Bron: RTLZquote:Olieprijs door tekorten bijna op nieuw record
De olieprijs is niet ver meer verwijderd van het hoogste niveau ooit. Dat komt door de spanning op de oliemarkt.
Vraag overtreft aanbod
De olieprijs kruipt richting de 83 dollar per vat. Al langere tijd overtreft de vraag het aanbod. Volgens de laatste cijfers van het Amerikaanse is de vraag dit jaar 1 miljoen vaten hoger dan het aanbod. Volgend jaar zou dat verschil wat kleiner moeten worden. Het wereldwijde aanbod stijgt echter al enige tijd niet meer.
Renteverlaging
De gestegen olieprijs heeft een aantal oorzaken. Beleggers maken zich zorgen over de steeds kleinere olievoorraden in de Verenigde Staten. Gisteren bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS was afgenomen. Economen hadden echter gerekend op een toename. De winter staat voor de deur en dat voert de druk op de olieprijs op. Verder zal de verlaging van de rente, vorige maand, in de VS de economische groei kunnen stimuleren, zo wordt verwacht. Dát zal dan weer de vraag naar olie doen toenemen.
In lijn met dollar
De gestegen olieprijs gaat hand in hand met het zwakker worden van de dollar en daarmee de sterkere euro.
'150 dollar'
Zakenbank Goldman Sachs sluit niet uit dat de olieprijs dit jaar verder zal oplopen naar 85 dollar per vat. Onlangs waarschuwde een voormalig directeur van Shell dat de olieprijs naar de 150 dollar kan gaan.
Een aantal banken heeft de prognoses voor de olieprijs opgetrokken.
Geboren in 1986? Hmm dan zou ik maar hopen op een auto ongeluk ofzo.quote:Op zondag 14 oktober 2007 16:22 schreef Pascal86 het volgende:
hopen dat dat probleem pas begint als ik dood ben.
Nadeel van een gedeelte van die alternatieve brandstoffen, is dat de prijzen van bijvoorbeeld graan sterk oplopen.quote:Op zondag 14 oktober 2007 16:28 schreef Peewee het volgende:
Ik pleit voor bio-diesel en alternatieve brandstoffen voor de automobielen en thuisgebruik,.. hierdoor daalt de vraag vanzelf.
Dat schuldgevoel kopen we wel weer af door aan nutteloze ontwikkelingshulp te gaan doenquote:Op zondag 14 oktober 2007 16:34 schreef UncleFunk het volgende:
[..]
Nadeel van een gedeelte van die alternatieve brandstoffen, is dat de prijzen van bijvoorbeeld graan sterk oplopen.
De overheid beheerst de olievoorraden ? Het is gewoon een keer op of niet meer rendabel om te winnen. Zo simpel is het. En als consument ga je er zeker wat van merken, je doet net alsof olie alleen gebruikt wordt om brandstof van te maken en energie op te wekken. Het is zo ongeveer het basisprodukt van elke industrie.quote:Op zondag 14 oktober 2007 16:40 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Dat schuldgevoel kopen we wel weer af door aan nutteloze ontwikkelingshulp te gaan doen![]()
Verder vraag ik me af wat de gewone consument hier nu echt van merkt. We eten er echt niets minder om. hooguit de energierekening is wat hoger en autorijden wat duurder, maar dat wordt nog steeds voornamelijk veroorzaakt door de overheid.
Shell is juist al lang bezig met nieuwe ontwikkelingen, het is juist de overheid die loopt te kutten.quote:Op zondag 14 oktober 2007 16:37 schreef gebrokenglas het volgende:
en had shell de ontwikkeling naar alternatieve brandstoffen en -auto's niet opzettelijk tegengehouden om de olie maar zo lang mogelijk uit te melken?![]()
quote:Op zondag 14 oktober 2007 16:44 schreef Pascal86 het volgende:
Shell is juist al lang bezig met nieuwe ontwikkelingen, het is juist de overheid die loopt te kutten.
Daarmee maak je het probleem alleen maar groter.quote:Op zondag 14 oktober 2007 16:30 schreef gronk het volgende:
Doe eens olieprijzen in euro's, als je wilt.
Shell verdient met in verhouding van andere producten geen moer, maar de meeste mensen willen dan niet inzien omdat zij een dure benzine prijs betalen en daarom een zonde bok zoeken.quote:Op zondag 14 oktober 2007 16:42 schreef gelly het volgende:
[..]
De overheid beheerst de olievoorraden ? Het is gewoon een keer op of niet meer rendabel om te winnen. Zo simpel is het. En als consument ga je er zeker wat van merken, je doet net alsof olie alleen gebruikt wordt om brandstof van te maken en energie op te wekken. Het is zo ongeveer het basisprodukt van elke industrie.
Noem eens een eindproduct dat veel duurder is geworden?quote:Op zondag 14 oktober 2007 16:42 schreef gelly het volgende:
[..]
De overheid beheerst de olievoorraden ? Het is gewoon een keer op of niet meer rendabel om te winnen. Zo simpel is het. En als consument ga je er zeker wat van merken, je doet net alsof olie alleen gebruikt wordt om brandstof van te maken en energie op te wekken. Het is zo ongeveer het basisprodukt van elke industrie.
Welnu, jij stelt 'dat de overheid in de weg staat bij energiepolitiek'. Nou, doe je best, geef daar maar eens bronnen voor.quote:Op zondag 14 oktober 2007 16:50 schreef Pascal86 het volgende:
[..]
Je geeft geen argumenten omdat je die niet hebt?
[img]quote:Op zondag 14 oktober 2007 16:53 schreef gronk het volgende:
[..]
Welnu, jij stelt 'dat de overheid in de weg staat bij energiepolitiek'. Nou, doe je best, geef daar maar eens bronnen voor.
Of doe eigenlijk maar niet, want jouw mening is *zo* godverdomde voorspelbaar. Overheid slecht, markt goed.
Alles waar olie of energie voor gebruikt wordt is duurder geworden. Er zijn zelfs nu al bedrijven die op de kop gaan omdat de energie die nodig is om een produkt te maken niet meer te betalen is. In de aluminium produktie b.v. Maar dat lijkt mij ook lagere school economie.quote:Op zondag 14 oktober 2007 16:52 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Noem eens een eindproduct dat veel duurder is geworden?
Idd, vooral de staat verdient er aanquote:Op zondag 14 oktober 2007 16:54 schreef Pascal86 het volgende:
[..]
[ [url=
In feite verdient shell geen kont aan benzine, het is zelfs zo dat snoepjes en drankjes een benzine station draaiende moeten houden
En nee het is geen mening het is een feit mongool
Welk product is dan in de praktijk veel duurder geworden? Noem er is eentje dan. Zal je niet lukken trouwens, want de inflatie is redelijk laag.quote:Op zondag 14 oktober 2007 16:55 schreef gelly het volgende:
[..]
Alles waar olie of energie voor gebruikt wordt is duurder geworden. Er zijn zelfs nu al bedrijven die op de kop gaan omdat de energie die nodig is om een produkt te maken niet meer te betalen is. In de aluminium produktie b.v. Maar dat lijkt mij ook lagere school economie.
Hoge accijnzen op brandstof zijn juist prettig. Het betekent dat consumenten en bedrijven zuiniger met brandstof omgaan, en dat wanneer de prijs van energie omhoog gaat de pijn veel minder hard gevoeld wordt.quote:Op zondag 14 oktober 2007 16:54 schreef Pascal86 het volgende:
[..]
[ [url=
In feite verdient shell geen kont aan benzine, het is zelfs zo dat snoepjes en drankjes een benzine station draaiende moeten houden
En nee het is geen mening het is een feit mongool
Every fucking thing wordt met kolen, olie en aardgas gemaakt.quote:Op zondag 14 oktober 2007 16:58 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Welk product is dan in de praktijk veel duurder geworden? Noem er is eentje dan. Zal je niet lukken trouwens, want de inflatie is redelijk laag.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |