abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 18 januari 2011 @ 19:09:43 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91528021
Waarom zou je het als shoarmabakker zelf maken als je het weinig kan kopen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_91528096
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 januari 2011 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom zou je het als shoarmabakker zelf maken als je het weinig kan kopen?
Nee, wat ik bedoel is dat ze het bij zo een kant en klare emmer erbij gieten. 2 flesjes aa -drink ofzo, laat het wat lekkerder smaken en iets zoeter.
  dinsdag 18 januari 2011 @ 21:58:08 #53
296595 foodlover
live and learn
pi_91538115
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 januari 2011 19:11 schreef xminator het volgende:

[..]

Nee, wat ik bedoel is dat ze het bij zo een kant en klare emmer erbij gieten. 2 flesjes aa -drink ofzo, laat het wat lekkerder smaken en iets zoeter.
Dit soort dingen kun je ook alleen maar bedenken als je zaterdagnacht na het stappen stomdronken bij een Shoarmazaak zit... Toch triest als je flesjes AA Drink moet gebruiken om een saus iets zoeter te maken.
  woensdag 19 januari 2011 @ 20:10:28 #54
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_91578079
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 januari 2011 15:46 schreef SiGNe het volgende:
Ik ga voor de Tzatziki van Olympus, erg goed van smaak en te koop bij de Jumbo
[ afbeelding ]
Ik weet niet of het deze is hoor, maar bij de Jumbo hebben ze ook een hele goede knoflooksaus (niet zo zuur als bij de calvé sauzen) die ze bij goede shoarmazaken ook hebben.

Zijn ook flesjes die wat kleiner zijn, er staat op "beste knoflook van Nederland", maar zo bekend is die saus heul niet ;(
pi_92130572
quote:
1s.gif Op woensdag 19 januari 2011 20:10 schreef RickoKun het volgende:

[..]

Ik weet niet of het deze is hoor, maar bij de Jumbo hebben ze ook een hele goede knoflooksaus (niet zo zuur als bij de calvé sauzen) die ze bij goede shoarmazaken ook hebben.

Zijn ook flesjes die wat kleiner zijn, er staat op "beste knoflook van Nederland", maar zo bekend is die saus heul niet ;(
Dat is Yildriz knoflooksaus :9
  maandag 31 januari 2011 @ 18:08:31 #56
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_92132201
Yildriz maakt ook erg lekkere BBQ saus, lijkt op die van de Mac (die je bij de kipnuggets krijgt).
En als je zelf ideeën hebt voor een lekkere saus dan kanje dat naar Yildriz sturen en met een beetje mazzel gaan ze die dan ook maken.
Ze hebben trouwens ook erg lekkere cocktailsaus.
  maandag 31 januari 2011 @ 18:11:38 #57
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_92132348
quote:
1s.gif Op maandag 31 januari 2011 17:31 schreef OppClone het volgende:

[..]

Dat is Yildriz knoflooksaus :9
[ afbeelding ]
:D :D :D DE ultieme knoflooksaus!

Maarja, ik zit altijd wel te kloten met dat ding als ik em wil open maken :')
  maandag 31 januari 2011 @ 18:26:32 #58
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_92133060
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 oktober 2009 01:20 schreef F4T4L_3RR0R het volgende:
Ik weet een hele lekkere knoflooksaus. Is bij bepaalde grote supermarktketens en poeliers op de markt mondjesmaat verkrijgbaar. Ik wil niks anders meer. Saus die ik bij de Turk/Griek/Shoarmatent krijg gooi ik weg, om vervolgens mijn favoriete saus te gebruiken. Ben jammer genoeg bijna door mijn voorraad heen...

[ afbeelding ]
Kant en klaar sauzen is wel een beetje vloeken in de kerk natuurlijk, maar dat spul is inderdaad wel het beste wat er verkrijgbaar is.

Verder vind ik sambal en ketchup mengen altijd wel lekker :)
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
pi_110180825
En ? is er al iemand geweest met beproefde recepten inmiddels. Ik heb enkele hiervan geprobeerd, maar zonder succes.

Ik heb het over de uiensaus trouwens.
Kreeg ooit sprookjes te horen. Zit nu in therapie.
  woensdag 11 april 2012 @ 14:22:59 #60
68091 borbit
Is dit het begin van een pr0n?
pi_110181100
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 januari 2011 16:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat is een Urban Legend.
ergens op de wereld is er echt wel iemand die zich aftrekt in de shoarma saus omdat ie z'n baan haat ofzo.
  woensdag 11 april 2012 @ 16:18:02 #61
17103 PyTh
The Few, The Proud
pi_110186450
Ultieme knoflook saus

1 bakje creme fraiche
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels water
4 tenen knoflook (wortels uit de knoflook verwijderen) geperst
1 theelepel suiker
paar flinke draaien verse witte peper uit de pepermolen
flink wat goed fijngehakte platte(!) peterselie
2 druppels tabasco
For those involved, No explanation is necessary
For those who are not, No explanation is possible
pi_110187150
quote:
14s.gif Op woensdag 11 april 2012 16:18 schreef PyTh het volgende:
Ultieme knoflook saus

1 bakje creme fraiche
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels water
4 tenen knoflook (wortels uit de knoflook verwijderen) geperst
1 theelepel suiker
paar flinke draaien verse witte peper uit de pepermolen
flink wat goed fijngehakte platte(!) peterselie
2 druppels tabasco
Klinkt goed, die ga ik een proberen.
Kreeg ooit sprookjes te horen. Zit nu in therapie.
pi_110188058
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 januari 2011 15:53 schreef xminator het volgende:
Ik had gehoord dat sommige shoarma boeren tijdens het maken van knoflooksaus er ook nog AA-drink bij gooien..

Ik zelf vond het redelijk :') klinken

Maar zou het??
Zo was ik eens bij een chinees restaurant waarbij de eigenaar de sambal maakte met bier uit de tap :')
Op donderdag 7 februari 2013 22:30 schreef wolfrolf het volgende:
Godsamme _O_ wat een baas ben je toch
Op dinsdag 26 februari 2013 15:53 schreef SilentChaos het volgende:
Jij begrijpt _O_
  woensdag 11 april 2012 @ 18:30:33 #64
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_110192446
quote:
14s.gif Op woensdag 11 april 2012 16:18 schreef PyTh het volgende:
Ultieme knoflook saus

1 bakje creme fraiche
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels water
4 tenen knoflook (wortels uit de knoflook verwijderen) geperst
1 theelepel suiker
paar flinke draaien verse witte peper uit de pepermolen
flink wat goed fijngehakte platte(!) peterselie
2 druppels tabasco
Ik maak 'm ongeveer hetzelfde, laat alleen het water weg, ik hou wel van dikke sauzen.
Sjalotje er doorheen is ook lekker en een beetje citroensap ook.

Wat betreft de knoflook zelf, neem verse knoflook of "Roze" knoflook uit Frankrijk (velletje om de knof heeft roze/paarse vlekken).
De witte knoflook komt uit China en die is veel minder aromatisch.
pi_110200253
Ikzelf eet het met sambal en verse ui. Meer niet. Shoarma/kebab dan. Gyros met tzaziki, fetakaas en olijven.

Maar ik zag die Tzaziki saus hier en die is ook erg lekker alleen zie ik niet waar die munt vandaan komt. Zelf nog nooit gezien erbij.

Als ik zoek naar een recept kom ik bij http://www.grieksegids.nl/gerechten/tzatziki.php zonder munt dus. Maakt dat veel verschil? Zal het anders eens proberen :)
  woensdag 11 april 2012 @ 20:52:15 #66
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_110200690
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2012 20:46 schreef Guus Muisarm het volgende:
Ikzelf eet het met sambal en verse ui. Meer niet. Shoarma/kebab dan. Gyros met tzaziki, fetakaas en olijven.

Maar ik zag die Tzaziki saus hier en die is ook erg lekker alleen zie ik niet waar die munt vandaan komt. Zelf nog nooit gezien erbij.

Als ik zoek naar een recept kom ik bij http://www.grieksegids.nl/gerechten/tzatziki.php zonder munt dus. Maakt dat veel verschil? Zal het anders eens proberen :)
In India eet met een Tzaziki achtige saus met munt erin. Mogelijk dat iemand creatief is gaan doen.

Die saus wordt overigens vooral bij lamsvlees gegeten, dus culinair gezien zo gek nog niet
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
  woensdag 11 april 2012 @ 21:13:29 #67
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_110202149
Met munt wordt ook in Turkije veel gegeten, in Griekenland soms met dille (al vind ik dat persoonlijk niet zo lekker bij gyros)

In Turkije eet men ook lam, varken mag niet van de islam.
Erg makkelijk in Moslimlanden, als je je afvraagt of het varken is of niet: Vlees is-lam :D
pi_110256452
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 november 2007 20:46 schreef ColdFeet het volgende:
Ik maak die uiensaus altijd door wat uien en peterselie (en evt koriander) fijn te hakken, daar een lepel tomatenpuree, wat olie, wat zout en peper en een beetje suiker bij te doen.
Volgens mij is het bij de turk ook niet meer dan dat. En die ontzettende uiensmaak is :9
Dit is hem voor shoarma. Moet wel koriander in wat mij betreft.

Voor Gyros is er maar 1 saus, zaziki: griekse yoghurt, komkommer, munt/kruizemunt, dille, citroensap, azijn, olijfolie en veel knoflook, zout. Ik gebruik heel dun gesneden plakjes komkommer, maar heb in griekenland ook wel eens met geraspte komkommer gehad (dat vindik meer raita, maargoed).
Whatever...
pi_110256525
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2012 20:52 schreef Tanin het volgende:

[..]

In India eet met een Tzaziki achtige saus met munt erin. Mogelijk dat iemand creatief is gaan doen.

Die saus wordt overigens vooral bij lamsvlees gegeten, dus culinair gezien zo gek nog niet
Raita, dat is met koriander en munt, en gerapste komkommer. Lekker! Ik doe er soms ook wat komijn in (nigella)
Whatever...
pi_110355307
bij de ah in het schap met buitenlandse producten (turks, hindoestaans enz.) zag ik pas samuraisaus. Een collega van mij is er ook wild van. Bij de Hanos ofzo hebben ze het ook geloof ik.
Bij de ah hier weet ik zeker dus bij andere vestigingen zullen ze het ook wel hebben. Mij te pittig.
Ik ga voor yildriz knoflooksaus, sambasaus of knoflooksaus van calve of zelf lekkere tzatziki maken
  zondag 15 april 2012 @ 18:45:24 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110360000
Ik vind knoflooksaus zo smerig, laffe zoete slasaus met wat knoflook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110360740
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 januari 2011 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom zou je het als shoarmabakker zelf maken als je het weinig kan kopen?
de meeste kopen emmers frietsaus en mengen dat met water of lang houdbare melk, knoflookpoeder en peterselie.
  zondag 15 april 2012 @ 19:25:37 #73
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_110361461
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind knoflooksaus zo smerig, laffe zoete slasaus met wat knoflook.
Ligt eraan hoe je het maakt..
Als je creme fraiche bij de mayo doet krijg je een heel frisse saus, niet dat zoete sausje dat je inderdaad bij de shoarma krijgt.
  zondag 15 april 2012 @ 19:42:22 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110362196
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 19:25 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ligt eraan hoe je het maakt..
Als je creme fraiche bij de mayo doet krijg je een heel frisse saus, niet dat zoete sausje dat je inderdaad bij de shoarma krijgt.
Turkse joghurt gebruiken, geen olie emulsie saus.
Maar ik had het niet over zelfgemaakt, maar over de troep die ze in NL gebruiken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 april 2012 @ 20:18:40 #75
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_110364406
quote:
1s.gif Op zondag 15 april 2012 19:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Turkse joghurt gebruiken, geen olie emulsie saus.
Maar ik had het niet over zelfgemaakt, maar over de troep die ze in NL gebruiken.
Niks mis met de saus die je bij de shoarmatent krijgt, precies de juiste dikte, het moet goed mengen met het vlees dus niet te dik zijn.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')