abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_50068270
quote:
Op woensdag 30 mei 2007 16:41 schreef RecomServ het volgende:

[..]

We zijn helaas niet allemaal zo rijk als jij
Die Boretti is maar 1700,-, had ze veel duurder verwacht.
pi_50068314
Is een elektrische barbecue nou niet veel praktischer?
  Licht Ontvlambaar zondag 3 juni 2007 @ 20:03:11 #53
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_50069358
quote:
Op zondag 3 juni 2007 19:26 schreef Pearl22 het volgende:
Is een elektrische barbecue nou niet veel praktischer?
Dat botst
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_50070025
houtskool brand hier altijd zo hoor?

gewoon dr in, aanmaakflued er over,
ondertussen de rest vd rommel naar de tuin sleuren, en tegen de tijd dat je daarmee klaar bent brand t ding :-
pi_50074053
quote:
Op zondag 3 juni 2007 20:03 schreef Sjeen het volgende:

[..]

Dat botst
Nou wij hebben dus zo'n ding: (het is geen kleintje), reuze handig, geen geklooi, geen rook en als het wat minder mooi weer is kan je er ook gewoon binnen mee barbecuen.
  maandag 4 juni 2007 @ 03:42:59 #56
84524 Morwen
I got life
pi_50081008
Houtskool natuurlijk, daarna briquetten en heel veel Herbs de Provence erop. Na een paar uur je vlees erop, smullen
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
pi_50087365
Houtskool BBQ geeft meer smaak vind ik.
  maandag 4 juni 2007 @ 13:40:34 #58
73128 RecomServ
Humanus Inpredictus
pi_50089961
Heb nu al een aantal keren lekker ge BBQ't op mijn gas bbq, maar het bevaly ons pri-ma hoor ...

Hij wordt ook goed evenredig warm, en de smaak is goed genoeg voor ons hoor!...

Ik knal gewoon wat van die kruiden over mijn lavastenen en heb dan zo onvegeer het zelfde effect als een houtskool bbq

Happy cookin' y'all !
[b]www.berryblueeyes.nl [/b][b]Berry Blue Eyes[/b].
Music Was My First Love, And It Will Be My Last!
pi_50093441
quote:
Op zondag 3 juni 2007 19:26 schreef Pearl22 het volgende:
Is een elektrische barbecue nou niet veel praktischer?
Elektrisch is alleen praktisch als je een week wil BBQ'en...

eerder is het vlees namelijk niet gaar
pi_50095494
quote:
Op maandag 4 juni 2007 15:47 schreef Rekkie het volgende:

[..]

Elektrisch is alleen praktisch als je een week wil BBQ'en...

eerder is het vlees namelijk niet gaar
Nou, bij de onze is dat niet zo. Maar ik neem aan dat jij andere ervaringen hebt gemaakt?
Je moet hem wel tijdig aanzetten: anders is het inderdaad zo dat je kan wachten voordat ie op temperatuur is.
pi_50095795
quote:
Op maandag 4 juni 2007 16:43 schreef Pearl22 het volgende:

[..]

Nou, bij de onze is dat niet zo. Maar ik neem aan dat jij andere ervaringen hebt gemaakt?
Je moet hem wel tijdig aanzetten: anders is het inderdaad zo dat je kan wachten voordat ie op temperatuur is.
Ach dat ding stond al bijna een uur te "branden"

Nee dat is wat mij betreft echt nep-BBQ'en
  maandag 4 juni 2007 @ 17:08:11 #62
4593 Marty
Digi-babe
pi_50096363
quote:
Op vrijdag 25 mei 2007 13:53 schreef Ashram het volgende:
Zijn er nog mensen die op eiken- of beukenhout grillen hier? Of valt dat niet meer onder bbq?
Wij bbq-en op dennenhout. Dat is echt het allerlekkerste!
Eerst de BBQ aansteken met gewoon hout en als laatste flink wat dennenhout er op.
Geeft een heerlijk smaakje aan het vlees!
Forza Juve!
pi_50096938
ik heb geen dennenhout
  maandag 4 juni 2007 @ 17:49:52 #64
4593 Marty
Digi-babe
pi_50097820
De kerstboom dit jaar maar bewaren?
Forza Juve!
pi_50103655
quote:
Op maandag 4 juni 2007 17:49 schreef Marty het volgende:
De kerstboom dit jaar maar bewaren?
daar kan je niet op barbecueen denk ik (nepboom)
  Licht Ontvlambaar maandag 4 juni 2007 @ 20:27:33 #66
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_50103837
quote:
Op zondag 3 juni 2007 22:32 schreef Pearl22 het volgende:

[..]

Nou wij hebben dus zo'n ding: (het is geen kleintje), reuze handig, geen geklooi, geen rook en als het wat minder mooi weer is kan je er ook gewoon binnen mee barbecuen.
Persoonlijk vind ik dat dus geen bbq... Maar buiten koken. En ik heb sowieso een hekel aan elektrisch koken, binnen ook een gasfornuis. Dus mij zul je daar niet snel mee aan de slag zien gaan...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  dinsdag 5 juni 2007 @ 18:54:47 #67
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_50135697
quote:
Op zondag 3 juni 2007 19:22 schreef Fastmatti het volgende:

[..]

In Frankrijk zetten ze hem ruim voor 12:00 aan Gewoon met de hele familie ergens in de natuur. Dat moet in Nederland toch ook kunnen.
Daarom hebben ze in Frankrijk ook veel meer bosbanden
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_50136225
quote:
Op dinsdag 5 juni 2007 18:54 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Daarom hebben ze in Frankrijk ook veel meer bosbanden
dr is ook meer bos he?


* Ou-Tannu barbequed lekker in de tuin.. stenen bbq

dus geen gezeik met t ding uit de schuur sleuren, ding in elkaar te krijgen..

gewoon even de bezem er door, houtskool er in, aanmaakvloeistof sproeien,

open vuur introduceren..

dan de rest van de rommel naar de tuin slepen.. ( ja serviesgoed enzo staat niet buiten doorgaans he :-) )

en tegen de tijd dat je zover bent dan is het houtskool ook zo ver
pi_50138355
Een gasbbq is ook nooit meteen warm, een pan die je op het gasstel zet ook niet natuurlijk.

Ik zet de bbq rond een uur of 6 en dan is die mits ik de pitten op de hoogste stand heb staan in een half uur warm(een bbq met een kap met glas erin). Ondertussen de tafel dekken sauce maken enz. Dan uitzoeken welk vlees erop gaat. Het voorgegaarde vlees gaat dan op het bovenste rek en de rest op het onderste rooster. De speklapjes met zeezout en vers gemalen peper kruiden. De vis op de bbq in het alu folie (in vers gemaakte marinade). Dan nog een schouderkarbonade en (kant en klare) shaslicks. En uiteraard de zelfgemaakte sate (kip/varkens) en golfsticks (spies met balletjes). En af en toe een rundvlees spies.

Eet ik met vrienden dan ben ik 3 uur bezig met de BBQ, en anders heb ik het meestal in 45 min afgerond. Bij mij is het doordeweeks gewoon een alternatief om vlees te bereiden. De bbq gaat al vroeg aan in het jaar en laat uit.
I killed. But I didn't just kill fifty, I didn't kill a hundred. I killed TEN thousand! And I was good at it. It wasn't for vengeance, it wasn't for greed. It was because...I liked it
Let us leave, no trace of tears upon our dead faces
pi_50147530
barbequeen moet je ook de tijd voor nemen :-)
  dinsdag 5 juni 2007 @ 23:30:37 #71
165512 MASD
Music is dead.
pi_50147553
houtskool heeft imo een beter aroma
Long live music.
pi_50149011
quote:
Op dinsdag 5 juni 2007 23:30 schreef MASD het volgende:
houtskool heeft imo een beter aroma
zonder extra toevoegingen x)
  woensdag 6 juni 2007 @ 09:16:32 #73
4593 Marty
Digi-babe
pi_50153322
quote:
Op dinsdag 5 juni 2007 19:09 schreef Ou-Tannu het volgende:


* Ou-Tannu barbequed lekker in de tuin.. stenen bbq

dus geen gezeik met t ding uit de schuur sleuren, ding in elkaar te krijgen..
Wij ook.
We hebben deze:

Forza Juve!
pi_50159428
Wij hebben er 2, 1 hele grote, stenen en 1 kleinere, zo'n kogel model, voor als we zonder gasten BBQ'en.

We doen het veel en vaak, en ook heel divers. En het is dan ook altijd meteen handig om bv aubergine en paprika te grillen en daarna in te maken voor later.

En louter met houtskool & briketten, en soms ook gewoon wat houtblokken erin, gasBBQ is geen BBQ maar gewoon koken op locatie.
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_50160064
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 09:16 schreef Marty het volgende:

[..]

Wij ook.
We hebben deze:

[afbeelding]
juist.. onze is wel wat anders maar t idee is het zelfde :-)

enne wat ik ook vind tov een metalen lor.. dat als die warm is ook veel constanter warm blijft
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')