abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_55417688
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 86% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 21:13:46 ]
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
pi_55417846
quote:
Op dinsdag 18 december 2007 19:36 schreef Thracier het volgende:

[..]

Ananas en chocolade vind ik geen geslaagde combi, evenals mango en chocolade. Frambozen, banaan en peer weer wel.
Vertel ook even wat er mis mee is.

Heb even rondgekeken en er zijn wel veel nagerechten die beide bevatten. Vooral gekarameliseerde ananas, dus misschien dat het anders dat wordt...
Sweet and innocent...
pi_55418339
quote:
Op dinsdag 18 december 2007 01:21 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
In iedergeval mijn befaamde crème brulee.
Recept, recept, recept aub!! Of is het een geheim van de kok?
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_55418405
quote:
Op donderdag 20 december 2007 15:21 schreef Mikkie het volgende:
Ik moet ook nog een voorgerecht verzinnen... 't gaat om een man of vijf.

En het moet relatief snel klaar te maken zijn, aangezien ik eerste kerstdag 's ochtends nog moet werken en dus pas halverwege de middag de keuken in kan
Carpaccio. Altijd makkelijk en ter plekke klaar te maken.
Of een coctail met gerookte kip, druiven, walnoten, bleekselderij en dan een honing/mosterd dressing er over en wat ijsbergsla eronder.
Of een mooie heldere kalfsbouillon met omeletreepjes en worteltjes.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_55418899
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 83% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 21:13:46 ]
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
pi_55419611
Amuse:
Capuchino van courgette met een heeeeel klein scheutje sherry

Voor:
Carpaccio met verse parmezan, ruccola en een frisse balsamicodressing
of toch vittello tonato...twijfel twijfel...

Tussen:
IJskoude spoom van vers fruit en bubbels

Hoofd:
Rosbief in bladerdeeg gevuld met kruidenroomkaas, vergezeld door een rodewijnjus met gestoofde sjalotjes
Groente: gecarameliseerde zuurkool, aardappelkastanjepuree en voor de moeilijke eters gewoon brocoli/peen/sugarsnaps

Na:
Gefriuurd ijs (kokos en vanille) met chocosnippers en wat rood fruit.

Iemand tips? Is dit een beetje een combi?
Knopen zijn er om doorgehakt te worden.
pi_55420205
Ik kreeg gisteren te horen dat ik samen met mijn vader een 5- of 6-gangenmenu ga maken op 1e Kerstdag. Ik heb nog weinig tijd gehad om erover na te denken, dus dat boek van Jamie Oliver wat iemand noemde vind ik eigenlijk wel een goed plan.

Ik wilde in elk geval iets doen met gevulde champignons met schimmelkaas (en voor de zeikerds met parmesan ofzo), misschien in bladerdeeg.
Daarnaast willen we ook scampi's uit de oven maken, in knoflookboter met wat kaas eroverheen. Simpel, maar wel een klassieker.
We sluiten af met een kaasplankje en een grand dessert (in nog nader te bepalen volgorde).

Voor de rest gaan we het van het weekend wel verzinnen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Mini_rulez op 20-12-2007 17:25:14 ]
Are you pondering what I'm pondering?
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 20 december 2007 @ 23:11:00 #58
163650 Greys
pi_55429781
Een heuse kalkoen (2,5 kilo) met aardappeltjes en zelfgemaakte stoofpeertjes
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_55434791
quote:
Op donderdag 20 december 2007 16:37 schreef Meneermax het volgende:
Amuse:
Capuchino van courgette met een heeeeel klein scheutje sherry

Voor:
Carpaccio met verse parmezan, ruccola en een frisse balsamicodressing
of toch vittello tonato...twijfel twijfel...

Tussen:
IJskoude spoom van vers fruit en bubbels

Hoofd:
Rosbief in bladerdeeg gevuld met kruidenroomkaas, vergezeld door een rodewijnjus met gestoofde sjalotjes
Groente: gecarameliseerde zuurkool, aardappelkastanjepuree en voor de moeilijke eters gewoon brocoli/peen/sugarsnaps

Na:
Gefriuurd ijs (kokos en vanille) met chocosnippers en wat rood fruit.

Iemand tips? Is dit een beetje een combi?
Klinkt erg lekker, alleen kruidenroomkaas met rodewijnjus en sjalotjes lijkt mij niet zo, maar dat is heel persoonlijk.
Ik ben wel erg benieuwd naar het recept voor die ijskoude spoom!
Sweet and innocent...
pi_55436311
De plannen zijn gewijzigd, het is nu:

Kerstavond:
Tajine van lamsvlees met abrikozen, saffraanrijst erbij.
Als toetje gewoon simpel koffie met lekkers.

1e kerstdag:
Ga ik uit eten met mijn vader, a la carte.

2e kerstdag:
Zoervleis met vlaamse frieten en salade
Ijs toe denk ik

Simpel, maar wel heel lekker!
There is nothing left to prove
No use deny this simple truth
Can’t find the reason to keep holding on
Now that the love is gone
pi_55438653
quote:
Op zondag 9 december 2007 15:49 schreef janatwork het volgende:
Ik kook met kerst voor het 3de jaar op rij een 8 gangen menu voor mijn ouders, broertje, zus(je), en aanhang. 8 mensen in het totaal. Het menu is nu zo goed als af. Wel zullen er hier en daar nog wat dingetjes bij komen dan wel afvallen en ben ik nog bezig met een amuse of 5 te verzinnen. Ook naar de wijnen moet ik nog kijken. Ik heb er weer zin in!

Het menu tot nu toe:

- Carpaccio van coquilles, salade van gebakken bieten met mierikswortel en een lichte dresing van framozen azijn.
- Trio van paddenstoelen: paddenstoelen soepje, slade met gegrilde paddenstoel, paddenstoelen granité
- Terrine van gestoofde konijnenpoot, in cognac gemarinerde eendelever en spek. En een frisse citrus salade.
- In korenwolf gepocheerde zeeduivel, broccoli puree, citroen saus en knoflookschuim
- Hert met flespompoen, verse pasta en een pittige tijm jus
- Capucino van chocosoep, amaretto sylabub en amandelschuim
- Amarene yoghurt ijs, karnemelk hangop, stoofperen compotte en een stoofpeervochtsiroop
- Kaasplank met voornamelijk kazen van plaatselijke kaasboeren.

Recepten heb ik alleen grof in mijn hoofd zitten hoe het uiteindelijk precies gaat smaken weet ik dus ook pas als het klaar is.
De zeeduivel is na wat proefkoken geschrapt en vervangen voor snoekbaars.
eten!!!
pi_55445551
wij gaan gewoon gourmetten, lekker makkelijk
pi_55446262
quote:
Op dinsdag 18 december 2007 01:21 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
In iedergeval mijn befaamde crème brulee.
recept aub!!!!
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_55447101
Wij gaan eerste kerstdag konijn eten, en de tweede kerstdag een simpele ossenhaas met gebakken aardappeltjes!
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_55448345
Mijn menu voor kerstavond:

amuse:
lollie van geitenkaas met walnoten, linkje
zalm besprenkeld met Laphroaig
kreeftensoepje

voorgerecht:
portobello gevuld met gorgonzola

soep:
preisoep met spekjes

hoofdgerecht:
varkenshaas met shii-take saus
aardappelgratin
roergebakken spruitjes
gekarameliseerde witlof

nagerecht:
panna cotta met chocoladesaus en rode vruchten

Ik twijfel nog aan een kaasplankje, doe ik waarschijnlijk niet, omdat het al zo veel is.

Enigszins parallel hieraan voor de kinderen (4,6 en 8 jaar):
zalm op toast
tomatensoep
varkenshaas met champignonsaus
waarschijnlijk de AH kerstengeltjes als toetje


Wat denken jullie combineert dit een beetje?

[ Bericht 0% gewijzigd door Heufje op 21-12-2007 19:58:38 ]
pi_55456165
quote:
Op donderdag 20 december 2007 15:28 schreef Innocence het volgende:

[..]

Vertel ook even wat er mis mee is.

Heb even rondgekeken en er zijn wel veel nagerechten die beide bevatten. Vooral gekarameliseerde ananas, dus misschien dat het anders dat wordt...
Tjah, de ananassmaak hè, hoe zeg je dat. En mango heeft dat ook vind ik... Maar door het te verhitten en te karamelliseren verandert de smaak idd, minder zuur. Misschien dat dat wel gaat. Het heeft iig met de zuurheid te maken, chocolade gaat bitter smaken. Framboos en vooral banaan en peer zijn minder zuur.
  zaterdag 22 december 2007 @ 01:11:38 #67
3185 Adelante
To let it go now
pi_55456260
  • Lasagne van wilde gerookte zalm
    sla belegd met zalm, appel en dille-crab creme als lasagne opgebouwd

  • Mosterdsoep

  • Konijn in witte wijn saus
    uiteraard met diverse groene groenten en aardappelkroketjes

  • Creme brulee

  • Kaasplankje

    dit is voor 1e kerstdag als la familia komt eten, niet heel erg uitgebreid dus, maar wel lekker en met de nodige goede wijn erbij
  • "We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
    pi_55460240
    Op eerste kerstdag eten we met 8 man bij ons thuis. Ik heb bedacht dat ik allemaal kleine hapjes ga maken/kopen. Hier alvast een kleine impressie. Ik ben nog niet helemaal klaar, wil nog een paar speciale dingetjes erbij doen.
    - zelfgemaakte tonijnsalade
    - kruidenboter zelfgemaakt
    - gegrilde kippenvleugeltjes
    - knoflookgarnalen
    - zelfgemaakte gehaktballetjes met ui
    - plakjes eendenborst
    - mini sauzijcenbroodjes (zelfgemaakt)

    Nu nog op zoek naar wat lekkere vishapjes. Tips zijn welkom!
    pi_55461297
    quote:
    Op zaterdag 22 december 2007 11:54 schreef lilalush het volgende:
    Nu nog op zoek naar wat lekkere vishapjes. Tips zijn welkom!
    Dit ziet er leuk uit!
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
    pi_55463111
    quote:
    Op zaterdag 22 december 2007 12:56 schreef Tezz het volgende:

    [..]

    Dit ziet er leuk uit!
    Dat ziet er zeker goed uit! Ook de artisjokharten uit een andere uitzending staan inmiddels bij het lijstje van wat er op tafel verschijnt met kerst.
    pi_55465328
    Ik ga een brunch maken voor een vriend van me... Maar ik heb dus geen enkele inspiratie.... Ik heb geen oven en maar twee pitten

    Maandag maar eens de supermarkt in om te zoeken naar wat lekkere dingen
    *poef* nu is het weg
    pi_55465859
    Morgen doen wij thuis kerstavond-avond-maal omdat de vonk vorig jaar op die avond éigenlijk al is overgesprongen (pas een week later rekenen we de relatie: 30 december )

    Op het menu staan:

    voorgerecht: rucola met geitenkaas, pijnboompitten en honing/mosterd-dressing

    hoofdgerecht: sushi/sashimi/nigiri-sushi met zalm en surimi

    nagerecht: bananen-chocoladecrumble met wat chocolademousse

    Is het al morgen?

    1e kerstdag en 2e kerstdag eten we bij familie, eerste dag geen idee, tweede dag gourmetten
    Ja doei.
    pi_55474446
    Wat wij in de planning hebben voor 1e K-dag met 7 personen, waarvan 3 mensen eigenlijk liever geen vlees.
    Het wordt geen strak Kdiner; meer rommelen in de keuken met een man of wat en dan weer aanzitten om te proeven.
    Het meeste is in huis, behalve wat vers spul.

    Alles overziend missen we nog een bite - eigenlijk

    borrel met snoepen van stokbrood en eigengemaakte tapenade en pesto.
    Antipasto : courgetterolletje met pesto en mozzarella http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?view=simple&rq=courgetterolletjes+&id=336488
    en voor de K gedachte : daarbij een ster van bladerdeeg op het bord.
    Primo: tagliatelli met pesto en worteltjes in sinasappelsap gekookt ;
    insalate di avocado e spinachi
    Secundo: spaghettini aglio e olio en scampi all'aglio;
    insalate verde
    Dolce: tiramisu (zelfgemaakt) plus restant van de bladerdeegsterren.

    Hebben jullie nog een aanvulling of verbetering voor ons?

    * voor z'n verjaardag kreeg manlief wat (italiaanse) kookworkshops kado.
    pi_55486519
    @AnneX: Ik zou als secondo geen pastagerecht doen. Als je iets zonder vlees wilt, maar met vis zou je vis in een zoutkorst kunnen maken. Ziet er erg mooi en feestelijk uit, en je kan erg veel van tevoren doen, zodat je niet de hele avond in de keuken staat.
    Voorbeeldrecept: http://www.kokeneten.be/2007/12/09/vis-in-zoutkorst/


    Eerste kerstdag eten we bij m'n ouders. Ik maak de amuses, voorgerecht en dessert.
    Amuses: Bluezz wortelsoepje, en nog 1 of 2 andere amuses (tips zijn welkom!)
    Voorgerecht: Net als flixywixy een pastarol. Ik heb afgelopen week die van Jamie Oliver getest, en is erg ok.
    Desssert: wegens succes vorig jaar nog een keer:
    quote:
    Citroenijs

    Ingediënten:
    2 dl water
    200 gr suiker
    2 dl citroensap
    geraspte schil van 1 citroen
    1 flinke eetlepel mascarpone

    Bereidingswijze:
    Breng het water en de suiker aan de kook, tot de suiker helemaal opgelost is. Laat de siroop een kwartier afkoelen en pers ondertussen de citroenen voor het sap, en rasp een citroenschil.
    Doe het sap en de schilletjes bij de siroop.
    Doe de mascarpone bij de siroop. Heel goed roeren, het lost lastig op.
    Proeven of het niet te zuur is, anders wat suiker toevoegen. In bevroren toestand heeft alles minder smaak, dus houd daar rekening mee.
    Zet het de pan in de diepvries. 3 uur lang elk uur een keer doorroeren met een vork, zodat geen schilfers ontstaan.
    Wachten tot het bevroren is, en smullen maar!

    Alleen dit jaar met limoen ipv citroen. De groenteboer op de markt had een hele tas voor een euro liggen.


    Tweede kerstdag eet ik samen met vriend. Nog geen idee wat.
    pi_55488006
    tja Piepster, 2 x pasta is éen keertje te veel hé?
    Alhoewel het om kleine beetjes gaat.
    Want het zijn ook geen grote eters, behalve de drie broers.
    Mijn schoonouders zijn 90 + en allang blij dat wij in de K gedachte aan tafel samenzijn, tussen de bedrijven door.

    Mogelijk dat ik niet voor de zoutkorst ga en mijn bekende recept voor zalm in folie doe.
    Makkelijk voor te bereiden en in de oven geen omkijken naar.

    Dit zijn van die dagen dat twee ovens ook prettig zou zijn.

    Het limoenijs heb ik wel eens eerder gemaakt en dan als spoon.
    Groot succes, wel 12 limoenen - toen die er nog ziet zoveel waren - en het recept kwam ik ook weer tegen.

    Ook nog eens over nadenken.

    Als amuse kwam ik een lollie tegen van geitenkaas met walnoten.
    http://www.ah.nl/allerhande/kookschrift/recept.jsp?id=23279 dit is een variatie.
    Een zg. bijgerecht kan toch als amuse ?
      zondag 23 december 2007 @ 15:25:04 #76
    26777 MrTorture
    Welcome to the torture chamber
    pi_55491410
    omg, ik ben zo'n n00b op dit gebied maar ik heb me over laten halen samen met m'n zus het eten op de eerste kerstdag te verzorgen. Voor- en na-gerecht waren al geregeld, dus we hoeven ons alleen druk te maken om het hoofdgerecht.

    in buffetstijl:
    - marokkaanse geroosterde kip
    - rundvleestajine
    - gegrilde kefta's (lamsvleesgehaktballetjes aan een stokkie)

    - chakcouka (paprika's, uien, tomaten en ei uit de oven)
    - marokkaanse tonijnsalade (beetje al la salade Niçoise)

    Te serveren met couscous en gebakken aardappelpartjes

    moet alleen de hoeveelheden nog even uitvogelen
    No fear, no pain.Nobody left to blame. I'll try alone. Make destiny my own.
    Dave: Al draagt een mod een blauwe kleur, het is en blijft een oude zeur.
    yvonne says: nee hoor die Danny is gewoon een werknemer
    Vis een optie?
    pi_55494305
    Wij maken met het gezin allemaal 1 of 2 tapa's.

    Mijn tapa wordt gepofte aardappelen gevuld met Hollandse garnalen, zelfgemaakte cocktailsaus en komkommer. Ik had weinig inspiratie

    Misschien maak ik er ook nog samosa's bij
    Pretentieus geneuzel.
    pi_55495572
    Kerstavond eten we vooraf groentesoep, dan risotto met groene groenten en pancetta, en na ijs met fruit.
    Op 1e kerstdag vooraf carpaccio, als hoofdgerecht rundermedaillons (van de AH) met groene asperges en gebakkken aardappeltjes, en ijskoffie als toetje.

    En op 2e kerstdag gaan we eten bij de Librije Dat was namelijk mijn verjaardagscadeau dit jaar.
    pi_55496544
    quote:
    Op zondag 23 december 2007 13:25 schreef AnneX het volgende:
    tja Piepster, 2 x pasta is éen keertje te veel hé?
    Alhoewel het om kleine beetjes gaat.
    Want het zijn ook geen grote eters, behalve de drie broers.
    Mijn schoonouders zijn 90 + en allang blij dat wij in de K gedachte aan tafel samenzijn, tussen de bedrijven door.

    Mogelijk dat ik niet voor de zoutkorst ga en mijn bekende recept voor zalm in folie doe.
    Makkelijk voor te bereiden en in de oven geen omkijken naar.

    Dit zijn van die dagen dat twee ovens ook prettig zou zijn.

    Het limoenijs heb ik wel eens eerder gemaakt en dan als spoon.
    Groot succes, wel 12 limoenen - toen die er nog ziet zoveel waren - en het recept kwam ik ook weer tegen.

    Ook nog eens over nadenken.

    Als amuse kwam ik een lollie tegen van geitenkaas met walnoten.
    http://www.ah.nl/allerhande/kookschrift/recept.jsp?id=23279 dit is een variatie.
    Een zg. bijgerecht kan toch als amuse ?
    Ik heb 2 ovens. Relaxed!
    Ik heb precies 12 limoenen liggen. Hoeveel sap zou je daar uit halen?

    [ Bericht 0% gewijzigd door piepster op 23-12-2007 19:10:31 ]
    pi_55497253
    quote:
    Op zondag 23 december 2007 18:22 schreef Razztwizzle het volgende:
    En op 2e kerstdag gaan we eten bij de Librije Dat was namelijk mijn verjaardagscadeau dit jaar.

    OOooh! Jaloers!!
    pi_55497590
    Ik denk dat ik eruit ben.

    Vooraf eerst 3 amuse hapjes: 1 borrelglaasje met een garnalencocktailtje met grapefruit. 1 borrelglaasje met spinaziesoep met paling snippers en 1 amuselepel met vitello tonnato.

    Dan als voorgerecht een salade met lauwwarme eendenborst

    Dan als voorgerecht gegratineerde oesters.

    Dan als hoofdgerecht lamsrack met honingmosterdsaus. Groene groenten, (ik denk aspergetips, peultjes en haricots verts) en een gestoofd peertje. Erbij of zelfgemaakte aardappelpuree, of van die aardappelballetjes.

    Kaasplankje met noten en druiven

    Tiramisu toe. (gemaakt door de heer des huizes)

    Heel misschien vervang ik de lamsrack door lamsfilets, die zijn voor 8 man wat makkelijker te bereiden.

    Ik moet álle boodschappen nog doen morgen, daar heb ik heul veul zin in
    pi_55503033
    quote:
    Op zondag 23 december 2007 18:55 schreef piepster het volgende:
    [..]
    Ik heb 2 ovens. Relaxed!
    Ik heb precies 12 limoenen liggen. Hoeveel sap zou je daar uit halen?
    Het was een limoen gelei.
    En ik heb genoteerd bij het recept:
    sap van 10 limoenen + 5 el. rum + gelatine oplossing ( 6 el. koud water) = 750 ml.
    De overige 24 plakken gingen in half als garnering op de bodem.
    Omdraaien van de vorm na het opstijven en versierd !

    Ms. geeft het een indicatie ? Globaal > 70 ml. per limoen (???)

    * bedenkt zich waar het recept van de spoon is ?
      zondag 23 december 2007 @ 22:58:37 #83
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_55503201
    quote:
    Op zondag 23 december 2007 18:22 schreef Razztwizzle het volgende:


    En op 2e kerstdag gaan we eten bij de Librije Dat was namelijk mijn verjaardagscadeau dit jaar.
    Zo, zo...dat doet maar.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
      zondag 23 december 2007 @ 23:03:41 #84
    11803 Vivi
    Computer off. Life on.
    pi_55503351
    quote:
    Op zondag 23 december 2007 18:22 schreef Razztwizzle het volgende:
    Kerstavond eten we vooraf groentesoep, dan risotto met groene groenten en pancetta, en na ijs met fruit.
    Op 1e kerstdag vooraf carpaccio, als hoofdgerecht rundermedaillons (van de AH) met groene asperges en gebakkken aardappeltjes, en ijskoffie als toetje.

    En op 2e kerstdag gaan we eten bij de Librije Dat was namelijk mijn verjaardagscadeau dit jaar.
    Wel een fotoverslag maken he
    Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
      zondag 23 december 2007 @ 23:06:26 #85
    407 Hik
    La vida es un carnaval
    pi_55503424
    Mijn kerstavond-diner (eerste kerstdag wordt er voor me gekookt):

    - Zalm-palingsurprise
    - Velouté de poivrons au crevettes (lichtgebonden paprikasoep mer garnalen)
    - Tournedos met rodewijnsaus en krokante pancetta (schaamteloos gekopiëerd van de AH, maar wél zelfgemaakt en een stukkie biologischer), met gegrilde groenten
    - Chocolade-amaretti cassata

    De basis voor de soep staat al klaar, evenals de rodewijnsaus.

    Ga ook nog een toetje-taart maken voor eerste kerstdag: Een Amarula-white chocolate cheesecake...

    (Volgens mij weeg ik 70 kilo na de kerstdagen )
    Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
    pi_55508926
    quote:
    Op zondag 23 december 2007 23:03 schreef Vivi het volgende:

    [..]

    Wel een fotoverslag maken he
    Ik vind het een beetje maf om met mijn veel te grote camera boven de borden te gaan hangen .
    Maar ik kan het wel proberen met de foon-cam van m'n vriend.

    Ik zal het in ieder geval in geuren en kleuren beschrijven donderdag .
    pi_55508939
    quote:
    Op zondag 23 december 2007 19:19 schreef conleche het volgende:

    [..]

    OOooh! Jaloers!!
    Hihi, ja, ik mocht kiezen: een weekendje weg of eten bij de Librije.
    Ik wist het meteen. M'n schoonmoeder verklaart me sindsdien voor gek .
      maandag 24 december 2007 @ 11:10:37 #88
    407 Hik
    La vida es un carnaval
    pi_55509626
    quote:
    Op zondag 23 december 2007 23:06 schreef Hik het volgende:
    Ga ook nog een toetje-taart maken voor eerste kerstdag: Een Amarula-white chocolate cheesecake...
    Ik heb nu een gigantische blaar op mijn vinger. Resultaat van 300 gram koekjes verkruimelen voor de taartbodem...
    Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
      maandag 24 december 2007 @ 11:27:25 #89
    11803 Vivi
    Computer off. Life on.
    pi_55509999
    Wij:

    Sushi en sashimi vooraf
    Paprika roomsoep
    Spoom van champagne en citroenijs
    Gnocchi met asperges
    Harots vertjes en gewokte spruitjes als garnituur
    Lamsrack in honing-tijmboter
    Dessert (wat nog een verassing is aangezien mijn teerbeminde voor het eerts in 2 jaar gaat koken )

    2e kerstdag zijn we met zijn drietjes: Gourmetten
    Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
    pi_55510374
    quote:
    Op maandag 24 december 2007 11:10 schreef Hik het volgende:

    [..]

    Ik heb nu een gigantische blaar op mijn vinger. Resultaat van 300 gram koekjes verkruimelen voor de taartbodem...
    De volgende keer kan je misschien beter de koekjes in een plastic zak doen en fijn rollen/meppen met de deegroller of een lege fles.

    @AnneX: Dank! Daar kan ik wel wat mee.
    pi_55511194
    Ik doe alleen het nagerecht. Men heeft van mij geëist dat ik tiramisu zou maken, 'omdat ik dat zo goed kan'. De slijmballen! Afgezaagder kan bijna niet. Maar goed, om ze te jennen doe ik nu niet de klassieke versie, maar een versie met peer en framboos er doorheen.
    I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
      maandag 24 december 2007 @ 20:23:40 #92
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_55519644
    quote:
    Op maandag 24 december 2007 10:31 schreef Razztwizzle het volgende:


    Ik vind het een beetje maf om met mijn veel te grote camera boven de borden te gaan hangen .
    Maar ik kan het wel proberen met de foon-cam van m'n vriend.

    Ik zal het in ieder geval in geuren en kleuren beschrijven donderdag .
    Je verslag kan je kwijt in De Librije, deel 6: Jonnie verovert Frankrijk.
    There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
    Poef.....gone! ©golfer
      Redactie Games maandag 24 december 2007 @ 22:27:51 #93
    52557 crew  Mr.Noodle
    Offtopic in geleuter...
    pi_55522613
    Ik doe het echt bijna nooit op een normale dag in de week en normaal zeker niet in de kerst, maar ik denk dat het morgen gewoon een Magnetron-maaltijd wordt op het werk..
    How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
    pi_55534869
    Ik vier 2e kerst in het café waar mijn zus werkt. Zaterdag "even" kerstinkopen bij de Horeca-groothandel gedaan (altijd geweldig om daar rond te lopen!)

    Mijn zus gaat sowieso zowat alle amuses uit de Allerhande maken

    Verder hebben we nog 2 rosbiefen en 2 kippen liggen, die gaan lekker de oven in. Aardappeltjes uit de oven, sla, salades, stokbrood (ciabatta enz), tapenade, gevulde eieren...

    Lekker heel de avond snacken dus!
    pi_55536364
    Dit hebben wij zojuist verorberd :
    Pastis saffraansoep
    Hertenbiefstukje met risotto en cranberriecompote.

    KLIK voor het fotoverslag.
    pi_55536769
    de parelhoenbouten met zuurkool was ook OK
    pi_55543454
    Het is uiteindelijke dit geworden: http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?source=RK%2030_31_05&id=349636

    was verdomd lekker!
    pi_55570341
    quote:
    Op maandag 24 december 2007 20:23 schreef golfer het volgende:

    [..]

    Je verslag kan je kwijt in De Librije, deel 6: Jonnie verovert Frankrijk.
    Nou, hij staat er hoor !
    pi_55576273
    hier was het lekker makkelijk

    1e kerstdag bij mijn ouders gegourmet en 2e kerstdag bij mn schoonouders rollade en een grote (bestelde) maaltijdsalade gehad
    pi_55872683
    Ik zal binnenkort ook 's een klein fotoverslagje oploaden, want was zo trots!

    Vooral de spooms waren heerlijk, dat en komkommerblokjes in de soep gaan we vaker doen!

    De inschatting van de tijd was alleen iets minder, we zijn gewoon tussen de gangen door naar de bioscoop gegaan.
    Sweet and innocent...
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')