FOK!forum / Culinesse à gogo / De filmpjes van " Sjefkok" (vroegere OverDeTong)
Muckzondag 11 november 2007 @ 16:30
Omdat we de kookfilpjes van OverDeTong zo leuk vinden, hebben we besloten ze te verzamelen in dit topic

Aflevering 1: Spaghetti Bolognese
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aflevering 2: Chili Con Carne met Tortillas en Salsa
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aflevering 3: Spaghetti Carbonara
Ingredienten voor 2 personen:

2 sjalotjes
1 teentje knoflook
300gr gerookte spek
60gr geraspte parmezaanse kaas
60ml room
verse peterselie
3 eidooiers
200gr pasta p.p (ongeveer 100gr p.p)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aflevering 4: Risotto
Ingrediënten voor 2 á 3 personen:

kwart butternut pompoen
kwart bos bleekselderij
ui
200gr risotto
zeezout
gedroogd pepertje
teen knoflook
gemalen koriander
salie
50gr tamme kastanjes
grana padano of parmezaanse kaas
bacon
glas witte wijn
halve liter bouillon

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aflevering 5: Chocolademousse
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aflevering 6: Fraises flambés
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aflevering 7: Surinaamse Roti
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aflevering 8: Paella

Ingrediënten 6 personen: (Met honger)

- Bosje selderij
- Bosje koriander
- 300gr doperwten
- 1kg paellarijst
- 6 tomaten
- 2 uien
- 1 paprika
- teentjes knoflook
- 1 sjalotje
- 1 Spaanse peper
- 1kg kip
- 300gr garnalen
- 400gr mosselen
- 8dl kippenboullion (niet 1kg zoals in het filmpje wordt gezegd)
- snufe saffraan
- 300gr chorizo
- 2 pangasius filets (eventueel)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aflevering 9 Hamburgers
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aflevering 10 Kip Kerrie
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rik en Martijn, keep up the good work

[ Bericht 13% gewijzigd door Muck op 23-01-2008 14:16:07 ]
Tezzzondag 11 november 2007 @ 16:34
Goed plan Muck!!!!!
Muckzondag 11 november 2007 @ 16:35
quote:
Op zondag 11 november 2007 16:34 schreef Tezz het volgende:
Goed plan Muck!!!!!
thanks!
Maar ook van Hobje hoor

het leek ons wel leuk om alle filmpjes bij elkaar in 1 topic te hebben
Tezzzondag 11 november 2007 @ 17:26
En dat stimuleert hem vast ook nog om meer filmpjes te maken!
Muckzondag 11 november 2007 @ 17:31
quote:
Op zondag 11 november 2007 17:26 schreef Tezz het volgende:
En dat stimuleert hem vast ook nog om meer filmpjes te maken!
dat hoop ik wel ja
Blueszondag 11 november 2007 @ 17:35
Ik denk dat je de OP iets duidelijker moet maken.
Van welk filmpje is bijv. het eerste recept?

Verder een goed idee
MissHobjezondag 11 november 2007 @ 18:41
Nice topic
Muckzondag 11 november 2007 @ 18:41
quote:
Op zondag 11 november 2007 17:35 schreef Bluezz het volgende:
Ik denk dat je de OP iets duidelijker moet maken.
Van welk filmpje is bijv. het eerste recept?
zo beter?
quote:
Verder een goed idee
thanks
Muckzondag 11 november 2007 @ 18:41
quote:
Op zondag 11 november 2007 18:41 schreef MissHobje het volgende:
Nice topic
tong80zondag 11 november 2007 @ 19:09
Meldt

Blueszondag 11 november 2007 @ 19:56
Ja, je gaat over je tong, tong

Maarruh, wat zijn de recepten van de 1e 2 filmpjes gebleven?
Muckzondag 11 november 2007 @ 20:07
quote:
Op zondag 11 november 2007 19:56 schreef Bluezz het volgende:
Ja, je gaat over je tong, tong

Maarruh, wat zijn de recepten van de 1e 2 filmpjes gebleven?
geen idee, die stonden er niet bij volgens mij....
Tristessazondag 11 november 2007 @ 23:25
Er is ook nog 1 waarin chocolademousse wordt gemaakt. Die heb ik zelf ook al twee keer gemaakt, vet lekker .
Muckzondag 11 november 2007 @ 23:32
quote:
Op zondag 11 november 2007 23:25 schreef Tristessa het volgende:
Er is ook nog 1 waarin chocolademousse wordt gemaakt. Die heb ik zelf ook al twee keer gemaakt, vet lekker .
ik kan hem nergens vinden
Trustenzondag 11 november 2007 @ 23:37
http://nl.youtube.com/user/OverDeTong

daar staan ze allemaal
Muckzondag 11 november 2007 @ 23:41
quote:
Op zondag 11 november 2007 23:37 schreef Trusten het volgende:
http://nl.youtube.com/user/OverDeTong

daar staan ze allemaal
thanks!
ik ga gelijk de OP aanpassen
Koszondag 11 november 2007 @ 23:45
Eigenlijk is chili con carne bijna hetzelfde als bolognese saus?
Muckzondag 11 november 2007 @ 23:46
quote:
Op zondag 11 november 2007 23:45 schreef Kos het volgende:
Eigenlijk is chili con carne bijna hetzelfde als bolognese saus?
nee joh
chili con carne is een bonengerecht met vlees
bolognesesaus is een saus met gehakt voor bijvoorbeeld over je pasta
Koszondag 11 november 2007 @ 23:47
EN ik vind dat je de basilicum te vroeg toevoegt... Die is helemaal kapotgekookt. Die moet je pas helemaal op het einde toevoegen, want alleen dan behoud je de smaak
OverDeTongmaandag 12 november 2007 @ 10:11
Bedankt, Muck!
Binnenkort komt er een grote pan Paella bij
Muckmaandag 12 november 2007 @ 15:04
quote:
Op maandag 12 november 2007 10:11 schreef OverDeTong het volgende:
Bedankt, Muck!
Binnenkort komt er een grote pan Paella bij
graag gedaan
geef maar een gil, dan zet ik hem in de OP
BenjaminFranklinmaandag 12 november 2007 @ 16:17
quote:
Op maandag 12 november 2007 10:11 schreef OverDeTong het volgende:
Bedankt, Muck!
Binnenkort komt er een grote pan Paella bij
ROFL rik, dat ik jou hier tegenkom!! (hier dirk, uit de sweelinck jewéét, ik laat mn achternaam ff achterwege, privacy he)

He maar heb ik goed gehoord dat er problemen zijn met de horecalicensie vd proefstudio? Ik hoop iig dat je doorgaat met het maken van die filmpjes samen met martijn, want die zijn zeer nice! Ben benieuwd of je de paella lekkerder kan maken dan hier in Madrid

Ciao,

Dirk

[ Bericht 10% gewijzigd door BenjaminFranklin op 12-11-2007 16:50:07 ]
OverDeTongwoensdag 14 november 2007 @ 19:08
Dirk ! Leuk je hier te zien Hoe is het in Madrid? Ik was er laatst nog geweest met mijn vader + moeder enzo.. Was erg lekker weer!
Inderdaad, mijn ouders gaan stoppen met de kookstudio vanwege een aantal redenen die niet echt er toe doen hier in dit topic

Groetjes,

Rik
[/offtopic]
ColdFeetwoensdag 14 november 2007 @ 21:48
quote:
Op zondag 11 november 2007 23:46 schreef Muck het volgende:

[..]

nee joh
chili con carne is een bonengerecht met vlees
bolognesesaus is een saus met gehakt voor bijvoorbeeld over je pasta
Purist steekt haar vingertje op: chili con carne is pittig stoofvlees, de bonen horen er officieel niet in

Leuk jongens, die filmpjes!
Muckwoensdag 21 november 2007 @ 17:24
quote:
Op woensdag 14 november 2007 21:48 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Purist steekt haar vingertje op: chili con carne is pittig stoofvlees, de bonen horen er officieel niet in
weer wat geleerd
ik ken het alleen met bonen erin
quote:
Leuk jongens, die filmpjes!
dat zeker
ik hoop dat er snel een vervolg komt
OverDeTongvrijdag 23 november 2007 @ 18:22
Ik heb waarschijnlijk dit weekend tijd om het filmpje te bewerken Stay tuned
OverDeTongzondag 25 november 2007 @ 11:47
Hallo allemaal!

Dit keer hebben we een heerlijk Spaans gerecht klaargemaakt: Paella.

http://www.youtube.com/watch?v=J-Zr6Twww7E

Ingrediënten 6 personen: (Met honger)

- Bosje selderij
- Bosje koriander
- 300gr doperwten
- 1kg paellarijst
- 6 tomaten
- 2 uien
- 1 paprika
- teentjes knoflook
- 1 sjalotje
- 1 Spaanse peper
- 1kg kip
- 300gr garnalen
- 400gr mosselen
- 8dl kippenboullion (niet 1kg zoals in het filmpje wordt gezegd)
- snufe saffraan
- 300gr chorizo
- 2 pangasius filets (eventueel)


Link naar het filmpje voor het fileren van de vis:
http://www.youtube.com/watch?v=jKRC_4sWUz0


Veel succes met koken en smakelijk eten!

Groetjes,

Rik en Martijn
Blueszondag 25 november 2007 @ 13:02
Hoi, het zag er goed uit, en waren jullie een beetje melig?
Oh en even over je oorspronkelijke keuze voor Tilapia of Pangasius ; probeer het filmpje van de keuringsdienst van waarde eens even terug te kijken over Panga

Blijft ook nog even mijn vraag staan :
Waarom post je niet wat vaker mee hier, ipv alleen maar je filmpjes te dumpen?
OverDeTongzondag 25 november 2007 @ 13:25
quote:
Op zondag 25 november 2007 13:02 schreef Bluezz het volgende:
Hoi, het zag er goed uit, en waren jullie een beetje melig?
Oh en even over je oorspronkelijke keuze voor Tilapia of Pangasius ; probeer het filmpje van de keuringsdienst van waarde eens even terug te kijken over Panga

Blijft ook nog even mijn vraag staan :
Waarom post je niet wat vaker mee hier, ipv alleen maar je filmpjes te dumpen?
Dat komt omdat ik daar geen tijd voor heb.. Heb het erg druk met school en besteed mijn vrije tijd liever aan bier drinken. En ik ben Rik, niet Martijn.. Ik ben degene die altijd alles bewerkt en op FOK zet. Ik kan niet echt meepraten met dit kookgebeuren hier.. En Martijn (de kok) heeft al helemaal geen tijd voor het posten op fora.
Muckzondag 25 november 2007 @ 18:32
de paella staat nu ook in de OP
OverDeTongzondag 25 november 2007 @ 19:54
Toppie!
golferzondag 25 november 2007 @ 20:35
quote:
Op zondag 25 november 2007 13:25 schreef OverDeTong het volgende:


Dat komt omdat ik daar geen tijd voor heb.. Heb het erg druk met school en besteed mijn vrije tijd liever aan bier drinken. En ik ben Rik, niet Martijn.. Ik ben degene die altijd alles bewerkt en op FOK zet. Ik kan niet echt meepraten met dit kookgebeuren hier.. En Martijn (de kok) heeft al helemaal geen tijd voor het posten op fora.
Een forum is voor discussies, als je daar niet aan wenst mee te doen kan je die filmpjes beter ergens ander dumpen.
DAMHzondag 25 november 2007 @ 21:26
Nah sjah het is maar wat je paella noemt
OverDeTongzondag 25 november 2007 @ 23:02
quote:
Op zondag 25 november 2007 20:35 schreef golfer het volgende:

[..]

Een forum is voor discussies, als je daar niet aan wenst mee te doen kan je die filmpjes beter ergens ander dumpen.
Uhh, ok
Ik zal zo nu en dan wel eens wat posten in het sub-forum hier..
Overigens is het 'dumpen' van filmpjes niet het enige wat ik doe, volgens mij reageer ik ook op reacties hier in 'mijn' topics..
SlaggYmaandag 26 november 2007 @ 14:37
Dit topic houd ik even in de gaten.
Muckmaandag 26 november 2007 @ 19:30
quote:
Op zondag 25 november 2007 20:35 schreef golfer het volgende:

[..]

Een forum is voor discussies, als je daar niet aan wenst mee te doen kan je die filmpjes beter ergens ander dumpen.
golfer, deze serie is in overleg met overdetong gemaakt.
als hij alleen in dit topic wil posten, is dat prima
OverDeTongdonderdag 29 november 2007 @ 19:35
Wat vinden jullie van ons nieuwe filmpje? (Heb nog maar één reactie gehad van iemand)
BenjaminFranklinvrijdag 30 november 2007 @ 13:48
what de fuck lopen sommige mensen nou alleen maar te zeuren?! Ben blij dat hij een meerwaarde levert aan dit forum door de video´s te posten, dat zie ik sommigen niet doen. Heb wat meer begrip voor het feit dat het een hobby is en geen beroep! En verplicht discussiëren? sinds wanneer moet dat dan?

Rik en martijn, supertof die filmpjes, heb wederom van de paella genoten
OverDeTongzaterdag 8 december 2007 @ 16:01
Maandag 3 december kwam er een cameraploeg van Omroep Brabant met Pim Haaksman (de Culinaire Beterweter) bij ons langs. We hebben de hele dag gefilmd en als het goed is wordt het echt een hele leuke aflevering.

In februari zal het worden uitgezonden dus. Ik zal nog ff laten weten wanneer precies.



[ Bericht 7% gewijzigd door OverDeTong op 08-12-2007 16:40:30 ]
Muckzaterdag 8 december 2007 @ 16:05
quote:
Op zaterdag 8 december 2007 16:01 schreef OverDeTong het volgende:
Maandag 3 december kwam er een cameraploeg van Omroep Brabant met Pim Haaksman (de Culinaire Beterweter) bij ons langs. We hebben de hele dag gefilmd en als het goed is wordt het echt een hele leuke aflevering.

In februari zal het worden uitgezonden dus. Ik zal nog ff laten weten wanneer precies.

[ afbeelding ]
geinig zeg

allen doet je gele kikker het niet. even je plaatje ergens anders uploaden
OverDeTongzaterdag 8 december 2007 @ 16:40
fixed
Muckzaterdag 8 december 2007 @ 16:59
quote:
Op zaterdag 8 december 2007 16:40 schreef OverDeTong het volgende:
fixed

leuke foto

nu je UI nog
Tezzzaterdag 8 december 2007 @ 17:24
quote:
Op zaterdag 8 december 2007 16:01 schreef OverDeTong het volgende:
Maandag 3 december kwam er een cameraploeg van Omroep Brabant met Pim Haaksman (de Culinaire Beterweter) bij ons langs. We hebben de hele dag gefilmd en als het goed is wordt het echt een hele leuke aflevering.

In februari zal het worden uitgezonden dus. Ik zal nog ff laten weten wanneer precies.
Oh!!! Ik ben grote fan van Pim! (tja ben een Brabo he). Ik ben echt benieuwd naar de uitzending....
Blueszaterdag 8 december 2007 @ 17:25
Oh hij
Geweldig, je moet er wel van houden, ben benieuwd
Logitikzaterdag 29 december 2007 @ 22:35
Ik vind het wel leuk gedaan, alleen is het allemaal zo moeilijk verstaanbaar
Muckwoensdag 2 januari 2008 @ 16:45
en weer een nieuwe update
Flashwindonderdag 3 januari 2008 @ 03:08
jammer dat die cameraman in het "hamburger" filmpje constant kinderachtig loopt te doen. niet voor herhaling vatbaar wmb
ColdFeetdonderdag 3 januari 2008 @ 12:25
IDD geen succes. Dat ligt overigens niet aan de nieuwe presentator. Maar de cameraman verdient een schop onder zijn hol. Slechte standpunten, stom commentaar....

Verder: vleestomaten op een hamburger? Ieuw, en gehakt zou ik ook niet rauw eten daar het meestal gemaakt van slachtafval is.

Maargoed, eerlijkgezegd was ik vooral teleurgesteld door het simpele gerecht. Doe maar wat, studentenhuis-stijl. Hamburgers kon ik al maken voordat ik kon koken, zeg maar. Jullie kunnen beter!
Daviddonderdag 3 januari 2008 @ 14:27
quote:
Op donderdag 3 januari 2008 12:25 schreef ColdFeet het volgende:
IDD geen succes. Dat ligt overigens niet aan de nieuwe presentator. Maar de cameraman verdient een schop onder zijn hol. Slechte standpunten, stom commentaar....

Verder: vleestomaten op een hamburger? Ieuw, en gehakt zou ik ook niet rauw eten daar het meestal gemaakt van slachtafval is.

Maargoed, eerlijkgezegd was ik vooral teleurgesteld door het simpele gerecht. Doe maar wat, studentenhuis-stijl. Hamburgers kon ik al maken voordat ik kon koken, zeg maar. Jullie kunnen beter!
volledig mee eens.

Ik vind het ook een leuk concept maar inhoudelijk mag het wat avontuurlijker en 'professioneler' overkomen. Het moeten geen driesterrengerechten zijn, natuurlijk, maar hamburgers is voor mij dan weer niet echt de moeite om een 'aflevering' over te maken.
OverDeTongzondag 6 januari 2008 @ 12:07
We hadden een aantal mailtjes gehad van mensen die wilden weten hoe je een simpele, lekkere hamburger maakt. Vandaar dus.

David, hoe wil je het profesioneler hebben? We doen dit voor onze lol en verdienen er dus geen geld mee - geen richtlijnen waar wij aan moeten voldoen dus... We hebben geen 'professionele' camera, we hebben geen externe microfoon voor 'professioneler' geluid.
Ik begrijp best dat je kritiek hebt maar misschien is het handig als je ons dan wat tips kunt geven omdat jij er toch wel verstand van hebt?
MissHobjezondag 6 januari 2008 @ 12:47
quote:
Op zaterdag 8 december 2007 16:01 schreef OverDeTong het volgende:
Maandag 3 december kwam er een cameraploeg van Omroep Brabant met Pim Haaksman (de Culinaire Beterweter) bij ons langs. We hebben de hele dag gefilmd en als het goed is wordt het echt een hele leuke aflevering.

In februari zal het worden uitgezonden dus. Ik zal nog ff laten weten wanneer precies.

[ afbeelding ]
Is dat online te zien dan eigenlijk??
aangezien ik dat niet kan ontvangen
OverDeTongzondag 6 januari 2008 @ 12:55
Ik zal de aflevering ook uploaden op YouTube..
honda1990zondag 6 januari 2008 @ 13:11
Idd de hamburgers vond ik ook niet echt geslaagd, het commentaar was mateloos irritant. Voorderest idd een te simpel gerecht. De chocomouse vond ik wel goed eigenlijk en ook een leuk gerecht, misschien is het ook leuk om bijv. zelf pasta te maken dit is simpel maar niet veel mensen doen dit (geloof ik)
Brentmeisterzondag 6 januari 2008 @ 13:30
quote:
Ingredienten voor 6 hamburgers:
500gr hamburgers
...
joh
OverDeTongzondag 6 januari 2008 @ 13:34
quote:
Op zondag 6 januari 2008 13:11 schreef honda1990 het volgende:
Idd de hamburgers vond ik ook niet echt geslaagd, het commentaar was mateloos irritant. Voorderest idd een te simpel gerecht. De chocomouse vond ik wel goed eigenlijk en ook een leuk gerecht, misschien is het ook leuk om bijv. zelf pasta te maken dit is simpel maar niet veel mensen doen dit (geloof ik)
Hebben we ook al gedaan.. http://www.youtube.com/watch?v=A9By7UccQkQ
honda1990zondag 6 januari 2008 @ 17:35
quote:
Op zondag 6 januari 2008 13:34 schreef OverDeTong het volgende:

[..]

Hebben we ook al gedaan.. http://www.youtube.com/watch?v=A9By7UccQkQ


[/Puristmode] Spaghetti bolognese bestaat niet [Puristmode off]

Ik vind de filmpjes zelf niet echt fantastisch soms een beetje rommelig maar ik vind het wel heel knap dat je zulk soort dingen maakt, en zoals je zei het is ook maar een hobby, ga vooral door en probeer wat toegankelijker voor kritiek te zijn
OverDeTongzondag 6 januari 2008 @ 18:49
Ik sta open voor kritiek.. Maar sommige mensen begrijpen niet dat ze wat duidelijker moeten zijn als ze kritiek hebben..

Misschien ben ik dom.. maar.. waarom bestaat spaghetti bolognese niet? Of bedoel je dat ik eigenlijk: Spaghetti a la Bolognese moet zeggen?
honda1990zondag 6 januari 2008 @ 20:20
quote:
Op zondag 6 januari 2008 18:49 schreef OverDeTong het volgende:
Ik sta open voor kritiek.. Maar sommige mensen begrijpen niet dat ze wat duidelijker moeten zijn als ze kritiek hebben..

Misschien ben ik dom.. maar.. waarom bestaat spaghetti bolognese niet? Of bedoel je dat ik eigenlijk: Spaghetti a la Bolognese moet zeggen?
Misschien sta je idd wel open voor kritiek maar lijkt het op fok soms dat je geen kritiek aan wilt nemen, dan kan je misschien beter vragen wat diegene dan precies bedoelt of of diegene wat suggiesties kan geven, maarja ieder zn manier he

Bolognesesaus komt uit bologna (joh ) daar is het gebruikelijk om de saus te eten tagliatelle (liefst verse) niet met spaghetti. De dikkere sauzen word vaak met tagliatelle gegeten en de wat dikkere pastasauzen ipv spaghetti daar word vaker simpel met olijfolie of wat losse ingredienten gegeten.
OverDeTongzondag 6 januari 2008 @ 21:55
Ok, Honda Dan begrijp ik nog steeds niet waarom Spaghetti Bolognese niet bestaat..
Ik vind het namelijk gebruikelijk dat je bijvoorbeeld ketchup of mayo bij je frietjes eet.. De Belgen eten ook vaak cocktail-saus bij de friet. Een frietje met cocktail-saus bestaat dus niet?
honda1990zondag 6 januari 2008 @ 22:40
quote:
Op zondag 6 januari 2008 21:55 schreef OverDeTong het volgende:
Ok, Honda Dan begrijp ik nog steeds niet waarom Spaghetti Bolognese niet bestaat..
Ik vind het namelijk gebruikelijk dat je bijvoorbeeld ketchup of mayo bij je frietjes eet.. De Belgen eten ook vaak cocktail-saus bij de friet. Een frietje met cocktail-saus bestaat dus niet?
Bolognese is een streekproduct (net als bijna elk Italiaans gerecht, daarom kan je eigenlijk niet over Italiaans eten spreken maargoed..) als je je zeg maar niet aan dat recept houd dan klopt het niet meer zegmaar. Het is net zoiets als dat je zegt ik eet een frietje pinda maar dan ipv friet gebruik ik gebakken aardappels. En zoals ik zei [/puristmode on] snapje....trouwens die vind ik een beetje ongepast maargoed daar gaat het niet om.
SiGNemaandag 7 januari 2008 @ 01:50
Ach, we eten in Nederland ook Babi Pangang, probeer het eens in indonesië, daar smaakt het totaal anders.
En ook de Nederlands Chinese keuken verschilt totaal van de Chinees Chinese keuken.
Sterker nog, in élk land smaakt Chinees eten weer net even anders.

Ik heb toevallig vandaag nog spaghetti "Bolognese" gegeten volgens een recept dat ik van mijn oude buurvrouw heb gekregen, zij kwam uit Sardinië.
Het recept dat ik heb is eigenlijk een gewone tomatensaus, (ansjovis, ui, gehakt, tomaat, knoflook, peper, zout en peterselie (in die volgorde))
Maar volgens mij noemen we tegenwoordig elke tomatensaus voor spaghetti "Bolognese" dus dan zit ik sowieso nog goed.
Het officiële recept is inderdaad anders, met wortel en bleekselderij geloof ik.

[ Bericht 15% gewijzigd door SiGNe op 07-01-2008 01:56:14 ]
honda1990maandag 7 januari 2008 @ 10:35
quote:
Op maandag 7 januari 2008 01:50 schreef SiGNe het volgende:
Ach, we eten in Nederland ook Babi Pangang, probeer het eens in indonesië, daar smaakt het totaal anders.
En ook de Nederlands Chinese keuken verschilt totaal van de Chinees Chinese keuken.
Sterker nog, in élk land smaakt Chinees eten weer net even anders.

Ik heb toevallig vandaag nog spaghetti "Bolognese" gegeten volgens een recept dat ik van mijn oude buurvrouw heb gekregen, zij kwam uit Sardinië.
Het recept dat ik heb is eigenlijk een gewone tomatensaus, (ansjovis, ui, gehakt, tomaat, knoflook, peper, zout en peterselie (in die volgorde))
Maar volgens mij noemen we tegenwoordig elke tomatensaus voor spaghetti "Bolognese" dus dan zit ik sowieso nog goed.
Het officiële recept is inderdaad anders, met wortel en bleekselderij geloof ik.
Zou je dit recept kunnen PM'en?

Idd uitje en een echte purist zal zeggen dat er kippenlevers er in moeten
Muckmaandag 7 januari 2008 @ 10:41
zeg lieve miereneukers van me, zullen we het weer eens over de filmpjes gaan hebben?
Chokememaandag 14 januari 2008 @ 02:25
Gisteren de spaghetti carbonara gemaakt en die was heerlijk
OverDeTongdinsdag 15 januari 2008 @ 08:57
Leuk om te horen zeg!
OverDeTongdinsdag 22 januari 2008 @ 17:54
Hallo allemaal!

Dit is ons laatste filmpje wat wij maken onder de naam 'OverDeTong'. De kookstudio van mijn ouders is verhuurd en de naam is ook verkocht. Ik heb al nagedacht voor een nieuwe naam en daarbij heb ik ook al een .nl domein gerigistreerd. We zullen nog steeds filmpjes blijven maken, dus over een tijdje zijn we terug met een (echte) website en leukere filmpjes.

Maar nu eerst ons laatste filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=y2e6F37bNLA

Kipkerrie salade. Gewoon.. Lekker.

Groetjes Rik.

(Ik wil iedereen bedanken die naar onze filmpjes heeft gekeken en feedback heeft gegeven). We hebben nu 18.000 views. Iets om toch trots op te zijn al zeg ik het zelf.
(de filmpjes die nu op YouTube staan mogen blijven staan.. we mogen simpelweg geen nieuwe filmpjes meer maken.)

Het volgende filmpje dus onder een andere naam en in een andere keuken (en die keuken zal niet zo mooi zijn als die we hadden.)
Muckwoensdag 23 januari 2008 @ 14:14
jammer joh!
Nou ja, als jullie met een nieuwe naam doorgaan, passen we gewoon de TT van dit topic aan

en ik ga meteen even je linkje in de OP posten
SiGNewoensdag 23 januari 2008 @ 15:08
quote:
Op dinsdag 22 januari 2008 17:54 schreef OverDeTong het volgende:
Hallo allemaal!

Dit is ons laatste filmpje wat wij maken onder de naam 'OverDeTong'. De kookstudio van mijn ouders is verhuurd en de naam is ook verkocht. Ik heb al nagedacht voor een nieuwe naam en daarbij heb ik ook al een .nl domein gerigistreerd. We zullen nog steeds filmpjes blijven maken, dus over een tijdje zijn we terug met een (echte) website en leukere filmpjes.

Maar nu eerst ons laatste filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=y2e6F37bNLA

Kipkerrie salade. Gewoon.. Lekker.

Groetjes Rik.

(Ik wil iedereen bedanken die naar onze filmpjes heeft gekeken en feedback heeft gegeven). We hebben nu 18.000 views. Iets om toch trots op te zijn al zeg ik het zelf.
(de filmpjes die nu op YouTube staan mogen blijven staan.. we mogen simpelweg geen nieuwe filmpjes meer maken.)

Het volgende filmpje dus onder een andere naam en in een andere keuken (en die keuken zal niet zo mooi zijn als die we hadden.)
Willen de nieuwe eigenaren niet dat je met de naam verder gaat?
Ik zou juist zeggen dat het voor hun juist een goede reclame is, je kan zien wat er gemaakt wordt, je kan zien waar je kan koken en de apparatuur zien..
De mensen die de filmpjes bekeken hebben kennen de naam bijvoorbeeld allemaal al..
Of wil je het zelf niet?

Hoe dan ook zijn het leuke filmpjes en het gaat ook eigenlijk helemaal niet over het naampje maar over koken..
donleowoensdag 23 januari 2008 @ 22:25
ben benieuwd...zijn altijd leuke filmpjes!!!
OverDeTongdonderdag 24 januari 2008 @ 12:29
quote:
Op woensdag 23 januari 2008 15:08 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Willen de nieuwe eigenaren niet dat je met de naam verder gaat?
Ik zou juist zeggen dat het voor hun juist een goede reclame is, je kan zien wat er gemaakt wordt, je kan zien waar je kan koken en de apparatuur zien..
De mensen die de filmpjes bekeken hebben kennen de naam bijvoorbeeld allemaal al..
Of wil je het zelf niet?

Hoe dan ook zijn het leuke filmpjes en het gaat ook eigenlijk helemaal niet over het naampje maar over koken..
De nieuwe eigenaren willen dit niet. Vandaar. Het is jammer. Maar we hebben nu wel al een aantal nieuwe ideeën voor de nieuwe filmpjes. Volgende week zullen we waarschijnlijk ons eerste filmpje opnemen.
Againdonderdag 24 januari 2008 @ 12:51
Ik zou het idd gewoon uitbreiden/verbeteren met een eigen naam!
Leuk hoor jullie filmpjes!

En ik heb altijd geleerd dat in Italie weinig regels wat betreft eten zijn. Alles kan, alles mag, maar het is vooral de basis die goed is/goed moet zijn! Mijn Italiaanse collega at vaak zat Spaghetti Bolognese in Italië hoor!
Persoonlijk vind ik Spaghetti het lekkerst bij bolognesesaus. Tagliatelle eet ik vooral bij roomsauzen!

(wat ik zeggen wil; doe niet zo moeilijk, eten is persoonlijk en je moet er gewoon van genieten, dat is alles!)
OverDeTongdonderdag 31 januari 2008 @ 19:23
De filmpjes heb ik zojuist allemaal verwijderd.. Dat deed pijn.

Gelukkig heb ik alles nog op mijn PC. Maar deze filmpjes zal ik denk ik niet meer gaan uploaden..
OverDeTongdonderdag 31 januari 2008 @ 19:28
Het einde van de Over de Tong filmpjes dus.. maar we beginnen binnenkort met onze nieuwe filmpjes onder de naam 'Sjefkok'.

We will keep you updated.
Trustendonderdag 31 januari 2008 @ 20:19
quote:
Op donderdag 31 januari 2008 19:23 schreef OverDeTong het volgende:
De filmpjes heb ik zojuist allemaal verwijderd
had je dat niet effe aan kunnen kondigen, dan hadden wij ze ook op kunnen slaan
lieneliendonderdag 31 januari 2008 @ 21:20
quote:
Op donderdag 31 januari 2008 19:23 schreef OverDeTong het volgende:
De filmpjes heb ik zojuist allemaal verwijderd.. Dat deed pijn.

Gelukkig heb ik alles nog op mijn PC. Maar deze filmpjes zal ik denk ik niet meer gaan uploaden..
quote:
Op dinsdag 22 januari 2008 17:54 schreef OverDeTong het volgende:


(de filmpjes die nu op YouTube staan mogen blijven staan.. we mogen simpelweg geen nieuwe filmpjes meer maken.)

golferdonderdag 31 januari 2008 @ 21:50
quote:
Op donderdag 31 januari 2008 19:23 schreef OverDeTong het volgende:
De filmpjes heb ik zojuist allemaal verwijderd.. Dat deed pijn.

Gelukkig heb ik alles nog op mijn PC. Maar deze filmpjes zal ik denk ik niet meer gaan uploaden..
Lekker dan.
Muckdonderdag 31 januari 2008 @ 22:08
quote:
Op donderdag 31 januari 2008 21:20 schreef lienelien het volgende:

[..]


[..]

wat lienelien zegt dus....
de filmpjes op youtube mochten toch blijven staan?
MissHobjedonderdag 31 januari 2008 @ 22:09
Ik pas de TT vast aan
golfervrijdag 1 februari 2008 @ 00:29
quote:
Op donderdag 31 januari 2008 22:08 schreef Muck het volgende:

[..]

wat lienelien zegt dus....
de filmpjes op youtube mochten toch blijven staan?
Hij heeft ze verwijderd, dus zie ik weinig bestaansrecht meer voor dit topic
Als ie onder z'n nieuwe naam weer nieuwe filmpjes gaat maken kan er toch een nieuw topic gemaakt worden?
MissHobjevrijdag 1 februari 2008 @ 01:50
quote:
Op vrijdag 1 februari 2008 00:29 schreef golfer het volgende:

[..]

Hij heeft ze verwijderd, dus zie ik weinig bestaansrecht meer voor dit topic
Als ie onder z'n nieuwe naam weer nieuwe filmpjes gaat maken kan er toch een nieuw topic gemaakt worden?
Mogen ze zelf beslissen natuurlijk.
Deze blijft tot die tijd gewoon open.. zijn misschien nog wel mensen om het 1 en ander te vragen aan ze, of dat ze zelf de filmpjes hierin willen.
En anders zakt het topic wel weg.
SiGNevrijdag 1 februari 2008 @ 01:54
Als de recepten in dit topic overgenomen worden zie ik er verder ook geen probleem in, hebben ze in elk geval een frisse start zonder geblaat als dit.
Muckvrijdag 1 februari 2008 @ 09:51
quote:
Op vrijdag 1 februari 2008 01:54 schreef SiGNe het volgende:
Als de recepten in dit topic overgenomen worden zie ik er verder ook geen probleem in, hebben ze in elk geval een frisse start zonder geblaat als dit.
laten we in elk geval het antwoord van overdetong zelf afwachten
OverDeTongvrijdag 1 februari 2008 @ 11:07
Het was een verzoek van mijn ouders.. We zouden niet in problemen komen als we de filmpjes zouden laten staan. Maar mijn ouders hebben dus gevraagd of ik het YouTube account wilde verwijderen..
(Ik laat de filmpjes toch ook nog op deze website staan: http://www.filmpjes.nl/assets/views/20858 - ook al missen we er twee op die site).

Ik ben nog steeds bezig met het regelen van de webhost.. Hier zijn wat problemen mee. We gaan dus onze eigen website krijgen. We willen gewoon eigenlijk helemaal opnieuw beginnen. Dus dit topic kan gelocked worden, wat ons betreft. (Of misschien wat later, dat ik jullie up-to-date kan houden met onze nieuwe site, als jullie dit willen..
Muckvrijdag 1 februari 2008 @ 11:14
nou, weet je wat, als jij nou een mooi nieuw topic maakt over je nieuwe site, dan zal ik deze op slot gooien