abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 11 oktober 2007 @ 23:46:04 #51
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_53876065
Wow, mooie headers erbij.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 11 oktober 2007 @ 23:59:38 #52
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53876401
dank jullie
voor de headers heb ik eer-ik even lief aangekeken...
het vrolijkt de boel gelijk een stuk op vind ik
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53878188
de toetjes header is net een gekookte aardappel
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_53884347
ziet er echt heel goed uit Muck!!
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_53884605
quote:
Op vrijdag 12 oktober 2007 01:58 schreef MissyMirjaM het volgende:
de toetjes header is net een gekookte aardappel
Nu je het zegt..............
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  vrijdag 12 oktober 2007 @ 14:21:19 #56
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53885839
quote:
Op vrijdag 12 oktober 2007 13:15 schreef Tezz het volgende:

[..]

Nu je het zegt..............
verrek.... nu zie ik het ook

dank je DE
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  † In Memoriam † vrijdag 12 oktober 2007 @ 15:56:54 #57
141844 Macka66
Ingewikkeld doekiemonster
pi_53887675
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 10:57 schreef Coolfool het volgende:
En moet deze van hassanjasan er niet in?

Mensen, als jullie een superlekker tonijngerecht willen klaarmaken dan moet je vooral dit recept gaan proberen (geen vertaling helaas):
Ziet er makkelijk, snel en lekker uit, dus bij deze de vertaling

Gegrilde tonijnsteaks met wasabisaus
4 personen

Ingrediënten:

4 tonijnsteaks van ongeveer 1,5 cm dik
plantaardige olie om de steaks mee in te wrijven
zout en peper
2 lenteuitjes in dunne plakjes
1 theelepel fijngesneden verse koriander
2 eetlepels vers limoensap
3 eetlepels Japanse sojasaus
1,5 eetlepel wasabipasta
6 eetlepels ongezouten roomboter

Bereidingswijze:

Kruid de tonijnsteaks met zout en peper, en wrijf ze in met olie. Leg ze onder een hete grill, en laat ze 3 a 4 minuten per kant grillen, of totdat ze gaar zijn.

Meng voor de saus lenteui, koriander, limoensap, sojasaus en wasabipasta in een pannetje. Breng dit mengsel aan de kook,haal de pan van het vuur en klop de boter erdoor.

Leg de tonijnsteaks op een bord (een per bord) en lepel wat saus over de steaks.

Serveer en geniet!
DancingPhoebe op <a href="http://forum.fok.nl/topic/1352192/3/51#73971988" target="_blank" >23/10/09</a>:[/b]
God, wat is het toch een dunne scheidslijn tussen een vrije geest zijn en je plek in het universum niet kennen :')
  vrijdag 12 oktober 2007 @ 21:21:13 #58
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53894997
hartstikke mooi Macka
ik zet hem er zo direct in
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53895626
eerst even uitrusten en dan komt er nog een recept uit Kookboek voor klunzen.

heb een redelijk zware week achter de rug

[ Bericht 3% gewijzigd door Pinnenmutske op 12-10-2007 21:56:27 ]
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
  vrijdag 12 oktober 2007 @ 21:49:45 #60
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53895650
doe maar kalm aan hoor saar, neem alle tijd die je nodig hebt
en voel je vooral niet verplicht he!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53895816
quote:
Op vrijdag 12 oktober 2007 21:49 schreef Muck het volgende:
doe maar kalm aan hoor saar, neem alle tijd die je nodig hebt
en voel je vooral niet verplicht he!
tuurlijk voel ik me niet verplicht. ik help graag mensen.
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
pi_53896252
Hamcarpaccio (Uit Party Basics)

Voorbereiden: vinaigrette 1-2 uur van tevoren maken en kort voor het serveren over de ham verdelen
Bewaren: kort in de koelkast
Combineren met: tortillablokjes, gevulde tomaten, champignonroomsoep


Solo voldoende voor 4 personen:

stuk honingmeloen (ca 200 g)
1/2 onbespoten citroen
2 tl groenepeperkorrels, zout
1/2 bosje rucola, 1 el pijnboompitten
4-8 plakken rauwe gerookte ham
2 el groene olijfolie


Bereiding:

1. De meloen schillen, de pitten verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden. De citroenschil raspen en de citroen uitpersen. De peperkorrels grof hakken. De meloen met de peperkorrels, de citroenrasp 4-6 tl citroensap en met zout op smaak brengen

2. De rucola wassen, droogslaan en de harde stelen verwijderen. De pijnboompitten in een droge koekenpan roosteren.

3. De vetrandjes van de ham verwijderen, de plakken in hapklare stukjes snijden en met de rucola over een schaal verdelen. Daarover de blokjes meloen en de pijnboompitten strooien. Met de olijfolie bedruppelen.

Zoveel tijd kost het: 20 minuten
Calorieën per portie: 205

[ Bericht 0% gewijzigd door Pinnenmutske op 13-10-2007 03:41:41 ]
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
pi_53903133
Nou, dan wil ik ook wel meedoen. Mijn Allerhande-kookschrift er even bijgepakt.. De nu volgende recepten zijn ófwel zelfbedacht, óf wijken genoeg van mijn oorspronkelijke inspiratiebron af.

In de categorie Vleesgerechten..

Broodje steak met cheddar en bieslook
Voor 2 personen

Ingrediënten:
- 2 stuks mini-ciabatta
- 350 gram biefstuk, in smalle reepjes gesneden
- 1 el kruidenboter
- 1 el (olijf)olie
- 1 stukje cheddar-kaas (in plakjes)
- 1 pakje peperroomsaus
- 10 sprietjes verse bieslook, doormidden geknipt
- ruime hoeveelheid zwarte peper

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Bak miniciabattaatjes gedurende 8 minuten in oven
- Verwarm in steelpannetje pepersaus volgens gebruiksaanwijzing (of maak zelf een sausje)
- Verhit kruidenboter met de olie in een koekenpan
- Bak biefstukreepjes in de pan, omscheppen met veel zwarte peper. Niet meer dan twee minuten bakken; vlees moet nog goed roze van binnen zijn.
- Snij ciabatta's open en besmeer de onderste helften met een beetje pepersaus
- Beleg de broodjes ruim met plakjes cheddar en schep hier de biefstukreepjes bovenop
- Schep een flinke lepel pepersaus op het vlees en garneer met bieslooksprieten
- Bovenste helft van broodje er schuin tegenaan zetten
pi_53903299
Meer Vleesgerechten...

Ierse runderstoofpot met bier
Voor 2 personen

Ingrediënten:
- 2 stuks grote sukadelappen, in blokjes
- 200 gram uiringen
- 150 gram wortel, in stukjes gesneden
- 500 gram krielaardappeltjes, zonder schil
- 75 gram spekblokjes
- 1 flesje donker bier
- 300 ml runderbouillon (bouillonblokjes)
- 1 el tijm (gedroogd)
- 1 zakje verse peterselie
- 2 stuks laurierblaadjes
- 2 teentjes knoflook (gepureerd)
- 50 gram roomboter
- 1 el olie

Bereiding:
- Verwarm in een braadpan de boter met de olie
- Braad de stukjes sukadelap hierin rondom bruin
- Schep de spekblokjes en wat zout en peper door de rest van het vlees, en bak nog enkele minuten door
- Aardappelen, wortels en uiringen toevoegen
- Omscheppen met tijm, knoflook en laurierblaadjes
- Bouillon en bier toevoegen, en alles goed door elkaar scheppen. Zorgen dat de stoofpot voldoende vloeistof heeft om grotendeels onder te staan. Eventueel extra water toevoegen
- Stoofpot aan de kook brengen en minstens twee uur zachtjes op een laag vuurtje laten pruttelen. Af en toe doorroeren, en wanneer nodig, water toevoegen
- Tot slot laurierblaadjes uit de pan halen, stoofpot proeven, naar smaak nog wat peper bijvoegen
- Stoofpot in diepe borden scheppen en er een handje peterselie boven fijnknippen

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naanpizza met gehakt, geitenkaas en feta
Voor 2 personen

Ingrediënten:
- 2 stuks naanbrood (eventueel van Bolletje, met koriander)
- 300 gram half-om-half gehakt
- 1 pot goede kwaliteit fetablokjes, fijngeprakt
- 2 bosjes veldsla, gewassen
- 150 ml tomatensaus naar keuze
- 100 gram zachte, smeerbare geitenkaas
- 3 tl marokkaanse kruiden (Silvo)
- 2 rode uien
- 6 blaadjes verse basilicum

Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 200 graden
- Naanbroden gaar bakken, uit de oven halen en laten afkoelen
- Gehakt doorkneden met marokkaanse kruiden
- Gehakt zonder boter of olie in koekenpan rul en bruin bakken
- Tomatensaus en helft van feta door gehakt scheppen en verwarmen
- Naanbroden besmeren met een laagje zachte geitenkaas
- Veldsla over de broden verdelen
- Gehaktmengsel uit pan scheppen met schuimspaan (even boven de pan laten uitdruipen) en over broden verdelen
- Rest van over het gehaktmengsel strooien
- Garneren met blaadjes basilicum

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Varkenshaas met sjalotjessalade, kaas en knoflookcroutons
Voor 2 personen

Ingrediënten:
- 300 gram varkenshaas (in blokjes)
- 1 krop botersla, blaadjes gewassen en ontdaan van harde nerven
- 1 bekertje zure room
- 4 el olijfolie
- 4 tl (3 tenen) gepureerde knoflook
- 1 tl rozemarijn
- 3 tl zachte roomboter
- 2 tl paprikapoeder
- 5 stuks sjalotjes (gesnipperd)
- 100 gram belegen kaas (in piepkleine blokjes)
- 1 tl scherpe mosterd
- 2 stuks volkoren pistoletjes

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op grillstand
- Meng twee eetlepels olijfolie met een snufje peper, paprikapoeder en één theelepel gepureerde knoflook. Schep deze marinade door de blokjes varkenshaas en laat even intrekken
- Roer de rozemarijn en twee theelepels knoflook door de zachte boter
- Snij de pistoletjes in plakjes, besmeer het brood aan één kant met de knoflookboter en rooster het brood onder de grill tot het knapperig is
- Verhit de rest van de olijfolie in de koekepan en bak hierin de blokjes varkenshaas op een middelmatig vuur rosè (ongeveer 4 minuten)
- Maak ondertussen de dressing: meng de rest van de knoflook, de sjalotjes, de kaasblokjes, de mosterd, de zure room en wat zout en peper door elkaar.
- Meng de dressing door de botersla, en schep de salade op twee borden
- Schep de varkenshaasblokjes op de salade en garneer met het geroosterde knoflookbrood.

Tip:
Probeer in plaats van (of als toevoeging op) de blokjes belegen kaas ook eens de smeerkaasachtige kaasblokjes/puntjes van La Vache Qui Rit of iets vergelijkbaars. De zijdezachte structuur hiervan is érg lekker bij deze salade!

[ Bericht 2% gewijzigd door minilotje op 13-10-2007 11:28:49 ]
pi_53903303
Oh, en Tezz, ik herken die salade niet, dus laat maar op jouw naam staan.
pi_53904453
Voor de categorie Ovengerechten..

Ratatouille uit de oven
Voor 2 personen

Ingrediënten:
- 1 stuks aubergine
- 1 stuks courgette
- 1 stuks gele paprika
- 1 stuks rode puntpaprika
- 1 pot zongedroogde tomaten op olie
- 1 teentje knoflook
- 1 el gedroogde provencaalse kruiden naar keuze
- 3 el extra vierge olijfolie
- 1 donkerbruin stokbrood
- 5 stuks kleine geitenkaasjes (op kamertemperatuur)
- 3 takjes verse tijm

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de aubergine, courgette, gele paprika en rode puntpaprika in flinterdunne plakjes
- Wrijf wat olijfolie over de binnenzijde van de ovenschaal
- Pureer met een staafmixer de zongedroogde tomaten (met olie uit de pot), de provencaalse kruiden en de knoflook tot een prutje. Helemaal glad is niet nodig
- Giet de tomatensaus in de ovenschaal
- Beleg tomatensaus om en om met de plakjes groente, dakpansgewijs, en werk zo naar het midden toe
- Druppel olijfolie over de ovenschotel en strooi er verse tijm overheen
- Ovenschaal afdekken met aluminiumfolie en 30 minuten laten garen in de oven
- Kopje heet water aan ovenschotel toevoegen, opnieuw bedekken met folie en nog eens 30 minuten laten garen
- Ratatouille uit oven nemen en eventjes laten staan
- Brood in grove stukjes scheuren
- Rangschik geitenkaasjes op een bordje, bestrooi met wat peper
- Ratatouille serveren met brood en geitenkaasjes; eters zelf laten opscheppen

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Karbonade met pruimen uit de oven
Voor 2 personen

Ingrediënten:
- 1 kilo schouderkarbonades, ontdaan van bot, vlees in grote dobbelstenen gesneden
- 1 el roomboter
- 1 el (olijf)olie
- 4 pruimen, ontpit en in stukjes gesneden
- 1 handje gele krenten
- 1/2 zakje verse tijm (a 15 g)
- 3 vellen filodeeg, ontdooid
- 1 ei, losgeklopt

Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Zorg voor een ingevette ovenschaal
- Wrijf het vlees in met een beetje zout en peper
- Bak in een koekenpan de karbonadeblokjes in roomboter en de olie gedurende twee minuten zachtjes rondom bruin
- Voeg pruimen, krenten en verse tijm toe en schep nog even om op hoog vuur
- Schep vleesmengsel in de ovenschaal
- Dek de ovenschaal af met de vellen filodeeg: bestrijk na elke laag het deeg met een beetje losgeklopt ei, ook de bovenste laag
- Laat de ovenschotel in 45 minuten gaar worden in de oven
pi_53904549
Tot slot twee toetjes..

Sinaasappelcrème met chocoladesaus
Voor 2 personen met veel trek

Ingrediënten:
- 3 blaadjes gelatine
- 100 ml sinaasappelsap
- 2 el witte basterdsuiker
- 250 ml crème fraiche
- 8 el chocoladesaus
- 1 zoete sinaasappel in partjes, of een blikje sinaasappelparten op sap

Bereiding:
- Week de blaadjes gelatine vijf minuten lang in ruim, koud water
- Verwarm ondertussen het sinaasappelsap met de basterdsuiker in een steelpannetje
- Knijp de gelatine goed uit, haal het sap van het vuur en roer de gelatine door het verwarmde sap
- Laat het mengsel afkoelen (even in de koelkast zetten, of in een bak met koud water)
- Roer de creme fraiche los en spatel dit voorzichtig door het sapmegsel
- Giet het mengsel in coupes of glazen en laat minstens twee uur opstijven in de koelkast
- Schenk voor het serveren voorzichtig een laagje chocoladesaus over de sinaasappelcrème en garneer met sinaasappelpartjes

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lemon posset
Voor 2 personen

Ingrediënten:
- 250 ml slagroom
- 60 gram kristalsuiker
- het sap van 1 grote citroen
- 2 takjes rode bessen

Bereiding:
- Slagroom met suiker in een steelpannetje aan de kook brengen. Eén minuut laten koken op een laag vuurtje
- Slagroom goed laten afkoelen
- Citroensap door slagroom roeren
- Slagroommengsel in twee glaasjes schenken en minstens 5 uur laten opstijven in de koelkast. Het citroensap zorgt ervoor dat het toetje dik en stijf wordt.
- Glaasjes lemon posset serveren op een bordje met rode bessen.
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 16:14:04 #68
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53908456
woooo wat een boel recepten ineens
thanks!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 17:33:30 #69
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53909919
zo, ze zijn allemaal toegevoegd
behalve jouw stoofpot minilotje, die komt namelijk in het hoofdstuk "stoofpotten"
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53914819
Tomatendip (uit Party Basics)

Voorbereiden: max. 4 dagen vantevoren
Bewaren: afgesloten in de koelkast
Combineren met: gehaktballetjes, komkommerraita, kalkoen met cajunsalsa

Solo voldoende voor 4:

1 blikje gepelde tomaten, 1 ui
2 teentjes knoflook, 1 el olie
sap van 1 limoen
zout, chilipoeder, mespunt suiker

1. De tomaten laten uitlekken en in blokjes snijden. De ui en knoflook pellen, snipperen en in de olie glazig fruiten. De blokjes tomaat toevoegen en alles 10 minuten stoven.

2. De tomatensaus pureren en met het limoensap, zout, chilipoeder en de suiker op smaak brengen. Af laten koelen.

Zoveel tijd kost het: 15 minuten
Dat past erbij: tortillachips
Calorieën per portie: 35
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
pi_53914835
heb ineens zin in een feestje
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
  zaterdag 13 oktober 2007 @ 22:06:19 #72
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53914897
ik na zo'n recept ook
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53918763
vegetarische venkelovenschotel:
quote:
Nodig:
2 x venkel
goeie handvol ontpitte zwarte olijven
stuk of 30 cherry tomaatjes (pommodori cherry's zijn lekkerder!)
2 tenen knoflook, in plakjes
handje verse tijm
peper en zout uit de molen, boter
1 glas witte wijn
olijfolie

de fluffy toppen van de venkel erafsnijden en fijnsnijden, in de braadslee mikken
venkel in 4en snijden, en al die stukken weer in 2en
venkel 10 minuutjes koken in gezouten water, eruitvissen met de schuimspaan, en ook in de braadslee mikken
oven voorverwarmen op 220 graden
de tomaatjes een heel klein stukje insnijden, en 45 seconden aankoken in het kookwater van de venkel.
afspoelen onder de koude kraan, en de velletjes eraftrekken
in de braadslee ermee
de olijven, de tijm, knoflook erbij, peper en zout naar smaak, 2 scheutjes olie erbij, en alles lekker goed husselen.
glas wijn plus 2 klontjes boter erbij, en het geheel in de oven schuiven, laten we zeggen 35 minuutjes
venkel salade:
quote:
venkel, stuk of 4
al die groene stokjes tot aan de knol klein snijden, knol wegleggen
gorgonzola, fijn brokkelen/snijden
stuk of 2 sinaasappels, wat mandarijn, schillen, in partjes, en erbij
zwarte olijven erbij
dressing maken van wat olie, mosterd, ketjap en yoghurt
alles husselen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_53918887
Tajine van kip met tuttifrutti
quote:
je kan het klaarmaken in een echte tajine, maar natuurlijk ook gewoon in de ouderwetse hollandse braadpan!

ingredienten
1 envelopje saffraandraadjes [ik heb t zonder gedaan, ging prima
1 kippenboulliontablet
4 kippenbouten met vel, in 2 stukken gehakt
kipkruiden
olijfolie
1 gesnipperd ui
2 fijngehakte teentjes knoflook
2 tl/ gemberpoeder
half kaneelstokje
250 gr. gewassen tuttifrutti
4 plakjes citroen

saffraan en boulliontablet in maatbeker doen, overgieten met 400 ml. kokend water, doorroeren en saffraan 10 min. weken.

kippenbouten bestrooien met de kipkruiden. in braadpan of tajine olijfolie verhitten, stukken kip rondom bruin bakken en uit de pan op ene bord scheppen
eventueel overtollig vet uit de pan scheppen.
ui en knoflook 2 min. in braadvet fruiten. gemberpoeder en kaneelstokje erdoor, saffraan met weekwater opschenken en aan de kook brengen. tuttifrutti, plakjes citroen en stukken kip erdoor scheppen. deksel schuin op de pan leggen en ion ca. 45 min. gaarstoven.
kip af en toe keren.

op smaak brengen met zout en peper.
ik heb het geserveerd met couscous met fijngesneden tuttifrutti en geroosterde pijnboompitjes erdoor
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_53918928
Kippenboutjes in cherry-coke
quote:
benodigdheden

2 rode uien
stukje verse gember (ca. 2 cm)
1 kleine pot kersen zonder pit (op siroop)
8 kippenboutjes
zout, peper
vloeibare margarine (Blue Band)
0.5 l cherry-coke
allesbinder of maïzena
voorbereiden

Pel en snipper de uien. Schil de gember en hak hem fijn.

Laat de kersen uitlekken. Breng de kippenboutjes op smaak met zout en peper.

bereiding

Verhit 2 kneepjes vloeibare margarine in een pan. Wacht tot de grote bellen verdwenen zijn en fruit de ui en gember ca. 2 minuten.

Voeg de kippenboutjes toe en bak ze rondom lichtbruin.

Schenk de cherry coke bij de boutjes. Voeg de kersen toe en laat het geheel in ca. 1 uur zachtjes gaar stoven.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 14 oktober 2007 @ 14:49:14 #76
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53925098
Tajine van kip met tuttifrutti stond er al in
venkel salade staan geen hoeveelheden bij, dus daar kan ik niet zoveel mee....
vegetarische venkelovenschotel en Kippenboutjes in cherry-coke zijn toegevoegd
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53925529
venkel, stuk of 4
al die groene stokjes tot aan de knol klein snijden, knol wegleggen
stukje gorgonzola, fijn brokkelen/snijden
stuk of 2 sinaasappels, wat mandarijn, schillen, in partjes, en erbij
een handje zwarte olijven erbij
dressing maken van wat olie, mosterd, ketjap en yoghurt
alles husselen

  zondag 14 oktober 2007 @ 15:15:47 #78
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53925574
zucht.... overruled
ik zet hem er wel in
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53946472
Leuk, het kookboek!

Hieronder een aantal van mijn recepten en nog een kanttekening. In een groot aantal recepten is het niet handig om het recept terug te rekenen naar 2 personen. Bij mijn recepten is dat onder andere zo met de hammousse en de rosbief. De hammousse, omdat een hoeveelheid voor 2 personen te klein is voor de keukenmachine/staafmixer. De rosbief heeft bij een klein stuk in de oven hele andere oventijden nodig. Verder vind ik het zelf vaak onhandig om met recepten te zitten met '1/5 paprika', '41/4 peperbolletje' etc.

Nou ja, hier dan een aantal recepten. Succes ermee!
quote:
Köttbullar
hoofdgerecht
4 personen

Ingrediënten
1 eetlepel boter
1 fijngehakte ui
1 grote gekookte, fijngeprakte aardappel
1 verkruimelde beschuit
1 pond mager rundergehakt
5 eetlepels slagroom
1 ei
1 eetlepel peterselie
1 klont boter
1 scheut olie
1 eetlepel bloem
12 eetlepels dunne room of slagroom

Bereidingswijze
Fruit de uiten op een laag vuurtje in een klontje boter. Doe in een grote kom de uien, geprakte aardappel, beschuit, gehakt, 5 el slagroom, zout, ei en peterselie. Kneed deze massa zorgvuldig door elkaar totdat alle ingrediënten goed vermengd zijn. Maak van dit mengsel kleine balletjes van ongeveer 3 cm. doorsnee. Braad de balletjes in de olie met een klont boter aan alle kanten. In ongeveer 10 minuten zijn de balletjes gaar. Neem de balletjes uit de pan. Roer de bloem door het vet in de pan. Roer vervolgens de room erdoor en kook deze saus een paar minuten tot dik en glad is. Giet de saus over de balletjes en dien ze op.
quote:
Gevuld stokbrood
borrelhapje
8 personen

Ingrediënten
2 afbakstokbroden, over de lengte doorgesneden en uitgehold
de kruimels die uit de stokbroden kwamen
300 gr gehakt
1 rode paprika in stukjes
200 gram kaas in blokjes
1 ui, gesnipperd
half bakjes champignons, in stukjes
3 tenen knoflook
3 eetlepels ketjap
1 klein blikje tomatenpuree
1 ei
peper

Bereidingswijze
Kneed alles, behalve het stokbrood door elkaar. Vul de halve uitgeholde stokbroden met het gehaktmengsel.
30 minuten op 200 graden afbakken in de oven. Leg eventueel na een kwartier nog plakken kaas (raspen is voor mietjes) op de vulling.
En het is juist lekker als het stokbrood knapperig wordt. En de kruimels door de vulling zorgen dat het niet papperig wordt.
Ik heb alle hoeveelheden gegokt, dus let zelf goed op of het in verhouding is. De oventijd en temperatuur zijn ook een gok. Snijd er even 1 open om te checken.
quote:
Rosbief
hoofdgerecht
6 personen

ingrediënten
3 tenen knoflook
2 el mierikswortelpuree
5 el grove mosterd
4 el tijm
1 tl aardappelzetmeel
3 el olijfolie
750 gr rosbief (groot stuk)

Bereidingswijze
Alles behalve de rosbief in de keukenmachine (of staafmixer, doe ik dan), rosbief in ovenschaal leggen. Mengsel erop smeren. 30 minuten in de oven op 200 graden. 15 minuten laten rusten.
quote:
Zoervleisch
hoofdgerecht
6 personen

ingrediënten
1 kilo rundvlees
250 gram grof gesneden uien
3 kopjes azijn
3 kopjes water
10 kruidnagels
4 laurierblad
1 eetlepel stroop
2 plaken ontbijtkoek
1 eetlepel suiker
10 peperbolletjes
een klont boter
zout

Bereidingswijze
Wrijf het vlees in met peper en zout en snij het vervolgens in stukken van ongeveer 3 bij 3 centimeter. Het vlees minstens 24 uur laten staan in een mengsel van azijn, water, zout, peperbolletjes, laurierblad en de kruidnagels. Fruit de uien in de braadpan. Haal ze uit de pan en leg ze even opzij. Haal het vlees uit de marinade, dep het droog en bak het in de boter bruin. Doe de uien bij het vlees en zoveel marinade tot het vlees net onder staat. Roer daarna de stroop, de schijfjes peperkoek en de suiker erdoor en laat het mengsel op een zacht vuurtje pruttelen tot het gaar is. Dat wil zeggen: tot het vlees bijna uit elkaar valt. Tenslotte zout nar smaak erbij. Ik eet het graag met aardappelpuree en rode kool, maar vriendlief wil er (als Limbo zijnde) leiver frieten sla bij.
quote:
Bietenrisotto
voorgerecht
4 personen

Ingrediënten
1 rauwe biet
0,5 liter bouillon
1 el olijfolie
1 klont boter
200 gr risottorijst
1 glas witte wijn
hele dikke klont boter
75 gr geraspte Parmezaan (wel de echte van de kaasboer!)

Bereidingswijze
De biet gaarkoken in de bouillon en in kleine blokjes snijden.
De rijst een minuutje op hoog vuur bakken in de olie met boter en daarna de wijn en de bietjes erbij doen. Als de wijn geabsorbeerd is, vuur laag, en telkens een soeplepel bouillon toevoegen. Blijven roeren en de volgende lepel pas toevoegen als de vorige geabsorbeerd is. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Als de rijst gaar is, peper en zout toevoegen naar smaak. Mocht je niet genoeg bouillon hebben, je kan op het laatst ook water toevoegen.
De pan van het vuur halen en de grote klont boter en parmezaanse kaas toevoegen en roeren. Deksel op de pan en 2 minuten laten staan.
Zo snel mogelijk serveren.
Geserveerd op kleine borden met wat blokjes bieten en een beetje parmezaanse kaas erop
quote:
Hammousse
amuse
6 personen

Ingredienten
1 ons jambon de la Paz
2 el. Parmezaanse kaas, geraspt
2 el. koksroom
1 tl tijm
1 tl. whisky
1/2 sjalotje
1/2 augurk

Bereidingswijze
Doe alles in de keukenmachine en pureer het tot een geheel.
Spuit met een vormpje het mengsel op de amuse-lepels. Garneer met een klein reepje ham en een klein reepje augurk.
  maandag 15 oktober 2007 @ 12:49:31 #80
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53946717
bedankt piepster! ik zet ze er asap in
ik kijk wel even welke recepten niet handig zijn voor personen, daar vermeld ik dan gewoon bij voor hoeveel personen het dan wél is. Dat heb ik met een aantal andere recepten (waaronder bijna alle stoofpotten) ook gedaan, dus dat is geen enkel probleem
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53946904
Ik heb zojuist een rollade gebakken voor morgen.
Kan ik deze het beste in de koelkast bewaren of hoe?
  maandag 15 oktober 2007 @ 13:01:31 #82
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53946937
quote:
Op maandag 15 oktober 2007 12:59 schreef ymme het volgende:
Ik heb zojuist een rollade gebakken voor morgen.
Kan ik deze het beste in de koelkast bewaren of hoe?
ik zou het even in het slowchat proberen
of je moet een recept willen posten

en ja, je kunt hem prima op een bordje in de koelkast bewaren hoor
afdekken is verstandig, maar hoeft niet per sé
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 15 oktober 2007 @ 13:55:04 #83
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53948069
quote:
Op maandag 15 oktober 2007 12:49 schreef Muck het volgende:
bedankt piepster! ik zet ze er asap in
ik kijk wel even welke recepten niet handig zijn voor personen, daar vermeld ik dan gewoon bij voor hoeveel personen het dan wél is. Dat heb ik met een aantal andere recepten (waaronder bijna alle stoofpotten) ook gedaan, dus dat is geen enkel probleem
ze staan erin hoor
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53948410
Leuk! Dankjewel.
pi_53948490
quote:
Op maandag 15 oktober 2007 13:01 schreef Muck het volgende:

[..]

ik zou het even in het slowchat proberen
of je moet een recept willen posten

en ja, je kunt hem prima op een bordje in de koelkast bewaren hoor
afdekken is verstandig, maar hoeft niet per sé
Voor al uw vragen/opmerkingen en recepten
  maandag 15 oktober 2007 @ 14:27:02 #86
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53948645
quote:
Op maandag 15 oktober 2007 14:17 schreef ymme het volgende:

[..]

Voor al uw vragen/opmerkingen en recepten
met betrekking tot het Fok!-kookboek natuurlijk
wacht, ik verduidelijk de TT wel even
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53949353
mogen dranken ook?
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
  maandag 15 oktober 2007 @ 15:27:23 #88
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53949716
quote:
Op maandag 15 oktober 2007 15:07 schreef sararaats het volgende:
mogen dranken ook?
van mij wel

en nou niet het recept voor melk geven he?
"men neme 1 koe en knijp haar uit"
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53949775
quote:
Op maandag 15 oktober 2007 15:27 schreef Muck het volgende:

[..]

van mij wel

en nou niet het recept voor melk geven he?
"men neme 1 koe en knijp haar uit"
nee.

recepten van cocktails.
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
  maandag 15 oktober 2007 @ 15:32:35 #90
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53949819
quote:
Op maandag 15 oktober 2007 15:29 schreef sararaats het volgende:

[..]

nee.
was een grapje saar
quote:
recepten van cocktails.
ik vind het prima
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53950031
Joburg (uit Geïllustreerde Cocktail encyclopedie) Zuid-Afrika

Benodigdheden:

Glas: 150 ml klassiek whiskeyglas

Ingrediënten:

30 ml Bacardi
15 ml Dubonnet
3 scheutjes Orange Bitters

Methode:

Met ijs shaken, door een zeefje uitgieten en dan ijs toevoegen.
Garneren met een spiraal sinaasappelschil.
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
pi_53950050
Pina Colada (uit Geïllustreerde Cocktails encyclopedie) USA

Benodigdheden:

Glas: 285 ml longdrinkglas

Ingrediënten:

30 ml witte rum
30 ml Malibu
30 ml kokosnootcrème
30 ml suikersiroop
125 ml sinaasappelsap

Methode:

Shaken met ijs en uitschenken. Garneren met een partje ananas, drie stukjes ananasblad en een kers. Rietjes en roerstaafje toevoegen.

Nog zo'n tropische Hawaïaanse cocktail die zich kenmerkt door dat er kokosnootcrème in zit.
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
pi_53950104
ik verbaas me over het feit dat yvonne hier nog niet gepasseerd is
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
  maandag 15 oktober 2007 @ 15:52:07 #94
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53950177
er wordt aan gewerkt saar
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 15 oktober 2007 @ 15:52:56 #95
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53950190
quote:
Op maandag 15 oktober 2007 15:47 schreef sararaats het volgende:
ik verbaas me over het feit dat yvonne hier nog niet gepasseerd is
die komt niet zo vaak in CUL
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  dinsdag 16 oktober 2007 @ 13:06:18 #96
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_53967377
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 12:10 schreef Muck het volgende:



je andere 2 recepten zal ik er zometeen even bij zetten
Sorry Muck, was ook niet mijn recept, maar eigenlijk een suggestie. Toch even snel vertaald:

Gegrilde tonijn met wasabisaus
Voor 4 personen

4 tonijnsteaks
olie om de tonijn mee in te smeren
zout en peper

2 in dunne ringetjes gesneden lenteui of bosui
1 theelepel fijngehakte koriander
2 eetlepels limoensap
3 eetlepels Japanse sojasaus
1.5 eetlepel wasabipasta
6 eetlepels ongezouten boter

Meng de uienringetjes, koriander, limoensap, sojasaus en wasabi in een sauspannetje en breng aan de kook. Draai het gas eronder weg en laat de boter er in smelten.

Smeer de tonijn in met weinig olie en stooi wat zout en peper (voorzichtig met de zout!).
Grill de tonijn en serveer daar de saus bij.

SiGNe heeft bij dit recept een foto geplaatst
Tonijnsteak met wasabi saus
pi_53983519
quote:
Op donderdag 11 oktober 2007 00:48 schreef Bluezz het volgende:
Als aanvulling op de bruchetta's van Faithy, nóg een succesnummer :
ja.. waar is díe eigenlijk gebleven

succesnummer?

Wat ik zelf graag mag maken:

Kipshoarma a la MoBlo

ingredienten:

2 kipfiletjes
groenten naar smaak, bijvoorbeeld: paprika, broccoli, sperzieboontjes, champignons, peultjes, etc.
shoarmakruiden
een zakje 'YoFresh' (is een Tzaziki dipsaus, te vinden bij de dipzakjes)
magere yoghurt
pitabroodjes

maken:

snijd de kipfilet in kleine reepjes/blokjes en kruid ze in met de shoarmakruiden en laat ze even rusten.

snijd de groenten (of als je een zakje groenten van de AH hebt: ga even wat anders doen ) en maak het zakje YoFresh aan volgens de verpakking (doe zelf altijd iets meer yoghurt erbij dan op de verpakking staat).

Warm wat olie in een een wok en bak de kipstukjes gaar en wok de groenten mee totdat ze lekker knapperig maar wel gaar zijn.

Verwarm de pitabroodjes (in broodrooster doe ik altijd) en schep de broodjes vol en gooi er wat yofresh overheen

Makkelijk, snel, lekker en niet zo vet
Ja doei.
  woensdag 17 oktober 2007 @ 12:47:04 #98
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53987281
bedankt voor de vertaling coolfool
hartstikke mooi
weet je wat het is... het is al ontzettend veel werk, dat kookboek, en als ik dan ook nog recepten moet gaan zitten vertalen en maten omrekenen is het eind een beetje zoek
quote:
Op woensdag 17 oktober 2007 09:54 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

ja.. waar is díe eigenlijk gebleven

succesnummer?
die staat onder diversen, en dat hoofdstuk staat nog niet online
quote:
Wat ik zelf graag mag maken:

Kipshoarma a la MoBlo

ingredienten:

2 kipfiletjes
groenten naar smaak, bijvoorbeeld: paprika, broccoli, sperzieboontjes, champignons, peultjes, etc.
shoarmakruiden
een zakje 'YoFresh' (is een Tzaziki dipsaus, te vinden bij de dipzakjes)
magere yoghurt
pitabroodjes

maken:

snijd de kipfilet in kleine reepjes/blokjes en kruid ze in met de shoarmakruiden en laat ze even rusten.

snijd de groenten (of als je een zakje groenten van de AH hebt: ga even wat anders doen ) en maak het zakje YoFresh aan volgens de verpakking (doe zelf altijd iets meer yoghurt erbij dan op de verpakking staat).

Warm wat olie in een een wok en bak de kipstukjes gaar en wok de groenten mee totdat ze lekker knapperig maar wel gaar zijn.

Verwarm de pitabroodjes (in broodrooster doe ik altijd) en schep de broodjes vol en gooi er wat yofresh overheen

Makkelijk, snel, lekker en niet zo vet
ik heb het even heel, heel druk, maar ik voeg jullei recepten deze week nog toe
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53987751
had het over Faithy
Ja doei.
  woensdag 17 oktober 2007 @ 13:18:49 #100
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53987835
quote:
Op woensdag 17 oktober 2007 13:13 schreef motorbloempje het volgende:
had het over Faithy
oh

ja, geen idee
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')