tankstation.. maar daar kan je ook gasflessen halenquote:Op vrijdag 25 mei 2007 10:22 schreef -Nielz- het volgende:
Waar kun jij dan 24/7 houtskool vandaan halen?
Veel tankstations verkopen het ook en daar zijn sommigen wel 24/7 openquote:Op vrijdag 25 mei 2007 10:22 schreef -Nielz- het volgende:
Waar kun jij dan 24/7 houtskool vandaan halen?
Niks aan toe te voegen. Houtskool is: 1) gewoon veel leuker; en: 2) veel lekkerder.quote:Op vrijdag 25 mei 2007 10:22 schreef getl0st het volgende:
Houtskool.. Zoals je al zegt 'het echte bbq gevoel mist'.. Het blijft niet bij het gevoel, ik vind de smaak op een gas bbq heel anders (net als normaal) dan op een houtskool bbq. Die smaak is niet te overtreffen imoDus lekker houtskool.. dat geeft je wel het gevoel en de smaak van een echte bbq
1) en ook 2) dat is allemaal zeer persoonlijk.quote:Op vrijdag 25 mei 2007 10:33 schreef BreakSpear het volgende:
[..]
Niks aan toe te voegen. Houtskool is: 1) gewoon veel leuker; en: 2) veel lekkerder.
Schoonbranden!!!quote:Op vrijdag 25 mei 2007 10:36 schreef Batsies het volgende:
Gas BBQ moet je ook schoonmaken, al het vet van je vlees gaat in de lekbak en over je verwarmingselementen zitten. Bij houtskool heb je alleen je rooster schoon te maken (ook bij gas)
Houtskool dus!
Uiteraard. Ik vind het altijd wel leuk om een vuurtje op te stoken, maar ik kan me voorstellen dat andere mensen dat helemaal niks vinden. Op houtskool smaakt het vlees een stuk beter vind ik, maar dat is ook heel persoonlijk natuurlijk. Voor mij zijn dit twee hele goede redenen om nooit een gasbarbecue aan te schaffen.quote:Op vrijdag 25 mei 2007 10:35 schreef Rekkie het volgende:
[..]
1) en ook 2) dat is allemaal zeer persoonlijk.
Ik zie sowieso niet in wat er leuker aan de verschillende vormen van BBQ is, het heeft slechts 1 doel en dat doel vind ik dan wel leuk, die BBQ staat voor wat mijn betreft op de achtergrond!
Nee, dat is dan het enige wat je moet schoonmaken, als dat al moet!quote:Op vrijdag 25 mei 2007 10:48 schreef Batsies het volgende:
[..]
Ook de lekbak ah onderkant? Vuurkorf eronder en de hens erin ofzo?![]()
En de onderbouwing?quote:Op vrijdag 25 mei 2007 10:58 schreef __Saviour__ het volgende:
Gewoon houtskool, alleen dat is echt barbecueen. Gas is echt niks, dan kun je net zo goed een gourmetstelletje buiten zetten.
Graag gedaanquote:Op vrijdag 25 mei 2007 11:04 schreef RecomServ het volgende:
ik heb nog een kleine portable houtskool bbq om mee te nemen als we naar het strand gaan. Ik ga vanavond lekker shoppen en ik ga voor een gasbbq. De voordelen van een gas bbq zijn te talrijk om nog te kiezen voor een houtskool bbq.
Bedankt voor jullie meningen en tips (aluminiumfolie).
Bij ons moet de bbq zelf ook op de achtergrond staan en niet het middelpunt zijn.
Tegenwoordig gooi je er een paar stukjes bij voor de geur/smaak.quote:Op vrijdag 25 mei 2007 13:53 schreef Ashram het volgende:
Zijn er nog mensen die op eiken- of beukenhout grillen hier? Of valt dat niet meer onder bbq?
Zo iets heb ik ook en ik was totaal voor 200 euro klaarquote:Op vrijdag 25 mei 2007 15:17 schreef RecomServ het volgende:
ben het helemaal met je eens Bigs, maar met het budget wat ik zojuist vertelde krijg ik niet zo'n mooi apparaat als jij daar laat zien (we hebben het over gas bbq's he mensen)....
Vrijbuiter in Roden, das het enige dat ik ng weet.quote:Op vrijdag 25 mei 2007 16:09 schreef RecomServ het volgende:
meer info gaarnemerk, plaats van aanschaf enzo als ik u niet ontrief
Dat noem je mannelijk?quote:Op vrijdag 25 mei 2007 15:07 schreef Bigs het volgende:
Ik proef weinig verschil tussen een houtskoolbbq en een gasbbq (zo'n ding met lavastenen dan).. en een mooie gasbbq staat wel lekker mannelijk in je tuin vind ik:
[afbeelding]
En de voordelen (snel warm, constant warm) vind ik toch wel opwegen tegenover de charme van het werken met houtskool.
We zijn helaas niet allemaal zo rijk als jijquote:Op woensdag 30 mei 2007 08:51 schreef Fixers het volgende:
[..]
Dat noem je mannelijk?Ik vind het nogal een pieterig klein dingetje. Als je een stoere gasbbq in je tuin wilt dan neem je een Weber Summit of een Boretti Modulo. Als je het echt goed doet bestel je bij boretti een losse top met de bijpassende overkapping.
De keus tussen gas en kool is vrij makkelijk te maken: ben je een nederlander of niet?
Ja: neem gas, steek dat ding om 5 voor 6 aan en eet om kwart over zes.
Nee: neem kool, begin om een uur of vier met aansteken, bouw een goed vuur en geniet de hele avond.
Ben je een zuidafrikaan: dan koop je een enorme braai en begin je om een uur of 8 's morgens al met aansteken.
Nee joh. Je begint om een uur of 5, na je werk, en tegen 7en gooi je je vleesjes erop. En dat doe je elke dag. Gewoon, omdat het leuk isquote:Op woensdag 30 mei 2007 08:51 schreef Fixers het volgende:
[..]
Nee: neem kool, begin om een uur of vier met aansteken, bouw een goed vuur en geniet de hele avond.
Ben je een zuidafrikaan: dan koop je een enorme braai en begin je om een uur of 8 's morgens al met aansteken.
Een kotelet, maar dan van een koebeestquote:Op donderdag 31 mei 2007 14:07 schreef RecomServ het volgende:
koot de wat?
In Frankrijk zetten ze hem ruim voor 12:00 aanquote:Op woensdag 30 mei 2007 08:51 schreef Fixers het volgende:Nee: neem kool, begin om een uur of vier met aansteken, bouw een goed vuur en geniet de hele avond.
Die Boretti is maar 1700,-, had ze veel duurder verwacht.quote:Op woensdag 30 mei 2007 16:41 schreef RecomServ het volgende:
[..]
We zijn helaas niet allemaal zo rijk als jij![]()
![]()
Dat botstquote:Op zondag 3 juni 2007 19:26 schreef Pearl22 het volgende:
Is een elektrische barbecue nou niet veel praktischer?
Nou wij hebben dus zo'n ding: (het is geen kleintje), reuze handig, geen geklooi, geen rook en als het wat minder mooi weer is kan je er ook gewoon binnen mee barbecuen.quote:
Elektrisch is alleen praktisch als je een week wil BBQ'en...quote:Op zondag 3 juni 2007 19:26 schreef Pearl22 het volgende:
Is een elektrische barbecue nou niet veel praktischer?
Nou, bij de onze is dat niet zo. Maar ik neem aan dat jij andere ervaringen hebt gemaakt?quote:Op maandag 4 juni 2007 15:47 schreef Rekkie het volgende:
[..]
Elektrisch is alleen praktisch als je een week wil BBQ'en...
eerder is het vlees namelijk niet gaar
Ach dat ding stond al bijna een uur te "branden"quote:Op maandag 4 juni 2007 16:43 schreef Pearl22 het volgende:
[..]
Nou, bij de onze is dat niet zo. Maar ik neem aan dat jij andere ervaringen hebt gemaakt?
Je moet hem wel tijdig aanzetten: anders is het inderdaad zo dat je kan wachten voordat ie op temperatuur is.
Wij bbq-en op dennenhout. Dat is echt het allerlekkerste!quote:Op vrijdag 25 mei 2007 13:53 schreef Ashram het volgende:
Zijn er nog mensen die op eiken- of beukenhout grillen hier? Of valt dat niet meer onder bbq?
Persoonlijk vind ik dat dus geen bbq... Maar buiten koken. En ik heb sowieso een hekel aan elektrisch koken, binnen ook een gasfornuis. Dus mij zul je daar niet snel mee aan de slag zien gaan...quote:Op zondag 3 juni 2007 22:32 schreef Pearl22 het volgende:
[..]
Nou wij hebben dus zo'n ding: (het is geen kleintje), reuze handig, geen geklooi, geen rook en als het wat minder mooi weer is kan je er ook gewoon binnen mee barbecuen.
Daarom hebben ze in Frankrijk ook veel meer bosbandenquote:Op zondag 3 juni 2007 19:22 schreef Fastmatti het volgende:
[..]
In Frankrijk zetten ze hem ruim voor 12:00 aanGewoon met de hele familie ergens in de natuur. Dat moet in Nederland toch ook kunnen.
quote:Op dinsdag 5 juni 2007 18:54 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Daarom hebben ze in Frankrijk ook veel meer bosbanden![]()
Wij ook.quote:Op dinsdag 5 juni 2007 19:09 schreef Ou-Tannu het volgende:
* Ou-Tannu barbequed lekker in de tuin.. stenen bbq
dus geen gezeik met t ding uit de schuur sleuren, ding in elkaar te krijgen..
juist.. onze is wel wat anders maar t idee is het zelfde :-)quote:
Recept voor inmaken?quote:Op woensdag 6 juni 2007 12:30 schreef DIGGER het volgende:
We doen het veel en vaak, en ook heel divers. En het is dan ook altijd meteen handig om bv aubergine en paprika te grillen en daarna in te maken voor later.
Ben ik blij dat ik niet op gas kook en BBQ op gas veel lekkerder en fijner vindquote:Op woensdag 6 juni 2007 12:30 schreef DIGGER het volgende:
Wij hebben er 2, 1 hele grote, stenen en 1 kleinere, zo'n kogel model, voor als we zonder gasten BBQ'en.
We doen het veel en vaak, en ook heel divers. En het is dan ook altijd meteen handig om bv aubergine en paprika te grillen en daarna in te maken voor later.
En louter met houtskool & briketten, en soms ook gewoon wat houtblokken erin, gasBBQ is geen BBQ maar gewoon koken op locatie.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |