abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 9 juli 2007 @ 09:58:23 #81
25301 Gorro
Reject False Icons
pi_51282508
Short Circuit (John Badham, 1986)
Typische jaren '80 pulp. Oorspronkelijk bedoelt als vrij donkere actie/thriller, maar na het succes van E.T. omgetoverd tot kindvriendelijke comedy. Best vermakelijk, best schattig, maar soms nogal knullig en vooral lang niet altijd grappig wanneer de film dat probeert te zijn. **½

The Majestic (Frank Darabont, 2001)
Sympathieke film van de regisseur van The Shawshank Redemption en The Green Mile, Frank Darabont. Waar hij in de films de aandacht van de kijker wel de volledige speelduur weet te grijpen, lukt dat hier niet. In een Capra-esque verhaal is Jim Carrey sympathiek, maar het middelstuk boeit niet altijd. Ook wordt de film naar het einde toe net iets te sentimenteel. ***

Perfect Stranger (James Foley, 2007)
Behalve originaliteit mist deze thriller voornamelijk ook spanning. Nergens wordt de spanning opgevoerd en daardoor wordt hij nogal oninteressant. Het verhaaltje kabbelt voort, maar echt benieuwd naar de ontknoping werd ik nergens. Een ontknoping waar overigens drie versies van bestonden, elk met een ander persoon als moordenaar. Tja, als de makers pas een beslissing maken over de moordenaar nadat de test screenings geweest zijn, kan het eigenlijk al geen goede film zijn... **
  maandag 9 juli 2007 @ 10:14:31 #82
92823 RuneRose
Tony, de zieke pony!
pi_51282836
La tarantola dal ventre nero ofwel Black Belly of the Tarantula. Dit was mijn eerste giallo, en die was ontzettend gaaf! Wat een lekker sfeertje, die freaky camera (
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
), de erg toffe score van Enio (die me veel deed denken aan de scores van Toru Takemitsu), die prachtige vrouwen en de achtervolgingscène op het dak. Volgende maand gaan er nog een paar in bestelling!
  maandag 9 juli 2007 @ 15:16:52 #83
52357 Lambiekje
Everything is upside down
pi_51292520
Menace II Society (1993)
Gozer die in een fout milieu opgroeit. Bij het minste gerinkste elkaar overhoop knallen.
Slecht is het niet. Maar ik heb zo het idee laat die gasten elkaar maar uitroeien. Darwin doet z'n werk wel. Leuk een pistool in de verkeerde handen.

cijfer 5.5 / imdb 7.3
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
  maandag 9 juli 2007 @ 15:44:26 #84
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_51293493
Paprika (2006, Jap, Satoshi Kon)
Waarom ik van anime hou? Omdat animatie regisseurs met weinig middelen ultieme creatieve vrijheid geeft. In principe is zijn de eigen fantasie en tekenkunsten de enige limitieten die er zijn voor de regisseur. En de Jappaners snappen beter dan de Amerikanen dat je daarmee verder kan gaan dan schattige pratende dieren (of parodieën daarop). Dat animatie niet alleen voor kinderen is . Maar een medium waarmee je alles kan doen wat je wilt. Mensen als Miyazaki en Oshii weten dat ze met animatie hun grootste fantasieën kunnen uitbeelden.
En ook Kon bewees al met zijn eerdere films volledig gebruik te kunnen maken van de vrijheid die animatie geeft tov live-action. In Paprika gaat hij hier verder in dan in zijn eerdere werk. Dat is niet raar gezien het plot; Een machine waarmee je dromen kan binnengaan wordt gestolen. Het is aan Paprika om de dader te pakken te krijgen voor droom en realiteit in elkaar overlopen.
Zo'n plot geeft natuurlijk een vrijbrief om ongenegeerd de kijker de ene na de andere fantasie voor te schotelen. Al meteen in het begin gaat het los, waarneer we in de droom van een detective van de ene (film)scené naar de andere overspringen. Maar het meest in het oogspringend is natuurlijk de parade van kikkers, poppen, mythische wezen enz. Om alle fantasieën die Kon loslaat hier op te sommen is bijna onmogelijk. Maar het volstaat om te zeggen dat de beste droomscené's doen denken aan Miyazaki. (ik vond de detective trouwens heel erg vond lijken op de vader uit Spirited Away.)
Al dit visueel geweld, meeslepende droomsequences en een overdaad aan wetenschappelijke uitleg kunnen echter niet verhullen dat het plot weinig voorstelt. Slechterik steelt iets, goeden moeten dader pakken.
Maar Kons films zijn meestal meer karakter dan plot gedreven. En kan dat worden vergeven, want de film bevat wel interessante karakterontwikkelingen. De detective weet gedurende de film zijn trauma, hij voelt zich schuldig omdat hij niet naar de filmacademie is gegaan ondanks zijn beloftes aan zijn doodzieke vriend, op te lossen. En het is het oplossen van dit trauma, dat ervoor zorgt dat hij uiteindelijk de held kan worden. En ook de ontwikkeling van Paprika zelf is interessant.
En onderhuids zit er meer verborgen. Zo is Paprika ook een ode aan animatie en film zelf. (We leren zelfs een klein beetje over films maken) Één van de wetenschappers vraagt zich in de film af of het niet geweldig zou zijn als vrienden elkaars dromen zouden kunnen zien. Kon geeft met Paprika zelf hier al direct een antwoord op. Dat is al mogelijk en het medium daarvoor heet film. Maar Kon staat ook stil bij hoe het internet een ontsnapping kan zijn uit de realiteit. En roept vele andere vragen op waar je een lang over kan discusieëren.
Zeggen dat de animatie prachtig was en de muziek de hele sfeer extra goed onderstreept, leek me ietwat overbodig. Maar bij deze dus.
cijfer: 8.5
  maandag 9 juli 2007 @ 16:53:08 #85
27648 Weakling
available in strong mint
pi_51295990
Paprika (2006, Jap, Satoshi Kon)
Verdikkeme, gister gezien, maar wat kan ik nog toevoegen na het uitvoerige relaas van Lonewolf2003? Uhmmm ...

Inderdaad het plot is in basis enigszins ondergeschikt aan het visuele spektakel, maar dat is wel inherent aan het bronmateriaal. Het boek van Yasutaka Tsutsui is ook meer een losse psychoanalyse van zijn eigen dromen vervat in een verhaaltje dan een puur plot gedreven roman. Voor zover ik heb begrepen uit de extraas bij de film tenminste.

Tel daarbij op dat regisseur Satoshi Kon een voorliefde heeft voor gefilosofeer over realiteit versus fantasie (zie o.a. Millennium Actress en Perfect Blue) en je hebt alle ingredienten voor een film waarbij het niet gaat om het verhaal maar om dieper liggende ideeen. Ondanks die basis, wordt het geheel gelukkig zeer luchtig en vermakelijk gebracht.

Dat maakt wel dat de film na afloop aanvoelt als een, mwah, Ghost in the Shell "Light". Ontzettend vermakelijk, maar net niet diepgravend genoeg naar mijn smaak. Zijn voorgaande films vond ik ook een stukje sterker. Mijn cijfer is daarom een 8 min.
There he goes. One of God's own prototypes. Some kind of high powered mutant never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
  maandag 9 juli 2007 @ 17:08:52 #86
45532 ziggyziggyziggy
wisselwachter, vlaggenzwaaier
pi_51296632
Pirates of the Caribbean: At World's End

Leuk, spannend, maar toch vooral verwarrend derde deel. De makers maken het zichzelf onnodig lastig door teveel verhaallijnen, plotwendingen en dealtjes en verraden in de film te bakken, waardoor ze mij -- en met mij mijn medekijkers -- al snel kwijt waren. Jammer, want in de basis bevatte de film een aantal fantastische ideeën, beter dan in deel 2. De krabben, de weg terug vanuit de Locker, de maalstroom... het was allemaal prachtig gefilmd en zeer entertaining. Tevens bevatte dit deel het mooiste shot uit de hele serie:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Samengevat: erg mooi, absoluut niet te lang, maar op sommige vlakken wel een gemiste kans.
Mine is the last voice you'll ever hear. Don't be alarmed.
  maandag 9 juli 2007 @ 19:45:52 #87
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_51301473
Dekalog #2 Thou shalt not take the name of the Lord thy God in vain(1990, Pol, Krzysztof Kieslowski)
Een vrouw klopt aan bij een oudere dokter, omdat ze wil weten hoeveel kans haar doodzieke man heeft om te overleven. De oudere dokter antwoord in al zijn wijsheid dat hij daarop geen antwoord kan geven. Maar zij moet het weten. Ze is namelijk zwanger van een andere man. Als haar echtgenoot dood gaat neemt houdt ze het kind, blijft hij leven neemt ze een abortie. Zo wordt de oudere dokter in de positie van God gedrukt. Hij moet goddelijke alwetendheid hebben en een goddelijke beslissing nemen.
Deze was een minder interessant en vooral een stuk minder ingrijpend dan het eerste deel. Nog steeds erg mooie cinemagrafie. Vooral de metaforische bij in het glas siroop was typisch Kieslowski.
cijfer: 7.5
  maandag 9 juli 2007 @ 19:54:29 #88
144030 fusionfake
aint nuthin after that!
pi_51301733
Léon The Professional

my god wat een film, het verhaal was echt goed, er word soms niet veel gezegd maar de scenes zijn zo opgezet dat aan de emotie's veel af te lezen. al met al een goede film. 8,6 op imdb dus verwachtte wel het een en ander, en het stelde me niet teleur.
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, and wiser people so full of doubt
pi_51303589
Il Casanova di Federico Fellini (Federico Fellini, 1976)
Niet onaardige film over Donald Sutherland als de Italiaanse Casanova. Het sfeertje zit er weer prima in, de decoren zijn dik in orde (als ik me niet vergis is alles in de Cinecitta-studio's opgenomen) en de muziek van Rota doet hier ook weer goed. Toch weet het allemaal net niet te overtuigen en gaat de theatrale, soort clownesque manier van spel en filmen na verloop van tijd wat vervelen. Niet slecht maar wel een lichte domper. 3*

Prova d'Orchestra (Federico Fellini, 1978)
Dit was me allemaal net wat te pretentieus, chaotisch en slordig. De humor was soms best grappig maar verder lijkt niets echt uit de verf te komen. De vele metaforen en andere symboliek kon me niet helemaal overtuigen waardoor het uiteindelijk een wat saaie vertoning was. Fellini kan veel beter. 2,5*

Sullivan's Travels (Preston Sturges, 1943)
Toffe film met de nodige oudbolligheid maar een oh zo aantrekkelijke Veronica Lake. Film verveelt geen moment en heeft bovendien een sympathieke moraal die overtuigend wordt gebracht. Zeer de moeite waard. 4*

Sabrina (Billy Wilder, 1954)
Helemaal geweldig. Audrey Hepburn, James Stewart, William Holden, die humor, die beelden, die muziek, die sfeer. Deze ga ik nog vele malen kijken. 4,5*

The Apartment (Billy Wilder, 1960)
Bijzonder vermakelijke film met een erg leuke Lennon en MacLaine die eigenlijk alles heeft wat Sabrina ook heeft, al vond ik het verhaal hier gek genoeg minder boeiend. Desondanks wederom een topper. 4*

Stalag 17 (Billy Wilder, 1953)
Onderhoudende film over een Amerikanen in een Duits gevangenenkamp in de Tweede Wereldoorlog. Echt spannend wordt het alleen niet echt en de miserie komt er ook niet echt uit, waardoor het soms wat dreigt in te kakken. Onder andere dankzij prima acteerwerk en een paar leuke grappen toch zeker de moeite waard. 3,5*

The Lost Weekend (Billy Wilder, 1945)
Film met Ray Milland als alcoholist. De problemen lijken op het begin te overzien maar naarmate het verhaal, het weekend, vordert stort alles volledig in om vervolgens met een wat flauwe anticlimax te eindigen. Ondanks het einde wederom een zeer onderhoudende film die ondanks de lastige problematiek knap weet te overtuigen zonder ook maar ergens in karikaturen te vervallen, iets dat niet zelden met sterk aangezette problemen gebeurt. Het acteerwerk van Ray Milland is erg sterk weet ondanks een vrij voorspelbaar verloop toch steeds te boeien. Minpuntje is de bombastische muziek, waarbij enige maat lijkt te ontbreken. 3,5*

The Seven Years Itch (Billy Wilder, 1955)
Grappige film Monroe als nogal naieve blonde schoonheid die het hoofd van Tom Ewell tijdens het weekend dat zijn vrouw en zoon van huis zijn compleet op hol weet te brengen. De humor is leuk en Ewell en Monroe zijn beiden goed op dreef. Tel daar een leuk verhaal en een zeer mooie aankleding bij op en je hebt weer een zeer vermakelijke film van Wilder. 3,5*

Io Non Ho Paura (Gabriele Salvatores, 2003)
Spannend en sympathiek verhaal verpakt in bijzonder mooie beelden en dito muziek. Het acteerwerk is erg sterk en de film verveelt nergens. Wedereom zeer de moeite waard. 4*

Verder nog een hoop films uit de Masters of Horror reeks waar ik niet van allemaal even trots ben dat ik ze heb gezien. Het vermelden waard zijn Family van John Landis en Cigarette Burns van John Carpenter.
My dear, it's only a movie.
Miles Davis: "Mingus was something else, man. A pure genius. I loved him."
  maandag 9 juli 2007 @ 21:48:29 #90
13148 Shogo
Psycho...
pi_51305497
Once Upon a Time in America (1984)
Ik kan hier vrij kort over zijn: WAUW! Alleen net niet zo wauw als Once Upon A Time In The West maar dat geeft niet.
pi_51305600
quote:
Op maandag 9 juli 2007 19:54 schreef fusionfake het volgende:
Léon The Professional

my god wat een film, het verhaal was echt goed, er word soms niet veel gezegd maar de scenes zijn zo opgezet dat aan de emotie's veel af te lezen. al met al een goede film. 8,6 op imdb dus verwachtte wel het een en ander, en het stelde me niet teleur.
Het blijft jammer dat deze film nooit in Nederland op DVD gereleased is .
God gaf de mens vrijheid en we kunnen dus al met al aannemen dat hij niet verantwoordelijk is voor menselijke misdaden. Alleen hij die de mens heeft geschapen draagt echter de volle verantwoordelijkheid voor de stront.
  maandag 9 juli 2007 @ 23:56:26 #92
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_51310348
Jamón, jamón (1992, Sp, Bigas Luna)
Pretentieus is het beste om dit te omschrijven. Dat het Spaans is en een overdaad aan seksscené's bevat maakt het nog geen goede film. Het acteerwerk vond ik ook erg matig.
Ach een film die het verliest van Beauty & the Nerd verdient geen voldoende.
cijfer: 4
  dinsdag 10 juli 2007 @ 08:44:29 #93
52357 Lambiekje
Everything is upside down
pi_51315169
quote:
Op maandag 9 juli 2007 21:51 schreef cultheld het volgende:

[..]

Het blijft jammer dat deze film nooit in Nederland op DVD gereleased is .
Wel toch ?? Of ligt er een import versie bij FAME?

En zo niet. Lange leve het internet.

[ Bericht 6% gewijzigd door Lambiekje op 10-07-2007 08:55:40 ]
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
  dinsdag 10 juli 2007 @ 08:54:19 #94
52357 Lambiekje
Everything is upside down
pi_51315318
Red Rock West (1992)
Gisteravond op RTL7

Michael (Nicolas Cage) komt naar Red Rock om daar te werken, maar kennelijk was het toch niet zo geregeld. Hij gaat naar de plaatselijk cafe. Daar wordt hij aangezien voor een Lyle hitman. En hij denkt bij zichzelf. Dat geld kan ik goed gebruiken. Hij moet de vrouw van vermoorden. Maar als snel blijkt dat Wayne naast cafebaas. Hij gaat inbreken bij die vrouw. De vrouw gooit het op een dealtje om haar man te vermoorden voor een dubbel tarief. Vervolgens lopen de zaken een beetje anders en komt hij er achter dat de cafebaas ook Sheriff is. Na wat strubbelingen belandt Michael op de weg en wordt nagenoeg net niet aangereden door de echte Lyle (Dennis Hopper). Na wat problemen hier en daar, gaat hij samen met die vrouw vluchten voor Lyle en Wayne.

De doorgewinterde filmkijker ziet de plotwendingen toch wel aankomen. Toch wel een hoog cijfer voor een standaard thrillertje.

cijfer 6 / imdb 6.9
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
  dinsdag 10 juli 2007 @ 10:17:24 #95
92823 RuneRose
Tony, de zieke pony!
pi_51316912
The Ten Commandments ('56)
Notorious
Biruma no tategoto (The Burmese Harp)
  dinsdag 10 juli 2007 @ 11:09:35 #96
25301 Gorro
Reject False Icons
pi_51318320
Fort Apache (John Ford, 1948)
Prima eerste deel uit de cavalerie-trilogie van John Ford, die verder bestaat uit She Wore a Yellow Ribbon en Rio Grande. Het zijn de mooie shots van Monument Valley die de meeste indruk maken. Met name wanneer John Wayne en een compaan op weg zijn naar de leider van de Apache's levert dat mooie shots op. Verder is het verhaal ook best vermakelijk, met de nodige humor en wat aardige actiescenes. Het is alleen jammer dat Colonel Thursday op het einde als held wordt afgeschilderd, terwijl ik hem meer een naïeveling vond. John Wayne's personage tempert het heroïsme wel een beetje, maar toch had het einde een nare nasmaak. De clash tussen Henry Fonda's kolonel en Wayne's kapitein had wat mij betreft wel iets verder uitgewerkt kunnen worden. ***½

L'enfant (Gebroeders Dardenne, 2005)
De winnaar van de Gouden Palm in Cannes is een mooi verhaal wat zich afspeelt in de sociale onderklasse van Wallonië. Of nou ja, mooi, aangrijpend is wellicht een beter woord. Het is een typische film van de gebroeders Dardenne die met hun realistische stijl op haast documentaire-achtige wijze het leed van de sociale onderklasse blootleggen. Over het algemeen vond ik de film net wat minder dan La promesse, de andere film die ik van hen gezien heb. ***½

My Beautiful Laundrette (Stephen Frears, 1985)
Boeiende smeltkroes van filmgenres en themas. Deels film over geörganiseerde misdaad, deels film over een romance, deels sociaal drama en deels comedy. Al deze stijlen komen best goed bij elkaar, maar soms wringt het. Zo vond ik de romance een beetje uit de lucht komen vallen. Jammer overigens dat er weer zo'n intens lelijke synthesizer score overheen moet. ***

Zatôichi rôyaburi (Zatoichi the Outlaw) (Satsuo Yamamoto, 1967)
De zestiende film uit de langlopende serie is de eerste uit Katsu's eigen productie-maatschappij. De verandering van productie-maatschappij is te merken in de film. Hij is wat geweldadiger dan zijn voorgangers (afgehakte ledematen en hoofden) en ook is het verhaal wat complexer. Het zijn eigenlijk meerdere verhaallijnen die we uit eerdere films uit de serie kennen verwoven en aan elkaar gebreid. Het resultaat is enigszins rommelig, maar de climax van de film is wel tof met zijn slagregens en hoge body-count. De zingende boeren uit Kitano's remake vinden overigens ook hun oorsprong in deze film. ***½
  dinsdag 10 juli 2007 @ 12:18:10 #97
67089 Gillingham
The horror...
pi_51320418
quote:
Op vrijdag 6 juli 2007 00:11 schreef Doff het volgende:

[..]

Serieus, wtf. Dit kan je niet menen .
What's it going to be then, eh?
pi_51320502
Paar dagen geleden "Beerfest" en gisteren met mijn zusje een deel van "In Good Company". Allebij wel geestig. Van Beerfest wil je gaan drinken en die jongen uit In Good Company is grappig net zoals in "That 70s Show".

  dinsdag 10 juli 2007 @ 12:25:26 #99
67089 Gillingham
The horror...
pi_51320638
The Sting (1973) 8+

Strakke, amusante film met een lekker sfeertje. Vooral de hoofdstuk-'tekeningen' passen heerlijk bij het sfeertje. Newman en Redford spelen op leuke wijze een karakter dat goed bij ze past.
What's it going to be then, eh?
  dinsdag 10 juli 2007 @ 12:30:27 #100
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_51320752
Das Cabinet des Dr. Caligari.



Dit is een van de eerste horrorfilms met daarbij een prachtige Duitse expressionistische sfeer. Eerst had ik het gevoel naar Sesamstraatdecors te kijken, maar later begon ik het toch allemaal best te waarderen. Je ziet ook duidelijk dat Tim Burton geïnspireerd is door dit werk. Het verhaal was ook best oke. Uiteraard is er wat overacting, maar dat zullen we maar door de vingers zien. Werner Krauss als de uitermate vervelende Dr. Caligari is jofel en tilt het geheel naar een hoger niveau. Cijfer: 8

The Hellcats
Weer zo'n typisch jaren '60-wanproduct dat nergens overgaat . Ene Ross Hagen probeert Steve McQueen na te doen in een film gevuld met motorfietsen, geweld en mooie vrouwen . Typerend zijn een paar quasi-psychedelische dansscenes met al dan niet drugs gebruikende freaks, heel dolkomisch. Cijfer: 2.

Det sjunde inseglet
Poeh, dit was zwaar verontrustend. Een ridder komt na tien jaar terug in Zweden en ziet daar hoe de pest op verschillende manieren om zich heen grijpt en zijn land verpest . Vrij lastige film, maar wel boeiend en het bevat een aantal mooie scenes. Ook mooi hoe de dood uitgebeeld wordt. Dit is zeker voor herziening vatbaar. Cijfer: 8.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  dinsdag 10 juli 2007 @ 12:31:55 #101
14389 Daklem
What the deuce?!
pi_51320793
Gisteren Die Hard 4.0 gekeken.

Goede one-liners. matig verhaal. Goede actie.

oftewel, topactiefilm
World domination is my middle name.
  dinsdag 10 juli 2007 @ 12:37:47 #102
92823 RuneRose
Tony, de zieke pony!
pi_51320980
Mutiny on the Bounty ('62) alweer de 2e epic van langer dan drie uur die ik in een dag zie. Ik vermaak me er dan ook altijd prima mee. Jammer dat ze geen films met overture en intermission meer maken.
  dinsdag 10 juli 2007 @ 12:56:11 #103
53290 laurenzo85
Surfing on the waves of sound
pi_51321558
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 12:30 schreef Falco het volgende:
Das Cabinet des Dr. Caligari.

[afbeelding]

Dit is een van de eerste horrorfilms met daarbij een prachtige Duitse expressionistische sfeer. Eerst had ik het gevoel naar Sesamstraatdecors te kijken, maar later begon ik het toch allemaal best te waarderen. Je ziet ook duidelijk dat Tim Burton geïnspireerd is door dit werk. Het verhaal was ook best oke. Uiteraard is er wat overacting, maar dat zullen we maar door de vingers zien. Werner Krauss als de uitermate vervelende Dr. Caligari is jofel en tilt het geheel naar een hoger niveau. Cijfer: 8
Dat is dan ook juist kenmerkend voor het Duits Expressionisme

Zelf zag ik Sceicco bianco, Lo. Fellini's eerste zelfgeregisseerde film. Het zet meteen al de toon voor al zijn latere werk, waar het absurdisme hoogtij viert, gecombineerd met de typische Fellinimuziek, gesitueerd in de High Society van Rome. Leuk afgewisseld met de twee verhalen, die, ondanks het grote contrast in de situaties, dezelfde strekking vertonen. Een prettig debuut, die gelukkig niet te lang duurt.

Een 7
  dinsdag 10 juli 2007 @ 13:15:10 #104
13148 Shogo
Psycho...
pi_51322211
Key Largo (1948)
Een zeeman Frank McCloud (Humphrey Bogart) bezoekt het hotel van een oude vriend, wat hij niet weet is dat ontsnapte gangster Johnny Rocco (Edward G. Robinson) zich daar ook bevind. De film introduceert zich rustig maar hoe verder de film gaat hoe hoger het tempo tot uiteindelijk de climax. Bogart is zoals altijd fantastisch en Robinson speelt ook weer een erg goede rol. Erg goede film.
pi_51332053
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 12:56 schreef laurenzo85 het volgende:

[..]

Zelf zag ik Sceicco bianco, Lo. Fellini's eerste zelfgeregisseerde film. Het zet meteen al de toon voor al zijn latere werk, waar het absurdisme hoogtij viert, gecombineerd met de typische Fellinimuziek, gesitueerd in de High Society van Rome. Leuk afgewisseld met de twee verhalen, die, ondanks het grote contrast in de situaties, dezelfde strekking vertonen. Een prettig debuut, die gelukkig niet te lang duurt.

Een 7
Ik heb 'em gisteravond ook gezien en ben het eens met wat je zegt, zeker ook de laatste zin
pi_51339987
The Big Bounce
Makkelijk te verteren celluloid, speciaal voor mensen die alles voorgekauwd en uitgespuugd op hun bord willen hebben, om maar zo weinig mogelijk te hoeven nadenken. Walgelijk. **

Transformers
Typische sit back and enjoy the ride-productie, en daar is niets mis mee. ***½

The Hunt for Red October
Moge Sean Connerey het 'TOURNAMENT beste acteur van de laatste jaren' winnen! ****

Cidade de Deus
Hitchcock antwoordde op de vraag: Wat is de belangrijkste voorwaarde om een goede film te maken? - script, script, script! Cidade de Deus is één van de beste bewijzen daarvoor. ****

Malèna
Ik weet het niet, maar iets bleef me boeien. ***½

Blazing Saddles
***
Graag op anoniem
  dinsdag 10 juli 2007 @ 22:28:14 #107
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_51341872
Le Notti Di Cabiria
Jammer maar deze Fellini wist me niet geheel te boeien. Dat kwam denk ik voor door het verhaal (of ontbreken daaraan). Nou is dat wel vaker het geval bij Fellini`s films maar deze keer vond ik het allemaal net wat te veel van het goede. Dat het niet ligt aan Giulietta Masina lijkt me duidelijk, die zet een wereld prestatie neer. Maar ze heeft gewoon te weinig echt goed materiaal om mee te werken. Het lijkt ook alsof ze af en toe een beetje verdwaald door de film rond loopt.
Er zitten wel een paar mooie scenes in, vooral tegen het einde. Ook is de Nina Rota`s soundtrack weer om van te smullen maar dat is jammer genoeg niet genoeg om de film te redden.
Geen totale miskleun, maar verre van een wereld goede film.

IMDB Cijfer: 8,5/10
Mijn Cijfer: 7,0/10
pi_51342647
En de verrassing van de avond: Jeux d'Enfants. Tering, wat een film. Dit moet je voelen! ****½
Graag op anoniem
  dinsdag 10 juli 2007 @ 23:01:54 #109
9613 Seborik
I, Voyager
pi_51343474
Spellbound (2002)

Docu over acht Amerikaantjes die meedoen aan de nationale spellingscompetitie samen met nog honderden anderen. Deze documentaire richt zich vooral op deze acht en hun achtergrond. Wat interessanter is dan de wedstrijd zelf, zijn de verschillende verhalen achter deze kinderen. Sommigen van hen worden welhaast gedwongen tot presteren door hun ouders, terwijl de ouders van anderen vergeten wanneer de dag van de spelling nu eigenlijk was. Verschillende manieren van coping en aanmoedigen binnen gezinnen komen aan bod, samen met een belichting van de wedstrijd. (8.0)

The Bridge (2006)

Documentaire over zelfdoding vanaf de wereldberoemde Golden Gate Bridge te San Francisco. Deze documentaire registreert vooral en richt zich niet op experts of meningen. Het gaat in deze anderhalf uur durende film vooral om de verhalen achter de mensen die springen, om hun nabestaanden, om mensen die een zelfdoding hebben gezien. De interviews zijn niet altijd even diepgaand, maar lijken meer op gesprekken met mensen die te horen hebben gekregen alles te mogen zeggen wat ze willen. Daardoor lijken de verhalen puur en winnen zij aan kracht. Uiteraard is het een en ander aangedikt met wat emotioneel activeren muziek, maar bovenal gaat het om wat de mensen vertellen. Als kijker zie je het aangrijpende verhaal van ouders wiens kind gesprongen is, verhalen van vrienden over de springer, het verhaal van iemand die een sprong heeft overleefd en hersenspinsels van mensen die anderen hebben zien springen. Het is op momenten een aangrijpende documentaire, vooral wanneer je de zelfdoding er naast ziet. Ze hebben namelijk een jaar lang de brug gefilmd, dus ook de springers. (8.0)

Make Me A Virgin (2007)

Verhaal van een filmmaker die gevraagd is om reclamefilmpjes te maken voor de Britse afdeling van de kruisvaarders tegen tienerseks 'Silver Ring Thing'. Hun doel is ervoor te zorgen dat tieners niet aan seks doen. Deze documentaire volgt de maker van de film binnen de organisatie en we zien diverse kopstukken spreken over de organisatie en de voordelen van geen seks. De documentaire is erg oppervlakkig, hoewel hij wel de visie van een aantal mensen binnen de organisatie laat zien, en de uitwerking van dat gedachtengoed op de volgelingen. Daarnaast zie je hoe statistieken worden misbruikt om mensen die er toch geen donder van weten te misleiden. De documentairemaker zet zichzelf eigenlijk centraal in de documentaire, en daardoor verliest de documentaire aan beschouwing en schiet hij te kort bij bijvoorbeeld de eerdergenoemde films. Interessant is het om te zien wat voor achterlijke vormen van lichamelijk contact een van de geheelonthouders uit het Verenigd Koninkrijk er op na houdt. (6.0)
pi_51349612
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 23:01 schreef Seborik het volgende:
Interessant is het om te zien wat voor achterlijke vormen van lichamelijk contact een van de geheelonthouders uit het Verenigd Koninkrijk er op na houdt. (6.0)
Vertel eens dan

Zelf zag ik vandaag Live Freaky Die Freaky (2006), een stop-motion animatie, waarin ik eigenlijk alleen op basis van de cast geïnteresseerd was. De stemmen zijn namelijk ingesproken door leden van verschillende bands waar ik wel naar luister, waaronder Green Day, Rancid en AFI. Dit heeft als nadeel natuurlijk dat het niet heel professioneel klinkt, maar daar valt nog wel overheen te kijken. Gaandeweg ontpopte het geheel zich echter tot een musical over de Manson Family en de moord op Sharon Tate (onder een andere naam, dat wel), met een dosis seks en geweld met poppen die mensen die Team America al ver vonden gaan flauw zou laten vallen. Nou kan ik wel wat hebben, maar op een gegeven moment was het gewoon niet leuk meer en echt grappig was het hele verhaal ook niet te noemen, eerder gewoon vervelend. Niet bepaald een aanrader dus. 5. IMDB: 5.6
pi_51349700
Stille Nacht (2004):
Een serieverkrachter maakt de buurt rond de campus onveilig. Enkele studentes organiseren zich om zich te beschermen en de dader te ontmaskeren.
Best ok. Goeie twist ook. Liesbeth Kamerling, moest die voor studente doorgaan? (vond ik echt een beetje te oud).
  woensdag 11 juli 2007 @ 09:12:12 #112
52357 Lambiekje
Everything is upside down
pi_51351210
quote:
Op vrijdag 6 juli 2007 18:07 schreef Doff het volgende:

[..]

Weet jij uberhaupt wel wat de Volkskrant is?
De recensies zijn vaak prima en ik vind het helemaal niet verkeerd om bij een film als The Transformers ook eens naar de inhoud te kijken, ook al gaat het daar bij de film niet in eerste instantie om. Ik zou me best kunnen voorstellen dat ik me ook aan dat commerciele, militaristische, nationalistische aspect, als dat er dus echt is, ga ergeren. Dan hoef je dat helemaal niet in dat soort snobtermen te gaan afzeiken.
De recensies van de Volkskrant zullen gerust goed zijn maar dan alleen voor de culthouse films. Voor popcorn, lichte entertainment en romcoms(inweze dus de reguliere bios-films) moet je toch echt NIET bij de volkskrant wezen. In mijn omgeving vind men ook dat de volkskrant nogal slechte recencies voor Hollywoodfilms aflevert. Het lijkt wel of ze alle films op diepere filosofische en karakterontwikkelen willen beoordelen. Dat gaat goed voor cult films maar niet voor popcornvermaak.
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
  woensdag 11 juli 2007 @ 09:59:51 #113
92823 RuneRose
Tony, de zieke pony!
pi_51352261
Gisteravond de nieuwe Harry Potter film, en die viel behoorlijk tegen. Na deel drie ging het alweer gedeeltelijk mis met deeltje vier, en deze is nog een stapje terug. helaas pindakaas. Wel enkele leuke stukjes trouwens, maar niet genoeg.
  woensdag 11 juli 2007 @ 12:23:21 #114
25301 Gorro
Reject False Icons
pi_51356436
(#123) Broken Blossoms or the Yellow Man and the Girl (D.W. Griffith, 1919)
Prima romance van D.W. Griffith met zijn muse Lillian Gish. In tegenstelling tot zijn epische klassiekers Birth of a Nation en Intolerance is de focus hier puur op de hoofdlijn gericht. Het is een mooi verhaal over twee ongelukkige zielen die elkaar bij toeval ontmoeten. Zij wordt mishandelt door haar vader (een brute rol van Donald Crisp) en hij is missionaris van Buddha die bot vangt wanneer hij zijn geloof probeert te verspreiden. De tragische romance die volgt wordt mooi uitgespeeld door Lilian Gish en Richard Barthelmess. ****

Transformers (Michael Bay, 2007)
Wat een vet spektakel. Het verhaal is zo eenvoudig, dat je daar weinig aandacht aan hoeft te besteden en volop kunt genieten van de actie die je voorgeschoteld krijgt. En die is gelukkig niet mis. De Transformers van de serie hebben een flink opknapbeurt gehad voor deze film en zijn van enigszins onhandige robots veranderd in behendige moordmachines. Dit alles te danken aan de overtuigende computer-animaties. Daarnaast is de film ook erg grappig. Transformers biedt alles wat je van een blockbuster mag verwachten; op en top vermaak. Alleen het eindgevecht vond ik iets te lang duren. ****½
pi_51359717
Harry Potter viel in mijn ogen ook een beetje tegen. En dit was het beste boek.
Graag op anoniem
  woensdag 11 juli 2007 @ 14:11:19 #116
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_51359779
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 14:09 schreef Mainport het volgende:
Harry Potter viel in mijn ogen ook een beetje tegen. En dit was het beste boek.
Zag je in het journaal die reactie van die twee twaalf-jarige Bloemdaalse HP-nerds? De rechter zei "Heeeeel gaaf, ik zat soms... op het puntje.... van mijn stoel". De linker zei toen: "Mwaaah, viel wel mee met de spanning", waarop die rechter hem boos aankeek .
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  woensdag 11 juli 2007 @ 16:09:39 #117
17283 Cheiron
Ho ho ho...
pi_51363960
Gisteren naar The Transformers geweest.
Als no-brainer-actiefilm natuurlijk geslaagd. 3 dingen die mij een beetje stoorden:
- Actie soms ZO snel dat ik echt geen idee meer had waar ik naar zat te kijken
- Soms de humor TE slapstick. Het einde van die ghettoblasterrobot vond ik genant.
- Het is wel heeeeeeeel slick allemaal. En die blauwe neon-lampjes op Optimus Prime zagen er debiel uit

Dus ja.. leuke actiefilm, mooie beelden, maar ik had toch een beetje gemengde gevoelens. Wel knap dat de robots totaal niet lijken op die uit de cartoon en ik toch een gevoel van jeugdsentiment had toen Optimus zn verhaaltje deed.
Too lazy to be an evil genius..
PSN ID: Cheironnl
  woensdag 11 juli 2007 @ 23:30:46 #118
52357 Lambiekje
Everything is upside down
pi_51379861
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 16:09 schreef Cheiron het volgende:
Gisteren naar The Transformers geweest.
Als no-brainer-actiefilm natuurlijk geslaagd. 3 dingen die mij een beetje stoorden:
- Actie soms ZO snel dat ik echt geen idee meer had waar ik naar zat te kijken
- Soms de humor TE slapstick. Het einde van die ghettoblasterrobot vond ik genant.
- Het is wel heeeeeeeel slick allemaal. En die blauwe neon-lampjes op Optimus Prime zagen er debiel uit

Dus ja.. leuke actiefilm, mooie beelden, maar ik had toch een beetje gemengde gevoelens. Wel knap dat de robots totaal niet lijken op die uit de cartoon en ik toch een gevoel van jeugdsentiment had toen Optimus zn verhaaltje deed.
Is het niet omdat dezelfde stem is gebruikt?
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
pi_51398466
Zodiac
Ingetogen, langdradig verfilmd. Daar houdt Bart van. ****

Seksmisja
***
Graag op anoniem
  donderdag 12 juli 2007 @ 16:35:47 #120
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_51398597
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 16:32 schreef Mainport het volgende:
Seksmisja
***
Moest je niet lachen ?
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_51398783
Die voldoende zegt genoeg.
Graag op anoniem
pi_51398849
Magnolia en C'est Arrivé Près De Chez Vous: Zieke, maar leuke film .
God gaf de mens vrijheid en we kunnen dus al met al aannemen dat hij niet verantwoordelijk is voor menselijke misdaden. Alleen hij die de mens heeft geschapen draagt echter de volle verantwoordelijkheid voor de stront.
pi_51400017
Grbavica (2006)
Bosnische film over een moeder en haar tienerdochter (beide Bosniaks) die in het hedendaagse Grbavica, een wijk van Sarajevo, proberen te overleven na de oorlog. De film biedt een interessante kijk op het dagelijks leven (school, werk,..) in het Bosnië van vandaag. Super goed is de film misschien niet, maar zeker de moeite waard. De ontknoping is goed, en zag ik niet aankomen.
  donderdag 12 juli 2007 @ 17:45:37 #124
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_51400876
Love & Pop (1998, Jap, Hideaki Anno)
Deze film gaat over enjo-kosai, een echt Japans fenomeen, waarbij jonge middelbare schoolmeisjes met mannen van oudere leeftijd daten voor geld of cadeautjes. Denk breezah-slet zonder sex Hoewel sex er soms ook bijzit.
Maar het is ook vooral de eerste film van een beginnend regisseur. Anno experimenteert erop los met wat hij kan met de camara. Shots van onder, boven, zij, vanaf objecten, vanaf eerste gezicht etc.
In het begin had ik het idee van moet dit nou allemaal. Maar raar genoeg werkt het (meestal) ook nog allemaal. Aangezien veel van die "experimentele" shots juist het voyeuritische niveau van de film benadruken.
Tadanobu Asano komt ook nog opdraven voor een klein bijrolletje.
cijfer: 7.5
pi_51402737
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 17:18 schreef zuiderbuur het volgende:
Grbavica (2006)
Bosnische film over een moeder en haar tienerdochter (beide Bosniaks) die in het hedendaagse Grbavica, een wijk van Sarajevo, proberen te overleven na de oorlog. De film biedt een interessante kijk op het dagelijks leven (school, werk,..) in het Bosnië van vandaag. Super goed is de film misschien niet, maar zeker de moeite waard. De ontknoping is goed, en zag ik niet aankomen.
Die ga ik vanavond maar eens kijken dan, van de week toevallig besteld en die dvd zit nu nog in folie verpakt .
God gaf de mens vrijheid en we kunnen dus al met al aannemen dat hij niet verantwoordelijk is voor menselijke misdaden. Alleen hij die de mens heeft geschapen draagt echter de volle verantwoordelijkheid voor de stront.
  donderdag 12 juli 2007 @ 19:51:43 #126
148015 cwk
It's a Kafka high
pi_51404983
Letter From Iwo Jima is duidelijk ondergeschikt aan Flags of Our Fathers. Niet omdat laatstgenoemde zo goed is, maar vooral omdat Iwo Jima zo saai is. De eerste leert ons weinig meer dan dat de Jappaners er idiote gebruiken en ideeen op nahielden. Irritatiefactor was hoog en het drama niet pakkend. Bovendien was de film veel te lang, iets wat trouwens ook opgaat voor Flags, zij het in iets mindere mate. Flags was een verassing qua het verhaal, ik had iets heel anders verwacht. Het was namelijk best een interessante belichting van de andere kant van oorlogvoeren; het politieke gedeelte. Helaas verzandt ook uiteindelijk Flags in teveel sentimentalisme en wordt zelfs een voiceover niet geschuwd. Een 5½ voor de Jappen, en een 7 voor de Amerikanen.

Ballada O Soldate was ook een verassing. Ik had me voorbereid op een schreeuwerig loopgravendrama met van de pijn vertrekkende gezichten. In plaats daarvan kreeg ik een schattig liefdesverhaaltje met een flinke toef propaganda. De hoofdrolspeelster is prachtig en de chemie tussen beide overtuigend. Aloysha had daar even een "kut, had ik me Nokia nou maar-momentje" maar ik geloof dat hun liefde wel goed komt. Mooie beelden en er valt ook nog wat te lachen. Da. 8
[Tournament] Het FOK! jaren '90 filmtoernooi editie III
There is a longstanding rumor that in the early drafts of the script, Dr. No turned out to be a monkey.
pi_51410504
Hannibal Rising. slecht. 4/10
pi_51412466
quote:
Op vrijdag 6 juli 2007 11:06 schreef hornage het volgende:
#203 Transformers
Gisteravond deze in de bios gezien. Ik verwachte uiteraard bruut spektakel en dat kreeg ik ook. Eigenlijk is er weinig interessants te zeggen over de film. Ook weinig te discussiëren. Het is een film die in de bios gezien moet worden en wellicht moet je mannelijk wezen. Het verhaal is ok, het is een standaard uitvoering van een formulefilm, maar de robots zijn grandioos. De gevechten ook. Het gaat allemaal zo bruut en het ziet er allemaal echt te vet uit. Gewoon een perfect uitgevoerde film.
Ik heb hem ook gister gezien , en de special effects waren cool!
don't get attached too anything you can't walk out on in 30 seconds... "...if you feel the heat around the corner."
pi_51416913
In the Line of Fire
Wat een gare film. Voortdurend word je met onwaarschijnlijkheden om je oren geslingerd waarvan je denkt: Typisch Amerikaans broddelwerk. Als Clint Eastwood er niet was geweest, was het helemaal huilen met de pet op. **½
Graag op anoniem
  vrijdag 13 juli 2007 @ 09:38:51 #130
92823 RuneRose
Tony, de zieke pony!
pi_51421039
Rambo 2 Och heerlijk, lekker vertstand op nul en genieten maar. En hij zit vol met fantastische quotes natuurlijk.

Co Bao: What mean expendable?
Rambo: It's like someone invites you to a party and you don't show up. It doesn't really matter.
  vrijdag 13 juli 2007 @ 10:06:13 #131
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_51421650
Chasing Amy
Wel een aardige film van Kevin Smith, alleen wel jammer dat de leukste grappen in het begin zaten. Ben Affleck wordt verliefd op een dame, die lesbisch blijkt te zijn. Dit plotmotief zou later nog eens voorkomen in Gigli . Wat is dat toch met hem! Heel lastig dus voor ons aller Ben. Cijfer: 6,5

Ator l'invincibile 2
Prachtig MST3K-materiaal. Ik lig nu weer in een deuk als ik terug denk aan deze film. Cijfer: 2,5

Daikaijû Gamera


Gamera is een hilarische Godzilla-ripoff: een reuzeschildpad (Gamera) die ingevroren was op de noordpool wordt ontwaakt, nadat een straaljager vlakbij hem in de buurt neercrasht. Een leuke feature van Gamera is dat hij kan transformeren tot een brandende vliegende schotel, waardoor hij dus overal ter wereld dood en verderf kan zaaien. De meest spectaculaire vernietiging vindt plaats op een maquette van Tokyo . Afijn, dit monster moet dus uitgeschakeld worden, maar dan is er iets wat de hele film ruïneert: een of ander vervelend jankjoch dat vindt dat het monster moet blijven leven, omdat in het begin van de film Gamera zijn leven heeft gered. Hij blijft er maar continu over dooremmeren ! On-be-grij-pe-lijk! Cijfer: 4
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  vrijdag 13 juli 2007 @ 10:07:37 #132
52357 Lambiekje
Everything is upside down
pi_51421689
Harry Potter 5 (2007)
Toch wel minder spannend dan deel 3 en 4.

cijfer 6.5 / imdb 8.1
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
pi_51421719
The Hills Have Eyes II

Een team van jonge en onervaren National Guard soldaten krijgt de missie om apparatuur te brengen naar een onderzoekskamp in de woestijn. Maar hier aangekomen ontdekken de soldaten dat het kamp volledig verlaten is. Als ze dan vreemde geluiden horen op hun walkie talkies, besluiten ze op onderzoek uit te gaan. Ze vinden dan echter al snel een groep gruwelijk misvormde en tevens hongerige mutanten.

Vervolg op de eerste, die was wel cool, deze viel me een beetje tegen, zit wel af en toe wat gore in maar dan heb je het ook ver gehad....

De man-uit-de-wc scene vond ik wel super (mensen die hem gezien hebben weten wat ik bedoel, ik wil geen spoilers neerzetten hier dus ik zeg verder niks)
Make The Floor Burn!
  vrijdag 13 juli 2007 @ 14:30:54 #134
117680 JelleS
film- en muziekreviewer
pi_51430308
quote:
Op vrijdag 13 juli 2007 01:47 schreef Mainport het volgende:
In the Line of Fire
Wat een gare film. Voortdurend word je met onwaarschijnlijkheden om je oren geslingerd waarvan je denkt: Typisch Amerikaans broddelwerk. Als Clint Eastwood er niet was geweest, was het helemaal huilen met de pet op. **½
Ook gezien, gewoon een goede thriller, waar niets onwaarschijnlijks gebeurt. Niets bijzonders, maar ook niet vervelend voor regenachtige zondag.
pi_51430890
Ach, van die dingen als wanneer er tien agenten achter John Malkovich aanrennen, er een bus voorbijkomt en hij verdwenen is. Of dat-ie even de FBI perfect om de tuin weet te leiden met het traceren van zijn telefoon. Het is allemaal maar vanzelfsprekend. Of iemand die hem meent te kennen, maar alleen weet dat hij in Phoenix woont, en zegt: "Je moet naar X gaan, die kent iedereen in Phoenix!" En uiteraard kent X 'm ook, zodat ze er achter komen wie John Malkovich is.
Graag op anoniem
  vrijdag 13 juli 2007 @ 15:21:21 #136
25301 Gorro
Reject False Icons
pi_51432050
Red Dawn (John Milius, 1984)
Best vermakelijke jaren '80 pulp, maar helaas nogal matig uitgewerkt. Het idee is namelijk best aardig en zit op zich een prima film in. De uitwerking laat alleen nogal wat te wensen over. Zo is alles erg ongeïnspireerd in beeld gebracht en wordt er nauwelijks moeite gedaan om de kijker bij het verhaal te betrekken. De jonge cast doet hun best, maar kunnen ook niet allemaal overtuigen. **
  vrijdag 13 juli 2007 @ 16:45:07 #137
148015 cwk
It's a Kafka high
pi_51435000
Ningen No Joken I: No Greater Love (Masaki Kobayashi, 1959)
Ondanks alle waarschuwingen voor dit snobepos viel het ontzettend mee. Het was eigenlijk allemaal erg spannend en pakkend. Het heeft zelfs af en toe een thrillerachtig sfeertje met alle intriges, verraders en oplichters die de film rijk is. Menselijk drama is er in ieder geval genoeg. Moraalridder Kenji krijgt een baan aangeboden als hoofd bewaking van een werkkamp bij een mijn in een Chinese kolonie. Als een trein met Chinese krijgsgevangenen aankomt en deze bewaakt moeten worden in een afgezonderd kamp is er stront aan de knikker. Kenji riskeert lijf en leden om de Chinezen zo goed mogelijk te behandelen. De hele film wordt de kijker verwend met mooie beelden van het ruige landschap. Er wordt adequaat geacteerd, en ik ben niet zo’n fan van de soms overdreven emotionele Japanse acteerstijl, maar het is allemaal goed te doen. Het einde is zowel goed voor een brok in de keel als een gezonde zin in het tweede deel. Een uitstekende inleiding op hopelijk nog meer moois. 8½

Shi Gan (Kim Ki-Duk, 2006)
Vreemd. Ik dacht juist dat wat extra dialoog een Kim film goed zou doen. Maar nu emoties er uit worden gesmeten, er geknokt, gegild en heel veel gepraat wordt voelt dat opeens onwennig. Shi Gan's boodschap is natuurlijk overduidelijk maar de uitwerking niet perfect. Kim manoeuvreert zijn karakters zonder pardon in de meest onrealistische situaties alleen om zijn punt te maken. Hoewel het einde wordt gered door een sprankeltje magie weet het de algemene indruk toch niet sterk te verbeteren. Volgende keer weer wat verfijnder graag. 6½

[ Bericht 10% gewijzigd door cwk op 13-07-2007 20:04:00 ]
[Tournament] Het FOK! jaren '90 filmtoernooi editie III
There is a longstanding rumor that in the early drafts of the script, Dr. No turned out to be a monkey.
  vrijdag 13 juli 2007 @ 20:44:35 #138
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_51442024
quote:
Op vrijdag 13 juli 2007 01:47 schreef Mainport het volgende:
In the Line of Fire
Wat een gare film. Voortdurend word je met onwaarschijnlijkheden om je oren geslingerd waarvan je denkt: Typisch Amerikaans broddelwerk. Als Clint Eastwood er niet was geweest, was het helemaal huilen met de pet op. **½
Gewoon een sterke thriller met een toffe Malkovich
pi_51442834
Die fetten Jahre sind vorbei (2004)
Duitse film. Jan en Peter zijn "De Opvoeders", zij breken in in huizen van rijkaards waar ze niets stelen, maar wel alles verplaatsen en er een tof boeltje van maken. Jan is de denker, Peter is iets meer de man van actie. Jule is de vriendin van Peter. Door een ongeval met de wagen moet zij nog jaren hard werken om de Mercedes te vergoeden van een rijke kerel. Wanneer Jan ook Jule leert kennen, ziet hij dit als een groot onrecht. Doordat Jule betrokken geraakt in de nachtelijke activiteiten van Jan, loopt het uit de hand...
Best een goede film. De botsing tussen links en rechts, en ook tussen jong en oud, komt op een interessante wijze aan bod. Met de hoofdpersonages ben ik het lang niet altijd eens, maar ik vind ook niet dat de film één bepaalde visie opdringt.
De ontknoping in de internationale versie vind ik eigenlijk beter dan die in de uiteindelijke.
Een aanrader!
  vrijdag 13 juli 2007 @ 21:38:50 #140
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_51443735
Harry Potter And The Order Of The Phoenix
Na de tegenvaller van The Goblet Of Fire was ik benieuwd of het vijfde deel in de Potter reeks beter zou worden. Ik werd niet teleurgesteld...
Ik heb het boek niet gelezen dus ik weet niet precies wat en hoeveel eruit is gelaten maar het was makkelijk en goed te volgen zonder dat ik echt met vragen achter bleef. Tuurlijk merk je wel dat er dingen uit zijn gelaten maar ik had niet het idee dat dat echt een belemmering vormde.
Het acteerwerk is er weer beter op geworden in vergelijking met het vorige deel. De sfeer is heerlijk donker wat door de soundtrack nog wat wordt verhoogt.
De effecten zien er tof uit en het eind gevecht is geweldig. Alleen jammer dat het te kort duurde.
Perfect is ie niet en een aantal dingen hadden wat beter uitgelegd kunnen worden maar ik vond `m in ieder geval een stuk beter als deel 4.
Laat deeltje 6 maar komen.

IMDB Cijfer: 8,1/10
Mijn Cijfer: 8,0/10

[ Bericht 0% gewijzigd door Timo20 op 13-07-2007 21:53:08 ]
pi_51446878
The Ox-Bow Incident
Hap, slik, weg. ***½

Dial M for Murder
Net als bij North by Northwest heb ik het idee dat deze film een grote inspiratiebron voor latere filmmakers is geweest. Wat belangrijker is dat Grace Kelly de mooiste vrouw is die ooit op het filmdoek is vastgelegd. En daarbuiten ook waarschijnlijk. ****
Graag op anoniem
  zaterdag 14 juli 2007 @ 01:14:41 #142
52357 Lambiekje
Everything is upside down
pi_51451323
Zodiac (2007)
David Fincher die de Zodiac killer zaak verfilmd.
cijfer 7.5 / imdb 8.1

Oceans 13
Zo dit is een klap beter dan O12. Leuk al dat voor bereiding om Al Pacino een hak te zetten. Al die sabotages.
cijfer 7.5 / imdb 7.3
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
pi_51452521
Once Upon A Time In The West (1968)

Fantastisch. Magistraal. Onovertroffen. Superlatieven schieten te kort om deze film te omschrijven. 9/10
Ik doe hier niet aan mee.
  zaterdag 14 juli 2007 @ 10:39:50 #144
25301 Gorro
Reject False Icons
pi_51455786
Lo sceicco bianco (The White Sheik) (Federico Fellini, 1952)
Het resultaat is een leuke comedy waarin vooral de film-shoot op het strand een heerlijke scene is. De chaos, de kitsch en de magische manier waarop "catta" herhaalt wordt, begeleid door de muziek van Nina Rota zijn een voorbode voor de dingen die zouden volgen in de rest van zijn carrière. Overigens duikt Giullietta Masino ook nog even op als de prostituee Cabiria, die later met Le notti di Cabiria haar eigen film zou krijgen. ***½

Saturday Night Fever (John Badham, 1977)
Sfeervolle film waardoor de disco scene een grote boost kreeg. De dans-/muziekscenes zijn waar de film zijn faam aan te danken heeft en zijn eigenlijk ook gewoon het best. Het verhaaltje heeft niet veel om het lijf, hoewel er nog wel maatschappijkritische noten geplaatst worden, maar echt aandacht is daar niet voor. Wat me wel opviel is dat de uncut versie best "naughty" is. In elk geval is de film een stuk minder braaf dan ik verwachtte. ***

Saraband (Ingmar Bergman, 2003)
De laatste film van Ingmar Bergman is een sequel op Scener ur ett äktenskap. Net als die film is dit een episodische vertelling, in dit geval over de 32 jaar na de scheiding tussen Marianne en Johan uit eerder genoemde film. Liv Ullman speelt Marianne weer fantastisch met geweldig gevoel voor subtiele emoties. De jonge Julia Dufvenius doet haar best, maar wordt wel overklast. Ook de andere Bergman-veteraan Erland Josephson zet een mooie kwetsbare performance neer. Het is echter Börje Ahlstedt die de meeste lof verdient. Een prachtige uitbeelding van een gebroken man. Wat de film zelf betreft is het weer een mooi staaltje emotioneel familieleed wat Bergman heeft afgeleverd. Echter het episodische karakter breekt de film wel een beetje op. ****

[ Bericht 0% gewijzigd door Gorro op 14-07-2007 14:43:46 ]
pi_51458243
La Grande Bouffe



Vier welgestelde heren besluiten in een oude villa in te trekken en zich letterlijk dood te eten.

Bizar gegeven voor een heerlijke absurde film, met een onderliggende aanklacht tegen de leegheid van de consumptiemaatschappij waarin wij leven.
Vooral de rol van Mastroianni is meesterlijk.

Lekker over-the-top, "smakelijke" film.
pi_51462710
Harry Potter and the Order of the Phoenix (David Yates 2007)
Ik vind dit een film van twee uitersten: The Order of the Phoenix is verhaaltechnisch toch wel de minste van de Harry Potter films. Het plot slaat werkelijk waar nergens op. Om over de diverse plotgaten - plotdiepzeetroggen zijn het eigenlijk - nog maar te zwijgen. Aan de andere kant bevat deze Harry Potter wel veruit de mooiste en spectaculairste actiescenes die de Harry Potter films rijk zijn. Tamelijk paradoxaal dus. Ik houd dan ook een zeer gemengd gevoel over aan deze film.

Death at a Funeral (Frank Oz 2007)
Een lesje: hoe kun je zoveel mogelijk platte poep- en pieshumor gecombineerd met zoveel mogelijk morbide grappen proberen te verkopen als een fatsoenlijke comedy? Juistem! Je steekt het geheel in een Brits jasje en bestempelt de humor als "droge, Engelse humor". Sorry Oz, ik trap er niet in. Een van de slechtste films die ik in tijden gezien heb.
  zaterdag 14 juli 2007 @ 22:07:53 #147
13148 Shogo
Psycho...
pi_51473058
300 (2006)
De Persen bedreigen Sparta, en de Spartanen verdedigen zich met 300 man. Een plot nog dunner dan een vel papier. Visueel wel behoorlijk sterk met vele mooie plaatjes die rechtstreeks uit de strip leken te komen. En ach het is fijne entertainment voor een zaterdagavond.
  zondag 15 juli 2007 @ 00:56:35 #148
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_51478566
Superman: The Movie
Een film die na 30 jaar nog steeds overeind blijft. Sommige effecten zien er dan wellicht naar hedendaagse maatstaven gedateerd uit en er zitten een behoorlijk aantal cheesy quotes in, ik heb er van genoten. Vooral de finale van de film was fantastisch.

IMDB Cijfer: 7,3/10
Mijn Cijfer: 8,0/10

Transformers
Vooraf, voor dat de trailers te zien waren en alleen pas het artwork bekend was, had ik m`n twijfels. Zou dit wat worden? Zou Bay het weer vakkundig om zeep weten te helpen? Toen kwamen de trailers en de tv spots en almaar groeide m`n enthousiasme. En dat enthousiasme bereikte vanavond een hoogtepunt. DAMN!!! wat heeft een Bay ons een geweldige actie film gegeven. Zeer waarschijnlijk de beste van dit jaar.
Een 2 uur durende trip down memory lane, dat is hoe je deze film het beste kunt omschrijven. De nostalgie viert hoogtij. Alle bekende figuren uit de tekenfilm serie zijn aanwezig (al vind ik het nog steeds jammer dat Soundwave er niet in zit), de stemmen zijn geweldig als van ouds en de special effects zijn om van te watertanden. DAMN wat zijn die special effects stoer! Dat is natuurlijk ook waar Bay zijn geld op heeft gezet. Dat er een verhaaltje omheen is verzonnen doet eigenlijk niet echt terzake. Het gaat om de actie en die krijgen we volop.
Dit is alles wat ik er van had verwacht en nog veel meer. Ik ga nog even nagenieten.
Thank you, Mr. Bay!!


IMDB Cijfer: 8,0/10
Mijn Cijfer: 8,5/10
  zondag 15 juli 2007 @ 02:22:48 #149
41286 Price
The Abominable Dr. Phibes
pi_51480158
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 19:51 schreef cwk het volgende:
Letter From Iwo Jima is duidelijk ondergeschikt aan Flags of Our Fathers. Niet omdat laatstgenoemde zo goed is, maar vooral omdat Iwo Jima zo saai is.
Ik vond het precies andersom. Iwo Jima kon ik best wel waarderen eigenlijk. Daar zat veel meer gevoel in.
You Should Have Seen Them Kicking Edgar Allan Poe
  maandag 16 juli 2007 @ 09:26:51 #150
25301 Gorro
Reject False Icons
pi_51512895
Hatari! (Howard Hawks, 1962)
Vermakelijke avonturenfilm van veteraan Howard Hawks. De spectaculaire beelden van de dieren op de Afrikaanse steppen opgejaagd door de jeeps van John Wayne en consorten worden afgewisseld met luchtige komedie-scenes is het basiskamp. De film is wat aan de lange kant, maar echt vervelen doet hij nergens. ***½

Premonition (Mennan Yapo, 2007)
Matige bovennatuurlijke drama-thriller. Sandra Bullock heeft best een aardige rol in deze verder niet zo heel interessante thriller. Het verhaal speelt met de tijdslijn zonder dat het echt interessant of intrigerend wordt. Het einde biedt nog een aardige conclusie tot het geheel, maar het zal me allemaal niet heel lang bijblijven. **½
pi_51524887
Reeker
Zo'n slasher movie die wat intelligenter wil zijn/is dan anderen in het genre.
Loopt een van die vrouwen naar een vriend van haar die dus net is aangevallen en hierdoor zijn linkerarm mist
"are you ok?"
  maandag 16 juli 2007 @ 17:06:02 #152
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_51527025
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
Wat een rotzooitje, dat plot . Dr zaten wel aardige stukken tussen (die kannibalenstam was erg tof), maar het had ook mindere stukken en dan vooral dat einde . Het acteerwerk valt bij sommigen ook vies tegen eigenlijk. Cijfer: 5

Soy Cuba
Het is niet heel gemakkelijk een oordeel over Soy Cuba te geven. Met behulp van een zak geld uit de USSR is deze propagandafilm gemaakt door Kalatozishvili (misschien bekend van Letyat Zhuravli) en een stel Cubanen, vervolgens is die in de vergetelheid geraakt, uit diezelfde vergetelheid gehaald door Francis Ford Coppola en Martin Scorsese en sindsdien vooral geprezen om het knappe camerawerk + cinematografie.

Het is vrij duidelijk dat het hier om propaganda gaat, gedateerde propaganda zelfs, tjokvol opzichtige stereotiepes. Bij het zien van een dikke politie-agent schoot ik bijvoorbeeld in de lach, terwijl de bedoeling van de filmmaker is woedend te worden op hem, omdat hij zo'n arrogante dikke klootzak met pistool is . Ook zit het vol met symboliek: bij een scene waar pamfletten naar buiten worden gegooid door een revolutionair, staat de mensenmassa stil. Dit moet vast uitgelegd worden als 'de revolutie staat op papier, nu nog de uitwerking daarvan! Komt allen in beweging!' . Eerlijk gezegd kan en heb ik niet zoveel met zulke boodschappen en soms ergerde ik me dus ook aan de opzichtigheid van de propaganda, maar soit ik kan er wel doorheen kijken, dus zo heel erg is het ook weer niet.

Het jammere van Soy Cuba is dat er ook geen hoofdrolspeler is, waarmee geleefd kan worden. Het gaat eigenlijk over het land Cuba en wat dat betreft slaagt de film met vlag en wimpel. De hele film bevat erg mooi en knap camerawerk over het algemeen. Lange takes kan ik altijd wel waarderen . En de landschappen waren ook erg mooi, ik wist niet dat Cuba er zo tof uit kon zien . Al met al toch wel een interessante film, die je zo nu en dan meesleurt door de mooie beelden. Cijfer: 7.

Modern Times
Een van de betere Chaplin-films. Cijfer: 7
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  maandag 16 juli 2007 @ 18:38:28 #153
67089 Gillingham
The horror...
pi_51529768
King Kong (1933) 7
Leuk en aardig. Vooral omdat het allemaal zo overbekend is terwijl ik de film nog nooit in zijn geheel gezien had. Natuurlijk voldoen de stop-motion effecten niet meer aan de hedendaagse normen op het gebied van SFX, soms was het gewoon erg grappig en daardoor zeer aandoenlijk. Het verhaal is simpel maar effectief. Enerzijds gedateerd, anderzijds vermakelijk. Vooral de scene op het Empire Sate Building was geweldig en voldoende reden om de film te kijken.

Belle de Jour (1967) 8+
Intrigerende film van Luis Bunuel. Het fetisjisme van het karakter van Catherine Deneuve is zowel fascinerend als weerzinwekkend. Dit wordt mooi verwerkt in een zondermeer erg gewaagde film, ik vind 'm best ver gaan. Het is ook erg leuk om vergelijkingen te trekken met een tegenovergestelde maar toch gelijksoortige rol van Deneuve een paar jaar eerder in Repulsion, die ik ook laatst gezien heb. Ze is voor beide films uitstekend gecast. Ze is zowel mooi als afstandelijk en onbegrijpelijk.

Human Nature (2001) 7+
Deze film moest ik nog zien omdat ik wel een beetje fan ben van de schrijfkunsten van Charlie Kaufman. Desondanks kon deze film niet tippen aan zijn beste films. Ook regisseur Michel Gondry bewees later dat hij beter en serieuzer kon. Deze film is niet meer dan grappig, terwijl Kaufman's betere films zowel grappig als interessant en sterk zijn. De dialogen en dergelijken laten nu eenmaal te wensen over. Maar vermakelijk was deze film wel.
What's it going to be then, eh?
  maandag 16 juli 2007 @ 21:02:21 #154
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_51535218
Superman II
Natuurlijk niet zo goed als het eerste deel maar ik vond `m nog best vermakelijk. Vooral de wel erg foute quotes (vooral General Zod is goed op dreef) doen het entertainment gehalte verhogen. Verder is het verhaaltje wat minder interessant als in het eerste deel maar daarintegen staat wel dat deze film 1 van de belangrijkste scenes heeft in het hele Superman verhaal.
Ben benieuwd naar de Donner cut.

IMDB Cijfer: 6,6/10
Mijn Cijfer: 7,0/10
pi_51543107
Spiderman 3

Wat een bout film. Teveel verhaallijnen die door elkaar lopen, en bij het merendeel van de scenes weet je al precies wat er gaat gebeuren. Matig acteerwerk in het geheel, maar de enige die me echt opviel was Thomas H. Church ( 'The Sandman' ) die toch erg goed was, todat hij in een soort gigantische King Kong figuur veranderde op het einde.
Verder vond ik dat hele evil look & attitude van Peter Parker zwaar overdreven en nep.

Naast het betere acteerwerk van Thomas was het toch leuk om James Cromwell te zien met een klein rolletje als Captain Stacy.

Cijfer: 5
pi_51545617
Hostel Part 2

Jammer.
Waar deel 1 voor mij een echte thriller was, leek Tarentino in deel 2 teveel te zoeken naar een balans tussen humor, horror en Kill Bill achte "fantasie"-scenes!
En waarom er nu toch weer een verwijzing naar een eerdere Tarentino film in moest zitten is mij ook niet geheel duidelijk. Namelijk de naar Pulp Fiction kijkende oostblok-kutjes.

Het scheuren op die motor en de hoofd-af-hak-scenes deden mij teveel denken aan Kill Bill, wat dan toch niet helemaal mijn film is.

De dames waren volgens mij in deel 1 mooier!

IMDB Cijfer: 5,6/10
Mijn Cijfer: 5,5/10
Creative, Advertising, Media and Communication Consultant Agency.
  dinsdag 17 juli 2007 @ 01:58:11 #157
123869 Merkie
Surprisingly contagious
pi_51545688
Die film is niet door Tarantino gemaakt hoor .
2000 light years from home
pi_51545746
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 01:58 schreef Merkie het volgende:
Die film is niet door Tarantino gemaakt hoor .
Oke goed.. in samenwerking met dan.
In iedergeval doet naar mijn mening zijn invloed de film niet veel goed aan.
Creative, Advertising, Media and Communication Consultant Agency.
  dinsdag 17 juli 2007 @ 02:17:32 #159
123869 Merkie
Surprisingly contagious
pi_51546008
Hoe weet je nou wat zijn invloed is? Tarantino was executive producer, die hebben meestal helemaal niks met de film zelf te maken.
2000 light years from home
  dinsdag 17 juli 2007 @ 16:02:30 #160
136810 Professional
Shoarmakoning!
pi_51561818
Transformers
Aardig, maar niet compleet overtuigend.
7.5/10
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')