FOK!forum / Culinesse à gogo / Zo'n plastic bakje van de chinees.
Skic.woensdag 4 juli 2007 @ 21:25
Kan dat in de magnetron? Ik heb het vanochtend wel gedaan, maar het bakje was een beetje slapjes geworden hoewel ik verder geen polymeren heb zitten eten geloof ik.
Lucifer_Doosjewoensdag 4 juli 2007 @ 21:30
Bij de bakjes van de Chinees hier, staat op de deksel dat ze geschikt zijn voor in de magnetron.
Skic.woensdag 4 juli 2007 @ 21:33
quote:
Op woensdag 4 juli 2007 21:30 schreef Lucifer_Doosje het volgende:
Bij de bakjes van de Chinees hier, staat op de deksel dat ze geschikt zijn voor in de magnetron.
Serieus? Heb ik nog nooit gezien namelijk. Maar okee, mijn Chinees is dan ook te cheap om wat 'gratis' kroepoek of sambal bij een bestelling te geven.
B_TRAVENwoensdag 4 juli 2007 @ 21:37
als je ze er heel lang indoet gaan ze wel smelten lijkt me. kdenk dat t dan pas gevaarlijk wordt. iig doe ik t altijd als t alleen een beetje opgewarmd hoeft te worden.
Skic.woensdag 4 juli 2007 @ 21:40
quote:
Op woensdag 4 juli 2007 21:37 schreef B_TRAVEN het volgende:
als je ze er heel lang indoet gaan ze wel smelten lijkt me. kdenk dat t dan pas gevaarlijk wordt. iig doe ik t altijd als t alleen een beetje opgewarmd hoeft te worden.
Lijkt me ook wel te kunnen nu je het zegt. DIe AH-spaghetti opwarmrommel zit ook gewoon in plastic.
B_TRAVENwoensdag 4 juli 2007 @ 21:41
quote:
Op woensdag 4 juli 2007 21:40 schreef Skic. het volgende:

[..]

Lijkt me ook wel te kunnen nu je het zegt. DIe AH-spaghetti opwarmrommel zit ook gewoon in plastic.
maar dat is veel dikker mogelijk ook een ander soort kunststof.
M42woensdag 4 juli 2007 @ 21:41
Ik dacht dat het slecht was om bepaalde kunststoffen in combinatie met vetten van eten in de magnetron te doen... ivm kunststoffen die daarna in het voedsel terecht komen. En ik zou niet vertrouwen op Chineze kwaliteit
Skic.woensdag 4 juli 2007 @ 21:42
Okee, ik gooi het wel op een bord dan.
B_TRAVENwoensdag 4 juli 2007 @ 21:46
quote:
Op woensdag 4 juli 2007 21:42 schreef Skic. het volgende:
Okee, ik gooi het wel op een bord dan.
tsja... al die oudjes die decennialang in de zon hebben liggen bakken wisten ook niet dat ze binnenkort huidkanker gingen krijgen
PLAE@woensdag 4 juli 2007 @ 21:47
gaat prima..
Skic.woensdag 4 juli 2007 @ 21:48
quote:
Op woensdag 4 juli 2007 21:46 schreef B_TRAVEN het volgende:

[..]

tsja... al die oudjes die decennialang in de zon hebben liggen bakken wisten ook niet dat ze binnenkort huidkanker gingen krijgen
Ik wacht op het bericht dat we allemaal kanker krijgen door alle telefonie-zendmasten.
B_TRAVENwoensdag 4 juli 2007 @ 21:49
maar t lijkt me sterk dat 2 keer per maand chinees opwarmen in een dun plastic bakje meer kankerbevorderend is dan dagelijks 1 sigaret roken.
Skic.woensdag 4 juli 2007 @ 21:51
Wat ben ik ook een gemakzuchtige klojo.
B_TRAVENwoensdag 4 juli 2007 @ 21:51
quote:
Op woensdag 4 juli 2007 21:48 schreef Skic. het volgende:

[..]

Ik wacht op het bericht dat we allemaal kanker krijgen door alle telefonie-zendmasten.
heh... eerder door t gebruik van mobieltjes dan. die zendmasten zitten op een behoorlijke afstand van 99% van alle mensen.
PizzaSalamiwoensdag 4 juli 2007 @ 21:56
Hoi. Dat kan. Heel goed zelfs. Geen aluminum erin stoppen he. Doei.
B_TRAVENwoensdag 4 juli 2007 @ 21:57
quote:
Op woensdag 4 juli 2007 21:56 schreef PizzaSalami het volgende:
Hoi. Dat kan. Heel goed zelfs. Geen aluminum erin stoppen he. Doei.
ik denk niet dat een stukje aluminium erin of niet veel invloed zal hebben op iemand's gezondheid. misschien van de magnetron, maar ik denk niet dat de TS 't daar om gaat.
Sm0keZwoensdag 4 juli 2007 @ 21:59
Die plastic bakjes gaan prima.
Echter, die plastic bekertjes waar je je satésaus in krijgt moet je niet proberen
BasEnAadwoensdag 4 juli 2007 @ 22:11
Dat doen ze bij de chinees zelf toch ook?
Skic.woensdag 4 juli 2007 @ 22:18
Weet ik niet. Mij is altijd gezegd dat je geen plastic in de magnetron moet doen. Maar goed, toch gedaan, en ik leef nog.
PizzaSalamiwoensdag 4 juli 2007 @ 22:23
quote:
Op woensdag 4 juli 2007 22:11 schreef BasEnAad het volgende:
Dat doen ze bij de chinees zelf toch ook?
Jij wil helemaal niet weten wat ze daar allemaal doen achter dat luikje.
Skic.woensdag 4 juli 2007 @ 22:25
quote:
Op woensdag 4 juli 2007 22:23 schreef PizzaSalami het volgende:

[..]

Jij wil helemaal niet weten wat ze daar allemaal doen achter dat luikje.
Ik ook niet trouwens.
Jarnowoensdag 4 juli 2007 @ 22:26
Voor de zekerheid: ik ook niet!
Jarnowoensdag 4 juli 2007 @ 22:26
Wat had je trouwens, Skic?
PizzaSalamiwoensdag 4 juli 2007 @ 22:28
Ik zet jullie op de lijst.
Skic.woensdag 4 juli 2007 @ 22:30
quote:
Op woensdag 4 juli 2007 22:26 schreef Jarno het volgende:
Wat had je trouwens, Skic?
Een bak bami. De rest had ik vanochtend al weggewerkt, Fu Yung Hai,Yu Kung Yulak, Kan Hun Kioa, Ar Hun Fai, Ik Lul Ma, Wat Boei Un ..
Skic.woensdag 4 juli 2007 @ 22:32
Neh, even serieus, ik weet de namen niet.
Jarnowoensdag 4 juli 2007 @ 22:33
Het klonk wel goed.
Skic.woensdag 4 juli 2007 @ 22:33
quote:
Op woensdag 4 juli 2007 22:28 schreef PizzaSalami het volgende:
Ik zet jullie op de lijst.
Wordt mijn naam een menukeuze? Of wordt het Jarna Skic Hoi.
MUUSwoensdag 4 juli 2007 @ 22:35
quote:
Op woensdag 4 juli 2007 22:30 schreef Skic. het volgende:

[..]

Een bak bami. De rest had ik vanochtend al weggewerkt, Fu Yung Hai,Yu Kung Yulak, Kan Hun Kioa, Ar Hun Fai, Ik Lul Ma, Wat Boei Un ..
Skic.woensdag 4 juli 2007 @ 22:41
Ik had éen miniscuul potje sambal gekregen .. Echt ..
PizzaSalamiwoensdag 4 juli 2007 @ 22:43
quote:
Op woensdag 4 juli 2007 22:33 schreef Skic. het volgende:

[..]

Wordt mijn naam een menukeuze? Of wordt het Jarna Skic Hoi.
De nummers worden pas bekend als het hele menu compleet is.
kriorodonderdag 5 juli 2007 @ 05:38
quote:
Op woensdag 4 juli 2007 22:30 schreef Skic. het volgende:

Een bak bami. De rest had ik vanochtend al weggewerkt, Fu Yung Hai,Yu Kung Yulak, Kan Hun Kioa, Ar Hun Fai, Ik Lul Ma, Wat Boei Un ..


bij de afhaalchinees waar ik meestal eten haal hebben ze toffe bakjes waar op staat dat ze in de magnetron kunnen. .
Gripperdonderdag 5 juli 2007 @ 08:53
Ik bewaar ook altijd wat van die bakjes, heb er standaard wel een stuk of 4,5 in de kast. handig om dingen in in te vriezen. Dat ze zacht worden is geen ramp, ze worden toch ook weer hard als ze afkoelen?
M42donderdag 5 juli 2007 @ 11:57
quote:
Hitte of een andere bron van temperatuurstijging (zoals een magnetron of opslag in een warme omgeving) bevordert het lekken van plastics en additieven aanzienlijk.

De lengte van de opslagtijd: hoe langer je het voedsel verpakt bewaart, des te meer plastics en additieven komen erin terecht.

De afstand tussen voedsel en plastic: voedsel in rechtstreeks contact met plastic (bijvoorbeeld melk in plastic flessen) wordt sterker verontreinigd.

Het vetgehalte van het voedsel: hoe groter de hoeveelheid vet, des te sterker de vervuiling. Dat komt doordat de meeste van deze chemicaliën uitstekend in vet oplosbaar zijn.
Als je vetrijk voedsel dus lange tijd in nauw contact met plastic houdt en dan ook nog verhit, is de kans op meer vervuiling dus erg groot. Om de verontreiniging tot een absoluut minimum te beperken, zul je dus iets moeten doen aan de manier waarop je je etenswaren bewaart en klaarmaakt.

Bewaar vooral geen voedsel in plastic folie van pvc, die bijzonder giftig is, en liefst ook niet in de 'veilige' versie daarvan, die het voedsel ondanks zijn naam tot boven het veilige niveau blijkt te besmetten. Als je iets onder plastic folie in de magnetron zet, wordt alles nog erger, en om dezelfde reden kun je ook beter geen kant-en-klare maaltijden in hun plastic verpakking opwarmen.
quote:
Kunnen giftige stoffen uit verpakkingsmateriaal of kookmateriaal door de microgolven in voeding komen? Sommige stoffen uit plastics kunnen in het voedsel terechtkomen, vooral bij sterke verhitting. Zo kunnen uit bepaalde plastic magnetron kookmaterialen (zoals polycarbonaat, polypropyleen, styreenacrylonitril) giftige stoffen in het voedsel terecht komen, zoals; benzenen, styreen, xyleen (Nerin, 2002). Uit PVC, plastic en nylon verpakkingsmaterialen kunnen allerlei giftige stoffen in het voedsel terecht komen. Migratie vindt ook plaats bij kamertemperatuur, maar in veel hogere mate bij verhitting (Inoue, 2001; Badeke, 1996;
--------------------------------------------------------------------------------
Page 5
Sharman, 1995; Begley, 1995). Uit oud keramiek kan lood in het voedsel terecht komen(Sheets, 1996) Het is dus belangrijk om voor de magnetron goede materialen te kiezen. Hittebestendig glas lijkt het veiligst te zijn. Als er verpakkingsmaterialen gebruikt moeten worden is het belangrijk dat deze niet in direct contact komen met het voedsel (vooral vetachtig voedsel neemt de stoffen uit de plastic materialen makkelijk op).
Stereotomydonderdag 5 juli 2007 @ 14:08
Let even op: er zijn plastic bakjes die WEL in de magnetron kunnen (vaak wat dikker) en bakjes die NIET in de magnetron kunnen.

De enige manier om er zeker van te zijn is gewoon even op de onderkant van de bakjes kijken, daar staat op of ze magnetronbestendig zijn of niet.
Skic.donderdag 5 juli 2007 @ 15:30
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 14:08 schreef Stereotomy het volgende:
Let even op: er zijn plastic bakjes die WEL in de magnetron kunnen (vaak wat dikker) en bakjes die NIET in de magnetron kunnen.

De enige manier om er zeker van te zijn is gewoon even op de onderkant van de bakjes kijken, daar staat op of ze magnetronbestendig zijn of niet.
Okee, bedankt.
PizzaSalamidonderdag 5 juli 2007 @ 15:46
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 14:08 schreef Stereotomy het volgende:
Let even op: er zijn plastic bakjes die WEL in de magnetron kunnen (vaak wat dikker) en bakjes die NIET in de magnetron kunnen.

De enige manier om er zeker van te zijn is gewoon even op de onderkant van de bakjes kijken, daar staat op of ze magnetronbestendig zijn of niet.
Nu ligt al mijn eten op de grond .
Skic.donderdag 5 juli 2007 @ 18:36
Het stond inderdaad op de onderkant.
LennyKravitzdonderdag 5 juli 2007 @ 19:23
Ik heb iets tegen plastic + voedsel in een magnetron...

Heb ooit gelezen dat plastic toch enigszins in je eten kan komen... ik gebruik een glazen schaal... of afgedekt bord...
LennyKravitzdonderdag 5 juli 2007 @ 19:25
Dacht ik ook... ben gewoon wat moe denk ik... haha
justmattiedonderdag 5 juli 2007 @ 20:52
quote:
Op woensdag 4 juli 2007 21:33 schreef Skic. het volgende:

[..]

Serieus? Heb ik nog nooit gezien namelijk. Maar okee, mijn Chinees is dan ook te cheap om wat 'gratis' kroepoek of sambal bij een bestelling te geven.
bij welke pauper chinees kom jij dan
Skic.donderdag 5 juli 2007 @ 20:53
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 20:52 schreef justmattie het volgende:

[..]

bij welke pauper chinees kom jij dan
Die kleine op de verlengde schrans.
justmattiedonderdag 5 juli 2007 @ 21:02
oh, wij gaan altijd naar die op het Vliet, die vrouw stopt er altijd nog een kroepoek en sambal bij in zonder dat we erom vragen en/of betalen
Alexxxxxdonderdag 5 juli 2007 @ 21:03
Die van Long Sing konnen niet in de magnetron, die van Azië (uit Stiens) wel
TheFreshPrincedonderdag 5 juli 2007 @ 21:08
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 21:03 schreef Alexxxxx het volgende:
Die van Long Sing konnen niet in de magnetron, die van Azië (uit Stiens) wel
Chinese Muur in Bergum ook!
Skic.donderdag 5 juli 2007 @ 21:11
Deze is dus van He Zhon.
Alexxxxxdonderdag 5 juli 2007 @ 21:13
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 21:08 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Chinese Muur in Bergum ook!
Ja, maar de beide zoons van die chinees hebben dezelfde naam, plus dat de jongste van die twee een kutnerd is, dus daar eet ik niet

Als je mee leest; hoi Jip
TheFreshPrincedonderdag 5 juli 2007 @ 21:16
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 21:13 schreef Alexxxxx het volgende:

[..]

Ja, maar de beide zoons van die chinees hebben dezelfde naam, plus dat de jongste van die twee een kutnerd is, dus daar eet ik niet

Als je mee leest; hoi Jip
Het is wel een hele goede Chinees Net als die in Kollum trouwens
Maar die is op maandag altijd dicht

Als je levensmoe bent kan je nog naar Kota Radja in Bergum
Skic.donderdag 5 juli 2007 @ 21:17
Kollum, wtf. Ga eens ontopic zeg!
TheFreshPrincedonderdag 5 juli 2007 @ 21:18
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 21:17 schreef Skic. het volgende:
Kollum, wtf. Ga eens ontopic zeg!
Sowry
Stereotomydonderdag 5 juli 2007 @ 21:24
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 21:04 schreef B_TRAVEN het volgende:

[..]

Wat lief, een strontnerd. Rot een eind op, mongool. Lever een zinvolle bijdrage of zak in de schijt.

Ik zit overigens al sinds 2002 op fok.
Klik en klik.
Skic.donderdag 5 juli 2007 @ 21:27
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 21:24 schreef Stereotomy het volgende:

[..]

Klik en klik.
Achjah. Laat hem maar. Waarschijnlijk zijn jullie elkaar al eerder tegengekomen.
B_TRAVENdonderdag 5 juli 2007 @ 21:31
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 21:24 schreef Stereotomy het volgende:

[..]

Klik en klik.
Leg me aub uit waarom sommige bakjes niet in de magnetron kunnen.
B_TRAVENdonderdag 5 juli 2007 @ 21:46
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 21:43 schreef Stereotomy het volgende:

[..]

Nee, da's het rare aan hem.
[..]

Dan moet je beter opletten op school, want dan hoef je het ook niet te vragen.
kun je me het ook uitleggen?
David Lettermandonderdag 5 juli 2007 @ 22:04
OT: zelf pleur ik het altijd op een bord, maar echt veel schade zal je er niet van ondervinden als je het zo in de magnetron gooit...
en als je daardoor een half jaar eerder dood gaat, lekker belangrijk...


[ Bericht 51% gewijzigd door Martijn_77 op 06-07-2007 16:31:08 (reactie op bagger verwijderd) ]
Puckzzzdonderdag 5 juli 2007 @ 22:07
wtf? ik pleur gewoon zo'n bakje in de magnetron...komt er een beetje vervormd uit OK, maar het eten is nog prima te doen! dit doe ik ong. 2 x per jaar want ik lust geen chinees en eet het alleen maar uit pure honger
uniekhoornvrijdag 6 juli 2007 @ 13:11
Als hier de bakjes op zijn, door teveel gebruikt of omdat ze in de vriezer zitten gaan we weer naar de chinees
B_TRAVENvrijdag 6 juli 2007 @ 13:50
quote:
Op donderdag 5 juli 2007 21:52 schreef Stereotomy het volgende:

[..]

Te dom om Engels te lezen?

Thermoplasten hebben te weinig covalente verbindingen tussen de polymeren, waardoor viscositeit toeneemt. Maar als jij die dingen gevuld met voedsel in de magnetron wil stoppen, moet je dat vooral doen.
Zoals ik aan t begin van het topic al heb gezegd zal zo'n bakje na een lange tijd in de magnetron helemaal smelten. Na een korte tijd (eventjes wat rijst opwarmen) wordt t een beetje zacht. Ik heb je wijsneuzerige wikipedia-linkjes niet nodig om dat te weten. Maar daar gaat het helemaal niet om...

Kun je me misschien uitleggen wat voor effect het heeft op iemands gezondheid als hij of zij uit zo'n laatstgenoemd bakje eet?
Steve-Ovrijdag 6 juli 2007 @ 13:51
Iemand een idee hoe je chinees opwarmt zonder magnetron ?
B_TRAVENvrijdag 6 juli 2007 @ 13:54
quote:
Op vrijdag 6 juli 2007 13:51 schreef Steve-O het volgende:
Iemand een idee hoe je chinees opwarmt zonder magnetron ?
gewoon in een pan
Martijn_77vrijdag 6 juli 2007 @ 14:36
Aangezien dit topic in bagger en gebash verzand is gaat ie opslot. Heb wel alle bagger verwijderd

@ TS als er op zo'n bakje van de chinees aangegeven staat dat het in de magnetron kan dan kan je het zo zonder problemen in dat bakje opwarmen. Bij twijfel zou ik zelf een magnetronbakje pakken of en pan gebruiken om het in op te warmen.

[ Bericht 28% gewijzigd door Martijn_77 op 06-07-2007 16:31:56 ]