abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 10 oktober 2007 @ 15:36:28 #1
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53840389
Hier kun je al je vragen, opmerkingen en natuurlijk je recepten voor het Fok!-kookboek kwijt.

Een paar opmerkingen:
- Vergeet niet de hoeveelheden bij het recept te zetten! met "ei, meel, melk" kan ik niet zoveel, ik wil graag weten hoevéél je ervan nodig hebt.
- Vermeld bij het recept voor hoeveel personen het is
- Graag alleen recepten in het Nederlands

[ Bericht 7% gewijzigd door Muck op 23-10-2007 18:39:30 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53840613
Hoofdstukje amuses en voorgerechten toevoegen, misschien?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 10 oktober 2007 @ 15:48:09 #3
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53840682
quote:
Op woensdag 10 oktober 2007 15:45 schreef golfer het volgende:
Hoofdstukje amuses en voorgerechten toevoegen, misschien?
kom maar met recepten, dan maak ik een hoofdstuk
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53841024
quote:
Op woensdag 10 oktober 2007 15:48 schreef Muck het volgende:


kom maar met recepten, dan maak ik een hoofdstuk
Dan mag natuurlijk Bluezz' haar succes-amuse niet ontbreken:

De lauwwarme wortelsoep in champagneglazen.
Amuse, 4 personen

Ingrediënten:
1 fles wortelsap
sjalotjes, laurierblad, peperkorrels, witte wijn, roomboter, citroensap, zout.

Bereiden:

Dit soepje is het lekkerste als je zelf sap maakt van een bospeen, met een sapcentrifuge, maar je kunt ook kant-en-klare wortelsap gebruiken. Door het sap tot eenderde in te koken met wat gesnipperde sjalot, een blaadje laurier, enkele gekneusde peperkorrels en een scheut witte wijn versterk je de zoete wortelsmaak en wordt het soepje dikker. Dan schenk je de soep door een zeef, roert er een klontje roomboter door en brengt het soepje op smaak met zout, peper en wat citroensap - als tegenhanger van het zoetige. Wij serveren dit lauwwarm als amusesoepje in champagneflutes.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_53842493
mooi werk in elk geval

er komt nog wel eens een recept van mij

heb eigenlijk best veel kookboeken inclusief een Party Basics-boek en cocktailboek
Werewolf
  donderdag 11 oktober 2007 @ 00:12:05 #6
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53853617
quote:
Op woensdag 10 oktober 2007 16:01 schreef golfer het volgende:

[..]

Dan mag natuurlijk Bluezz' haar succes-amuse niet ontbreken:

De lauwwarme wortelsoep in champagneglazen.
Amuse, 4 personen

Ingrediënten:
1 fles wortelsap
sjalotjes, laurierblad, peperkorrels, witte wijn, roomboter, citroensap, zout.

Bereiden:

Dit soepje is het lekkerste als je zelf sap maakt van een bospeen, met een sapcentrifuge, maar je kunt ook kant-en-klare wortelsap gebruiken. Door het sap tot eenderde in te koken met wat gesnipperde sjalot, een blaadje laurier, enkele gekneusde peperkorrels en een scheut witte wijn versterk je de zoete wortelsmaak en wordt het soepje dikker. Dan schenk je de soep door een zeef, roert er een klontje roomboter door en brengt het soepje op smaak met zout, peper en wat citroensap - als tegenhanger van het zoetige. Wij serveren dit lauwwarm als amusesoepje in champagneflutes.
ik sla hem op
als ik meer voorgerechten/amusen heb, maak ik er een hoofdstuk van
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53853661
Amuse nr. 2 dan... (was een groot succes)
Rookvleesbonbons

uienchutney
roomkaas
rookvlees in iets dikkere plakken dan normaal

chutney en roomkaas door elkaar roeren, 1 volle theelepel midden op een plakje rookvlees, en vouwen tot een bonbonnetje
  donderdag 11 oktober 2007 @ 00:15:31 #8
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53853681
goed zo bluezz
keep them coming
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53853791
Bij 3 wil ik een hoofdstuk

Kwartelamuse

Kwarteleitjes, hardgekookt, pellen en in lengte doorsnijden.
Filet americain met wat peper doorroeren, klein schepje in de holte van een amuselepel, half eitje erin drukken, peterselie eroverheen strooien

  donderdag 11 oktober 2007 @ 00:22:50 #10
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53853807
vooruit dan, omdat je er een mooie foto bij gezet hebt
momentje, dan maak ik een hoofdstuk
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53853842
in welke categorie horen de groentenschotel en komkommerschotel?

ik zal straks nog eens een recept plaatsen. moet even "Kookboek voor klunzen" raadplegen
Werewolf
  donderdag 11 oktober 2007 @ 00:26:41 #12
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53853849
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 00:25 schreef sararaats het volgende:
in welke categorie horen de groentenschotel en komkommerschotel?
Daar zit ik ook al over te piekeren
ik heb hem voorlopig even in het hoofdstuk "diversen" gezet, maar die staat nog niet online
quote:
ik zal straks nog eens een recept plaatsen. moet even "Kookboek voor klunzen" raadplegen
dat mag altijd natuurlijk
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53853871
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 00:22 schreef Muck het volgende:
vooruit dan, omdat je er een mooie foto bij gezet hebt
momentje, dan maak ik een hoofdstuk
Muckemeis, je hebt het er maar druk mee


  donderdag 11 oktober 2007 @ 00:30:30 #14
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53853895
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 00:28 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Muckemeis, je hebt het er maar druk mee


klopt...
maar het is natuurlijk ook wel héél erg leuk, dus it's worth it
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 11 oktober 2007 @ 00:39:02 #15
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_53854008
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 00:30 schreef Muck het volgende:


klopt...
maar het is natuurlijk ook wel héél erg leuk, dus it's worth it
Het is absoluut nu al een heel leuk topic aan het worden, dat kookboek en ik ga er binnenkort ook nog een paar van mijn brouwsels aan toevoegen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_53854029
Uit "Kookboek voor klunzen"

Pittige hamburgers

Ingrediënten:

- 250 gram rundergehakt
- 1 ui
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 snufje cayennepeper
- 1 mespunt zout
- 5 eetlepels olie
- 4 broodjes


Voor de versiering:

- 4 blaadjes sla
- 2 tomaten
- 4 augurkjes
- 4 plakken kaas

Verder gebruik je

- kom
- rasp
- koekenpan
- pannenkoekmes
- mesje
- snijplank

Bereiding

Maak de ui schoon en rasp die op de rasp fijn. Doe het gehakt in de kom en doe er de geraspte ui, de knoflook, de cayennepeper en het zout bij.

Meng dit goed door elkaar en verdeel het gehakt in 4 gelijke porties. Maak hier 4 platte schijven van van ongeveer 1 centimeter dik.

Verhit de 4 eetlepels olie in een koekenpan. Laat hem niet te heet worden. Bak de 4 hamburgers in 4 minuten aan beide kanten bruin. Snij de broodjes half door en leg een blaadje sla op de onderste helft. Was de tomaat en snij hem in plakjes. Schep met het pannenkoekmes op ieder broodje een hamburger.
Hierover leg je een plakje kaas, daarna de augurk.

Nu alleen nog een eetlepel ketchup erop. Bovenste helft van het broodje erop, iets aandrukken en klaar is je pittige hamburger.

Smakelijk eten !!!
Werewolf
pi_53854132
Als aanvulling op de bruchetta's van Faithy, nóg een succesnummer :

Zweedse volkorenbeschuitjes (verkade, zak, supermarkt) of die harde broodjes in een zak bij Ikea.
In laagjes erop :
Rode pesto
Blaadje rucola
Mozzarellaschijfje, beetje peper
zongerijpt tomaatje

(de laagjes vaststeken met een prikkertje)

Zie mijn bord rechtsonderin.

  donderdag 11 oktober 2007 @ 00:53:13 #18
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53854198
jongens

nah, tante bloes, ga eens kijken, je hebt er een hoofdstuk bij
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53854238
Ik hoop dat mijn Hindoestaanse schotel er ook bij komt te staan.
Back in business.
  donderdag 11 oktober 2007 @ 00:59:45 #20
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53854263
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 00:57 schreef Shirley het volgende:
Ik hoop dat mijn Hindoestaanse schotel er ook bij komt te staan.
die staat (volgens mij) nu nog bij "diversen" maar dat verandert nog denk ik....
Hij staat bij de stoofpotten en die moet ik nog online zetten.
je ziet hem eerdaags verschijnen

[ Bericht 8% gewijzigd door Muck op 11-10-2007 01:05:00 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53854281
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 00:53 schreef Muck het volgende:
jongens

nah, tante bloes, ga eens kijken, je hebt er een hoofdstuk bij
nichtje muck
pi_53854370
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 00:59 schreef Muck het volgende:

[..]

die staat (volgens mij) nu nog bij "diversen" maar dat verandert nog denk ik....
Hij staat bij de stoofpotten en die moet ik nog online zetten.
je ziet hem eerdaags verschijnen
Oké
Back in business.
pi_53854384
Wederom uit "Kookboek voor klunzen"


Kletskoppen


Ingrediënten
- 250 g basterdsuiker
- 125 gram bloem
- 80 gram boter
- 80 gram amandelen


Verder gebruik je:

- kom
- garde of mixer
- eetlepel
- mes of pannekoekmes
- snijplank
- bakplaat
- ovenhandschoenen


Bereiding

Doe de zachte boter in de kom en met de garde of mixer romig. Klop er met kleine beetjes tegelijk de bloem en de suiker door. Warm de oven voor op 180 graden

Hak de gepelde amandelen met het mes fijn en meng ze door het beslag.
Schep met de lepel een beetje beslag op de met boter ingevette bakplaat. Zorg ervoor dat je ongeveer 5 cm ruimte tussen de hoopjes laat.

Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes 10 minuten. Doe de ovenhandschoenen aan en haal de bakplaat uit de oven. Laat de kletskoppen op de plaat afkoelen.

Haal ze er nadat ze afgekoeld zijn, met een pannenkoekmes voorzichtig af en leg ze op een schaal

Smakelijk !
Werewolf
pi_53854416
aj ik kook alles op gevoel......
pi_53854425
In je ovengerechten :

De 5 schotel :

In een met olie ingevette ovenschotel in laagjes doen :

Onderin gesnipperde uien, laag (rauw!) rundergehakt, blik champignonscrèmesoep, peper, mais/sperciebonen en/of erwtjes in ieder geval iets uit een pot.
Zak aard. schijfjes erover, zout/peper.
Uur in de oven op 200 graden.
Klinkt wonderlijk, maar is erg makkelijk bijv. een dag vantevoren te maken, alles gaat er rauw in.
pi_53854546
krijg honger (heb al gegeten)
Werewolf
  donderdag 11 oktober 2007 @ 01:35:58 #27
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53854569
de recepten van saar en bloes zijn inmiddels toegevoegd
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53854577
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 01:35 schreef Muck het volgende:
de recepten van saar en bloes zijn inmiddels toegevoegd


Werewolf
  donderdag 11 oktober 2007 @ 01:38:36 #29
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53854584
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 01:32 schreef sararaats het volgende:
krijg honger (heb al gegeten)
kun je nagaan hoe mijn maag aan het rammelen is na al die goddelijke dingen die ik verwerkt heb

maar ik ga nu eerst eens een tijdje slapen
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53854678
uhm eigen recept:
Scholfilet..met een klont kruidenboter, wat venkel lenteui en stukjes wortel en daar overheen wat bourgondische kruiden doet...zeg maar italiaanse kruiden...in bakpapier en een pakketje van maken...20 minuten in de oven....beetje sla en gekookte aardappels...hmmmm
pi_53854717
of mijn hete kip....kippenbouten de knokkels van slaan. Eerst knoflook en wat ui en madame jeanette fruiten in veel olie...wees niet te zuinig zou ik zeggen. Dan de kip erbij en goed aanbraden. Vervolgens een paar theelepels sereh, djinten,Djaheh en een beetje piment.....maar vooral een hele madame erbij....vervolgens een blikje tomatenpuree en heel wat soja saus..beetje peper en zout nog en dan een halve of hele dag op laten staan goed voor je maag is het niet maar wel erg lekker!
  donderdag 11 oktober 2007 @ 10:48:58 #32
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_53858292
Amuse van Mozzarella met rucola en parmaham

Ingredienten: Voor 8 stuks: 1 bolletje mozzarella, in 8 stukken- 4 plakjes parmaham, gehalveerd - olijfolie - beetje basilicum, fijngesneden - 8 takjes rucola

Voorbereiding: Meng de olie met de basilicum en marineer de mozzarella er 30 minuten in.
Bereidingswijze: Haal de stukken kaas uit de marinade en bestrooi ze met zout en peper. Leg een takje rucola op elk stuk en omwikkel het met parmaham. Serveer op amuselepels

Dit was een amuse die Snieder had gemaakt voor het kerstdiner. Zeer geslaagd! Ook erg lekker om te snoepen i.p.v. blokjes kaas
  donderdag 11 oktober 2007 @ 10:54:00 #33
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_53858430
Broodje carpaccio met pestocreme en sla
Ingrediënten per broodje: Carpaccio voor 1 persoon, 1 eetlepel halfvolle mayo - 1 eetlepel creme fraiche - ruim 1 theelepel pesto - gemengde sla (lollo bianco, lollo rosso - 1 italiaanse bol - parmezaanse kaas - pijnboompitten

Meng de mayo, creme fraiche en pesto door elkaar. Meng de sla erdoor zodat alles lekker voorzien is van een papje. Doe dit op het broodje. Doe hier de carpaccio overheen. Strooi de parmezaanse kaas en de pijnboompitten hier overheen. Kijk uit dat je je vingers niet op eet!
  donderdag 11 oktober 2007 @ 10:57:48 #34
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_53858545
En moet deze van hassanjasan er niet in?

Mensen, als jullie een superlekker tonijngerecht willen klaarmaken dan moet je vooral dit recept gaan proberen (geen vertaling helaas):

Ik heb het gisteren gemaakt en het was echt jammie !! Een paar tips bij het bakken/grillen van tonijn:

dat spul gaart na het bakken nog flink na, misschien neit zo erg als het direct uit de koelkast komt, maar als het midden nog redelijk rood is, dan moet je het eraf halenen laten rusten.

Mijn sausje zag er lang niet zo dikkig uit als op de foto, maar goed, ik hield de directies ook niet aan, als je de ingredienten maar gebruikt.

Enne ik gebruikte peterselie ipv koriander, dat smaakte allemaal prima.

oh ja en nog iets: ik bakte het gewoon bruin in een koekenpan

en nog iets: gebruik wel JAPANSE sojasaus, niet de chinese, want anders is het niet te eten.

p.s. scallion = lenteui/bosui, maakt niet uit


Grilled Tuna With Wasabi Sauce
Yield: 4

Ingredients:

Grilled Tuna With Wasabi Sauce


4 x one-inch-thick tuna steaks
Vegetable oil for brushing tuna
Salt and pepper for season
2 x thinly sliced scallions
1 tsp of minced fresh coriander - (5ml)
2 tbsp of fresh lime juice – (30ml)
3 tbsp of soy sauce – (45ml)
1 1/2 tbsp of wasabi paste – (22.5ml)
6 tbsp unsalted butter - (90ml)

Directions:


Grilled Tuna With Wasabi Sauce
Season tuna with salt and pepper and brush with oil, place on warm grill and cook for 3 to 4 minutes, per side or until tuna is cooked through.


Combine scallion, coriander, lime juice, soy and wasabi paste to a sauce pan and bring to a boil and then remove from heat and whisk in butter.


Plate tuna pieces on to separate serving plates and spoon sauce over each piece.


Serve and enjoy!

  donderdag 11 oktober 2007 @ 12:09:19 #35
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53860424
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 01:58 schreef Mejoon het volgende:
of mijn hete kip....kippenbouten de knokkels van slaan. Eerst knoflook en wat ui en madame jeanette fruiten in veel olie...wees niet te zuinig zou ik zeggen. Dan de kip erbij en goed aanbraden. Vervolgens een paar theelepels sereh, djinten,Djaheh en een beetje piment.....maar vooral een hele madame erbij....vervolgens een blikje tomatenpuree en heel wat soja saus..beetje peper en zout nog en dan een halve of hele dag op laten staan goed voor je maag is het niet maar wel erg lekker!
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 01:50 schreef Mejoon het volgende:
uhm eigen recept:
Scholfilet..met een klont kruidenboter, wat venkel lenteui en stukjes wortel en daar overheen wat bourgondische kruiden doet...zeg maar italiaanse kruiden...in bakpapier en een pakketje van maken...20 minuten in de oven....beetje sla en gekookte aardappels...hmmmm
quote:
Op woensdag 10 oktober 2007 15:36 schreef Muck het volgende:
Hier kun je al je vragen, opmerkingen en natuurlijk je recepten voor het Fok!-kookboek kwijt.

Een paar opmerkingen:
- We zitten nog in de test-fase, dus het kan zijn dat niet alles helemaal vlekkeloos verloopt. Onze excuses voor het ongemak
- Vergeet niet de hoeveelheden bij het recept te zetten! met "ei, meel, melk" kan ik niet zoveel, ik wil graag weten hoevéél je ervan nodig hebt.
- Vermeld bij het recept voor hoeveel personen het is
- Graag alleen recepten in het Nederlands
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 11 oktober 2007 @ 12:10:34 #36
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53860456
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 10:57 schreef Coolfool het volgende:
En moet deze van hassanjasan er niet in?

Mensen, als jullie een superlekker tonijngerecht willen klaarmaken dan moet je vooral dit recept gaan proberen (geen vertaling helaas):

Ik heb het gisteren gemaakt en het was echt jammie !! Een paar tips bij het bakken/grillen van tonijn:

dat spul gaart na het bakken nog flink na, misschien neit zo erg als het direct uit de koelkast komt, maar als het midden nog redelijk rood is, dan moet je het eraf halenen laten rusten.

Mijn sausje zag er lang niet zo dikkig uit als op de foto, maar goed, ik hield de directies ook niet aan, als je de ingredienten maar gebruikt.

Enne ik gebruikte peterselie ipv koriander, dat smaakte allemaal prima.

oh ja en nog iets: ik bakte het gewoon bruin in een koekenpan

en nog iets: gebruik wel JAPANSE sojasaus, niet de chinese, want anders is het niet te eten.

p.s. scallion = lenteui/bosui, maakt niet uit


Grilled Tuna With Wasabi Sauce
Yield: 4

Ingredients:

Grilled Tuna With Wasabi Sauce


4 x one-inch-thick tuna steaks
Vegetable oil for brushing tuna
Salt and pepper for season
2 x thinly sliced scallions
1 tsp of minced fresh coriander - (5ml)
2 tbsp of fresh lime juice – (30ml)
3 tbsp of soy sauce – (45ml)
1 1/2 tbsp of wasabi paste – (22.5ml)
6 tbsp unsalted butter - (90ml)

Directions:


Grilled Tuna With Wasabi Sauce
Season tuna with salt and pepper and brush with oil, place on warm grill and cook for 3 to 4 minutes, per side or until tuna is cooked through.


Combine scallion, coriander, lime juice, soy and wasabi paste to a sauce pan and bring to a boil and then remove from heat and whisk in butter.


Plate tuna pieces on to separate serving plates and spoon sauce over each piece.


Serve and enjoy!

quote:
Op woensdag 10 oktober 2007 15:36 schreef Muck het volgende:
Hier kun je al je vragen, opmerkingen en natuurlijk je recepten voor het Fok!-kookboek kwijt.

Een paar opmerkingen:
- We zitten nog in de test-fase, dus het kan zijn dat niet alles helemaal vlekkeloos verloopt. Onze excuses voor het ongemak
- Vergeet niet de hoeveelheden bij het recept te zetten! met "ei, meel, melk" kan ik niet zoveel, ik wil graag weten hoevéél je ervan nodig hebt.
- Vermeld bij het recept voor hoeveel personen het is
- Graag alleen recepten in het Nederlands


je andere 2 recepten zal ik er zometeen even bij zetten
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53862618
Conchiglie met tomaat en basilicum. (Pasta)

Personen: 4
Tijd: Geen idee meer, maar het zal ongeveer drie kwartier zijn geweest.
Benodigde hardware: Niets bijzonders, misschien een brandblusser

Ingrediënten.
250gr Conchiglie (of andere schelp-pasta)
700gr Trostomaten
10 Tenen knoflook
1 Rode ui
75ml Olijfolie
60gr Verse basilicum
30gr Roomboter, ongezouten
Parmezaanse kaas
Peper
Zout

Handelingen.
1| Ontvel en ontpit de tomaten, daarna grof snijden in blokjes.
2| Hak de basilicum grof.
3| Pel de knoflook en snij deze fijn.
4| Maak de ui schoon en hak deze fijn.
5| Doe de olijfolie en boter in een pan. Voeg de knoflook en ui toe.
6| Zet ondertussen de pasta op, lees hoelang het op moet vanuit het pakje.
7| Voeg de tomaten toe bij het ui/knoflook mengsel als deze bruinig worden.
8| Na een minuut of vijf de basilicum en eventueel zout en peper toevoegen, daarna even roeren en van het vuur af halen.
9| Giet de pasta af wanneer deze klaar is.
10| Smakelijk eten.
  donderdag 11 oktober 2007 @ 15:03:59 #38
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53863859
bedankt jefkie! ook jouw recept staat er inmiddels bij
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53869766
Deze heb ik gejat van iemand hier (volgens mij was het minilotje maar ik weet het niet meer zeker......)

Aardappelsalade

500 gr gekookteaardappels in schijfjes of partjes (bij voorkeur nog lauwwarm)
1 eetlepel suiker
1 eetlepel witte (wijn) azijn
2 eetlepels mayonaise
3 eetlepels zure room (creme fraiche)
2 eetlepels fijngesnipperde bosuitjes
1 eetlepel fijngesnipperde bieslook
2 eetlepels uitgebakken spekjes
1 theelepel franse mosterd
1 eetlepel fijngesnipperde peterselie
zout, versgemalen peper

Vermeng de suiker met de wijnazijn en begiet de aardappelen hiermee. Laat staan totdat het op kamertemperatuur is.
Maak een dressing van de mayonaise, zure room, bosui, bieslook, spekjes en mosterd en meng dit voorzichtig met 2 lepels door de aardappelen.
Bestrooi met de peterselie en breng op smaak met zout en peper.
Op kamertemperatuur serveren.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  donderdag 11 oktober 2007 @ 19:53:08 #40
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53869832
dan zet ik hem voorlopig onder "tezz" en als we zeker weten van wie hij is, verander ik het wel
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53870110
Deze maaltijdsoep is wel van Tezz, hihi.

'snelle' italiaanse minestrone soep

Voor circa 4 liter soep:

2,5 ons parmaham of pancetta
scheut olijfolie
1 gele paprika
1 rode paprika
1 courgette
1 doosje champignons
2 flinke uien
1 klein blikje tomatenpurree
2 blikken hele tomaten met sap
3 liter runderbouillon
1 eetlepel verse tijm
1 eetlepel verse rozemarijn
150 gram (ongekookte) tortelini's of eventueel andere pasta
een paar takjes oregano (garnering)
2 eetlepels zwarte olijven in ringen (voor de liefhebber)

Giet een flinke scheut olijfolie in de soeppan en bak daarin de in reepjes gesneden ham knapperig. Snijd alle groentes in lekkere hapklare grove stukken en fruit dit mee. Voeg daarna de tomatenpuree toe en de verse kruiden. Giet vervolgens de (warme) bouillon erbij en de twee blikjes tomaten (inclusief vocht). Breng dit aan de kook en kook de pasta er in gaar volgens de aangegeven tijd op de verpakking.
Schep de soep in borden en garneer met een takje oregano en eventueel de olijvenringen.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_53870439
En een paar maaltijdsalades (ook allemaal van Tezz)

Lauwwarme champignonsalade (maaltijdsalade voor 2 personen)

1 zak gesneden ijsbergsla (150 gram) of een halve krop in reepjes
150 gram gerookte spekreepjes
1 flinke ui
1 doosje (kastagne) champignons
1 pakje kruidenkaas (bijvoorbeeld Bressot of boursin)
verse peterselie (garnering)

Bak de spekjes lekker knapperig met uiringen en de in partjes gesneden (kastagne)champignons. Voeg een doosje kruidenkaas bij dat je laat smelten. Op een bord de ijsbergsla doen, het champignon-baksel er lauw overheen scheppen en garneren met verse peterselie. Lekker met knapperig wit stokbrood.


Gerookte kip salade (maaltijdsalade 2 personen)

200 gram botersla
150 gram gerookte kip in blokjes
4 stengeltjes bleekselderij
1 handje walnoten, grof gehakt
2 handjes witte druiven
2 eetlepels mayonaise
3 eetlepels kwark
2 theelepels honing
1 theelepel zachte mosterd


Snij de bleekselderij in reepjes en blancheer deze kort in kokend water. Verdeel de de botersla over twee borden. Strooi daarover heen de kipstukjes, de (afgekoelde) bleekselderij, de walnoten en de druiven (eventueel gehalveerd). Maak een dressing van mayonaise, kwark, honing en mosterd en giet dit er over heen. Lekker met warm waldcornbrood met roomboter.


Salade met blauwe kaas (bijgerecht voor 2 personen)

150 gram rucolasla
1 rijpe peer
1 handje walnoten, grof gehakt
150 gram uitgebakken spekreepjes (afgekoeld)
100 gram roquefort
4 eetlepels olijfolie
3 eetlepels balsamicoazijn

Doe de rucola in een kom. Snijd daarboven de peer in kleine stukjes, strooi de walnoten erbij en brokkel de blauwe kaas er over heen. Maak een eenvoudige dressing van de olijfolie en de balsamicoazijn en sprenkel dit er over heen.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  donderdag 11 oktober 2007 @ 21:32:49 #43
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53871988
hartstikke mooi
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 11 oktober 2007 @ 22:01:52 #44
112339 MPG
Slaverplaatser / Koffiemanager
pi_53872774
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 00:44 schreef Muck het volgende:
Friet
MPG

Ingrediënten:
3 a 4 GROTE aardappelen per persoon
Aardappelschilmesje

Benodigdheden:
Frituurpan
Voldoende frituurolie of frituurvet om de frituurpan te vullen.

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen met het aardappelschilmesje.
Snijd de geschilde aardappelen in schijfjes van circa een halve centimeter dik.
Snijd de aardappelschijfjes vervolgens in reepjes.
Spoel de reepjes af onder stromend water en dep ze ZEER goed droog met een schone theedoek of iets dergelijks.
Verhit de frituurolie/het -vet tot 190 graden in de frituurpan.
Bak de aardappelreepjes gedurende een minuut of 4 voor.
Haal de reepjes uit de frituurpan en laat het frituurvet opnieuw op temperatuur komen.
Als het frituurvet wederom circa 190 graden is kunnen de aardappelreepjes afgebakken worden gedurende circa 6 minuten.

Tip:
Serveer uw Friet met een kroket en mayonaise of met een kippenpoot en appelmoes.
Mijn recept: Het mesje is geen INGREDIËNT, maar een BENODIGDHEID

Mesjes als ingrediënt doe je maar in R&P, zoals je gister ook zei
KSC JUBILEUM topic
"Sleep: A completely inadequate substitute for caffeine"
#TeamHumbug
Heeft patent op Mosterd-Maaltijd situaties
  donderdag 11 oktober 2007 @ 22:04:11 #45
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53872852
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 22:01 schreef MPG het volgende:

[..]

Mijn recept: Het mesje is geen INGREDIËNT, maar een BENODIGDHEID

Mesjes als ingrediënt doe je maar in R&P, zoals je gister ook zei
je hebt helemaal gelijk

ik ga het gelijk aanpassen, dat recept voor PATAT
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 11 oktober 2007 @ 22:06:57 #46
112339 MPG
Slaverplaatser / Koffiemanager
pi_53872952
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 22:04 schreef Muck het volgende:

[..]

je hebt helemaal gelijk

ik ga het gelijk aanpassen, dat recept voor PATAT
prima... tof
maar t is wel friet, liefie
KSC JUBILEUM topic
"Sleep: A completely inadequate substitute for caffeine"
#TeamHumbug
Heeft patent op Mosterd-Maaltijd situaties
  donderdag 11 oktober 2007 @ 22:08:27 #47
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53872992
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 22:06 schreef MPG het volgende:

[..]

prima... tof
maar t is wel friet, liefie
vooruit dan, omdat jij het bent, patates frites
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 11 oktober 2007 @ 22:15:30 #48
112339 MPG
Slaverplaatser / Koffiemanager
pi_53873273
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 22:08 schreef Muck het volgende:

[..]

vooruit dan, omdat jij het bent, patates frites
deal
KSC JUBILEUM topic
"Sleep: A completely inadequate substitute for caffeine"
#TeamHumbug
Heeft patent op Mosterd-Maaltijd situaties
  donderdag 11 oktober 2007 @ 22:18:40 #49
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53873372
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 22:15 schreef MPG het volgende:

[..]

deal
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53876020
Muckie wat ziet het er al kèk uit
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')