Vond ik ook, ik let er wel degelijk op, maar ik ben gewoon een ander type filmliefhebber dan de mensen hier die naar de "onbekendere" films kijken.quote:Op vrijdag 11 mei 2007 10:08 schreef Mainport het volgende:
Het is juist de cinematografie die 300 zo tof maakt.
Ballet?quote:Op vrijdag 11 mei 2007 18:50 schreef Gillingham het volgende:
Edward Scissorhands (1990) 7,5
[afbeelding]
Leuk om deze film eens fatsoenlijk en volledig te zien, na zo'n 15 jaar. Van die kijkbeurt herinnerde ik me enerzijds niet erg veel, maar anderzijds was de sfeer wel veelal hetzelfde en was Edward precies zoals ik me voorstelde. Maar dat heeft wellicht met de vele prentjes van hem te maken. Gedeeltelijk jeugdsentiment en gedeeltelijk een aandoenlijk, sfeervol, 'modern' sprookje. De grootste minpunten waren Winona Ryder als omaen een politiewagen die Edward stapvoets volgt
![]()
. Beetje camp. Depp is wel helemaal in orde en het rolletje van Vincent Price is ook leuk. Burton ten top.
quote:
Het is ook nooit goed he...quote:
Ik miste ook de grote Indiaanse vrouw die een fornuis door het raam keilde.quote:Op zaterdag 12 mei 2007 01:51 schreef drs_Kiwi het volgende:
Girl, interrupted
Best ok
Liet me een klein beetje denken aan one flew, maar dan met vrouwen...
Vandaar dat klein beetjequote:Op zaterdag 12 mei 2007 01:52 schreef ziggyziggyziggy het volgende:
[..]
Ik miste ook de grote Indiaanse vrouw die een fornuis door het raam keilde.
quote:Op vrijdag 11 mei 2007 18:28 schreef Falco het volgende:
The Giant Claw
[afbeelding]
Dit moet wel de crème de la crème zijn onder de jaren '50 B-films. Een Pino-achtige vogel komt terecht op aarde om... verrassing!... dood en verderf te zaaien. Een uur lang is de gehele mensheid in paniek en lukt het alsmaar niet om de vogel uit de lucht te schieten. Het probleem namelijk is dat deze vogel een schild heeft bestaande uit antimaterie
. Uiteindelijk komt het toch allemaal goed natuurlijk. Met het afvuren van mesons kan het schild immers uitgeschakeld worden en vervolgens ook de vogel zelf
. Oeps, nu heb ik het hele plot weggegeven!
De special effects zijn niet helemaal oke en de wetenschappelijke uiteenzettingen overtuigen ook niet overal, maar dat kan de pret niet drukken natuurlijk! Cijfer: 3,5.
Ik heb deze vanavond gezien en ik was wél onder de indruk. De belevenissen van de Schotse arts zijn inderdaad niet briljant te noemen, maar het is ook slechts een medium voor het tonen van Idi Amin. En daarnaast is het ook nog eens gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen, dus dan ben je al veel beperkter in je verhaal.quote:Op zaterdag 12 mei 2007 19:34 schreef sanni het volgende:
[[url=http://images.vpro.nl/img.db?32447190+s(400)]afbeelding][/url]
clickbaar
In The Last King of Scotland leert de kijker dictator Idi Amin kennen door de ogen van een opportunistische, bleke Schotse arts. Dat is geen gelukkige keuze: zijn belevenissen zijn slecht uitgewerkt of getuigen van slechte smaak. En toch zijn het slechts kanttekeningen, die als sneeuw voor de zon verdwijnen zodra de grootste troef van deze mengelmoes van feit en fictie in beeld verschijnt: Forest Whitaker. Hij laat zien hoe de charismatische, imposante Amin, een voormalig keukenhulpje in het Britse leger, langzaam verandert in een achterdochtige psychopaat die verraad afstraft en voor wie de dood geen betekenis heeft.
Ik vond de film niet echt boeiend en onderhoudend op het stuk na waar de jonge arts het afgekapte lichaam van de jonge vrouw in een stenen bak vond en aan het einde de vlucht uit Uganda. Forest Whitaker als Idi Amin deed het aardig maar om nu te seggen " Oscar " waardig, nee!
Meer valt er niet te zeggen? je bent de geweldige soundtrack van Clint Mansell met Mogwai vergeten!quote:Op zaterdag 12 mei 2007 16:28 schreef Timo20 het volgende:
The Fountain
WOW! Wat een fantastische ervaring is het bekijken van dit meesterwerk. Zoveel verschillende interpretaties zijn er mogelijk. Hoe zit het nou echt in elkaar? Daar zal ik de komende dagen nog vaak over nadenken als ik nageniet. Is er wel 1 "echte" interpretatie mogelijk? Om daar achter te komen is 1 kijkbeurt zeker niet genoeg.
Het duurde dan wel 7 jaar voordat de film eindelijk af was maar het was het wachten meer dan waard. Het ziet er werkelijk fenomenaal uit: de decors, de effecten, de regie. Uiteraard mogen we ook de soundtrack niet vergeten, die een op zich zelf staand personage vormt en ongeloofelijk veel sfeer toevoegt en de film zonder meer beter maakt. Ongetwijfeld de beste soundtrack van het jaar.
Hugh Jackman en Rachel Weisz zijn geweldig (in al hun rollen) en vormen een sterk duo waarmee je echt meeleeft. De climax is briljant en tegen het einde zat ik echt met kippenvel op m`n armen en tranen in m`n ogen te kijken.
Meer hoef je er eigenlijk niet over te zeggen. Dat zal ik dan ook niet doen, wel zal ik nog lang nadenken over en nagenieten van dit meesterwerk.
Na Pi en Reqieum For A Dream levert Aronofsky met The Fountain opnieuw een pareltje af, z`n beste werk tot nu toe.
Zoals gezegd: 1 kijkbeurt zeker niet voldoende dus als ie volgende maand hier in de buurt in de bioscoop komt zal ik `m vast en zeker nog eens gaan bekijken. Tot die tijd luister ik nog maar eens die briljante soundtrack.
IMDB Cijfer: 7,7/10
Mijn Cijfer: 9,0/10
Hij is ook echt ontzettend vetquote:Op zondag 13 mei 2007 11:12 schreef Pieter-utd het volgende:
[..]
Moet zeggen dat die me wel heel vet lijkt![]()
aan het inkijken voor Live Free or Die Hard?quote:
quote:
quote:Op zondag 13 mei 2007 20:51 schreef Mainport het volgende:
[...]
Smultronstället [Bergman, '57]
Die Ingmar houdt wel van de vrouwtjes; de ene na de andere stoot passeert de revue. Verder best aardig nog.
quote:Op zondag 13 mei 2007 20:51 schreef Mainport het volgende:
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring [Jackson, '01] - Extended
Ja! Nog beter! Wat een toffe films zijn dit.
Smultronstället [Bergman, '57]
Die Ingmar houdt wel van de vrouwtjes; de ene na de andere stoot passeert de revue. Verder best aardig nog.
Heb wel gelachen, maar ik kon er toch niet over uit hoe slecht de rest van het scenario in elkaar zat. Het was natuurlijk ook totaal ongeloofwaardig dat de ideale schoonzoon verliefd wordt op een onaantrekkelijk, rokend, chagerijnig en gestoord wijf. Dat verpeste de hele film al meteen voor mij (bij het einde moest ik nog niet kotsen), vond Maria Kraakman ook maar niets. Elke man was na 1 sec al gillend weggerend. Een 5,5.quote:Op zondag 13 mei 2007 22:05 schreef Lonewolf2003 het volgende:
HannaHannaH (2007)
Best geslaagde rom-com van eigen bodem. En dat is vooral te danken aan Antonie Kamerling en Maria Kraakman, die met zijn tweeën een leuk stel neerzetten. Het plot stelt verder niet zo heel veel voor, er is veel gedoe met een familie vanwege een 40-jarig huwelijksfeest van pa en ma. Grootste minpunt van de film is het veels te groot aantal karakters, waaronder een zwaar irritante Barry Atsma als geestelijk gehandicapte.
cijfer: 7
De gevechten zien er wel gaaf, maar niet zo heel bijzonder uit en zijn vooral overdreven, de muziek was wellicht best o.k., maar is me niet bijgebleven en veel bloed en blote mannen/vrouwen zijn géén criteria voor een goede film.quote:Op maandag 14 mei 2007 10:40 schreef InTrePidIvity het volgende:
Ik snap niet dat er mensen zijn die deze film niet goed vinden, de gevechten zien er ontzettend gaaf uit, er zit veel bloed in, er zitten blote vrouwen in (ook blote mannen, als dat je ding is) en ook nog eens toffe muziek.
300
het verhaal staat symboliek voor de verhouding Frankrijk - Algerije (de problemen met de geemigreerde nazaten als boete voor de daden van uitbuitende voorouders, een soort van erfzonde, zeg maar) , had jij dat zo ervaren?quote:Op maandag 14 mei 2007 13:04 schreef Shogo het volgende:
Caché (2005)
Een TV-presentator krijgt een videoband thuis gestuurd waarop een lange tijd zijn huis gefilmd staat, niet wetende wat het is besluiten Georges en Anne Larent niet veel aandacht eraan te schenken, totdat er nog meer banden verschijnen. Een knap geconstructueerde film, waarbij je een hoop zelf moet uitzoeken, de regisseur laat je werken voor theorieën, aanwijzingen en het verhaal. Het is de onwetendheid die het spannend maakt en daarbij is de uitvoering knap. Zeer goed gemaakt en ik moet deze dan ook nog maar eens een keer goed bekijken.
[afbeelding]
Toen Mijad in beeld kwam toen maakte ik die connectie wel ja, en het heeft deels met acceptatie te maken.quote:Op maandag 14 mei 2007 14:50 schreef milagro het volgende:
[..]
het verhaal staat symboliek voor de verhouding Frankrijk - Algerije (de problemen met de geemigreerde nazaten als boete voor de daden van uitbuitende voorouders, een soort van erfzonde, zeg maar) , had jij dat zo ervaren?
ik vond het op zichzelf staand al heel sterk eigenlijk, dat verhaal, er gebeurt bijna niets in feite minutenlang, en toch zo beklemmend...
en het (bijna) einde, ik heb het terug moeten "spoelen" met mijn neus op het scherm om te snappen waar ik nu naar keek, en wat ik had gemist die eerste keer
nou, wat ik gemist had dus op het bijna einde (school) was redelijk essentieel toch welquote:Op maandag 14 mei 2007 15:42 schreef Shogo het volgende:
[..]
Toen Mijad in beeld kwam toen maakte ik die connectie wel ja, en het heeft deels met acceptatie te maken.
Je 2de punt heb je ook gelijk in, het ligt ook in het feit dat iemand ongestoord je huis filmt terwijl je er vlaklangs hebt gelopen, een beangstigend idee.
Ik moet de film op zijn tijd nog een keer gaan zien want volgens mij mis je bij een eerste keer redelijk wat, prachtig is dat je als kijker iedere keer de scenes onderzoekt of je de videocamera ergens ziet (uiteraard niet). Tevens valt er in de personages ook het nodige te spotten. Niettemin vind ik het een prachtfilm, die je nog iets laat doen inplaats van het uitgekauwt te laten tonen.
Ik heb hem nog steeds niet gezien. En ga hem vast ook gaaf vinden, vermoed ik. Maar ik kan best snappen dat er mensen zijn, als sokolsky etc. die het niet zo hebben op geweld etc. en meer diepgang in een film verwachten. En daarom de film minder vinden.quote:Op maandag 14 mei 2007 10:40 schreef InTrePidIvity het volgende:
300 [Zack Snyder, 2006]
Ik snap niet dat er mensen zijn die deze film niet goed vinden, de gevechten zien er ontzettend gaaf uit, er zit veel bloed in, er zitten blote vrouwen in (ook blote mannen, als dat je ding is) en ook nog eens toffe muziek.
300
Die laatste scene bevat idd een grote clou, die in eerste instantie helemaal niet opvalt.quote:Op maandag 14 mei 2007 15:48 schreef milagro het volgende:
[..]
nou, wat ik gemist had dus op het bijna einde (school) was redelijk essentieel toch wel![]()
![]()
ik zat al als een bezetene te loeren, ogen van links naar rechts "wat dan , wat dan" , vermoedende dat me iets moest opvallen, maar in die paniek () zag ik dus helemaal niets meer alleen een hoop mensen, en in eerste instantie dacht ik "nu ja, ms valt er niets te zien, is het gewoon een sfeerbeeld wat herhaald wordt vanuit het begin vd film" om dan met zo'n onrustig gevoel te blijven zitten staren naar de aftiteling, dat ik dacht "nee, ik moet wat gemist hebben, zo mag hij me niet achterlaten!!!!!!!!"
en dat klopte dus ook
Ik heb inderdaad ook als een bezetene die schoolscene zitten te onderzoeken. De clou niet gevonden, maar goed.quote:Op maandag 14 mei 2007 15:48 schreef milagro het volgende:
[..]
nou, wat ik gemist had dus op het bijna einde (school) was redelijk essentieel toch wel![]()
![]()
ik zat al als een bezetene te loeren, ogen van links naar rechts "wat dan , wat dan" , vermoedende dat me iets moest opvallen, maar in die paniek () zag ik dus helemaal niets meer alleen een hoop mensen, en in eerste instantie dacht ik "nu ja, ms valt er niets te zien, is het gewoon een sfeerbeeld wat herhaald wordt vanuit het begin vd film" om dan met zo'n onrustig gevoel te blijven zitten staren naar de aftiteling, dat ik dacht "nee, ik moet wat gemist hebben, zo mag hij me niet achterlaten!!!!!!!!"
en dat klopte dus ook
Ik heb de aftiteling twee keer gekeken en toen op internet gelezen wat de clou was. Als je hem niet weet zou ik het erbij houden.quote:Op maandag 14 mei 2007 16:17 schreef Shogo het volgende:
[..]
Ik heb inderdaad ook als een bezetene die schoolscene zitten te onderzoeken. De clou niet gevonden, maar goed.![]()
dat Frankrijk - Algerije gedoe ontging me eerlijk gezegd ook, die symboliek, het verhaal was voor mij gewoon heel letterlijk, en zonder die wetenschap van wat de maker ermee bedoelde, nog steeds heel indrukwekkend door die extreme beklemmende sfeer.quote:Op maandag 14 mei 2007 17:57 schreef washandje het volgende:
[..]
Ik heb de aftiteling twee keer gekeken en toen op internet gelezen wat de clou was. Als je hem niet weet zou ik het erbij houden.
quote:Op zondag 13 mei 2007 03:13 schreef northernlight81 het volgende:
.edit niet goed gelezen, je was de soundtrack niet vergeten.
quote:Op maandag 14 mei 2007 15:59 schreef Lonewolf2003 het volgende:
[..]
Die laatste scene bevat idd een grote clou, die in eerste instantie helemaal niet opvalt.
Toevallig, Vozvrashcheniye heb ik deze week ook gehuurd, ik ben benieuwd.quote:Op dinsdag 15 mei 2007 13:38 schreef RuneRose het volgende:
Vozvrashcheniye (The Return) - Ik was al een tijdje reuze benieuwd naar deze film, en vandaag was het dan eindelijk zover. En het zag er vooral héél erg mooi uit. Het keek ook lekker weg, maar helaas wist het me niet zo te raken. Op het einde na dan, met die fotos en dat geluid van het water op de achtergrond. Maar toch een erg sterk debuut, en kan niet wachten om de volgende film van Zvyagintsev (gaat deze maand in premiere bij het festival van Cannes) te bekijken. Het is trouwens eeuwig sonde dat de acteur die Andrei speelde een dag voor de premiere is gestorven.
Ik neem aan dat die film wel ruim in je top 1000 staat, of niet?quote:Op dinsdag 15 mei 2007 16:09 schreef Gorro het volgende:
Trilogia I: To Livadi pou dakryzei (Eleni) (Theo Angelopoulos, 2004)
Eléni is het eerste deel van een epische trilogie van Théo Angelopoulos, die de vorige eeuw in beeld wil brengen aan de hand van drie verhalen die elk een moment van grote liefde voorstellen. Het eerste deel belooft nog veel meer moois. De film is werkelijk prachtig geschoten, met mooie lange shots die aan Tarkovsky doen denken. De begeleidende muziek van Eleni Karaindrou is ook prachtig. Het verhaal wordt mooi rustig uit de doeken gedaan en onderwijl komen we een aantal prachtige scenes tegen. Met name de scenes halverwege de film met de bootjes zijn prachtig gefilmd. Het is alleen een beetje jammer dat de film zich op het einde een beetje vertild aan iets te veel gedramatiseerde scenes. ****½
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, psychiatrists destroy minds, scientists destroy truth, media destroys information, religions destroy spirituality and governments destroy freedom.
Nummer 283 heb ik hem neergezet. Net achter C.R.A.Z.Y., net voor Tierra.quote:Op dinsdag 15 mei 2007 16:12 schreef Gillingham het volgende:
[..]
Ik neem aan dat die film wel ruim in je top 1000 staat, of niet?
De actie was vet en mooi in beeldgebracht, maar toen de film afgelopen was had ik zoiets van ; ow was dit het nou? Vond het een beetje een zwak verhaal.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |