abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 25 mei 2007 @ 10:17:40 #1
73128 RecomServ
Humanus Inpredictus
pi_49754157
Ik sta op het punt om een nieuwe barbeque te gaan kopen maar zit te twijfelen tussen een houtskool bbq of een gas bbq.

ik zet voor mezelf even de voor en nadelen op een rijtje voor beide mogelijkheden...

Houtskool BBQ
Voordelen
  • ruikt lekker
  • geeft een bbq gevoel
  • geeft een net iets ander smaakje aan het vlees...(zeggen ze)

    Nadelen
  • niet snel startklaar
  • gehannes met houtskool/briketten
  • veel nazorg
  • niet zo veilig
  • duurder in gebruik dan een gas bbq

    Gas BBQ
    Voordelen
  • snel startklaar
  • minder onderhoud
  • veiliger
  • met lavastenen en kruiden is het bbq geurtje te kweken...
  • goedkoper in gebruik

    Nadelen
  • het echte bbq gevoel mist
  • gas op? einde bbq (houtskool is 24/7 te verkrijgen)
  • Duurder in aanschaf

    Zijn er nog redenen op te noemen waardoor ik mijn keuze makkelijker kan maken?

    Eet smakelijk
  • [b]www.berryblueeyes.nl [/b][b]Berry Blue Eyes[/b].
    Music Was My First Love, And It Will Be My Last!
    pi_49754256
    Houtskool. Wat je zegt, de enige echte BBQ en als je weet hoe je er mee om moet gaan vallen de meeste nadelen weg.
    pi_49754291
    Ik denk dat je alle voor en nadelen goed gegeven hebt. Dan blijft over de persoonlijke keuze.
    Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
    Trekt bij warm weer een poncho aan
      vrijdag 25 mei 2007 @ 10:22:56 #4
    174540 getl0st
    rot op en raak kwijt.
    pi_49754322
    Houtskool.. Zoals je al zegt 'het echte bbq gevoel mist'.. Het blijft niet bij het gevoel, ik vind de smaak op een gas bbq heel anders (net als normaal) dan op een houtskool bbq. Die smaak is niet te overtreffen imo Dus lekker houtskool.. dat geeft je wel het gevoel en de smaak van een echte bbq
    I've got more game than Monopoly.
    pi_49754323
    Waar kun jij dan 24/7 houtskool vandaan halen?
    Het enige dat rijmt op Niels is (spoor)biels...
    pi_49754406
    quote:
    Op vrijdag 25 mei 2007 10:22 schreef -Nielz- het volgende:
    Waar kun jij dan 24/7 houtskool vandaan halen?
    tankstation.. maar daar kan je ook gasflessen halen
    Op donderdag 22 mei 2008 10:28 schreef Spittie het volgende:
    swarma spam hoer
    Op maandag 4 mei 2009 16:09 schreef Broekpaling het volgende:
    Swarmahoer, deleting your posts while users are still writing them.
    pi_49754422
    quote:
    Op vrijdag 25 mei 2007 10:22 schreef -Nielz- het volgende:
    Waar kun jij dan 24/7 houtskool vandaan halen?
    Veel tankstations verkopen het ook en daar zijn sommigen wel 24/7 open

    Mijn voorkeur gaat uit naar Gas, dat echte BBQ gevoel heb ik daar dus wel zeker bij.
    Daar komt bij als je een extra gasfles hebt, dat je dan ruim voorzien bent.

    Gas FTW wat mijn betreft
    pi_49754470
    Ik zou gaan voor houtskool, maar hangt ervan af hoe je wil bbqen. Als je na je werk thuis komt en ff snel de bbq aan wil slingeren dan moet je natuurlijk een gas bbq hebben. Maar als je er iets bijzonders van maakt & er de tijd voor neemt zou ik zeker voor een houtskool bbq gaan.
    Proteus-Eretes EJL2007: http://www.ejl2007.nl
      vrijdag 25 mei 2007 @ 10:33:05 #9
    174520 BreakSpear
    Sociaal & Liberaal
    pi_49754645
    quote:
    Op vrijdag 25 mei 2007 10:22 schreef getl0st het volgende:
    Houtskool.. Zoals je al zegt 'het echte bbq gevoel mist'.. Het blijft niet bij het gevoel, ik vind de smaak op een gas bbq heel anders (net als normaal) dan op een houtskool bbq. Die smaak is niet te overtreffen imo Dus lekker houtskool.. dat geeft je wel het gevoel en de smaak van een echte bbq
    Niks aan toe te voegen. Houtskool is: 1) gewoon veel leuker; en: 2) veel lekkerder.
    Als God het kwaad wil voorkomen maar daar niet toe in staat is, dan is hij machteloos. Als hij dat kan, maar het niet wil is hij kwaadwillend. Als hij daartoe in staat is en het ook wil, waar komt dan het kwaad vandaan?
    pi_49754712
    quote:
    Op vrijdag 25 mei 2007 10:33 schreef BreakSpear het volgende:

    [..]

    Niks aan toe te voegen. Houtskool is: 1) gewoon veel leuker; en: 2) veel lekkerder.
    1) en ook 2) dat is allemaal zeer persoonlijk.

    Ik zie sowieso niet in wat er leuker aan de verschillende vormen van BBQ is, het heeft slechts 1 doel en dat doel vind ik dan wel leuk, die BBQ staat voor wat mijn betreft op de achtergrond!
    pi_49754756
    Gas BBQ moet je ook schoonmaken, al het vet van je vlees gaat in de lekbak en over je verwarmingselementen zitten. Bij houtskool heb je alleen je rooster schoon te maken (ook bij gas )

    Houtskool dus!
    E-?
    pi_49754880
    quote:
    Op vrijdag 25 mei 2007 10:36 schreef Batsies het volgende:
    Gas BBQ moet je ook schoonmaken, al het vet van je vlees gaat in de lekbak en over je verwarmingselementen zitten. Bij houtskool heb je alleen je rooster schoon te maken (ook bij gas )

    Houtskool dus!
    Schoonbranden!!!
      vrijdag 25 mei 2007 @ 10:46:18 #13
    73128 RecomServ
    Humanus Inpredictus
    pi_49755080
    het komt het meeste voor dat het na het werk voor mij werk aan de winkel betekent als we gaan bbq'en.
    Het meest praktische zou dus zijn een gas bbq lijkt mij.
    [b]www.berryblueeyes.nl [/b][b]Berry Blue Eyes[/b].
    Music Was My First Love, And It Will Be My Last!
    pi_49755112
    ik vind een gas bbq geen echte bbq, mijn keuze zou dus snel gemaakt zijn.

    tip: bouw je bbq zelf (wel vuurvaste stenen en vuurvast cement gebruiken), heb ik ook gedaan en na jaren nog heel blij ermee.
    pi_49755135
    Vroeger houtskool maar tegenwoordig gas.

    Geen probleem met aansteken en nooit meer verbrand vlees. Je hebt volledige controle en hoeft minder op te letten. Je hebt dus ook echt tijd om aan tafel te zitten en te praten ipv dat je alles moet blijven omdraaien en verplaatsen omdat het in de fik vliegt. Ik heb geen smaakverschil gemerkt tussen houtskool en gas.
    I killed. But I didn't just kill fifty, I didn't kill a hundred. I killed TEN thousand! And I was good at it. It wasn't for vengeance, it wasn't for greed. It was because...I liked it
    Let us leave, no trace of tears upon our dead faces
    pi_49755151
    quote:
    Op vrijdag 25 mei 2007 10:40 schreef Rekkie het volgende:

    [..]

    Schoonbranden!!!
    Ook de lekbak ah onderkant? Vuurkorf eronder en de hens erin ofzo?
    E-?
      vrijdag 25 mei 2007 @ 10:53:06 #17
    174520 BreakSpear
    Sociaal & Liberaal
    pi_49755336
    quote:
    Op vrijdag 25 mei 2007 10:35 schreef Rekkie het volgende:

    [..]

    1) en ook 2) dat is allemaal zeer persoonlijk.

    Ik zie sowieso niet in wat er leuker aan de verschillende vormen van BBQ is, het heeft slechts 1 doel en dat doel vind ik dan wel leuk, die BBQ staat voor wat mijn betreft op de achtergrond!
    Uiteraard. Ik vind het altijd wel leuk om een vuurtje op te stoken, maar ik kan me voorstellen dat andere mensen dat helemaal niks vinden. Op houtskool smaakt het vlees een stuk beter vind ik, maar dat is ook heel persoonlijk natuurlijk. Voor mij zijn dit twee hele goede redenen om nooit een gasbarbecue aan te schaffen.
    Als God het kwaad wil voorkomen maar daar niet toe in staat is, dan is hij machteloos. Als hij dat kan, maar het niet wil is hij kwaadwillend. Als hij daartoe in staat is en het ook wil, waar komt dan het kwaad vandaan?
      vrijdag 25 mei 2007 @ 10:56:11 #18
    73128 RecomServ
    Humanus Inpredictus
    pi_49755468
    smaak verschil tussen houtskool en gas ontgaat mij op één of andere manier...

    Mij lijkt ook dat bbq met gas gezonder is.
    je heb inderdaad veel meer controle over de bbq en volgens mij is houtskool niet echt gezond. correct me if i'm wrong.
    [b]www.berryblueeyes.nl [/b][b]Berry Blue Eyes[/b].
    Music Was My First Love, And It Will Be My Last!
    pi_49755489
    quote:
    Op vrijdag 25 mei 2007 10:48 schreef Batsies het volgende:

    [..]

    Ook de lekbak ah onderkant? Vuurkorf eronder en de hens erin ofzo?
    Nee, dat is dan het enige wat je moet schoonmaken, als dat al moet!

    Stukje aluminumfolie erin en dan kun je dat gewoon weggooien
      Donald Duck held vrijdag 25 mei 2007 @ 10:58:00 #20
    46149 __Saviour__
    Superstapelsmoor op Kristel
    pi_49755538
    Gewoon houtskool, alleen dat is echt barbecueen. Gas is echt niks, dan kun je net zo goed een gourmetstelletje buiten zetten.
    ❤ Rozen zijn rood ❤
    ❤ Viooltjes zijn blauw ❤
    ❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
      vrijdag 25 mei 2007 @ 11:04:10 #21
    73128 RecomServ
    Humanus Inpredictus
    pi_49755734
    ik heb nog een kleine portable houtskool bbq om mee te nemen als we naar het strand gaan. Ik ga vanavond lekker shoppen en ik ga voor een gasbbq. De voordelen van een gas bbq zijn te talrijk om nog te kiezen voor een houtskool bbq.

    Bedankt voor jullie meningen en tips (aluminiumfolie).
    Bij ons moet de bbq zelf ook op de achtergrond staan en niet het middelpunt zijn.
    [b]www.berryblueeyes.nl [/b][b]Berry Blue Eyes[/b].
    Music Was My First Love, And It Will Be My Last!
    pi_49755948
    quote:
    Op vrijdag 25 mei 2007 10:58 schreef __Saviour__ het volgende:
    Gewoon houtskool, alleen dat is echt barbecueen. Gas is echt niks, dan kun je net zo goed een gourmetstelletje buiten zetten.
    En de onderbouwing?

    Want bij gas wordt je vlees echt wel beter bereid dan bij een gourmet, plus het feit dat gas vele male grotere oppervlakken heb dan een lullig elektrisch gourmetstelletje
    pi_49755977
    quote:
    Op vrijdag 25 mei 2007 11:04 schreef RecomServ het volgende:
    ik heb nog een kleine portable houtskool bbq om mee te nemen als we naar het strand gaan. Ik ga vanavond lekker shoppen en ik ga voor een gasbbq. De voordelen van een gas bbq zijn te talrijk om nog te kiezen voor een houtskool bbq.

    Bedankt voor jullie meningen en tips (aluminiumfolie).
    Bij ons moet de bbq zelf ook op de achtergrond staan en niet het middelpunt zijn.
    Graag gedaan
      vrijdag 25 mei 2007 @ 13:53:35 #24
    8638 Ashram
    World Wide Webslinger
    pi_49762361
    Zijn er nog mensen die op eiken- of beukenhout grillen hier? Of valt dat niet meer onder bbq?
    Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
    I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
      Licht Ontvlambaar vrijdag 25 mei 2007 @ 13:54:09 #25
    7020 Sjeen
    ...gevaarlijke vrouw...
    pi_49762390
    Houtskool is bbq en gas is buiten koken... Maar dat is mijn visie
    You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
      vrijdag 25 mei 2007 @ 14:12:51 #26
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_49763196
    Waarom niet gewoon op je lavastenen van de gas BBQ houtskool doen, beste van beide werelden?
    * Pietverdriet grillt op Houtskool trouwens
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
    pi_49764664
    quote:
    Op vrijdag 25 mei 2007 13:53 schreef Ashram het volgende:
    Zijn er nog mensen die op eiken- of beukenhout grillen hier? Of valt dat niet meer onder bbq?
    Tegenwoordig gooi je er een paar stukjes bij voor de geur/smaak.
    I killed. But I didn't just kill fifty, I didn't kill a hundred. I killed TEN thousand! And I was good at it. It wasn't for vengeance, it wasn't for greed. It was because...I liked it
    Let us leave, no trace of tears upon our dead faces
      vrijdag 25 mei 2007 @ 14:59:35 #28
    73128 RecomServ
    Humanus Inpredictus
    pi_49765202
    dat doen ze toch ook met dennenappels?

    iemand nog tips omtrent merk? (budget rond de 200 euro)
    [b]www.berryblueeyes.nl [/b][b]Berry Blue Eyes[/b].
    Music Was My First Love, And It Will Be My Last!
    pi_49765493
    Ik proef weinig verschil tussen een houtskoolbbq en een gasbbq (zo'n ding met lavastenen dan).. en een mooie gasbbq staat wel lekker mannelijk in je tuin vind ik:



    En de voordelen (snel warm, constant warm) vind ik toch wel opwegen tegenover de charme van het werken met houtskool.

    [ Bericht 8% gewijzigd door Bigs op 25-05-2007 15:08:58 (scherper plaatje) ]
      vrijdag 25 mei 2007 @ 15:17:52 #30
    73128 RecomServ
    Humanus Inpredictus
    pi_49765845
    ben het helemaal met je eens Bigs, maar met het budget wat ik zojuist vertelde krijg ik niet zo'n mooi apparaat als jij daar laat zien (we hebben het over gas bbq's he mensen)....
    [b]www.berryblueeyes.nl [/b][b]Berry Blue Eyes[/b].
    Music Was My First Love, And It Will Be My Last!
    pi_49767583
    quote:
    Op vrijdag 25 mei 2007 15:17 schreef RecomServ het volgende:
    ben het helemaal met je eens Bigs, maar met het budget wat ik zojuist vertelde krijg ik niet zo'n mooi apparaat als jij daar laat zien (we hebben het over gas bbq's he mensen)....
    Zo iets heb ik ook en ik was totaal voor 200 euro klaar

    Incluis 2 gasflessen
      vrijdag 25 mei 2007 @ 16:09:51 #32
    73128 RecomServ
    Humanus Inpredictus
    pi_49767647
    meer info gaarne merk, plaats van aanschaf enzo als ik u niet ontrief
    [b]www.berryblueeyes.nl [/b][b]Berry Blue Eyes[/b].
    Music Was My First Love, And It Will Be My Last!
    pi_49767654
    Probeer anders een 2e hands te vinden. Zorg dat je een stevige hebt dat is erg fijn, en kwaliteit betaalt zich altijd terug.

    Die van ons is toen geimporteerd uit Amerika en we hebben er nog steeds plezier van. Probeer in ieder geval een BBQ te vinden met meerdere pitten.
    I killed. But I didn't just kill fifty, I didn't kill a hundred. I killed TEN thousand! And I was good at it. It wasn't for vengeance, it wasn't for greed. It was because...I liked it
    Let us leave, no trace of tears upon our dead faces
    pi_49767715
    quote:
    Op vrijdag 25 mei 2007 16:09 schreef RecomServ het volgende:
    meer info gaarne merk, plaats van aanschaf enzo als ik u niet ontrief
    Vrijbuiter in Roden, das het enige dat ik ng weet.
    Tijdstip?

    Jaar of 5 geleden, vet in de aanbieding overigens (40% korting ofzo)
      dinsdag 29 mei 2007 @ 09:01:16 #35
    73128 RecomServ
    Humanus Inpredictus
    pi_49877469
    Nou ik heb er 1 gekocht hoor... een gas bbq

    De Fire Friend Happy 2


    159,=

    Heb vele mooiere zien staan met de zelfde mogelijkheden en natuurlijk veeeel duurder. Ik vindt deze mooi en duur genoeg. Hij doet het overigens voortreffelijk! Beetje koriander over de lava stenen gestrooid voor het geurtje en gaan met die spare ribs, spek lappen en nog meer van dat lekkers! jum jum jum

    ik heb hem gehaald bij Tuincentrum Groenrijk in Roosendaal.
    [b]www.berryblueeyes.nl [/b][b]Berry Blue Eyes[/b].
    Music Was My First Love, And It Will Be My Last!
    pi_49877711
    Netjes, extra warmhouder erbij zie ik. Nu alleen nog maar duimen voor wat beter weer! Have fun!
    E-?
      dinsdag 29 mei 2007 @ 09:49:16 #37
    73128 RecomServ
    Humanus Inpredictus
    pi_49878383
    ghehehe jah, wij hadden afgelopen Zaterdag echt wel geluk...

    Heerlijk dagje gehad, eerst opgetreden bij de HAP & STAP in Roosendaal, nog even relaxed naar de volgende band zitten kijken die na ons moest optreden, en toen naar huis om te BBQ'en
    het weer zat goed mee!

    daarna ons zwembad gevuld met heet water waarin we tot een uur of één s'nachts hebben gelegen. in de regen.... heer-lijk

    ik heb best een top! weekend achter de rug eigenlijk
    [b]www.berryblueeyes.nl [/b][b]Berry Blue Eyes[/b].
    Music Was My First Love, And It Will Be My Last!
      woensdag 30 mei 2007 @ 08:41:09 #38
    269 vats
    Live life to the max!
    pi_49915740
    houtskool.... gas is nep.
    pi_49915936
    quote:
    Op vrijdag 25 mei 2007 15:07 schreef Bigs het volgende:
    Ik proef weinig verschil tussen een houtskoolbbq en een gasbbq (zo'n ding met lavastenen dan).. en een mooie gasbbq staat wel lekker mannelijk in je tuin vind ik:

    [afbeelding]

    En de voordelen (snel warm, constant warm) vind ik toch wel opwegen tegenover de charme van het werken met houtskool.
    Dat noem je mannelijk? Ik vind het nogal een pieterig klein dingetje. Als je een stoere gasbbq in je tuin wilt dan neem je een Weber Summit of een Boretti Modulo. Als je het echt goed doet bestel je bij boretti een losse top met de bijpassende overkapping.

    De keus tussen gas en kool is vrij makkelijk te maken: ben je een nederlander of niet?
    Ja: neem gas, steek dat ding om 5 voor 6 aan en eet om kwart over zes.
    Nee: neem kool, begin om een uur of vier met aansteken, bouw een goed vuur en geniet de hele avond.
    Ben je een zuidafrikaan: dan koop je een enorme braai en begin je om een uur of 8 's morgens al met aansteken.
    pi_49931251
    Houtskool, duurt wel langer voordat ie aanstaat.. Maar héy BBQ doe je niet om snel te eten toch
    Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
      woensdag 30 mei 2007 @ 16:41:00 #41
    73128 RecomServ
    Humanus Inpredictus
    pi_49931879
    quote:
    Op woensdag 30 mei 2007 08:51 schreef Fixers het volgende:

    [..]

    Dat noem je mannelijk? Ik vind het nogal een pieterig klein dingetje. Als je een stoere gasbbq in je tuin wilt dan neem je een Weber Summit of een Boretti Modulo. Als je het echt goed doet bestel je bij boretti een losse top met de bijpassende overkapping.

    De keus tussen gas en kool is vrij makkelijk te maken: ben je een nederlander of niet?
    Ja: neem gas, steek dat ding om 5 voor 6 aan en eet om kwart over zes.
    Nee: neem kool, begin om een uur of vier met aansteken, bouw een goed vuur en geniet de hele avond.
    Ben je een zuidafrikaan: dan koop je een enorme braai en begin je om een uur of 8 's morgens al met aansteken.
    We zijn helaas niet allemaal zo rijk als jij
    [b]www.berryblueeyes.nl [/b][b]Berry Blue Eyes[/b].
    Music Was My First Love, And It Will Be My Last!
    pi_49933024
    quote:
    Op woensdag 30 mei 2007 08:51 schreef Fixers het volgende:

    [..]

    Nee: neem kool, begin om een uur of vier met aansteken, bouw een goed vuur en geniet de hele avond.
    Ben je een zuidafrikaan: dan koop je een enorme braai en begin je om een uur of 8 's morgens al met aansteken.
    Nee joh. Je begint om een uur of 5, na je werk, en tegen 7en gooi je je vleesjes erop. En dat doe je elke dag. Gewoon, omdat het leuk is
    pi_49939227
    de enige echte BBQ is met houtskool voor mij
      donderdag 31 mei 2007 @ 12:11:15 #44
    129025 Delicieux
    Délicieux A Paris
    pi_49960472
    Hout! En dan een Cote de Boeuf erop!
    Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
      donderdag 31 mei 2007 @ 14:07:24 #45
    73128 RecomServ
    Humanus Inpredictus
    pi_49964033
    koot de wat?
    [b]www.berryblueeyes.nl [/b][b]Berry Blue Eyes[/b].
    Music Was My First Love, And It Will Be My Last!
      vrijdag 1 juni 2007 @ 11:18:22 #46
    129025 Delicieux
    Délicieux A Paris
    pi_49994521
    quote:
    Op donderdag 31 mei 2007 14:07 schreef RecomServ het volgende:
    koot de wat?
    Een kotelet, maar dan van een koebeest
    Een soort koeiekarbo dus, maar dan 3x zo groot en 3x zo dik

    Eet ze
    Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
      vrijdag 1 juni 2007 @ 11:30:36 #47
    73128 RecomServ
    Humanus Inpredictus
    pi_49994972
    zit ik hier op m'n werk met enkel een slaatje
    [b]www.berryblueeyes.nl [/b][b]Berry Blue Eyes[/b].
    Music Was My First Love, And It Will Be My Last!
      zaterdag 2 juni 2007 @ 14:20:35 #48
    94492 freddygonzales
    Tieten en kittelaars!
    pi_50032314
    Met houtskool de bbq aanmaken, als dat fikt dan doe je er briketten op. Zo hoort het eigenlijk.
    Aan het einde van m'n geld houd ik altijd een stuk maand over.
      zondag 3 juni 2007 @ 18:46:31 #49
    167723 sanni
    Acima de seu
    pi_50067190
    pi_50068169
    quote:
    Op woensdag 30 mei 2007 08:51 schreef Fixers het volgende:Nee: neem kool, begin om een uur of vier met aansteken, bouw een goed vuur en geniet de hele avond.
    In Frankrijk zetten ze hem ruim voor 12:00 aan Gewoon met de hele familie ergens in de natuur. Dat moet in Nederland toch ook kunnen.
    pi_50068270
    quote:
    Op woensdag 30 mei 2007 16:41 schreef RecomServ het volgende:

    [..]

    We zijn helaas niet allemaal zo rijk als jij
    Die Boretti is maar 1700,-, had ze veel duurder verwacht.
    pi_50068314
    Is een elektrische barbecue nou niet veel praktischer?
      Licht Ontvlambaar zondag 3 juni 2007 @ 20:03:11 #53
    7020 Sjeen
    ...gevaarlijke vrouw...
    pi_50069358
    quote:
    Op zondag 3 juni 2007 19:26 schreef Pearl22 het volgende:
    Is een elektrische barbecue nou niet veel praktischer?
    Dat botst
    You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
    pi_50070025
    houtskool brand hier altijd zo hoor?

    gewoon dr in, aanmaakflued er over,
    ondertussen de rest vd rommel naar de tuin sleuren, en tegen de tijd dat je daarmee klaar bent brand t ding :-
    pi_50074053
    quote:
    Op zondag 3 juni 2007 20:03 schreef Sjeen het volgende:

    [..]

    Dat botst
    Nou wij hebben dus zo'n ding: (het is geen kleintje), reuze handig, geen geklooi, geen rook en als het wat minder mooi weer is kan je er ook gewoon binnen mee barbecuen.
      maandag 4 juni 2007 @ 03:42:59 #56
    84524 Morwen
    I got life
    pi_50081008
    Houtskool natuurlijk, daarna briquetten en heel veel Herbs de Provence erop. Na een paar uur je vlees erop, smullen
    I used to work in a morgue........I am a people person
    Only Human
    pi_50087365
    Houtskool BBQ geeft meer smaak vind ik.
      maandag 4 juni 2007 @ 13:40:34 #58
    73128 RecomServ
    Humanus Inpredictus
    pi_50089961
    Heb nu al een aantal keren lekker ge BBQ't op mijn gas bbq, maar het bevaly ons pri-ma hoor ...

    Hij wordt ook goed evenredig warm, en de smaak is goed genoeg voor ons hoor!...

    Ik knal gewoon wat van die kruiden over mijn lavastenen en heb dan zo onvegeer het zelfde effect als een houtskool bbq

    Happy cookin' y'all !
    [b]www.berryblueeyes.nl [/b][b]Berry Blue Eyes[/b].
    Music Was My First Love, And It Will Be My Last!
    pi_50093441
    quote:
    Op zondag 3 juni 2007 19:26 schreef Pearl22 het volgende:
    Is een elektrische barbecue nou niet veel praktischer?
    Elektrisch is alleen praktisch als je een week wil BBQ'en...

    eerder is het vlees namelijk niet gaar
    pi_50095494
    quote:
    Op maandag 4 juni 2007 15:47 schreef Rekkie het volgende:

    [..]

    Elektrisch is alleen praktisch als je een week wil BBQ'en...

    eerder is het vlees namelijk niet gaar
    Nou, bij de onze is dat niet zo. Maar ik neem aan dat jij andere ervaringen hebt gemaakt?
    Je moet hem wel tijdig aanzetten: anders is het inderdaad zo dat je kan wachten voordat ie op temperatuur is.
    pi_50095795
    quote:
    Op maandag 4 juni 2007 16:43 schreef Pearl22 het volgende:

    [..]

    Nou, bij de onze is dat niet zo. Maar ik neem aan dat jij andere ervaringen hebt gemaakt?
    Je moet hem wel tijdig aanzetten: anders is het inderdaad zo dat je kan wachten voordat ie op temperatuur is.
    Ach dat ding stond al bijna een uur te "branden"

    Nee dat is wat mij betreft echt nep-BBQ'en
      maandag 4 juni 2007 @ 17:08:11 #62
    4593 Marty
    Digi-babe
    pi_50096363
    quote:
    Op vrijdag 25 mei 2007 13:53 schreef Ashram het volgende:
    Zijn er nog mensen die op eiken- of beukenhout grillen hier? Of valt dat niet meer onder bbq?
    Wij bbq-en op dennenhout. Dat is echt het allerlekkerste!
    Eerst de BBQ aansteken met gewoon hout en als laatste flink wat dennenhout er op.
    Geeft een heerlijk smaakje aan het vlees!
    Forza Juve!
    pi_50096938
    ik heb geen dennenhout
      maandag 4 juni 2007 @ 17:49:52 #64
    4593 Marty
    Digi-babe
    pi_50097820
    De kerstboom dit jaar maar bewaren?
    Forza Juve!
    pi_50103655
    quote:
    Op maandag 4 juni 2007 17:49 schreef Marty het volgende:
    De kerstboom dit jaar maar bewaren?
    daar kan je niet op barbecueen denk ik (nepboom)
      Licht Ontvlambaar maandag 4 juni 2007 @ 20:27:33 #66
    7020 Sjeen
    ...gevaarlijke vrouw...
    pi_50103837
    quote:
    Op zondag 3 juni 2007 22:32 schreef Pearl22 het volgende:

    [..]

    Nou wij hebben dus zo'n ding: (het is geen kleintje), reuze handig, geen geklooi, geen rook en als het wat minder mooi weer is kan je er ook gewoon binnen mee barbecuen.
    Persoonlijk vind ik dat dus geen bbq... Maar buiten koken. En ik heb sowieso een hekel aan elektrisch koken, binnen ook een gasfornuis. Dus mij zul je daar niet snel mee aan de slag zien gaan...
    You can't start a fire without a spark...
    ♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
    A dirty mind is a joy forever!
      dinsdag 5 juni 2007 @ 18:54:47 #67
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_50135697
    quote:
    Op zondag 3 juni 2007 19:22 schreef Fastmatti het volgende:

    [..]

    In Frankrijk zetten ze hem ruim voor 12:00 aan Gewoon met de hele familie ergens in de natuur. Dat moet in Nederland toch ook kunnen.
    Daarom hebben ze in Frankrijk ook veel meer bosbanden
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_50136225
    quote:
    Op dinsdag 5 juni 2007 18:54 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Daarom hebben ze in Frankrijk ook veel meer bosbanden
    dr is ook meer bos he?


    * Ou-Tannu barbequed lekker in de tuin.. stenen bbq

    dus geen gezeik met t ding uit de schuur sleuren, ding in elkaar te krijgen..

    gewoon even de bezem er door, houtskool er in, aanmaakvloeistof sproeien,

    open vuur introduceren..

    dan de rest van de rommel naar de tuin slepen.. ( ja serviesgoed enzo staat niet buiten doorgaans he :-) )

    en tegen de tijd dat je zover bent dan is het houtskool ook zo ver
    pi_50138355
    Een gasbbq is ook nooit meteen warm, een pan die je op het gasstel zet ook niet natuurlijk.

    Ik zet de bbq rond een uur of 6 en dan is die mits ik de pitten op de hoogste stand heb staan in een half uur warm(een bbq met een kap met glas erin). Ondertussen de tafel dekken sauce maken enz. Dan uitzoeken welk vlees erop gaat. Het voorgegaarde vlees gaat dan op het bovenste rek en de rest op het onderste rooster. De speklapjes met zeezout en vers gemalen peper kruiden. De vis op de bbq in het alu folie (in vers gemaakte marinade). Dan nog een schouderkarbonade en (kant en klare) shaslicks. En uiteraard de zelfgemaakte sate (kip/varkens) en golfsticks (spies met balletjes). En af en toe een rundvlees spies.

    Eet ik met vrienden dan ben ik 3 uur bezig met de BBQ, en anders heb ik het meestal in 45 min afgerond. Bij mij is het doordeweeks gewoon een alternatief om vlees te bereiden. De bbq gaat al vroeg aan in het jaar en laat uit.
    I killed. But I didn't just kill fifty, I didn't kill a hundred. I killed TEN thousand! And I was good at it. It wasn't for vengeance, it wasn't for greed. It was because...I liked it
    Let us leave, no trace of tears upon our dead faces
    pi_50147530
    barbequeen moet je ook de tijd voor nemen :-)
      dinsdag 5 juni 2007 @ 23:30:37 #71
    165512 MASD
    Music is dead.
    pi_50147553
    houtskool heeft imo een beter aroma
    Long live music.
    pi_50149011
    quote:
    Op dinsdag 5 juni 2007 23:30 schreef MASD het volgende:
    houtskool heeft imo een beter aroma
    zonder extra toevoegingen x)
      woensdag 6 juni 2007 @ 09:16:32 #73
    4593 Marty
    Digi-babe
    pi_50153322
    quote:
    Op dinsdag 5 juni 2007 19:09 schreef Ou-Tannu het volgende:


    * Ou-Tannu barbequed lekker in de tuin.. stenen bbq

    dus geen gezeik met t ding uit de schuur sleuren, ding in elkaar te krijgen..
    Wij ook.
    We hebben deze:

    Forza Juve!
    pi_50159428
    Wij hebben er 2, 1 hele grote, stenen en 1 kleinere, zo'n kogel model, voor als we zonder gasten BBQ'en.

    We doen het veel en vaak, en ook heel divers. En het is dan ook altijd meteen handig om bv aubergine en paprika te grillen en daarna in te maken voor later.

    En louter met houtskool & briketten, en soms ook gewoon wat houtblokken erin, gasBBQ is geen BBQ maar gewoon koken op locatie.
    O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
    Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
    A Guinness a day keeps the doctor away
    pi_50160064
    quote:
    Op woensdag 6 juni 2007 09:16 schreef Marty het volgende:

    [..]

    Wij ook.
    We hebben deze:

    [afbeelding]
    juist.. onze is wel wat anders maar t idee is het zelfde :-)

    enne wat ik ook vind tov een metalen lor.. dat als die warm is ook veel constanter warm blijft
    pi_50172730
    quote:
    Op woensdag 6 juni 2007 12:30 schreef DIGGER het volgende:
    We doen het veel en vaak, en ook heel divers. En het is dan ook altijd meteen handig om bv aubergine en paprika te grillen en daarna in te maken voor later.
    Recept voor inmaken?
    Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
    pi_50174698
    quote:
    Op woensdag 6 juni 2007 12:30 schreef DIGGER het volgende:
    Wij hebben er 2, 1 hele grote, stenen en 1 kleinere, zo'n kogel model, voor als we zonder gasten BBQ'en.

    We doen het veel en vaak, en ook heel divers. En het is dan ook altijd meteen handig om bv aubergine en paprika te grillen en daarna in te maken voor later.

    En louter met houtskool & briketten, en soms ook gewoon wat houtblokken erin, gasBBQ is geen BBQ maar gewoon koken op locatie.
    Ben ik blij dat ik niet op gas kook en BBQ op gas veel lekkerder en fijner vind
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')