Curiosity | zaterdag 17 november 2007 @ 20:32 |
Wie heeft er voor mij een recept voor een overheerlijke saus voor bij de shoarma of gyros. Dus bijv, een onovertroffen knoflook of uiensaus. Er zijn er heleboel te vinden als ik Google maar dat zegt verders niets over de smaak, thuis gebruikte recepten van jullie wil ik graag hebben. Wie helpt mij? | |
RoodWitBlauw | zaterdag 17 november 2007 @ 20:42 |
prober een knolooksaus te mengen met Heinz sandwichspread. Zelf vind ik die tomaten ? saus bij de shoarmaboer enorm lekker. tevens een tvpeetje | |
ColdFeet | zaterdag 17 november 2007 @ 20:46 |
Ik maak die uiensaus altijd door wat uien en peterselie (en evt koriander) fijn te hakken, daar een lepel tomatenpuree, wat olie, wat zout en peper en een beetje suiker bij te doen. Volgens mij is het bij de turk ook niet meer dan dat. En die ontzettende uiensmaak is ![]() | |
RoodWitBlauw | zaterdag 17 november 2007 @ 20:48 |
quote:Ja.. die bedoel ik.. die is echt enorm lekker. Is zeker alleen maar zelf te maken? niet in de supermarkt verkrijgbaar( op de sligro en makro na?) ![]() | |
Bafnek | zaterdag 17 november 2007 @ 21:33 |
knoflooksaus. | |
weasel85 | zaterdag 17 november 2007 @ 21:36 |
tvppp | |
SiGNe | zaterdag 17 november 2007 @ 21:36 |
klein bekertje creme fraiche in een bakje doen, mayo (2 eetlepels ofzo) erbij 2 teentjes knoflook snijden/pureren en in bakje doen gesneden peterselie en beetje gemalen peper erdoor en je bent klaar. Evt. kan je er ook nog wat Tzaziki doorheen doen voor de lekere smaak. | |
fisc | zaterdag 17 november 2007 @ 21:44 |
paar eetlepels mayo in een bakkie paar tenen knoflook persen (naar eigen smaak, ik plemp er al snel 5 of 6 in ![]() dan een beetje koffie melk en een theelepel suiker er doorheen roeren. (evt kan er nog peterselie oid doorheen voor de kleur ![]() 5 a 6 tenen is niet goed voor een frisse ochtend adem trouwens ![]() | |
Trusten | zondag 18 november 2007 @ 00:34 |
Tomaten-uiensaus Tomatenpuree uien zwarte peper witte peper oregano basilicum ketjap manis paprikapoeder olijfolie komijn Dit recept kreeg ik van een vriendin die het heeft ontfutseld bij een shoarmazaak. De hoeveelheden die zij opgaf was 1 kg. Tomatenpuree en 1 kg. uien. Dus verhouding is 1:1. Kruiden weet ik niet precies hoeveel maar is ook een kwestie van smaak en uitproberen... Knoflooksaus 3 teentjes verse knoflook 6 eetlepels magere kwark 3 eetlepels mayonaise dille uit potje/ of vers Knoflook persen en alles door elkaar mengen...nog lekkerder word het met 'n klein beetje pittige mosterd erdoor en wat versgemalen peper ![]() | |
dookiy | zondag 18 november 2007 @ 11:48 |
TeeVeePee | |
Curiosity | zondag 18 november 2007 @ 12:38 |
quote:Deze gaat het wel worden denk ik. Maar meer tips zijn altijd welkom. | |
dopa | zondag 18 november 2007 @ 13:59 |
Een pikante saus (bv samurai saus) combineren met tzatziki. Heerlijk! | |
Curiosity | zondag 18 november 2007 @ 14:06 |
Shoarmasaus ingrediënten: 1 eetlepel sambal 2 eetlepels schenkstroop ketchup bereiding: Sambal en stroop door elkaar mengen. Ketchup toevoegen totdat het lekker tomaterig is, maar nog wel heet van de sambal en zoet van de stroop. Een handig trucje is om het schaaltje waarin je de ingredienten mengt in warm water te leggen, zodat de stroop wat dunner wordt en dus beter oplost. http://www.jerryke.be/recept?id=250 Deze is trouwens ook erg lekker, ik maak deze als ik de kant en klare shoarma saus vergeten ben te kopen, zoals vandaag, de knoflooksaus is trouwens ook gemaakt, en erg lekker en pittig heb ik gemerkt, dat wordt smullen vanavond. | |
Curiosity | zondag 18 november 2007 @ 14:07 |
samurai saus?, ik hoor die naam wel vaker, maak je die zelf of koop je die, en waar. | |
Moragh_DaughterofSune | zondag 18 november 2007 @ 14:27 |
Ik vind persoonlijk Tzatziki toch echt t lekkerst bij het bovengenoemde, Men neme: -1 redelijk grote komkommer -2 dikke tenen knoflook (of meer naar smaak) -500 ml griekse of turkse yoghurt -1 bosje verse munt (bij de turkse winkel goedkoop te krijgen) -Zout en peper Schil de komkommer en rasp deze fijn. Doe de geraspte komkommer in een kom en druk overtollig vocht eruit en laat weglopen, Pers de knoflook uit boven de komkommer en meng door elkaar. Voeg de yoghurt toe en roer alles goed door elkaar, snipper daarna naar smaak de munt erover, Evt peper en zout toevoegen, | |
dopa | zondag 18 november 2007 @ 15:34 |
quote:Belgische supermarkt | |
LasTeR | zondag 18 november 2007 @ 15:35 |
WHISKEY SAUS | |
RoodWitBlauw | zondag 18 november 2007 @ 15:50 |
Hierboven beschreven Tomaten uien saus-recept is beetje onvolledig:. Hieronder een recept met hoeveelheden en bereidingswijze!:: Tomaten-uien saus Ingredienten 1 grote ui 2 teentje knoflook 2 el fijn gehakte peterselie 4 pijpjes bieslook 1/2 tl zout of bouillonpoeder 4 tomaten of een klein blik gepelde tomaten Sambal of zoete sambal saus Bereiding Smoor de ui in een beetje olie samen met de knoflook in 10 minuten gaar, maar zorg er voor dat hij niet te bruin wordt. Roer er daarna de in blokjes gesneden tomaat door. Doe dit op een hoog vuur en verdamp zoveel vocht dat er een leuke saus over blijft, maar probeer de tomaat niet helemaal fijn te koken. Roer er nu de peterselie en de bieslook door samen met het zout en de bieslook. Laat de saus koud worden en proef hem dan opnieuw en breng hem op smaak met wat sambal en eventueel nog wat zout. ![]() ![]() Succes. | |
Innocence | maandag 19 november 2007 @ 12:28 |
quote: ![]() Ga dat ook 's proberen, want de saus van de grillroom is veerukkelijk! | |
J1981 | maandag 19 november 2007 @ 12:36 |
Knoflooksaus; Pot Mayonaise (zelf vindt ik het lekkerder met halvanaise) 6 a 7 tenen knoflook, geperst Een eetlepel paprikapoeder Een theelepeltje zout Een theelepeltje zwarte peper Eventueel kan er nog een scheutje koffiemelk worden toegevoegd om het geheel wat romiger te maken. Misschien het belangrijkste; minimaal een dag van tevoren klaar maken, dan trekken alle smaken goed in de mayonaise. Eet Smakelijk! | |
EricT | maandag 19 november 2007 @ 18:22 |
wiskey saus ![]() | |
Thorical | maandag 19 november 2007 @ 19:11 |
Of het de ultieme is moet je zelf maar uitmaken. Ik ben al een paar jaar blijven hangen op dit recept. Ik doe meestal harissa in het broodje. Ik ben lui en koop het bij de medelandersuper. De knoflooksaus: Ingrediënten: yoghurt/kwark mayonaise knoflook bieslook peterselie citroensap zout cayennepeper Verhouding 2/1 aan yoghurt/mayonaise daaraan per 3 eetlepels 1 teen knoflook toevoegen en de rest naar smaak. Met de kruiden hoef je niet te zuinig te zijn maar weest niet te royaal met het zout en de cayennepeper. Je zou er desnoods nog een snuifje suiker aan toekunnen voegen en dan een kwartiertje laten staan. Voor de uien en tomatensaus heb ik nog geen echt lekkere oplossing gevonden. | |
#ANONIEM | dinsdag 20 november 2007 @ 21:49 |
Knoflooksaus ![]() | |
wolferl | woensdag 21 november 2007 @ 00:11 |
Curry Gewurz | |
Mutsaers__78 | vrijdag 23 november 2007 @ 10:37 |
Mutsaers' Shoarmasaus: * 2 delen (magere) yoghurt * 1 deel frietsaus * bieslook (een redelijke hoeveelheid) * flinke snuf peper * flinke snuf zout * suiker * knoflook (poeder of vers gemalen) Doe alles in één kom en mixen maar. Speel een beetje met de hoveelheden om te zien wat jij het lekkerst vindt. Let wel op met de suiker; teveel suiker maakt je saus veel te zoet! | |
Erosjuhhh | vrijdag 23 november 2007 @ 10:49 |
Vind zelf zowel knoflook als cocktailsaus lekker, cocktailsaus: 1/3e deel tot yoghurtdikte opgeklopte room 1/3e deel mayonaise 1/3e deel ketchup neem paprikapoeder en meng dit met drank, whiskey, cognac whatever, zorg dat de paprikapoeder helemaal is opgenomen (chili/cayenne) mag ook, meng dit goed met de bovengenoemde 3 delen, doe er zout, peper, evt. suiker bij en klaar! ![]() | |
Stansfield | zondag 25 november 2007 @ 19:34 |
Wiskeysaus | |
Maneki.Neko | zondag 25 november 2007 @ 19:43 |
Oh wat een vies topic dit ![]() | |
Thorical | vrijdag 30 november 2007 @ 21:52 |
quote: | |
Trusten | vrijdag 30 november 2007 @ 22:27 |
quote:Misschien was recept ook niet de goede benaming. Ze had gevraagd wat er allemaal voor kruiden in zaten ![]() | |
Tha_Flash | vrijdag 30 november 2007 @ 22:31 |
![]() Errug lekker !!! ![]() ![]() | |
Erosjuhhh | vrijdag 30 november 2007 @ 22:43 |
hee was dat? | |
Thorical | vrijdag 21 augustus 2009 @ 21:08 |
Staan hier geen leuke recepten bij? | |
Pietverdriet | zaterdag 22 augustus 2009 @ 09:43 |
quote:wat zij zegt | |
Martijn_77 | zaterdag 22 augustus 2009 @ 14:17 |
quote:Idd als ik het thuis eet die van Calve en anders gewoon die van de shoarma tent zelf | |
Stefan | donderdag 15 oktober 2009 @ 18:36 |
Sla oli water tomatenpurree Ui peper peterseli zout. | |
robber57 | vrijdag 16 oktober 2009 @ 01:16 |
Ik ben zo lui als de pest dus:![]() Voor gebruik een klein beetje melk er bij en goed klutsen ![]() | |
F4T4L_3RR0R | vrijdag 16 oktober 2009 @ 01:20 |
Ik weet een hele lekkere knoflooksaus. Is bij bepaalde grote supermarktketens en poeliers op de markt mondjesmaat verkrijgbaar. Ik wil niks anders meer. Saus die ik bij de Turk/Griek/Shoarmatent krijg gooi ik weg, om vervolgens mijn favoriete saus te gebruiken. Ben jammer genoeg bijna door mijn voorraad heen...![]() | |
Pietverdriet | maandag 17 januari 2011 @ 19:33 |
Ajvar is trouwens ook erg lekker rode paprika, aubergine, zout, plantaardige olie en kruiden, Het is in heet en mild te koop, maar je kan het ook zelf maken. ![]() | |
foodlover | maandag 17 januari 2011 @ 20:30 |
Bedankt Piet! Zal ik eens onthouden, ga van het weekend zelf Turkse Pizza maken, past dit ook wel bij. | |
Pietverdriet | maandag 17 januari 2011 @ 20:34 |
Dikke Turkse Yoghurt met wat knoflook is ook erg lekker. | |
fl1pp13 | maandag 17 januari 2011 @ 21:58 |
/agreed | |
gianni61 | dinsdag 18 januari 2011 @ 11:28 |
de knoflooksaus van D&L | |
Ou-Tannu | dinsdag 18 januari 2011 @ 14:29 |
D&L D&L sausen ![]() | |
SiGNe | dinsdag 18 januari 2011 @ 15:46 |
Ik ga voor de Tzatziki van Olympus, erg goed van smaak en te koop bij de Jumbo![]() | |
HeatWave | dinsdag 18 januari 2011 @ 15:48 |
Ik zoek juist die glazige uiensaus die je soms ziet, niet die rode ingedikte.. Wel zelf eens proberen te maken met ui olie etc etc. Maar wordt nooit echt een mooi geheel. | |
xminator | dinsdag 18 januari 2011 @ 15:53 |
Ik had gehoord dat sommige shoarma boeren tijdens het maken van knoflooksaus er ook nog AA-drink bij gooien.. Ik zelf vond het redelijk ![]() Maar zou het?? | |
SiGNe | dinsdag 18 januari 2011 @ 16:02 |
Ik denk dat er maar weinig shoarmaboeren zijn die zelf knoflooksaus maken, de meesten kopen gewoon emmers van een grote fabrikant. Laatste keer dat ik hoorde dat een shoarmaboer zelf knoflooksaus maakte kwam dat doordat de bezorgers er in klaar waren gekomen, er zat sperma in van 7 verschillende mannen. maar da's ook een verhaal uit de vorige eeuw en of het ook echt gebeurd was of dat het een urban-myth was.. geen idee. | |
Pietverdriet | dinsdag 18 januari 2011 @ 16:44 |
Dat is een Urban Legend. | |
xminator | dinsdag 18 januari 2011 @ 19:07 |
Ja of ze gooiden het erbij in zo een grote emmer, althans zo had ik het gehoord.. | |
Pietverdriet | dinsdag 18 januari 2011 @ 19:09 |
Waarom zou je het als shoarmabakker zelf maken als je het weinig kan kopen? | |
xminator | dinsdag 18 januari 2011 @ 19:11 |
Nee, wat ik bedoel is dat ze het bij zo een kant en klare emmer erbij gieten. 2 flesjes aa -drink ofzo, laat het wat lekkerder smaken en iets zoeter. | |
foodlover | dinsdag 18 januari 2011 @ 21:58 |
Dit soort dingen kun je ook alleen maar bedenken als je zaterdagnacht na het stappen stomdronken bij een Shoarmazaak zit... Toch triest als je flesjes AA Drink moet gebruiken om een saus iets zoeter te maken. | |
Rickocum | woensdag 19 januari 2011 @ 20:10 |
Ik weet niet of het deze is hoor, maar bij de Jumbo hebben ze ook een hele goede knoflooksaus (niet zo zuur als bij de calvé sauzen) die ze bij goede shoarmazaken ook hebben. Zijn ook flesjes die wat kleiner zijn, er staat op "beste knoflook van Nederland", maar zo bekend is die saus heul niet ![]() | |
OppClone | maandag 31 januari 2011 @ 17:31 |
Dat is Yildriz knoflooksaus ![]() ![]() | |
SiGNe | maandag 31 januari 2011 @ 18:08 |
Yildriz maakt ook erg lekkere BBQ saus, lijkt op die van de Mac (die je bij de kipnuggets krijgt). En als je zelf ideeën hebt voor een lekkere saus dan kanje dat naar Yildriz sturen en met een beetje mazzel gaan ze die dan ook maken. Ze hebben trouwens ook erg lekkere cocktailsaus. | |
Rickocum | maandag 31 januari 2011 @ 18:11 |
![]() ![]() ![]() Maarja, ik zit altijd wel te kloten met dat ding als ik em wil open maken ![]() | |
Tanin | maandag 31 januari 2011 @ 18:26 |
Kant en klaar sauzen is wel een beetje vloeken in de kerk natuurlijk, maar dat spul is inderdaad wel het beste wat er verkrijgbaar is. Verder vind ik sambal en ketchup mengen altijd wel lekker ![]() | |
Gertje-Plongers | woensdag 11 april 2012 @ 14:16 |
En ? is er al iemand geweest met beproefde recepten inmiddels. Ik heb enkele hiervan geprobeerd, maar zonder succes. Ik heb het over de uiensaus trouwens. | |
borbit | woensdag 11 april 2012 @ 14:22 |
ergens op de wereld is er echt wel iemand die zich aftrekt in de shoarma saus omdat ie z'n baan haat ofzo. | |
PyTh | woensdag 11 april 2012 @ 16:18 |
Ultieme knoflook saus 1 bakje creme fraiche 4 eetlepels mayonaise 2 eetlepels water 4 tenen knoflook (wortels uit de knoflook verwijderen) geperst 1 theelepel suiker paar flinke draaien verse witte peper uit de pepermolen flink wat goed fijngehakte platte(!) peterselie 2 druppels tabasco | |
Gertje-Plongers | woensdag 11 april 2012 @ 16:34 |
Klinkt goed, die ga ik een proberen. | |
henkde_j | woensdag 11 april 2012 @ 16:51 |
Zo was ik eens bij een chinees restaurant waarbij de eigenaar de sambal maakte met bier uit de tap ![]() | |
SiGNe | woensdag 11 april 2012 @ 18:30 |
Ik maak 'm ongeveer hetzelfde, laat alleen het water weg, ik hou wel van dikke sauzen. Sjalotje er doorheen is ook lekker en een beetje citroensap ook. Wat betreft de knoflook zelf, neem verse knoflook of "Roze" knoflook uit Frankrijk (velletje om de knof heeft roze/paarse vlekken). De witte knoflook komt uit China en die is veel minder aromatisch. | |
Guus Muisarm | woensdag 11 april 2012 @ 20:46 |
Ikzelf eet het met sambal en verse ui. Meer niet. Shoarma/kebab dan. Gyros met tzaziki, fetakaas en olijven. Maar ik zag die Tzaziki saus hier en die is ook erg lekker alleen zie ik niet waar die munt vandaan komt. Zelf nog nooit gezien erbij. Als ik zoek naar een recept kom ik bij http://www.grieksegids.nl/gerechten/tzatziki.php zonder munt dus. Maakt dat veel verschil? Zal het anders eens proberen ![]() | |
Tanin | woensdag 11 april 2012 @ 20:52 |
In India eet met een Tzaziki achtige saus met munt erin. Mogelijk dat iemand creatief is gaan doen. Die saus wordt overigens vooral bij lamsvlees gegeten, dus culinair gezien zo gek nog niet | |
SiGNe | woensdag 11 april 2012 @ 21:13 |
Met munt wordt ook in Turkije veel gegeten, in Griekenland soms met dille (al vind ik dat persoonlijk niet zo lekker bij gyros) In Turkije eet men ook lam, varken mag niet van de islam. Erg makkelijk in Moslimlanden, als je je afvraagt of het varken is of niet: Vlees is-lam ![]() | |
Spanky78 | donderdag 12 april 2012 @ 23:04 |
Dit is hem voor shoarma. Moet wel koriander in wat mij betreft. Voor Gyros is er maar 1 saus, zaziki: griekse yoghurt, komkommer, munt/kruizemunt, dille, citroensap, azijn, olijfolie en veel knoflook, zout. Ik gebruik heel dun gesneden plakjes komkommer, maar heb in griekenland ook wel eens met geraspte komkommer gehad (dat vindik meer raita, maargoed). | |
Spanky78 | donderdag 12 april 2012 @ 23:05 |
Raita, dat is met koriander en munt, en gerapste komkommer. Lekker! Ik doe er soms ook wat komijn in (nigella) | |
chocolatelover | zondag 15 april 2012 @ 16:38 |
bij de ah in het schap met buitenlandse producten (turks, hindoestaans enz.) zag ik pas samuraisaus. Een collega van mij is er ook wild van. Bij de Hanos ofzo hebben ze het ook geloof ik. Bij de ah hier weet ik zeker dus bij andere vestigingen zullen ze het ook wel hebben. Mij te pittig. Ik ga voor yildriz knoflooksaus, sambasaus of knoflooksaus van calve of zelf lekkere tzatziki maken | |
Pietverdriet | zondag 15 april 2012 @ 18:45 |
Ik vind knoflooksaus zo smerig, laffe zoete slasaus met wat knoflook. | |
markmarkmark | zondag 15 april 2012 @ 19:06 |
de meeste kopen emmers frietsaus en mengen dat met water of lang houdbare melk, knoflookpoeder en peterselie. | |
SiGNe | zondag 15 april 2012 @ 19:25 |
Ligt eraan hoe je het maakt.. Als je creme fraiche bij de mayo doet krijg je een heel frisse saus, niet dat zoete sausje dat je inderdaad bij de shoarma krijgt. | |
Pietverdriet | zondag 15 april 2012 @ 19:42 |
Turkse joghurt gebruiken, geen olie emulsie saus. Maar ik had het niet over zelfgemaakt, maar over de troep die ze in NL gebruiken. | |
Curiosity | zondag 15 april 2012 @ 20:18 |
Niks mis met de saus die je bij de shoarmatent krijgt, precies de juiste dikte, het moet goed mengen met het vlees dus niet te dik zijn. | |
Spanky78 | zondag 15 april 2012 @ 21:10 |
Je kunt tegenwoordig verschillende typen ciftlik turkse yohgurt bij veel supers krijgen. Je moet dan wel de meest vette hebben... Alsnog heb ik liever andere sausjes bij mijn shoarma. | |
dimmak | woensdag 18 april 2012 @ 12:44 |
Rimboesauzen! ![]() Overigens heeft de plaatselijk griek hier eigen gemaakte yoghurtsaus bij de gyros en die is over heerlijk! | |
Sweetheart1988 | zondag 22 april 2012 @ 00:28 |
Knoflooksaus: verse knoflookteentjes, mayonaise, slagroom, suiker, snufje zout peper, en verse bieslook...recept ooit gevraagd aan de plaatselijke snackbar. Echt heerlijk...maar er gaat niks boven te knoflooksausjes van de turk! | |
Prego | zondag 22 april 2012 @ 18:02 |
dit, het smaakt nauwelijks naar knoflook en het is veel te zoet. |