boiler loopt geleidelijk aan wordt verwarmd tot +/- de temperatuur in de boiler, die hoger dan 100C ligt.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_57526734
Over de Lidl bonen , heb ik ook geprobeerd maar het leken me hele oude bonen, en verdacht goedkoop ! (maar ja Lidl...) inderdaad geen verse bakkie
  vrijdag 21 maart 2008 @ 20:15:58 #192
97745 Thorical
finding a way
pi_57527030
quote:
Op donderdag 20 maart 2008 12:25 schreef W1ZZ het volgende:
Tip met die molen (maar had je waarschijnlijk zelf al wel bedacht): gewoon bakje eruit halen en piston op de plaats van het bakje houden. Hoef je de koffie na malen niet meer vanuit het bakje in het piston over te doen.
Dat heb ik dus niet zelf bedacht want hoe weet ik dan hoe ik 7 gram koffie krijg? Ik denk dat het een kwestie van ervaring is maar nu nog ff niet. De jongen (het zal eens een keer een meid zijn) zei dat ik de timer nooit terug mocht draaien.
pi_57527151
Maar het bakje weegt toch niet automatisch 7gr voor je?
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  vrijdag 21 maart 2008 @ 20:38:22 #194
97745 Thorical
finding a way
pi_57527620
quote:
Op vrijdag 21 maart 2008 20:05 schreef espressionist het volgende:
Over de Lidl bonen , heb ik ook geprobeerd maar het leken me hele oude bonen, en verdacht goedkoop ! (maar ja Lidl...) inderdaad geen verse bakkie
Maar zelfs dan is dit nog beter dan de senseo meuk die ik iedere dag voorgeschoteld krijg als zijnde een lekker bakkie koffie. Maar dat dit geen top is wisten we allebei toen we het kochten. Ik zocht naar de doorlooptijd en dus maalgraad voor mijn gagia. en die heb ik stap voor stap, na een half pond bonen gevonden. Ben ik blij dat ik dat niet gedaan heb met bonen van ¤ 4,50 per 250 gram.
  vrijdag 21 maart 2008 @ 20:40:26 #195
97745 Thorical
finding a way
pi_57527662
quote:
Op vrijdag 21 maart 2008 20:20 schreef W1ZZ het volgende:
Maar het bakje weegt toch niet automatisch 7gr voor je?
Nee, natuurlijk niet maar een maatlepel komt aardig in de richting.
pi_57527780
Dat is waar. Maar je krijgt gauw genoeg door hoeveel er op 't oog in je bakje moet.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_57529729
quote:
Op zaterdag 8 maart 2008 21:19 schreef Thorical het volgende:
Kan iemand me uitleggen wat blind filteren is?
Ik heb nu al voor de tweede keer een gaggia apparaat gekocht waarbij er koffie doorloop was.
Terwijl de verkoper mij vertelde dat die er wel was toen hij hem gebruikte. Wat doe ik fout?
Beide apparaten gaven wel water door het stoompijpje maar niet door de koffiedouche.
Bij blind filteren doe je een dicht filter in je piston met daarin reinigings middel. Als je daarmee 10 keer achter elkaar ongeveer 3-5 sec koffie zet reinigt dat de machine, om preciezer te zijn de koffie aanslag achter het zeefje waar je niet goed bij kan. Als je dit nalaat dan krijgt je machine een "oude" koffie smaak die enkel te verwijderen is door het zeefje te verwijderen en te reinigen of te vervangen. Schoon branden boven het fornuis kan ook...(rvs). Te vaak doen kan eigenlijk niet , maar minimaal 2 maal per week.
pi_57531724
Morgen vanaf 12 uur gaan we er weer voor in Groningen!
Zondag moet ik weer openen vanaf 10 uur!!
pi_57548915
quote:
Bij blind filteren doe je een dicht filter in je piston met daarin reinigings middel. Als je daarmee 10 keer achter elkaar ongeveer 3-5 sec koffie zet reinigt dat de machine, om preciezer te zijn de koffie aanslag achter het zeefje waar je niet goed bij kan.
Dat klopt als een bus maar werkt goed bij machines met mechanische óf elektrische 3-weg klep. De gaggia Evo heeft deze klep niet (zoals het gros van de kleine machines) dus wordt het toch losschroeven.
pi_57577313
Mijn Miss Silvia is nu definitief kapot, na lang geklooi met schakenschema's en een multimeter blijkt het toch de temperatuursensor te zijn (al klikt hij wel als hij op temperatuur is). Nu maar de PID van auberin inbouwen met nieuwe temp sensor en als het goed is gaat hij dan weer werken, beter dan ooit!

Overigens is Suyi van AuberInstruments een topkerel, heeft mij met de probleem analyse geholpen door het sturen van schakelschema's, duidelijke aanwijzingen en emailreacties binnen de minuut!

[ Bericht 24% gewijzigd door Underdoggy op 24-03-2008 13:37:50 ]
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')