Wat is lang ?quote:Op zaterdag 3 november 2007 01:30 schreef Iksje het volgende:
Hoe reageert jullie partner op het langvoeden?
Inderdaad! En het idee dat de voedingen een uur duurden, dat dat ook nooit beter zou worden! Leuk om soms je eerste posts in dit topic weer te lezenquote:Op woensdag 7 november 2007 09:41 schreef owlet het volgende:
Als ik terugdenk aan Ronja in die periode en dus aan tepelkloven, slapeloze nachten en krampjes dan moet ik altijd een beetje stil lachen. Zo groots en naar en moeilijk en oneindig leek het toen, terwijl het maar een paar weken waren!
quote:Soms zou ik willen dat ik de ervaring en kennis van nu mee zou kunnen nemen om die beginperiode over te doen. Als ik toen had geweten dat het allemaal al heel snel beter zou worden dan was ik toen een stuk gelukkiger, denk ik.
Even snel, want heb geen tijd: sab simplex. Niet in NL verkrijgbaar, wel in Duitsland (bij apotheek) en (dacht ook) Belgie. Kan via internet; er is een duitse apotheek die dit spul toestuurt en ergens in Overijssel of die kanten op zit ook een NL (grens)apotheek die het verkoopt. Spul is (volgens mij) veilig, haalt teveel aan lucht uit de darmpjes. Google even, staat vrij veel info over op internet. Weet niet waarom het niet in Nederland verkrijgbaar is, maar dit hoeft niet te betekenen dat nederland het niet goed vindt, kan ook zijn dat de nederlandse markt niet zo interessant is voor de fabrikant (kleiner afzetgebied dan duitsland, en je moet kosten betalen om in een land te mogen afzetten).quote:Op woensdag 7 november 2007 08:34 schreef Pixels24 het volgende:
Darmkrampjes
quote:Op woensdag 7 november 2007 23:07 schreef beefcake het volgende:
Maar als hij drinken wil, wurmt hij naar beneden en legt zijn hoofd tussen mijn borsten, wacht even af en kijkt me dan vragend aan. Nu kan je het nog maken denk ik dan altijd![]()
Dank voor je bericht. Ik heb het gelezen inderdaad. Er staat alleen nergens wat er nu precies schadelijk aan is of kan zijn? Ook lees ik over anijs en dat je dat niet teveel mag gebruiken. Oeps dus, want ik heb geloof ik de eerste week 2 rollen beschuit met muisjes opgegeten.quote:Op donderdag 8 november 2007 08:59 schreef mipi het volgende:
[..]
Even snel, want heb geen tijd: sab simplex. Niet in NL verkrijgbaar, wel in Duitsland (bij apotheek) en (dacht ook) Belgie. Kan via internet; er is een duitse apotheek die dit spul toestuurt en ergens in Overijssel of die kanten op zit ook een NL (grens)apotheek die het verkoopt. Spul is (volgens mij) veilig, haalt teveel aan lucht uit de darmpjes. Google even, staat vrij veel info over op internet. Weet niet waarom het niet in Nederland verkrijgbaar is, maar dit hoeft niet te betekenen dat nederland het niet goed vindt, kan ook zijn dat de nederlandse markt niet zo interessant is voor de fabrikant (kleiner afzetgebied dan duitsland, en je moet kosten betalen om in een land te mogen afzetten).
Venkel is men niet altijd over te spreken: http://www.voedingscentru(...)sentationUnpublished
Bronquote:Nitraatrijke groenten zijn andijvie, rode bieten, snijbiet, bleekselderij, Chinese kool, koolrabi, paksoi, postelein, raapstelen, waterkers, alle soorten sla, spinazie, spitskool en venkel.
Geef baby’s jonger dan zes maanden geen nitraatrijke groente. Ze zijn gevoeliger voor de negatieve gevolgen van nitriet.
Ja dat kan uiteraard ook. Ook ik ben niet zo'n voorstander van medicijnen ed bij die hele kleintjes. Vandaar dat ik twijfelde over Cinababy. De enige reden dat ik het alsnog ben gaan proberen is omdat het homeopatisch is en heb me gelijk voorgenomen het even aan te zien, maar bij geen effect er gelijk weer mee te stoppen.quote:Op donderdag 8 november 2007 11:54 schreef Jelief het volgende:
Over alle middeltjes, ik heb Emma ook cinababy gegeven maar realiseede mij pas achteraf dat alles wat je naastbv geeft (dus ook water en medicijnen) eennegatieve invloed heeft op de darmflora.Ik vraag mijdan weer af of dat wat we gevenom de krampjes tegen te gaan óók weer krampjes veroorzaakt.
O ja, wat ik ook gedaan heb, is op papier zetten waarom de bv zo belangrijk voor me was en waarom ik niet zomaar af wilde gaan bouwen. Ik zat toen op 6-7 voedingen per dag. Doordat ik het op papier zetten, kon ik beter verwoorden hoe mijn hoofd en gedachtes werkten. Mondeling kreeg ik dat niet goed overgebracht. Pas toen ze doorkregen hoe belangrijk het voor mij was, gingen ze op zoek naar meer informatie. Eerst hadden ze (allebei de psychiaters en de huisarts) zoiets van: "ga maar afbouwen en begin daarna met medicijnen". Zonder naar andere opties te kijken.quote:Op vrijdag 9 november 2007 11:23 schreef Jelief het volgende:
Ja ik kan op zich nog wel even wachten met de medicatie. Ikwil zo graag beter worden dat ik gister maar meteen een pilletje ingenomen heb. Misshien nog maar even het weekend afwachten en maandag weer even bellen met de huisarts, hij is er vandaag niet.
Dat bedoel ik. Veel moeders stoppen met de bv, waardoor artsen er verder niet over na hoeven te denken. Als je dan iemand hebt die wil door wilt gaan en zich niet makkelijk over laat halen, moeten ze ineens actie ondernemen.quote:Op vrijdag 9 november 2007 11:26 schreef nebelung het volgende:
Ik denk dat ze het wel vaak genoeg meemaken. Het is toch geen zeldzaam geval, zou ik zeggen. Maar de moeite niet nemen doorgaans en zeggen dat de moeder in kwestie maar moet stoppen.
quote:Fluvoxamine is in een aantal case studies bestudeerd, waaruit bleek dat de hoeveelheid van het middel die in de baby komt over het algemeen te klein is om meetbaar te zijn. De theoretische dosis die een volledig borstgevoed kind via de melk krijgt is tussen de 0,5% en 2% van de moederlijke dosis. Uit de literatuur zijn dan ook geen negatieve effecten van dit middel via borstvoeding bekend.
Uit wat bekend is over dit middel is er geen reden om aan te nemen dat borstvoeding tijdens het gebruik van dit middel aan een kind van deze leeftijd met een beperkte inname van moedermelk kwaad kan voor het kind.
Bron:
Hale T: Medications and Mothers Milk, Hale Publishing, Amarillo 2006
Ik vind het zo mal dat dat spul uberhaupt voor babies gemaakt wordt, aangezien er alcohol in zit. Niet heel veel, maar wel meer dan een baby binnen zou krijgen als je als voederende moeder zelf 1 glas wijn oid drinkt en dat wordt toch ook afgeraden.quote:cinababy
De huisarts hier vond die neusspray maar onzin (nadat hij eindelijk doorhad wat ik bedoelde)... Ik moest maar gewoon ontspannen en aan mijn zoontje denken dan kwam dat kolven wel goed. Nou dat kolven gaat prima... Maar af en toe is mijn kolfruimte onder de 10 graden en dan kan ik aan Pepijn denken en ontspannen wat ik wil... maar bij deze koukleum stroomt er dan echt niet vanzelf melkquote:Op zondag 11 november 2007 19:42 schreef PM-girl het volgende:
Goedzo Jelief! Ik kan me goed voorstellen dat je de borstvoeding nu niet verplicht wil afbreken!
Och, de huisarts en borstvoeding. Ik mag zeker niet klagen, hij is erg voor en denkt ook mee en zegt nooit iets over afbouwen (hij is ook ooit CB-arts geweest, ook van mij).
Met die neusspray moest hij ook de boeken in, was 10 jaar geleden dat hij het hoorde! Maar verder luistert hij serieus naar alles en ook daarin naar de aanwijzingen van de lactatiekundige gelukkig.
P-iglet, wat slecht eigenlijk he, dat artsen niet beter geschoold worden daarin. Kun je niet eens bijbeunen en een gastcollege geven![]()
Volgens mij is het onzin dat moedermelk niet voldoende voedingswaarde heeft voor de groei van prematuren.quote:
Hoewel er bewijs is dat moedermelk een gunstige invloed heeft op ontwikkeling en infecties, is de voedingswaarde niet afdoende voor goede groei van prematuren.
Ik heb ergens nog een sprankje hoop dat tijdens de co-schappen er nog een beetje aandacht voor is ergens bij huisartsgeneeskunde of kindergeneeskunde, maar ik vrees het ergste.quote:Benoem de immuunfactoren in moedermelk.
- Eiwitten: immuunglobulines, lactoferrine, lysozym
Cellen: macrofagen, lymfocyten
Benoem specifieke factoren/ziektes betreffende het kind die een contra- indicatie vormen voor het geven van moedermelk.
- Stofwisselingsziekten zoals PKU, galactosemie, zwakte van het kind bij bv hartafwijkingen, anatomische afwijkingen waardoor het kind niet in staat is om te zuigen.
Dat er ook nog zoiets bestaat als kolven zodat een kind met bv zwakte door hartafwijkingen of slik/zuigproblemen ook borstvoeding kan krijgen wordt helemaal NIET genoemd
Wat is het risicopercentage van het doorgeven van het HIV virus via de moedermelk bij met HIV besmette moeders?
- 30%
Beschrijf de hoeveelheden van macronutriënten in de moedermelk (eiwit, koolhydraten, vet) en geef aan wat voor soort eiwit, koolhydraat en vet erin zit.
- Gemiddeld bevat moedermelk:
0,9– 1.1gram eiwit/100 ml met een caseine/wei ratio van 40:60
7,4 g koolhydraat/100 ml, vrijwel alleen lactose, naast oligosachariden
3.2 g vet/100 ml met long-chain poly-unsaturated fatty acids, palmitaat op de 2e positie in triglyceriden
Wat zijn de belangrijkste tekortkomingen van moedermelk voor prematuren?
- Tekort aan energie, eiwit, calcium en fosfaat.
Door het gebruik van “human milk fortifiers” wordt het probleem van het voedingstekort omzeild.
Wat is de toegevoegde waarde van fortifiers uitgedrukt per 100 ml moedermelk?
- 10 kcal, 0.7 g eiwit, 2 g koolhydraat, extramineralen zoals Ca P en Na.
Uit: NHG-Standaard Zwangerschap en kraamperiode M32 (juni 2003)quote:Ter ondersteuning van de toeschietreflex eventueel oxytocine-neusspray: 4 IE (eenmaal verstuiven) in één van de neusgaten enkele minuten voor het zogen.
Goede oplossing!quote:Op maandag 12 november 2007 21:52 schreef Lishe het volgende:
Ik dacht het al eerder, en na jullie (fijne!) reactie's vraag ik het me al helemaal af.... Waarom verkopen ze geen bv als medicijn voor zo ongeveer alles?(En ja, toen vlak voor de geboorte van Lena zo ongeveer alles aan mijn gezicht ontstak, mondhoeken, ogen, moest je me eens zien smeren.... lang leve de lekkende boobs.
)
wat leuk! Ik denk dat ik daar wel heen gaquote:Op dinsdag 13 november 2007 13:04 schreef PM-girl het volgende:
Ik zag op borstvoeding.com nieuws over het borstvoedingscafé in Utrecht![]()
Klopt Jelief!quote:Op dinsdag 13 november 2007 16:03 schreef Jelief het volgende:
Hetartikel gaat ook over een hoger iq bij borstgevoedde kinderen. Dit is een afzwakking vanwat eerder beweerd werd. Om profijt te hebben van de vetten die een hoger iq bevorderen heb je een bepaald gen nodig. Sommige kinderen hebben dit niet.
Meet! Hoewel, met een babietje ga je in een café zitten, met een dreumes toch iets minder handig denk ik.quote:Dat bvcafe lijkt mij een goed initiatief!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |