abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 10 juli 2007 @ 12:31:55 #101
14389 Daklem
What the deuce?!
pi_51320793
Gisteren Die Hard 4.0 gekeken.

Goede one-liners. matig verhaal. Goede actie.

oftewel, topactiefilm
World domination is my middle name.
  dinsdag 10 juli 2007 @ 12:37:47 #102
92823 RuneRose
Tony, de zieke pony!
pi_51320980
Mutiny on the Bounty ('62) alweer de 2e epic van langer dan drie uur die ik in een dag zie. Ik vermaak me er dan ook altijd prima mee. Jammer dat ze geen films met overture en intermission meer maken.
  dinsdag 10 juli 2007 @ 12:56:11 #103
53290 laurenzo85
Surfing on the waves of sound
pi_51321558
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 12:30 schreef Falco het volgende:
Das Cabinet des Dr. Caligari.

[afbeelding]

Dit is een van de eerste horrorfilms met daarbij een prachtige Duitse expressionistische sfeer. Eerst had ik het gevoel naar Sesamstraatdecors te kijken, maar later begon ik het toch allemaal best te waarderen. Je ziet ook duidelijk dat Tim Burton geïnspireerd is door dit werk. Het verhaal was ook best oke. Uiteraard is er wat overacting, maar dat zullen we maar door de vingers zien. Werner Krauss als de uitermate vervelende Dr. Caligari is jofel en tilt het geheel naar een hoger niveau. Cijfer: 8
Dat is dan ook juist kenmerkend voor het Duits Expressionisme

Zelf zag ik Sceicco bianco, Lo. Fellini's eerste zelfgeregisseerde film. Het zet meteen al de toon voor al zijn latere werk, waar het absurdisme hoogtij viert, gecombineerd met de typische Fellinimuziek, gesitueerd in de High Society van Rome. Leuk afgewisseld met de twee verhalen, die, ondanks het grote contrast in de situaties, dezelfde strekking vertonen. Een prettig debuut, die gelukkig niet te lang duurt.

Een 7
  dinsdag 10 juli 2007 @ 13:15:10 #104
13148 Shogo
Psycho...
pi_51322211
Key Largo (1948)
Een zeeman Frank McCloud (Humphrey Bogart) bezoekt het hotel van een oude vriend, wat hij niet weet is dat ontsnapte gangster Johnny Rocco (Edward G. Robinson) zich daar ook bevind. De film introduceert zich rustig maar hoe verder de film gaat hoe hoger het tempo tot uiteindelijk de climax. Bogart is zoals altijd fantastisch en Robinson speelt ook weer een erg goede rol. Erg goede film.
pi_51332053
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 12:56 schreef laurenzo85 het volgende:

[..]

Zelf zag ik Sceicco bianco, Lo. Fellini's eerste zelfgeregisseerde film. Het zet meteen al de toon voor al zijn latere werk, waar het absurdisme hoogtij viert, gecombineerd met de typische Fellinimuziek, gesitueerd in de High Society van Rome. Leuk afgewisseld met de twee verhalen, die, ondanks het grote contrast in de situaties, dezelfde strekking vertonen. Een prettig debuut, die gelukkig niet te lang duurt.

Een 7
Ik heb 'em gisteravond ook gezien en ben het eens met wat je zegt, zeker ook de laatste zin
pi_51339987
The Big Bounce
Makkelijk te verteren celluloid, speciaal voor mensen die alles voorgekauwd en uitgespuugd op hun bord willen hebben, om maar zo weinig mogelijk te hoeven nadenken. Walgelijk. **

Transformers
Typische sit back and enjoy the ride-productie, en daar is niets mis mee. ***½

The Hunt for Red October
Moge Sean Connerey het 'TOURNAMENT beste acteur van de laatste jaren' winnen! ****

Cidade de Deus
Hitchcock antwoordde op de vraag: Wat is de belangrijkste voorwaarde om een goede film te maken? - script, script, script! Cidade de Deus is één van de beste bewijzen daarvoor. ****

Malèna
Ik weet het niet, maar iets bleef me boeien. ***½

Blazing Saddles
***
Graag op anoniem
  dinsdag 10 juli 2007 @ 22:28:14 #107
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_51341872
Le Notti Di Cabiria
Jammer maar deze Fellini wist me niet geheel te boeien. Dat kwam denk ik voor door het verhaal (of ontbreken daaraan). Nou is dat wel vaker het geval bij Fellini`s films maar deze keer vond ik het allemaal net wat te veel van het goede. Dat het niet ligt aan Giulietta Masina lijkt me duidelijk, die zet een wereld prestatie neer. Maar ze heeft gewoon te weinig echt goed materiaal om mee te werken. Het lijkt ook alsof ze af en toe een beetje verdwaald door de film rond loopt.
Er zitten wel een paar mooie scenes in, vooral tegen het einde. Ook is de Nina Rota`s soundtrack weer om van te smullen maar dat is jammer genoeg niet genoeg om de film te redden.
Geen totale miskleun, maar verre van een wereld goede film.

IMDB Cijfer: 8,5/10
Mijn Cijfer: 7,0/10
pi_51342647
En de verrassing van de avond: Jeux d'Enfants. Tering, wat een film. Dit moet je voelen! ****½
Graag op anoniem
  dinsdag 10 juli 2007 @ 23:01:54 #109
9613 Seborik
I, Voyager
pi_51343474
Spellbound (2002)

Docu over acht Amerikaantjes die meedoen aan de nationale spellingscompetitie samen met nog honderden anderen. Deze documentaire richt zich vooral op deze acht en hun achtergrond. Wat interessanter is dan de wedstrijd zelf, zijn de verschillende verhalen achter deze kinderen. Sommigen van hen worden welhaast gedwongen tot presteren door hun ouders, terwijl de ouders van anderen vergeten wanneer de dag van de spelling nu eigenlijk was. Verschillende manieren van coping en aanmoedigen binnen gezinnen komen aan bod, samen met een belichting van de wedstrijd. (8.0)

The Bridge (2006)

Documentaire over zelfdoding vanaf de wereldberoemde Golden Gate Bridge te San Francisco. Deze documentaire registreert vooral en richt zich niet op experts of meningen. Het gaat in deze anderhalf uur durende film vooral om de verhalen achter de mensen die springen, om hun nabestaanden, om mensen die een zelfdoding hebben gezien. De interviews zijn niet altijd even diepgaand, maar lijken meer op gesprekken met mensen die te horen hebben gekregen alles te mogen zeggen wat ze willen. Daardoor lijken de verhalen puur en winnen zij aan kracht. Uiteraard is het een en ander aangedikt met wat emotioneel activeren muziek, maar bovenal gaat het om wat de mensen vertellen. Als kijker zie je het aangrijpende verhaal van ouders wiens kind gesprongen is, verhalen van vrienden over de springer, het verhaal van iemand die een sprong heeft overleefd en hersenspinsels van mensen die anderen hebben zien springen. Het is op momenten een aangrijpende documentaire, vooral wanneer je de zelfdoding er naast ziet. Ze hebben namelijk een jaar lang de brug gefilmd, dus ook de springers. (8.0)

Make Me A Virgin (2007)

Verhaal van een filmmaker die gevraagd is om reclamefilmpjes te maken voor de Britse afdeling van de kruisvaarders tegen tienerseks 'Silver Ring Thing'. Hun doel is ervoor te zorgen dat tieners niet aan seks doen. Deze documentaire volgt de maker van de film binnen de organisatie en we zien diverse kopstukken spreken over de organisatie en de voordelen van geen seks. De documentaire is erg oppervlakkig, hoewel hij wel de visie van een aantal mensen binnen de organisatie laat zien, en de uitwerking van dat gedachtengoed op de volgelingen. Daarnaast zie je hoe statistieken worden misbruikt om mensen die er toch geen donder van weten te misleiden. De documentairemaker zet zichzelf eigenlijk centraal in de documentaire, en daardoor verliest de documentaire aan beschouwing en schiet hij te kort bij bijvoorbeeld de eerdergenoemde films. Interessant is het om te zien wat voor achterlijke vormen van lichamelijk contact een van de geheelonthouders uit het Verenigd Koninkrijk er op na houdt. (6.0)
pi_51349612
quote:
Op dinsdag 10 juli 2007 23:01 schreef Seborik het volgende:
Interessant is het om te zien wat voor achterlijke vormen van lichamelijk contact een van de geheelonthouders uit het Verenigd Koninkrijk er op na houdt. (6.0)
Vertel eens dan

Zelf zag ik vandaag Live Freaky Die Freaky (2006), een stop-motion animatie, waarin ik eigenlijk alleen op basis van de cast geïnteresseerd was. De stemmen zijn namelijk ingesproken door leden van verschillende bands waar ik wel naar luister, waaronder Green Day, Rancid en AFI. Dit heeft als nadeel natuurlijk dat het niet heel professioneel klinkt, maar daar valt nog wel overheen te kijken. Gaandeweg ontpopte het geheel zich echter tot een musical over de Manson Family en de moord op Sharon Tate (onder een andere naam, dat wel), met een dosis seks en geweld met poppen die mensen die Team America al ver vonden gaan flauw zou laten vallen. Nou kan ik wel wat hebben, maar op een gegeven moment was het gewoon niet leuk meer en echt grappig was het hele verhaal ook niet te noemen, eerder gewoon vervelend. Niet bepaald een aanrader dus. 5. IMDB: 5.6
pi_51349700
Stille Nacht (2004):
Een serieverkrachter maakt de buurt rond de campus onveilig. Enkele studentes organiseren zich om zich te beschermen en de dader te ontmaskeren.
Best ok. Goeie twist ook. Liesbeth Kamerling, moest die voor studente doorgaan? (vond ik echt een beetje te oud).
  woensdag 11 juli 2007 @ 09:12:12 #112
52357 Lambiekje
Everything is upside down
pi_51351210
quote:
Op vrijdag 6 juli 2007 18:07 schreef Doff het volgende:

[..]

Weet jij uberhaupt wel wat de Volkskrant is?
De recensies zijn vaak prima en ik vind het helemaal niet verkeerd om bij een film als The Transformers ook eens naar de inhoud te kijken, ook al gaat het daar bij de film niet in eerste instantie om. Ik zou me best kunnen voorstellen dat ik me ook aan dat commerciele, militaristische, nationalistische aspect, als dat er dus echt is, ga ergeren. Dan hoef je dat helemaal niet in dat soort snobtermen te gaan afzeiken.
De recensies van de Volkskrant zullen gerust goed zijn maar dan alleen voor de culthouse films. Voor popcorn, lichte entertainment en romcoms(inweze dus de reguliere bios-films) moet je toch echt NIET bij de volkskrant wezen. In mijn omgeving vind men ook dat de volkskrant nogal slechte recencies voor Hollywoodfilms aflevert. Het lijkt wel of ze alle films op diepere filosofische en karakterontwikkelen willen beoordelen. Dat gaat goed voor cult films maar niet voor popcornvermaak.
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
  woensdag 11 juli 2007 @ 09:59:51 #113
92823 RuneRose
Tony, de zieke pony!
pi_51352261
Gisteravond de nieuwe Harry Potter film, en die viel behoorlijk tegen. Na deel drie ging het alweer gedeeltelijk mis met deeltje vier, en deze is nog een stapje terug. helaas pindakaas. Wel enkele leuke stukjes trouwens, maar niet genoeg.
  woensdag 11 juli 2007 @ 12:23:21 #114
25301 Gorro
Reject False Icons
pi_51356436
(#123) Broken Blossoms or the Yellow Man and the Girl (D.W. Griffith, 1919)
Prima romance van D.W. Griffith met zijn muse Lillian Gish. In tegenstelling tot zijn epische klassiekers Birth of a Nation en Intolerance is de focus hier puur op de hoofdlijn gericht. Het is een mooi verhaal over twee ongelukkige zielen die elkaar bij toeval ontmoeten. Zij wordt mishandelt door haar vader (een brute rol van Donald Crisp) en hij is missionaris van Buddha die bot vangt wanneer hij zijn geloof probeert te verspreiden. De tragische romance die volgt wordt mooi uitgespeeld door Lilian Gish en Richard Barthelmess. ****

Transformers (Michael Bay, 2007)
Wat een vet spektakel. Het verhaal is zo eenvoudig, dat je daar weinig aandacht aan hoeft te besteden en volop kunt genieten van de actie die je voorgeschoteld krijgt. En die is gelukkig niet mis. De Transformers van de serie hebben een flink opknapbeurt gehad voor deze film en zijn van enigszins onhandige robots veranderd in behendige moordmachines. Dit alles te danken aan de overtuigende computer-animaties. Daarnaast is de film ook erg grappig. Transformers biedt alles wat je van een blockbuster mag verwachten; op en top vermaak. Alleen het eindgevecht vond ik iets te lang duren. ****½
pi_51359717
Harry Potter viel in mijn ogen ook een beetje tegen. En dit was het beste boek.
Graag op anoniem
  woensdag 11 juli 2007 @ 14:11:19 #116
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_51359779
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 14:09 schreef Mainport het volgende:
Harry Potter viel in mijn ogen ook een beetje tegen. En dit was het beste boek.
Zag je in het journaal die reactie van die twee twaalf-jarige Bloemdaalse HP-nerds? De rechter zei "Heeeeel gaaf, ik zat soms... op het puntje.... van mijn stoel". De linker zei toen: "Mwaaah, viel wel mee met de spanning", waarop die rechter hem boos aankeek .
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  woensdag 11 juli 2007 @ 16:09:39 #117
17283 Cheiron
Ho ho ho...
pi_51363960
Gisteren naar The Transformers geweest.
Als no-brainer-actiefilm natuurlijk geslaagd. 3 dingen die mij een beetje stoorden:
- Actie soms ZO snel dat ik echt geen idee meer had waar ik naar zat te kijken
- Soms de humor TE slapstick. Het einde van die ghettoblasterrobot vond ik genant.
- Het is wel heeeeeeeel slick allemaal. En die blauwe neon-lampjes op Optimus Prime zagen er debiel uit

Dus ja.. leuke actiefilm, mooie beelden, maar ik had toch een beetje gemengde gevoelens. Wel knap dat de robots totaal niet lijken op die uit de cartoon en ik toch een gevoel van jeugdsentiment had toen Optimus zn verhaaltje deed.
Too lazy to be an evil genius..
PSN ID: Cheironnl
  woensdag 11 juli 2007 @ 23:30:46 #118
52357 Lambiekje
Everything is upside down
pi_51379861
quote:
Op woensdag 11 juli 2007 16:09 schreef Cheiron het volgende:
Gisteren naar The Transformers geweest.
Als no-brainer-actiefilm natuurlijk geslaagd. 3 dingen die mij een beetje stoorden:
- Actie soms ZO snel dat ik echt geen idee meer had waar ik naar zat te kijken
- Soms de humor TE slapstick. Het einde van die ghettoblasterrobot vond ik genant.
- Het is wel heeeeeeeel slick allemaal. En die blauwe neon-lampjes op Optimus Prime zagen er debiel uit

Dus ja.. leuke actiefilm, mooie beelden, maar ik had toch een beetje gemengde gevoelens. Wel knap dat de robots totaal niet lijken op die uit de cartoon en ik toch een gevoel van jeugdsentiment had toen Optimus zn verhaaltje deed.
Is het niet omdat dezelfde stem is gebruikt?
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
pi_51398466
Zodiac
Ingetogen, langdradig verfilmd. Daar houdt Bart van. ****

Seksmisja
***
Graag op anoniem
  donderdag 12 juli 2007 @ 16:35:47 #120
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_51398597
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 16:32 schreef Mainport het volgende:
Seksmisja
***
Moest je niet lachen ?
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_51398783
Die voldoende zegt genoeg.
Graag op anoniem
pi_51398849
Magnolia en C'est Arrivé Près De Chez Vous: Zieke, maar leuke film .
God gaf de mens vrijheid en we kunnen dus al met al aannemen dat hij niet verantwoordelijk is voor menselijke misdaden. Alleen hij die de mens heeft geschapen draagt echter de volle verantwoordelijkheid voor de stront.
pi_51400017
Grbavica (2006)
Bosnische film over een moeder en haar tienerdochter (beide Bosniaks) die in het hedendaagse Grbavica, een wijk van Sarajevo, proberen te overleven na de oorlog. De film biedt een interessante kijk op het dagelijks leven (school, werk,..) in het Bosnië van vandaag. Super goed is de film misschien niet, maar zeker de moeite waard. De ontknoping is goed, en zag ik niet aankomen.
  donderdag 12 juli 2007 @ 17:45:37 #124
69957 Lonewolf2003
Cool. Cool, cool, cool
pi_51400876
Love & Pop (1998, Jap, Hideaki Anno)
Deze film gaat over enjo-kosai, een echt Japans fenomeen, waarbij jonge middelbare schoolmeisjes met mannen van oudere leeftijd daten voor geld of cadeautjes. Denk breezah-slet zonder sex Hoewel sex er soms ook bijzit.
Maar het is ook vooral de eerste film van een beginnend regisseur. Anno experimenteert erop los met wat hij kan met de camara. Shots van onder, boven, zij, vanaf objecten, vanaf eerste gezicht etc.
In het begin had ik het idee van moet dit nou allemaal. Maar raar genoeg werkt het (meestal) ook nog allemaal. Aangezien veel van die "experimentele" shots juist het voyeuritische niveau van de film benadruken.
Tadanobu Asano komt ook nog opdraven voor een klein bijrolletje.
cijfer: 7.5
pi_51402737
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 17:18 schreef zuiderbuur het volgende:
Grbavica (2006)
Bosnische film over een moeder en haar tienerdochter (beide Bosniaks) die in het hedendaagse Grbavica, een wijk van Sarajevo, proberen te overleven na de oorlog. De film biedt een interessante kijk op het dagelijks leven (school, werk,..) in het Bosnië van vandaag. Super goed is de film misschien niet, maar zeker de moeite waard. De ontknoping is goed, en zag ik niet aankomen.
Die ga ik vanavond maar eens kijken dan, van de week toevallig besteld en die dvd zit nu nog in folie verpakt .
God gaf de mens vrijheid en we kunnen dus al met al aannemen dat hij niet verantwoordelijk is voor menselijke misdaden. Alleen hij die de mens heeft geschapen draagt echter de volle verantwoordelijkheid voor de stront.
  donderdag 12 juli 2007 @ 19:51:43 #126
148015 cwk
It's a Kafka high
pi_51404983
Letter From Iwo Jima is duidelijk ondergeschikt aan Flags of Our Fathers. Niet omdat laatstgenoemde zo goed is, maar vooral omdat Iwo Jima zo saai is. De eerste leert ons weinig meer dan dat de Jappaners er idiote gebruiken en ideeen op nahielden. Irritatiefactor was hoog en het drama niet pakkend. Bovendien was de film veel te lang, iets wat trouwens ook opgaat voor Flags, zij het in iets mindere mate. Flags was een verassing qua het verhaal, ik had iets heel anders verwacht. Het was namelijk best een interessante belichting van de andere kant van oorlogvoeren; het politieke gedeelte. Helaas verzandt ook uiteindelijk Flags in teveel sentimentalisme en wordt zelfs een voiceover niet geschuwd. Een 5½ voor de Jappen, en een 7 voor de Amerikanen.

Ballada O Soldate was ook een verassing. Ik had me voorbereid op een schreeuwerig loopgravendrama met van de pijn vertrekkende gezichten. In plaats daarvan kreeg ik een schattig liefdesverhaaltje met een flinke toef propaganda. De hoofdrolspeelster is prachtig en de chemie tussen beide overtuigend. Aloysha had daar even een "kut, had ik me Nokia nou maar-momentje" maar ik geloof dat hun liefde wel goed komt. Mooie beelden en er valt ook nog wat te lachen. Da. 8
[Tournament] Het FOK! jaren '90 filmtoernooi editie III
There is a longstanding rumor that in the early drafts of the script, Dr. No turned out to be a monkey.
pi_51410504
Hannibal Rising. slecht. 4/10
pi_51412466
quote:
Op vrijdag 6 juli 2007 11:06 schreef hornage het volgende:
#203 Transformers
Gisteravond deze in de bios gezien. Ik verwachte uiteraard bruut spektakel en dat kreeg ik ook. Eigenlijk is er weinig interessants te zeggen over de film. Ook weinig te discussiëren. Het is een film die in de bios gezien moet worden en wellicht moet je mannelijk wezen. Het verhaal is ok, het is een standaard uitvoering van een formulefilm, maar de robots zijn grandioos. De gevechten ook. Het gaat allemaal zo bruut en het ziet er allemaal echt te vet uit. Gewoon een perfect uitgevoerde film.
Ik heb hem ook gister gezien , en de special effects waren cool!
don't get attached too anything you can't walk out on in 30 seconds... "...if you feel the heat around the corner."
pi_51416913
In the Line of Fire
Wat een gare film. Voortdurend word je met onwaarschijnlijkheden om je oren geslingerd waarvan je denkt: Typisch Amerikaans broddelwerk. Als Clint Eastwood er niet was geweest, was het helemaal huilen met de pet op. **½
Graag op anoniem
  vrijdag 13 juli 2007 @ 09:38:51 #130
92823 RuneRose
Tony, de zieke pony!
pi_51421039
Rambo 2 Och heerlijk, lekker vertstand op nul en genieten maar. En hij zit vol met fantastische quotes natuurlijk.

Co Bao: What mean expendable?
Rambo: It's like someone invites you to a party and you don't show up. It doesn't really matter.
  vrijdag 13 juli 2007 @ 10:06:13 #131
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_51421650
Chasing Amy
Wel een aardige film van Kevin Smith, alleen wel jammer dat de leukste grappen in het begin zaten. Ben Affleck wordt verliefd op een dame, die lesbisch blijkt te zijn. Dit plotmotief zou later nog eens voorkomen in Gigli . Wat is dat toch met hem! Heel lastig dus voor ons aller Ben. Cijfer: 6,5

Ator l'invincibile 2
Prachtig MST3K-materiaal. Ik lig nu weer in een deuk als ik terug denk aan deze film. Cijfer: 2,5

Daikaijû Gamera


Gamera is een hilarische Godzilla-ripoff: een reuzeschildpad (Gamera) die ingevroren was op de noordpool wordt ontwaakt, nadat een straaljager vlakbij hem in de buurt neercrasht. Een leuke feature van Gamera is dat hij kan transformeren tot een brandende vliegende schotel, waardoor hij dus overal ter wereld dood en verderf kan zaaien. De meest spectaculaire vernietiging vindt plaats op een maquette van Tokyo . Afijn, dit monster moet dus uitgeschakeld worden, maar dan is er iets wat de hele film ruïneert: een of ander vervelend jankjoch dat vindt dat het monster moet blijven leven, omdat in het begin van de film Gamera zijn leven heeft gered. Hij blijft er maar continu over dooremmeren ! On-be-grij-pe-lijk! Cijfer: 4
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  vrijdag 13 juli 2007 @ 10:07:37 #132
52357 Lambiekje
Everything is upside down
pi_51421689
Harry Potter 5 (2007)
Toch wel minder spannend dan deel 3 en 4.

cijfer 6.5 / imdb 8.1
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
pi_51421719
The Hills Have Eyes II

Een team van jonge en onervaren National Guard soldaten krijgt de missie om apparatuur te brengen naar een onderzoekskamp in de woestijn. Maar hier aangekomen ontdekken de soldaten dat het kamp volledig verlaten is. Als ze dan vreemde geluiden horen op hun walkie talkies, besluiten ze op onderzoek uit te gaan. Ze vinden dan echter al snel een groep gruwelijk misvormde en tevens hongerige mutanten.

Vervolg op de eerste, die was wel cool, deze viel me een beetje tegen, zit wel af en toe wat gore in maar dan heb je het ook ver gehad....

De man-uit-de-wc scene vond ik wel super (mensen die hem gezien hebben weten wat ik bedoel, ik wil geen spoilers neerzetten hier dus ik zeg verder niks)
Make The Floor Burn!
  vrijdag 13 juli 2007 @ 14:30:54 #134
117680 JelleS
film- en muziekreviewer
pi_51430308
quote:
Op vrijdag 13 juli 2007 01:47 schreef Mainport het volgende:
In the Line of Fire
Wat een gare film. Voortdurend word je met onwaarschijnlijkheden om je oren geslingerd waarvan je denkt: Typisch Amerikaans broddelwerk. Als Clint Eastwood er niet was geweest, was het helemaal huilen met de pet op. **½
Ook gezien, gewoon een goede thriller, waar niets onwaarschijnlijks gebeurt. Niets bijzonders, maar ook niet vervelend voor regenachtige zondag.
pi_51430890
Ach, van die dingen als wanneer er tien agenten achter John Malkovich aanrennen, er een bus voorbijkomt en hij verdwenen is. Of dat-ie even de FBI perfect om de tuin weet te leiden met het traceren van zijn telefoon. Het is allemaal maar vanzelfsprekend. Of iemand die hem meent te kennen, maar alleen weet dat hij in Phoenix woont, en zegt: "Je moet naar X gaan, die kent iedereen in Phoenix!" En uiteraard kent X 'm ook, zodat ze er achter komen wie John Malkovich is.
Graag op anoniem
  vrijdag 13 juli 2007 @ 15:21:21 #136
25301 Gorro
Reject False Icons
pi_51432050
Red Dawn (John Milius, 1984)
Best vermakelijke jaren '80 pulp, maar helaas nogal matig uitgewerkt. Het idee is namelijk best aardig en zit op zich een prima film in. De uitwerking laat alleen nogal wat te wensen over. Zo is alles erg ongeïnspireerd in beeld gebracht en wordt er nauwelijks moeite gedaan om de kijker bij het verhaal te betrekken. De jonge cast doet hun best, maar kunnen ook niet allemaal overtuigen. **
  vrijdag 13 juli 2007 @ 16:45:07 #137
148015 cwk
It's a Kafka high
pi_51435000
Ningen No Joken I: No Greater Love (Masaki Kobayashi, 1959)
Ondanks alle waarschuwingen voor dit snobepos viel het ontzettend mee. Het was eigenlijk allemaal erg spannend en pakkend. Het heeft zelfs af en toe een thrillerachtig sfeertje met alle intriges, verraders en oplichters die de film rijk is. Menselijk drama is er in ieder geval genoeg. Moraalridder Kenji krijgt een baan aangeboden als hoofd bewaking van een werkkamp bij een mijn in een Chinese kolonie. Als een trein met Chinese krijgsgevangenen aankomt en deze bewaakt moeten worden in een afgezonderd kamp is er stront aan de knikker. Kenji riskeert lijf en leden om de Chinezen zo goed mogelijk te behandelen. De hele film wordt de kijker verwend met mooie beelden van het ruige landschap. Er wordt adequaat geacteerd, en ik ben niet zo’n fan van de soms overdreven emotionele Japanse acteerstijl, maar het is allemaal goed te doen. Het einde is zowel goed voor een brok in de keel als een gezonde zin in het tweede deel. Een uitstekende inleiding op hopelijk nog meer moois. 8½

Shi Gan (Kim Ki-Duk, 2006)
Vreemd. Ik dacht juist dat wat extra dialoog een Kim film goed zou doen. Maar nu emoties er uit worden gesmeten, er geknokt, gegild en heel veel gepraat wordt voelt dat opeens onwennig. Shi Gan's boodschap is natuurlijk overduidelijk maar de uitwerking niet perfect. Kim manoeuvreert zijn karakters zonder pardon in de meest onrealistische situaties alleen om zijn punt te maken. Hoewel het einde wordt gered door een sprankeltje magie weet het de algemene indruk toch niet sterk te verbeteren. Volgende keer weer wat verfijnder graag. 6½

[ Bericht 10% gewijzigd door cwk op 13-07-2007 20:04:00 ]
[Tournament] Het FOK! jaren '90 filmtoernooi editie III
There is a longstanding rumor that in the early drafts of the script, Dr. No turned out to be a monkey.
  vrijdag 13 juli 2007 @ 20:44:35 #138
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_51442024
quote:
Op vrijdag 13 juli 2007 01:47 schreef Mainport het volgende:
In the Line of Fire
Wat een gare film. Voortdurend word je met onwaarschijnlijkheden om je oren geslingerd waarvan je denkt: Typisch Amerikaans broddelwerk. Als Clint Eastwood er niet was geweest, was het helemaal huilen met de pet op. **½
Gewoon een sterke thriller met een toffe Malkovich
pi_51442834
Die fetten Jahre sind vorbei (2004)
Duitse film. Jan en Peter zijn "De Opvoeders", zij breken in in huizen van rijkaards waar ze niets stelen, maar wel alles verplaatsen en er een tof boeltje van maken. Jan is de denker, Peter is iets meer de man van actie. Jule is de vriendin van Peter. Door een ongeval met de wagen moet zij nog jaren hard werken om de Mercedes te vergoeden van een rijke kerel. Wanneer Jan ook Jule leert kennen, ziet hij dit als een groot onrecht. Doordat Jule betrokken geraakt in de nachtelijke activiteiten van Jan, loopt het uit de hand...
Best een goede film. De botsing tussen links en rechts, en ook tussen jong en oud, komt op een interessante wijze aan bod. Met de hoofdpersonages ben ik het lang niet altijd eens, maar ik vind ook niet dat de film één bepaalde visie opdringt.
De ontknoping in de internationale versie vind ik eigenlijk beter dan die in de uiteindelijke.
Een aanrader!
  vrijdag 13 juli 2007 @ 21:38:50 #140
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_51443735
Harry Potter And The Order Of The Phoenix
Na de tegenvaller van The Goblet Of Fire was ik benieuwd of het vijfde deel in de Potter reeks beter zou worden. Ik werd niet teleurgesteld...
Ik heb het boek niet gelezen dus ik weet niet precies wat en hoeveel eruit is gelaten maar het was makkelijk en goed te volgen zonder dat ik echt met vragen achter bleef. Tuurlijk merk je wel dat er dingen uit zijn gelaten maar ik had niet het idee dat dat echt een belemmering vormde.
Het acteerwerk is er weer beter op geworden in vergelijking met het vorige deel. De sfeer is heerlijk donker wat door de soundtrack nog wat wordt verhoogt.
De effecten zien er tof uit en het eind gevecht is geweldig. Alleen jammer dat het te kort duurde.
Perfect is ie niet en een aantal dingen hadden wat beter uitgelegd kunnen worden maar ik vond `m in ieder geval een stuk beter als deel 4.
Laat deeltje 6 maar komen.

IMDB Cijfer: 8,1/10
Mijn Cijfer: 8,0/10

[ Bericht 0% gewijzigd door Timo20 op 13-07-2007 21:53:08 ]
pi_51446878
The Ox-Bow Incident
Hap, slik, weg. ***½

Dial M for Murder
Net als bij North by Northwest heb ik het idee dat deze film een grote inspiratiebron voor latere filmmakers is geweest. Wat belangrijker is dat Grace Kelly de mooiste vrouw is die ooit op het filmdoek is vastgelegd. En daarbuiten ook waarschijnlijk. ****
Graag op anoniem
  zaterdag 14 juli 2007 @ 01:14:41 #142
52357 Lambiekje
Everything is upside down
pi_51451323
Zodiac (2007)
David Fincher die de Zodiac killer zaak verfilmd.
cijfer 7.5 / imdb 8.1

Oceans 13
Zo dit is een klap beter dan O12. Leuk al dat voor bereiding om Al Pacino een hak te zetten. Al die sabotages.
cijfer 7.5 / imdb 7.3
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
pi_51452521
Once Upon A Time In The West (1968)

Fantastisch. Magistraal. Onovertroffen. Superlatieven schieten te kort om deze film te omschrijven. 9/10
Ik doe hier niet aan mee.
  zaterdag 14 juli 2007 @ 10:39:50 #144
25301 Gorro
Reject False Icons
pi_51455786
Lo sceicco bianco (The White Sheik) (Federico Fellini, 1952)
Het resultaat is een leuke comedy waarin vooral de film-shoot op het strand een heerlijke scene is. De chaos, de kitsch en de magische manier waarop "catta" herhaalt wordt, begeleid door de muziek van Nina Rota zijn een voorbode voor de dingen die zouden volgen in de rest van zijn carrière. Overigens duikt Giullietta Masino ook nog even op als de prostituee Cabiria, die later met Le notti di Cabiria haar eigen film zou krijgen. ***½

Saturday Night Fever (John Badham, 1977)
Sfeervolle film waardoor de disco scene een grote boost kreeg. De dans-/muziekscenes zijn waar de film zijn faam aan te danken heeft en zijn eigenlijk ook gewoon het best. Het verhaaltje heeft niet veel om het lijf, hoewel er nog wel maatschappijkritische noten geplaatst worden, maar echt aandacht is daar niet voor. Wat me wel opviel is dat de uncut versie best "naughty" is. In elk geval is de film een stuk minder braaf dan ik verwachtte. ***

Saraband (Ingmar Bergman, 2003)
De laatste film van Ingmar Bergman is een sequel op Scener ur ett äktenskap. Net als die film is dit een episodische vertelling, in dit geval over de 32 jaar na de scheiding tussen Marianne en Johan uit eerder genoemde film. Liv Ullman speelt Marianne weer fantastisch met geweldig gevoel voor subtiele emoties. De jonge Julia Dufvenius doet haar best, maar wordt wel overklast. Ook de andere Bergman-veteraan Erland Josephson zet een mooie kwetsbare performance neer. Het is echter Börje Ahlstedt die de meeste lof verdient. Een prachtige uitbeelding van een gebroken man. Wat de film zelf betreft is het weer een mooi staaltje emotioneel familieleed wat Bergman heeft afgeleverd. Echter het episodische karakter breekt de film wel een beetje op. ****

[ Bericht 0% gewijzigd door Gorro op 14-07-2007 14:43:46 ]
pi_51458243
La Grande Bouffe



Vier welgestelde heren besluiten in een oude villa in te trekken en zich letterlijk dood te eten.

Bizar gegeven voor een heerlijke absurde film, met een onderliggende aanklacht tegen de leegheid van de consumptiemaatschappij waarin wij leven.
Vooral de rol van Mastroianni is meesterlijk.

Lekker over-the-top, "smakelijke" film.
pi_51462710
Harry Potter and the Order of the Phoenix (David Yates 2007)
Ik vind dit een film van twee uitersten: The Order of the Phoenix is verhaaltechnisch toch wel de minste van de Harry Potter films. Het plot slaat werkelijk waar nergens op. Om over de diverse plotgaten - plotdiepzeetroggen zijn het eigenlijk - nog maar te zwijgen. Aan de andere kant bevat deze Harry Potter wel veruit de mooiste en spectaculairste actiescenes die de Harry Potter films rijk zijn. Tamelijk paradoxaal dus. Ik houd dan ook een zeer gemengd gevoel over aan deze film.

Death at a Funeral (Frank Oz 2007)
Een lesje: hoe kun je zoveel mogelijk platte poep- en pieshumor gecombineerd met zoveel mogelijk morbide grappen proberen te verkopen als een fatsoenlijke comedy? Juistem! Je steekt het geheel in een Brits jasje en bestempelt de humor als "droge, Engelse humor". Sorry Oz, ik trap er niet in. Een van de slechtste films die ik in tijden gezien heb.
  zaterdag 14 juli 2007 @ 22:07:53 #147
13148 Shogo
Psycho...
pi_51473058
300 (2006)
De Persen bedreigen Sparta, en de Spartanen verdedigen zich met 300 man. Een plot nog dunner dan een vel papier. Visueel wel behoorlijk sterk met vele mooie plaatjes die rechtstreeks uit de strip leken te komen. En ach het is fijne entertainment voor een zaterdagavond.
  zondag 15 juli 2007 @ 00:56:35 #148
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_51478566
Superman: The Movie
Een film die na 30 jaar nog steeds overeind blijft. Sommige effecten zien er dan wellicht naar hedendaagse maatstaven gedateerd uit en er zitten een behoorlijk aantal cheesy quotes in, ik heb er van genoten. Vooral de finale van de film was fantastisch.

IMDB Cijfer: 7,3/10
Mijn Cijfer: 8,0/10

Transformers
Vooraf, voor dat de trailers te zien waren en alleen pas het artwork bekend was, had ik m`n twijfels. Zou dit wat worden? Zou Bay het weer vakkundig om zeep weten te helpen? Toen kwamen de trailers en de tv spots en almaar groeide m`n enthousiasme. En dat enthousiasme bereikte vanavond een hoogtepunt. DAMN!!! wat heeft een Bay ons een geweldige actie film gegeven. Zeer waarschijnlijk de beste van dit jaar.
Een 2 uur durende trip down memory lane, dat is hoe je deze film het beste kunt omschrijven. De nostalgie viert hoogtij. Alle bekende figuren uit de tekenfilm serie zijn aanwezig (al vind ik het nog steeds jammer dat Soundwave er niet in zit), de stemmen zijn geweldig als van ouds en de special effects zijn om van te watertanden. DAMN wat zijn die special effects stoer! Dat is natuurlijk ook waar Bay zijn geld op heeft gezet. Dat er een verhaaltje omheen is verzonnen doet eigenlijk niet echt terzake. Het gaat om de actie en die krijgen we volop.
Dit is alles wat ik er van had verwacht en nog veel meer. Ik ga nog even nagenieten.
Thank you, Mr. Bay!!


IMDB Cijfer: 8,0/10
Mijn Cijfer: 8,5/10
  zondag 15 juli 2007 @ 02:22:48 #149
41286 Price
The Abominable Dr. Phibes
pi_51480158
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 19:51 schreef cwk het volgende:
Letter From Iwo Jima is duidelijk ondergeschikt aan Flags of Our Fathers. Niet omdat laatstgenoemde zo goed is, maar vooral omdat Iwo Jima zo saai is.
Ik vond het precies andersom. Iwo Jima kon ik best wel waarderen eigenlijk. Daar zat veel meer gevoel in.
You Should Have Seen Them Kicking Edgar Allan Poe
  maandag 16 juli 2007 @ 09:26:51 #150
25301 Gorro
Reject False Icons
pi_51512895
Hatari! (Howard Hawks, 1962)
Vermakelijke avonturenfilm van veteraan Howard Hawks. De spectaculaire beelden van de dieren op de Afrikaanse steppen opgejaagd door de jeeps van John Wayne en consorten worden afgewisseld met luchtige komedie-scenes is het basiskamp. De film is wat aan de lange kant, maar echt vervelen doet hij nergens. ***½

Premonition (Mennan Yapo, 2007)
Matige bovennatuurlijke drama-thriller. Sandra Bullock heeft best een aardige rol in deze verder niet zo heel interessante thriller. Het verhaal speelt met de tijdslijn zonder dat het echt interessant of intrigerend wordt. Het einde biedt nog een aardige conclusie tot het geheel, maar het zal me allemaal niet heel lang bijblijven. **½
pi_51524887
Reeker
Zo'n slasher movie die wat intelligenter wil zijn/is dan anderen in het genre.
Loopt een van die vrouwen naar een vriend van haar die dus net is aangevallen en hierdoor zijn linkerarm mist
"are you ok?"
  maandag 16 juli 2007 @ 17:06:02 #152
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_51527025
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
Wat een rotzooitje, dat plot . Dr zaten wel aardige stukken tussen (die kannibalenstam was erg tof), maar het had ook mindere stukken en dan vooral dat einde . Het acteerwerk valt bij sommigen ook vies tegen eigenlijk. Cijfer: 5

Soy Cuba
Het is niet heel gemakkelijk een oordeel over Soy Cuba te geven. Met behulp van een zak geld uit de USSR is deze propagandafilm gemaakt door Kalatozishvili (misschien bekend van Letyat Zhuravli) en een stel Cubanen, vervolgens is die in de vergetelheid geraakt, uit diezelfde vergetelheid gehaald door Francis Ford Coppola en Martin Scorsese en sindsdien vooral geprezen om het knappe camerawerk + cinematografie.

Het is vrij duidelijk dat het hier om propaganda gaat, gedateerde propaganda zelfs, tjokvol opzichtige stereotiepes. Bij het zien van een dikke politie-agent schoot ik bijvoorbeeld in de lach, terwijl de bedoeling van de filmmaker is woedend te worden op hem, omdat hij zo'n arrogante dikke klootzak met pistool is . Ook zit het vol met symboliek: bij een scene waar pamfletten naar buiten worden gegooid door een revolutionair, staat de mensenmassa stil. Dit moet vast uitgelegd worden als 'de revolutie staat op papier, nu nog de uitwerking daarvan! Komt allen in beweging!' . Eerlijk gezegd kan en heb ik niet zoveel met zulke boodschappen en soms ergerde ik me dus ook aan de opzichtigheid van de propaganda, maar soit ik kan er wel doorheen kijken, dus zo heel erg is het ook weer niet.

Het jammere van Soy Cuba is dat er ook geen hoofdrolspeler is, waarmee geleefd kan worden. Het gaat eigenlijk over het land Cuba en wat dat betreft slaagt de film met vlag en wimpel. De hele film bevat erg mooi en knap camerawerk over het algemeen. Lange takes kan ik altijd wel waarderen . En de landschappen waren ook erg mooi, ik wist niet dat Cuba er zo tof uit kon zien . Al met al toch wel een interessante film, die je zo nu en dan meesleurt door de mooie beelden. Cijfer: 7.

Modern Times
Een van de betere Chaplin-films. Cijfer: 7
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  maandag 16 juli 2007 @ 18:38:28 #153
67089 Gillingham
The horror...
pi_51529768
King Kong (1933) 7
Leuk en aardig. Vooral omdat het allemaal zo overbekend is terwijl ik de film nog nooit in zijn geheel gezien had. Natuurlijk voldoen de stop-motion effecten niet meer aan de hedendaagse normen op het gebied van SFX, soms was het gewoon erg grappig en daardoor zeer aandoenlijk. Het verhaal is simpel maar effectief. Enerzijds gedateerd, anderzijds vermakelijk. Vooral de scene op het Empire Sate Building was geweldig en voldoende reden om de film te kijken.

Belle de Jour (1967) 8+
Intrigerende film van Luis Bunuel. Het fetisjisme van het karakter van Catherine Deneuve is zowel fascinerend als weerzinwekkend. Dit wordt mooi verwerkt in een zondermeer erg gewaagde film, ik vind 'm best ver gaan. Het is ook erg leuk om vergelijkingen te trekken met een tegenovergestelde maar toch gelijksoortige rol van Deneuve een paar jaar eerder in Repulsion, die ik ook laatst gezien heb. Ze is voor beide films uitstekend gecast. Ze is zowel mooi als afstandelijk en onbegrijpelijk.

Human Nature (2001) 7+
Deze film moest ik nog zien omdat ik wel een beetje fan ben van de schrijfkunsten van Charlie Kaufman. Desondanks kon deze film niet tippen aan zijn beste films. Ook regisseur Michel Gondry bewees later dat hij beter en serieuzer kon. Deze film is niet meer dan grappig, terwijl Kaufman's betere films zowel grappig als interessant en sterk zijn. De dialogen en dergelijken laten nu eenmaal te wensen over. Maar vermakelijk was deze film wel.
What's it going to be then, eh?
  maandag 16 juli 2007 @ 21:02:21 #154
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_51535218
Superman II
Natuurlijk niet zo goed als het eerste deel maar ik vond `m nog best vermakelijk. Vooral de wel erg foute quotes (vooral General Zod is goed op dreef) doen het entertainment gehalte verhogen. Verder is het verhaaltje wat minder interessant als in het eerste deel maar daarintegen staat wel dat deze film 1 van de belangrijkste scenes heeft in het hele Superman verhaal.
Ben benieuwd naar de Donner cut.

IMDB Cijfer: 6,6/10
Mijn Cijfer: 7,0/10
pi_51543107
Spiderman 3

Wat een bout film. Teveel verhaallijnen die door elkaar lopen, en bij het merendeel van de scenes weet je al precies wat er gaat gebeuren. Matig acteerwerk in het geheel, maar de enige die me echt opviel was Thomas H. Church ( 'The Sandman' ) die toch erg goed was, todat hij in een soort gigantische King Kong figuur veranderde op het einde.
Verder vond ik dat hele evil look & attitude van Peter Parker zwaar overdreven en nep.

Naast het betere acteerwerk van Thomas was het toch leuk om James Cromwell te zien met een klein rolletje als Captain Stacy.

Cijfer: 5
pi_51545617
Hostel Part 2

Jammer.
Waar deel 1 voor mij een echte thriller was, leek Tarentino in deel 2 teveel te zoeken naar een balans tussen humor, horror en Kill Bill achte "fantasie"-scenes!
En waarom er nu toch weer een verwijzing naar een eerdere Tarentino film in moest zitten is mij ook niet geheel duidelijk. Namelijk de naar Pulp Fiction kijkende oostblok-kutjes.

Het scheuren op die motor en de hoofd-af-hak-scenes deden mij teveel denken aan Kill Bill, wat dan toch niet helemaal mijn film is.

De dames waren volgens mij in deel 1 mooier!

IMDB Cijfer: 5,6/10
Mijn Cijfer: 5,5/10
Creative, Advertising, Media and Communication Consultant Agency.
  dinsdag 17 juli 2007 @ 01:58:11 #157
123869 Merkie
Surprisingly contagious
pi_51545688
Die film is niet door Tarantino gemaakt hoor .
2000 light years from home
pi_51545746
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 01:58 schreef Merkie het volgende:
Die film is niet door Tarantino gemaakt hoor .
Oke goed.. in samenwerking met dan.
In iedergeval doet naar mijn mening zijn invloed de film niet veel goed aan.
Creative, Advertising, Media and Communication Consultant Agency.
  dinsdag 17 juli 2007 @ 02:17:32 #159
123869 Merkie
Surprisingly contagious
pi_51546008
Hoe weet je nou wat zijn invloed is? Tarantino was executive producer, die hebben meestal helemaal niks met de film zelf te maken.
2000 light years from home
  dinsdag 17 juli 2007 @ 16:02:30 #160
136810 Professional
Shoarmakoning!
pi_51561818
Transformers
Aardig, maar niet compleet overtuigend.
7.5/10
  dinsdag 17 juli 2007 @ 22:32:20 #161
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_51575346
Videodrome
Wat was dit een rare, vreemde en ongewone kijk ervaring. Meteen vanaf het eerste moment zat ik "in de film" en het liet me niet meer los tot aan het geweldige einde. James Woods is ronduit fantastisch, net als de goed gecaste bijrollen.
De effecten zijn spectaculair, ranzig en intrigerend tegelijk. Denk dat ie wel nog wat meer kijkbeurten nodig heeft om volledig tot me door te dringen maar vooralsnog ben ik uitermate positief!


IMDB Cijfer: 7,2/10
Mijn Cijfer: 8,8/10
pi_51575478
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 22:32 schreef Timo20 het volgende:
[url="http://www.imdb.com/title/tt0086541/"]Videodrome[/url]
Wat was dit een rare, vreemde en ongewone kijk ervaring. Meteen vanaf het eerste moment zat ik "in de film" en het liet me niet meer los tot aan het geweldige einde. James Woods is ronduit fantastisch, net als de goed gecaste bijrollen.
De effecten zijn spectaculair, ranzig en intrigerend tegelijk. Denk dat ie wel nog wat meer kijkbeurten nodig heeft om volledig tot me door te dringen maar vooralsnog ben ik uitermate positief!


IMDB Cijfer: 7,2/10
Mijn Cijfer: 8,8/10
Dan moet je de rest van Cronenberg ook maar eens kijken. Zitten juweeltjes tussen. Ik raad The Brood van harte aan.
  dinsdag 17 juli 2007 @ 22:37:55 #163
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_51575578
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 22:35 schreef Morrigun99 het volgende:

[..]

Dan moet je de rest van Cronenberg ook maar eens kijken. Zitten juweeltjes tussen. Ik raad The Brood van harte aan.
Maar eens opzoeken dan! De enige die ik tot nu toe van Cronenberg heb gezien was A History Of Violence en daar vond ik niet veel aan...
pi_51576188
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 22:35 schreef Morrigun99 het volgende:

[..]

Dan moet je de rest van Cronenberg ook maar eens kijken. Zitten juweeltjes tussen. Ik raad The Brood van harte aan.
Probeer dan meteen Dead Ringers ook, na Videodrome zijn beste naar mijn mening.
pi_51579028
Poeh, Videodrome. Daar moet ik nodig eens naar op zoek! Ik geloof dat ik van David Cronenberg alleen
eXistenZ heb gezien.
Net terug van de Sneak Preview, waar Disturbia draaide.
Niet beroerd voor een hap-slik-weg-achtige Amerikaanse comedy/thriller!
  woensdag 18 juli 2007 @ 00:41:56 #166
45532 ziggyziggyziggy
wisselwachter, vlaggenzwaaier
pi_51579737
quote:
Op maandag 16 juli 2007 17:06 schreef Falco het volgende:
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
Wat een rotzooitje, dat plot . Dr zaten wel aardige stukken tussen (die kannibalenstam was erg tof), maar het had ook mindere stukken en dan vooral dat einde . Het acteerwerk valt bij sommigen ook vies tegen eigenlijk. Cijfer: 5
Dan kan ik je mening over At World's End al wel voorspellen.
Mine is the last voice you'll ever hear. Don't be alarmed.
  woensdag 18 juli 2007 @ 10:59:57 #167
25301 Gorro
Reject False Icons
pi_51586406
Seksmisja (Sexmission) (Juliusz Machulski, 1984)
Leuke science-fiction comedy uit Polen. De apocalyptische toekomstvisie is met beperkte middelen overtuigend neergezet en zorgt voor een aantal leuke situaties. Bijvoorbeeld wanneer Max tijdens een ontsnapping zijn charmes in de strijd gooit of ze bij een 'decadente' rebelse afsplitsing van de nieuwe maatschappij komen. ****
pi_51589814
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 22:53 schreef Kolkus het volgende:

[..]

Probeer dan meteen Dead Ringers ook, na Videodrome zijn beste naar mijn mening.
Vind ik niet. Ik vind wel dat Dead Ringers veruit het beste in elkaar steekt van alle Cronenberg films en Jeremy Irons een briljante rol wegzet, maar de film wist me nergens zo bij m'n keel te grijpen als bv. Videodrome, The Brood en History of Violence. Dead Ringers vind ik voor Cronenberg begrippen té psychogolisch in elkaar steken, terwijl ik Cronenberg juist graag zie shockeren door middel van absolute uitersten in een film. Dead Ringers blijft wat dat betreft tussen alle uitersten hangen in één constant rotgevoel. Beetje zoals Spider ook in elkaar steekt.

Ik vind het leuk om door een scene als het ware "in m'n gezicht geslagen te worden" van verassing. Nee, ben geen masochist.

@ Timo20, dat einde van Videodrome is echt perfect. Die muziek van Shore ook.
  woensdag 18 juli 2007 @ 13:09:14 #169
9613 Seborik
I, Voyager
pi_51590587
Con Man (2003)

Oppervlakkige documentaire over een rasvervalser. James Hogue meet zich een andere identiteit aan en wordt met zijn enorme berg leugens toegelaten op Princeton University. Daar is hij een enorm goed student, totdat uitkomt dat hij zijn hele voorgeschiedenis bij elkaar gelogen heeft, en de naam die hij gebruikt niet de echte is. Uiteindelijk wordt hij hiervoor (voor een tweede keer) veroordeeld. Deze documentaire vertelt dit verhaal met wat interviews van ooggetuigen en andere betrokkenen. Uiteindelijk spreekt de documentairemaker Hogue zelf, maar dat interview is nog oppervlakkiger dan de rest. Het verhaal is interessant, maar niet erg goed uitgewerkt. Aan de ene kant kun je je voorstellen waarom mensen zich bedrogen voelen, maar aan de andere kant krijg je ook enorm veel sympathie voor James Hogue, zeker gezien het feit dat ál zijn prestaties door hemzelf zijn gedaan, en hij zich alleen een andere naam en identiteit aan had gemeten. Zijn intellectuele prestaties die geschrapt zijn na het uitkomen van het bedrag, zijn zijn eigen verdienste. (6.0)

American Hollow (2003)

Een jaar uit het leven van een familie Hillbillies uit Kentucky. Alle stereotypes worden bevestigd, en dat is meteen de zwakte van deze film, er wordt geregistreerd, maar wel enigszins vertekend, zodat deze familie en Kentucky an sich achterlijker lijken dan dat het is. De familie vertoont alle tekenen van inteelt en zijn niet de slimsten van de hele planeet. De uiteindelijke boodschap van de film komt min of meer neer op 'eens een Hillbilly altijd een Hillbilly' wat wel een heel erg perspectief is voor een van de zoons van de gezinnen die bij elkaar leven die maar wat graag weg wil uit het ouderlijk huis. Er zitten wel wat aardige fragmenten in, een van de dochters die zich los breekt van haar mishandelende en uiteindelijk moordende man, de hoegenaamd christelijke kerk met allerlei vreemde rituelen, en een van de familieleden die duidelijk probeert te maken dat hij liever vertrekt. (6.0)

Shaun of The Dead (2004)

Aardige parodie op de traditionele zombiefilm, maar niet helemaal m'n smaak. Hot Fuzz lag meer in m'n straatje. (7.0)
  woensdag 18 juli 2007 @ 13:15:14 #170
52357 Lambiekje
Everything is upside down
pi_51590817
Fear (1996)
Een nog jonge Reese Witherspoon. Ze speelt een 16jarig meisje, Nicole genaamd, die een vriendje heeft. Alleen dat vriendje (Mark Wahlberg). Alleen ontpopt zich tot freak. Ze komt er langszamerhand achter dat hij toch niet zo lief is.
De vader is William Petersen, die gast van CSI.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
pi_51598736
130. The Lion King (Rob Minkoff, Roger Allers, 1994) :: ****
Soms gewoon kippenvel. Erg goed.
131. Snow White and the Seven Dwarfs (David Hand, 1937) :: ***
De eerste feature-film van Disney. Dat sloeg wel aan, kennelijk! Leuk om nog eens te zien.
132. Bambi (David Hand, 1942) :: ***
Deze Disney-verfilming heeft niet zozeer een verhaal of plot, maar laat heel mooi het tragische verhaal van een dier zien. Prototype voor latere Disney-films.
133. The Ring Two (Hideo Nakata, 2005) :: **½
Sucky-sucky natuurlijk. Kijkt lekker weg.
134. Pinocchio (Ben Sharpsteen, Hamilton Luske, 1940) :: ***
Deze Disney kent wel een groot uitgepakt verhaal, en dat werkt ook heel goed.
135. Dark Water (Walter Salles, 2005) :: **½
Jennifer Connelly! Een hoop bekende acteurs passeren de revue, verder matigheid troef.
136. The Boondock Saints (Troy Duffy, 1999) :: ***½
Zo wannabe als de geluiden doen klinken is dit helemaal niet!
Graag op anoniem
  woensdag 18 juli 2007 @ 17:14:13 #172
27619 victorinox
Big, fuck-off shiny ones
pi_51598885
Fong Juk (Exiled)
5 bevriende huurmoordenaars in een verhaal met flink wat drama, humor en een aantal lompe schietpartijen.

Prachtige HongKong actiefilm.
8/10
The thoughts of others screech at them like the forced laughs of a billion art house movie patrons.
IMDb Vote History
  woensdag 18 juli 2007 @ 22:25:07 #173
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_51608765
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 12:44 schreef Morrigun99 het volgende:


@ Timo20, dat einde van Videodrome is echt perfect. Die muziek van Shore ook.
Dat was echt een "WOW!" moment. Die hele laatste scene zat ik (spreekwoordelijk) met open mond te kijken
pi_51609947
Million Dollar Baby (ja ècht)
Goede film! Goed acteerwerk, mooi verhaal, veel drama! Weer eens wat anders dan anders maar wel leuk
pi_51609995
Love & sex met Famke Jansen.

ondanks een laag cijfer op imdb vond ik het gewoon een leuke film
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  woensdag 18 juli 2007 @ 22:59:36 #176
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_51610140
Week End
Zoals in de extra`s op de dvd terecht wordt gezegd: dit is een film zoals je nog niet (vaak) hebt gezien/ zult zien. Godard levert een enorme hoeveelheid aan kritiek op de maatschappij en houdt je daarmee een spiegel voor. De film is dan ook vandaag de dag nog steeds actueel te noemen. Mensen die alleen maar met zich zelf bezig zijn en geen oog hebben voor het leed van anderen. Mensen die zich overal, meestal de kleinste dingetjes, aan ergeren. Een kritiek op de consumptie maatschappij die dus waarschijnlijk nu actueler is dan ooit.
De film zit vol met prachtige, extreem lange shots waarin je de film in wordt gezogen. Het unieke gebruik van geluid en muziek verhoogt dat gevoel nog eens.

Het is het meest gewaagde werk van Godard dat ik tot nu toe gezien heb. Het is zeker geen lichte kost en niet iedereen zal er van kunnen genieten maar tot die groep behoor ik gelukkig niet.
Week End is een unieke film van een unieke cineast die iedereen gezien zou moeten hebben of op z`n minst een kans zou moeten geven.

IMDB Cijfer: 7,2/10
Mijn Cijfer: 8,5/10
pi_51610487
The Butterfly Effect 2

Zucht...
En terwijl ik deel 1 zo'n mooie film vond.
Helaas kon ik aan deel 2 weinig goeds ontdekken, alhoewel... Erica Durance is toch wel een erg leuke dame.

IMDB Cijfer: 4,5/10
Mijn Cijfer: 5/10
Creative, Advertising, Media and Communication Consultant Agency.
  donderdag 19 juli 2007 @ 10:34:05 #178
25301 Gorro
Reject False Icons
pi_51620127
Die unendliche Geschichte (The NeverEnding Story) (Wolfgang Petersen, 1984)
Leuke jeugd-fantasy die voor velen een jeugdherinnering is. Voor mij niet, want ik zag hem voor het eerst. De film is ook nu echter leuk. De fantasievolle wezens, grappige personages en de leuke manier waarop het verhaal geconstrueerd is houden de aandacht vast. De wezens zijn ook lekker ouderwetse poppen en ook de rest van de special effects zijn best knap. Niet alles werkt echter. Zo miste de trieste scene in het moeras een beetje z'n uitwerking, maar over het algemeen een leuke film. ***½

Titan A.E. (Don Bluth & Gary Goldman, 2000)
Best leuke, actievolle animatie film. De mix van CGI en tradiationele animaties werkt prima en de algehele stijl beviel me wel. De rocknummers waren wel aardig. In elk geval toffer dan de over het algemeen nogal suffe liedjes in animatiefilms. Jammer dat het nergens echt opmerkelijk wordt. ***

(#951) Devil in Miss Jones (Gerard Damiano, 1973)
Als er een porno-film is die in de buurt komt van een normale film, zou deze het wel eens kunnen zijn. De film heeft een niet onaardig verhaal, het acteerwerk is acceptabel, maar bovenal heeft de film sfeer. Een naargeestige sfeer zelfs. Echt opwindend worden de scenes hierdoor niet. Eén van de betere pornofilms als je ze als normale films bekijkt. De plaats in de They Shoot Pictures Don't They Top 1000 is echter wel erg overdreven... **
  donderdag 19 juli 2007 @ 10:47:13 #179
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_51620488
Tell Your Children
Een bizarre opvoedingsfilm uit de jaren '30, die iedereen waarschuwt voor de gevaren van marihuana . De boodschap dat marihuana slecht is, wordt overgebracht door een stel flippende twintigers, wat zo nu en dan komische scenes oplevert. Zo heb ik van deze film geleerd dat je er erg druk van gaat doen en zelfs daarna een moord kunt plegen. Stiekem had ik het van te voren nog grappiger verwacht, maar dit was ook wel oke. Voor de rest is het een en al moralistische bagger. Cijfer: 3,5

As Good as It Gets
Ietwat sentimenteel, maar wel oke . Cijfer: 7

Ying xiong
Echt zo'n film die ik over een tijdje zou moeten herzien. Het ziet er stilistisch behoorlijk mooi uit, maar dat was het dan ook wel; of toch niet? Volgende keer dan maar iets beter op het verhaal letten . Dat Chinees klinkt trouwens houterig en los van elkaar: "tak tak tak". Viel me op . Cijfer: 6,5

First Men in the Moon
De titel intrigeerde me al een tijdje en dan vooral vanwege dat woordje 'in'. In een Victoriaanse setting gaat een maffe professor met zijn buurman en verloofde naar de maan en denken de eerste mensen op de maan te zijn. Tijdens de eerste expeditie wordt echter een enorme ondergrondse grot gevonden. Dit klinkt een beetje suf, maar het is een verhaal van H.G. Wells met wat aanpassingen daarbij en dat werkt qua uitwerking best leuk uit. De decors en special effects zijn naar de maatstaven van de jaren 60 ook prima . Cijfer: 8
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_51630348
Ils (2006)

Een stelletje denkt een romantisch weekendje te kunnen doorbrengen in een huisje midden in het bos. Dan wordt echter, tijdens de eerste nacht in het huisje, de auto waarmee men daar gekomen is gestolen. Vervelend natuurlijk, maar wel overkomelijk....ware niet dat die autodiefstal pas het begin is van een nacht die het romantische weekendje in een nachtmerrie verandert. Want al snel dringen een aantal onbekende belagers het huis binnen en gaan achter het stelletje aan.
Wie de belagers zijn en wat ze van het stelletje willen is onduidelijk; het enige wat van het begin af aan duidelijk is, is dat de belagers geen goede bedoelingen hebben..... Intussen is het stelletje wel aan hen overgeleverd, aangezien ze door de autodiefstal geen kant op kunnen.

Ils is een Horror, maar zonder veel bloedvergieten. De belagers van het stelletje blijven lange tijd buiten beeld en hun aanwezigheid merk je voornamelijk op door een spel met de geluidsband: glas dat wordt ingeslagen, tv's die plotseling aangaan en vooral een angstaanjagend geratel. Het gaat dus vooral om het creeeren van een sfeertje, het gevoel dat de belagers achter elke hoek kunnen opduiken. Verwacht dus geen ronkende kettingzagen en tegen de lens spattend bloed en pus.
Mijn oordeel: deze film heeft een heerlijk naargeestig sfeertje en is soms echt eng.Het verhaal is alleen wat mager "onbekende belagers achtervolgen stelletje", al wordt op het eind gelukkig wel opgehelderd wie de onbekende belagers zijn, en wat hun bedoelingen waren.
Ook is de film kort (1u, 10 min.), maar dit kan ook liggen aan het ietwat magere gegeven van het verhaal.

cijfer: 7

La dolce vita

Een society journalist schrijft over de oppervlakkige doelloze levenstijl van tweederangs acteurs en actrices, adel met "oud geld" en leeghoofdige modellen. Omdertussen twijfelt hij of hij moet huwen met zijn verloofde. De film gaat (volgens mij) over zijn keuze: kiest de society-journalist voor de oppervlakkige, doelloze levenstijl waarover hij bericht of voor een geborgen bestaan in het huwelijk?

De eerste keer dat ik een film van Fellini gezien heb. Niet zo bizar als ik verwacht had ( al schijnen zijn latere films dat wel te zijn). Integendeel; hij was goed te volgen.
Mijn mening: sterke film, goed geacteerd en mooi gefilmd. De film was alleen wat aan de lange kant (bijna 3 uur) en sommige scenes leken mij iets te lang uitgerekt cq overbodig (bv. de spooktocht in het slot)

cijfer: 8,5


ik hou van hobby's
pi_51631977
Pirates of the caribbean 3, at worlds end
  donderdag 19 juli 2007 @ 19:03:55 #182
9613 Seborik
I, Voyager
pi_51634850
Shaving Ryan's Privates (2002)

Documentairefilmpje over parodieën in de porno-industrie. Acteurs en regisseurs (met name Mike Horner (o.a. Sex Trek) en Cash Markman (wie?)) komen aan het woord over hoe verhalen in porno altijd sterk hebben geleund op mainstream films zoals Penetrator 2 en meer. Wel grappig, maar ook erg nutteloos. Interessant is wel dat het budget voor porno in Europa veel groter is dan het budget voor porno in de VS, en ze daarom van die rare dingen moeten verzinnen om het toch nog ergens over te laten gaan zoals ontzettend slechte special effects, zodat je er tenminste nog om kunt lachen. (7.0)

Kampf um Norwegen (1940)

Hoe Duitsland Noorwegen binnen viel gezien door Duitse ogen. Film van hetzelfde caliber als Amerikaanse films over de bevrijding van bepaalde landen. Achtergronden worden versimpeld toegelicht en aangevuld met beelden van grote slagen. Duurt alleen een uur te lang. (7.0)

Hitlers Hitparade (2003)

Wat was populair in nazi-Duitsland tussen 1933 en 1945. Het is niet zozeer een documentaire als wel een verzameling beelden van entertainment en meer volksvermaak uit de jaren van het Derde Rijk. Het leven ging door net zoals in de rest van de wereld, en je krijgt enorme balletten, technologische hoogstandjes (denk dan bijvoorbeeld aan promotiefilms voor de gigantische zeppelins) en meer te zien. Uiteraard zit er ook walgelijke propaganda tussen zoals tekenfilms waarin de Joden de slechterikken zijn, en het sluit af met stuitende filmpjes over gevangenkampen en medische experimenten. (8.0)

Lost Book Found (1996)

Beetje een vreemde korte film. Het komt neer op een verteller die werkt als een hotdog bediende en langzaam een deel van de stad New York wordt en deze stad probeert te doorgronden aan de hand van een boekje vol aantekeningen wat hij bij een wildvreemde op de kop tikt. Erg surrealistisch, maar ook wel een beetje saai door het zagerige van de verteller. Interessant is echter de waarde die toegekend wordt aan een boekje vol waardeloze aantekeningen die voor iemand ooit van betekenis zijn geweest en waar nu obsessief een soort van zingeving aan wordt gegeven. (7.0)

Italianamerican (1974)

Martin Scorcese in gesprek met zijn ouders over hun achtergrond en de buurt waar ze in wonen. Als je je een typische New Yorker voor kunt stellen, zou dit koppel aan alle kwaliteiten voldoen. De Italiaanse-Joodse achtergrond en de verhalen die het paar vertelt (onder het maken van een saus waavan je het recept ook nog eens krijgt) geven goed weer wat voor een melting pot New York is, en welke in ieder geval dertig jaar terug de grootste invloeden waren. Daarnaast zijn de gesprekken tussen de twee oudjes enorm vermakelijk en grappig. (8.0)
  donderdag 19 juli 2007 @ 22:24:48 #183
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_51642119
quote:
Op donderdag 19 juli 2007 10:47 schreef Falco het volgende:

As Good as It Gets
Ietwat sentimenteel, maar wel oke . Cijfer: 7
"Carol the waitress, meet Simon the fag"
  donderdag 19 juli 2007 @ 22:30:14 #184
52543 Timo20
RODA JC FOREVER!!
pi_51642319
Monty Python's Life of Brian
Hij blijft geweldig droog. Eigenlijk te flauw voor woorden. De film zit vol met memorabele scenes maar vooral het einde is natuurlijk geweldig.
Heerlijk, al is ie denk ik niet zo goed als The Holy Grail. Desondanks heb ik wederom genoten.


IMDB Cijfer: 8,2/10
Mijn Cijfer: 8,0/10
  vrijdag 20 juli 2007 @ 10:25:52 #185
25301 Gorro
Reject False Icons
pi_51653060
Peter Pan (Clyde Geronimi, Wilfred Jackson & Hamilton Luske, 1953)
Best leuke Disney versie van het bekende verhaal. De film is een beetje uitgeklede versie van het verhaal. De thematiek is wel aanwezig, maar in afgeslankte vorm. Waar de film wel in slaagt is de humor. Die is ook nu nog best leuk. ***½
pi_51679146
Ik heb laatste gekeken: Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer

Had zelf nog nooit gehoord van de Fantastic Four, ik vond de film wel grappig en leuk maar niet echt super.

Cijfer: 6.5
............................
  zaterdag 21 juli 2007 @ 10:01:47 #187
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_51687245
The Conversation
Wat een gewaagde film van Francis Ford Coppola (ik moest in het begin denken aan Blow-up ), maar het pakt erg goed uit. Vooral de manier waarop Gene Hackman invulling geeft aan een paranoïde afluisterexpert, die helemaal gek gemaakt wordt, is lovenswaardig . John Cazale als hulpje van hem is natuurlijk ook de bom. Wat zonde dat zijn filmografie maar uit 5 films bestaat . Tot slot nog een eervolle vermelding voor de muziek, die was ook bijzonder chill. Cijfer: 8,5

Glen or Glenda
Wat een brainfart-film van Edward D. Wood. An sich prima dat hij zo'n onderwerp als travestie wilt behandelen, maar dit sloeg echt nergens op. En ohja wat doet Bela Lugosi nou hierin? En ohja zijn toenmalige vriendin kan niet acteren. Cijfer: 2

Der Schweigende Stern
Jaja, weer zo'n raket-wordt-de-ruimte-ingeschoten film. Dit product is van Oost-Duitse makelij (met nagesynchroniseerd Duits ) en dit keer gaan we naar Venus, waar gezocht wordt naar... buitenaards leven, dat de aarde wel eens zou kunnen bedreigen! Het is wat betreft acteerwerk en dialogen nogal sullig, maar de decors zien er opvallend mooi kleurrijk uit. Opvallend is de internationaal gevarieerde ruimtecrew, alhoewel de rol van de Afrikaan een beetje sneu is. De boodschap is iig wel duidelijk dat Amerika een sneer krijgt voor Hiroshima en dat een atoomoorlog niet tof zou zijn. Cijfer: 5,5.
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
  zaterdag 21 juli 2007 @ 10:54:12 #188
25301 Gorro
Reject False Icons
pi_51687874
How to Marry a Millionaire (Jean Negulesco, 1953)
Charmante comedy met in de hoofdrollen Marilyn Monroe, Lauren Bacall en Betty Grable. Dat doen ze alleraardigst, maar echt grappig wordt de film niet. Het verhaaltje voldoet om de aandacht vast te houden. De film begint nogal curieus met een orkestregistratie van het muziekstuk wat we later ook nog terughoren. Niet echt van toegevoegde waarde als je het mij vraagt. ***

(#421) Gycklarnas afton (Sawdust and Tinsel) (Ingmar Bergman, 1953)
Deze vroege film van Ingmar Bergman speelt zich af in het circus. Thematisch en stylistisch vindt de film zijn roots in Varieté. Een Duitse silent van Ewald André Dupont uit 1925 en één van de belangrijkere films uit het Germaan Expressionisme. Bergman heeft deze film herhaaldelijk gezien op een eigen 9.5 mm kopie. Met name in het begin brengt de film een ode aan deze film, door een gedeelte van de film als een stomme film zich te laten ontvouwen. De artiest in Bergman ontwaakt zich. Met mooie zwart-wit beelden werkt hij dit verhaal van een onmogelijke en verboden liefde uit tot één van de beste films van zijn periode voor zijn grote doorbraak in 1957. In Amerika had men daar natuurlijk geen oog voor en daar brachten ze deze film, net als Sommaren med Monika, uit in het exploitation-circuit. Ongetwijfeld in afgeslankte vorm met voornamelijk de scenes van Harriet Anderson in nauwsluitende korsetten. ****

(#590) Gentlemen Prefer Blondes (Howard Hawks, 1953)
Leuke musical met Marilyn Monroe en Jane Russell. Het is vooral Marilyn die de show steelt, met name in het bekende nummer Diamonds Are a Girl's Best Friend. Ze speelt min of meer dezelfde rol als in How to Marry a Millionaire uit datzelfde jaar, maar hier met meer pit. De film heeft genoeg opmerkelijke scenes om de aandacht vast te houden, hoewel af en toe de film eerder als een verzameling losse scenes lijkt dan een geheel. ***½

Glen or Glenda (Edward D. Wood Jr., 1953)
Van de drie films van Edward D. Wood Jr. die ik gezien heb is dit toch wel de beroerdste. Het serieuze onderwerp wordt nogal onhandig ter hande genomen en mist zijn doel compleet. Zo worden alle dramatische scenes waar acteerwerk voor nodig geweest zou zijn maar doodleuk door een voice-over verteld. Verder worden er allerhande archiefbeelden bijgesleept die niets toevoegen. Waar Plan 9 from Outer Space en The Bride of the Monsters toch nog enige entertainment waarde hadden, ontbreekt die hier geheel. ½
  zaterdag 21 juli 2007 @ 13:21:06 #189
13148 Shogo
Psycho...
pi_51690733
Captivity (2007)
Standaard flutthrillertje met cliché na cliché. Maar Elisha zag er tenminste wel goed uit.
  zaterdag 21 juli 2007 @ 14:10:14 #190
9613 Seborik
I, Voyager
pi_51691905
Pathfinder (2007)

Actieavontuur over een jonge viking die opgroeit bij een indianenstam in Canada en uiteindelijk zijn nieuwe volk moet redden van zijn bloedverwanten. Het ziet er prachtig uit, maar het verhaal is feitelijk afwezig. De vikingen zijn ijzingwekkend en echt geweldig gemaakt hoewel het uiterlijk historisch misschien allemaal niet klopt. (5.0)

Shortbus (2006)

Film over seksuele en interpersoonlijke problematiek die werkelijk alles in beeld brengt. Wanneer je vies bent van een 'beetje' seks, moet je dit niet zien. De film volgt het leven van een aantal personen die elk op eigen wijze kampen met seks of relaties, bijvoorbeeld een sekstherapeute die nog nooit een orgasme heeft gehad, of een homostel dat iets mist in de relatie. Uiteindelijk komen al deze probleemgevallen samen in een New Yorkse nachtclub waar het soort van vrijmarkt is voor iedereen die kampt met deze problemen en ze op erg lustvolle wijze worden aangepakt. De film lijkt soms meer op een experiment met seks in een normale film, dan iets waar echt heel diep over na is gedacht, want de problemen waar men mee kampt zijn vrij alledaags. De oplossingen die ze zoeken voor de problemen echter niet. Er zitten een aantal hilarische momenten in zoals het al rimmend zingen van het Amerikaanse volkslied, maar ook enorm tedere momenten. (7.0)

Hedwig and The Angry Inch (2001)

Deze film is net zoals Shortbus geregisseerd door John Cameron Mitchell. In deze film over een mislukte transseksueel -de titel refereert aan het verhaal van het mismaakte geslachtsorgaan van Hedwig- neemt hij ook de hoofdrol voor zijn rekening. Deze film is aangrijpender en interessanter dan Shortbus. Het tragikomische leven van rockzangeres Hedwig wordt vertaald aan de hand van flashbacks en nummers die gespeeld worden tijdens de bizarre optredens van Hedwig en haar band, terwijl ze een oud geliefde van Hedwig achtervolgen die de ene na de andere hit scoort met muziek geschreven door Hedwig. Op momenten meer een musical dan een speelfilm. Druk op dit linkje voor het liedje over het mismaakte kutje van Hedwig (8.0)

Kiss Kiss Bang Bang (2005)

Bizar komisch misdaadverhaal met Robert Downey Jr. en Val Kilmer. De plotwendingen volgen elkaar in rap tempo op en worden naarmate de film vordert steeds complexer, maar ook vermakelijker. (7.0)
  zaterdag 21 juli 2007 @ 14:26:56 #191
45532 ziggyziggyziggy
wisselwachter, vlaggenzwaaier
pi_51692285
On the Waterfront (#87)
Marlon Brando als havenwerker die aarzelend de greep van de lokale mob op de werkgelegenheid in de haven probeert te breken. Eigenlijk is het verhaal een gevalletje van de drie klassieke paniekreacties: fright, flight or fight. Je ziet alledrie de reacties langskomen en interessant in beeld gebracht is vooral het moeizame proces van het bij jezelf afdwingen van een andere reactie dan je initiele.
Goede rol van Lee J. Cobb trouwens.
Mine is the last voice you'll ever hear. Don't be alarmed.
  zaterdag 21 juli 2007 @ 15:35:25 #192
92823 RuneRose
Tony, de zieke pony!
pi_51693720
Big Bird Cage gezien, en die vond ik maar tegenvallen. Hoewel die moddergevechten wel tof waren. En Pam Grier ontzettend lekker wijf is. Toch had ik gehoopt op wat meer naakt, wat minder tante sidonia en ook een echte lesbo scène. Maar daar zat er helaas niet in. Er viel wel genoeg te lachen tho. Escape from N.Y. was wel erg tof, maarja, die kende ik al. En dat ging ook op voor Batman ('66). Gisteravond heb ik nog even Tom yum goong gekeken. En die was supergaaf! Vooral die scene van bijna vijf minuten aaneen vechten zonder enig knipwerk was indrukwekkend. Ook het gevecht in het water was super!
  zaterdag 21 juli 2007 @ 16:05:35 #193
164095 koejoeloek
http://www.paulrand.nl
pi_51694462
Frailty

In Nederland volgens mij niet in de bioscoop geweest, snap niet waarom,
vond het echt heel heerlijke film. Al vond ik het einde beetje weak, het is alsof
de regisseur dacht van, oke, nu even gauw het einde maken, we draaien gewoon alles om. Goodguy blijkt badguy, etc. Dat mocht wat subtieler.
  zaterdag 21 juli 2007 @ 22:41:19 #194
27619 victorinox
Big, fuck-off shiny ones
pi_51705317
Smultronstället (Wild Strawberries) #151


Helaas moet ik dit soort slaapverwekkende films gaan kijken, wil ik de hele IMDb top 250 gezien hebben.
Weer anderhalf uur van mijn leven verknald...
4/10
The thoughts of others screech at them like the forced laughs of a billion art house movie patrons.
IMDb Vote History
pi_51705368
Geef 'm dan een één.

Ik vond 'm nog wel meevallen eigenlijk.
Graag op anoniem
  zaterdag 21 juli 2007 @ 22:47:42 #196
27619 victorinox
Big, fuck-off shiny ones
pi_51705494
quote:
Op zaterdag 21 juli 2007 22:43 schreef Mainport het volgende:
Geef 'm dan een één.

Ik vond 'm nog wel meevallen eigenlijk.
Ik kan de artistieke waarde er nog wel van inzien, daarom krijgt ie geen één.
En er speelt een Viktor in mee die atheist is, dat zijn ook weer pluspunten.
The thoughts of others screech at them like the forced laughs of a billion art house movie patrons.
IMDb Vote History
  zaterdag 21 juli 2007 @ 23:38:57 #197
17283 Cheiron
Ho ho ho...
pi_51706700
Natuurlijk is The Crow geen topfilm, maar hij zet wel een lekker naargeestig sfeertje op. Dat plus jeugdsentiment = ok
Too lazy to be an evil genius..
PSN ID: Cheironnl
pi_51707793
Wag the dog

Vlak voor de verkiezingen maakt de president een slippertje. Om de aandacht af te leiden verzint zijn spindoctor, samen met een hollywoodproducer, een oorlog met Albanie.

Ik heb deze film lang geleden al eens gezien; het moest toen voor maatschappijleer, en ik vond er weinig aan. Nu kon hij mij wel bekoren; ik vond het een grappige film, die ook nog eens tot nadenken aanzet.....
wat een andere vraag oproept: hoe kan het nu dat, als je iets verplicht voor school moet doen (en dit geldt mn. voor de middelbare school), het bijna per definitie niet interessant is? Hetzelfde voor literatuur: op de middelbare school haatte ik lezen omdat het moest, en nu heb ik me vrijwillig door oa Ulysses en Moby Dick geploegd.
Ah well, misschien is die vraag een apart topic waard
Iig is wag the dog de moeite waard, oa doordat de hele amerikaanse natie door de gesmeerde mediacampagne in de ban raakt van de verzonnen oorlogsheld Schuman die door albanese terroristen zou worden vastgehouden.....maar die alleen bestaat in de vorm van een geflipte gevangene die vastzit voor het verkrachten van een non (foutje bij de casting voor Schuman)
Soms was wag the dog wat ongeloofwaardig: zou er dan geen enkel nieuwsblad zijn dat even checkt of er niet echt een oorlog gaande is, en of Schuman echt bestaat? Dit neemt echter niet weg dat de film tot nadenken aanzet (de film was ook actueel toen de kosovo-crisis parallel liep aan de Lewinski-affaire), grappig is en er goed wordt geacteerd(mn door Woody Harrilson in zijn kleine rolletje als geflipte gevangene)

imdb: 7,0
mijn cijfer: 7,3 (geen 7,5 geen 7, dus dan maar ergens ertussenin )
ik hou van hobby's
  zondag 22 juli 2007 @ 03:40:40 #199
94218 Zeitgeist
Es lebe die Freiheit!
pi_51710524
quote:
Op zaterdag 21 juli 2007 10:01 schreef Falco het volgende:
Glen or Glenda
Wat een brainfart-film van Edward D. Wood. An sich prima dat hij zo'n onderwerp als travestie wilt behandelen, maar dit sloeg echt nergens op. En ohja wat doet Bela Lugosi nou hierin? En ohja zijn toenmalige vriendin kan niet acteren. Cijfer: 2
Geweldig toch? Ik heb me rot gelachen om deze film. Misschien dat het hielp dat ik wist dat Ed Wood nou niet echt de meest geniale regisseur ooit was, maar ik vond deze film erg humor.
Moet hoognodig de rest van mijn Ed Wood Collection kijken(de region 1 versie is toffer dan de NL uitgave, bevat meer films en is een stuk goedkoper).
The Light Is Leaving Us All
  zondag 22 juli 2007 @ 11:33:47 #200
52357 Lambiekje
Everything is upside down
pi_51713196
Smokey and the Bandit (1977)
Toch wel een beetje oubollig gedoe. Burt Reynolds is Bandit. Wat een debiel gedoe met politie achtervolgingen. Deur afrij grappen, motor-omver-walserijen. leuk leuk.

Wat voor tijd was het zeg dat men dit is gaan indienen voor de Oscars.

cijfer 5 / imdb 6.4
Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')