Recensie van Madame Marlie.Website:
http://www.oxigen.nl/madamemarliehaarlem/index.htmlGesitueerd in een prachtig pand aan de Grote Markt te Haarlem:
Van binnen op de begane grond een Grand Café-brasserie met daar achter een loungeruimte en een prachtige binnentuin.
Het restaurant zelf zit op de eerste etage en biedt plaats aan 40 gasten. Mooie uitvergrote foto's van plekjes in Parijs aan de muur.
De keuken is op de 2e etage gelegen, wat tot gevolg heeft dat de bediening constant trap op, trap af moet lopen met de gerechten, want er is geen lift.
Goed zittende stoelen en een bank langs de muur.
We krijgen bij binnenkomst meteen lekker bruin brood en boter en er staat standaard al een fles Sourcy op tafel.
Als amuse krijgen we een wrapje met gerookte zalm en pesto.
Lekker klein hapje.
Voorgerechten:
Bluezz koos voor een torentje van geitenkaas, tomatenchutney en gecarameliseerde appel.
Zag er mooi uit, maar kon iets pittiger van smaak, met name de chutney was een beetje waterig.
Ik had gekozen voor de salade met gemarineerde lamsbout, asperges en haricot verts.
Prima voorgerechtje, de lamsbout had wel een beetje zout nodig.
Tussengerechten:
Voor Bluezz de gazpacho met creme fraiche en croutons.
Helemaal goed. Niets op aan te merken.
Voor mij de gebakken coquilles op een salade van wilde spinazie en truffelolie.
3 kleine coquilles en van wilde spinazie was geen sprake, tenzij rucola tegenwoordig zo heet.
Beetje aan de prijs ook, dit wel erg simpele gerecht. (10,15 euro).
Hoofdgerechten:
Als hoofdgerecht viel de keuze van Bluezz op de in truffel-tomatenboter gesmoorde heilbot met een truffelrisotto.
Smakelijk, stevige heilbot, goede risotto, maar de truffelschraapsels die er omheen waren gedrapeerd waren niet van echte truffel.
Mijn keuze was de gegrilde kalfsfriander en krokant gebakken ris de veau (zwezerik).
De kalfsfriander was niet voldoende heet gegrild, met als gevolg dat de buitenkant niet krokant was en de binnenkant niet rosé. Beetje 'zompig' geheel.
De zwezerik was wel prima krokant gebakken.
De kok had waarschijnlijk wat te veel risotto klaar gemaakt, want ook mijn gerecht werd begeleid door dezelfde risotto als die Bluezz had gekregen.
We besloten de nagerechten te laten voor wat ze waren en sloten af met onze traditionele koffie en espresso met een glaasje sambuca.
De door ons bij het eten uitgezochte fles wijn was een heerlijke fles Laroche,Viognier.
Voor dit alles waren we bij elkaar 106 euro kwijt.
In onze ogen een beetje aan de dure kant voor het gebodene.
Het prachtige pand en de vriendelijk en attente bediening compenseerden dat.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer