Vertel ook even wat er mis mee is.quote:Op dinsdag 18 december 2007 19:36 schreef Thracier het volgende:
[..]
Ananas en chocolade vind ik geen geslaagde combi, evenals mango en chocolade. Frambozen, banaan en peer weer wel.
Recept, recept, recept aub!! Of is het een geheim van de kok?quote:Op dinsdag 18 december 2007 01:21 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
In iedergeval mijn befaamdecrème brulee.
Carpaccio. Altijd makkelijk en ter plekke klaar te maken.quote:Op donderdag 20 december 2007 15:21 schreef Mikkie het volgende:
Ik moet ook nog een voorgerecht verzinnen... 't gaat om een man of vijf.
En het moet relatief snel klaar te maken zijn, aangezien ik eerste kerstdag 's ochtends nog moet werken en dus pas halverwege de middag de keuken in kan
Klinkt erg lekker, alleen kruidenroomkaas met rodewijnjus en sjalotjes lijkt mij niet zo, maar dat is heel persoonlijk.quote:Op donderdag 20 december 2007 16:37 schreef Meneermax het volgende:
Amuse:
Capuchino van courgette met een heeeeel klein scheutje sherry
Voor:
Carpaccio met verse parmezan, ruccola en een frisse balsamicodressing
of toch vittello tonato...twijfel twijfel...
Tussen:
IJskoude spoom van vers fruit en bubbels
Hoofd:
Rosbief in bladerdeeg gevuld met kruidenroomkaas, vergezeld door een rodewijnjus met gestoofde sjalotjes
Groente: gecarameliseerde zuurkool, aardappelkastanjepuree en voor de moeilijke eters gewoon brocoli/peen/sugarsnaps
Na:
Gefriuurd ijs (kokos en vanille) met chocosnippers en wat rood fruit.
Iemand tips? Is dit een beetje een combi?
De zeeduivel is na wat proefkoken geschrapt en vervangen voor snoekbaars.quote:Op zondag 9 december 2007 15:49 schreef janatwork het volgende:
Ik kook met kerst voor het 3de jaar op rij een 8 gangen menu voor mijn ouders, broertje, zus(je), en aanhang. 8 mensen in het totaal. Het menu is nu zo goed als af. Wel zullen er hier en daar nog wat dingetjes bij komen dan wel afvallen en ben ik nog bezig met een amuse of 5 te verzinnen. Ook naar de wijnen moet ik nog kijken. Ik heb er weer zin in!
Het menu tot nu toe:
- Carpaccio van coquilles, salade van gebakken bieten met mierikswortel en een lichte dresing van framozen azijn.
- Trio van paddenstoelen: paddenstoelen soepje, slade met gegrilde paddenstoel, paddenstoelen granité
- Terrine van gestoofde konijnenpoot, in cognac gemarinerde eendelever en spek. En een frisse citrus salade.
- In korenwolf gepocheerde zeeduivel, broccoli puree, citroen saus en knoflookschuim
- Hert met flespompoen, verse pasta en een pittige tijm jus
- Capucino van chocosoep, amaretto sylabub en amandelschuim
- Amarene yoghurt ijs, karnemelk hangop, stoofperen compotte en een stoofpeervochtsiroop
- Kaasplank met voornamelijk kazen van plaatselijke kaasboeren.
Recepten heb ik alleen grof in mijn hoofd zitten hoe het uiteindelijk precies gaat smaken weet ik dus ook pas als het klaar is.
quote:Op dinsdag 18 december 2007 01:21 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
In iedergeval mijn befaamdecrème brulee.
Tjah, de ananassmaak hè, hoe zeg je dat. En mango heeft dat ook vind ik... Maar door het te verhitten en te karamelliseren verandert de smaak idd, minder zuur. Misschien dat dat wel gaat. Het heeft iig met de zuurheid te maken, chocolade gaat bitter smaken. Framboos en vooral banaan en peer zijn minder zuur.quote:Op donderdag 20 december 2007 15:28 schreef Innocence het volgende:
[..]
Vertel ook even wat er mis mee is.![]()
Heb even rondgekeken en er zijn wel veel nagerechten die beide bevatten. Vooral gekarameliseerde ananas, dus misschien dat het anders dat wordt...
Dit ziet er leuk uit!quote:Op zaterdag 22 december 2007 11:54 schreef lilalush het volgende:
Nu nog op zoek naar wat lekkere vishapjes. Tips zijn welkom!
Dat ziet er zeker goed uit! Ook de artisjokharten uit een andere uitzending staan inmiddels bij het lijstje van wat er op tafel verschijnt met kerst.quote:
Alleen dit jaar met limoen ipv citroen. De groenteboer op de markt had een hele tas voor een euro liggen.quote:Citroenijs
Ingediënten:
2 dl water
200 gr suiker
2 dl citroensap
geraspte schil van 1 citroen
1 flinke eetlepel mascarpone
Bereidingswijze:
Breng het water en de suiker aan de kook, tot de suiker helemaal opgelost is. Laat de siroop een kwartier afkoelen en pers ondertussen de citroenen voor het sap, en rasp een citroenschil.
Doe het sap en de schilletjes bij de siroop.
Doe de mascarpone bij de siroop. Heel goed roeren, het lost lastig op.
Proeven of het niet te zuur is, anders wat suiker toevoegen. In bevroren toestand heeft alles minder smaak, dus houd daar rekening mee.
Zet het de pan in de diepvries. 3 uur lang elk uur een keer doorroeren met een vork, zodat geen schilfers ontstaan.
Wachten tot het bevroren is, en smullen maar!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |