abonnement Unibet Coolblue
  maandag 22 oktober 2007 @ 17:35:06 #1
157465 kciR
Heeft geen ondertitel
pi_54092612



Biografie

1976-2000
Erik de Jong groeit op in een muzikale omgeving. Zijn moeder speelt hawaïgitaar en ukelele en zijn vader gitaar. Op vijftienjarige leeftijd, in 1976, wordt De Jong het jongste bandlid in de punkband van zijn broer, Blitzkrieg en later The Duds. Hij speelt ook in de Utrechtse bands Hi Jinx en Judy Nylon. Een vast instrument bespeelt De Jong niet. Als de drummer niet kan, mag hij drummen en als de bassist niet kan, mag hij bassen. Later gaat De Jong naar het conservatorium om slagwerk te studeren. Als hij tot de ontdekking komt niet echt een instrumentalist te zijn, stapt hij over op de richting arrangement en compositie en raakt hij verslingerd aan elektronica en drumcomputers.

2001
Na jaren experimenteren, opnemen, knippen en plakken op een computer in zijn woning in Nieuwegein heeft de inmiddels 41-jarige Erik de Jong eindelijk een cassette met schetsen van drie nummers die hij verstuurt naar platenmaatschappij Excelsior. Labelbaas Ferry Roseboom is direct enthousiast over de - door De Jong zelf benoemde - singer-sample-songwritermuziek en twee weken later besluit Excelsior Spinvis te tekenen.

2002
Als op 1 april het album Spinvis uitkomt, reageert de pers unaniem enthousiast. Spinvis scoort vooral erg hoog bij muziekcritici en behaalt zodoende snel de hoogste positie in Oor's Moordlijst. Spinvis maakt muziek bij een kunstwerk van Walter van Broekhuizen voor de manifestatie Over Helden, Schurken En Hadewijch. In drie nummers verwerkt hij de stem van cabaretier Abraham de Winter (1841-1920) zoals die klinkt op 78 toerenplaten uit 1901. De tracks verschijnen in de zomer op een speciale single tijdens de manifestatie Het Geheugen Van Een Stad te Breda. In eerste instantie is De Jong niet van plan zijn muziek live ten gehore te brengen, maar eind 2002 staat Spinvis dan toch op de planken tijdens het Crossing Border festival in Amsterdam. Hij heeft voor deze gelegenheid een bijzondere zevenkoppige band samengesteld, bestaande uit vaak oudere ervaren muzikanten die niet uit de popmuziek komen, zoals drummer Louis Debij (vaste muzikant bij TROS Session, Toots Thielemans, Rogier van Otterloo, de Beau Hunks en Fungus), pianist Han Reiziger (o.a. componist en begeleider van cabaretgroep Lurelei), harpiste Carla Bos (o.a. Schönberg Ensemble en Holland Symfoniaen), saz-speler Cengiz Tutar en Erik's vader, gitarist Walter de Jong. Het optreden wordt als een van de hoogtepunten van Crossing Border gezien. In december belandt het album Spinvis op de tweede plaats in de eindlijst van muziekblad Oor. Het liedje Smalfilm wordt tweede in de door VPRO-luisteraars samengestelde Song van het Jaar 2002. In beide gevallen moet Spinvis de Amerikaanse band Queens Of The Stone Age voor zich laten. Eind 2002 ontvangt De Jong een Essent Award.

2003
Spinvis speelt in januari in een eenvoudigere bezetting op Noorderslag in Groningen. In het voorjaar doet hij een korte, succesvolle tournee met muzikanten die hem ook een jaar eerder begeleidden tijdens zijn livedebuut. Voor een compilatie op de website 3voor12.nl maakt Spinvis een liedje met Bauer. Spinvis speelt in augustus zowel op het Duitse Haldern Open Air festival als op het Beglische Pukkelpop. Nieuwegein Aan Zee is zowel een cd als een dvd, De cd bevat vier liedjes die niet op het debuutalbum waaronder een versie van Astronaut gezongen door het Belgische Lais en gespeeld door het Spinvis Orkest. De dvd bevat liveregistraties en het onderdeel De Tijdmachine ofwel een overzicht van een jaar Spinvis in beeld en geluid. Op 17 december doet Spinvis met orkest, voor de gelegenheid uitgebreid met strijkers, het laatste Nederlandse optreden in Vredenburg te Utrecht.

2004
Begin januari wordt bekend gemaakt dat Spinvis een Zilveren Harp heeft gewonnen. In maart wint hij de Annie M.G. Schmidt-prijs 2003 voor het lied Voor Ik Vergeet (in de uitvoering van cabaretière Lenette van Dongen). Voor de vierde editie van het festival Cross-Linx in Enschede maakt Spinvis in opdracht een compositie die bestaat uit drie ritmische monologen van tien minuten elk, uitgevoerd door actrice Roos Ouwehand, operazangeres Lucia Meeuwsen en acteur Hans Dagelet en begeleid door het Rosa Ensemble en het Ives Ensemble, aangevuld met gitaar en gemanipuleerde geluiden van Spinvis. In het seizoen 2004-2005 gaat Spinvis het theater in met het programma Lotus Europa.

2005
The Ringtone Society presenteert tijdens Noorderslag een website die is gericht op de artistieke ontwikkeling van de ringtones. Een van de deelnemende artiesten is Spinvis. De muzikant is met het nummer Idee Zeventien te horen op de compilatie The Pet Series : Volume 4. Na een try-out in Ekko te Utrecht op 25 februari gaat Spinvis in het voorjaar op tournee langs Nederlandse theaters met het programma Lotus Europa. Zijn band bestaat tijdens de tournee uit Jan van Eerd (vibrafoon), Saartje van Camp (cello), Lucas Oldeman (piano), Arjan Witte ('kosmos en echo'), Jeroen Kleijn (drums) en Cor van Ingen (basgitaar). Het duo Solo reist mee als voorprogramma. Speciaal voor de Filmmuseum Biënnale 2005 in april maakt Spinvis onder de titel De Explicateur een theatrale voorstelling met archiefmateriaal, muziek en dialogen. Hij voert de muziek zelf uit in Filmmuseum Cinerama samen met band en acteur Hans Dagelet. De Explicateur maakt ook deel uit van The Night Of The Unexpected, 8 september in Paradiso. Het optreden van Spinvis op 11 september in het Amsterdamse Concertgebouw samen met het orkest Holland Symfonia tijdens de Dutch Moroccan Music Experience gaat niet door omdat de organisatie van het festival bezwaar heeft tegen het nummer Het Mes Van God. De organisatie vindt de tekst te gevoelig omdat Spinvis daarin verwijst naar de moord door Mohammed B. op cineast Theo van Gogh op 2 november 2004. Spinvis levert een gastbijdrage op het album De Geluiden Van Weleer van at the close of every day. Op 28 november verschijnt het tweede album Dagen Van Gras, Dagen Van Stro. De eerste single van de plaat is Het Voordeel Van Video. De titel van de plaat is ontleend aan het science fictionboek Days Of Grass, Days Of Straw van R. A. Lafferty uit 1973. Volgens Spinvis is zijn tweede album veel persoonlijker dan het debuut. De release wordt gevolgd door een tournee langs de grote zalen van Nederland en België, te beginnen op 1 december in Brussel. Spinvis wordt begeleid door dezelfde muzikanten als tijdens de vorige tournee, aangevuld met Hans Dagelet (trompet) en Hans Kok (video).

2006
Spinvis maakt zelf een nieuwe mix voor de singleversie van Ik Wil Alleen Maar Zwemmen. De single bevat ook een dubversie van het nummer. Tekenaar Hanco Kolk maakt een stripversie van Voor Ik Vergeet. De strip is onderdeel van Strips In Stereo, een boek en cd met veertien stripversies van veertien Nederlandstalige liedjes. De uitgave wordt in maart in Paradiso gepresenteerd aan de vooravond van de Boekenweek 2006. Spinvis maakt onderdeel uit van de NL Impressionisten, een verzamelnaam voor zeven Nederlandstalige bands die hun eigen identiteit als uitgangspunt voor hun werk nemen. Naast Spinvis zijn ook Meindert Talma, De Kift, at the close of every day, André Manuel, Mondo Leone en D'r Sjaak bij dit project betrokken. Vanaf 18 maart spelen de NL Impressionisten in groepen van twee tot drie enkele maanden in diverse Nederlandse zalen. Op 20 maart verschijnt het album JA!, de honderdste uitgave op Excelsior en een samenwerking met Simon Vinkenoog. Het project vloeit voort uit een ontmoeting tussen de dichter en de muzikant op de Dag van de Literatuur in de Rotterdamse Doelen in 2005. Op het album staan zeven stukken, waarvan één live opgenomen in de Paradiso op 21 januari 2006. Het duo wordt terzijde gestaan door schrijver, 'Hammond- en echoman' Arjan Witte. JA! wordt ondersteund met optredens in Rotterdam, Antwerpen, Groningen en Drachten. Met het programma De Suikerklok staan het Spinvis-orkest en Simon Vinkenoog op De Parade. De Suikerklok is gebaseerd op een roman van de Portugese schrijver Michael Magio. Spinvis staat met zijn band op Lowlands, Waterpop, Dranouter en de Venlose Zomerfeesten. Het laatste optreden is op 1 september in het bostheater De Kersouwe te Heeswijk-Dinther. Voor het project De Kunst Van Het Wandelen, georganiseerd door het Centrum Beeldende Kunst Gelderland, maakt Spinvis het muziekstuk Hertenkoor (Deel 2)... Een Wandelsprookje. Wandelaars op het Zuid-Veluwse Elfbergenpad kunnen in december tijdens de tocht met koptelefoon luisteren naar een collage van heimachines, vogels, gitaarrifs en mijmeringen over het klokbekervolk. In zijn geluidscompositie verwijst Spinvis naar het wandellogboek van kunstenaar Q.S. Serafijn.

2007
Tijdens Noorderslag in Groningen krijgt Spinvis de Popprijs 2006 uitgereikt. 'Spinvis is eigenzinnig en origineel en trekt zich niets aan van de hitlijsten. Hij legt alleen verantwoording af aan zichzelf en heeft tekstdichten in de Nederlandse taal naar een nieuw plan getrokken', aldus de jury. Op 17 februari trad Spinvis met het Metropool Orkest op in Vredenburg voor 'Afdaling in de Ingewanden', waaraann ook Simon Vinkenoog, Margriet van Reisen (zang), Marloes Kupfer (striptease act), Hans Dagelet (trompet) en dokter Sjoerd van der Werf (inbrengen camera) meewerken.
In het voorjaar gaat Spinvis de theaters in met de voorstelling Op Een Avond In Het Heelal, begeleid door Saartje van Camp (cello), Lucas Oldeman (toetsen), Jeroen Kleijn (drums), Cor van Ingen (bas), Arjan Witte (orgel), Jan van Eerd (vibrafoon) en Hans Dagelet (trompet). Begin maart doet Spinvis ook enkele optredens in Zuid-Afrika. Spinvis staat opnieuw met band op de Parade in Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Tijdens de voorstelling Noga heeft Simon Vinkenoog een gastrol. Noga wordt tweemaal per avond opgevoerd en alle avonden worden afgesloten met het programma Alleen Maar Liedjes. Het album Goochelaars & Geesten (augustus) bevat liedjes die Spinvis in de loop der tijd heeft gemaakt in opdracht van een psychiatrische instelling in Vlaanderen, een kinderalbum en de tv-serie Medea van Theo van Gogh aangevuld met ander niet eerder uitgebracht songmateriaal. Op de bonus-cd staat muziek die de muzikant heeft gecomponeerd voor de Belgische speelfilm Man Zkt Vrouw (internationale titel: A Perfect Match) van Miel van Hoogenbemt met een hoofdrol voor Jan Decleir.

Discografie


Spinvis (2002)


Nieuwegein aan Zee (2003)


Dagen van gras, dagen van stro (2005)


Ja! (2006)


Goochelaars & Geesten (2007)

Vorige topic: Spinvis#11: Goochelaars en Geesten

De OP is hier te vinden
  maandag 22 oktober 2007 @ 17:37:02 #2
72347 Bupatih
Meet me in Montauk.
pi_54092654
Ik mis een kekke titel.
Clementine: Are you nuts?
Joel: It's been suggested...
pi_54092816
  maandag 22 oktober 2007 @ 18:17:55 #4
157465 kciR
Heeft geen ondertitel
pi_54093402
Kan een modje even de TT aanpassen naar:
Spinvis # 12: Boze, boze Alina Spinvis # 12: Wodkaglazen Limonade

(is toch iets origineler..)


[ Bericht 31% gewijzigd door kciR op 22-10-2007 20:59:54 ]
  maandag 22 oktober 2007 @ 19:34:52 #5
23346 Evil_Koekje
Niet altijd evil...
pi_54095028
Hoi.

Ik wil 23 december wel naar Spinvis in de Oosterpoort, maar jezus die prijzen. (Ik ga toch wel. )
pi_54095099
Ik had een optreden voor 5 euro. Als ik naar paradiso wil kost het 30. Waarom is dat?

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 22-10-2007 19:38:10 ]
pi_54096183
Dagen van Spin, dagen van Vis.
For great justice!
pi_54096208
quote:
Op maandag 22 oktober 2007 19:34 schreef Evil_Koekje het volgende:
Hoi.

Ik wil 23 december wel naar Spinvis in de Oosterpoort, maar jezus die prijzen. (Ik ga toch wel. )
Dank voor de tip, dat lijstje op spinvis.nl is nogal incompleet...
pi_54096246
quote:
Op maandag 22 oktober 2007 19:37 schreef Leonos het volgende:
Ik had een optreden voor 5 euro. Als ik naar paradiso wil kost het 30. Waarom is dat?
op kerstavond? 17,50 +3 lees ik (tevens dat Erik volgend jaar zich op het maken van een film richt. Iemand daar meer over?)
pi_54099172
Op 15 november heb ik t voor 17,50 in Vlaardingen.
What Would Goku Do
  maandag 22 oktober 2007 @ 23:13:21 #11
44602 Svyatagor
A great face for radio
pi_54099523
Is Ronnie nou al thuis?
We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing.
Check mijn band Glorybox
pi_54100137
Aan de oevers van een nieuw topic
  maandag 22 oktober 2007 @ 23:52:09 #13
72347 Bupatih
Meet me in Montauk.
pi_54100513
quote:
Op maandag 22 oktober 2007 16:40 schreef methodmich het volgende:
Grappig, Spinvis moest vorige week vrijdag weer optreden in de Velvet Dordt. Stond in Kunstmin die avond. 70 mensen in de winkel, was Spiv het vergeten. Dus PP, de eigenaar, snel bellen. Gelukkig kwam ie nog.
...En zong hij onder andere Ik Wil Alleen Maar Zwemmen.
Clementine: Are you nuts?
Joel: It's been suggested...
pi_54101750
Dikke tvp.
Come on you cunt, let's have some Afx. acid.
pi_54106931
quote:
Op maandag 22 oktober 2007 23:13 schreef Svyatagor het volgende:
Is Ronnie nou al thuis?
Ja ik ben thuis
pi_54112609
quote:
Op maandag 22 oktober 2007 23:52 schreef Bupatih het volgende:

[..]

...En zong hij onder andere Ik Wil Alleen Maar Zwemmen.
Geen idee, ben nu niet geweest. Wel twee jaar terug, toen zong hij die wel.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  dinsdag 23 oktober 2007 @ 16:21:08 #17
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_54112648
Ja hallo.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  dinsdag 23 oktober 2007 @ 19:37:29 #18
38530 Shedfire
Zwaar Metaal
pi_54116519
Hoi, 3 november is het weer zo ver.
Good times!
Bertje en Henk
  dinsdag 23 oktober 2007 @ 19:39:56 #19
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_54116577
PLIEB.
Ik ga naar huis.
pi_54121282
quote:
Op maandag 22 oktober 2007 20:46 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Dank voor de tip, dat lijstje op spinvis.nl is nogal incompleet...
Moet je ook op Spindievis.nll kijken, die is wel compleet.
Hoi
pi_54132940
Morgen en 2/11
Come on you cunt, let's have some Afx. acid.
pi_54142442
2/11 ben ik ook present in venlo!
Hoi
  donderdag 25 oktober 2007 @ 00:40:47 #23
23346 Evil_Koekje
Niet altijd evil...
pi_54150322
Kaartje binnen voor 23 december.
  donderdag 25 oktober 2007 @ 11:42:29 #24
118784 denka
Vrijheid! Blijheid!
pi_54155858
Vanavond!
Actually I don't remember being born, It must have happened during one of my black outs..
  † In Memoriam † donderdag 25 oktober 2007 @ 16:12:39 #25
128220 Peter6000
pi_54161685
Ik heb geen mening over Dordrecht.

5 november, over 11 dagen reeds.
En misschien 24 december ook nog een keer.
pi_54198514
Nou, 25-10 was echt fantastisch!
Er waren geen plaatsen toegedeeld, en ik was alleen. Ik heb dus 1e rij gezeten, en Hans zat met zijn trompet praktisch in mijn oor. Maar wat een show. Ze stonden echt weer met plezier op het podium
Ik heb weer een playlist gescoord, met daarop Talen van mijn tongetje. Zo staat het er echt op ja
Smalfilm werd gedaan, maar zonder de camera. Dat vond ik op zich vrij jammer, maar ze deden wel een andere versie van In de Cockpit. De nummers swingen meer naar mijn gevoel.

Volgende week weer !
Come on you cunt, let's have some Afx. acid.
pi_54199428
quote:
Op zaterdag 27 oktober 2007 11:30 schreef AFX. het volgende:
Nou, 25-10 was echt fantastisch!
Er waren geen plaatsen toegedeeld, en ik was alleen. Ik heb dus 1e rij gezeten, en Hans zat met zijn trompet praktisch in mijn oor. Maar wat een show. Ze stonden echt weer met plezier op het podium
Ik heb weer een playlist gescoord, met daarop Talen van mijn tongetje. Zo staat het er echt op ja
Smalfilm werd gedaan, maar zonder de camera. Dat vond ik op zich vrij jammer, maar ze deden wel een andere versie van In de Cockpit. De nummers swingen meer naar mijn gevoel.

Volgende week weer !
Ik was ook in Heerlen! Zat op de 2e rij, recht voor Eric. Was mijn eerste concert en ik vond het echt super gaaf! Mooie zaal ook trouwens, lekker intiem

Heb ook een playlist gescoord, die later nog beklad is geworden door Eric himself

*blij is
Ik bevestig het vooroordeel dat vrouwen geen kaart kunnen lezen.
*spiekt*
pi_54199482
Donderdag was echt super ja!
Na het concert ook nog praatje gemaakt met de bassist, die ons ook de setlist overhandigde
Alleen jammer dat we geen foto hebben genomen.

Maar meami, had jij de setlist nu gestolen of netjes gevraagd
pi_54199523
tvp spinvis is cool!

Astronaut
pi_54200660
quote:
Op zaterdag 27 oktober 2007 12:38 schreef meami het volgende:

[..]

Ik was ook in Heerlen! Zat op de 2e rij, recht voor Eric. Was mijn eerste concert en ik vond het echt super gaaf! Mooie zaal ook trouwens, lekker intiem

Heb ook een playlist gescoord, die later nog beklad is geworden door Eric himself

*blij is
Ik heb die van Hans
Gejat
Maar ik heb wel de smalfilm poster gekocht
Ik vond het idd heerlijk intiem. behalve dat er een viswijf achter me zat die overal door blerde Of zingend (oeh vals) of lachend met haar vriend. Boze blikken hielpen niet
Come on you cunt, let's have some Afx. acid.
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 27 oktober 2007 @ 14:39:05 #31
862 Arcee
Look closer
  † In Memoriam † zaterdag 27 oktober 2007 @ 15:47:34 #32
128220 Peter6000
pi_54202448
Het nieuwe voorprogramma wordt wel afzien.
http://www.chrischameleon.com/

bron
pi_54202646
Klinkt wel leuk
pi_54204812
quote:
Op zaterdag 27 oktober 2007 13:48 schreef AFX. het volgende:

[..]

Ik heb die van Hans
Gejat
Maar ik heb wel de smalfilm poster gekocht
Ik vond het idd heerlijk intiem. behalve dat er een viswijf achter me zat die overal door blerde Of zingend (oeh vals) of lachend met haar vriend. Boze blikken hielpen niet
Ow dat heb ik dan weer niet meegekregen, gelukkig
Heb verder niks gekocht want ik had natuurlijk geen geld bij me
Ik bevestig het vooroordeel dat vrouwen geen kaart kunnen lezen.
*spiekt*
pi_54204887
1234 hoedje van papier.

tvp
  zondag 28 oktober 2007 @ 19:36:08 #36
13749 AirwiN
Deeper shade of soul
pi_54229348
Voor ik vergeet
dat hier een tvp heeft gestaan
And if you don't like it then hey fuck you!
I'm just a cool young brother who looks kinda old
Yes, I'm being condescending. Yes, that means I'm talking down to you
pi_54342164
Haha...gisteren naar spinvis in Venlo geweest...dat voorprogramma....whaha je lacht je kapot! zeker de moeite waard! geweldige gast! Zuid afrikaans. Zeker een aanrader!
Hoi
  † In Memoriam † zaterdag 3 november 2007 @ 19:06:10 #38
128220 Peter6000
pi_54342368
quote:
Op zaterdag 3 november 2007 18:51 schreef roeliooo het volgende:
Haha...gisteren naar spinvis in Venlo geweest...
Zijn het dezelfde liedjes als dit voorjaar, of zitten er misschien wat extra nummers van Goochelaars en Geesten bij?
pi_54343141
Zelfde liedjes...alleen voor ik vergeet is geschrapt en daarvoor is limonadeglazen wodka gekomen! En de show is nu wat swingeder...echt heel erg leuk!
Hoi
  † In Memoriam † zaterdag 3 november 2007 @ 19:39:05 #40
128220 Peter6000
pi_54343213
quote:
Op zaterdag 3 november 2007 19:36 schreef roeliooo het volgende:
Zelfde liedjes...alleen voor ik vergeet is geschrapt en daarvoor is limonadeglazen wodka gekomen! En de show is nu wat swingeder...echt heel erg leuk!
Limonadeglazen Wodka heeft een verfrissende wat lichtere sound gekregen.

Ik mag maandag weer, voor de derde keer een avond in het heelal.
  zondag 4 november 2007 @ 11:58:07 #41
38530 Shedfire
Zwaar Metaal
pi_54352467
Het was gisteren weer super.
Echt een goed geluid deze keer in Den Bosch (was mijn tweede keer naar deze show). Ik zat bijna direct achter die geluids en licht mannen.

Ik heb nu eigenlijk alweer zin in om nog een keer te gaan .
Bertje en Henk
  † In Memoriam † dinsdag 6 november 2007 @ 11:41:19 #42
128220 Peter6000
pi_54401076
Het voorprogramma van Chris Chameleon viel gisteren niet eens tegen, was (voor een half uurtje) eigenlijk best wel okay.

Bij Spiv zelf viel mij erg op de de videoschermen met de filmpjes van Hans Kok ontbraken. Dat heeft echt een behoorlijke visuele meerwaarde, de magie die een avond Spinvis normaal heeft is zonder die schermen toch net wat minder.

De nieuwe versie van Limonadeglazen Wodka is erg sterk.
  Redactie Frontpage / Weblog woensdag 14 november 2007 @ 11:24:19 #43
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_54596450
Uur lang interview , Ronald Giphart interviewt hem op tv:
http://videotheek.surfnet.nl/play_proxy/mmc/38340/20071111.wmv
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_54606639
Kickje, tevens tvp.
Vivre
pi_54606677
Oh ja, een tvp, dat had ik nog niet.
For great justice!
pi_54608739
Morgen Spinvis in Vlaardingen
Heeft iemand trouwens al voorgewezen stoelen gehad en zoja, werd daar enige acht op geslagen door iemand (de paar pietlutten die toevallig vooraan een plek hadden maar pas drie minuten van te voren op komen draven bijv)?
What Would Goku Do
pi_54608811
Ik zou misschien gaan morgen met iemand (in Vlaardingen) maar jammer genoeg ging dat niet door (contact verloren, toen was ik weer te laat voor kaartjes). Best jammer want het lijkt me ontzettend leuk om hem eens live te zien.
Geen idee hoe dat zit met de stoelen.
Vivre
pi_54610058
quote:
Op woensdag 14 november 2007 19:43 schreef viagraap het volgende:
Morgen Spinvis in Vlaardingen
Heeft iemand trouwens al voorgewezen stoelen gehad en zoja, werd daar enige acht op geslagen door iemand (de paar pietlutten die toevallig vooraan een plek hadden maar pas drie minuten van te voren op komen draven bijv)?
Lijkt mij als je een kaartje hebt om vooraan te zitten dat je daar ook wilt zitten. Ook al kom je een half uur te laat
  woensdag 14 november 2007 @ 21:30:00 #49
159734 PimpofPersia
Strak in trainingspak
pi_54611832
Blegh, ik kon niet toen-ie in Den Bosch speelde en alle andere optredens zijn op minstens een uur treinen (behalve die in de 013 maar ik heb liever een theaterzaal). Denk dat ik deze tour dus maar aan me voorbij moet laten gaan...
Want ik ben kaler dan kaal
Strakker dan strak
Wreder dan wreed
Vetter dan vet
  † In Memoriam † woensdag 14 november 2007 @ 22:36:30 #50
128220 Peter6000
pi_54613928
quote:
Op woensdag 14 november 2007 11:24 schreef paultjuhhh het volgende:
Uur lang interview , Ronald Giphart interviewt hem op tv:
http://videotheek.surfnet.nl/play_proxy/mmc/38340/20071111.wmv
Vanaf 52:30 blijkt het idd te kloppen wat er op de Paradisosite staat: vanaf januari gaan 'ze' een film maken.

Vanaf januari gaat de deur op slot, het is niet een sabbitical want dan ga ik heel erg hard werken. We gaan een film maken, al heel lang zit het in het hoofd, het is een muziekfilm, zoals je vroeger heel veel muziekfilms had. Met liedjes.
Het is een beetje zoals de filmpjes (van Hans Kok), we gaan hem ook helemaal zelf maken. We hebben een producent gevonden die erin gelooft.
Het wordt een speelfilm met een verhaal, heel vrolijk, grappig, vreemd en mooi verhaal. En romantisch, maar ook heel raar. Met prachtige muziek. En we zijn al heel ver.
Ik ben een verhaal aan het schrijven met Hanco Kolk, die is striptekenaar, die kan ook heel goed het storybook in elkaar zetten.
pi_54613995
Ik ben benieuwd of het wat wordt. Het is altijd nogal listig imho als artiesten uit de muziekwereld overstappen naar de tv-wereld (en vice versa) want vaak wil dat nog wel eens floppen.
Vivre
  woensdag 14 november 2007 @ 23:09:46 #52
23346 Evil_Koekje
Niet altijd evil...
pi_54614904
quote:
Op woensdag 14 november 2007 22:38 schreef Strychnine het volgende:
Ik ben benieuwd of het wat wordt. Het is altijd nogal listig imho als artiesten uit de muziekwereld overstappen naar de tv-wereld (en vice versa) want vaak wil dat nog wel eens floppen.
Ik zie hiervoor wel een grote kans van slagen eigenlijk, ben ook érg benieuwd.
  donderdag 15 november 2007 @ 01:02:36 #53
23346 Evil_Koekje
Niet altijd evil...
pi_54617136
Tof interview wel btw.
  donderdag 15 november 2007 @ 01:21:28 #54
113650 maniack28
Dresden Dolls O+
pi_54617253
quote:
Op woensdag 14 november 2007 22:36 schreef Peter6000 het volgende:

[..]

Vanaf 52:30 blijkt het idd te kloppen wat er op de Paradisosite staat: vanaf januari gaan 'ze' een film maken.

Vanaf januari gaat de deur op slot, het is niet een sabbitical want dan ga ik heel erg hard werken. We gaan een film maken, al heel lang zit het in het hoofd, het is een muziekfilm, zoals je vroeger heel veel muziekfilms had. Met liedjes.
Het is een beetje zoals de filmpjes (van Hans Kok), we gaan hem ook helemaal zelf maken. We hebben een producent gevonden die erin gelooft.
Het wordt een speelfilm met een verhaal, heel vrolijk, grappig, vreemd en mooi verhaal. En romantisch, maar ook heel raar. Met prachtige muziek. En we zijn al heel ver.
Ik ben een verhaal aan het schrijven met Hanco Kolk, die is striptekenaar, die kan ook heel goed het storybook in elkaar zetten.
Eindelijk
Cause I'd rather continue my trip to the top of the mountain then freeze to death in the valley.
pi_54629863
Ik ben gisteren bij het optreden in Junushoff, Wageningen, geweest en ik vond het heerlijk.
Om een of andere reden was er vooral typisch theaterpubliek op af gekomen, want de zaal was voor mijn gevoel opvallend rustig.
Ik vond Erik niet sterk bij de rustigere nummers (bijv. Oevers van de tijd) maar dat viel te verwachten, hij heeft nou eenmaal niet de beste stem en dergelijke nummers zijn vooral goed vanwege de prachtige teksten.
Bij de ritmische nummers had ik echt moeite om stil te blijven zitten. Door het optreden met een band kregen nummers als 'Dag 1' en 'Een kindje van God' echt meerwaarde.
Ik heb genoten.
Zijn er nog meer mensen die een 'Op een avond in het heelal'-concert hebben bijgewoond?
pi_54629922
Gaaf dat er een film komt, dat is ook iets wat ik zeker gaan kijken.
Al ben ik vooral nieusgierig of dit echt een goed project wordt, want al met al zijn die clips nog niet fantastisch (wel toepasselijk).
Wat betreft de muziek heeft hij natuurlijk al wat ervaring met de soundtrack van 'MAN ZKT VROUW'.
  † In Memoriam † donderdag 15 november 2007 @ 17:30:44 #57
128220 Peter6000
pi_54630240
quote:
Op donderdag 15 november 2007 17:14 schreef Vogelverschrikker het volgende:
.
Zijn er nog meer mensen die een 'Op een avond in het heelal'-concert hebben bijgewoond?
Drie keer, waarbij het de laatste keer visueel minder was, omdat in Amsterdam de videoschermen met die mooie filmpjes ontbraken.
Was dat in Wageningen ook zo?

Het blijft de moeite waard, ik ga 24 december ook nog naar Paradiso (stel dat hij echt helemaal niet gaat optreden in 2008 moet ik er op de valreep van 2007 natuurlijk wel bij zijn).
pi_54631600
quote:
Op donderdag 15 november 2007 17:14 schreef Vogelverschrikker het volgende:
Ik ben gisteren bij het optreden in Junushoff, Wageningen, geweest en ik vond het heerlijk.
Om een of andere reden was er vooral typisch theaterpubliek op af gekomen, want de zaal was voor mijn gevoel opvallend rustig.
Ik vond Erik niet sterk bij de rustigere nummers (bijv. Oevers van de tijd) maar dat viel te verwachten, hij heeft nou eenmaal niet de beste stem en dergelijke nummers zijn vooral goed vanwege de prachtige teksten.
Bij de ritmische nummers had ik echt moeite om stil te blijven zitten. Door het optreden met een band kregen nummers als 'Dag 1' en 'Een kindje van God' echt meerwaarde.
Ik heb genoten.
Zijn er nog meer mensen die een 'Op een avond in het heelal'-concert hebben bijgewoond?
Vanavond heb ik er eentje in Vlaardingen.
Als iemand trouwens nog 1 kaartje wil, als je voor 7 uur reageert of voor de deur de jongen met stekels in een groenbruine jas van 1.80 lang, zoekt heb ik er eentje. Mn zusje is ziek.
What Would Goku Do
pi_54631623
O en ik krijg net dit van iemand op msn:

Op een Avond in het Heelal
Datum: do. 15-11-2007
Tijd: 20.30 uur
Zaal: Grote Zaal
Toegangsprijs: ¤ 20,00
Kortingsprijs: ¤ 18,00
Website: www.spinvis.nl
Theaterservice: Inclusief theaterservice
Genre: Muziek

Er zijn enkele kaarten terug gekomen voor dit concert. Deze worden verkocht aan de kassa (010-4340500
What Would Goku Do
pi_54633177
quote:
Op donderdag 15 november 2007 17:30 schreef Peter6000 het volgende:

[..]

Drie keer, waarbij het de laatste keer visueel minder was, omdat in Amsterdam de videoschermen met die mooie filmpjes ontbraken.
Was dat in Wageningen ook zo?

Het blijft de moeite waard, ik ga 24 december ook nog naar Paradiso (stel dat hij echt helemaal niet gaat optreden in 2008 moet ik er op de valreep van 2007 natuurlijk wel bij zijn).
Jup, geen filpjes o.i.d.
We hadden wel een tekenaar die tijdens een paar liedjes een tekening maakte op een bord, dat was ook wel interessant.
  † In Memoriam † vrijdag 16 november 2007 @ 17:00:26 #61
128220 Peter6000
pi_54654629


Donkere dagen tour.



Dag 1: iTunes - Single van de week

http://www.excelsior-recordings.com/
http://www.spinvis.nl/
  vrijdag 16 november 2007 @ 20:05:14 #62
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_54658520
Ha fijn, een nieuwe single. Die koop ik dan mooi bij Concerto als Wim T. schippers er signeert.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
pi_54723519
Nieuw nummer
http://www.spindievis.nl/nieuws.html#herman

Niet van Spinvis, maar over Spinvis

Stem trouwens ook even op Spinvis in de top 2000:
http://www.spindievis.nl/nieuws.html#top2000
Hoi
pi_54723875
quote:
Op donderdag 15 november 2007 17:14 schreef Vogelverschrikker het volgende:
Ik ben gisteren bij het optreden in Junushoff, Wageningen, geweest en ik vond het heerlijk.
Om een of andere reden was er vooral typisch theaterpubliek op af gekomen, want de zaal was voor mijn gevoel opvallend rustig.
Ik vond Erik niet sterk bij de rustigere nummers (bijv. Oevers van de tijd) maar dat viel te verwachten, hij heeft nou eenmaal niet de beste stem en dergelijke nummers zijn vooral goed vanwege de prachtige teksten.
Bij de ritmische nummers had ik echt moeite om stil te blijven zitten. Door het optreden met een band kregen nummers als 'Dag 1' en 'Een kindje van God' echt meerwaarde.
Ik heb genoten.
Zijn er nog meer mensen die een 'Op een avond in het heelal'-concert hebben bijgewoond?
Bij mij was er ook vooral theaterpubliek. Vrouwen van boven de 50 met nepbont en volgzame mannen erachter (Vlaardingen) En ook geen video ter ondersteuning. Wel een kapotte cv in het theater Maar lieve meisjes die je jas willen lenen zijn ok.
What Would Goku Do
pi_54788781
Ik had Spinvis eventjes niet zo gevolgd (wel naar Lotus Europa geweest maar vond de CD dagen van gras... niet zo) Toen Goochelaars en Geesten gekocht, die draait zowat continu op m'n MP3speler Nou las ik gisteren ineens in het plaatselijke sufferdje dat hij over 5 dagen komt optreden in Goes, lekker dichtbij en er waren nog kaarten, dus meteen besteld. Ik heb er zin in !
  vrijdag 23 november 2007 @ 10:09:01 #66
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_54796557
Ik zag spinvis gisteren (onverwachts) op Crossing Border, en daar deed ie natuurlijk weer een supertoffe show, maar er zat ook een nieuw nummer in, over Willem Holleeder. Geen tekst, maar wel veel samples. Een beetje zoals ook in Handige tante, jongen met geld zit.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
pi_54902874
zijn die opnames van crossing border ergens terug te beluisteren? Zou cool zijn.
Hoi
  woensdag 28 november 2007 @ 22:22:53 #69
23346 Evil_Koekje
Niet altijd evil...
pi_54906650
Ik ben wel benieuwd naar dat nummer van Herman van Veen eigenlijk.
  donderdag 29 november 2007 @ 10:14:20 #70
44602 Svyatagor
A great face for radio
pi_54913981
quote:
Op woensdag 28 november 2007 22:22 schreef Evil_Koekje het volgende:
Ik ben wel benieuwd naar dat nummer van Herman van Veen eigenlijk.
Het is een beetje koddig af en toe. 'Er is een spinvis, een spinvis een spihinvis...op de radio...'
We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing.
Check mijn band Glorybox
  donderdag 29 november 2007 @ 10:17:26 #71
52034 U
bevindt zich hier
pi_54914046
Ik ga as. zaterdag naar theatervoorstelling in Meppel, ben erg benieuwd...
Wat zegt U?
  maandag 3 december 2007 @ 10:58:06 #72
27699 Ravage
thinking about you
pi_55009258
Ha ik ben zaterdag ook naar Meppel geweest.. Vond het een erg mooi concert, met trouwens een erg gevarieerd publiek.. (van 10 tot 80 jaar )
i'm not living, i'm just killing time
  maandag 3 december 2007 @ 11:04:32 #73
52034 U
bevindt zich hier
pi_55009364
Ja, dat viel mij ook op; ik zat lekker dicht op het podium (rij 3), en vond het echt 'n supergaaf concert. Veel oudere nummers trouwens, niet veel van Goochelaars & Geesten. Maar dat vond ik eigenlijk prima, en hoe ze die oudere nummers ook elke keer weer weten te variëren, geweldig..
Wat zegt U?
  maandag 3 december 2007 @ 11:30:47 #74
27699 Ravage
thinking about you
pi_55009729
Ha.. ik zat op rij 4.. Op rij 1 zat zelfs een 80 plusser inclusief grijs permanentje maar die was na de pauze verdwenen.. waarschijnlijk toch verkeerd in het programmaboekje gekeken
i'm not living, i'm just killing time
pi_55021052
quote:
Op woensdag 28 november 2007 22:22 schreef Evil_Koekje het volgende:
Ik ben wel benieuwd naar dat nummer van Herman van Veen eigenlijk.
Ach...dat nummer stelt niet veel voor. Beetje slijmen kan iedereen....

Ik ben eerder benieuwd naar opnames van Crossing Border....iemand?
Hoi
  dinsdag 4 december 2007 @ 10:11:10 #76
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_55028521
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
pi_55033844
quote:
Ik moest altijd erg aan dit nummer denken bij "de zevende nacht" , dus toch niet zó erg toevallig ?
pi_55040621
Over pak 'm beet drie kwartier Spinvis in 013 Chillburg!!!!!
  dinsdag 4 december 2007 @ 19:00:22 #79
47809 ikookhier
>hijdiehieris<
pi_55040907
Bookmark
Fok vrienden top 50###Powered by Akrapovic
*Battlefield3*KZ3*NFShp*BFBC2*MoH*PSN ID:Arijanonline
GoW/Fable III 360 tag:Arijanonline
Pax & Pry Free download
pi_55052660


Was weer kei-fijn. Grote zaal, nog niet halfvol. Veel wiet. Goede sfeer!
pi_55219241
quote:
Op donderdag 15 november 2007 17:30 schreef Peter6000 het volgende:
Het blijft de moeite waard, ik ga 24 december ook nog naar Paradiso (stel dat hij echt helemaal niet gaat optreden in 2008 moet ik er op de valreep van 2007 natuurlijk wel bij zijn).
Hier nog iemand

Zijn er in Paradiso nou ook vaste plaatsen?
  † In Memoriam † woensdag 12 december 2007 @ 15:50:36 #82
128220 Peter6000
pi_55219319
quote:
Op woensdag 12 december 2007 15:47 schreef MikelenniuM het volgende:

Zijn er in Paradiso nou ook vaste plaatsen?
Nee: er zijn staanplaatsen (bagane grond), en zitplaatsen op de 1e en 2e verdieping (aan de zijkanten van de zaal).

Hoe vroeger je in de rij gaat staan, hoe betere zit of staanplaats je kan kiezen.
pi_55220191
quote:
Wauw

Ik ga hem ook zien, eindelijk, in de Effenaar
pi_55220227
quote:
Wow, mijn favoriete nederlandstalige artiest die een nummer van het beste nederlandstalige album ooit speelt. Geniaal!
For great justice!
pi_55239317
quote:
Op woensdag 12 december 2007 16:24 schreef n0r het volgende:

[..]

Wauw

Ik ga hem ook zien, eindelijk, in de Effenaar
Ik ook

Speciaal concertje lijkt me, de laatste die hij geeft voor zijn pauze.
pi_55239570
Ik wil hem ook wel nog een keer zien . Ben in februari al eens naar zijn concert geweest, was echt gaaf!
http://www.last.fm/user/Teije
CYBERNATIONS! &gt;&gt; Staatsinrichting voor beginners, FOK! style &lt;&lt; CYBERNATIONS!
pi_55296190
Ik ga hem ook weer zien in Eindhoven (Effenaar). Word zeer fetjes denk ik zo
Hoi
pi_55386681
Gisteren concert in Tivoli, Utrecht. Echt fantastisch. Spinvis zelf was natuurlijk erg goed, maar ook de hele band speelde super! Vooral de celliste blonk hierin uit. Echt fantastisch samenspel en een geweldig concert .
Across the stream with wooden shoes
With bells to tell the king the news
A thousand misty riders climb up
Higher once upon a time Last.fm
pi_55391980
quote:
Op woensdag 19 december 2007 13:43 schreef Asmodean het volgende:
Gisteren concert in Tivoli, Utrecht. Echt fantastisch. Spinvis zelf was natuurlijk erg goed, maar ook de hele band speelde super! Vooral de celliste blonk hierin uit. Echt fantastisch samenspel en een geweldig concert .
Setlist?

Doe m dan in een spoiler
pi_55397464
Zondag ga ik weer eens kijken.
I intend to live forever, or die trying.
pi_55397469
Spelen ze het liedje Goochelaars en geesten live?
Hoi
pi_55397994
quote:
Op woensdag 19 december 2007 20:16 schreef roeliooo het volgende:
Spelen ze het liedje Goochelaars en geesten live?
Die wil ik heel graag weer eens live zien. Dat is al sinds de Lotus Europa tour niet meer gebeurt.
For great justice!
pi_55405588
quote:
Op woensdag 19 december 2007 20:16 schreef roeliooo het volgende:
Spelen ze het liedje Goochelaars en geesten live?
ja
Across the stream with wooden shoes
With bells to tell the king the news
A thousand misty riders climb up
Higher once upon a time Last.fm
pi_55490085
quote:
Op woensdag 19 december 2007 13:43 schreef Asmodean het volgende:
Gisteren concert in Tivoli, Utrecht. Echt fantastisch. Spinvis zelf was natuurlijk erg goed, maar ook de hele band speelde super! Vooral de celliste blonk hierin uit. Echt fantastisch samenspel en een geweldig concert .
Was jij bij hetzelfde concert in Tivoli afgelopen dinsdag waar er duidelijk niet gesoundcheckt was, één microfoon het niet deed, er geen interactie met het publiek was en ze alleen maar een tweede toegift gaven omdat ze zichzelf zo goed vonden, niet omdat het publiek dat wilde?

En waar het publiek door elk nummer bleef heenpraten, geen enkel nummer leek te kennen en de akoestiek enorm beroerd was?

Heb meerdere optredens van Spinvis / Erik de Jong gezien, maar dit was echt een hele grote tegenvaller
  zondag 23 december 2007 @ 14:36:03 #95
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_55490218
Ohja, vanavond!
Ik ga naar huis.
pi_55490534
Ik heb me gister weer vermaakt in Haarlem hoor. Het grote Smalfilm boek was aanwezig, Lennaert Nijgh werd mooi geeerd, en de nagemaakte gek was hypnotiserend mooi. Sowieso is het wel spiv in een heavy incarnatie, deze ronde. Alleen heb ik persoonlijk mijn twijfels bij Saartjes couplet in Oevers. Iets te hoog en glad naar mijn smaak.
pi_55495865
YES! Zometeen naar Oosterpoort Groningen!
Heb er zin in! Hoop dat ie veel oude juweeltjes doet (Ronnie, Bagagedrager, Dagen van Gras/Stro, enz.). Voor zover ik nu weet gaat dat wel lukken

Laat vanavond of morgen wel even weten hoe het was!

Wie gaat er nog meer?
  zondag 23 december 2007 @ 18:49:43 #98
141482 Q.
JurassiQ
pi_55496376
quote:
Op zondag 23 december 2007 14:31 schreef DutchTrain het volgende:

[..]

Was jij bij hetzelfde concert in Tivoli afgelopen dinsdag waar er duidelijk niet gesoundcheckt was, één microfoon het niet deed, er geen interactie met het publiek was en ze alleen maar een tweede toegift gaven omdat ze zichzelf zo goed vonden, niet omdat het publiek dat wilde?

En waar het publiek door elk nummer bleef heenpraten, geen enkel nummer leek te kennen en de akoestiek enorm beroerd was?

Heb meerdere optredens van Spinvis / Erik de Jong gezien, maar dit was echt een hele grote tegenvaller
Niets gemist dus.
For great justice!
pi_55496433
quote:
Op zondag 23 december 2007 18:32 schreef PAA-053 het volgende:
YES! Zometeen naar Oosterpoort Groningen!
Heb er zin in! Hoop dat ie veel oude juweeltjes doet (Ronnie, Bagagedrager, Dagen van Gras/Stro, enz.). Voor zover ik nu weet gaat dat wel lukken

Laat vanavond of morgen wel even weten hoe het was!

Wie gaat er nog meer?
Oei...

Zijn er nog kaartjes?
pi_55508589
Dat was best een goed optreden. 't Was ook alweer een tijd geleden dat ik Limonadeglazen Wodka live had gehoord.

Een meisje op de bank waar ik zat, was tijdens het concert in slaap gevallen. Best knap als je door In de staat van narcose heen kunt slapen.
I intend to live forever, or die trying.
pi_55510302
Hmm... misschien nam ze 'in staat van narcose' iets té letterlijk op

Vanaaf maar eens gaan kijken in Paradiso
pi_55523276
Die clip is opgenomen van Schoonhoven naar Lopik vlakbij mijn huis
  maandag 24 december 2007 @ 23:02:10 #104
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_55523560
quote:
Op maandag 24 december 2007 10:04 schreef dwerg het volgende:
. 't Was ook alweer een tijd geleden dat ik Limonadeglazen Wodka live had gehoord.
Die uitvoering is nog altijd het grootste gemis in m'n liveverzameling. Samen met Dag1, die was ook al zo prachtig.
Ik ga naar huis.
pi_55529705
Spinvis staat gewoon in de top 2000 met Voor Ik Vergeet.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_55530135
Zolang het niet met die versie van van Dongen is, vind ik het best.
  Moderator dinsdag 25 december 2007 @ 11:43:50 #107
32436 crew  belsen
Young, gifted and black
pi_55530519
quote:
Op dinsdag 25 december 2007 11:23 schreef thijsdetweede het volgende:
Zolang het niet met die versie van van Dongen is, vind ik het best.
Ja, die is wel echt heel slecht (maar won wel de prijs voor beste theaterlied).

Die eindejaarssingle vind ik trouwens weer prachtig.
Geef angst en haat een stem
Ranja: "mijn bukgeit begrijpt mj niet. "
pi_55530926
Stond alleen Spinvis, niet featuring Lenette de vrouw van de Andermans Veren presentator en daardoor vaak in dat programma te zien Van Dongen.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  dinsdag 25 december 2007 @ 14:57:03 #109
3527 Wepeel2
zoals het is
pi_55533814
gvd wat een geweldig concert in Paradiso. Ik had Spinvis al een tijd niet live gezien, maar dit was veruit de beste live show die ik van hem gezien. Ik stond recht voor Erik en het is fantastisch om te zien hoe hij opgaat in de nummers. Er waren ook leuke gasten die het concert net dat beetje extra gaven: Hanco Kolk, Simon Vinkenoog, die turkse gast met z'n moeilijke gitaar.
xenofoob, misantroop, antiloop, limonadesiroop.
  † In Memoriam † dinsdag 25 december 2007 @ 15:38:46 #110
128220 Peter6000
pi_55534397
quote:
Op maandag 24 december 2007 21:18 schreef roeliooo het volgende:
spinvis kerst liedje

http://nl.youtube.com/watch?v=UQZwUAwLwsE

Hij doet gewoon alsof het sneeuwt.
Alsof het thuis gezellg is.
De dagen tussen kerstmis en nieuwjaar
Dan doet hij maar
Alsof het wel weer overgaat
Daar zit Anton van der Laar
In de laatste nachtbus van het jaar.


  dinsdag 25 december 2007 @ 18:21:49 #111
149021 Nonan
www.hetbierhok.nl
pi_55536151
http://www.excelsior-reco(...)bus-van-het-jaar.mp3

Daar is dus het nieuwe nummer te downloaden. Voor gratis en legaal nog wel.
Nikon D70s - Sigma AF 18-50/2.8 EX DC Macro - Sigma AF 70-300/4.0-5.6 APO DG MACRO - Nikon SB-600
http://switchfrompctomac.com
  dinsdag 25 december 2007 @ 21:44:06 #112
11502 nipeng
The last ride is free
pi_55538483
quote:
Op dinsdag 25 december 2007 21:36 schreef koekebakker het volgende:
Aloha!

Voor wie het horen wil: op www.youtube.com/spinvistv staat een nieuw lied van Spinvis, speciaal voor deze Donkere Dagen gemaakt voor NCRV's Volgspot ('Film, theater en muziek...belicht door Aart van Bergeijk'..God hebben zijn ziel) en live uitgevoerd in de Odeon te Zwolle van de week.

Op www.excelsior-recordings.com kun je De Laatste Nachtbus van het Jaar - zo lang de vooraad strekt - downloaden zelfs.

Cheers!
Uit het gesloten Eindejaarsliedje Spinvis
pi_55548061
quote:
Op dinsdag 25 december 2007 14:57 schreef Wepeel2 het volgende:
gvd wat een geweldig concert in Paradiso. Ik had Spinvis al een tijd niet live gezien, maar dit was veruit de beste live show die ik van hem gezien. Ik stond recht voor Erik en het is fantastisch om te zien hoe hij opgaat in de nummers. Er waren ook leuke gasten die het concert net dat beetje extra gaven: Hanco Kolk, Simon Vinkenoog, die turkse gast met z'n moeilijke gitaar.
Was idd een heerlijk optreden. Mooi overzicht vanaf de 1e verdieping
Maar dat voorprogramma...
pi_55548303
quote:
Op maandag 24 december 2007 23:02 schreef nietzman het volgende:

[..]

Die uitvoering is nog altijd het grootste gemis in m'n liveverzameling. Samen met Dag1, die was ook al zo prachtig.
Volgens mij heb ik jouw server gegevens en heb jij mijn msn adres nog. *hint*
Hoi
pi_55622759
Vanavond in Eindhoven!

Ondertussen heb ik nog minimaal 1 kaartje, mogelijk 2, over. Vanwege uiteenlopende redenen.
Een vriend van me is niet helemaal lekker en gaat misschien nog mee, maar 1 kaartje heb ik sowieso nog over.

Dus als er iemand geinteresseerd is. evert_bos@hotmail.com is het adres
Prijs valt over te onderhandelen, ben al blij als ik iemand vind
pi_55625450
Ik heb er zin in
pi_55625459
Ik weet niet hoe dat normaal gaat, maar we zullen toch niet moeten zitten hè?
  zaterdag 29 december 2007 @ 15:52:13 #118
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_55625575
Hangt een beetje van de zaal af, ik heb tot nu toe alleen in Leeuwarden nog maar hoeven zitten.
Ik ga naar huis.
pi_55653955
eindhoven was echt super!!!
Hoi
  zondag 30 december 2007 @ 22:29:40 #120
38530 Shedfire
Zwaar Metaal
pi_55665459
Eindhoven was inderdaad erg goed.
Het was de 3e keer dat ik naar een optreden van deze tour ben gegaan, het was telkens weer wat anders.
Vond het echt super cool dat Hanco Kolk er ook bij was, ik had wel over Turnhout gehoord, maar was er toen niet zelf bij, dus dit was een leuke verrassing.

Minder cool: tot 2009 .

(Ik ben dus in Nijmegen, Den Bosch en Eindhoven geweest)
Bertje en Henk
pi_55682771
Ja, het was prachtig, geweldig, ik heb enorm genoten
pi_55704823
ik heb toevallig hun (laatste cd..??) afgelopen zondag gehoord. ik moet eerlijk bekennen dat ik ze voorheen niet kende.. ..maar wat een geweldig muziek.. ..van de week maar ff halen dus...
pi_55706289
quote:
Op zondag 23 december 2007 14:31 schreef DutchTrain het volgende:

[..]

Was jij bij hetzelfde concert in Tivoli afgelopen dinsdag waar er duidelijk niet gesoundcheckt was, één microfoon het niet deed, er geen interactie met het publiek was en ze alleen maar een tweede toegift gaven omdat ze zichzelf zo goed vonden, niet omdat het publiek dat wilde?

En waar het publiek door elk nummer bleef heenpraten, geen enkel nummer leek te kennen en de akoestiek enorm beroerd was?

Heb meerdere optredens van Spinvis / Erik de Jong gezien, maar dit was echt een hele grote tegenvaller
hier kan ik me zó in vinden. wat een baggeroptreden was dat.
  dinsdag 1 januari 2008 @ 23:14:57 #124
159734 PimpofPersia
Strak in trainingspak
pi_55712553
quote:
Op dinsdag 1 januari 2008 17:28 schreef juon_jacket1 het volgende:
ik heb toevallig hun (laatste cd..??) afgelopen zondag gehoord. ik moet eerlijk bekennen dat ik ze voorheen niet kende.. ..maar wat een geweldig muziek.. ..van de week maar ff halen dus...
Goochelaars en Geesten? Maar die is niet zo leuk...
Pluk gewoon voor 25 euro die Spinvis-verzamelbox uit de schappen van de van leest; alledrie de cd's (mis je eigenlijk alleen nog Nieuwegein aan zee, maar da's weinig bijzonders.).
Want ik ben kaler dan kaal
Strakker dan strak
Wreder dan wreed
Vetter dan vet
pi_55725903
?? Nieuwegein aan Zee is anders toch wel een fijne plaat dunkt me. Heb het ding misschien wel het meest aan van alle vier (Ja! was een nee voor mij). Hoewel je met Goochelaars en Geesten erbij natuurlijk alle nieuwe nummers van NaZ dubbel hebt, maar dat is niet de schuld van NaZ.
  donderdag 3 januari 2008 @ 01:10:49 #126
159734 PimpofPersia
Strak in trainingspak
pi_55736740
quote:
Op woensdag 2 januari 2008 16:43 schreef thijsdetweede het volgende:
?? Nieuwegein aan Zee is anders toch wel een fijne plaat dunkt me. Heb het ding misschien wel het meest aan van alle vier (Ja! was een nee voor mij). Hoewel je met Goochelaars en Geesten erbij natuurlijk alle nieuwe nummers van NaZ dubbel hebt, maar dat is niet de schuld van NaZ.
Ach, de paar liveversies op 't album zijn wel geinig, maar zoals je al zegt staat het grootste deel van NaZ ook op G&G. En dat zijn dan ook nog eens allemaal kwalitatief wat mindere nummers imo.
Want ik ben kaler dan kaal
Strakker dan strak
Wreder dan wreed
Vetter dan vet
  vrijdag 4 januari 2008 @ 19:31:31 #127
149021 Nonan
www.hetbierhok.nl
pi_55778553
quote:
Op zondag 30 december 2007 22:29 schreef Shedfire het volgende:
Eindhoven was inderdaad erg goed.
Het was de 3e keer dat ik naar een optreden van deze tour ben gegaan, het was telkens weer wat anders.
Vond het echt super cool dat Hanco Kolk er ook bij was, ik had wel over Turnhout gehoord, maar was er toen niet zelf bij, dus dit was een leuke verrassing.

Minder cool: tot 2009 .

(Ik ben dus in Nijmegen, Den Bosch en Eindhoven geweest)
Zou Erik echt geen optredens meer geven in 2008? Want ik hoorde dat dus ook toen het optreden in Groningen afgelopen was..
Nikon D70s - Sigma AF 18-50/2.8 EX DC Macro - Sigma AF 70-300/4.0-5.6 APO DG MACRO - Nikon SB-600
http://switchfrompctomac.com
  vrijdag 4 januari 2008 @ 22:23:11 #128
23346 Evil_Koekje
Niet altijd evil...
pi_55783250
Spinvis - Spinvis op LP binnen.
quote:
Op vrijdag 4 januari 2008 19:31 schreef Nonan het volgende:

[..]

Zou Erik echt geen optredens meer geven in 2008? Want ik hoorde dat dus ook toen het optreden in Groningen afgelopen was..
Hij gaat met een film bezig. Staat wel ergens op de vorige pagina's ergens dacht ik. Dus inderdaad geen optredens in 2008.
  zaterdag 5 januari 2008 @ 22:15:25 #129
23346 Evil_Koekje
Niet altijd evil...
pi_55808782
Dit is echt een tof interview, maar dat hadden jullie vast allemaal al gehoord via spindievis?

Volgensmij wordt die film echt geniaal.
pi_56351103
quote:
Op vrijdag 4 januari 2008 22:23 schreef Evil_Koekje het volgende:
Spinvis - Spinvis op LP binnen.
[..]

Hij gaat met een film bezig. Staat wel ergens op de vorige pagina's ergens dacht ik. Dus inderdaad geen optredens in 2008.
Voor alle die hard fans, Spinvis doet wél een concert dit jaar
12 april in Utrecht, de Ekko
samen met Eric Vloeimans.
Kosten: 15 euro, inclusief Vinyl Single met werk van beide.

Voor meer informatie (het verhaaltje)

Klik
pi_56351955
Wie is Eric Vloeimans?
What Would Goku Do
  maandag 28 januari 2008 @ 00:07:29 #132
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_56353099
En nou is 't de vraag wie 'm 't eerst voor je googled ofzo?
Ik ga naar huis.
  maandag 28 januari 2008 @ 00:11:04 #133
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_56353192
Ik zag Spinvis in Ja! met Eric Vloeimans spelen in Drachten trouwens, en dat was zéér tof.
Ik ga naar huis.
pi_56496042
Hij treed nog een keer ergens op.....Ben even kwijt wanneer dat was. Zal even zoeken.
Hoi
  † In Memoriam † zondag 3 februari 2008 @ 16:52:26 #135
128220 Peter6000
pi_56503133
Het is zeker niet bekend of Erik met zijn complete band naar Utrecht komt?
  † In Memoriam † vrijdag 29 februari 2008 @ 12:43:18 #136
128220 Peter6000
pi_57058590
Morgen is het maart.
  vrijdag 29 februari 2008 @ 12:52:32 #137
141482 Q.
JurassiQ
pi_57058837
quote:
Op vrijdag 29 februari 2008 12:43 schreef Peter6000 het volgende:
Morgen is het maart.
Volgens mij heb ik hem ooit op een 28e februari gezien toen hij dat ook zong.
For great justice!
  vrijdag 29 februari 2008 @ 18:10:20 #138
141482 Q.
JurassiQ
pi_57065590
quote:
Nieuwegein lelijkste plek op Almere na

UTRECHT - Nieuwegein is na Almere de lelijkste plek van Nederland. Dat is de uitkomst van een verkiezing van volkskrantreizen. Den Helder volgt op de derde plaats.

In totaal brachten 2900 gebruikers van volkskrantreizen.nl hun stem uit. Zij vinden vooral nieuwbouwsteden saai en daardoor niet om aan te zien. Steden die in of na de oorlog hun oude hart verloren, vinden zij ook niet mooi. Verkeerde stedenbouwkundige keuzes en overambitieuze politici worden veelal aangewezen als boosdoeners.

De verkiezing was het resultaat van een levendig debat op de site over lelijke plekken in binnen- en buitenland. Lezers nomineerden tien plekken en vonden die vooral dicht bij huis. Ze liggen allemaal in Europa.

Charleroi in België is verkozen tot lelijkste plek ter wereld. Tweede werd het Belgische Luik. Het Poolse Katowice belandde op de derde plaats. De drie mijnsteden zijn lelijk door de verouderde industrie, zwarte sneeuw, smog en bleke gezichten die het straatbeeld bepalen.
For great justice!
  vrijdag 28 maart 2008 @ 21:28:18 #140
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_57682540
What about it?
Ik ga naar huis.
  vrijdag 28 maart 2008 @ 21:30:16 #141
141482 Q.
JurassiQ
pi_57682604
Nou. Spinvis dus. Uitzending van gisteren.
For great justice!
  vrijdag 28 maart 2008 @ 21:33:59 #142
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_57682741
Ja, leuk om te horen.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  vrijdag 28 maart 2008 @ 21:54:16 #143
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_57683355
Nietziepietzie, kan je er geen mooie mp3tjes van maken? Vooral die Limonadeglazen Wodka stel ik zeer op prijs. .
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  † In Memoriam † vrijdag 28 maart 2008 @ 21:59:36 #144
128220 Peter6000
pi_57683551
Leuk om weer eens recent de stem van Spiv te horen.

Ik loop nog steeds te twijfelen of ik 12 april naar Utrecht kom, aan één kant vind ik dat ik er als fan gewoon hoor te zijn, aan de andere kant: ik vind die muziek van Eric Vloeimans echt verschrikkelijk klinken (heb wat beluisterd via zijn site).
  vrijdag 28 maart 2008 @ 23:39:06 #145
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_57686176
Eric Vloeimans en Spinvis zijn een gouden combi.
Ik ga naar huis.
  vrijdag 28 maart 2008 @ 23:40:22 #146
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_57686205
Wat een stel fakking digibeten bij Kink dan zeg, die Podcast is voor geen meter getagged, de playlist op de site is een jaar verouderd en alle nieuwsberichten over dat optreden zijn verdwenen. .
Ik ga naar huis.
  vrijdag 28 maart 2008 @ 23:42:21 #147
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_57686258
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 21:54 schreef I.R.Baboon het volgende:
Nietziepietzie, kan je er geen mooie mp3tjes van maken? Vooral die Limonadeglazen Wodka stel ik zeer op prijs. .
Ik zal morgen even een blik werpen. Wel tof dat het gewoon een mp3 is, scheelt weer een conversieslag vanuit een of ander brak wmv of flashformaat.
Ik ga naar huis.
  zaterdag 29 maart 2008 @ 10:49:04 #148
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_57692174
Stem uit de groef.
Ik ga naar huis.
  zaterdag 29 maart 2008 @ 12:07:02 #149
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_57693470
Een aantal mensen heeft PM. De rest mag bedelen en roelio moet z'n box even aanzetten.
Ik ga naar huis.
  zaterdag 29 maart 2008 @ 12:08:43 #150
141482 Q.
JurassiQ
pi_57693509
Mag ik met je trouwen, Nietz?
For great justice!
  † In Memoriam † zaterdag 29 maart 2008 @ 12:10:29 #151
128220 Peter6000
pi_57693547
Neem dan godverdomme geen kind dan!
  zaterdag 29 maart 2008 @ 12:13:26 #152
141482 Q.
JurassiQ
pi_57693610
Mooi om deze versie van Narcose ook eens op MP3 te hebben.
For great justice!
  Moderator zaterdag 29 maart 2008 @ 13:12:36 #153
32436 crew  belsen
Young, gifted and black
pi_57694626
We gaan hier niet bedelen om mp3'tjes.
Geef angst en haat een stem
Ranja: "mijn bukgeit begrijpt mj niet. "
  zaterdag 29 maart 2008 @ 17:21:41 #154
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_57698625
Het zijn trouwens echt hele goede opnames, daar zal ie nog wel wat naproductie aan gehad hebben.

En nietzie is een held. .
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
pi_57717855
Ik vind het iets te perfect klinken op de een of andere manier...jammer. Zo verdwijnt een beetje het "live effect".
Hoi
  zondag 30 maart 2008 @ 20:34:38 #156
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_57722066
Dat is ook zo, maar je moet het imo ook niet als liveversies zien. Voor liveversies heb ik bootlegs en liveoptredens, dit zijn opgepoetste klassiekers.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  zondag 30 maart 2008 @ 20:36:50 #157
23346 Evil_Koekje
Niet altijd evil...
pi_57722114
Oh, mooi.

Nietz ftw.
  maandag 31 maart 2008 @ 20:12:19 #158
141482 Q.
JurassiQ
pi_57744290
Die versie van Limonadeglazen Wodka is ook wel heel erg mooi trouwens.
For great justice!
  donderdag 10 april 2008 @ 21:37:58 #159
149021 Nonan
www.hetbierhok.nl
pi_57966672
Nietzman! Superdankjewel voor alle rips! Wil iemand de cd die je bij het concert krijgt ook wel willen rippen? K kan er zelf helaas niet bij zijn, zit nog 2 maand op Malta..
Nikon D70s - Sigma AF 18-50/2.8 EX DC Macro - Sigma AF 70-300/4.0-5.6 APO DG MACRO - Nikon SB-600
http://switchfrompctomac.com
pi_57966951
CD? Vinyl single bedoel je
  donderdag 10 april 2008 @ 21:54:22 #161
110513 Asmodean
The Forsaken
pi_57967211


[ Bericht 100% gewijzigd door belsen op 12-04-2008 11:35:46 (Warezquest) ]
Across the stream with wooden shoes
With bells to tell the king the news
A thousand misty riders climb up
Higher once upon a time Last.fm
  donderdag 10 april 2008 @ 21:59:21 #162
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_57967389
Kan iemand die bij het concert is niet gewoon een extra single voor mij kopen? Ik betaal braaf!!!
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
pi_57968744
quote:
Op donderdag 10 april 2008 21:54 schreef Asmodean het volgende:
als je bedoelt "huh single?"
Zaterdag speelt spinvis in de Ekko in Utrecht samen met Erik Vloeimans. Iedereen met een kaartje krijgt hierbij gratis een vinyl single met werk van beide artiesten.
@ I.R. Baboon. Ik weet eigenlijk niet of die dingen te koop zijn.

[ Bericht 11% gewijzigd door belsen op 12-04-2008 11:36:20 ]
pi_57988181
Is het eigenlijk nodig om de tickets voor in de EKKO in kleur uit te printen?, daar het om de barcode gaat.
Oké doei.
pi_57998224
Denk dat je alleen het stukje met barcode nodig hebt waar bij staat welke band er komt.
  zaterdag 12 april 2008 @ 11:15:28 #166
98135 TeleluvR
Maar een Gretsch is ook goed!
pi_57998939
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 12:13 schreef Q. het volgende:
Mooi om deze versie van Narcose ook eens op MP3 te hebben.
Kindje van god begin ook steeds meer te waarderen, kippenvel!
  † In Memoriam † zaterdag 12 april 2008 @ 11:38:11 #167
128220 Peter6000
pi_57999401
Vanmiddag lekker naar Spinvis!
  zaterdag 12 april 2008 @ 11:38:50 #168
98135 TeleluvR
Maar een Gretsch is ook goed!
pi_57999421
quote:
Op zaterdag 12 april 2008 11:38 schreef Peter6000 het volgende:
Vanmiddag lekker naar Spinvis!
Ik wil ook...
  † In Memoriam † zaterdag 12 april 2008 @ 11:41:57 #169
128220 Peter6000
pi_57999497
quote:
Op zaterdag 12 april 2008 11:38 schreef TeleluvR het volgende:

[..]

Ik wil ook...
De avondvoorstelling is uitverkocht, maar voor zover ik weet zijn er vanmiddag aan de kassa nog kaarten verkrijgbaar.
Gewoon doen!
  † In Memoriam † zaterdag 12 april 2008 @ 19:22:29 #170
128220 Peter6000
pi_58008077
Het was goed verdeeld: eerst een uur Spinvis (waarbij Eric Vloeimans op enkele nummers wat meespeelde), toen een half uur pauze (Spiv stond tijdens de pauze ontspannen te praten met fans, en te signeren), en afsluitend een uur Eric Vloeimans.

Spinvis was toch wèèr indrukwekkend, de halve band was aanwezig (inclusief Saartje), en er waren ook twee trommelspelers (heet vast anders), zodat het hele optreden een tropische sfeer kreeg. De nummers leken op die van de 2 meter sessies, wat meestal erg goed uitpakte. Ik vond alleen dat Aan de Oevers van de tijd hierdoor te vrolijk werd, het is toch een mooi melancholisch nummer. Er waren allemaal bekende nummers, en tevens de single 'Holleeder', ook al zeer sterk uitgevoerd.
Kortom: het was weer erg de moeite waard.
Mocht iemand (uit het Spinvistopic) nog belangstelling hebben voor dat singeltje, hoor ik het wel (heb zelf geen platenspeler).
  zaterdag 12 april 2008 @ 19:38:15 #171
98135 TeleluvR
Maar een Gretsch is ook goed!
pi_58008440
Klinkt goed!!!
Ik moet ook nog aan de platenspeler, daar ik ook de LP van Dagen van gras heb...
  zaterdag 12 april 2008 @ 20:02:41 #172
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_58008930
Ik heb een platenspeler en de gave overal mp3tjes van te bakken. .
Ik ga naar huis.
  zaterdag 12 april 2008 @ 20:10:57 #173
98135 TeleluvR
Maar een Gretsch is ook goed!
pi_58009115
quote:
Op zaterdag 12 april 2008 20:02 schreef nietzman het volgende:
Ik heb een platenspeler en de gave overal mp3tjes van te bakken. .
Hence the PM!
Held!
  zondag 13 april 2008 @ 00:40:36 #174
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_58014228
Is holleeder de single? Ik heb het vorig jaar op Crossing Border gehoord en toen vond ik het wel een geestig nummer.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  zondag 13 april 2008 @ 00:49:05 #175
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_58014350
En ik zie nu pas dat ie ook op youtube staat.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
pi_58017109
Iemand setlist toevallig?
Vond het echt gaaf, ook leuk even hoi te kunnen zeggen tegen spinvis enzo.
  donderdag 17 april 2008 @ 20:15:04 #177
149021 Nonan
www.hetbierhok.nl
pi_58120152


[ Bericht 100% gewijzigd door belsen op 21-06-2008 16:23:30 (Warezquest) ]
Nikon D70s - Sigma AF 18-50/2.8 EX DC Macro - Sigma AF 70-300/4.0-5.6 APO DG MACRO - Nikon SB-600
http://switchfrompctomac.com
pi_58159729
Heb smalfilm op youtube gezet, voor hen die graag naar vinyl kijken

  dinsdag 13 mei 2008 @ 18:45:40 #179
4905 Peppi-en-Kokki
Toettoet. Boingboing.
pi_58649852
Ik errr. Errrrr. Errrrrr. Ik. Errr.


Ti's even wennen, laten we het daar op houden. .
pi_58690821
het is 3x niks cry
Hoi
pi_58693938
Was het al bekend dat hij het theater in gaat volgend jaar? Alleen?
  donderdag 15 mei 2008 @ 22:36:25 #182
23346 Evil_Koekje
Niet altijd evil...
pi_58694024
quote:
Op donderdag 15 mei 2008 22:32 schreef Liejannuh het volgende:
Was het al bekend dat hij het theater in gaat volgend jaar? Alleen?
Orly?
pi_58694138
quote:
Op donderdag 15 mei 2008 22:36 schreef Evil_Koekje het volgende:

[..]

Orly?
Hij staat 29 mei volgend jaar in Naaldwijk. Je zou verwachten dat ze hem daar niet meer vragen na de halflege zaal de vorige keer, maar kennelijk durven ze toch nog wel iets daar.
Bron: http://www.westlandtheate(...)_z'n_eentje/Spinvis/
  † In Memoriam † donderdag 15 mei 2008 @ 22:51:14 #184
128220 Peter6000
pi_58694429
Wel fijn dat hij volgend jaar het theater ingaat, want ik vind hem in het theater beter tot zijn recht komen dan in die rumoerige popzaaltjes.
Maar echt jammer dat hij 'in zijn eentje' gaat, ik heb SPIV in meerdere gedaantes gezien, maar met volledig band vind ik hem veruit op zijn sterkst.
  vrijdag 16 mei 2008 @ 15:53:19 #185
158452 IQM
I am the one
pi_58708026
Iemand - met microfoon - zin om een actuele parodie (op het nummer Smalfilm) in te zingen met een soort van Spinvisstem? Internethit gegarandeerd.
Scio Melius
Op zaterdag 6 juni 2009 15:53 schreef Emimich het volgende:
Gelul.
  vrijdag 16 mei 2008 @ 15:55:48 #186
4905 Peppi-en-Kokki
Toettoet. Boingboing.
pi_58708081
Nee.
  vrijdag 16 mei 2008 @ 16:04:48 #187
158452 IQM
I am the one
pi_58708245
Stom!
Scio Melius
Op zaterdag 6 juni 2009 15:53 schreef Emimich het volgende:
Gelul.
  zaterdag 24 mei 2008 @ 01:52:42 #188
149021 Nonan
www.hetbierhok.nl
pi_58871638
Mwoah, nee, dit is echt het enige nummer dat ik dus niet leuk vind...
Nikon D70s - Sigma AF 18-50/2.8 EX DC Macro - Sigma AF 70-300/4.0-5.6 APO DG MACRO - Nikon SB-600
http://switchfrompctomac.com
  woensdag 28 mei 2008 @ 09:03:24 #189
27699 Ravage
thinking about you
pi_58956699
Op de 3voor12 luisterpaal staat het album "10 jaar 3voor12", met het nummer "Spinvis - Requiem voor Taluti"... kende ik nog niet
i'm not living, i'm just killing time
pi_59577537
Van Excelsior:
quote:
Op 18 Juni wordt Simon Vinkenoog 80. Spinvis brengt een uniek eerbetoon in de vorm van Ritmebox. Deze uitgave verschijnt in boekvorm en bevat een compact disc en daarbij tekst & beeld in druk.
In een harde kaft, in een gelimiteerde oplage van 2000 ex., genummerd én gesigneerd.
Spinvis alias Erik de Jong omschrijft het album op de achterkant aldus:
Een reis. Een reis door het geluid. Door het geluid van tachtig jaar. Het geluid van Simon Vinkenoog. Simon zingt, spreekt, roept, hikt en huilt. Als dichter. Als leraar en profeet. Als ooggetuige, figurant, overlevende, aanstichter en chroniqueur van de womderlijke wentelingen van onze tijd.

Een collage van muziek en geluid, samengesteld uit vele uren archiefmateriaal. Zorgvuldig en liefdevol gemonteerd en op muziek gezet door Spinvis.

Ritmebox verschijnt op 14 juli en wordt Zaterdagavond 12 Juli gepresenteerd in Artis te Amsterdam. Die dagen zullen de makers ook diverse optredens verzorgen bij allerhande media, waaronder Cappuccino op Radio 2. Tevens zal er door o.a. De Volkskrant een groot artikel verschijnen rondom deze gebeurtenis.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  zaterdag 21 juni 2008 @ 18:13:10 #191
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_59582136
Hebbenhebbenhebben.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  zaterdag 21 juni 2008 @ 18:13:46 #192
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_59582146
Stem uit de Groef, de enige track die ik totnutoe hiervan gehoord heb, klonk iig heel tof, dus ik ben erg benieuwd.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  zondag 22 juni 2008 @ 09:14:02 #193
13749 AirwiN
Deeper shade of soul
pi_59597464
quote:
Op zaterdag 21 juni 2008 18:13 schreef I.R.Baboon het volgende:
Stem uit de Groef, de enige track die ik totnutoe hiervan gehoord heb, klonk iig heel tof, dus ik ben erg benieuwd.
Die is inderdaad erg tof!
And if you don't like it then hey fuck you!
I'm just a cool young brother who looks kinda old
Yes, I'm being condescending. Yes, that means I'm talking down to you
  vrijdag 4 juli 2008 @ 21:33:30 #194
158452 IQM
I am the one
pi_59898380
Ben ik dan echt de eerste?

IK VLUCHT/ IK VLIEG van het album RITMEBOX (vinkenoog/spinvis) (tekst : Simon Vinkenoog / muziek : spinvis)
Scio Melius
Op zaterdag 6 juni 2009 15:53 schreef Emimich het volgende:
Gelul.
pi_59951012
Ik ga dit topic eens in de gaten houden (y)

Overigens is een deel van dat album Ritmebox te downloaden op de site van Excelsiior. http://www.excelsior-reco(...)mebox-ep-gratis-aan/
  maandag 7 juli 2008 @ 17:40:38 #196
158452 IQM
I am the one
pi_59952348
Thanks, Hanneke!

Spinvis heeft overigens nog een nummer van Ritmebox op YouTube gegooid:
Scio Melius
Op zaterdag 6 juni 2009 15:53 schreef Emimich het volgende:
Gelul.
  Moderator maandag 7 juli 2008 @ 23:37:35 #197
32436 crew  belsen
Young, gifted and black
pi_59961612
Ingekomen bericht:
quote:
Een gratis downloadbare digitale EP met zeven (7!) nieuwe stukken van Spinvis. Dat is de opmaat naar Ritmebox, het album met muziek van Spinvis op teksten van Simon Vinkenoog dat Maandag 14 Juli 2008 verschijnt ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van de dichter. De digitale EP is vanaf vandaag 7 (zeven!) juli heel eenvoudig downloadbaar vanaf de website van Spinvis' label Excelsior Recordings (www.excelsior-recordings.com). Het fysieke album op zijn beurt wordt uitgebracht in een uniek hardcover boekwerk, in een gelimiteerde én genummerde oplage van 2000 exemplaren.

Volgens Ferry Roseboom, de woordvoerder van Excelsior, zou het zo maar 's kunnen dat de platenmaatschappij vaker albums op deze manier gaat bezorgen. 'Al was het alleen al omdat ik zelf ook graag muziek direct in m'n computer haal om daarna de plaat, in een mooie verpakking, met een boekje of op vinyl in een prachtige grote hoes, te kunnen koesteren. Muziek downloadbaar aanbieden wakkert volgens ons de belangstelling voor de echte platen aan.' Waarmee niet gezegd is dat alle muziek voortaan gratis moet wezen. Zegt Spinvis: 'Free downloadable...van mij mag alles free zijn. Alleen moet ik dan de fabriek weer in. Dan ben ik niet free en kan ik geen nieuwe dingen maken. Ik reken maar op eerlijke mensen die de knip trekken. Wat kost een volle tank voor de geest aan de pomp?'.

Aldus brengt Excelsior beide opties samen: een gratis digitaal mini-album én de hele, echte plaat in een bijzondere handgemaakte, unieke hoes.

Over Ritmebox zegt Spinvis verder nog: 'In de vroege jaren zestig ontdekte Simon dat zijn poëzie nog beter werkte als ze werd opgenomen op plaat of band. Met zijn eigen stem als uniek instrument. In plaats van het keurig oplezen van de gedrukte woorden, ontwikkelde hij een kunstvorm die alles te maken had met vrijheid van improvisatie, met bezwerende woordritmes en vrije klank. Er zijn honderden banden met interviews en optredens. Deze tapes vormen een kronkelend pad door 50 jaar Nederlandse radio. Ik heb geselecteerd op de muzikaliteit van de opnames. Een vervormde microfoon, een hese stem die zich vergeefs verstaanbaar probeert te maken, onverstaanbaar gefluister...allemaal muziek. Deze elementen (het woord, de stem, de tijd, de opname) waren het bronmateriaal. Het was buitengewoon dankbaar om daar muziek bij te maken. Ik heb er zeer geïnspireerd aan gewerkt.

Op zaterdag 12 Juli wordt Ritmebox in al z'n gedaanten gepresenteerd in Artis te Amsterdam in het kader van de ZOOmeravonden.
Niet te danken.
Geef angst en haat een stem
Ranja: "mijn bukgeit begrijpt mj niet. "
  dinsdag 8 juli 2008 @ 00:49:20 #198
23346 Evil_Koekje
Niet altijd evil...
pi_59963023
De site is down.

Die box klinkt wel als een leuk hebbeding, Stem Uit De Groef vond ik al geweldig. Eens even kijken waar die te krijgen is.

[ Bericht 2% gewijzigd door belsen op 08-07-2008 18:08:21 (Warezquest) ]
pi_59987641
Gewoon later nog eens proberen dan, bij mij doet 'ie het nu iig wel!
  donderdag 10 juli 2008 @ 02:37:51 #200
23346 Evil_Koekje
Niet altijd evil...
pi_60011414
Heb 'm via de site nu inderdaad. Jammer dat 't maar 128kbps is maar goed het is gratis.

Iemand al uitgevonden waar Ritmebox limited te krijgen is tzt? Of is dat gewoon deze?
pi_60013246
Ik weet het niet hoor, Spinvis live klonk nogal suf. Heb 'm in 013 gezien. Het was een uniek optreden, maar het dak knalde er niet bepaald af en de zaal was ook leeg. Ik luister liever de albums wanneer ik thuis achter de computer zit.
The distance between insanity and genius is measured only by success.
  donderdag 10 juli 2008 @ 19:56:47 #202
157465 kciR
Heeft geen ondertitel
pi_60026591
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 02:37 schreef Evil_Koekje het volgende:
Heb 'm via de site nu inderdaad. Jammer dat 't maar 128kbps is maar goed het is gratis.

Iemand al uitgevonden waar Ritmebox limited te krijgen is tzt? Of is dat gewoon deze?
Dat is hem! Ik was net even bij de Plato, daar kost hij ¤22,99.. gewoon bij de Excelsior-shop bestellen dus..
  donderdag 10 juli 2008 @ 21:09:40 #203
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_60028154
Ik was bij de Concerto, maar daar zeiden ze dat ie pas morgen uit de doos mocht.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  vrijdag 11 juli 2008 @ 16:13:26 #204
158452 IQM
I am the one
pi_60043910
Piepklein schopje met enkele YouTube-videos die ik nog niet kende:



Scio Melius
Op zaterdag 6 juni 2009 15:53 schreef Emimich het volgende:
Gelul.
pi_60065355
Hmm.... net die gratis EP beluisterd maar ik kan niet zeggen dat ik erg onder de indruk ben. Net zoals ik zijn vorige album ook al minder vond. Ik hou het bij zijn eerste twee albums die ik echt geniaal vond en vind.
  zaterdag 12 juli 2008 @ 21:54:17 #206
2408 MuadDib
Getrouwd!
pi_60065746
Ik kom net terug van het Artis optreden van Spinvis met Simon Vinkenoog. Best leuk, zelfs voor een niet-Spinvisfan. Wel een beetje weinig Simon, z'n 80 jarige stem begaf het helaas.
In dat Spaanse cafe danste wij ole, Maria Magdalena
Met je ogen zo zwart stal je heel mijn hart, Maria Magdalena
Sinds ik jou heb gekust vind ik nergens rust, Maria Magdalena
Ja, jou alleen wil ik steeds om mij heen, Jou en anders geen
pi_60080338
En wat vond ik op de website van Utrechts archief...

2 liedjes gratis te downloaden! (Tenminste daar ga ik toch wel van uit Erik, als je dit ooit leest....)

Wij presenteren:

Beroemd willen zijn (linkje: http://www.hetutrechtsarchief.nl/files/ ... pinvis.mp3 )
Het verdwijnt (linkje: http://www.hetutrechtsarchief.nl/files/ ... pinvis.mp3 )

Dit laatste nummer heb ik hem laatst live alleen zien spelen op De Parade, toen kwam het naar mijn gevoel nog niet uit de verf.... nu mag ie zo op de nieuwe cd van mij!

En nog wat meer nieuws op:
http://www.hetutrechtsarchief.nl/actuee ... wachtkamer

Iemand die even kan vertellen wat er allemaal in Artis gebeurde?
  zondag 13 juli 2008 @ 19:26:03 #208
2408 MuadDib
Getrouwd!
pi_60080587
quote:
Op zondag 13 juli 2008 19:14 schreef Mossels het volgende:
Iemand die even kan vertellen wat er allemaal in Artis gebeurde?
Een ruim uur Spinvis met bandje, 3 of 4 keer Simon Vinkenoog, de rest Spinvis liedjes waarvan ik (als niet-Spinvis-kenner) de titels schuldig moet blijven.

[ Bericht 0% gewijzigd door MuadDib op 13-07-2008 19:49:50 ]
In dat Spaanse cafe danste wij ole, Maria Magdalena
Met je ogen zo zwart stal je heel mijn hart, Maria Magdalena
Sinds ik jou heb gekust vind ik nergens rust, Maria Magdalena
Ja, jou alleen wil ik steeds om mij heen, Jou en anders geen
  zondag 13 juli 2008 @ 19:26:31 #209
2408 MuadDib
Getrouwd!
pi_60080602
dubbel

[ Bericht 98% gewijzigd door MuadDib op 13-07-2008 19:49:24 ]
In dat Spaanse cafe danste wij ole, Maria Magdalena
Met je ogen zo zwart stal je heel mijn hart, Maria Magdalena
Sinds ik jou heb gekust vind ik nergens rust, Maria Magdalena
Ja, jou alleen wil ik steeds om mij heen, Jou en anders geen
  zondag 13 juli 2008 @ 20:53:21 #210
158452 IQM
I am the one
pi_60082762
quote:
Op zondag 13 juli 2008 19:14 schreef Mossels het volgende:
En wat vond ik op de website van Utrechts archief...

2 liedjes gratis te downloaden! (Tenminste daar ga ik toch wel van uit Erik, als je dit ooit leest....)

Wij presenteren:

Beroemd willen zijn (linkje: http://www.hetutrechtsarchief.nl/files/ ... pinvis.mp3 )
Het verdwijnt (linkje: http://www.hetutrechtsarchief.nl/files/ ... pinvis.mp3 )

Dit laatste nummer heb ik hem laatst live alleen zien spelen op De Parade, toen kwam het naar mijn gevoel nog niet uit de verf.... nu mag ie zo op de nieuwe cd van mij!

En nog wat meer nieuws op:
http://www.hetutrechtsarchief.nl/actuee ... wachtkamer

Iemand die even kan vertellen wat er allemaal in Artis gebeurde?
Ja, hartstikke tof, maar geef nu eens goede links, want dit gaat duidelijk niet werken.
Scio Melius
Op zaterdag 6 juni 2009 15:53 schreef Emimich het volgende:
Gelul.
  zondag 13 juli 2008 @ 21:36:45 #212
158452 IQM
I am the one
pi_60083697
Na één keer luisteren: Klinkt tof!
Scio Melius
Op zaterdag 6 juni 2009 15:53 schreef Emimich het volgende:
Gelul.
  † In Memoriam † zondag 13 juli 2008 @ 22:31:55 #213
128220 Peter6000
pi_60084988
Leuk, 2 nieuwe Spinvisliedjes tussen het Vinkenooggeweld, waar ik weinig mee heb.

Een Tellsellding voor je buikspieren
Het verdwijnt.

De eerste kwartseconde van "Het verdwijnt" deed me denken aan Radioheads Idioteque.
Dat Radiohead voor tenminste 2 jaar uit Nederland verdwijnt is òòk best wel erg.
Maar daar gaat dit topic niet over.
  zondag 13 juli 2008 @ 22:33:52 #214
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_60085049
Ik vind het rijmschema van "Het Verdwijnt" niet helemaal kosher (rijm heeft ie helemaal niet nodig), maar het is wel een leuk nummer.

De Vinkenoogplaat kost een paar luisterbeurten, maar die vind ik toch ook wel weer een waardevolle toevoeging aan m'n collectie.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  † In Memoriam † zondag 13 juli 2008 @ 22:57:35 #215
128220 Peter6000
pi_60085650
Het verdwijnt

Een autostuur en een kunstgebit,
En een luchtbed waar een gat in zit,
En een ding dat lijkt op een vergiet,
Waarvoor het dient dat weet ik niet,
Een zonnebril en een babyding,
Een sleutelhanger zonder ring,
Het verdwijnt, het verdwijnt, het verdwijnt, het verdwijnt, het verdwijnt.

Een flippomap en een strippekaart,
En een foto van een bedevaart,
Toen de mensheid nog naar Pipo keek,
En de zomer nog oneindig leek,
Een t-shirt waar ooit Fuck opstond,
Een video van Pokemon,
Het verdwijnt, het verdwijnt, het verdwijnt, het verdwijnt, het verdwijnt.


Een barbeque, een schakelaar,
En een zilveren piek met engelenhaar,
Een gele plastic jerrycan,
Een Telsellding voor je buikspieren,
Koffiefilter, een stuk of vier,
Slaapzak, sinterklaaspapier,
Het verdwijnt, het verdwijnt, het verdwijnt, het verdwijnt, het verdwijnt,

Het verdwijnt, het verdwijnt, het verdwijnt, het verdwijnt, het verdwijnt.

Het verdwijnt een keer in de eeuwigheid,
Het archief, waar alle dingen zijn,
Een keukenstoel, een zwarte sok,
Een brommer zonder motorblok,
Een poster met een gapend paard,
Een zakmes van een frontsoldaat,
Het verdwijnt, het verdwijnt, het verdwijnt, het verdwijnt, het verdwijnt......
  † In Memoriam † zondag 13 juli 2008 @ 23:06:58 #216
128220 Peter6000
pi_60085854
Beroemd willen zijn

Ik had toch best graag beroemd willen zijn,
Een ridder, of de schrijver van een boek,
Dan zou ik bekend zijn, ze wezen me na,
Mijn hoofd zou nog eeuwen in schoolboeken staan,
En een prachtig groen park, met mijn naam,
Zou toch leuk zijn, want wie kent mij nu.

Ik had toch best graag beroemd willen zijn,
Minister, of een koning, of een paus,
Dan was ik geen nummer in een naamloos archief,
In de rij moeten wachten, dat hoefde dan niet,
Dat lijkt me toch ook een keer fijn,
Ik had toch best graag beroemd willen zijn.
  maandag 14 juli 2008 @ 02:42:56 #217
23346 Evil_Koekje
Niet altijd evil...
pi_60088939
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 19:56 schreef kciR het volgende:

[..]

Dat is hem! Ik was net even bij de Plato, daar kost hij ¤22,99.. gewoon bij de Excelsior-shop bestellen dus..
Bedankt! Vandaag besteld.
  donderdag 17 juli 2008 @ 00:00:12 #219
23346 Evil_Koekje
Niet altijd evil...
pi_60156859
Kreeg 'm vandaag binnen. Zo even luisteren. Mooi boekje ook.
  donderdag 17 juli 2008 @ 00:38:17 #220
159734 PimpofPersia
Strak in trainingspak
pi_60157484
quote:
Op zaterdag 12 juli 2008 21:29 schreef Dutchguy het volgende:
Hmm.... net die gratis EP beluisterd maar ik kan niet zeggen dat ik erg onder de indruk ben. Net zoals ik zijn vorige album ook al minder vond. Ik hou het bij zijn eerste twee albums die ik echt geniaal vond en vind.
Dat, dus.

Die dingen met Vinkenoog vind ik sowieso weinig interessant. Maar daar moet ik dan stiekem wel even bij vermelden dat ik Vinkenoog maar een matig tot slecht dichter vind.

Maar waarom ik eigenlijk postte: is er hier iemand bekend met dit werk van Spinvis, Ingmar Heytze en Bente Hamel? Ik ben er eigenlijk wel benieuwd naar geworden
Want ik ben kaler dan kaal
Strakker dan strak
Wreder dan wreed
Vetter dan vet
  donderdag 17 juli 2008 @ 01:17:35 #221
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_60157912
Ja, die heb ik eens een m'n ex gegeven. In de twee jaar relatie is 'ie een keer uit z'n doosje geweest. Vond 'm niet zo denderend boeiend dus.
Ik ga naar huis.
  donderdag 17 juli 2008 @ 17:35:54 #222
98135 TeleluvR
Maar een Gretsch is ook goed!
pi_60170304
quote:
Op donderdag 17 juli 2008 00:38 schreef PimpofPersia het volgende:
Maar waarom ik eigenlijk postte: is er hier iemand bekend met dit werk van Spinvis, Ingmar Heytze en Bente Hamel? Ik ben er eigenlijk wel benieuwd naar geworden
Ik heb em staan, vind em wel de moeite waard...
  zaterdag 19 juli 2008 @ 13:29:27 #223
47809 ikookhier
>hijdiehieris<
pi_60206952
Spinvis & Vinkenoog In de luisterpaal
Fok vrienden top 50###Powered by Akrapovic
*Battlefield3*KZ3*NFShp*BFBC2*MoH*PSN ID:Arijanonline
GoW/Fable III 360 tag:Arijanonline
Pax & Pry Free download
  zaterdag 19 juli 2008 @ 14:00:40 #224
98135 TeleluvR
Maar een Gretsch is ook goed!
pi_60207451
quote:
Op zaterdag 19 juli 2008 13:29 schreef ikookhier het volgende:
Spinvis & Vinkenoog In de luisterpaal
Bedankt voor de tip... ik heb niks met vinkenoog, maar dit is een mooie mogelijkheid om eens goed te luisteren...
  † In Memoriam † zaterdag 19 juli 2008 @ 16:37:26 #225
128220 Peter6000
pi_60210518
quote:
Op zaterdag 19 juli 2008 14:00 schreef TeleluvR het volgende:

[..]

Bedankt voor de tip... ik heb niks met vinkenoog, maar dit is een mooie mogelijkheid om eens goed te luisteren...
Ik heb ook niks met Vinkenoog. Vind het wel knap dat hij op zijn leeftijd nog zo enorm actief en jong van geest blijft, en enorme lappen tekst op zijn weblog blijft publiceren.

Maar wat hij maakt raakt me niet, en doet me eigenlijk niets.

Gelukkig is het geen verplichting hem leuk te vinden, als Spinvisliefhebber.
  zondag 20 juli 2008 @ 09:45:36 #226
98135 TeleluvR
Maar een Gretsch is ook goed!
pi_60220826
3-4 leuke nummers. Stem uit de groef is wel een beetje het beste van het hele album....
pi_60237085
quote:
Op zondag 13 juli 2008 21:28 schreef Mossels het volgende:
http://www.hetutrechtsarc(...)ichten/de-wachtkamer

Ergens onderaan...
Pagina niet gevonden?
Edit: http://www.hetutrechtsarchief.nl/actueel/agenda/de-wachtkamer hier staat 'ie ook nog
  maandag 21 juli 2008 @ 01:42:06 #228
158452 IQM
I am the one
pi_60237132
--Edit--

Never mind. Het is al gevonden.
Scio Melius
Op zaterdag 6 juni 2009 15:53 schreef Emimich het volgende:
Gelul.
  † In Memoriam † maandag 21 juli 2008 @ 01:44:01 #229
128220 Peter6000
pi_60237146
Het verdwijnt.

Maar nu nog niet.
pi_60237245
quote:
Op maandag 21 juli 2008 01:42 schreef IQM het volgende:
--Edit--

Never mind. Het is al gevonden.
Wat google allemaal al niet kan hè!
  woensdag 30 juli 2008 @ 21:28:11 #231
157465 kciR
Heeft geen ondertitel
pi_60453156
quote:
Op zaterdag 19 juli 2008 13:29 schreef ikookhier het volgende:
Spinvis & Vinkenoog In de luisterpaal
Ahh.. nice! Ik dacht eigenlijk dat wat op de site van Excelsior stond al alles was, maar door dit linkje wordt ik even blij verrast..
Ik zit nog te dubben of ik hem zal kopen, ik vind dit wel geniaal gedaan door Spinvis, maar heb echt niks met Vinkenoog..
  woensdag 20 augustus 2008 @ 23:05:03 #232
158452 IQM
I am the one
pi_60995616
Potver. Ik dacht: laat ik de site van Spiv weer eens bezoeken, krijg je dit voor je kiezen:
http://www.spinvis.nl/
Scio Melius
Op zaterdag 6 juni 2009 15:53 schreef Emimich het volgende:
Gelul.
pi_60995769
quote:
Op woensdag 20 augustus 2008 23:05 schreef IQM het volgende:
Potver. Ik dacht: laat ik de site van Spiv weer eens bezoeken, krijg je dit voor je kiezen:
http://www.spinvis.nl/
Leuke site

Er staan in ieder geval weer een hoop optredens gepland voor begin 2009!
  woensdag 20 augustus 2008 @ 23:37:31 #234
158452 IQM
I am the one
pi_60996455
Ik vind het al heel wat dat hij z'n site klaarblijkelijk updatet.
Scio Melius
Op zaterdag 6 juni 2009 15:53 schreef Emimich het volgende:
Gelul.
  woensdag 20 augustus 2008 @ 23:45:33 #235
159734 PimpofPersia
Strak in trainingspak
pi_60996669
Toffe site
Kwam trouwens dit tegen (schrik niet, link leidt direct naar de download) met versies van Een Nagemaakte Gek, Een Kindje van God, Het Voordeel van Video, LimonadeGlazen Wodka, De Tuinen van Mexico, In de Staat van Narcose en Astronaut. Allen uitgevoerd met band
Want ik ben kaler dan kaal
Strakker dan strak
Wreder dan wreed
Vetter dan vet
  † In Memoriam † donderdag 21 augustus 2008 @ 00:53:34 #236
128220 Peter6000
pi_60998114
quote:
Op woensdag 20 augustus 2008 23:05 schreef IQM het volgende:
Potver. Ik dacht: laat ik de site van Spiv weer eens bezoeken, krijg je dit voor je kiezen:
http://www.spinvis.nl/
Beter laat dan nooit.

Het lijkt erop dat ook Spinvis het internet heeft ontdekt.

Ik ga zijn interactieve originele kijk op de dingen zeker volgen.
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 23 augustus 2008 @ 22:01:38 #237
862 Arcee
Look closer
pi_61073800
Kan ik hier Spinvis op m'n blote knieën bedanken voor het óngelooflijk mooie Bagagedrager?
  zaterdag 23 augustus 2008 @ 22:07:08 #238
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_61073951
Get, moet dat?
Ik ga naar huis.
pi_61077967
quote:
Op woensdag 20 augustus 2008 23:45 schreef PimpofPersia het volgende:
Toffe site
Kwam trouwens dit tegen (schrik niet, link leidt direct naar de download) met versies van Een Nagemaakte Gek, Een Kindje van God, Het Voordeel van Video, LimonadeGlazen Wodka, De Tuinen van Mexico, In de Staat van Narcose en Astronaut. Allen uitgevoerd met band
Zijn idd erg mooie versies. Vooral Kindje van God.
  woensdag 24 september 2008 @ 22:16:06 #240
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_61889920
Ik ben opnieuw verliefd geworden op 'Wespen op de Appeltaart'. Zo erg, ik fiets al 3 dagen glimlachend door de stad met Spinvis op mijn mp4.
  dinsdag 14 oktober 2008 @ 21:30:42 #241
158452 IQM
I am the one
pi_62388196
Scio Melius
Op zaterdag 6 juni 2009 15:53 schreef Emimich het volgende:
Gelul.
  dinsdag 14 oktober 2008 @ 21:32:36 #242
158452 IQM
I am the one
  dinsdag 14 oktober 2008 @ 21:33:38 #243
158452 IQM
I am the one
pi_62388287
Nog niet verzadigd? Bagagedrager @ Live @ 50 Jaar Nederpop:
Scio Melius
Op zaterdag 6 juni 2009 15:53 schreef Emimich het volgende:
Gelul.
  dinsdag 14 oktober 2008 @ 21:39:32 #244
158452 IQM
I am the one
pi_62388489
Spinvis - Limonadeglazen Wodka tijdens ZOOmeravond in Artis (12-07-2008)
Scio Melius
Op zaterdag 6 juni 2009 15:53 schreef Emimich het volgende:
Gelul.
pi_62409921
Denk dat Limonadeglazen Wodka misschien toch wel mijn favo song van Spiv aller tijden is.

Misschien aardig om hier eens een keer een Spinvis song top 10 te plaatsen per individu??

Zelf zeg ik

1 Limonadeglazen Wodka
2 Wespen Op De Appeltaart
3 Voor Ik Vergeet
4 Ik Wil Alleen Maar Zwemmen
5 Bagagedrager
6 Ronnie Gaat Naar Huis
7 Het Voordeel Van Video
8 Alina
9 Herfst En Nieuwegein
10 Aan De Oevers Van De Tijd

[ Bericht 43% gewijzigd door methodmich op 15-10-2008 18:48:43 ]
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  woensdag 15 oktober 2008 @ 19:35:49 #246
157465 kciR
Heeft geen ondertitel
pi_62413194
quote:
Op woensdag 15 oktober 2008 17:26 schreef methodmich het volgende:
Denk dat Limonadeglazen Wodka misschien toch wel mijn favo song van Spiv aller tijden is.
Double that! Toen ik Limonade glazen voor het eerst hoorde (2002) vond ik het niet heel tof. Maar sinds ik het nummer live hoorde in de nieuwe versie (met banjo) is het zeker mijn favoriet! (Ook het origineel trouwens)
[sorry voor de kromme zin]

Mijn top 10 [even in een spoiler, om topic vulling te voorkomen ]
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 16% gewijzigd door kciR op 15-10-2008 19:47:35 ]
  woensdag 15 oktober 2008 @ 19:41:49 #247
159734 PimpofPersia
Strak in trainingspak
pi_62413340
Misschien mag dit niet helemaal, maar ik wil het jullie toch niet onthouden;
Op een niet nader te noemen bittorrentsite is een torrent te vinden met naast de 3 studioalbums en dat Vinkenoog-geval, ook nog een stuk of 5 complete live-optredens in hoge kwaliteit. In totaal meer dan 1 gb aan Spinvis, zeer zeker de moeite waard!
Want ik ben kaler dan kaal
Strakker dan strak
Wreder dan wreed
Vetter dan vet
  woensdag 15 oktober 2008 @ 19:47:08 #248
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_62413461
Alle rips van mij en Roeliooo verzameld? .
Ik ga naar huis.
  donderdag 16 oktober 2008 @ 22:30:01 #249
149021 Nonan
www.hetbierhok.nl
pi_62446767
Ik heb die er even op gezet. Het leek me leuk om alle opnamens te delen met alle spinvisliefhebbers. Heb je daar bezwaar tegen nietzman? Ik kan de torrent zo weer verwijderen denk ik.
Nikon D70s - Sigma AF 18-50/2.8 EX DC Macro - Sigma AF 70-300/4.0-5.6 APO DG MACRO - Nikon SB-600
http://switchfrompctomac.com
  vrijdag 17 oktober 2008 @ 08:51:12 #250
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_62451948
Ik heb ze in ieder geval nooit gebootlegged om in een hoekje van een schijf te staan verstoffen, dus laat maar mooi staan.
Ik ga naar huis.
  vrijdag 17 oktober 2008 @ 09:41:10 #251
149021 Nonan
www.hetbierhok.nl
pi_62453042
Oke! Dan laat ik ze mooi staan. Nogmaals bedankt trouwens
Nikon D70s - Sigma AF 18-50/2.8 EX DC Macro - Sigma AF 70-300/4.0-5.6 APO DG MACRO - Nikon SB-600
http://switchfrompctomac.com
pi_62477102
quote:
Op woensdag 15 oktober 2008 17:26 schreef methodmich het volgende:
Denk dat Limonadeglazen Wodka misschien toch wel mijn favo song van Spiv aller tijden is.

Misschien aardig om hier eens een keer een Spinvis song top 10 te plaatsen per individu??

Zelf zeg ik

1 Limonadeglazen Wodka
2 Wespen Op De Appeltaart
3 Voor Ik Vergeet
4 Ik Wil Alleen Maar Zwemmen
5 Bagagedrager
6 Ronnie Gaat Naar Huis
7 Het Voordeel Van Video
8 Alina
9 Herfst En Nieuwegein
10 Aan De Oevers Van De Tijd
Wat is Alina? Die ken ik niet geloof ik?
pi_62479500
quote:
Op zaterdag 18 oktober 2008 02:28 schreef Hanneke12345 het volgende:

[..]

Wat is Alina? Die ken ik niet geloof ik?
Staat op de bonusschijf bij Goochelaars & Geesten.

De filmscore van Man Zkt Vrouw is dat.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
  zaterdag 18 oktober 2008 @ 13:45:04 #254
158452 IQM
I am the one
pi_62482692
Alina.
Scio Melius
Op zaterdag 6 juni 2009 15:53 schreef Emimich het volgende:
Gelul.
pi_62499093
Wauw! Een spinvistopic! Ik probeer van vrienden altijd spinvis fans te maken maar lukt niet
Mijn top 10

1. Bagagedrager
2. Ik wil alleen maar zwemmen
3. Limonadeglazen wodka
4. Ronnie gaat naar huis
5. Aan de oevers van de tijd
6. Smalfilm
7. De talen van mijn tong
8. Voor ik vergeet
9. Wespen op de appeltaart
10. Bijt mijn tong af

[ Bericht 7% gewijzigd door Irresponsible op 19-10-2008 10:54:43 ]
"I often regret that I have spoken; never that I have been silent." — Publilius Syrus
pi_62499326
quote:
Op woensdag 24 september 2008 22:16 schreef renzell het volgende:
Ik ben opnieuw verliefd geworden op 'Wespen op de Appeltaart'. Zo erg, ik fiets al 3 dagen glimlachend door de stad met Spinvis op mijn mp4.
Dat neem ik spinvis soms wel echt kwalijk! Sta ik opeens op t treinstation met een debiele glimlach op mn gezicht omdat mn ipod iets van spinvis heeft aangeshuffelt
"I often regret that I have spoken; never that I have been silent." — Publilius Syrus
  zondag 19 oktober 2008 @ 10:59:24 #257
196697 Heathen.
Its No Game
pi_62499343
Spinvis heeft het toch een beetje afgedaan bij mij. Zijn eerste album was nog het beste, maar sinds er een heel orkest bij moet komen zijn er ook een boel strontvliegen bij gekomen. En dan heb ik het over de fans.
Het is net alsof je Grandaddy ook zou simplificeren met een orkest achter je.
Wanneer komt weer de tijd van de samples, losse geluiden en vooral non-nostalgische bewoordingen?
  zondag 19 oktober 2008 @ 11:06:00 #258
196697 Heathen.
Its No Game
pi_62499416
En ik word ook hoornsdol van die sufkutten die achter elk tekstje iets proberen te zoeken wat zogenaamd 'iets dieper heeft', terwijl je dit straight-forward moet beluisteren. Bah, dat soort lui hebben de muziek voor mij ook een beetje verknald. En dat is niet omdat het voorheen voor een 'select' groepje was, hoe meer mensen het waarderen des te beter. Maar een nummer zoals 'wespen op de appeltaart' waar een boel (vooral vrouwen) mee dwepen zegt al genoeg dat het de verkeerde kant op aan het gaan is. Dat was gewoon een uitglijder die hij niet had mogen maken.
pi_62499581
quote:
Op dinsdag 25 december 2007 18:21 schreef Nonan het volgende:
http://www.excelsior-reco(...)bus-van-het-jaar.mp3

Daar is dus het nieuwe nummer te downloaden. Voor gratis en legaal nog wel.
Als ik hierop klik opent ie m meteen, hoe sla ik m dan op?

Kon m dus wel luisteren, prachtig

Hij is ook niet meer op youtube:(
"I often regret that I have spoken; never that I have been silent." — Publilius Syrus
pi_62499612
quote:
Op zondag 19 oktober 2008 11:06 schreef Heathen. het volgende:
En ik word ook hoornsdol van die sufkutten die achter elk tekstje iets proberen te zoeken wat zogenaamd 'iets dieper heeft', terwijl je dit straight-forward moet beluisteren. Bah, dat soort lui hebben de muziek voor mij ook een beetje verknald. En dat is niet omdat het voorheen voor een 'select' groepje was, hoe meer mensen het waarderen des te beter. Maar een nummer zoals 'wespen op de appeltaart' waar een boel (vooral vrouwen) mee dwepen zegt al genoeg dat het de verkeerde kant op aan het gaan is. Dat was gewoon een uitglijder die hij niet had mogen maken.
"I often regret that I have spoken; never that I have been silent." — Publilius Syrus
  zondag 19 oktober 2008 @ 14:47:10 #261
157465 kciR
Heeft geen ondertitel
pi_62503503
quote:
Op zondag 19 oktober 2008 11:20 schreef Irresponsible het volgende:

[..]

Als ik hierop klik opent ie m meteen, hoe sla ik m dan op?

Kon m dus wel luisteren, prachtig

Hij is ook niet meer op youtube:(
Rechts op die link klikken en dan 'doel opslaan als'.. klaar!
pi_62505080
quote:
Op zondag 19 oktober 2008 14:47 schreef kciR het volgende:

[..]

Rechts op die link klikken en dan 'doel opslaan als'.. klaar!
Haha, soms is het zo simpel

Dankjewel:D
"I often regret that I have spoken; never that I have been silent." — Publilius Syrus
pi_62505442
quote:
Op zondag 19 oktober 2008 11:06 schreef Heathen. het volgende:
En ik word ook hoornsdol van die sufkutten die achter elk tekstje iets proberen te zoeken wat zogenaamd 'iets dieper heeft', terwijl je dit straight-forward moet beluisteren. Bah, dat soort lui hebben de muziek voor mij ook een beetje verknald. En dat is niet omdat het voorheen voor een 'select' groepje was, hoe meer mensen het waarderen des te beter. Maar een nummer zoals 'wespen op de appeltaart' waar een boel (vooral vrouwen) mee dwepen zegt al genoeg dat het de verkeerde kant op aan het gaan is. Dat was gewoon een uitglijder die hij niet had mogen maken.
Hoewel ik met je eens ben dat het eerste album het beste blijft, is de rest natuurlijk elitaire bullshit. Het aardige aan Wespen vind ik dat het nummer in beeld, woord, geluid en vooral gevoel meteen aan Loenatik doet denken. Dat er meer mensen het een aanstekelijk deuntje vinden, ach, dan horen we het nog eens op de radio. Kan de radio alleen maar beter van worden.

Oh ja, in een top 10 zullen bij mij zeker Herfst en Nieuwegein, Oevers van de tijd, Een kindje van god, In de staat van Narcose staan.
pi_62505985
quote:
Op zondag 19 oktober 2008 11:06 schreef Heathen. het volgende:
En ik word ook hoornsdol van die sufkutten die achter elk tekstje iets proberen te zoeken wat zogenaamd 'iets dieper heeft', terwijl je dit straight-forward moet beluisteren. Bah, dat soort lui hebben de muziek voor mij ook een beetje verknald. En dat is niet omdat het voorheen voor een 'select' groepje was, hoe meer mensen het waarderen des te beter. Maar een nummer zoals 'wespen op de appeltaart' waar een boel (vooral vrouwen) mee dwepen zegt al genoeg dat het de verkeerde kant op aan het gaan is. Dat was gewoon een uitglijder die hij niet had mogen maken.
Wees blij dat er vrouwen zijn die Spinvis leuk vinden ipv altijd en eeuwig die Acda en de Munnik.
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_62508381
quote:
Op zondag 19 oktober 2008 10:59 schreef Heathen. het volgende:

Wanneer komt weer de tijd van de samples, losse geluiden en vooral non-nostalgische bewoordingen?
In 2009 wanneer Spinvis weer solo gaat optreden

Een paar berichten terug las ik iets met een torrent en live versies van Spinvis. Ik download zelf niet met torrents, maar kan ik iemand even de lijst posten welke live registraties daarbij zitten?
Hoi
  zondag 19 oktober 2008 @ 20:17:19 #266
159734 PimpofPersia
Strak in trainingspak
pi_62511501
quote:
Op zondag 19 oktober 2008 18:19 schreef roeliooo het volgende:

[..]

In 2009 wanneer Spinvis weer solo gaat optreden

Een paar berichten terug las ik iets met een torrent en live versies van Spinvis. Ik download zelf niet met torrents, maar kan ik iemand even de lijst posten welke live registraties daarbij zitten?
2 Meter sessie
Live @ Fine Fine Music
Live Bij 747AM 21-02-06
Live Bij Avro Opium 07-10-2007
Claudia Dr Op 2003
Club 3voor12 12-09-2007
De Laatse Show 2003
Langs De Lijn 02-06-2007
Met Het Oog Op Morgen Op Radio 1 29-08-2007
R.A.M. 2003
Song van het jaar 2002
Spijkers met koppen 2007


Pff en vanaf hier geef ik het op, kijk anders zelf maar even
Want ik ben kaler dan kaal
Strakker dan strak
Wreder dan wreed
Vetter dan vet
  maandag 20 oktober 2008 @ 18:09:07 #267
165512 MASD
Music is dead.
pi_62534009
Ik heb 2 kaartjes voor zijn sologig in Enschede.
Long live music.
  † In Memoriam † maandag 20 oktober 2008 @ 18:20:19 #268
128220 Peter6000
pi_62534240
quote:
Op zondag 19 oktober 2008 18:19 schreef roeliooo het volgende:

[..]

In 2009 wanneer Spinvis weer solo gaat optreden


maart 2009

di 3 Amstelveen Griffioen 020-5985033
do 5 Ede Cultura 0318-672800
vr 6 Enschede Podium Twente 053-4858500
za 7 Nijverdal ZINiN Theater 0548-624489
di 10 Zaandam Zaantheater 0900-3344553
wo 11 Nieuwegein Theater De Kom 030-6045554
vr 13 Heerenveen Posthuis Theater 0513-619494
ma 16 Purmerend Theater de Purmaryn 0299-432205
wo 18 Den Bosch Koningstheater 0900-33727233
do 19 Den Bosch Koningstheater 0900-33727233
vr 20 Woerden Theater Het Klooster 0348-423066
za 21 Emmeloord Theater ‘t Voorhuys 0527-699907
di 24 Groningen De Oosterpoort 050-3680368
do 26 Nijmegen Lux 0900-5894636
vr 27 Zaltbommel Theater De Poorterij 0418-681888
za 28 Leeuwarden Stadsschouwburg De Harmonie 058-2330233

april 2009

do 2 Leiden Leidse Schouwburg 0900-9001705
vr 3 Amstelveen Schouwburg Amstelveen 020-5475175
za 4 Laren Singer Theater 035-5393933
di 7 Amsterdam De Kleine Komedie 020-6240534
wo 8 Amsterdam De Kleine Komedie 020-6240534
do 9 Den Helder Schouwburg De Kampanje 0223-678678
wo 15 Breda Chassé Theater 076-5303132
do 16 Almere Schouwburg Almere 036-8455555
vr 17 Barendrecht Theater Het Kruispunt 0180-615958
za 18 Amersfoort De Flint 033-4229229
wo 22 Gouda De Goudse Schouwburg 0182-513750
do 23 Emmen Theater De Muzeval 0591-617000
za 25 Zoetermeer Stadstheater 079-3427565
di 28 Delft Theater de Veste 015-2121312

mei 2009

vr 1 Arnhem Schouwburg Arnhem 026-4437343
za 2 Tiel Schouwburg Agnietenhof 0344-673500
zo 3 Amsterdam Meervaart 020-4107777
do 7 Spijkenisse De Stoep 0181-652200
vr 8 Dordrecht Schouwburg Kunstmin 078-6397979
za 9 Zwolle Odeon ‘De Spiegel’ theaters 038-4288288
di 12 Hoogeveen Theater De Tamboer 0528-280180
do 14 Oosterhout Theater de Bussel 0162-428600
za 16 Sittard-Geleen Stadsschouwburg Sittard-Geleen 046-4524400
zo 17 Bussum Spant! 035-6913949
wo 20 Den Haag Theater de Regentes 070-3637798
vr 22 Cuijk Schouwburg Cuijk 0485-315107
za 23 Utrecht Vredenburg – Leeuwenbergh 030-2314544
di 26 Heerlen Parkstad Limburg Theaters 045-5716607
wo 27 Schiedam Theater aan de Schie 010-2467467
vr 29 Naaldwijk WestlandTheater De Naald 0174-636900
pi_62535594
Ja....2009 gaat mij weer veel geld kosten....maar dat mag ook wel
Hoi
  maandag 20 oktober 2008 @ 19:19:35 #270
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_62535646
Maar ik wil niet solo, ik wil de heule band.
Ik ga naar huis.
  † In Memoriam † maandag 20 oktober 2008 @ 19:19:49 #271
128220 Peter6000
pi_62535654
quote:
Op maandag 20 oktober 2008 19:17 schreef roeliooo het volgende:
Ja....2009 gaat mij weer veel geld kosten....maar dat mag ook wel
Ik hoop dat het mooie optredens worden.
Mijn ervaring tot nu toe is dat ik hem met volledige groep veel sterker vind dan in zijn eentje, maar misschien verrast hij me.

En die film komt trouwens ook nog uit.
pi_62535963
Ja...we roepen wel allemaal dat we spinvis + band willen, dat wil ik liever ook natuurlijk...maar misschien gaat die ons wel verassen in 2009 met een super sterk solo optreden. Ik bedoel....als je nu weer ziet hoe hij die Bagagedrager helemaal heeft getweakt naar een mysterieuze versie (zie 50 jaar nederpop), ben ik benieuwd wat 2009 gaat opleveren !! :-) Ook ik vind Spinvis live met band nog het mooist....en op zijn album gewoon lekker Spinvis zoals die is...Maar goed....we zullen zien... :-)
Hoi
pi_62536413
Spinvis +orkest hebben we vorig jaar uitgebreid gezien. Laat hem nu maar weer eens iets anders doen. Solo, of misschien bas/gitaar/drum setup.
  maandag 20 oktober 2008 @ 19:49:09 #274
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_62536514
Orkest? Da's alweer een tijdje geleden hoor. Ik heb 'm vorig jaar ook genoeg zonder band gezien.
Ik ga naar huis.
pi_62541387
quote:
Op maandag 20 oktober 2008 19:49 schreef nietzman het volgende:
Orkest? Da's alweer een tijdje geleden hoor. Ik heb 'm vorig jaar ook genoeg zonder band gezien.
Precies....hij heeft vorig jaar zowel met band als solo opgetreden....zelfs dit jaar heeft die nog een aantal maal met (halve) band of solo opgetreden Met Orkest is toch wel heel erg lang geleden idd....
Hoi
pi_62541874
Goed, goed, ik beken.... 1 of 2 keer per jaar Spiv vind ik voldoende... dus vandaar.
  maandag 20 oktober 2008 @ 23:37:47 #277
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_62543317
Zo, ik heb de Single met Eric Vloeimans en de LP-versie van Goochelaars en Geesten binnen, m'n verzameling is weer zo goed als compleet.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  maandag 20 oktober 2008 @ 23:41:13 #278
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_62543400
Passeer, Eert. .
Ik ga naar huis.
  maandag 20 oktober 2008 @ 23:43:16 #279
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_62543460
Que?
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  maandag 20 oktober 2008 @ 23:46:44 #280
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_62543558
Dat ik de Vloeimans Single nog mis.
Ik ga naar huis.
  maandag 20 oktober 2008 @ 23:50:25 #281
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_62543653
Gewoon via www.velvetmusic.nl te bestellen.

Ik mis trouwens nog Nog Meer Apen, en de single van Bagagedrager. Ja, en de niet-limited edition van dagen van glas, dagen van stro en de box met de drie cd's erin, maar die zijn allebei niet zo zeldzaam en zo veel geld heb ik niet.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  maandag 20 oktober 2008 @ 23:52:25 #282
11923 I.R.Baboon
Schaterlachend langs ravijnen.
pi_62543704
Via http://www.desinglesclub.nl/site/ is ie trouwens nog goedkoper.
Het gaat slecht, verder gaat het goed.
  woensdag 29 oktober 2008 @ 23:18:40 #283
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_62798569
Dat wordt Nijmegen.
pi_62944648
Vandaag kaarten binnen gekregen, 6 maart @Enschede \0/
pi_63039134
Weet iemand of er ook een release is van de volledige uitvoering van Lotus Europa (dus niet alleen deel 3, maar het geheel) ?
Mu!
pi_63271124
...ik sprak 'm van de week en hij zei dat 'ie druk bezig was de tekst van deel 1 ook uit zijn hoofd te leren, voor de show van volgend jaar. ik ben benieuwd...
Hij wist zelf ook niet of deel 1, 2 en 3 wel eens gereleased zijn maar zelf heeft hij ze iig neit uitgebracht. Heeft er iemand soms een opname die hij/zij zou willen delen?
Mu!
  † In Memoriam † dinsdag 2 december 2008 @ 14:54:37 #287
128220 Peter6000
pi_63696479
De voorbereidingen voor de eenmansvoorstelling Kamermuziek, van komend voorjaar zijn al in volle gang.

quote:
Volgend jaar ga ik paden op en lanen in met de eenmansvoorstelling "KamerMuziek" (zie agenda). Op het podium staan, naast een hoop spullen en instrumenten, drie grote plasma-schermen. Verticaal opgehangen. Rechtop dus. Er past net een mens in. Levensgroot bedoel ik. Afgelopen weken zijn er Muzikanten, Voorbijgangers, Dichters, Zangers, Schreeuwers, Zwijgers, Kinderen, Dansers, Doden, Slapers, Droevigen, Bozen, Verliefden, Goochelaars en Geesten in de studio op bezoek geweest. . Het assembleren is in volle gang maar nog zeker niet af.
quote:
Inzake KamerMuziek, de voorstelling die volgend jaar van start gaat, ben ik al wekenlang mensen aan het filmen, hier in de studio, ze lopen in en uit. ‘s Avonds en ‘s nachts zet ik het beeldmateriaal over in een computer waarop ik de video’s monteer. Daarvoor heb Premiere CS4 van Adobe gekocht. (sinds een paar koop ik mijn software) Ik dacht, ik neem de laatste versie…......

, die zal wel de beste zijn. Dat was een vergissing. Ik vertel u niets nieuws waarschijnlijk, de doffe droefheid die je treft als het resultaat van nachtenlang zorgvuldig en toegewijd werken in een oogwenk verdampt door crashende software, het went nooit. Het maakt alles om je heen , heel even , volkomen naamloos. Het is een glimp van wat te wachten staat, zeg maar. In een split-second alles weg.

Dan weet je, na een dode tien minuten uit het raam te hebben gekeken, dat het toch opnieuw moet. Manuals lezen, fora afstruinen, het falende systeem proberen te doorgronden. Een troost is het wel een beetje als er duizenden wereldburgers blijken te zijn die met dezelfde problemen kampen en de support-page van de fabrikant voltieren.

Het ergste moet dan nog komen. Herscheppen. En dat is vreugdeloos werk. Je heb het al gedaan. Het was goed. Het was prachtig. Er zat vaart in. Idee. Esprit. Inspiratie. Het wordt anders. Ook wel goed hoor . Maar toch. Dan blijkt na een nacht renderen de software toch niet in staat om een AVCHD-mt2s file om te zetten in een QT-photojpeg bestand. (Als u geen idee heeft wat dit zijn, houwe zo, vlucht, schiet een jas aan en ga een stuk fietsen…prijs u gelukkig. Als u er kaas van heeft gegeten, goede raad graag naar mail@spinvis.nl) Afijn, ook de moeizaam gereconstrueerde versie bleek onbruikbaar. Oef, Broeders en Zusters , wat was het me zwaar ten moede.
www.spinvis.nl
  dinsdag 2 december 2008 @ 14:59:19 #288
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_63696597
't arme ding, als ik Nieuwegeinenerenaar was geweest had ik 'm wel even geholpen.
Ik ga naar huis.
  † In Memoriam † donderdag 1 januari 2009 @ 18:28:24 #290
128220 Peter6000
pi_64559819
Een goed nieuw jaar toegewenst voor alle liefhebbers van de meest originele authentieke Nederlandse artiest van dit moment.

Een gouden plaat die kan draaien.

Ik lees nergens meer iets over die film die begin 2009 zou gaan uitkomen?
Op naar de theatertour dan maar.
  † In Memoriam † zaterdag 31 januari 2009 @ 12:34:44 #291
128220 Peter6000
pi_65592426
Het nieuwe theaterprogramma 'Kamermuziek', waarin Erik alleen op het podium zit, met op de achtergrond 3 grote videoschermen, is vorige week in België gestart.





Kop Er Af

Vrijdag 23 januari, Brussel AB club. KamerMuziek is uit de haven. De teerling achter ons verbrand. De overgangen waren nog wat traag. Alles kan sneller. Er moet meer energie in. Komt vanzelf. De techniek is complex maar minder fragiel dan gevreesd. Ze liet ons niet in de steek en de mensen vonden het eehhh…mooi/vreemd/nieuw/bezwerend..in elk geval wel goed geloof ik. Hoera ! 2009 kan beginnen.

www.spinvis.nl
pi_65603813
Bagagedrager, met Kramer in De Amer:
Mu!
  maandag 2 februari 2009 @ 12:05:02 #293
230345 conobram
is neit lam
pi_65651188
10 maart ga ik Spinvis voor de 3e keer zien
  maandag 2 februari 2009 @ 12:30:26 #294
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_65652111
Ik wil er toch ook wel eens een keer heen. Moet hij wel vooral zijn vroegere werk spelen want van die nieuwe projecten word ik vooralsnog niet warm.
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
pi_65664089
Ik kijk nog even hoe het loopt maar het word Schiedam of Naaldwijk. Of misschien Delft.
What Would Goku Do
pi_65669553
wij gaan ook naar schiedam
Mu!
pi_65669621
Hij is trouwens jarig vandaag. Feliciteer hem op mailto:erik@spinvis.nl
Mu!
  † In Memoriam † maandag 9 februari 2009 @ 02:06:03 #298
128220 Peter6000
pi_65870119
Een via www.spinvis.nl gevonden recensie.
Ik lees er wel in, dat er geen nieuwe liedjes inzitten, maar dat het dus (wederom) het 'herkauwen' van zijn oude nummers is. Op zich niet erg, want hij is er goed in.
Maar een nieuw album met mooie nieuwe liedjes zou natuurlijk ook welkom zijn.
quote:
Het aantal artiesten dat op een bepaald moment besluit even solo te gaan en de eigen nummers akoestisch of in een minimale bezetting te brengen, is al lang niet meer op twee handen te tellen. De meerwaarde van dergelijke sets is er overigens vaak naar, tenzij je Erik de Jong heet uiteraard.

Met zijn geesteskind Spinvis heeft knutselaar en hobbyist de Jong al lang bewezen dat de nodige huis-, tuin- en keukenvlijt, mits gekoppeld aan enige dosissen talent, tot prachtige dingen kan leiden. Nadat hij eerder twee reguliere studioalbums Spinvis en Dagen van gras, dagen van stro uitgebracht had, gooide hij er haast achteloos het gevonden album Goochelaars en Geesten achterna dat in schoonheid nauwelijks onder diende te doen voor de twee andere albums.

Bovendien wist de Jong, met een voltallige liveband achter zich, zijn songs steevast live zo te vertalen dat de essentie en herkenbaarheid behouden bleef zonder ze als computergestoorde doorslagjes te laten klinken of terug te grijpen naar voorgeprogrammeerde klanken en beats. Geen wonder dus dat hij voor zijn soloset KamerMuziek net zo min teruggrijpt naar een resem klaargestoomde geluiden of zich beperkt tot een akoestische gitaar.

Omringd door een hoop instrumenten en geruggensteund door drie televisieschermen treedt Spinvis aan. Alsof het publiek (nog) niet aanwezig is, speelt de Jong een drumritme en enkele geluidjes in die hij daarna een nummer lang in een loop zal afspelen. Op de schermen verschijnt hij ondertussen ondermeer als contrabassist om zichzelf zo als een meerkoppig eenmansorkest te ondersteunen terwijl hij een haast onherkenbare maar daarom niet minder mooie versie van “Kindje van God” brengt.

De werkwijze wordt bijna een hele set lang herhaald, “Wespen op de appeltaart” is een van de weinige nummers die de Jong met alleen een gitaar in de hand brengt. Het is opvallend genoeg net daardoor een van de zwakkere songs binnen de set. De Jong schittert immers het meest wanneer hij zijn songs tot op het bot ontleedt en ze daarna volledig opnieuw aankleedt, waarbij een enkele flard melodie behouden blijft. Bij een aantal nummers, waaronder “In een staat van narcose”, gaat hij daar zelfs zo ver in dat er van het origineel nauwelijks iets overblijft.

Die metamorfoses en herinterpretaties vormen maar een deel van het verhaal, want hoewel een aantal zaken op voorhand ingespeeld zijn, valt vooral de ongedwongen manier waarop de Jong de nummers bijna terplekke opnieuw uitvindt op. Drumpartijen, glockenspielstukjes, gitaarlijntjes, … worden allemaal op het podium ingespeeld en zo nodig herhaald wanneer het de eerste maal niet goed zat.

Een belangrijk gevolg daarvan is dat de vaart meermaals uit de set gehaald wordt maar ook dat er door technische mankementen -- loops die weigeren of te laat starten -- een paar nummers opnieuw gestart moeten worden. Zo krijgt “Aan de oevers van de tijd” zelfs een herkansing als bisnummer. Vreemd genoeg misschien maken deze “traagheid” en het “geklungel” net deel uit van het geheel en verlenen ze de set zelfs een charme die een perfect geoliede machine als Metallica nooit meer zal kunnen bereiken.

Spinvis’ KamerMuziek is een hulde aan het knutselwerk en het bewijs dat sterke nummers in allerlei vormen en uitvoeringen recht blijven staan, maar het is bovenal een bevestiging van het talent van Eric de Jong als muzikant en componist. KamerMuziek is kortom een ode aan een inventieve artiest, een die bovendien niet bang is om voor een publiek op zijn gezicht te gaan en daarna schouderophalend opnieuw te proberen.
pi_65901179
Er zou dit jaar een nieuw album komen, toch? Ik had ook gehoopt op nieuwe nummers eigenlijk!
  † In Memoriam † dinsdag 10 februari 2009 @ 01:49:57 #300
128220 Peter6000
pi_65901764
quote:
Op dinsdag 10 februari 2009 00:48 schreef Hanneke12345 het volgende:
Er zou dit jaar een nieuw album komen, toch?
Nee, er zou dit jaar een Nederlandse muziekfilm komen. Dat was de reden van zijn sabbatical vorig jaar, dat hij die film zou gaan maken.

Maar ik lees er nergens meer iets over, dus wellicht is dat plan toch gecanceld.
  † In Memoriam † dinsdag 10 februari 2009 @ 02:51:31 #301
128220 Peter6000
pi_65902143
Met enigszins aangepaste OP:

Spinvis #13 Limonadeglazen Kamermuziek
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')