abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 6 augustus 2007 @ 23:59:39 #101
181494 Mrs.Solis
Call me Gaby.
pi_52155684
kokosmuesli
pi_52155733
Margarita
  dinsdag 7 augustus 2007 @ 00:30:17 #103
181494 Mrs.Solis
Call me Gaby.
pi_52156366
quote:
Op maandag 6 augustus 2007 21:32 schreef Qwea het volgende:
ik zit aan de pasoa
Wat ben je toch een kleine zuiplap
  dinsdag 7 augustus 2007 @ 08:54:27 #104
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_52159626
kleine afbak broodjes met kaas en verse jus
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  dinsdag 7 augustus 2007 @ 08:54:55 #105
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_52159632
quote:
Op dinsdag 7 augustus 2007 00:30 schreef Mrs.Solis het volgende:

[..]

Wat ben je toch een kleine zuiplap
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_52160025
quote:
Op dinsdag 7 augustus 2007 08:54 schreef Qwea het volgende:
kleine afbak broodjes met kaas en verse jus
Wodka jus?
pi_52160886
Yoghurt met kersen, een handje All-Bran plus en een heleboel rozijntjes.
In de oven staan kampioenbroodjes af te bakken.

Ik hou van kampioentjes! Er gaat kaas, komkomer en tomaat op.
Glas troebel appelsap erbij en dan heb ik wel weer voldoende ontbeten.

Ik wou vanavond maar eens iets maken uit Jamie Olivers's italie-kookboek. Ik kreeg het al maanden geleden van mijn moeder voor mijn verjaardag, maar het komt er steeds maar niet van om een recept te maken.
*bladerblader*
Ik denk dat het de varkenskarbonades met salie worden. Ik eet eigenlijk amper karbonades omdat ik vanuit mezelf zelden kies voor vlees met een bot erin, maar mijn lief houdt er wel van, dus ik ga het maar eens proberen.

Ik deel het (losjes aangepaste) recept alvast, vertel ik vanavond of het lekker was. Ook wordt iets me in het recept niet helemaal duidelijk, dus misschien dat iemand kan helpen.

Voor 2 personen

Ingredienten:
- halve kg bloemige aardappels, geschild en in kleine blokjes
- zwarte peper en zeezout
- 2 dikke varkenskarbonades, met bot
- 12 blaadjes verse salie
- halve bol knoflook
- 30 gram zachte roomboter
- 2 plakken prosciutto
- 2 gedroogde abrikozen, in kleine stukjes gesneden
- 3 dikke plakken gerookte bacon, in blokjes. Pancetta kan ook.
- olijfolie
- beetje bloem

Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 220 graden
- Aardappelblokjes aan de kook brengen in pan water met zout. Vijf minuten laten koken, afgieten en uit laten dampen
- Karbonades plat leggen en met een scherp mesje vanaf de zijkant horizontaal insnijden. Uitkijken, en zorgen dat het mesje in het midden blijft en geen gaten in onder- of bovenkant maakt.
- Vier salieblaadjes met een halve (gepelde) teen knoflook, de prosciutto, boter, abrikozen en een snuf peper en zout in de keukenmachine fijnmalen tot er een lekkere, geurende boterbrij ontstaat om de 'vleeszakjes' mee te vullen.
(Ik heb zelf even geen keukenmachine, maar het gaat vast ook wel met een vijzel en een beetje geduld)
- Vier salieblaadjes besprenkelen met olijfolie en met één kant in de bloem drukken.
- Op beide zijden van de karbonades een salieblaadje drukken, met de bebloemde kant tegen het vlees aan
- Vlees afdekken met folie en op kamertemperatuur laten komen
- Bacon (of pancetta) met aardappelen, laatste vier salieblaadjes en de ongepelde knoflooktenen in een braadslee of ovenschaal scheppen, besprenkelen met olijfolie en twintig minuten in de voorverwarme oven laten staan.
- Ondertussen in een hete koekenpan met olijfolie de karbonades in tien minuten goudbruin en krokant bakken.
- Tot slot karbonades op de aardappelschotel leggen en nog ongeveer tien minuten in de oven laten doorgaren.
- Aardappelschotel met karbonades op tafel zetten, fles wijn opentrekken en klaar!

Echter: nergens in het recept wordt me verteld wanneer ik de karbonades moet vullen met de salieboter! Ik heb nog nooit zoiets gemaakt, dus ik weet het niet precies. Moet de boter er direct na het insnijden van het vlees al in, zodat de smaak er een beetje in kan trekken als het vlees afgedekt op kamertemperatuur ligt te komen? Of moeten de karbonades pas gevuld worden nadat ze uit de koekenpan komen, omdat anders de boter zo uit het vlees de pan in druipt?
Ik vermoed het laatste, maar eigenlijk weet ik het gewoon niet. Iemand een idee?
pi_52160898
Kampioentjes zijn idd echt de lekkerste afbakbroodjes.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_52161153
Vanavond eten wij gevulde paprika's met pasta.
Quote papa: Sara gaat een paar keer in de week naar het kinderdagverblijf en daar leert ze voor blije peuter...
Sara
Merel
Ukje
pi_52161226
Vanavond eten we roerbak (groenten) met kip en wat rijst. Lekker simpel en toch gezond. En we hebben er nog wat pastasalade van gisteren bij.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_52163470
Vanavond hier ook een Jamie Oliver :

Carpaccio van rundvlees met bietjes, mierikswortelroom, waterkers en Parmezaanse kaas
quote:
400 gr. biet
Olijfolie
5.5 el. balsamicoazijn
Zout
Peper, zwarte, gemalen
0.9 kg. runderlap
55 gr. mierikswortel
110 gr. crème fraîche
0.6 sch. wijnazijn, witte
3 el. citroensap
Waterkers
55 gr. kaas, Parmezaanse, geraspte

Lees hier de reacties van andere bezoekers en geef je eigen reactie.
Benodigdheden
Benodigde materialen: wat aluminiumfolie.

Bereidingswijze
Neem bij voorkeur kleine rauwe bietjes.

In plaats van mierikswortel kun je ook mierikswortelroom gebruiken.

Verwarm de oven gedurende 10 minuten voor op 230 graden Celsius/ gasovenstand 8. Was en schrap de bietjes, snijd de puntjes eraf en leg ze op een bakplaat met een beetje olie, de balsamicoazijn en zout en peper. Dek af met alumiumfolie en bak ze totdat ze zacht zijn. De kooktijd is afhankelijk van de grootte van de bietjes.

Verwarm de ovengrill voor gedurende 8 minuten. Bak het vlees ongeveer vijf minuten in een zeer hete grill (pan) aan tot het aan alle kanten bruin en ietwat krokant is. Haal het uit de pan. Laat het vlees vijf minuten staan alvorens het in zo dun moglijke plakjes te snijden.

Verdeel de gebakken bietjes (in hun geheel, gehalveerd of in vieren gesneden, afhankelijk van de maat) over de plakjes vlees. Meng nu de mierikswortel door de crème fraîche. Het mengsel moet goed op smaak gebracht worden en heeft meestal een beetje witte-wijnazijn of citroensap nodig. Strooi de waterkers tegelijk met wat schilfertjes Parmezaanse kaas over het geheel en aanvallen maar!
Zullen we er een Jamie Oliver dag van maken
pi_52163524
Bietjes zijn lekkerrrrr! Ik eet ze het liefst elke week.

OT vanochtend voor de verandering eens kwark ipv yoghurt. Wel cruesli, overigens.
En minneola's en water. En zo eens even een broodje gaan halen.
pi_52163802
Vanavond eten we spinazie met ei, aardappels en zelf gepaneerde snitsels
pi_52163835
Kaneelsenseo verkeerd met een pindabroodje (zelf gebakken)
pi_52163941
Restje eigengemaakte knoflooksaus over van de (verregende) BBQ gisteren, dus dat wordt vanavond met een maaltje gyros en wat sla opgepeuzeld.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_52164574
quote:
Op dinsdag 7 augustus 2007 10:11 schreef Jarno het volgende:
Kampioentjes zijn idd echt de lekkerste afbakbroodjes.
kampioentjes van de warme bakker
Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
pi_52166968
Ontbijt
Ontbijtkoek

Lunch
Appel en Jus d orange (geblenderd)
Cracker met smeerkaas
Cracker met vruchtenhagel
Beker halfvolle melk
pi_52167035
Waarschijnlijk vanavond roti of bami met lamsvlees en een zak madam jeanette erbij
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
  dinsdag 7 augustus 2007 @ 14:26:31 #119
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_52167894
ontbijt/lunch pistoletje met gyrossalade en eentje met Port Salut.

En als diner eet ik vanavond goulash (van Knorr)
pi_52168534
Nu lekker yoghurt met druiven en een cracker met tomaat en ei .
  dinsdag 7 augustus 2007 @ 15:31:26 #121
181494 Mrs.Solis
Call me Gaby.
pi_52169930
quote:
Op dinsdag 7 augustus 2007 09:21 schreef tonks het volgende:

[..]

Wodka jus?
!

Nu een kop anijs citroengras thee.
  dinsdag 7 augustus 2007 @ 15:59:06 #122
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_52170889
vanaaf quiche en chicken wings
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_52173520
Witlof ham/kaas uit de oven, aardappelpuree met kaas en appelmoes
pi_52174617
quote:
Op dinsdag 7 augustus 2007 11:56 schreef Bluezz het volgende:
Vanavond hier ook een Jamie Oliver :

Carpaccio van rundvlees met bietjes, mierikswortelroom, waterkers en Parmezaanse kaas
[..]

Zullen we er een Jamie Oliver dag van maken
Klaar


Nu eten
pi_52174746
mm ziet er lekker uit
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_52174981
quote:
Op dinsdag 7 augustus 2007 18:25 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Klaar
[afbeelding]

Nu eten
Al die andere smaaksensaties lijken me eigenlijk zonde van de carpaccio, maar ik ben benieuwd hoe het je smaakt.

OT: water
pi_52175062
quote:
Op dinsdag 7 augustus 2007 18:43 schreef Xennia het volgende:

[..]

Al die andere smaaksensaties lijken me eigenlijk zonde van de carpaccio, maar ik ben benieuwd hoe het je smaakt.

OT: water
Het is ook niet echt carpaccio, meer iets roastbeef-achtigs.

Vanavond curry eten hier, met eieren en veul knoflook.
pi_52175369
Net gegeten als avondeten;
Andijvie
gekookte aardappelen
Kipfile

Andijvie was erg lang geleden,zeker wel 1.5 jaar!!
Maarja SB zei dat ik dat moest eten,dus maar gedaan!
Wel bij mams dit gegeten,zij maakt dit het lekkerste, me vriend lust het niet en ik eet het niet graag ofzo..
Mijn vriend had witte bonen in tomatensaus ipv andijvie
pi_52175390
vanavond makkelijk; ik schuif zometeen een pizza de oven in.



nu: een glaasje italiaanse rosé
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  dinsdag 7 augustus 2007 @ 19:02:18 #130
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_52175432
quote:
Op dinsdag 7 augustus 2007 18:31 schreef DarkElf het volgende:
mm ziet er lekker uit
Was ook erg lekker.
Voor herhaling vatbaar.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_52175472
Heb spaghetti carbonara gemaakt! Maar toen zag ik dat de kaas beschimmeld was Terwijl er op de verpakking stond dat het nog een paar maanden houdbaar was
Toen maar naar de Subway gefietst
  dinsdag 7 augustus 2007 @ 19:08:54 #132
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_52175669
Aardappels, wortels en een schnitzel
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 7 augustus 2007 @ 19:12:14 #133
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_52175800
quote:
Op dinsdag 7 augustus 2007 19:08 schreef Martijn_77 het volgende:
Aardappels, wortels en een sateschnitzel
Bijna hetzelfde als jij
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
pi_52176090
Lekker kipsaté gemaakt, met patat en een frisse salade, en heerlijk in de tuin gegeten met z'n allen.
Nu meloen als toetje.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_52176251
quote:
Op dinsdag 7 augustus 2007 18:43 schreef Xennia het volgende:


Al die andere smaaksensaties lijken me eigenlijk zonde van de carpaccio, maar ik ben benieuwd hoe het je smaakt.
Juist deze combi was erg bijzonder.
Was bang dat ik iets te scheutig was met de mierikswortelsaus, maar dat bleek juist lekker

Zometeen een kaneelkoffie.

Shmoops maak jij zelf je kipsaté?
pi_52176570
quote:
Op dinsdag 7 augustus 2007 19:25 schreef Bluezz het volgende:

Shmoops maak jij zelf je kipsaté?
Uiteraaaaard.

Kipfilet in stukjes snijden, scheut ketjap manis, scheutje ketjap asin, lepel basterdsuiker, verse citroensap, beetje gember, knoflook, een lepel sambal en wat olie, paar uur laten marineren en dan in een grote pan met een beetje olie bakken, met een knapperig korstje. Zoooo lekker.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  dinsdag 7 augustus 2007 @ 19:38:53 #137
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_52176702
Druivensap uit den vriezer dat had ik ff nodig MM is me aan het mishandelen met zout in mn aft. Doorspoelen met druivensap en ik heb 1 uur lang geen pijn meer
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_52176858
Meer vitamientjes qwea
  dinsdag 7 augustus 2007 @ 19:49:04 #139
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_52177040
quote:
Op dinsdag 7 augustus 2007 19:43 schreef tonks het volgende:
Meer vitamientjes qwea
nog meer? ik eet 4 stuks fruit per dag en slik vitaminen pillen.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_52177736
Vanavond groentesoep met pistoletjes gegeten.
pi_52177961
Glas water
Net kopje thee op , gezet door erik(vriendlief)

[ Bericht 6% gewijzigd door Patries86 op 08-08-2007 11:19:11 ]
pi_52177990
quote:
Op dinsdag 7 augustus 2007 20:15 schreef Patries86 het volgende:
Glas water
Net kopje thee op , gezet door erik
Door erik??? wauw wat een schatzum
  dinsdag 7 augustus 2007 @ 21:41:38 #143
43493 numero_uno
Dat zei je ja!
pi_52180643
Deze avond een heerlijke wokschotel met varkensreepjes, champignons, courgette, rode chilipeper, rode paprika, uien, knoflook en hete saus


Gecombineerd met mening pint in de andere hand om te blussen
- I'm buttwalking... is that a crime? -
-Never underestimate the predictability of stupidity-
pi_52181049
op mn werk gegeten, twee broodjes bapao, kip en rundvlees

net effe mini-proeverijtje hier thuis voor mezelf gehouden, geproefd:

- witte rum, havana club
- bruine rum, havana club
- cachaça, sagatiba
- jonge jenever, van toor
- wodka, smirnoff
- oude jenever, bokma

allemaal puur, en geproefd zo om eens duidelijk de verschillen van elkaar te onderscheiden . viel me op dat wodka en jenever erg erg op elkaar lijken, cachaca behoorlijk veel zoeter is, de beide rums helemaal niet zoveel verschillen en wat zoeter ruiken dan de wodka en jenever en de oude jenever het lekkerst puur is, lijkt beetje op whisky.

dat waren mijn bevindingen
  dinsdag 7 augustus 2007 @ 22:49:01 #145
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_52182777
quote:
Op dinsdag 7 augustus 2007 21:53 schreef JeroXTT het volgende:
op mn werk gegeten, twee broodjes bapao, kip en rundvlees

net effe mini-proeverijtje hier thuis voor mezelf gehouden, geproefd:

- witte rum, havana club
- bruine rum, havana club
- cachaça, sagatiba
- jonge jenever, van toor
- wodka, smirnoff
- oude jenever, bokma

allemaal puur, en geproefd zo om eens duidelijk de verschillen van elkaar te onderscheiden . viel me op dat wodka en jenever erg erg op elkaar lijken, cachaca behoorlijk veel zoeter is, de beide rums helemaal niet zoveel verschillen en wat zoeter ruiken dan de wodka en jenever en de oude jenever het lekkerst puur is, lijkt beetje op whisky.

dat waren mijn bevindingen
heb je het ook in die volgorde geproefd?
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_52183149
quote:
Op dinsdag 7 augustus 2007 10:11 schreef minilotje het volgende:
-knip-
heel verhaal over Jamie en zijn salieblaadjes, al dan niet in, op of om een karbonade...
En, vertel eens! Was het een succes?

OT net een groot glas AH versgeperst appel/peer/framboossap op.
Nu eens even hard werken.
  woensdag 8 augustus 2007 @ 00:03:20 #147
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_52184874
quote:
Op dinsdag 7 augustus 2007 21:53 schreef JeroXTT het volgende:
- witte rum, havana club
- bruine rum, havana club
Woohoo! ook goede rum, dat zie ik graag (denk een glas ipv kopje)
Ik ben een persoonlijke kruistocht begonnen om Bacardi de wereld uit te helpen
pi_52184947
Wijntje, ingeschonken door mijn man
pi_52185032
quote:
Op woensdag 8 augustus 2007 00:06 schreef Bluezz het volgende:
Wijntje, ingeschonken door mijn man
Ranja, idem
pi_52185857
quote:
Op dinsdag 7 augustus 2007 13:59 schreef Steve-O het volgende:
Waarschijnlijk vanavond roti of bami met lamsvlees en een zak madam jeanette erbij
Roti Kip dus
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')