abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_54973085
DE, klinkt opwindend! Heb je voor mij 't recept van de chocolade-espressorol?

Hier frietjes Geen zin om te koken, althans, ik ben aan het werk en manlief heeft geen zin om zich in te spannen
pi_54973211
We aten in bier gestoofde zuurkool, gepofte aardappelen, uitgebakken spekjes en zure room met heel veel verse peterselie . 't Was echt goddelijk lekker.
pi_54973326
quote:
Op zaterdag 1 december 2007 19:19 schreef ColdFeet het volgende:
DE, klinkt opwindend! Heb je voor mij 't recept van de chocolade-espressorol?

Hier frietjes Geen zin om te koken, althans, ik ben aan het werk en manlief heeft geen zin om zich in te spannen
Natuurlijk, tis van de ah en het is echt zalig! (de stracciatella ijsbolletjes heb ik er zelf bijverzonnen en is lekker fris daarbij )

Ik heb het een uur of 4 laten stijven, toen was het echt goed hard. En voor espresso had ik een Roma van Nespresso gebruikt

*

Ingrediënten

* 200 g pure chocolade
* 150 g boter
* 1/2 pak tarwebiscuits (digestive, rol a 400 g)
* 1/2 kopje espressokoffie (50 ml)
* 1 zakje vanillesuiker
* poedersuiker

Bereiden

Chocolade in stukken breken. In pan boter en chocolade zacht laten smelten. Biscuits verkruimelen. Espresso met vanillesuiker door chocolademengsel roeren en koekkruimels erdoor scheppen tot geheel goed gemengd is en even laten opstijven. Stijve mengsel op aluminiumfolie storten en rol van maken van ca. 6 cm doorsnede. Aluminiumfolie er omheen dicht vouwen. Rol in de koelkast verder laten opstijven (minimaal 1 uur). Chocoladerol uit koelkast halen en in 16 plakken snijden. Plakken op bordjes met poedersuiker bestrooien. Eventueel met slagroom garneren




(oh en ik had alle ingredienten gehalveerd en dan nog was het echt heel veel .. te veel )

[ Bericht 2% gewijzigd door DarkElf op 01-12-2007 19:40:45 ]
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_54973510
Een Tripple whopper menu bij de BK iets teveel van het goede trouwens .
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
  zaterdag 1 december 2007 @ 19:52:57 #105
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_54973867

Voor 't eerst een visje gemaakt!! En het smaakte nog lekker ook...
Zal zometeen wel een linkje posten naar recept. (linkje)

Is half filetje, de andere helft ligt aan de overkant van de tafel

[ Bericht 2% gewijzigd door KrnKje op 01-12-2007 21:03:45 (linkje erbij) ]
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
  zaterdag 1 december 2007 @ 20:09:27 #106
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_54974307


[ Bericht 100% gewijzigd door Muck op 01-12-2007 20:58:14 (dit is niet helemaal de bedoeling) ]
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
pi_54975347
Vanaaf gehaktballetjes met zelfgemaakte pindasaus en toast. Nu zitten er 2 salami baguettes in de oven
Back in business.
pi_54975648
quote:
Op zaterdag 1 december 2007 11:31 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

jaaa!
posten, posten!
Ik zoek hét recept voor erwtensoep.
Teleurstellend... Geen foto's gemaakt... was te druk bezig en ook nog eens boodschappen doen tussendoor...

Maar goed: de erwtensoep was heerlijk!

OT: Nu een Jazz appel en een glas water...
...
  zaterdag 1 december 2007 @ 20:57:34 #109
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_54975690

3e succesje van vanavond...
Links een bolletje kaneelijs van de AH, midden peer-port-siroop (kookvocht van de peren ingekookt met eetlepel suiker en scheut port), rechts stoofpeertjes.
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
pi_54977794
Bij wijze van verlate verjaardagscadeau voor m'n vriendin vanavond uit wezen eten in Nijmegen. Aangezien de eerste keuze (Savarijn) volgeboekt was dan maar weer bij Liberty gaan eten. En het was weer fantastisch (deze tent heeft niet voor niets een bib gourmand van Michelin):

- geroosterde forelfilet met oosterse saus
- runderhaas met rode kool en een cashewsalade
- steranijs panacetta met kaneelijs en schijven ananas

Bij de forel een Zuidafrikaanse Semillon/Chardonnay, bij de runderhaas een goddelijke cote du Rhone op basis van Carninenadruif en bij het nagerecht een Spaanse muscatelwijn.

* dion_b heeft alvast wat inspiratie voor kerstdiner dit jaar
pi_54984758
Fusilli tricolore met bolognesesaus een een palm.
  zondag 2 december 2007 @ 10:27:31 #112
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_54984902
Zometeen een pantosti met gemengde paddestoelen (van gisteren over), ui, kaas, tomaat en kruiden
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
  zondag 2 december 2007 @ 11:40:55 #113
123984 Heidi-
Eigenlijk heet ik geen Heidi.
pi_54985733
er staat rollade op het menu nog ff bedenken hóe ik hem ga bereiden

nu een red bull
When I'm sad I stop being sad and be awesome instead. True story
pi_54986051
zometeen lunchen met wortelrauwkost en een bolletje met sardientjes. Vanavond eet ik biefstuk en sperziebonen
  zondag 2 december 2007 @ 12:15:54 #115
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_54986301
Crystal Clear.

Heb gisteren trouwens erg lekker gegeten bij Restaurant De Molen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 2 december 2007 @ 12:19:03 #116
40001 fotoloog
1/250 sec. F=8
pi_54986377
Andijfiestamppot met spekkies en een varkenshaasje
Sometimes it snows in april
Sometimes I feel so bad, so bad
Sometimes I wish life was never ending,
And all good things, they say, never last
pi_54986696
quote:
Op zondag 2 december 2007 12:15 schreef Martijn_77 het volgende:
Crystal Clear.

Heb gisteren trouwens erg lekker gegeten bij Restaurant De Molen
Menu klinkt zeer goed, krijg er honger van!
  zondag 2 december 2007 @ 12:40:40 #118
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_54986937
de uitjes en pepers voor de pastasaus von scratch staan te pruttelen.
Als ontbijt; twee hele stokbroden in de oven met roomham, pesto, ui, champignons, tomaat en kaas.
Vanmiddag maak ik kleine pizza's ; want dan is mijn pastasaus klaar.

Vanavond; pasta
  zondag 2 december 2007 @ 12:52:55 #119
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_54987377
quote:
Op zondag 2 december 2007 12:31 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Menu klinkt zeer goed, krijg er honger van!
Was ook erg lekker
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_54987742
Ik brunch nu met Haust party toast met chocopasta en pindakaas.
  zondag 2 december 2007 @ 13:05:08 #121
55330 ennuik
Stockholm boppe!
pi_54987782
Nu een beker magere yogurt met een banaantje en vanavond macaroni!
pi_54989832
@ krnkje ziet er niet alleen lekker uit, maar ook zo leuk opgediend
Gisteravond bij vrienden heerlijk gegeten, Spaanse goulash met halal stoofvlees en witte rijst
En toe bessen? ijs van de appie, man man wat is dat heerlijk

Vanavond eten we hachee met puree
Nu een late late brunch met koffie, sap, banaantje, brood met bramenjam.
(dat laatste is mijn laatste verslaving)
pi_54989858
smilie overkill
  zondag 2 december 2007 @ 14:32:54 #124
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_54989862
cola light

gisteren wezen wokken, was lekker
vanavond nog geen idee eigenlijk, heb een lekkere hangdag, heb wel zin in wat lekkers eigenlijk
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 2 december 2007 @ 17:09:12 #125
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_54993908
Hmmm, ik kwam thuis van werken en ben gelijk aan het koken gegaan, ik heb de laatste tijd honger

Net op: geroerbakte broccoli, varkenslapjes, woksaus en zilvervliesrijst.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')