?????? Ben jij familie van de struisvogels ?quote:Op vrijdag 23 november 2007 12:05 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
En dan maatregelen die schadelijk zijn voor de economie
Nee, ik keek naar de groei van de economie, groei van de export, lagere werkeloosheid, lagere belastingen en ik vroeg me af wat er precies slechter gaat als toen Bush kwamquote:Op vrijdag 23 november 2007 12:07 schreef Verbal het volgende:
[..]
Dat zijn sowieso geen argumenten natuurlijk, dat snap jij ook wel.
V.
Wheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeehehehehehehehehehehehehequote:Op vrijdag 23 november 2007 12:05 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
En dan maatregelen die schadelijk zijn voor de economie
Wat valt er in godshemelsnaam nog in te brengen tegen die onzin die jij uitkraamt.quote:Op vrijdag 23 november 2007 12:50 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Kom je als je uitgelachen bent met argumenten?
Of blijf je nietszeggende smilies posten?
Ja, ach...weet je. Mensen houden nu eenmaal niet van dat anderen hun vertellen hoe ze moeten leven en hoe ze moeten denken. To paraphrase Lewis Black:quote:Op donderdag 22 november 2007 20:23 schreef StefanP het volgende:
Geef nou maar gewoon toe dat je niet kan wachten tot de VS op z'n bek gaat... jij en de rest van die clowns hier. Zielig hoor. Ik zie jullie al gniffelend "zie je wel!!!" roepen. Ach, als je verdoemd bent tot een leven full of mediocrity, dan is het begrijpelijk dat je anderen met succes haat.
Economische groei op de pof is geen echte groei. Het is alsof ik naar de bank ga, 1 miljoen EURO leen en me plotseling miljonair noem.quote:Op vrijdag 23 november 2007 12:50 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Kom je als je uitgelachen bent met argumenten?
Of blijf je nietszeggende smilies posten?
Beste Stefan, ten eerst hoop ik niet dat Amerika op z'n bek gaat. Dat is voor ons ook niet best aangezien NL het twee na grootste investeringsland in Amerika is. Maar je hoeft geen doctorandes te zijn om te zien dat het niet goed gaat. Die groei waar je t over hebt is voornamelijk gefinancierd door het buitenland en betreft geen pure domestic growth. Amerika heeft zeker het goed gedaan de laatste jaren, gedreven door de ICT heeft het met name eind 90er jaren het uitstekend gedaan.quote:Op donderdag 22 november 2007 20:23 schreef StefanP het volgende:
[..]
Geef nou maar gewoon toe dat je niet kan wachten tot de VS op z'n bek gaat... jij en de rest van die clowns hier. Zielig hoor. Ik zie jullie al gniffelend "zie je wel!!!" roepen. Ach, als je verdoemd bent tot een leven full of mediocrity, dan is het begrijpelijk dat je anderen met succes haat.
De economische groeicijfers over de laatste tien jaar zijn in de VS altijd beter geweest dan in NL. Zelfs nu is de verwachting voor volgend jaar nog een gematigde groei. Wacht maar tot de huizenmarkt in NL instort - de verhouding tussen hypotheken en inkomen is namelijk vele malen slechter.
Ik houd het voorlopig nog even op "financial meltdown".quote:Op vrijdag 23 november 2007 14:06 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Zware recessie, matige recessie, waarom? Welke indicatoren zijn slecht, etc, etc
Ik denk dat DAM hierop zal antwoorden met......."En nu echte argumenten !! "quote:Op vrijdag 23 november 2007 14:10 schreef alex4allofyou het volgende:
[..]
Beste Stefan, ten eerst hoop ik niet dat Amerika op z'n bek gaat. Dat is voor ons ook niet best aangezien NL het twee na grootste investeringsland in Amerika is. Maar je hoeft geen doctorandes te zijn om te zien dat het niet goed gaat. Die groei waar je t over hebt is voornamelijk gefinancierd door het buitenland en betreft geen pure domestic growth. Amerika heeft zeker het goed gedaan de laatste jaren, gedreven door de ICT heeft het met name eind 90er jaren het uitstekend gedaan.
Maar wat de subprime ellende laat zien is dat Amerika zijn groei daadwerkelijk heeft gefinancierd door in t rood te staan. Er staan 1.200 miljard aan subprimeleningen uit, is het ondenkbaar dat hiervan 20% niet betaald wordt, 30%??? De laatste berichten zijn dat ook de primemarkt er slecht voorstaat. Voeg hier een lage dollarkoers bij, hoge olieprijzen, een zwakke huizenmarkt (uiterst belangrijk) en teruggang van de economische groei en alle ingredienten zijn er om in een recessie te belanden. Het is niet ondenkelijk dat Amerika zijn top reeds bereikt heeft. De rest van de wereld zit ook niet stil. Als de oliesjeiks besluiten de dollar te ontkoppelen aan de olieprijs en China dollars gaat dumpen gaat het heel hard.
We gaan een hele nieuwe toekomst tegemoet, buiten het hierboven genoemde is er nog de milieuproblematiek (t zal eens op moeten houden met groeien), terrorisme, opkomst 3e wereldlanden, energietekorten staan in t verschiet (vervelend als je grootste veelgebruiker bent), toename bevolkingsgroei en ga zo maar door. Het is heel gebruikelijk dat een wereldmacht na een eeuw terugvalt. Misschien ben je wel te laat ingestapt in t avontuur. Europa groeit minder hard maar wel valide.
Tot op heden heeft hij geen gelijkquote:Op vrijdag 23 november 2007 14:32 schreef Verbal het volgende:
[..]
Ik houd het voorlopig nog even op "financial meltdown".
Niet drie jaar oud, misschien dat je het een kans wilt geven
V.
De Dollar met de Euro vergelijkenquote:Op donderdag 22 november 2007 08:08 schreef StefanP het volgende:
Ik word een beetje moe van die tientallen topics met wellustelingetjes die geilen op hoe slecht de VS wel niet is, hoe hard die zogenaamde recessie wel niet moet zijn, en hoe prachtig het is dat de VS 'op z'n bek gaat'. Ach, dat komt vast voort uit de typisch Nederlandse maaiveldcultuur: men kan het niet hebben dat anderen niet zo uitgezogen worden en stukken meer vrijheid hebben.
Er is helemaal geen recessie, en die komt er waarschijnlijk ook niet. De cijfers zijn nog prima, zowel van de werkloosheid, het consumentenvertrouwen en de economische groei.
De dollarkoers maakt voorsalnog geen worst uit - toen die 180 graden omgekeerd was, schreeuwden de Amerikanen toch ook niet dat de EU in een recessie zat, dat het zo slecht ging? Laat staan dat ze zichzelf bijkans bevredigden bij de gedachte dat de EU op z'n bek zou gaan...
Trouwens: lagere dollar = meer export = beter voor de economie.
Dropje?quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |