Inderdaad! Het is de natuur dat de populatie kleiner wordt als er schaarste is aan voedsel. Wij moeten ons daar niet mee bemoeien, dan is de honger met enkele jaren opgelost.quote:
Hans Teeuwen (?) zei al dat de mens in Afrika is begonnen. Daarna is een aantal mensen daar vertrokken, en heeft zich elders op de wereld gevestigd. Alleen nu opeens komen de Afrikaantjes "Hey wacht is effe, wij willen ook!"...quote:Op dinsdag 11 december 2007 09:57 schreef n00cL30n het volgende:
Het idee is dat in Afrika een van de eerste mensachtigen zijn gevestigd. Deze zijn alleen blijven hangen in oude gedachten en gewoonten. Stilstaan in evolutie staat gelijk aan niet meegroeien met je omgeving, ergo de kans van uitroeiing door natuurlijke selectie wordt in handen gewerkt.
quote:Op dinsdag 11 december 2007 11:08 schreef k_i_m het volgende:
Geschoond? Het hele topic naar de klote.
quote:Op maandag 10 december 2007 23:54 schreef MASD het volgende:
honger is er vanwege een reden. schijnbaar overbevolking of wonen in een gebied met schaarste aan voeding. beide kun je Darwin op toepassen.
daarnaast gewoon spam.
Eerst even iets rechtzetten: niet iedereen die honger heeft leeft in Afrika.quote:Op dinsdag 11 december 2007 09:57 schreef n00cL30n het volgende:
Het idee is dat in Afrika een van de eerste mensachtigen zijn gevestigd. Deze zijn alleen blijven hangen in oude gedachten en gewoonten. Stilstaan in evolutie staat gelijk aan niet meegroeien met je omgeving, ergo de kans van uitroeiing door natuurlijke selectie wordt in handen gewerkt.
Mensen die alleen maar egocentrisch kunnen denken..quote:Op dinsdag 11 december 2007 11:17 schreef Scorpie het volgende:
Owja, en mensen die hun geweten afkopen
Dit wordt tegengesproken door de Notestein Transition Hypothesis, die stelt dat economische groei juist zal leiden tot een kleinere bevolkingsgroei, doordat toegang tot voorbehoedsmiddelen toeneemt en de mate van afhankelijkheid van ouders van hun kinderen als voorziening voor de oude dag afneemt. Dit wordt ondersteund door cijfers in het Human Development Report over 2004, waaruit blijkt dat het aantal geboortes per vrouw in laag ontwikkelde landen 5,6 bedraagt, in gemiddeld ontwikkelde landen 2,4 en in hoog ontwikkelde landen slechts 1,8.quote:Op dinsdag 11 december 2007 10:04 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Inderdaad! Het is de natuur dat de populatie kleiner wordt als er schaarste is aan voedsel. Wij moeten ons daar niet mee bemoeien, dan is de honger met enkele jaren opgelost.
Had dat nog niet eens gezien.. Heb zojuist een vraag van gelijke strekking gesteld in [GC Feedback] Gezellig (inclusief de originele link)quote:
Jammer. Misschien levert dat andere topic nog wat op.quote:Op dinsdag 11 december 2007 18:27 schreef ZeroVince het volgende:
[..]
Had dat nog niet eens gezien.. Heb zojuist een vraag van gelijke strekking gesteld in [GC Feedback] Gezellig (inclusief de originele link)
Als de link niet mag, is het hart van het topic eruit en mag het hele topic wat mij betreft verwijderd worden.
(de discussie over armoede wil ik namelijk voeren in een apart topic dat ik in het kader van mijn afstudeer-scriptie over circa een maand wil openen)
Begrijpend lezen.. Iets wat niet aan jou is uitbesteed.quote:Op dinsdag 11 december 2007 18:15 schreef ZeroVince het volgende:
[..]
Eerst even iets rechtzetten: niet iedereen die honger heeft leeft in Afrika.
Mijn vraag voor jou: moet ik uit je post opmaken dat je van mening bent dat negers in general en Afrikanen specifiek evolutionair ondergeschikt zijn aan blanken?
Dus het is een eigenschap die inherent is aan het wonen in Afrika? Als jij morgen verhuist naar Afrika, geldt dat dan ook voor jou? Zo niet, heb je wel eens gehoord van indirecte discriminatie?quote:Op dinsdag 11 december 2007 20:57 schreef n00cL30n het volgende:
[..]
Begrijpend lezen.. Iets wat niet aan jou is uitbesteed.
Nee huilie... Ik heb het over Afrika in het algemeen! (Dus.. ongeacht ras, huidskleur... Damn.. wat triest dat iedereen dan toch weer gelijk richting discriminatie gaat denken)
Kijk dan ook eens op: https://www.cia.gov/libra(...)ook/fields/2075.htmlquote:Van indirecte discriminatie is sprake als bijvoorbeeld een bepaling of maatregel, die neutraal en voor iedereen gelijk lijkt te zijn, toch mensen van een bepaald ras of etnische afstamming, godsdienst of overtuiging, handicap, sekse, leeftijd of seksuele voorkeur benadeelt.
http://www.discriminatie.nl/?groep=-&id=43
quote:Op dinsdag 11 december 2007 21:33 schreef ZeroVince het volgende:
[..]
Dus het is een eigenschap die inherent is aan het wonen in Afrika? Als jij morgen verhuist naar Afrika, geldt dat dan ook voor jou? Zo niet, heb je wel eens gehoord van indirecte discriminatie?
[..]
Kijk dan ook eens op: https://www.cia.gov/libra(...)ook/fields/2075.html
Wat mij betreft is je argument vergelijkbaar met de statement er geen sprake is van discriminatie,als mannen en vrouwen allebei geen recht hebben op zwangerschapverlof.
quote:Montserrat black, white
Ach gut.. Je moet gewoon weer je gelijk halen om je geweten te reinigen hè?quote:Op dinsdag 11 december 2007 21:33 schreef ZeroVince het volgende:
[..]
Dus het is een eigenschap die inherent is aan het wonen in Afrika? Als jij morgen verhuist naar Afrika, geldt dat dan ook voor jou? Zo niet, heb je wel eens gehoord van indirecte discriminatie?
[..]
Kijk dan ook eens op: https://www.cia.gov/libra(...)ook/fields/2075.html
Wat mij betreft is je argument vergelijkbaar met de statement er geen sprake is van discriminatie,als mannen en vrouwen allebei geen recht hebben op zwangerschapverlof.
quote:Op maandag 10 december 2007 23:48 schreef ZeroVince het volgende:
Verstuur een moreel verantwoord kerstkaartje via de website van BCG (Boston Consulting Group) en doneer daarmee $1 aan het World Food Programme voor elke persoon die je kaartje leest!
Aangezien de fysieke kerstkaartjes er nooit meer van komen, heb ik in ieder geval mijn e-card op deze wijze verstuurd en toch zo nog iets van $50 euro gedoneerd aan het WFP (exclusief mensen die dat naar aanleiding van mijn happy-holidays-wensen of dit topic ook doen).
Hoe ver reikt jouw kerstgedachte?
quote:Op woensdag 12 december 2007 00:05 schreef Loedertje het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
![]()
.
[ afbeelding ]
Zoals je misschien uit de rest van het topic op had kunnen maken heb ik mijn bachelor-scriptie over armoede geschreven en ben ik van plan mijn master-scriptie aan hetzelfde onderwerp te besteden. Dat betekent dat ik het grootste gedeelte van volgend jaar (inclusief zomervakantie) bezig zal zijn met dit onderwerp.quote:Op dinsdag 11 december 2007 22:26 schreef n00cL30n het volgende:
[..]
Koop je zonden maar weer af, voel je maar weer goed door je kerstkaartje van 1 dollar. En vergeet het maar weer de rest van het jaar.
Owja.. Je bent zeker ook voor positieve discriminatie?
Gozert, zoals een heleboel mensen beweren heeft de holocaust niet bestaan.quote:Op woensdag 12 december 2007 01:18 schreef ZeroVince het volgende:
PS: ik ben zeer benieuwd naar het antwoord van iedereen die refereert aan Darwin (MASD, Armageddon, n00cL30n, RemcoDelft & Scorpie) op de vraag of de holocaust ook te verantwoorden is op grond van het recht-van-de-sterkste en de natuurlijke verloop van omstandigheden. Je voelt waarschijnlijk de schoen al wringen. Zo niet, zou ik graag horen waarom je denkt dat die vraag een ander antwoord op zou leveren.
Wat we wel niet teweeg brengen bij bachelors in opleiding he?quote:Op woensdag 12 december 2007 09:36 schreef k_i_m het volgende:
Van een kerstkaart naar de holocaust. Wat een mooi topic is dit toch.
Dat was mijn mening ook. Vandaar de spitse.quote:Op woensdag 12 december 2007 09:56 schreef buzzer het volgende:
Kunnen we deze discussie even bij het onderwerp houden.. Ik vind het niet zo'n heel prettige richting waar het nu heen gaat...
De holocaust heeft hier niets, maar dan ook helemaal niets mee van doen.
Voedsel pakketten zijn de bron van honger? Als dat zo zou zijn.. waarom waren die voedsel paketten dan nodig in the first place, want dan was er nog geen honger? De reden dat de boeren niet kunnen concurreren is volgens The Economist:quote:Op woensdag 12 december 2007 12:56 schreef Xith het volgende:
ZeroVince, 1. Voedsel pakketen zijn de bron van honger - lokale boeren kunnen niet concurreren tegen de (gratis) voedsel pakketten en gaan zo falliet en hnu boerderij komt te vervallen, als vervolgens de voedsel pakketen niet meer komen (de nederlandertjes hebben een andere zielige hype ontdekt, op een andere plek) dan zijn er geen lokale boeren meer om deze markt op te vangen.
2. De map die jij aan het begin laat zien heeft niets, neits met honger te maken - de meeste mortality in afrika komt uit het zuiden en oosten, vreemd genoeg zijn dit juist de plekken vol met regenwouden / vruchtbare grond. Men sterft niet aan honger in Rwanda - de mango bomen groeien daar alsof het nederlandse eikenbomen zijn - men sterft aan AIDS en MALARIA. Als er acties komen die hier iets tegen gaan doen (d.m.v. voorlichting, condooms, etc) dan zou dat WEL positief zijn.
Men sterft niet van de honger? Jaarlijks overlijden 18 miljoen mensen aan de gevolgen van armoede, waaronder 11 miljoen kinderen onder de leeftijdsgrens van vijf jaar.quote:“Rich countries cut their tariffs by less in the Uruguay Round that poor ones did. Since then, they have found new ways to close their markets, notably by imposing anti-dumping duties on imports they deem “unfairly cheap”. Rich countries are particularly protectionist in many of the sectors where developing countries are best able to compete, such as agriculture, textiles, and clothing. As a result … rich countries’ average tariffs on manufacturing imports from poor countries are four times higher than those on imports from other rich countries. The United Nations Conference of Trade and Development (UNCTAD) estimates that they could export $700 billion more a year by 2005 if rich countries did more to open their markets” .
Source: United Nations Development Programme. Human Development Report 1999, New York: Oxford University Press, 1999, p 3.quote:the additional cost of achieving and maintaining universal acces to basic education for all, basic health care for all, reproductive health care for all women, adequate food for all and safe water and sanitation for all is … less than 4% of the combined wealth of the 225 richest people in the world … the assets of the top three billionaires are more than the combined GNP of all least developed countries and their 600 million people
Oef...quote:
Anders regeer je even inhoudelijk op:quote:Op woensdag 12 december 2007 13:39 schreef n00cL30n het volgende:
[..]
Oef...
Kunnen we Al Gore er gelijk ook weer ff bijhalen?
Tja.. Ik wil wel inhoudelijk reageren...quote:Op woensdag 12 december 2007 13:42 schreef ZeroVince het volgende:
[..]
Anders regeer je even inhoudelijk op:
The additional cost of achieving and maintaining universal acces to basic education for all, basic health care for all, reproductive health care for all women, adequate food for all and safe water and sanitation for all is … less than 4% of the combined wealth of the 225 richest people in the world … the assets of the top three billionaires are more than the combined GNP of all least developed countries and their 600 million people.
Op een spelfout wijzen aanmerken als inhoudelijk reageren..quote:Op woensdag 12 december 2007 13:47 schreef n00cL30n het volgende:
[..]
Tja.. Ik wil wel inhoudelijk reageren...
Access wordt geschreven met tweemaal de letter 's'.
Alleen wilde ik niet zo kort door de bocht.
Om terug te komen op het stukje van je quote:"Ja, het is zo. EN dit is ook al lang en breed bemeten in de pers."
Dan blijft het dus nogsteeds een leuk iets, dat je dit op wil lossen met de eCard van $1,-
quote:Hoe kan deze verantwoordelijkheid in morele en juridische zin, in het beleid dat gevoerd wordt, tot uiting worden gebracht teneinde bij te dragen aan een oplossing voor de wereldarmoede? Naast de voor de hand liggende mogelijkheid om meer ontwikkelingshulp toegespitst op de armsten te verstrekken, verdient het aanbeveling om kritisch te reflecteren op het systeem van internationale leningen en internationale verkoop van grondstoffen.
Een mogelijkheid om de privileges om internationaal leningen aan te gaan voor autoritaire en corrupte regimes aan te pakken, wordt door Pogge geschetst: “a constitutional amendment requiring that debts incurred by future unconstitutional goverments must not be serviced at public expense” . Doordat het daarmee onwaarschijnlijk wordt dat het geleende geld terug betaald zal worden, zal dit tot gevolg hebben dat de bereidheid om dergelijke regimes geld te lenen daarmee snel terug zal lopen. Deze schuld drukt vervolgens niet nog vele jaren na het verdwijnen van het regime op de schouders van de bevolking. Beoordeling van het al dan niet constitutioneel aan de macht gekomen zijn van een bepaald regime in het licht van het al dan niet verstrekken van leningen, zou kunnen worden toevertrouwd aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties of een daarvoor ingestelde commissie.
Hiermee wordt het geld dat beschikbaar is voor een corrupt en autoritair regime beperkt en daarmee ook de beloning die in het verschiet ligt bij een geslaagde coup. Naar verwachting zal dit een positief effect hebben op hoe vaak couppogingen plaats vinden. Door tevens de omvang van de verkoop van conventionele wapens aan de minst ontwikkelde landen drastisch te beperken, wordt het daarnaast in geval van een geslaagde coup ook moeilijker om de macht met behulp van geweld te behouden.
Pogge stelt ook een amendement voor met betrekking tot de verkoop van grondstoffen: “in which our country declares that only it’s constitutionally democratic governments may effect legally valid transfers of ownership rights in public property and forbids any of its governments to recognize ownership rights in property acquired from a preceding government that lacked such constitutional legitimacy” . De slagingskans van een dergelijk amendement ligt lager dan voor het amendement dat betrekking heeft op internationale leningen. Hoewel een democratisch regime dat een autoritair bewind opvolgt, in zo’n geval met recht kan claimen dat de grondstoffen naar (nationaal recht) niet rechtsgeldig zijn verkocht, valt er in de praktijk weinig meer aan te doen. Kenmerkend voor grondstoffen is namelijk juist dat deze tegen die tijd verwerkt zullen zijn in nieuwe producten. Een schadevergoeding behoort in een dergelijk geval wel tot de mogelijkheden (mits de erkenning ervan internationaal gesteund wordt), maar dit leidt weer tot het probleem naar de vraag naar de opeisbaarheid van zo’n schadeclaim. Om dergelijke situaties te voorkomen en kans op opeisbaarheid van een schadeclaim te vergroten, zou door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties of een daarvoor ingestelde commissie beoordeeld kunnen worden of een regime onconstitutioneel aan de macht is gekomen, en er derhalve geen grondstoffen van zouden moeten worden gekocht. Toegegeven moet worden dat de haalbaarheid van dit voorstel klein is, gelet op het peil van de huidige olieprijs en omdat brede internationale steun waarschijnlijk niet zal worden gevonden.
Een andere mogelijkheid om de verkoop van grondstoffen eerlijker te maken tegenover de bevolking van de ontwikkelingslanden is door een invoering van bijvoorbeeld de Tobin Tax of de Global Resources Dividend (GRD). Beide systemen hebben gemeen dat ze in essentie neerkomen op een heffing die betaald moet worden bij de koop van natuurlijke grondstoffen. De opbrengsten van de heffing komen ten goede aan de armsten op deze wereld. Het idee steunt op Locke’s vaststelling dat iedereen in de originele natuurstaat gelijke aanspraak kan maken op natuurlijke grondstoffen, waarbij een ieder gehouden is genoeg over te laten voor een ander (Lockean proviso) . Oftewel, de armsten in de wereld krijgen door middel van de heffing terug waar ze recht op hebben.
De ontwikkelingslanden lopen zoals al eerder aannemelijk werd gemaakt zeer grote bedragen mis als gevolg van protectionisme van de rijkere landen. Het betreft dan vooral invoerrechten, kwantitatieve invoerbeperkingen en subsidies. Hoewel in de afgelopen vijftig jaar de tarifaire belemmeringen (invoerrechten) zijn verminderd, is het aantal non-tarifaire belemmeringen sterk toegenomen . Het meeste bekende voorbeeld is dat van de Europese koeien die dagelijks bijna drie dollar gesubsidieerd worden, terwijl 2,8 miljard mensen van minder dan 2 dollar per dag en 1,1 miljard mensen zelfs van minder dan 1 dollar per dag moeten leven. Het drastisch verminderen of afschaffen van dergelijke non-tarifaire belemmeringen kan de situatie van de situatie van de ontwikkelingslanden sterk verbeteren.
Nogsteeds is begrijpend lezen niet een van je sterkste kanten he?quote:Op woensdag 12 december 2007 17:37 schreef ZeroVince het volgende:
[..]
Op een spelfout wijzen aanmerken als inhoudelijk reageren..![]()
Heb je mij ooit horen zeggen dat ik denk dat dit *de* oplossing van de armoede problematiek is? Nee?
Mompelt iets over de pot verwijt de ketel. (Discriminatie puntje.quote:Probeer me dat dan ook niet in de mond te leggen.
Tja, het blijft een groot vlammenvat daar in Afrika, ontwikkelingshulp komt lang niet altijd uit op plaatsen waar het hoort te komen, corruptie etc.quote:Het enige wat ik heb gezegd is dat je hiermee een heel klein beetje kunt helpen, want hoe je het ook wendt of keert, een dollar strekt ver in veel derdewereld landen en uiteindelijk eet er iemand van de kerstkaartjes die ik heb gestuurd.
Als je wilt horen wat ik tot nu toe voor oplossingen zie?
[..]
Het probleem is dat wij corrupte regimes in die landen in de hand werken en in stand houden. Waarom? Omdat we zo lekker makkelijk en goedkoop aan grondstoffen (diamanten, goud, olie, etc) kunnen komen. Hoe? Door gigantische leningen te verstrekken aan corrupte leiders. Wat doet hij daarmee? Daarmee koopt hij van ons wapens om de bevolking te onderdrukken. Wie moet dat uiteindelijk betalen? De bevolking van zo'n land, lang nadat de corrupte leider er vandoor is.quote:Op woensdag 12 december 2007 19:49 schreef n00cL30n het volgende:
Tja, het blijft een groot vlammenvat daar in Afrika, ontwikkelingshulp komt lang niet altijd uit op plaatsen waar het hoort te komen, corruptie etc.
Mijn mening is dat er grote gedeelten van Afrika gewoon nog niet aan ontwikkelingshulp toe zijn. Klinkt hard, maar zolang mensen hun kippen inruilen voor wapens, zegt dit wel voldoende... toch?
De enige ontwikkelingshulp die je aan kunt bieden in dit soort gebieden is volgens het "Give a man a fish and he'll eat for a day. Teach a man how to fish and he'll eat forever" principe.
Eentje waarvan ik weet dat ze dit principe hanteren is FSO, misschien dat je eens moet gaan bekijken.
Misschien is dit niet wat je wilt horen, maar zo te zien aan de reakties hier in dit topic, ben ik niet de enige.
En nog even een laatste puntje voordat ik met dit topic nok, je ziet dit misschien niet als *de* oplossing, maar je vraagt hier wel de aandacht voor.
Dat iedereen over de kaartjes heen loopt te kotsen vergeet je dan in de hitte van jouw strijd.
In ene doe je een groot betoog, zodat mensen misschien ook wel overtuigd raken van jouw idealen en gaat nog vuriger erop in als mensen iets anders zeggen dan "ja, oh ja... oh.. ja... die kaarten ga ik nu gelijk naar mijn hele vrienden- en kennissenkring uitsturen."
Terwijl je zelf even later zegt dat nog geen 4% van de grootst verdienenden het al op zouden kunnen lossen. Waarom zouden de rest van de wereldbevolking er maar voor op moeten draven.
Je begrijpt, ik zie allemaal flarden aangeboden worden, zonder een samenhangend geheel. Verwacht dan ook niet dat mensen dit zullen accepteren van jou.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |