kom maar met recepten, dan maak ik een hoofdstukquote:Op woensdag 10 oktober 2007 15:45 schreef golfer het volgende:
Hoofdstukje amuses en voorgerechten toevoegen, misschien?
Dan mag natuurlijk Bluezz' haar succes-amuse niet ontbreken:quote:Op woensdag 10 oktober 2007 15:48 schreef Muck het volgende:
kom maar met recepten, dan maak ik een hoofdstuk
ik sla hem opquote:Op woensdag 10 oktober 2007 16:01 schreef golfer het volgende:
[..]
Dan mag natuurlijk Bluezz' haar succes-amuse niet ontbreken:
De lauwwarme wortelsoep in champagneglazen.
Amuse, 4 personen
Ingrediënten:
1 fles wortelsap
sjalotjes, laurierblad, peperkorrels, witte wijn, roomboter, citroensap, zout.
Bereiden:
Dit soepje is het lekkerste als je zelf sap maakt van een bospeen, met een sapcentrifuge, maar je kunt ook kant-en-klare wortelsap gebruiken. Door het sap tot eenderde in te koken met wat gesnipperde sjalot, een blaadje laurier, enkele gekneusde peperkorrels en een scheut witte wijn versterk je de zoete wortelsmaak en wordt het soepje dikker. Dan schenk je de soep door een zeef, roert er een klontje roomboter door en brengt het soepje op smaak met zout, peper en wat citroensap - als tegenhanger van het zoetige. Wij serveren dit lauwwarm als amusesoepje in champagneflutes.
Daar zit ik ook al over te piekerenquote:Op donderdag 11 oktober 2007 00:25 schreef sararaats het volgende:
in welke categorie horen de groentenschotel en komkommerschotel?
dat mag altijd natuurlijkquote:ik zal straks nog eens een recept plaatsen. moet even "Kookboek voor klunzen" raadplegen
Muckemeis, je hebt het er maar druk meequote:Op donderdag 11 oktober 2007 00:22 schreef Muck het volgende:
vooruit dan, omdat je er een mooie foto bij gezet hebt
momentje, dan maak ik een hoofdstuk
klopt...quote:Op donderdag 11 oktober 2007 00:28 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Muckemeis, je hebt het er maar druk mee
Het is absoluut nu al een heel leuk topic aan het worden, dat kookboek en ik ga er binnenkort ook nog een paar van mijn brouwsels aan toevoegen.quote:Op donderdag 11 oktober 2007 00:30 schreef Muck het volgende:
klopt...
maar het is natuurlijk ook wel héél erg leuk, dus it's worth it
die staat (volgens mij) nu nog bij "diversen" maar dat verandert nog denk ik....quote:Op donderdag 11 oktober 2007 00:57 schreef Shirley het volgende:
Ik hoop dat mijn Hindoestaanse schotel er ook bij komt te staan.
nichtje muckquote:Op donderdag 11 oktober 2007 00:53 schreef Muck het volgende:
jongens![]()
nah, tante bloes, ga eens kijken, je hebt er een hoofdstuk bij
Okéquote:Op donderdag 11 oktober 2007 00:59 schreef Muck het volgende:
[..]
die staat (volgens mij) nu nog bij "diversen" maar dat verandert nog denk ik....
Hij staat bij de stoofpotten en die moet ik nog online zetten.
je ziet hem eerdaags verschijnen
quote:Op donderdag 11 oktober 2007 01:35 schreef Muck het volgende:
de recepten van saar en bloes zijn inmiddels toegevoegd
kun je nagaan hoe mijn maag aan het rammelen is na al die goddelijke dingen die ik verwerkt hebquote:
quote:Op donderdag 11 oktober 2007 01:58 schreef Mejoon het volgende:
of mijn hete kip....kippenbouten de knokkels van slaan. Eerst knoflook en wat ui en madame jeanette fruiten in veel olie...wees niet te zuinig zou ik zeggen. Dan de kip erbij en goed aanbraden. Vervolgens een paar theelepels sereh, djinten,Djaheh en een beetje piment.....maar vooral een hele madame erbij....vervolgens een blikje tomatenpuree en heel wat soja saus..beetje peper en zout nog en dan een halve of hele dag op laten staangoed voor je maag is het niet maar wel erg lekker!
quote:Op donderdag 11 oktober 2007 01:50 schreef Mejoon het volgende:
uhm eigen recept:
Scholfilet..met een klont kruidenboter, wat venkel lenteui en stukjes wortel en daar overheen wat bourgondische kruiden doet...zeg maar italiaanse kruiden...in bakpapier en een pakketje van maken...20 minuten in de oven....beetje sla en gekookte aardappels...hmmmm
quote:Op woensdag 10 oktober 2007 15:36 schreef Muck het volgende:
Hier kun je al je vragen, opmerkingen en natuurlijk je recepten voor het Fok!-kookboek kwijt.
Een paar opmerkingen:
- We zitten nog in de test-fase, dus het kan zijn dat niet alles helemaal vlekkeloos verloopt. Onze excuses voor het ongemak
- Vergeet niet de hoeveelheden bij het recept te zetten! met "ei, meel, melk" kan ik niet zoveel, ik wil graag weten hoevéél je ervan nodig hebt.
- Vermeld bij het recept voor hoeveel personen het is
- Graag alleen recepten in het Nederlands
quote:Op donderdag 11 oktober 2007 10:57 schreef Coolfool het volgende:
En moet deze van hassanjasan er niet in?
Mensen, als jullie een superlekker tonijngerecht willen klaarmaken dan moet je vooral dit recept gaan proberen (geen vertaling helaas):
Ik heb het gisteren gemaakt en het was echt jammie !! Een paar tips bij het bakken/grillen van tonijn:
dat spul gaart na het bakken nog flink na, misschien neit zo erg als het direct uit de koelkast komt, maar als het midden nog redelijk rood is, dan moet je het eraf halenen laten rusten.
Mijn sausje zag er lang niet zo dikkig uit als op de foto, maar goed, ik hield de directies ook niet aan, als je de ingredienten maar gebruikt.
Enne ik gebruikte peterselie ipv koriander, dat smaakte allemaal prima.
oh ja en nog iets: ik bakte het gewoon bruin in een koekenpan
en nog iets: gebruik wel JAPANSE sojasaus, niet de chinese, want anders is het niet te eten.
p.s. scallion = lenteui/bosui, maakt niet uit
Grilled Tuna With Wasabi Sauce
Yield: 4
Ingredients:
Grilled Tuna With Wasabi Sauce
4 x one-inch-thick tuna steaks
Vegetable oil for brushing tuna
Salt and pepper for season
2 x thinly sliced scallions
1 tsp of minced fresh coriander - (5ml)
2 tbsp of fresh lime juice – (30ml)
3 tbsp of soy sauce – (45ml)
1 1/2 tbsp of wasabi paste – (22.5ml)
6 tbsp unsalted butter - (90ml)
Directions:
Grilled Tuna With Wasabi Sauce
Season tuna with salt and pepper and brush with oil, place on warm grill and cook for 3 to 4 minutes, per side or until tuna is cooked through.
Combine scallion, coriander, lime juice, soy and wasabi paste to a sauce pan and bring to a boil and then remove from heat and whisk in butter.
Plate tuna pieces on to separate serving plates and spoon sauce over each piece.
Serve and enjoy!
quote:Op woensdag 10 oktober 2007 15:36 schreef Muck het volgende:
Hier kun je al je vragen, opmerkingen en natuurlijk je recepten voor het Fok!-kookboek kwijt.
Een paar opmerkingen:
- We zitten nog in de test-fase, dus het kan zijn dat niet alles helemaal vlekkeloos verloopt. Onze excuses voor het ongemak
- Vergeet niet de hoeveelheden bij het recept te zetten! met "ei, meel, melk" kan ik niet zoveel, ik wil graag weten hoevéél je ervan nodig hebt.
- Vermeld bij het recept voor hoeveel personen het is
- Graag alleen recepten in het Nederlands
Mijn recept: Het mesje is geen INGREDIËNT, maar een BENODIGDHEIDquote:Op donderdag 11 oktober 2007 00:44 schreef Muck het volgende:
Friet
MPG
Ingrediënten:
3 a 4 GROTE aardappelen per persoon
Aardappelschilmesje
Benodigdheden:
Frituurpan
Voldoende frituurolie of frituurvet om de frituurpan te vullen.
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen met het aardappelschilmesje.
Snijd de geschilde aardappelen in schijfjes van circa een halve centimeter dik.
Snijd de aardappelschijfjes vervolgens in reepjes.
Spoel de reepjes af onder stromend water en dep ze ZEER goed droog met een schone theedoek of iets dergelijks.
Verhit de frituurolie/het -vet tot 190 graden in de frituurpan.
Bak de aardappelreepjes gedurende een minuut of 4 voor.
Haal de reepjes uit de frituurpan en laat het frituurvet opnieuw op temperatuur komen.
Als het frituurvet wederom circa 190 graden is kunnen de aardappelreepjes afgebakken worden gedurende circa 6 minuten.
Tip:
Serveer uw Friet met een kroket en mayonaise of met een kippenpoot en appelmoes.
je hebt helemaal gelijkquote:Op donderdag 11 oktober 2007 22:01 schreef MPG het volgende:
[..]
Mijn recept: Het mesje is geen INGREDIËNT, maar een BENODIGDHEID
Mesjes als ingrediënt doe je maar in R&P, zoals je gister ook zei![]()
prima... tofquote:Op donderdag 11 oktober 2007 22:04 schreef Muck het volgende:
[..]
je hebt helemaal gelijk
ik ga het gelijk aanpassen, dat recept voor PATAT
vooruit dan, omdat jij het bent, patates fritesquote:Op donderdag 11 oktober 2007 22:06 schreef MPG het volgende:
[..]
prima... tof![]()
maar t is wel friet, liefie
dealquote:Op donderdag 11 oktober 2007 22:08 schreef Muck het volgende:
[..]
vooruit dan, omdat jij het bent, patates frites![]()
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |