abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_55417688
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 86% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 21:13:46 ]
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
pi_55417846
quote:
Op dinsdag 18 december 2007 19:36 schreef Thracier het volgende:

[..]

Ananas en chocolade vind ik geen geslaagde combi, evenals mango en chocolade. Frambozen, banaan en peer weer wel.
Vertel ook even wat er mis mee is.

Heb even rondgekeken en er zijn wel veel nagerechten die beide bevatten. Vooral gekarameliseerde ananas, dus misschien dat het anders dat wordt...
Sweet and innocent...
pi_55418339
quote:
Op dinsdag 18 december 2007 01:21 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
In iedergeval mijn befaamde crème brulee.
Recept, recept, recept aub!! Of is het een geheim van de kok?
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_55418405
quote:
Op donderdag 20 december 2007 15:21 schreef Mikkie het volgende:
Ik moet ook nog een voorgerecht verzinnen... 't gaat om een man of vijf.

En het moet relatief snel klaar te maken zijn, aangezien ik eerste kerstdag 's ochtends nog moet werken en dus pas halverwege de middag de keuken in kan
Carpaccio. Altijd makkelijk en ter plekke klaar te maken.
Of een coctail met gerookte kip, druiven, walnoten, bleekselderij en dan een honing/mosterd dressing er over en wat ijsbergsla eronder.
Of een mooie heldere kalfsbouillon met omeletreepjes en worteltjes.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_55418899
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 83% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 21:13:46 ]
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
pi_55419611
Amuse:
Capuchino van courgette met een heeeeel klein scheutje sherry

Voor:
Carpaccio met verse parmezan, ruccola en een frisse balsamicodressing
of toch vittello tonato...twijfel twijfel...

Tussen:
IJskoude spoom van vers fruit en bubbels

Hoofd:
Rosbief in bladerdeeg gevuld met kruidenroomkaas, vergezeld door een rodewijnjus met gestoofde sjalotjes
Groente: gecarameliseerde zuurkool, aardappelkastanjepuree en voor de moeilijke eters gewoon brocoli/peen/sugarsnaps

Na:
Gefriuurd ijs (kokos en vanille) met chocosnippers en wat rood fruit.

Iemand tips? Is dit een beetje een combi?
Knopen zijn er om doorgehakt te worden.
pi_55420205
Ik kreeg gisteren te horen dat ik samen met mijn vader een 5- of 6-gangenmenu ga maken op 1e Kerstdag. Ik heb nog weinig tijd gehad om erover na te denken, dus dat boek van Jamie Oliver wat iemand noemde vind ik eigenlijk wel een goed plan.

Ik wilde in elk geval iets doen met gevulde champignons met schimmelkaas (en voor de zeikerds met parmesan ofzo), misschien in bladerdeeg.
Daarnaast willen we ook scampi's uit de oven maken, in knoflookboter met wat kaas eroverheen. Simpel, maar wel een klassieker.
We sluiten af met een kaasplankje en een grand dessert (in nog nader te bepalen volgorde).

Voor de rest gaan we het van het weekend wel verzinnen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Mini_rulez op 20-12-2007 17:25:14 ]
Are you pondering what I'm pondering?
  Eurovisie Songfestival Queen donderdag 20 december 2007 @ 23:11:00 #58
163650 Greys
pi_55429781
Een heuse kalkoen (2,5 kilo) met aardappeltjes en zelfgemaakte stoofpeertjes
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_55434791
quote:
Op donderdag 20 december 2007 16:37 schreef Meneermax het volgende:
Amuse:
Capuchino van courgette met een heeeeel klein scheutje sherry

Voor:
Carpaccio met verse parmezan, ruccola en een frisse balsamicodressing
of toch vittello tonato...twijfel twijfel...

Tussen:
IJskoude spoom van vers fruit en bubbels

Hoofd:
Rosbief in bladerdeeg gevuld met kruidenroomkaas, vergezeld door een rodewijnjus met gestoofde sjalotjes
Groente: gecarameliseerde zuurkool, aardappelkastanjepuree en voor de moeilijke eters gewoon brocoli/peen/sugarsnaps

Na:
Gefriuurd ijs (kokos en vanille) met chocosnippers en wat rood fruit.

Iemand tips? Is dit een beetje een combi?
Klinkt erg lekker, alleen kruidenroomkaas met rodewijnjus en sjalotjes lijkt mij niet zo, maar dat is heel persoonlijk.
Ik ben wel erg benieuwd naar het recept voor die ijskoude spoom!
Sweet and innocent...
pi_55436311
De plannen zijn gewijzigd, het is nu:

Kerstavond:
Tajine van lamsvlees met abrikozen, saffraanrijst erbij.
Als toetje gewoon simpel koffie met lekkers.

1e kerstdag:
Ga ik uit eten met mijn vader, a la carte.

2e kerstdag:
Zoervleis met vlaamse frieten en salade
Ijs toe denk ik

Simpel, maar wel heel lekker!
There is nothing left to prove
No use deny this simple truth
Can’t find the reason to keep holding on
Now that the love is gone
pi_55438653
quote:
Op zondag 9 december 2007 15:49 schreef janatwork het volgende:
Ik kook met kerst voor het 3de jaar op rij een 8 gangen menu voor mijn ouders, broertje, zus(je), en aanhang. 8 mensen in het totaal. Het menu is nu zo goed als af. Wel zullen er hier en daar nog wat dingetjes bij komen dan wel afvallen en ben ik nog bezig met een amuse of 5 te verzinnen. Ook naar de wijnen moet ik nog kijken. Ik heb er weer zin in!

Het menu tot nu toe:

- Carpaccio van coquilles, salade van gebakken bieten met mierikswortel en een lichte dresing van framozen azijn.
- Trio van paddenstoelen: paddenstoelen soepje, slade met gegrilde paddenstoel, paddenstoelen granité
- Terrine van gestoofde konijnenpoot, in cognac gemarinerde eendelever en spek. En een frisse citrus salade.
- In korenwolf gepocheerde zeeduivel, broccoli puree, citroen saus en knoflookschuim
- Hert met flespompoen, verse pasta en een pittige tijm jus
- Capucino van chocosoep, amaretto sylabub en amandelschuim
- Amarene yoghurt ijs, karnemelk hangop, stoofperen compotte en een stoofpeervochtsiroop
- Kaasplank met voornamelijk kazen van plaatselijke kaasboeren.

Recepten heb ik alleen grof in mijn hoofd zitten hoe het uiteindelijk precies gaat smaken weet ik dus ook pas als het klaar is.
De zeeduivel is na wat proefkoken geschrapt en vervangen voor snoekbaars.
eten!!!
pi_55445551
wij gaan gewoon gourmetten, lekker makkelijk
pi_55446262
quote:
Op dinsdag 18 december 2007 01:21 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
In iedergeval mijn befaamde crème brulee.
recept aub!!!!
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_55447101
Wij gaan eerste kerstdag konijn eten, en de tweede kerstdag een simpele ossenhaas met gebakken aardappeltjes!
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_55448345
Mijn menu voor kerstavond:

amuse:
lollie van geitenkaas met walnoten, linkje
zalm besprenkeld met Laphroaig
kreeftensoepje

voorgerecht:
portobello gevuld met gorgonzola

soep:
preisoep met spekjes

hoofdgerecht:
varkenshaas met shii-take saus
aardappelgratin
roergebakken spruitjes
gekarameliseerde witlof

nagerecht:
panna cotta met chocoladesaus en rode vruchten

Ik twijfel nog aan een kaasplankje, doe ik waarschijnlijk niet, omdat het al zo veel is.

Enigszins parallel hieraan voor de kinderen (4,6 en 8 jaar):
zalm op toast
tomatensoep
varkenshaas met champignonsaus
waarschijnlijk de AH kerstengeltjes als toetje


Wat denken jullie combineert dit een beetje?

[ Bericht 0% gewijzigd door Heufje op 21-12-2007 19:58:38 ]
pi_55456165
quote:
Op donderdag 20 december 2007 15:28 schreef Innocence het volgende:

[..]

Vertel ook even wat er mis mee is.

Heb even rondgekeken en er zijn wel veel nagerechten die beide bevatten. Vooral gekarameliseerde ananas, dus misschien dat het anders dat wordt...
Tjah, de ananassmaak hè, hoe zeg je dat. En mango heeft dat ook vind ik... Maar door het te verhitten en te karamelliseren verandert de smaak idd, minder zuur. Misschien dat dat wel gaat. Het heeft iig met de zuurheid te maken, chocolade gaat bitter smaken. Framboos en vooral banaan en peer zijn minder zuur.
  zaterdag 22 december 2007 @ 01:11:38 #67
3185 Adelante
To let it go now
pi_55456260
  • Lasagne van wilde gerookte zalm
    sla belegd met zalm, appel en dille-crab creme als lasagne opgebouwd

  • Mosterdsoep

  • Konijn in witte wijn saus
    uiteraard met diverse groene groenten en aardappelkroketjes

  • Creme brulee

  • Kaasplankje

    dit is voor 1e kerstdag als la familia komt eten, niet heel erg uitgebreid dus, maar wel lekker en met de nodige goede wijn erbij
  • "We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
    pi_55460240
    Op eerste kerstdag eten we met 8 man bij ons thuis. Ik heb bedacht dat ik allemaal kleine hapjes ga maken/kopen. Hier alvast een kleine impressie. Ik ben nog niet helemaal klaar, wil nog een paar speciale dingetjes erbij doen.
    - zelfgemaakte tonijnsalade
    - kruidenboter zelfgemaakt
    - gegrilde kippenvleugeltjes
    - knoflookgarnalen
    - zelfgemaakte gehaktballetjes met ui
    - plakjes eendenborst
    - mini sauzijcenbroodjes (zelfgemaakt)

    Nu nog op zoek naar wat lekkere vishapjes. Tips zijn welkom!
    pi_55461297
    quote:
    Op zaterdag 22 december 2007 11:54 schreef lilalush het volgende:
    Nu nog op zoek naar wat lekkere vishapjes. Tips zijn welkom!
    Dit ziet er leuk uit!
    Alleen met zelfspot kun je overleven...
    pi_55463111
    quote:
    Op zaterdag 22 december 2007 12:56 schreef Tezz het volgende:

    [..]

    Dit ziet er leuk uit!
    Dat ziet er zeker goed uit! Ook de artisjokharten uit een andere uitzending staan inmiddels bij het lijstje van wat er op tafel verschijnt met kerst.
    pi_55465328
    Ik ga een brunch maken voor een vriend van me... Maar ik heb dus geen enkele inspiratie.... Ik heb geen oven en maar twee pitten

    Maandag maar eens de supermarkt in om te zoeken naar wat lekkere dingen
    *poef* nu is het weg
    pi_55465859
    Morgen doen wij thuis kerstavond-avond-maal omdat de vonk vorig jaar op die avond éigenlijk al is overgesprongen (pas een week later rekenen we de relatie: 30 december )

    Op het menu staan:

    voorgerecht: rucola met geitenkaas, pijnboompitten en honing/mosterd-dressing

    hoofdgerecht: sushi/sashimi/nigiri-sushi met zalm en surimi

    nagerecht: bananen-chocoladecrumble met wat chocolademousse

    Is het al morgen?

    1e kerstdag en 2e kerstdag eten we bij familie, eerste dag geen idee, tweede dag gourmetten
    Ja doei.
    pi_55474446
    Wat wij in de planning hebben voor 1e K-dag met 7 personen, waarvan 3 mensen eigenlijk liever geen vlees.
    Het wordt geen strak Kdiner; meer rommelen in de keuken met een man of wat en dan weer aanzitten om te proeven.
    Het meeste is in huis, behalve wat vers spul.

    Alles overziend missen we nog een bite - eigenlijk

    borrel met snoepen van stokbrood en eigengemaakte tapenade en pesto.
    Antipasto : courgetterolletje met pesto en mozzarella http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?view=simple&rq=courgetterolletjes+&id=336488
    en voor de K gedachte : daarbij een ster van bladerdeeg op het bord.
    Primo: tagliatelli met pesto en worteltjes in sinasappelsap gekookt ;
    insalate di avocado e spinachi
    Secundo: spaghettini aglio e olio en scampi all'aglio;
    insalate verde
    Dolce: tiramisu (zelfgemaakt) plus restant van de bladerdeegsterren.

    Hebben jullie nog een aanvulling of verbetering voor ons?

    * voor z'n verjaardag kreeg manlief wat (italiaanse) kookworkshops kado.
    pi_55486519
    @AnneX: Ik zou als secondo geen pastagerecht doen. Als je iets zonder vlees wilt, maar met vis zou je vis in een zoutkorst kunnen maken. Ziet er erg mooi en feestelijk uit, en je kan erg veel van tevoren doen, zodat je niet de hele avond in de keuken staat.
    Voorbeeldrecept: http://www.kokeneten.be/2007/12/09/vis-in-zoutkorst/


    Eerste kerstdag eten we bij m'n ouders. Ik maak de amuses, voorgerecht en dessert.
    Amuses: Bluezz wortelsoepje, en nog 1 of 2 andere amuses (tips zijn welkom!)
    Voorgerecht: Net als flixywixy een pastarol. Ik heb afgelopen week die van Jamie Oliver getest, en is erg ok.
    Desssert: wegens succes vorig jaar nog een keer:
    quote:
    Citroenijs

    Ingediënten:
    2 dl water
    200 gr suiker
    2 dl citroensap
    geraspte schil van 1 citroen
    1 flinke eetlepel mascarpone

    Bereidingswijze:
    Breng het water en de suiker aan de kook, tot de suiker helemaal opgelost is. Laat de siroop een kwartier afkoelen en pers ondertussen de citroenen voor het sap, en rasp een citroenschil.
    Doe het sap en de schilletjes bij de siroop.
    Doe de mascarpone bij de siroop. Heel goed roeren, het lost lastig op.
    Proeven of het niet te zuur is, anders wat suiker toevoegen. In bevroren toestand heeft alles minder smaak, dus houd daar rekening mee.
    Zet het de pan in de diepvries. 3 uur lang elk uur een keer doorroeren met een vork, zodat geen schilfers ontstaan.
    Wachten tot het bevroren is, en smullen maar!

    Alleen dit jaar met limoen ipv citroen. De groenteboer op de markt had een hele tas voor een euro liggen.


    Tweede kerstdag eet ik samen met vriend. Nog geen idee wat.
    pi_55488006
    tja Piepster, 2 x pasta is éen keertje te veel hé?
    Alhoewel het om kleine beetjes gaat.
    Want het zijn ook geen grote eters, behalve de drie broers.
    Mijn schoonouders zijn 90 + en allang blij dat wij in de K gedachte aan tafel samenzijn, tussen de bedrijven door.

    Mogelijk dat ik niet voor de zoutkorst ga en mijn bekende recept voor zalm in folie doe.
    Makkelijk voor te bereiden en in de oven geen omkijken naar.

    Dit zijn van die dagen dat twee ovens ook prettig zou zijn.

    Het limoenijs heb ik wel eens eerder gemaakt en dan als spoon.
    Groot succes, wel 12 limoenen - toen die er nog ziet zoveel waren - en het recept kwam ik ook weer tegen.

    Ook nog eens over nadenken.

    Als amuse kwam ik een lollie tegen van geitenkaas met walnoten.
    http://www.ah.nl/allerhande/kookschrift/recept.jsp?id=23279 dit is een variatie.
    Een zg. bijgerecht kan toch als amuse ?
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')