Vond ik ook, ik let er wel degelijk op, maar ik ben gewoon een ander type filmliefhebber dan de mensen hier die naar de "onbekendere" films kijken.quote:Op vrijdag 11 mei 2007 10:08 schreef Mainport het volgende:
Het is juist de cinematografie die 300 zo tof maakt.
Ballet?quote:Op vrijdag 11 mei 2007 18:50 schreef Gillingham het volgende:
Edward Scissorhands (1990) 7,5
[afbeelding]
Leuk om deze film eens fatsoenlijk en volledig te zien, na zo'n 15 jaar. Van die kijkbeurt herinnerde ik me enerzijds niet erg veel, maar anderzijds was de sfeer wel veelal hetzelfde en was Edward precies zoals ik me voorstelde. Maar dat heeft wellicht met de vele prentjes van hem te maken. Gedeeltelijk jeugdsentiment en gedeeltelijk een aandoenlijk, sfeervol, 'modern' sprookje. De grootste minpunten waren Winona Ryder als omaen een politiewagen die Edward stapvoets volgt
![]()
. Beetje camp. Depp is wel helemaal in orde en het rolletje van Vincent Price is ook leuk. Burton ten top.
quote:
Het is ook nooit goed he...quote:
Ik miste ook de grote Indiaanse vrouw die een fornuis door het raam keilde.quote:Op zaterdag 12 mei 2007 01:51 schreef drs_Kiwi het volgende:
Girl, interrupted
Best ok
Liet me een klein beetje denken aan one flew, maar dan met vrouwen...
Vandaar dat klein beetjequote:Op zaterdag 12 mei 2007 01:52 schreef ziggyziggyziggy het volgende:
[..]
Ik miste ook de grote Indiaanse vrouw die een fornuis door het raam keilde.
quote:Op vrijdag 11 mei 2007 18:28 schreef Falco het volgende:
The Giant Claw
[afbeelding]
Dit moet wel de crème de la crème zijn onder de jaren '50 B-films. Een Pino-achtige vogel komt terecht op aarde om... verrassing!... dood en verderf te zaaien. Een uur lang is de gehele mensheid in paniek en lukt het alsmaar niet om de vogel uit de lucht te schieten. Het probleem namelijk is dat deze vogel een schild heeft bestaande uit antimaterie
. Uiteindelijk komt het toch allemaal goed natuurlijk. Met het afvuren van mesons kan het schild immers uitgeschakeld worden en vervolgens ook de vogel zelf
. Oeps, nu heb ik het hele plot weggegeven!
De special effects zijn niet helemaal oke en de wetenschappelijke uiteenzettingen overtuigen ook niet overal, maar dat kan de pret niet drukken natuurlijk! Cijfer: 3,5.
Ik heb deze vanavond gezien en ik was wél onder de indruk. De belevenissen van de Schotse arts zijn inderdaad niet briljant te noemen, maar het is ook slechts een medium voor het tonen van Idi Amin. En daarnaast is het ook nog eens gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen, dus dan ben je al veel beperkter in je verhaal.quote:Op zaterdag 12 mei 2007 19:34 schreef sanni het volgende:
[[url=http://images.vpro.nl/img.db?32447190+s(400)]afbeelding][/url]
clickbaar
In The Last King of Scotland leert de kijker dictator Idi Amin kennen door de ogen van een opportunistische, bleke Schotse arts. Dat is geen gelukkige keuze: zijn belevenissen zijn slecht uitgewerkt of getuigen van slechte smaak. En toch zijn het slechts kanttekeningen, die als sneeuw voor de zon verdwijnen zodra de grootste troef van deze mengelmoes van feit en fictie in beeld verschijnt: Forest Whitaker. Hij laat zien hoe de charismatische, imposante Amin, een voormalig keukenhulpje in het Britse leger, langzaam verandert in een achterdochtige psychopaat die verraad afstraft en voor wie de dood geen betekenis heeft.
Ik vond de film niet echt boeiend en onderhoudend op het stuk na waar de jonge arts het afgekapte lichaam van de jonge vrouw in een stenen bak vond en aan het einde de vlucht uit Uganda. Forest Whitaker als Idi Amin deed het aardig maar om nu te seggen " Oscar " waardig, nee!
Meer valt er niet te zeggen? je bent de geweldige soundtrack van Clint Mansell met Mogwai vergeten!quote:Op zaterdag 12 mei 2007 16:28 schreef Timo20 het volgende:
The Fountain
WOW! Wat een fantastische ervaring is het bekijken van dit meesterwerk. Zoveel verschillende interpretaties zijn er mogelijk. Hoe zit het nou echt in elkaar? Daar zal ik de komende dagen nog vaak over nadenken als ik nageniet. Is er wel 1 "echte" interpretatie mogelijk? Om daar achter te komen is 1 kijkbeurt zeker niet genoeg.
Het duurde dan wel 7 jaar voordat de film eindelijk af was maar het was het wachten meer dan waard. Het ziet er werkelijk fenomenaal uit: de decors, de effecten, de regie. Uiteraard mogen we ook de soundtrack niet vergeten, die een op zich zelf staand personage vormt en ongeloofelijk veel sfeer toevoegt en de film zonder meer beter maakt. Ongetwijfeld de beste soundtrack van het jaar.
Hugh Jackman en Rachel Weisz zijn geweldig (in al hun rollen) en vormen een sterk duo waarmee je echt meeleeft. De climax is briljant en tegen het einde zat ik echt met kippenvel op m`n armen en tranen in m`n ogen te kijken.
Meer hoef je er eigenlijk niet over te zeggen. Dat zal ik dan ook niet doen, wel zal ik nog lang nadenken over en nagenieten van dit meesterwerk.
Na Pi en Reqieum For A Dream levert Aronofsky met The Fountain opnieuw een pareltje af, z`n beste werk tot nu toe.
Zoals gezegd: 1 kijkbeurt zeker niet voldoende dus als ie volgende maand hier in de buurt in de bioscoop komt zal ik `m vast en zeker nog eens gaan bekijken. Tot die tijd luister ik nog maar eens die briljante soundtrack.
IMDB Cijfer: 7,7/10
Mijn Cijfer: 9,0/10
Hij is ook echt ontzettend vetquote:Op zondag 13 mei 2007 11:12 schreef Pieter-utd het volgende:
[..]
Moet zeggen dat die me wel heel vet lijkt![]()
aan het inkijken voor Live Free or Die Hard?quote:
quote:
quote:Op zondag 13 mei 2007 20:51 schreef Mainport het volgende:
[...]
Smultronstället [Bergman, '57]
Die Ingmar houdt wel van de vrouwtjes; de ene na de andere stoot passeert de revue. Verder best aardig nog.
quote:Op zondag 13 mei 2007 20:51 schreef Mainport het volgende:
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring [Jackson, '01] - Extended
Ja! Nog beter! Wat een toffe films zijn dit.
Smultronstället [Bergman, '57]
Die Ingmar houdt wel van de vrouwtjes; de ene na de andere stoot passeert de revue. Verder best aardig nog.
Heb wel gelachen, maar ik kon er toch niet over uit hoe slecht de rest van het scenario in elkaar zat. Het was natuurlijk ook totaal ongeloofwaardig dat de ideale schoonzoon verliefd wordt op een onaantrekkelijk, rokend, chagerijnig en gestoord wijf. Dat verpeste de hele film al meteen voor mij (bij het einde moest ik nog niet kotsen), vond Maria Kraakman ook maar niets. Elke man was na 1 sec al gillend weggerend. Een 5,5.quote:Op zondag 13 mei 2007 22:05 schreef Lonewolf2003 het volgende:
HannaHannaH (2007)
Best geslaagde rom-com van eigen bodem. En dat is vooral te danken aan Antonie Kamerling en Maria Kraakman, die met zijn tweeën een leuk stel neerzetten. Het plot stelt verder niet zo heel veel voor, er is veel gedoe met een familie vanwege een 40-jarig huwelijksfeest van pa en ma. Grootste minpunt van de film is het veels te groot aantal karakters, waaronder een zwaar irritante Barry Atsma als geestelijk gehandicapte.
cijfer: 7
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |