abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 10 oktober 2007 @ 15:36:28 #1
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53840389
Hier kun je al je vragen, opmerkingen en natuurlijk je recepten voor het Fok!-kookboek kwijt.

Een paar opmerkingen:
- Vergeet niet de hoeveelheden bij het recept te zetten! met "ei, meel, melk" kan ik niet zoveel, ik wil graag weten hoevéél je ervan nodig hebt.
- Vermeld bij het recept voor hoeveel personen het is
- Graag alleen recepten in het Nederlands

[ Bericht 7% gewijzigd door Muck op 23-10-2007 18:39:30 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53840613
Hoofdstukje amuses en voorgerechten toevoegen, misschien?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 10 oktober 2007 @ 15:48:09 #3
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53840682
quote:
Op woensdag 10 oktober 2007 15:45 schreef golfer het volgende:
Hoofdstukje amuses en voorgerechten toevoegen, misschien?
kom maar met recepten, dan maak ik een hoofdstuk
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53841024
quote:
Op woensdag 10 oktober 2007 15:48 schreef Muck het volgende:


kom maar met recepten, dan maak ik een hoofdstuk
Dan mag natuurlijk Bluezz' haar succes-amuse niet ontbreken:

De lauwwarme wortelsoep in champagneglazen.
Amuse, 4 personen

Ingrediënten:
1 fles wortelsap
sjalotjes, laurierblad, peperkorrels, witte wijn, roomboter, citroensap, zout.

Bereiden:

Dit soepje is het lekkerste als je zelf sap maakt van een bospeen, met een sapcentrifuge, maar je kunt ook kant-en-klare wortelsap gebruiken. Door het sap tot eenderde in te koken met wat gesnipperde sjalot, een blaadje laurier, enkele gekneusde peperkorrels en een scheut witte wijn versterk je de zoete wortelsmaak en wordt het soepje dikker. Dan schenk je de soep door een zeef, roert er een klontje roomboter door en brengt het soepje op smaak met zout, peper en wat citroensap - als tegenhanger van het zoetige. Wij serveren dit lauwwarm als amusesoepje in champagneflutes.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_53842493
mooi werk in elk geval

er komt nog wel eens een recept van mij

heb eigenlijk best veel kookboeken inclusief een Party Basics-boek en cocktailboek
Werewolf
  donderdag 11 oktober 2007 @ 00:12:05 #6
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53853617
quote:
Op woensdag 10 oktober 2007 16:01 schreef golfer het volgende:

[..]

Dan mag natuurlijk Bluezz' haar succes-amuse niet ontbreken:

De lauwwarme wortelsoep in champagneglazen.
Amuse, 4 personen

Ingrediënten:
1 fles wortelsap
sjalotjes, laurierblad, peperkorrels, witte wijn, roomboter, citroensap, zout.

Bereiden:

Dit soepje is het lekkerste als je zelf sap maakt van een bospeen, met een sapcentrifuge, maar je kunt ook kant-en-klare wortelsap gebruiken. Door het sap tot eenderde in te koken met wat gesnipperde sjalot, een blaadje laurier, enkele gekneusde peperkorrels en een scheut witte wijn versterk je de zoete wortelsmaak en wordt het soepje dikker. Dan schenk je de soep door een zeef, roert er een klontje roomboter door en brengt het soepje op smaak met zout, peper en wat citroensap - als tegenhanger van het zoetige. Wij serveren dit lauwwarm als amusesoepje in champagneflutes.
ik sla hem op
als ik meer voorgerechten/amusen heb, maak ik er een hoofdstuk van
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53853661
Amuse nr. 2 dan... (was een groot succes)
Rookvleesbonbons

uienchutney
roomkaas
rookvlees in iets dikkere plakken dan normaal

chutney en roomkaas door elkaar roeren, 1 volle theelepel midden op een plakje rookvlees, en vouwen tot een bonbonnetje
  donderdag 11 oktober 2007 @ 00:15:31 #8
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53853681
goed zo bluezz
keep them coming
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53853791
Bij 3 wil ik een hoofdstuk

Kwartelamuse

Kwarteleitjes, hardgekookt, pellen en in lengte doorsnijden.
Filet americain met wat peper doorroeren, klein schepje in de holte van een amuselepel, half eitje erin drukken, peterselie eroverheen strooien

  donderdag 11 oktober 2007 @ 00:22:50 #10
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53853807
vooruit dan, omdat je er een mooie foto bij gezet hebt
momentje, dan maak ik een hoofdstuk
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53853842
in welke categorie horen de groentenschotel en komkommerschotel?

ik zal straks nog eens een recept plaatsen. moet even "Kookboek voor klunzen" raadplegen
Werewolf
  donderdag 11 oktober 2007 @ 00:26:41 #12
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53853849
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 00:25 schreef sararaats het volgende:
in welke categorie horen de groentenschotel en komkommerschotel?
Daar zit ik ook al over te piekeren
ik heb hem voorlopig even in het hoofdstuk "diversen" gezet, maar die staat nog niet online
quote:
ik zal straks nog eens een recept plaatsen. moet even "Kookboek voor klunzen" raadplegen
dat mag altijd natuurlijk
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53853871
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 00:22 schreef Muck het volgende:
vooruit dan, omdat je er een mooie foto bij gezet hebt
momentje, dan maak ik een hoofdstuk
Muckemeis, je hebt het er maar druk mee


  donderdag 11 oktober 2007 @ 00:30:30 #14
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53853895
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 00:28 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Muckemeis, je hebt het er maar druk mee


klopt...
maar het is natuurlijk ook wel héél erg leuk, dus it's worth it
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 11 oktober 2007 @ 00:39:02 #15
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_53854008
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 00:30 schreef Muck het volgende:


klopt...
maar het is natuurlijk ook wel héél erg leuk, dus it's worth it
Het is absoluut nu al een heel leuk topic aan het worden, dat kookboek en ik ga er binnenkort ook nog een paar van mijn brouwsels aan toevoegen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_53854029
Uit "Kookboek voor klunzen"

Pittige hamburgers

Ingrediënten:

- 250 gram rundergehakt
- 1 ui
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 snufje cayennepeper
- 1 mespunt zout
- 5 eetlepels olie
- 4 broodjes


Voor de versiering:

- 4 blaadjes sla
- 2 tomaten
- 4 augurkjes
- 4 plakken kaas

Verder gebruik je

- kom
- rasp
- koekenpan
- pannenkoekmes
- mesje
- snijplank

Bereiding

Maak de ui schoon en rasp die op de rasp fijn. Doe het gehakt in de kom en doe er de geraspte ui, de knoflook, de cayennepeper en het zout bij.

Meng dit goed door elkaar en verdeel het gehakt in 4 gelijke porties. Maak hier 4 platte schijven van van ongeveer 1 centimeter dik.

Verhit de 4 eetlepels olie in een koekenpan. Laat hem niet te heet worden. Bak de 4 hamburgers in 4 minuten aan beide kanten bruin. Snij de broodjes half door en leg een blaadje sla op de onderste helft. Was de tomaat en snij hem in plakjes. Schep met het pannenkoekmes op ieder broodje een hamburger.
Hierover leg je een plakje kaas, daarna de augurk.

Nu alleen nog een eetlepel ketchup erop. Bovenste helft van het broodje erop, iets aandrukken en klaar is je pittige hamburger.

Smakelijk eten !!!
Werewolf
pi_53854132
Als aanvulling op de bruchetta's van Faithy, nóg een succesnummer :

Zweedse volkorenbeschuitjes (verkade, zak, supermarkt) of die harde broodjes in een zak bij Ikea.
In laagjes erop :
Rode pesto
Blaadje rucola
Mozzarellaschijfje, beetje peper
zongerijpt tomaatje

(de laagjes vaststeken met een prikkertje)

Zie mijn bord rechtsonderin.

  donderdag 11 oktober 2007 @ 00:53:13 #18
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53854198
jongens

nah, tante bloes, ga eens kijken, je hebt er een hoofdstuk bij
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53854238
Ik hoop dat mijn Hindoestaanse schotel er ook bij komt te staan.
Back in business.
  donderdag 11 oktober 2007 @ 00:59:45 #20
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53854263
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 00:57 schreef Shirley het volgende:
Ik hoop dat mijn Hindoestaanse schotel er ook bij komt te staan.
die staat (volgens mij) nu nog bij "diversen" maar dat verandert nog denk ik....
Hij staat bij de stoofpotten en die moet ik nog online zetten.
je ziet hem eerdaags verschijnen

[ Bericht 8% gewijzigd door Muck op 11-10-2007 01:05:00 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53854281
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 00:53 schreef Muck het volgende:
jongens

nah, tante bloes, ga eens kijken, je hebt er een hoofdstuk bij
nichtje muck
pi_53854370
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 00:59 schreef Muck het volgende:

[..]

die staat (volgens mij) nu nog bij "diversen" maar dat verandert nog denk ik....
Hij staat bij de stoofpotten en die moet ik nog online zetten.
je ziet hem eerdaags verschijnen
Oké
Back in business.
pi_53854384
Wederom uit "Kookboek voor klunzen"


Kletskoppen


Ingrediënten
- 250 g basterdsuiker
- 125 gram bloem
- 80 gram boter
- 80 gram amandelen


Verder gebruik je:

- kom
- garde of mixer
- eetlepel
- mes of pannekoekmes
- snijplank
- bakplaat
- ovenhandschoenen


Bereiding

Doe de zachte boter in de kom en met de garde of mixer romig. Klop er met kleine beetjes tegelijk de bloem en de suiker door. Warm de oven voor op 180 graden

Hak de gepelde amandelen met het mes fijn en meng ze door het beslag.
Schep met de lepel een beetje beslag op de met boter ingevette bakplaat. Zorg ervoor dat je ongeveer 5 cm ruimte tussen de hoopjes laat.

Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes 10 minuten. Doe de ovenhandschoenen aan en haal de bakplaat uit de oven. Laat de kletskoppen op de plaat afkoelen.

Haal ze er nadat ze afgekoeld zijn, met een pannenkoekmes voorzichtig af en leg ze op een schaal

Smakelijk !
Werewolf
pi_53854416
aj ik kook alles op gevoel......
pi_53854425
In je ovengerechten :

De 5 schotel :

In een met olie ingevette ovenschotel in laagjes doen :

Onderin gesnipperde uien, laag (rauw!) rundergehakt, blik champignonscrèmesoep, peper, mais/sperciebonen en/of erwtjes in ieder geval iets uit een pot.
Zak aard. schijfjes erover, zout/peper.
Uur in de oven op 200 graden.
Klinkt wonderlijk, maar is erg makkelijk bijv. een dag vantevoren te maken, alles gaat er rauw in.
pi_53854546
krijg honger (heb al gegeten)
Werewolf
  donderdag 11 oktober 2007 @ 01:35:58 #27
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53854569
de recepten van saar en bloes zijn inmiddels toegevoegd
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53854577
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 01:35 schreef Muck het volgende:
de recepten van saar en bloes zijn inmiddels toegevoegd


Werewolf
  donderdag 11 oktober 2007 @ 01:38:36 #29
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53854584
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 01:32 schreef sararaats het volgende:
krijg honger (heb al gegeten)
kun je nagaan hoe mijn maag aan het rammelen is na al die goddelijke dingen die ik verwerkt heb

maar ik ga nu eerst eens een tijdje slapen
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53854678
uhm eigen recept:
Scholfilet..met een klont kruidenboter, wat venkel lenteui en stukjes wortel en daar overheen wat bourgondische kruiden doet...zeg maar italiaanse kruiden...in bakpapier en een pakketje van maken...20 minuten in de oven....beetje sla en gekookte aardappels...hmmmm
pi_53854717
of mijn hete kip....kippenbouten de knokkels van slaan. Eerst knoflook en wat ui en madame jeanette fruiten in veel olie...wees niet te zuinig zou ik zeggen. Dan de kip erbij en goed aanbraden. Vervolgens een paar theelepels sereh, djinten,Djaheh en een beetje piment.....maar vooral een hele madame erbij....vervolgens een blikje tomatenpuree en heel wat soja saus..beetje peper en zout nog en dan een halve of hele dag op laten staan goed voor je maag is het niet maar wel erg lekker!
  donderdag 11 oktober 2007 @ 10:48:58 #32
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_53858292
Amuse van Mozzarella met rucola en parmaham

Ingredienten: Voor 8 stuks: 1 bolletje mozzarella, in 8 stukken- 4 plakjes parmaham, gehalveerd - olijfolie - beetje basilicum, fijngesneden - 8 takjes rucola

Voorbereiding: Meng de olie met de basilicum en marineer de mozzarella er 30 minuten in.
Bereidingswijze: Haal de stukken kaas uit de marinade en bestrooi ze met zout en peper. Leg een takje rucola op elk stuk en omwikkel het met parmaham. Serveer op amuselepels

Dit was een amuse die Snieder had gemaakt voor het kerstdiner. Zeer geslaagd! Ook erg lekker om te snoepen i.p.v. blokjes kaas
  donderdag 11 oktober 2007 @ 10:54:00 #33
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_53858430
Broodje carpaccio met pestocreme en sla
Ingrediënten per broodje: Carpaccio voor 1 persoon, 1 eetlepel halfvolle mayo - 1 eetlepel creme fraiche - ruim 1 theelepel pesto - gemengde sla (lollo bianco, lollo rosso - 1 italiaanse bol - parmezaanse kaas - pijnboompitten

Meng de mayo, creme fraiche en pesto door elkaar. Meng de sla erdoor zodat alles lekker voorzien is van een papje. Doe dit op het broodje. Doe hier de carpaccio overheen. Strooi de parmezaanse kaas en de pijnboompitten hier overheen. Kijk uit dat je je vingers niet op eet!
  donderdag 11 oktober 2007 @ 10:57:48 #34
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_53858545
En moet deze van hassanjasan er niet in?

Mensen, als jullie een superlekker tonijngerecht willen klaarmaken dan moet je vooral dit recept gaan proberen (geen vertaling helaas):

Ik heb het gisteren gemaakt en het was echt jammie !! Een paar tips bij het bakken/grillen van tonijn:

dat spul gaart na het bakken nog flink na, misschien neit zo erg als het direct uit de koelkast komt, maar als het midden nog redelijk rood is, dan moet je het eraf halenen laten rusten.

Mijn sausje zag er lang niet zo dikkig uit als op de foto, maar goed, ik hield de directies ook niet aan, als je de ingredienten maar gebruikt.

Enne ik gebruikte peterselie ipv koriander, dat smaakte allemaal prima.

oh ja en nog iets: ik bakte het gewoon bruin in een koekenpan

en nog iets: gebruik wel JAPANSE sojasaus, niet de chinese, want anders is het niet te eten.

p.s. scallion = lenteui/bosui, maakt niet uit


Grilled Tuna With Wasabi Sauce
Yield: 4

Ingredients:

Grilled Tuna With Wasabi Sauce


4 x one-inch-thick tuna steaks
Vegetable oil for brushing tuna
Salt and pepper for season
2 x thinly sliced scallions
1 tsp of minced fresh coriander - (5ml)
2 tbsp of fresh lime juice – (30ml)
3 tbsp of soy sauce – (45ml)
1 1/2 tbsp of wasabi paste – (22.5ml)
6 tbsp unsalted butter - (90ml)

Directions:


Grilled Tuna With Wasabi Sauce
Season tuna with salt and pepper and brush with oil, place on warm grill and cook for 3 to 4 minutes, per side or until tuna is cooked through.


Combine scallion, coriander, lime juice, soy and wasabi paste to a sauce pan and bring to a boil and then remove from heat and whisk in butter.


Plate tuna pieces on to separate serving plates and spoon sauce over each piece.


Serve and enjoy!

  donderdag 11 oktober 2007 @ 12:09:19 #35
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53860424
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 01:58 schreef Mejoon het volgende:
of mijn hete kip....kippenbouten de knokkels van slaan. Eerst knoflook en wat ui en madame jeanette fruiten in veel olie...wees niet te zuinig zou ik zeggen. Dan de kip erbij en goed aanbraden. Vervolgens een paar theelepels sereh, djinten,Djaheh en een beetje piment.....maar vooral een hele madame erbij....vervolgens een blikje tomatenpuree en heel wat soja saus..beetje peper en zout nog en dan een halve of hele dag op laten staan goed voor je maag is het niet maar wel erg lekker!
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 01:50 schreef Mejoon het volgende:
uhm eigen recept:
Scholfilet..met een klont kruidenboter, wat venkel lenteui en stukjes wortel en daar overheen wat bourgondische kruiden doet...zeg maar italiaanse kruiden...in bakpapier en een pakketje van maken...20 minuten in de oven....beetje sla en gekookte aardappels...hmmmm
quote:
Op woensdag 10 oktober 2007 15:36 schreef Muck het volgende:
Hier kun je al je vragen, opmerkingen en natuurlijk je recepten voor het Fok!-kookboek kwijt.

Een paar opmerkingen:
- We zitten nog in de test-fase, dus het kan zijn dat niet alles helemaal vlekkeloos verloopt. Onze excuses voor het ongemak
- Vergeet niet de hoeveelheden bij het recept te zetten! met "ei, meel, melk" kan ik niet zoveel, ik wil graag weten hoevéél je ervan nodig hebt.
- Vermeld bij het recept voor hoeveel personen het is
- Graag alleen recepten in het Nederlands
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 11 oktober 2007 @ 12:10:34 #36
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53860456
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 10:57 schreef Coolfool het volgende:
En moet deze van hassanjasan er niet in?

Mensen, als jullie een superlekker tonijngerecht willen klaarmaken dan moet je vooral dit recept gaan proberen (geen vertaling helaas):

Ik heb het gisteren gemaakt en het was echt jammie !! Een paar tips bij het bakken/grillen van tonijn:

dat spul gaart na het bakken nog flink na, misschien neit zo erg als het direct uit de koelkast komt, maar als het midden nog redelijk rood is, dan moet je het eraf halenen laten rusten.

Mijn sausje zag er lang niet zo dikkig uit als op de foto, maar goed, ik hield de directies ook niet aan, als je de ingredienten maar gebruikt.

Enne ik gebruikte peterselie ipv koriander, dat smaakte allemaal prima.

oh ja en nog iets: ik bakte het gewoon bruin in een koekenpan

en nog iets: gebruik wel JAPANSE sojasaus, niet de chinese, want anders is het niet te eten.

p.s. scallion = lenteui/bosui, maakt niet uit


Grilled Tuna With Wasabi Sauce
Yield: 4

Ingredients:

Grilled Tuna With Wasabi Sauce


4 x one-inch-thick tuna steaks
Vegetable oil for brushing tuna
Salt and pepper for season
2 x thinly sliced scallions
1 tsp of minced fresh coriander - (5ml)
2 tbsp of fresh lime juice – (30ml)
3 tbsp of soy sauce – (45ml)
1 1/2 tbsp of wasabi paste – (22.5ml)
6 tbsp unsalted butter - (90ml)

Directions:


Grilled Tuna With Wasabi Sauce
Season tuna with salt and pepper and brush with oil, place on warm grill and cook for 3 to 4 minutes, per side or until tuna is cooked through.


Combine scallion, coriander, lime juice, soy and wasabi paste to a sauce pan and bring to a boil and then remove from heat and whisk in butter.


Plate tuna pieces on to separate serving plates and spoon sauce over each piece.


Serve and enjoy!

quote:
Op woensdag 10 oktober 2007 15:36 schreef Muck het volgende:
Hier kun je al je vragen, opmerkingen en natuurlijk je recepten voor het Fok!-kookboek kwijt.

Een paar opmerkingen:
- We zitten nog in de test-fase, dus het kan zijn dat niet alles helemaal vlekkeloos verloopt. Onze excuses voor het ongemak
- Vergeet niet de hoeveelheden bij het recept te zetten! met "ei, meel, melk" kan ik niet zoveel, ik wil graag weten hoevéél je ervan nodig hebt.
- Vermeld bij het recept voor hoeveel personen het is
- Graag alleen recepten in het Nederlands


je andere 2 recepten zal ik er zometeen even bij zetten
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53862618
Conchiglie met tomaat en basilicum. (Pasta)

Personen: 4
Tijd: Geen idee meer, maar het zal ongeveer drie kwartier zijn geweest.
Benodigde hardware: Niets bijzonders, misschien een brandblusser

Ingrediënten.
250gr Conchiglie (of andere schelp-pasta)
700gr Trostomaten
10 Tenen knoflook
1 Rode ui
75ml Olijfolie
60gr Verse basilicum
30gr Roomboter, ongezouten
Parmezaanse kaas
Peper
Zout

Handelingen.
1| Ontvel en ontpit de tomaten, daarna grof snijden in blokjes.
2| Hak de basilicum grof.
3| Pel de knoflook en snij deze fijn.
4| Maak de ui schoon en hak deze fijn.
5| Doe de olijfolie en boter in een pan. Voeg de knoflook en ui toe.
6| Zet ondertussen de pasta op, lees hoelang het op moet vanuit het pakje.
7| Voeg de tomaten toe bij het ui/knoflook mengsel als deze bruinig worden.
8| Na een minuut of vijf de basilicum en eventueel zout en peper toevoegen, daarna even roeren en van het vuur af halen.
9| Giet de pasta af wanneer deze klaar is.
10| Smakelijk eten.
  donderdag 11 oktober 2007 @ 15:03:59 #38
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53863859
bedankt jefkie! ook jouw recept staat er inmiddels bij
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53869766
Deze heb ik gejat van iemand hier (volgens mij was het minilotje maar ik weet het niet meer zeker......)

Aardappelsalade

500 gr gekookteaardappels in schijfjes of partjes (bij voorkeur nog lauwwarm)
1 eetlepel suiker
1 eetlepel witte (wijn) azijn
2 eetlepels mayonaise
3 eetlepels zure room (creme fraiche)
2 eetlepels fijngesnipperde bosuitjes
1 eetlepel fijngesnipperde bieslook
2 eetlepels uitgebakken spekjes
1 theelepel franse mosterd
1 eetlepel fijngesnipperde peterselie
zout, versgemalen peper

Vermeng de suiker met de wijnazijn en begiet de aardappelen hiermee. Laat staan totdat het op kamertemperatuur is.
Maak een dressing van de mayonaise, zure room, bosui, bieslook, spekjes en mosterd en meng dit voorzichtig met 2 lepels door de aardappelen.
Bestrooi met de peterselie en breng op smaak met zout en peper.
Op kamertemperatuur serveren.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  donderdag 11 oktober 2007 @ 19:53:08 #40
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53869832
dan zet ik hem voorlopig onder "tezz" en als we zeker weten van wie hij is, verander ik het wel
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53870110
Deze maaltijdsoep is wel van Tezz, hihi.

'snelle' italiaanse minestrone soep

Voor circa 4 liter soep:

2,5 ons parmaham of pancetta
scheut olijfolie
1 gele paprika
1 rode paprika
1 courgette
1 doosje champignons
2 flinke uien
1 klein blikje tomatenpurree
2 blikken hele tomaten met sap
3 liter runderbouillon
1 eetlepel verse tijm
1 eetlepel verse rozemarijn
150 gram (ongekookte) tortelini's of eventueel andere pasta
een paar takjes oregano (garnering)
2 eetlepels zwarte olijven in ringen (voor de liefhebber)

Giet een flinke scheut olijfolie in de soeppan en bak daarin de in reepjes gesneden ham knapperig. Snijd alle groentes in lekkere hapklare grove stukken en fruit dit mee. Voeg daarna de tomatenpuree toe en de verse kruiden. Giet vervolgens de (warme) bouillon erbij en de twee blikjes tomaten (inclusief vocht). Breng dit aan de kook en kook de pasta er in gaar volgens de aangegeven tijd op de verpakking.
Schep de soep in borden en garneer met een takje oregano en eventueel de olijvenringen.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_53870439
En een paar maaltijdsalades (ook allemaal van Tezz)

Lauwwarme champignonsalade (maaltijdsalade voor 2 personen)

1 zak gesneden ijsbergsla (150 gram) of een halve krop in reepjes
150 gram gerookte spekreepjes
1 flinke ui
1 doosje (kastagne) champignons
1 pakje kruidenkaas (bijvoorbeeld Bressot of boursin)
verse peterselie (garnering)

Bak de spekjes lekker knapperig met uiringen en de in partjes gesneden (kastagne)champignons. Voeg een doosje kruidenkaas bij dat je laat smelten. Op een bord de ijsbergsla doen, het champignon-baksel er lauw overheen scheppen en garneren met verse peterselie. Lekker met knapperig wit stokbrood.


Gerookte kip salade (maaltijdsalade 2 personen)

200 gram botersla
150 gram gerookte kip in blokjes
4 stengeltjes bleekselderij
1 handje walnoten, grof gehakt
2 handjes witte druiven
2 eetlepels mayonaise
3 eetlepels kwark
2 theelepels honing
1 theelepel zachte mosterd


Snij de bleekselderij in reepjes en blancheer deze kort in kokend water. Verdeel de de botersla over twee borden. Strooi daarover heen de kipstukjes, de (afgekoelde) bleekselderij, de walnoten en de druiven (eventueel gehalveerd). Maak een dressing van mayonaise, kwark, honing en mosterd en giet dit er over heen. Lekker met warm waldcornbrood met roomboter.


Salade met blauwe kaas (bijgerecht voor 2 personen)

150 gram rucolasla
1 rijpe peer
1 handje walnoten, grof gehakt
150 gram uitgebakken spekreepjes (afgekoeld)
100 gram roquefort
4 eetlepels olijfolie
3 eetlepels balsamicoazijn

Doe de rucola in een kom. Snijd daarboven de peer in kleine stukjes, strooi de walnoten erbij en brokkel de blauwe kaas er over heen. Maak een eenvoudige dressing van de olijfolie en de balsamicoazijn en sprenkel dit er over heen.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  donderdag 11 oktober 2007 @ 21:32:49 #43
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53871988
hartstikke mooi
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 11 oktober 2007 @ 22:01:52 #44
112339 MPG
Slaverplaatser / Koffiemanager
pi_53872774
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 00:44 schreef Muck het volgende:
Friet
MPG

Ingrediënten:
3 a 4 GROTE aardappelen per persoon
Aardappelschilmesje

Benodigdheden:
Frituurpan
Voldoende frituurolie of frituurvet om de frituurpan te vullen.

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen met het aardappelschilmesje.
Snijd de geschilde aardappelen in schijfjes van circa een halve centimeter dik.
Snijd de aardappelschijfjes vervolgens in reepjes.
Spoel de reepjes af onder stromend water en dep ze ZEER goed droog met een schone theedoek of iets dergelijks.
Verhit de frituurolie/het -vet tot 190 graden in de frituurpan.
Bak de aardappelreepjes gedurende een minuut of 4 voor.
Haal de reepjes uit de frituurpan en laat het frituurvet opnieuw op temperatuur komen.
Als het frituurvet wederom circa 190 graden is kunnen de aardappelreepjes afgebakken worden gedurende circa 6 minuten.

Tip:
Serveer uw Friet met een kroket en mayonaise of met een kippenpoot en appelmoes.
Mijn recept: Het mesje is geen INGREDIËNT, maar een BENODIGDHEID

Mesjes als ingrediënt doe je maar in R&P, zoals je gister ook zei
KSC JUBILEUM topic
"Sleep: A completely inadequate substitute for caffeine"
#TeamHumbug
Heeft patent op Mosterd-Maaltijd situaties
  donderdag 11 oktober 2007 @ 22:04:11 #45
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53872852
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 22:01 schreef MPG het volgende:

[..]

Mijn recept: Het mesje is geen INGREDIËNT, maar een BENODIGDHEID

Mesjes als ingrediënt doe je maar in R&P, zoals je gister ook zei
je hebt helemaal gelijk

ik ga het gelijk aanpassen, dat recept voor PATAT
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 11 oktober 2007 @ 22:06:57 #46
112339 MPG
Slaverplaatser / Koffiemanager
pi_53872952
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 22:04 schreef Muck het volgende:

[..]

je hebt helemaal gelijk

ik ga het gelijk aanpassen, dat recept voor PATAT
prima... tof
maar t is wel friet, liefie
KSC JUBILEUM topic
"Sleep: A completely inadequate substitute for caffeine"
#TeamHumbug
Heeft patent op Mosterd-Maaltijd situaties
  donderdag 11 oktober 2007 @ 22:08:27 #47
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53872992
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 22:06 schreef MPG het volgende:

[..]

prima... tof
maar t is wel friet, liefie
vooruit dan, omdat jij het bent, patates frites
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 11 oktober 2007 @ 22:15:30 #48
112339 MPG
Slaverplaatser / Koffiemanager
pi_53873273
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 22:08 schreef Muck het volgende:

[..]

vooruit dan, omdat jij het bent, patates frites
deal
KSC JUBILEUM topic
"Sleep: A completely inadequate substitute for caffeine"
#TeamHumbug
Heeft patent op Mosterd-Maaltijd situaties
  donderdag 11 oktober 2007 @ 22:18:40 #49
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53873372
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 22:15 schreef MPG het volgende:

[..]

deal
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53876020
Muckie wat ziet het er al kèk uit
  donderdag 11 oktober 2007 @ 23:46:04 #51
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_53876065
Wow, mooie headers erbij.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 11 oktober 2007 @ 23:59:38 #52
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53876401
dank jullie
voor de headers heb ik eer-ik even lief aangekeken...
het vrolijkt de boel gelijk een stuk op vind ik
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53878188
de toetjes header is net een gekookte aardappel
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_53884347
ziet er echt heel goed uit Muck!!
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_53884605
quote:
Op vrijdag 12 oktober 2007 01:58 schreef MissyMirjaM het volgende:
de toetjes header is net een gekookte aardappel
Nu je het zegt..............
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  vrijdag 12 oktober 2007 @ 14:21:19 #56
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53885839
quote:
Op vrijdag 12 oktober 2007 13:15 schreef Tezz het volgende:

[..]

Nu je het zegt..............
verrek.... nu zie ik het ook

dank je DE
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  † In Memoriam † vrijdag 12 oktober 2007 @ 15:56:54 #57
141844 Macka66
Ingewikkeld doekiemonster
pi_53887675
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 10:57 schreef Coolfool het volgende:
En moet deze van hassanjasan er niet in?

Mensen, als jullie een superlekker tonijngerecht willen klaarmaken dan moet je vooral dit recept gaan proberen (geen vertaling helaas):
Ziet er makkelijk, snel en lekker uit, dus bij deze de vertaling

Gegrilde tonijnsteaks met wasabisaus
4 personen

Ingrediënten:

4 tonijnsteaks van ongeveer 1,5 cm dik
plantaardige olie om de steaks mee in te wrijven
zout en peper
2 lenteuitjes in dunne plakjes
1 theelepel fijngesneden verse koriander
2 eetlepels vers limoensap
3 eetlepels Japanse sojasaus
1,5 eetlepel wasabipasta
6 eetlepels ongezouten roomboter

Bereidingswijze:

Kruid de tonijnsteaks met zout en peper, en wrijf ze in met olie. Leg ze onder een hete grill, en laat ze 3 a 4 minuten per kant grillen, of totdat ze gaar zijn.

Meng voor de saus lenteui, koriander, limoensap, sojasaus en wasabipasta in een pannetje. Breng dit mengsel aan de kook,haal de pan van het vuur en klop de boter erdoor.

Leg de tonijnsteaks op een bord (een per bord) en lepel wat saus over de steaks.

Serveer en geniet!
DancingPhoebe op <a href="http://forum.fok.nl/topic/1352192/3/51#73971988" target="_blank" >23/10/09</a>:[/b]
God, wat is het toch een dunne scheidslijn tussen een vrije geest zijn en je plek in het universum niet kennen :')
  vrijdag 12 oktober 2007 @ 21:21:13 #58
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53894997
hartstikke mooi Macka
ik zet hem er zo direct in
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53895626
eerst even uitrusten en dan komt er nog een recept uit Kookboek voor klunzen.

heb een redelijk zware week achter de rug

[ Bericht 3% gewijzigd door Pinnenmutske op 12-10-2007 21:56:27 ]
Werewolf
  vrijdag 12 oktober 2007 @ 21:49:45 #60
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53895650
doe maar kalm aan hoor saar, neem alle tijd die je nodig hebt
en voel je vooral niet verplicht he!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53895816
quote:
Op vrijdag 12 oktober 2007 21:49 schreef Muck het volgende:
doe maar kalm aan hoor saar, neem alle tijd die je nodig hebt
en voel je vooral niet verplicht he!
tuurlijk voel ik me niet verplicht. ik help graag mensen.
Werewolf
pi_53896252
Hamcarpaccio (Uit Party Basics)

Voorbereiden: vinaigrette 1-2 uur van tevoren maken en kort voor het serveren over de ham verdelen
Bewaren: kort in de koelkast
Combineren met: tortillablokjes, gevulde tomaten, champignonroomsoep


Solo voldoende voor 4 personen:

stuk honingmeloen (ca 200 g)
1/2 onbespoten citroen
2 tl groenepeperkorrels, zout
1/2 bosje rucola, 1 el pijnboompitten
4-8 plakken rauwe gerookte ham
2 el groene olijfolie


Bereiding:

1. De meloen schillen, de pitten verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden. De citroenschil raspen en de citroen uitpersen. De peperkorrels grof hakken. De meloen met de peperkorrels, de citroenrasp 4-6 tl citroensap en met zout op smaak brengen

2. De rucola wassen, droogslaan en de harde stelen verwijderen. De pijnboompitten in een droge koekenpan roosteren.

3. De vetrandjes van de ham verwijderen, de plakken in hapklare stukjes snijden en met de rucola over een schaal verdelen. Daarover de blokjes meloen en de pijnboompitten strooien. Met de olijfolie bedruppelen.

Zoveel tijd kost het: 20 minuten
Calorieën per portie: 205

[ Bericht 0% gewijzigd door Pinnenmutske op 13-10-2007 03:41:41 ]
Werewolf
pi_53903133
Nou, dan wil ik ook wel meedoen. Mijn Allerhande-kookschrift er even bijgepakt.. De nu volgende recepten zijn ófwel zelfbedacht, óf wijken genoeg van mijn oorspronkelijke inspiratiebron af.

In de categorie Vleesgerechten..

Broodje steak met cheddar en bieslook
Voor 2 personen

Ingrediënten:
- 2 stuks mini-ciabatta
- 350 gram biefstuk, in smalle reepjes gesneden
- 1 el kruidenboter
- 1 el (olijf)olie
- 1 stukje cheddar-kaas (in plakjes)
- 1 pakje peperroomsaus
- 10 sprietjes verse bieslook, doormidden geknipt
- ruime hoeveelheid zwarte peper

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Bak miniciabattaatjes gedurende 8 minuten in oven
- Verwarm in steelpannetje pepersaus volgens gebruiksaanwijzing (of maak zelf een sausje)
- Verhit kruidenboter met de olie in een koekenpan
- Bak biefstukreepjes in de pan, omscheppen met veel zwarte peper. Niet meer dan twee minuten bakken; vlees moet nog goed roze van binnen zijn.
- Snij ciabatta's open en besmeer de onderste helften met een beetje pepersaus
- Beleg de broodjes ruim met plakjes cheddar en schep hier de biefstukreepjes bovenop
- Schep een flinke lepel pepersaus op het vlees en garneer met bieslooksprieten
- Bovenste helft van broodje er schuin tegenaan zetten
pi_53903299
Meer Vleesgerechten...

Ierse runderstoofpot met bier
Voor 2 personen

Ingrediënten:
- 2 stuks grote sukadelappen, in blokjes
- 200 gram uiringen
- 150 gram wortel, in stukjes gesneden
- 500 gram krielaardappeltjes, zonder schil
- 75 gram spekblokjes
- 1 flesje donker bier
- 300 ml runderbouillon (bouillonblokjes)
- 1 el tijm (gedroogd)
- 1 zakje verse peterselie
- 2 stuks laurierblaadjes
- 2 teentjes knoflook (gepureerd)
- 50 gram roomboter
- 1 el olie

Bereiding:
- Verwarm in een braadpan de boter met de olie
- Braad de stukjes sukadelap hierin rondom bruin
- Schep de spekblokjes en wat zout en peper door de rest van het vlees, en bak nog enkele minuten door
- Aardappelen, wortels en uiringen toevoegen
- Omscheppen met tijm, knoflook en laurierblaadjes
- Bouillon en bier toevoegen, en alles goed door elkaar scheppen. Zorgen dat de stoofpot voldoende vloeistof heeft om grotendeels onder te staan. Eventueel extra water toevoegen
- Stoofpot aan de kook brengen en minstens twee uur zachtjes op een laag vuurtje laten pruttelen. Af en toe doorroeren, en wanneer nodig, water toevoegen
- Tot slot laurierblaadjes uit de pan halen, stoofpot proeven, naar smaak nog wat peper bijvoegen
- Stoofpot in diepe borden scheppen en er een handje peterselie boven fijnknippen

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naanpizza met gehakt, geitenkaas en feta
Voor 2 personen

Ingrediënten:
- 2 stuks naanbrood (eventueel van Bolletje, met koriander)
- 300 gram half-om-half gehakt
- 1 pot goede kwaliteit fetablokjes, fijngeprakt
- 2 bosjes veldsla, gewassen
- 150 ml tomatensaus naar keuze
- 100 gram zachte, smeerbare geitenkaas
- 3 tl marokkaanse kruiden (Silvo)
- 2 rode uien
- 6 blaadjes verse basilicum

Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 200 graden
- Naanbroden gaar bakken, uit de oven halen en laten afkoelen
- Gehakt doorkneden met marokkaanse kruiden
- Gehakt zonder boter of olie in koekenpan rul en bruin bakken
- Tomatensaus en helft van feta door gehakt scheppen en verwarmen
- Naanbroden besmeren met een laagje zachte geitenkaas
- Veldsla over de broden verdelen
- Gehaktmengsel uit pan scheppen met schuimspaan (even boven de pan laten uitdruipen) en over broden verdelen
- Rest van over het gehaktmengsel strooien
- Garneren met blaadjes basilicum

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Varkenshaas met sjalotjessalade, kaas en knoflookcroutons
Voor 2 personen

Ingrediënten:
- 300 gram varkenshaas (in blokjes)
- 1 krop botersla, blaadjes gewassen en ontdaan van harde nerven
- 1 bekertje zure room
- 4 el olijfolie
- 4 tl (3 tenen) gepureerde knoflook
- 1 tl rozemarijn
- 3 tl zachte roomboter
- 2 tl paprikapoeder
- 5 stuks sjalotjes (gesnipperd)
- 100 gram belegen kaas (in piepkleine blokjes)
- 1 tl scherpe mosterd
- 2 stuks volkoren pistoletjes

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op grillstand
- Meng twee eetlepels olijfolie met een snufje peper, paprikapoeder en één theelepel gepureerde knoflook. Schep deze marinade door de blokjes varkenshaas en laat even intrekken
- Roer de rozemarijn en twee theelepels knoflook door de zachte boter
- Snij de pistoletjes in plakjes, besmeer het brood aan één kant met de knoflookboter en rooster het brood onder de grill tot het knapperig is
- Verhit de rest van de olijfolie in de koekepan en bak hierin de blokjes varkenshaas op een middelmatig vuur rosè (ongeveer 4 minuten)
- Maak ondertussen de dressing: meng de rest van de knoflook, de sjalotjes, de kaasblokjes, de mosterd, de zure room en wat zout en peper door elkaar.
- Meng de dressing door de botersla, en schep de salade op twee borden
- Schep de varkenshaasblokjes op de salade en garneer met het geroosterde knoflookbrood.

Tip:
Probeer in plaats van (of als toevoeging op) de blokjes belegen kaas ook eens de smeerkaasachtige kaasblokjes/puntjes van La Vache Qui Rit of iets vergelijkbaars. De zijdezachte structuur hiervan is érg lekker bij deze salade!

[ Bericht 2% gewijzigd door minilotje op 13-10-2007 11:28:49 ]
pi_53903303
Oh, en Tezz, ik herken die salade niet, dus laat maar op jouw naam staan.
pi_53904453
Voor de categorie Ovengerechten..

Ratatouille uit de oven
Voor 2 personen

Ingrediënten:
- 1 stuks aubergine
- 1 stuks courgette
- 1 stuks gele paprika
- 1 stuks rode puntpaprika
- 1 pot zongedroogde tomaten op olie
- 1 teentje knoflook
- 1 el gedroogde provencaalse kruiden naar keuze
- 3 el extra vierge olijfolie
- 1 donkerbruin stokbrood
- 5 stuks kleine geitenkaasjes (op kamertemperatuur)
- 3 takjes verse tijm

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de aubergine, courgette, gele paprika en rode puntpaprika in flinterdunne plakjes
- Wrijf wat olijfolie over de binnenzijde van de ovenschaal
- Pureer met een staafmixer de zongedroogde tomaten (met olie uit de pot), de provencaalse kruiden en de knoflook tot een prutje. Helemaal glad is niet nodig
- Giet de tomatensaus in de ovenschaal
- Beleg tomatensaus om en om met de plakjes groente, dakpansgewijs, en werk zo naar het midden toe
- Druppel olijfolie over de ovenschotel en strooi er verse tijm overheen
- Ovenschaal afdekken met aluminiumfolie en 30 minuten laten garen in de oven
- Kopje heet water aan ovenschotel toevoegen, opnieuw bedekken met folie en nog eens 30 minuten laten garen
- Ratatouille uit oven nemen en eventjes laten staan
- Brood in grove stukjes scheuren
- Rangschik geitenkaasjes op een bordje, bestrooi met wat peper
- Ratatouille serveren met brood en geitenkaasjes; eters zelf laten opscheppen

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Karbonade met pruimen uit de oven
Voor 2 personen

Ingrediënten:
- 1 kilo schouderkarbonades, ontdaan van bot, vlees in grote dobbelstenen gesneden
- 1 el roomboter
- 1 el (olijf)olie
- 4 pruimen, ontpit en in stukjes gesneden
- 1 handje gele krenten
- 1/2 zakje verse tijm (a 15 g)
- 3 vellen filodeeg, ontdooid
- 1 ei, losgeklopt

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Zorg voor een ingevette ovenschaal
- Wrijf het vlees in met een beetje zout en peper
- Bak in een koekenpan de karbonadeblokjes in roomboter en de olie gedurende twee minuten zachtjes rondom bruin
- Voeg pruimen, krenten en verse tijm toe en schep nog even om op hoog vuur
- Schep vleesmengsel in de ovenschaal
- Dek de ovenschaal af met de vellen filodeeg: bestrijk na elke laag het deeg met een beetje losgeklopt ei, ook de bovenste laag
- Laat de ovenschotel in 45 minuten gaar worden in de oven
pi_53904549
Tot slot twee toetjes..

Sinaasappelcrème met chocoladesaus
Voor 2 personen met veel trek

Ingrediënten:
- 3 blaadjes gelatine
- 100 ml sinaasappelsap
- 2 el witte basterdsuiker
- 250 ml crème fraiche
- 8 el chocoladesaus
- 1 zoete sinaasappel in partjes, of een blikje sinaasappelparten op sap

Bereiding:
- Week de blaadjes gelatine vijf minuten lang in ruim, koud water
- Verwarm ondertussen het sinaasappelsap met de basterdsuiker in een steelpannetje
- Knijp de gelatine goed uit, haal het sap van het vuur en roer de gelatine door het verwarmde sap
- Laat het mengsel afkoelen (even in de koelkast zetten, of in een bak met koud water)
- Roer de creme fraiche los en spatel dit voorzichtig door het sapmegsel
- Giet het mengsel in coupes of glazen en laat minstens twee uur opstijven in de koelkast
- Schenk voor het serveren voorzichtig een laagje chocoladesaus over de sinaasappelcrème en garneer met sinaasappelpartjes

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lemon posset
Voor 2 personen

Ingrediënten:
- 250 ml slagroom
- 60 gram kristalsuiker
- het sap van 1 grote citroen
- 2 takjes rode bessen

Bereiding:
- Slagroom met suiker in een steelpannetje aan de kook brengen. Eén minuut laten koken op een laag vuurtje
- Slagroom goed laten afkoelen
- Citroensap door slagroom roeren
- Slagroommengsel in twee glaasjes schenken en minstens 5 uur laten opstijven in de koelkast. Het citroensap zorgt ervoor dat het toetje dik en stijf wordt.
- Glaasjes lemon posset serveren op een bordje met rode bessen.
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 16:14:04 #68
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53908456
woooo wat een boel recepten ineens
thanks!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 17:33:30 #69
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53909919
zo, ze zijn allemaal toegevoegd
behalve jouw stoofpot minilotje, die komt namelijk in het hoofdstuk "stoofpotten"
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53914819
Tomatendip (uit Party Basics)

Voorbereiden: max. 4 dagen vantevoren
Bewaren: afgesloten in de koelkast
Combineren met: gehaktballetjes, komkommerraita, kalkoen met cajunsalsa

Solo voldoende voor 4:

1 blikje gepelde tomaten, 1 ui
2 teentjes knoflook, 1 el olie
sap van 1 limoen
zout, chilipoeder, mespunt suiker

1. De tomaten laten uitlekken en in blokjes snijden. De ui en knoflook pellen, snipperen en in de olie glazig fruiten. De blokjes tomaat toevoegen en alles 10 minuten stoven.

2. De tomatensaus pureren en met het limoensap, zout, chilipoeder en de suiker op smaak brengen. Af laten koelen.

Zoveel tijd kost het: 15 minuten
Dat past erbij: tortillachips
Calorieën per portie: 35
Werewolf
pi_53914835
heb ineens zin in een feestje
Werewolf
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 22:06:19 #72
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53914897
ik na zo'n recept ook
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53918763
vegetarische venkelovenschotel:
quote:
Nodig:
2 x venkel
goeie handvol ontpitte zwarte olijven
stuk of 30 cherry tomaatjes (pommodori cherry's zijn lekkerder!)
2 tenen knoflook, in plakjes
handje verse tijm
peper en zout uit de molen, boter
1 glas witte wijn
olijfolie

de fluffy toppen van de venkel erafsnijden en fijnsnijden, in de braadslee mikken
venkel in 4en snijden, en al die stukken weer in 2en
venkel 10 minuutjes koken in gezouten water, eruitvissen met de schuimspaan, en ook in de braadslee mikken
oven voorverwarmen op 220 graden
de tomaatjes een heel klein stukje insnijden, en 45 seconden aankoken in het kookwater van de venkel.
afspoelen onder de koude kraan, en de velletjes eraftrekken
in de braadslee ermee
de olijven, de tijm, knoflook erbij, peper en zout naar smaak, 2 scheutjes olie erbij, en alles lekker goed husselen.
glas wijn plus 2 klontjes boter erbij, en het geheel in de oven schuiven, laten we zeggen 35 minuutjes
venkel salade:
quote:
venkel, stuk of 4
al die groene stokjes tot aan de knol klein snijden, knol wegleggen
gorgonzola, fijn brokkelen/snijden
stuk of 2 sinaasappels, wat mandarijn, schillen, in partjes, en erbij
zwarte olijven erbij
dressing maken van wat olie, mosterd, ketjap en yoghurt
alles husselen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_53918887
Tajine van kip met tuttifrutti
quote:
je kan het klaarmaken in een echte tajine, maar natuurlijk ook gewoon in de ouderwetse hollandse braadpan!

ingredienten
1 envelopje saffraandraadjes [ik heb t zonder gedaan, ging prima
1 kippenboulliontablet
4 kippenbouten met vel, in 2 stukken gehakt
kipkruiden
olijfolie
1 gesnipperd ui
2 fijngehakte teentjes knoflook
2 tl/ gemberpoeder
half kaneelstokje
250 gr. gewassen tuttifrutti
4 plakjes citroen

saffraan en boulliontablet in maatbeker doen, overgieten met 400 ml. kokend water, doorroeren en saffraan 10 min. weken.

kippenbouten bestrooien met de kipkruiden. in braadpan of tajine olijfolie verhitten, stukken kip rondom bruin bakken en uit de pan op ene bord scheppen
eventueel overtollig vet uit de pan scheppen.
ui en knoflook 2 min. in braadvet fruiten. gemberpoeder en kaneelstokje erdoor, saffraan met weekwater opschenken en aan de kook brengen. tuttifrutti, plakjes citroen en stukken kip erdoor scheppen. deksel schuin op de pan leggen en ion ca. 45 min. gaarstoven.
kip af en toe keren.

op smaak brengen met zout en peper.
ik heb het geserveerd met couscous met fijngesneden tuttifrutti en geroosterde pijnboompitjes erdoor
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_53918928
Kippenboutjes in cherry-coke
quote:
benodigdheden

2 rode uien
stukje verse gember (ca. 2 cm)
1 kleine pot kersen zonder pit (op siroop)
8 kippenboutjes
zout, peper
vloeibare margarine (Blue Band)
0.5 l cherry-coke
allesbinder of maïzena
voorbereiden

Pel en snipper de uien. Schil de gember en hak hem fijn.

Laat de kersen uitlekken. Breng de kippenboutjes op smaak met zout en peper.

bereiding

Verhit 2 kneepjes vloeibare margarine in een pan. Wacht tot de grote bellen verdwenen zijn en fruit de ui en gember ca. 2 minuten.

Voeg de kippenboutjes toe en bak ze rondom lichtbruin.

Schenk de cherry coke bij de boutjes. Voeg de kersen toe en laat het geheel in ca. 1 uur zachtjes gaar stoven.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 14 oktober 2007 @ 14:49:14 #76
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53925098
Tajine van kip met tuttifrutti stond er al in
venkel salade staan geen hoeveelheden bij, dus daar kan ik niet zoveel mee....
vegetarische venkelovenschotel en Kippenboutjes in cherry-coke zijn toegevoegd
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53925529
venkel, stuk of 4
al die groene stokjes tot aan de knol klein snijden, knol wegleggen
stukje gorgonzola, fijn brokkelen/snijden
stuk of 2 sinaasappels, wat mandarijn, schillen, in partjes, en erbij
een handje zwarte olijven erbij
dressing maken van wat olie, mosterd, ketjap en yoghurt
alles husselen

  zondag 14 oktober 2007 @ 15:15:47 #78
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53925574
zucht.... overruled
ik zet hem er wel in
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53946472
Leuk, het kookboek!

Hieronder een aantal van mijn recepten en nog een kanttekening. In een groot aantal recepten is het niet handig om het recept terug te rekenen naar 2 personen. Bij mijn recepten is dat onder andere zo met de hammousse en de rosbief. De hammousse, omdat een hoeveelheid voor 2 personen te klein is voor de keukenmachine/staafmixer. De rosbief heeft bij een klein stuk in de oven hele andere oventijden nodig. Verder vind ik het zelf vaak onhandig om met recepten te zitten met '1/5 paprika', '41/4 peperbolletje' etc.

Nou ja, hier dan een aantal recepten. Succes ermee!
quote:
Köttbullar
hoofdgerecht
4 personen

Ingrediënten
1 eetlepel boter
1 fijngehakte ui
1 grote gekookte, fijngeprakte aardappel
1 verkruimelde beschuit
1 pond mager rundergehakt
5 eetlepels slagroom
1 ei
1 eetlepel peterselie
1 klont boter
1 scheut olie
1 eetlepel bloem
12 eetlepels dunne room of slagroom

Bereidingswijze
Fruit de uiten op een laag vuurtje in een klontje boter. Doe in een grote kom de uien, geprakte aardappel, beschuit, gehakt, 5 el slagroom, zout, ei en peterselie. Kneed deze massa zorgvuldig door elkaar totdat alle ingrediënten goed vermengd zijn. Maak van dit mengsel kleine balletjes van ongeveer 3 cm. doorsnee. Braad de balletjes in de olie met een klont boter aan alle kanten. In ongeveer 10 minuten zijn de balletjes gaar. Neem de balletjes uit de pan. Roer de bloem door het vet in de pan. Roer vervolgens de room erdoor en kook deze saus een paar minuten tot dik en glad is. Giet de saus over de balletjes en dien ze op.
quote:
Gevuld stokbrood
borrelhapje
8 personen

Ingrediënten
2 afbakstokbroden, over de lengte doorgesneden en uitgehold
de kruimels die uit de stokbroden kwamen
300 gr gehakt
1 rode paprika in stukjes
200 gram kaas in blokjes
1 ui, gesnipperd
half bakjes champignons, in stukjes
3 tenen knoflook
3 eetlepels ketjap
1 klein blikje tomatenpuree
1 ei
peper

Bereidingswijze
Kneed alles, behalve het stokbrood door elkaar. Vul de halve uitgeholde stokbroden met het gehaktmengsel.
30 minuten op 200 graden afbakken in de oven. Leg eventueel na een kwartier nog plakken kaas (raspen is voor mietjes) op de vulling.
En het is juist lekker als het stokbrood knapperig wordt. En de kruimels door de vulling zorgen dat het niet papperig wordt.
Ik heb alle hoeveelheden gegokt, dus let zelf goed op of het in verhouding is. De oventijd en temperatuur zijn ook een gok. Snijd er even 1 open om te checken.
quote:
Rosbief
hoofdgerecht
6 personen

ingrediënten
3 tenen knoflook
2 el mierikswortelpuree
5 el grove mosterd
4 el tijm
1 tl aardappelzetmeel
3 el olijfolie
750 gr rosbief (groot stuk)

Bereidingswijze
Alles behalve de rosbief in de keukenmachine (of staafmixer, doe ik dan), rosbief in ovenschaal leggen. Mengsel erop smeren. 30 minuten in de oven op 200 graden. 15 minuten laten rusten.
quote:
Zoervleisch
hoofdgerecht
6 personen

ingrediënten
1 kilo rundvlees
250 gram grof gesneden uien
3 kopjes azijn
3 kopjes water
10 kruidnagels
4 laurierblad
1 eetlepel stroop
2 plaken ontbijtkoek
1 eetlepel suiker
10 peperbolletjes
een klont boter
zout

Bereidingswijze
Wrijf het vlees in met peper en zout en snij het vervolgens in stukken van ongeveer 3 bij 3 centimeter. Het vlees minstens 24 uur laten staan in een mengsel van azijn, water, zout, peperbolletjes, laurierblad en de kruidnagels. Fruit de uien in de braadpan. Haal ze uit de pan en leg ze even opzij. Haal het vlees uit de marinade, dep het droog en bak het in de boter bruin. Doe de uien bij het vlees en zoveel marinade tot het vlees net onder staat. Roer daarna de stroop, de schijfjes peperkoek en de suiker erdoor en laat het mengsel op een zacht vuurtje pruttelen tot het gaar is. Dat wil zeggen: tot het vlees bijna uit elkaar valt. Tenslotte zout nar smaak erbij. Ik eet het graag met aardappelpuree en rode kool, maar vriendlief wil er (als Limbo zijnde) leiver frieten sla bij.
quote:
Bietenrisotto
voorgerecht
4 personen

Ingrediënten
1 rauwe biet
0,5 liter bouillon
1 el olijfolie
1 klont boter
200 gr risottorijst
1 glas witte wijn
hele dikke klont boter
75 gr geraspte Parmezaan (wel de echte van de kaasboer!)

Bereidingswijze
De biet gaarkoken in de bouillon en in kleine blokjes snijden.
De rijst een minuutje op hoog vuur bakken in de olie met boter en daarna de wijn en de bietjes erbij doen. Als de wijn geabsorbeerd is, vuur laag, en telkens een soeplepel bouillon toevoegen. Blijven roeren en de volgende lepel pas toevoegen als de vorige geabsorbeerd is. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Als de rijst gaar is, peper en zout toevoegen naar smaak. Mocht je niet genoeg bouillon hebben, je kan op het laatst ook water toevoegen.
De pan van het vuur halen en de grote klont boter en parmezaanse kaas toevoegen en roeren. Deksel op de pan en 2 minuten laten staan.
Zo snel mogelijk serveren.
Geserveerd op kleine borden met wat blokjes bieten en een beetje parmezaanse kaas erop
quote:
Hammousse
amuse
6 personen

Ingredienten
1 ons jambon de la Paz
2 el. Parmezaanse kaas, geraspt
2 el. koksroom
1 tl tijm
1 tl. whisky
1/2 sjalotje
1/2 augurk

Bereidingswijze
Doe alles in de keukenmachine en pureer het tot een geheel.
Spuit met een vormpje het mengsel op de amuse-lepels. Garneer met een klein reepje ham en een klein reepje augurk.
  maandag 15 oktober 2007 @ 12:49:31 #80
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53946717
bedankt piepster! ik zet ze er asap in
ik kijk wel even welke recepten niet handig zijn voor personen, daar vermeld ik dan gewoon bij voor hoeveel personen het dan wél is. Dat heb ik met een aantal andere recepten (waaronder bijna alle stoofpotten) ook gedaan, dus dat is geen enkel probleem
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53946904
Ik heb zojuist een rollade gebakken voor morgen.
Kan ik deze het beste in de koelkast bewaren of hoe?
  maandag 15 oktober 2007 @ 13:01:31 #82
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53946937
quote:
Op maandag 15 oktober 2007 12:59 schreef ymme het volgende:
Ik heb zojuist een rollade gebakken voor morgen.
Kan ik deze het beste in de koelkast bewaren of hoe?
ik zou het even in het slowchat proberen
of je moet een recept willen posten

en ja, je kunt hem prima op een bordje in de koelkast bewaren hoor
afdekken is verstandig, maar hoeft niet per sé
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 15 oktober 2007 @ 13:55:04 #83
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53948069
quote:
Op maandag 15 oktober 2007 12:49 schreef Muck het volgende:
bedankt piepster! ik zet ze er asap in
ik kijk wel even welke recepten niet handig zijn voor personen, daar vermeld ik dan gewoon bij voor hoeveel personen het dan wél is. Dat heb ik met een aantal andere recepten (waaronder bijna alle stoofpotten) ook gedaan, dus dat is geen enkel probleem
ze staan erin hoor
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53948410
Leuk! Dankjewel.
pi_53948490
quote:
Op maandag 15 oktober 2007 13:01 schreef Muck het volgende:

[..]

ik zou het even in het slowchat proberen
of je moet een recept willen posten

en ja, je kunt hem prima op een bordje in de koelkast bewaren hoor
afdekken is verstandig, maar hoeft niet per sé
Voor al uw vragen/opmerkingen en recepten
  maandag 15 oktober 2007 @ 14:27:02 #86
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53948645
quote:
Op maandag 15 oktober 2007 14:17 schreef ymme het volgende:

[..]

Voor al uw vragen/opmerkingen en recepten
met betrekking tot het Fok!-kookboek natuurlijk
wacht, ik verduidelijk de TT wel even
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53949353
mogen dranken ook?
Werewolf
  maandag 15 oktober 2007 @ 15:27:23 #88
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53949716
quote:
Op maandag 15 oktober 2007 15:07 schreef sararaats het volgende:
mogen dranken ook?
van mij wel

en nou niet het recept voor melk geven he?
"men neme 1 koe en knijp haar uit"
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53949775
quote:
Op maandag 15 oktober 2007 15:27 schreef Muck het volgende:

[..]

van mij wel

en nou niet het recept voor melk geven he?
"men neme 1 koe en knijp haar uit"
nee.

recepten van cocktails.
Werewolf
  maandag 15 oktober 2007 @ 15:32:35 #90
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53949819
quote:
Op maandag 15 oktober 2007 15:29 schreef sararaats het volgende:

[..]

nee.
was een grapje saar
quote:
recepten van cocktails.
ik vind het prima
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53950031
Joburg (uit Geïllustreerde Cocktail encyclopedie) Zuid-Afrika

Benodigdheden:

Glas: 150 ml klassiek whiskeyglas

Ingrediënten:

30 ml Bacardi
15 ml Dubonnet
3 scheutjes Orange Bitters

Methode:

Met ijs shaken, door een zeefje uitgieten en dan ijs toevoegen.
Garneren met een spiraal sinaasappelschil.
Werewolf
pi_53950050
Pina Colada (uit Geïllustreerde Cocktails encyclopedie) USA

Benodigdheden:

Glas: 285 ml longdrinkglas

Ingrediënten:

30 ml witte rum
30 ml Malibu
30 ml kokosnootcrème
30 ml suikersiroop
125 ml sinaasappelsap

Methode:

Shaken met ijs en uitschenken. Garneren met een partje ananas, drie stukjes ananasblad en een kers. Rietjes en roerstaafje toevoegen.

Nog zo'n tropische Hawaïaanse cocktail die zich kenmerkt door dat er kokosnootcrème in zit.
Werewolf
pi_53950104
ik verbaas me over het feit dat yvonne hier nog niet gepasseerd is
Werewolf
  maandag 15 oktober 2007 @ 15:52:07 #94
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53950177
er wordt aan gewerkt saar
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 15 oktober 2007 @ 15:52:56 #95
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53950190
quote:
Op maandag 15 oktober 2007 15:47 schreef sararaats het volgende:
ik verbaas me over het feit dat yvonne hier nog niet gepasseerd is
die komt niet zo vaak in CUL
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  dinsdag 16 oktober 2007 @ 13:06:18 #96
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_53967377
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 12:10 schreef Muck het volgende:



je andere 2 recepten zal ik er zometeen even bij zetten
Sorry Muck, was ook niet mijn recept, maar eigenlijk een suggestie. Toch even snel vertaald:

Gegrilde tonijn met wasabisaus
Voor 4 personen

4 tonijnsteaks
olie om de tonijn mee in te smeren
zout en peper

2 in dunne ringetjes gesneden lenteui of bosui
1 theelepel fijngehakte koriander
2 eetlepels limoensap
3 eetlepels Japanse sojasaus
1.5 eetlepel wasabipasta
6 eetlepels ongezouten boter

Meng de uienringetjes, koriander, limoensap, sojasaus en wasabi in een sauspannetje en breng aan de kook. Draai het gas eronder weg en laat de boter er in smelten.

Smeer de tonijn in met weinig olie en stooi wat zout en peper (voorzichtig met de zout!).
Grill de tonijn en serveer daar de saus bij.

SiGNe heeft bij dit recept een foto geplaatst
Tonijnsteak met wasabi saus
pi_53983519
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 00:48 schreef Bluezz het volgende:
Als aanvulling op de bruchetta's van Faithy, nóg een succesnummer :
ja.. waar is díe eigenlijk gebleven

succesnummer?

Wat ik zelf graag mag maken:

Kipshoarma a la MoBlo

ingredienten:

2 kipfiletjes
groenten naar smaak, bijvoorbeeld: paprika, broccoli, sperzieboontjes, champignons, peultjes, etc.
shoarmakruiden
een zakje 'YoFresh' (is een Tzaziki dipsaus, te vinden bij de dipzakjes)
magere yoghurt
pitabroodjes

maken:

snijd de kipfilet in kleine reepjes/blokjes en kruid ze in met de shoarmakruiden en laat ze even rusten.

snijd de groenten (of als je een zakje groenten van de AH hebt: ga even wat anders doen ) en maak het zakje YoFresh aan volgens de verpakking (doe zelf altijd iets meer yoghurt erbij dan op de verpakking staat).

Warm wat olie in een een wok en bak de kipstukjes gaar en wok de groenten mee totdat ze lekker knapperig maar wel gaar zijn.

Verwarm de pitabroodjes (in broodrooster doe ik altijd) en schep de broodjes vol en gooi er wat yofresh overheen

Makkelijk, snel, lekker en niet zo vet
Ja doei.
  woensdag 17 oktober 2007 @ 12:47:04 #98
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53987281
bedankt voor de vertaling coolfool
hartstikke mooi
weet je wat het is... het is al ontzettend veel werk, dat kookboek, en als ik dan ook nog recepten moet gaan zitten vertalen en maten omrekenen is het eind een beetje zoek
quote:
Op woensdag 17 oktober 2007 09:54 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

ja.. waar is díe eigenlijk gebleven

succesnummer?
die staat onder diversen, en dat hoofdstuk staat nog niet online
quote:
Wat ik zelf graag mag maken:

Kipshoarma a la MoBlo

ingredienten:

2 kipfiletjes
groenten naar smaak, bijvoorbeeld: paprika, broccoli, sperzieboontjes, champignons, peultjes, etc.
shoarmakruiden
een zakje 'YoFresh' (is een Tzaziki dipsaus, te vinden bij de dipzakjes)
magere yoghurt
pitabroodjes

maken:

snijd de kipfilet in kleine reepjes/blokjes en kruid ze in met de shoarmakruiden en laat ze even rusten.

snijd de groenten (of als je een zakje groenten van de AH hebt: ga even wat anders doen ) en maak het zakje YoFresh aan volgens de verpakking (doe zelf altijd iets meer yoghurt erbij dan op de verpakking staat).

Warm wat olie in een een wok en bak de kipstukjes gaar en wok de groenten mee totdat ze lekker knapperig maar wel gaar zijn.

Verwarm de pitabroodjes (in broodrooster doe ik altijd) en schep de broodjes vol en gooi er wat yofresh overheen

Makkelijk, snel, lekker en niet zo vet
ik heb het even heel, heel druk, maar ik voeg jullei recepten deze week nog toe
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53987751
had het over Faithy
Ja doei.
  woensdag 17 oktober 2007 @ 13:18:49 #100
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53987835
quote:
Op woensdag 17 oktober 2007 13:13 schreef motorbloempje het volgende:
had het over Faithy
oh

ja, geen idee
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')