Nou ja, misschien moet je je eerst aanmelden bij de wetenschap en ze hun ongelijk aantonen. Hoe kunnen ze dit gemist hebben? Revolutie!quote:Op donderdag 5 juli 2007 21:01 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Wie meldt me aan voor een Nobelprijs.
quote:Op donderdag 5 juli 2007 21:01 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Wie meldt me aan voor een Nobelprijs.
http://nobelprize.org/nomination/quote:Nomination for the Nobel Prizes
Each year the respective Nobel Committees send individual invitations to thousands of members of academies, university professors, scientists from numerous countries, previous Nobel Laureates, members of parliamentary assemblies and others, asking them to submit candidates for the Nobel Prizes for the coming year. These nominators are chosen in such a way that as many countries and universities as possible are represented over time.
Hoe zit het dan? Stijgt de temperatuur van het 'oppervlak' zoveel meer dan het diepe water dat er een netto uitzetting is van het water?quote:
Dat vermoed ik. Het hangt ook af van de sterkte van de uitzetting tegenover de sterkte van de inkrinping.quote:Op donderdag 5 juli 2007 21:05 schreef ExtraWaskracht het volgende:
[..]
Hoe zit het dan? Stijgt de temperatuur van het 'oppervlak' zoveel meer dan het diepe water dat er een netto uitzetting is van het water?
De verwachting is dat voor Antarctica de aangroei het zal winnen, omdat de gemiddelde temperatuur op dit continent zo laag is dat een extra temperatuurstijging nauwelijks invloed zal hebben op het afsmelten van ijs (behalve nabij de kustlijn). De extra neerslag zal echter wel het "binnengebied" kunnen bereiken en daarmee een ijsgroei veroorzaken.quote:
quote:Compenseert de aangroei van de ijskap op Antartica de zeespiegelstijging?
Antarctica groeit inderdaad aan, in de 20e eeuw en naar verwachting ook in de komende 100 jaar. Sinds 1900 is de wereldgemiddelde temperatuur met ongeveer 0,6 graden gestegen. Bij een temperatuurstijging komt er meer waterdamp in de atmosfeer en neemt hiermee de hoeveelheid neerslag toe. Antarctica is dermate koud dat een neerslagtoename niet gecompenseerd wordt door een grotere afsmelt, die samenhangt met deze temperatuurstijging. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de ijskap van Groenland. De aangroei van de ijskap van Antarctica kan worden uitgedrukt in een zeespiegeldaling. In de vorige eeuw komt dit neer op ongeveer 2 cm. Het vocht komt immers via verdamping voor een belangrijk deel uit de wereldzeeen.
Voor de komende eeuw wordt een wereldwijde temperatuurstijging door menselijke invloed verwacht van 1,4 tot 5,8 graden in 2100. Hierdoor groeit de ijskap van Antarctica verder tussen de 1 en 3 cm zeespiegeldaling per graad. Men verwacht dat de zeespiegel in 2100 netto gestegen zal zijn (met 9 tot 88cm) door thermische expansie en het smelten van de ijskap op Groenland en gletsjers. De aangroei op Antarctica compenseert slechts voor ongeveer 20%.
fotosjop.quote:
Heb je weer eens Rozendaal zitten lezen?quote:Op donderdag 5 juli 2007 21:19 schreef Fastmatti het volgende:
Wat is er trouwens erg aan de klimaatverandering? Saint-Tropez aan de Noordzee zie ik eigenlijk wel zitten.
Het koude water in de diepzee heeft een relatief hoge dichtheid en blijft dus beneden. Er zijn eigenlijk geen mechanismen die voor menging tussen de warme bovenlaag en de koude onderlaag zorgen. Dus kan de bovenlaag van het water opwarmen, zonder dat dit de temperatuur van de onderlaag beinvloed.quote:Op donderdag 5 juli 2007 21:05 schreef ExtraWaskracht het volgende:
Hoe zit het dan? Stijgt de temperatuur van het 'oppervlak' zoveel meer dan het diepe water dat er een netto uitzetting is van het water?
Mijn schuldquote:Op donderdag 5 juli 2007 21:34 schreef raaretsalsdoG het volgende:
shit, zijn jullie nog steeds bezig met die klimaatverandering?
Zo had ik het nog niet gezien. Als het nu flink gehypet wordt zijn we er binnen een jaar vanaf ipv de gebruikelijk tienquote:Op donderdag 5 juli 2007 21:39 schreef gelly het volgende:
Die hele klimaathype is opgezet door rechts, mensen zijn het hele klimaatgebeuren straks zo zat dat het ze niks meer boeit.
Morgenochtend laatste tentamen, maar ik had eigenlijk net zo goed dinsdag al weekend kunnen nemenquote:Op donderdag 5 juli 2007 21:45 schreef raaretsalsdoG het volgende:
en nog één dag en het is weekend, en dat is hard hard nodig![]()
ow, gaat niet zo goed dus? wat voor richting?quote:Op donderdag 5 juli 2007 21:46 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
Morgenochtend laatste tentamen, maar ik had eigenlijk net zo goed dinsdag al weekend kunnen nemen![]()
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |