Tis alleen zo jammer dat de vvd nog nooit heeft bewezen dat ze wél voor een oplossing kunnen zorgen.quote:Op vrijdag 11 januari 2008 12:51 schreef Metro2005 het volgende:
[..]
Hij heeft zeker een punt.
Er is nu al aangegeven dat bijvoorbeeld schiphol geen (!) groei verwacht dit jaar door de extra tax
Er worden meer auto's geimporteerd uit het buitenland ivm de slurptax
Vanuit de rotterdamse haven wordt ook minder groei verwacht ivm de files
De economische groei wordt ook nog eens minder hoog ingeschat door de kredietcrisis in Amerika.
Nee, het gaat echt fantastisch, ik denk dat Rutte best wel eens gelijk kon gaan krijgen![]()
Dit kabinet is echt een ramp voor Nederland
Ik noem de aangekondigde verzwaringen dan ook niet licht en de economie draait redelijk goed maar om het nu booming te noemen.quote:Op vrijdag 11 januari 2008 12:50 schreef pberends het volgende:
[..]
[..]
Daar heb je gelijk in. Maar een paar relatief lichte lastenverzwaringen leiden niet tot een recessie. De economie van Nederland is voor veruit het grootste deel afhankelijk van handel met het buitenland. Bovendien is de economie op dit moment booming, terwijl er al lastenverzwaringen waren ingevoerd.
quote:! Ja, maar niet de olieprijs. Op korte termijn zal de benzineprijs dan inderdaad omlaag gaan, maar omdat daardoor de vraag naar benzine stijgt, zal dus de olieprijs stijgen. Accijns voorkomt dat de olieprijs nu niet op 200 dollar staat.
Je weet ook wel dat dit niet klopt, de stijgende woonlasten dragen bij aan inflatie.quote:Ik heb een leukere: de door de VVD geroemde hypotheekrenteaftrek zorgt juist voor inflatie. Nederlanders pompen elk jaar voor 50 miljard euro (NL BBP is 500 miljard) aan extra hyptheekschulden in het systeem. Dit leidt onherroepelijk tot een grote mate van geldcreatie en dus ook inflatie.
Nee jouw reactie's bewijzen mijn gelijkquote:Dit nieuwsbericht bewijst het tegendeel.
Nee dat niet maar wel erg trouw aan de overheid, dat kwam ook zijdelings ter sprake in de uitzendig gisteravond.quote:Op vrijdag 11 januari 2008 12:53 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Ow dat kan best, dat weet ik verder niet. Was de ANWB erg afhankelijk van de overheid?
quote:Op vrijdag 11 januari 2008 12:56 schreef Chewie het volgende:
[..]
Ik noem de aangekondigde verzwaringen dan ook niet licht en de economie draait redelijk goed maar om het nu booming te noemen.
[..]
[..]
Hier wil ik graag een onderbouwing van zien.
[..]
[..]
Je weet ook wel dat dit niet klopt, de stijgende woonlasten dragen bij aan inflatie.
[..]
[..]
Nee jouw reactie's bewijzen mijn gelijk
Europa heeft met name door accijnzen een wagenpark dat 40% efficienter is dan dat van de VS. Stel dat de Amerikaanse autos opeens 40% minder zouden verbruiken, de olieprijs zo binnen no time op 20 dollar staan. Heel simpel.quote:Hier wil ik graag een onderbouwing van zien.
De HRA zorgt juist voor sterk stijgende woonlasten. De huizen zijn mede door de HRA absurd hoog geworden. Bubble heet zoiets.quote:Je weet ook wel dat dit niet klopt, de stijgende woonlasten dragen bij aan inflatie.
Het eerste klopt, het laatste gedeelte is niet te onderbouwen.quote:Op vrijdag 11 januari 2008 12:58 schreef pberends het volgende:
Europa heeft met name door accijnzen een wagenpark dat 40% efficienter is dan dat van de VS. Stel dat de Amerikaanse autos opeens 40% minder zouden verbruiken, de olieprijs zo binnen no time op 20 dollar staan. Heel simpel.
Nee daar heeft de HRA maar een zeer beperkte invloed op, het is voornamelijk het tekort aan (starters)woningen wat de prijzen opdrijft. HRA zou zelfs in een gezonde huizenmarkt met voldoende aanbod geen effect hebben op de prijs.quote:De HRA zorgt juist voor sterk stijgende woonlasten. De huizen zijn mede door de HRA absurd hoog geworden. Bubble heet zoiets.
Nonsens. Ten eerste is Nederland een dermate kleine speler op de oliemarkt dat een stijging van de vraag alhier verwaarloosbaar is op de globale oliemarkt; ten tweede zijn er betrekkelijk weinig reele alternatieven voor olie, het is een zgn. inelastisch goed: een verandering in de prijs heeft een relatief klein effect op de gevraagde hoeveelheid.quote:Op vrijdag 11 januari 2008 12:50 schreef pberends het volgende:! Ja, maar niet de olieprijs. Op korte termijn zal de benzineprijs dan inderdaad omlaag gaan, maar omdat daardoor de vraag naar benzine stijgt, zal dus de olieprijs stijgen. Accijns voorkomt dat de olieprijs nu niet op 200 dollar staat.
Dat is inderdaad geen ideale regeling, alhoewel het gewoon een indirecte lastenverlichting is. Uit rechtvaardigheidsgronden zou ik desalniettemin dit wel hervormd willen zien.quote:Ik heb een leukere: de door de VVD geroemde hypotheekrenteaftrek zorgt juist voor inflatie. Nederlanders pompen elk jaar voor 50 miljard euro (NL BBP is 500 miljard) aan extra hyptheekschulden in het systeem. Dit leidt onherroepelijk tot een grote mate van geldcreatie en dus ook inflatie.
Idd, daarbij komt ook nog eens dat dit kabinet het voor elkaar krijgt om de koopkracht te laten dalen terwijl de economie groeit iets wat ook zeker een impact zal hebben op de economie en het consumentenvertrouwenquote:Op vrijdag 11 januari 2008 12:51 schreef Metro2005 het volgende:
[..]
Hij heeft zeker een punt.
Er is nu al aangegeven dat bijvoorbeeld schiphol geen (!) groei verwacht dit jaar door de extra tax
Er worden meer auto's geimporteerd uit het buitenland ivm de slurptax
Vanuit de rotterdamse haven wordt ook minder groei verwacht ivm de files
De economische groei wordt ook nog eens minder hoog ingeschat door de kredietcrisis in Amerika.
Nee, het gaat echt fantastisch, ik denk dat Rutte best wel eens gelijk kon gaan krijgen![]()
Dit kabinet is echt een ramp voor Nederland
Dit is inderdaad wel een valide argument, alhoewel je niet op de muziek moet vooruitlopen. Pas als er ook echte goede en lonende alternatieven zijn, kun je op een dergelijke regeling overgaan. In die zin is de huidige differentiatie in de wegenbelasting die het kabinet van plan is, geen slecht idee. Maar dan geldt nog steeds dat Nederland een weinig significant effect op de oliemarkt heeft.quote:Op vrijdag 11 januari 2008 12:58 schreef pberends het volgende:
Europa heeft met name door accijnzen een wagenpark dat 40% efficienter is dan dat van de VS. Stel dat de Amerikaanse autos opeens 40% minder zouden verbruiken, de olieprijs zo binnen no time op 20 dollar staan. Heel simpel.
quote:Op vrijdag 11 januari 2008 13:01 schreef Chewie het volgende:
[..]
Het eerste klopt, het laatste gedeelte is niet te onderbouwen.
[..]
[..]
Nee daar heeft de HRA maar een zeer beperkte invloed op, het is voornamelijk het tekort aan (starters)woningen wat de prijzen opdrijft. HRA zou zelfs in een gezonde huizenmarkt met voldoende aanbod geen effect hebben op de prijs.
Bullshit. De vraag naar olie is ongeveer 85 miljoen vaten per dag. Het aanbod is 0,5 miljoen lager. Daarom is de prijs 100 dollar. Als er slechts 1 miljoen minder geconsumeerd werd stond de olieprijs gewoon op 20/30 dollar.quote:het laatste gedeelte is niet te onderbouwen.
Ja, tuurlijk heeft Nederland niet een gigantische invloed. Maar zonder onze accijnzen zou de olieprijs simpelweg hoger zijn omdat er nooit een stimulans is geweest om zuinig met de altijd goedkope energie om te gaan.quote:Op vrijdag 11 januari 2008 13:04 schreef Reya het volgende:
[..]
Dit is inderdaad wel een valide argument, alhoewel je niet op de muziek moet vooruitlopen. Pas als er ook echte goede en lonende alternatieven zijn, kun je op een dergelijke regeling overgaan. In die zin is de huidige differentiatie in de wegenbelasting die het kabinet van plan is, geen slecht idee. Maar dan geldt nog steeds dat Nederland een weinig significant effect op de oliemarkt heeft.
Hebben ze de afgelopen 30 jaar uit hun neus zitten vreten?quote:Op vrijdag 11 januari 2008 13:00 schreef pberends het volgende:
Wow, nu ga ik echt lid worden van de VVD. Omdat zij een oplossing SCHIJNEN te hebben voor ingeslagen bushokjes.
quote:Kabinet-Lubbers I: (4 november 1982 - 14 juli 1986)
drs. Gijs van Aardenne, viceminister-president, minister van Economische Zaken
mr. Frits Korthals Altes, minister van Justitie
dr. Rudolf de Korte, minister van Binnenlandse Zaken (vanaf 11 maart 1986)
mr. Koos Rietkerk, minister van Binnenlandse Zaken (tot zijn overlijden op 20 februari 1986)
mevr. drs. Neelie Smit-Kroes, minister van Verkeer en Waterstaat
mevr. drs. Eegje Schoo, minister van Ontwikkelingssamenwerking
dr. Wim van Eekelen, staatssecretaris van Buitenlandse Zaken
drs. Leendert Ginjaar, staatssecretaris van Onderwijs en Wetenschappen
mr. Henk Koning, staatssecretaris van Financiën
drs. Willem Hoekzema, staatssecretaris van Defensie
drs. Jaap Scherpenhuizen, staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat
mr. drs. Frits Bolkestein, staatssecretaris van Economische Zaken
Ad Ploeg, staatssecretaris van Landbouw en Visserij
mevr. mr. Annelien Kappeyne van de Coppello, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Kabinet-Lubbers II (14 juli 1986 tot 7 november 1989)
dr. Rudolf de Korte viceminister-president en minister van Economische Zaken
mr. Frits Korthals Altes, minister van Justitie
dr. Wim van Eekelen, minister van Defensie (afgetreden 6 september 1988)
mr. drs. Frits Bolkestein, minister van Defensie (vanaf 24 september 1988)
drs. Ed Nijpels, minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
mw. drs. Neelie Smit-Kroes, minister van Verkeer en Waterstaat
mw. mr. Virginie Korte-van Hemel, staatssecretaris van Justitie
mw. drs. Nelly Jeanne Ginjaar-Maas, staatssecretaris van Onderwijs en Wetenschappen
mr. Henk Koning, staatssecretaris van Financiën
Albert-Jan Evenhuis, staatssecretaris van Economische Zaken afgetreden 29 juni 1989
drs. Dick Dees, staatssecretaris van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur,
Kabinet-Kok I: (22 augustus 1994 - 3 augustus 1998)
Hans Dijkstal, viceminister-president, minister van Binnenlanse Zaken
Jozias van Aartsen, minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
mevr. Annemarie Jorritsma-Lebbink, minister van Verkeer en Waterstaat
dr. ir. Joris Voorhoeve, minister van Defensie
prof. drs. Gerrit Zalm, minister van Financiën
drs. Jan Gmelich Meijling, staatssecretaris van Defensie
Robin Linschoten, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (tot 29 juni 1996)
mr. Frank de Grave, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (vanaf 4 juli 1996)
mr. Michiel Patijn, staatssecretaris van Buitenlandse Zaken
mevr. Erica Terpstra, staatssecretaris van Welzijn, Volksgezondheid en Sport
Kabinet-Kok II: (3 augustus 1998 - 22 juli 2002)
mevr. Annemarie Jorritsma-Lebbink, viceminister-president, minister van Economische zaken
Jozias van Aartsen, ministerie van Buitenlandse Zaken
mr. Frank de Grave, minister van Defensie
drs. Loek Hermans, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
mr. Henk Korthals, minister van Justitie
drs. Gerrit Zalm, minister van Financiën
Henk van Hoof, staatssecretaris van Defensie
Hans Hoogervorst, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Johan Remkes, staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
drs. Gijs de Vries, staatssecretaris van Binnenlandse Zaken
mevr. drs. Monique de Vries, staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat
kabinet-Balkenende I: (22 juli 2002 - 16 oktober 2002)
Johan Remkes, viceminister-president, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Hans Hoogervorst, minister van Financiën
mr. Benk Korthals, minister van Defensie (tot december 2002)
Henk Kamp, minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, minister van Defensie (vanaf december 2002)
mr. drs. Atzo Nicolaï, staatssecretaris van Buitenlandse Zaken
drs. Annette Nijs, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
drs. Mark Rutte, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
mr. Benk Korthals, staatssecretaris van Defensie
kabinet-Balkenende II: (27 mei 2003 - 30 juni 2006)
Gerrit Zalm, Viceminister-president, minister van Financiën, minister van Economische zaken (3 juli 2006 - 7 juli 2006)
Johan Remkes, minister van Binnenlandse Zaken
Hans Hoogervorst, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Henk Kamp, minister van Defensie
Sybilla Dekker, minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu
Rita Verdonk, minister van Vreemdelingenzaken en Integratie
Atzo Nicolaï, staatssecretaris van Buitenlandse Zaken
Henk van Hoof, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Drs. Annette Nijs, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (tot 9 juni 2004)
Drs. Mark Rutte, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (van 17 juni 2004 tot 27 juni 2006), staatssecretaris van Onderwijs Sociale Zaken en Werkgelegenheid (27 mei 2003 - 17 juni 2004)
Drs. Melanie Schultz van Haegen-Maas Geesteranus, staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat
kabinet-Balkenende III: (7 juli 2006 - 22 november 2006)
Gerrit Zalm, Viceminister-president, minister van Financiën
Johan Remkes, minister van Binnenlandse Zaken
Hans Hoogervorst, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Henk Kamp, minister van Defensie
Sybilla Dekker, minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu
Rita Verdonk, minister van Vreemdelingenzaken en Integratie
Atzo Nicolaï, minister van Bestuurlijke vernieuwing en Koninkrijksrelaties
Henk van Hoof, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Mr.Drs. Bruno Bruins, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Drs. Melanie Schultz van Haegen-Maas Geesteranus, staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat
quote:Op vrijdag 11 januari 2008 13:01 schreef Reya het volgende:
[..]
Nonsens. Ten eerste is Nederland een dermate kleine speler op de oliemarkt dat een stijging van de vraag alhier verwaarloosbaar is op de globale oliemarkt; ten tweede zijn er betrekkelijk weinig reele alternatieven voor olie, het is een zgn. inelastisch goed: een verandering in de prijs heeft een relatief klein effect op de gevraagde hoeveelheid.
[..]
Dat is inderdaad geen ideale regeling, alhoewel het gewoon een indirecte lastenverlichting is. Uit rechtvaardigheidsgronden zou ik desalniettemin dit wel hervormd willen zien.
De HRA is als gevolg van veel hogere huizenprijzen een ordinaire immorele verzwaring van woonlasten. De belastingbetaler betaald de HRA immers!quote:alhoewel het gewoon een indirecte lastenverlichting is.
Dan besluit de OPEC wel weer om minder op te pompen. Kunstmatig gecreeerde schaarstequote:Op vrijdag 11 januari 2008 13:04 schreef pberends het volgende:
[..]
[..]
Bullshit. De vraag naar olie is ongeveer 85 miljoen vaten per dag. Het aanbod is 0,5 miljoen lager. Daarom is de prijs 100 dollar. Als er slechts 1 miljoen minder geconsumeerd werd stond de olieprijs gewoon op 20/30 dollar.
In Duitsland is er ook veel meer ruimte om woningen te bouwen; dat maakt dat er daar - enkele dichtbevolkte gebieden uitgezonderd - vrijwel nooit problemen mbt woningnood zijn. In Belgie is men lang heel kwistig geweest met het verstrekken van bouwvergunningen, met eenzelfde effect tot gevolg. Ja, de hypotheekrenteaftrek neemt enigszins de contouren van een pyramidespel aan, en is daarom ook in mijn ogen ongewenst, maar markten blijven een kwestie van vraag en aanbod, en daar heeft de hypotheekrenteaftrek verder niet zo gek veel mee van te doen.quote:Haha, zeer beperkt. De huizenprijzen in Nederland zijn 1 grote zeepbel. Kijk maar over de grens in Duitsland en België. De HRA is een krank systeem dat, wanneer er een tekort op de huizenmarkt is, de prijzen gigantisch opdrijft. Het is gewoon immoreel.
Maar er wordt niet minder geconsumeerd door accijnzen, elke accinsverhoging die we de laatste jaren hebben gehad bewijzen dit.quote:Op vrijdag 11 januari 2008 13:04 schreef pberends het volgende:
[..]
[..]
Bullshit. De vraag naar olie is ongeveer 85 miljoen vaten per dag. Het aanbod is 0,5 miljoen lager. Daarom is de prijs 100 dollar. Als er slechts 1 miljoen minder geconsumeerd werd stond de olieprijs gewoon op 20/30 dollar.
quote:Haha, zeer beperkt. De huizenprijzen in Nederland zijn 1 grote zeepbel. Kijk maar over de grens in Duitsland en België. De HRA is een krank systeem dat, wanneer er een tekort op de huizenmarkt is, de prijzen gigantisch opdrijft. Het is gewoon immoreel.
Ja, maar krijgt die ook weer terug; het is puur een herverdelingskwestie. De hypotheekrenteaftrek heeft verder niet zoveel met de werking van de woningmarkt te maken; dat is, zoals ik al zei, vooral een kwestie van vraag en aanbod.quote:Op vrijdag 11 januari 2008 13:07 schreef pberends het volgende:
[..]
[..]
De HRA is als gevolg van veel hogere huizenprijzen een ordinaire immorele verzwaring van woonlasten. De belastingbetaler betaald de HRA immers!
quote:Op vrijdag 11 januari 2008 13:07 schreef pberends het volgende:
. De belastingbetaler betaald de HRA immers!
en uiteindelijk betaald hij dus rente + overheidsmolen kortom hij is duurder uitquote:Op vrijdag 11 januari 2008 13:07 schreef pberends het volgende:
[..]
[..]
De HRA is als gevolg van veel hogere huizenprijzen een ordinaire immorele verzwaring van woonlasten. De belastingbetaler betaald de HRA immers!
Nou ja, het is binnen de Belastingdienst een uitgave op de begroting die wordt gedekt door middel van belastinginkomsten; in die zin betaalt de belastingbetaler de hypotheekrenteaftrek zelf, maar dat is zuiver financieel-technisch. Het is feitelijk gewoon een belastingkorting.quote:Op vrijdag 11 januari 2008 13:12 schreef Chewie het volgende:
[..]
Dit is pertinente nonsens, de HRA zijn geen kosten.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |