Denk je dat of weet je dat?quote:Op dinsdag 17 april 2007 21:57 schreef klipper het volgende:
Precies dan krijg je een boete, moeten ze je natuurlijk wel betrappen.
Het slepen mag alleen tot de eerstvolgende afslag.
hmmzz heb ff gegoogled maar kan niks vinden daarover..... wel dat stilstaan op de weg 200 euro kost, en het niet plaatsen van een gevarendriehoek 75 euro.........quote:Op dinsdag 17 april 2007 21:59 schreef chromosoompje het volgende:
En hoeveel is de boete?
Mij staat bij dat je helemaal niet mag slepen, dat alleen een gespecialiseerd bedrijf dat mag doen (wagens ophalen langs de kant van de snelweg)quote:Op dinsdag 17 april 2007 22:21 schreef Nnelis het volgende:
Mij staat ook bij dat je 1 afslag mag slepen...
Was de minimumsnelheid niet al een tijdje afgeschaft? En is 'artikel 5' er bij gekomen die zegt dat ze je kunnen pakken op het creeeren van een verkeersgevaarlijke situatie?quote:Op dinsdag 17 april 2007 22:15 schreef morpheus_at_work het volgende:
een gesleept voertuig mag max 50 rijden
en beneden de 70 km rijden op de snelweg is niet toegestaan
Fout. Er is geen wettelijk vastgestelde minimum snelheid voor de snelweg. Ongeschreven regel is echter 80 omdat je anders het overige verkeer in gevaar brengt. Constructiesnelheidseis om de snelweg te mogen betreden is slechts 60km/h.quote:Op dinsdag 17 april 2007 22:15 schreef morpheus_at_work het volgende:
en beneden de 70 km rijden op de snelweg is niet toegestaan
Dat klopt al niet. Buiten de snelweg om mag je zeker slepen, ik zal eens kijken of ik wat kan vinden.quote:Op dinsdag 17 april 2007 22:22 schreef chromosoompje het volgende:
[..]
Mij staat bij dat je helemaal niet mag slepen, dat alleen een gespecialiseerd bedrijf dat mag doen (wagens ophalen langs de kant van de snelweg)
heb je geen verhuurbedrijf in de buurt die die dingen verhuren??? of je eigen garage? waar je hem kan lenen?quote:Op dinsdag 17 april 2007 22:20 schreef chromosoompje het volgende:
En wat zijn daar de kosten van? Heb op dit moment namelijk niet even iemand in de buurt die anwb lid is of een ambulance die ik kan regelen, anders kost het echt een bom duiten
Ja dat bedoel ik ook dat buiten de snelweg je wel gesleept mag worden maar enkel OVER de snelweg niet en verder dus welquote:Op dinsdag 17 april 2007 22:25 schreef Nnelis het volgende:
[..]
Dat klopt al niet. Buiten de snelweg om mag je zeker slepen, ik zal eens kijken of ik wat kan vinden.
Slepen over de vluchtstrook mag weer niet, maar misschien kan je die boete beter nemen dan de verkeersveiligheid in gevaar brengen.quote:Op dinsdag 17 april 2007 22:30 schreef Fe2O3 het volgende:
Gewoon claimen dat je op weg bent naar de volgende afslag ^^ En eigenlijk de ANWB of sleepdienst bellen ja. Denk dat de politie op zich weinig problemen ermee heeft als je hem zelf met een vriend(in) naar de eerstvolgende afslag sleept over de vluchtstrook, even aangenomen dat je dan met een groep van tenminste twee auto's onderweg was, en dus direct met slepen kan beginnen. Alarmlichten aan en gaan, hoe sneller je dan weg kunt zijn van de snelweg hoe beter lijkt me. Maar idd, je haalt de min snelheid waarschijnlijk niet, rijdt dan over de vluchtstrook en moet de eerste afslag nemen en via B wegen de weg voortzetten, dus daarom mag het niet. Of het kan ... alles kan.
Vanuit een veiligheids oogpunt gezien is het helemaal een idiote onderneming, zelfs het stukje via de vluchtstrook zoals hierboven beschreven.Het Als je dan even stilstaat bij het gevaar waar je jezelf in brengt, en anderen, als je dit op de rechterijbaan onderneemt. Als een vrachtwagen met 80 - 90 of personen auto met 100 - 130 achterop komt dan heb je een instant legpuzzel met minimaal 3x mens vulling ~:-)
Gok dat het een punt van je rijbewijs is trouwens, gezien het gevaar aspect? Of zelfs gewoon directe inbeslagname om te toetsen of je wel vaardig genoeg bent om deel te nemen aan het verkeer. Mits je je bewijs nog maar < 5 jaar hebt (Erg onduidelijk die regelgeving daaromtrent imho)
Da's dan kut, dus iedereen in de file is dan dagelijks in overtreding.quote:Op dinsdag 17 april 2007 22:15 schreef morpheus_at_work het volgende:
en beneden de 70 km rijden op de snelweg is niet toegestaan
Een auto met aanhanger mag maar 80km/h. Dat moet je toch wel halen als je een andere auto sleept, zeker als je een fatsoenlijke middenklasser meebrengt.quote:Op dinsdag 17 april 2007 22:30 schreef Fe2O3 het volgende:
Vanuit een veiligheids oogpunt gezien is het helemaal een idiote onderneming, zelfs het stukje via de vluchtstrook zoals hierboven beschreven.Het Als je dan even stilstaat bij het gevaar waar je jezelf in brengt, en anderen, als je dit op de rechterijbaan onderneemt. Als een vrachtwagen met 80 - 90 of personen auto met 100 - 130 achterop komt dan heb je een instant legpuzzel met minimaal 3x mens vulling ~:-)
Lijkt me geen dergelijke gevaarzetting om een punt aftrek op te leggen? 50km/h te hard, ongeluk veroorzaken met letsel van betrokkenen, teveel alcohol etc. weegt toch een stuk zwaarder naar mijn mening. Daarnaast motiveer je een dergelijke sleepactie gewoon duidelijk, door aan te geven het uit veiligheidsoverwegingen te hebben gedaan. Mits je bij de eerstvolgende afslag eraf gaat natuurlijk, iets wat in Nederland na 1km al is.quote:Gok dat het een punt van je rijbewijs is trouwens, gezien het gevaar aspect? Of zelfs gewoon directe inbeslagname om te toetsen of je wel vaardig genoeg bent om deel te nemen aan het verkeer. Mits je je bewijs nog maar < 5 jaar hebt (Erg onduidelijk die regelgeving daaromtrent imho)
meh. Stukken zat waar een kapot autoke meer gevaar opleverd dan wegslepen. Er is ook nog een wetsartikel die zegt dat de wet het zo niet bedoeld heeft. Denk aan motorrijders die een kapotte moter duwen en geen helm dragen enzo. Ze ZIJN bestuurder van een motervoertuig op 2 wielen.quote:Op dinsdag 17 april 2007 22:15 schreef morpheus_at_work het volgende:
dat laatste wordt wel als geconcretiseerde gevaarzetting beschouwd
Ja dat zijn allemaal overtredingen die ernstige ongevallen tot gevolge kunnen hebben, daarom is de sanctie ook zo zwaar (en terecht).quote:Lijkt me geen dergelijke gevaarzetting om een punt aftrek op te leggen? 50km/h te hard, ongeluk veroorzaken met letsel van betrokkenen, teveel alcohol etc. weegt toch een stuk zwaarder naar mijn mening. Daarnaast motiveer je een dergelijke sleepactie gewoon duidelijk, door aan te geven het uit veiligheidsoverwegingen te hebben gedaan. Mits je bij de eerstvolgende afslag eraf gaat natuurlijk, iets wat in Nederland na 1km al is.
Hé, ik heb een briljant idee! Wat als je nou eens gewoon secundair gaat rijden.quote:Op dinsdag 17 april 2007 22:20 schreef chromosoompje het volgende:
Heb op dit moment namelijk niet even iemand in de buurt die anwb lid is of een ambulance die ik kan regelen, anders kost het echt een bom duiten
80.quote:Op dinsdag 17 april 2007 22:15 schreef morpheus_at_work het volgende:
een gesleept voertuig mag max 50 rijden
Denk je dat dat verstandig is, 80 rijden met een wagen achter je aan gesleept? Iig niet als het met een sleepkabel is, want als je dan opeens hard moet remmen, heb je wel een probleem.quote:Op woensdag 18 april 2007 01:02 schreef Treinhomo het volgende:
[..]
80.
Het gesleepte voertuig wordt immers, op dat moment, aangemerkt als een aanhangwagen.
Daarom moet je slepen eigenlijk alleen doen met iemand die je vrij goed kent, voor wat betreft verkeersgedrag en voertuigbeheersing.quote:Op woensdag 18 april 2007 01:05 schreef Wombcat het volgende:
Denk je dat dat verstandig is, 80 rijden met een wagen achter je aan gesleept? Iig niet als het met een sleepkabel is, want als je dan opeens hard moet remmen, heb je wel een probleem.
Je voertuig moet echter wel de 60 km/h kunnen en mogen halen.quote:Op dinsdag 17 april 2007 22:25 schreef j0rrit het volgende:
[..]
Fout. Er is geen wettelijk vastgestelde minimum snelheid voor de snelweg
Klopt, dat schreef ik 2 regels later...quote:Op woensdag 18 april 2007 08:47 schreef Alicey het volgende:
[..]
Je voertuig moet echter wel de 60 km/h kunnen en mogen halen.
quote:Op dinsdag 17 april 2007 22:25 schreef j0rrit het volgende:
[..]
Fout. Er is geen wettelijk vastgestelde minimum snelheid voor de snelweg. Ongeschreven regel is echter 80 omdat je anders het overige verkeer in gevaar brengt. Constructiesnelheidseis om de snelweg te mogen betreden is slechts 60km/h.
Een gesleept voertuig word nooit als aanhangwagen gezien.quote:Op woensdag 18 april 2007 01:02 schreef Treinhomo het volgende:
[..]
80.
Het gesleepte voertuig wordt immers, op dat moment, aangemerkt als aanhangwagen.
WVW 1994:quote:Op woensdag 18 april 2007 17:26 schreef klipper het volgende:
Een gesleept voertuig word nooit als aanhangwagen gezien.
quote:Artikel 1
1. In deze wet en de daarop berustende bepalingen wordt verstaan onder:
(...)
d. aanhangwagen: voertuig dat kennelijk is bestemd om te worden voortbewogen door een motorrijtuig. In het bepaalde krachtens deze wet kan onder aanhangwagen tevens worden verstaan een voertuig dat door een ander voertuig wordt voortbewogen of kennelijk is bestemd om door een ander voertuig te worden voortbewogen;
(...)
Je heb gelijk, alleen is hier wel een toelichting op.quote:
Daarbij komt dat de meeste auto`s tegenwoordig sterk aan remkracht moeten inleveren als de motor het niet doet, en je zal dan maar plotseling moeten remmen. ( hou je wel 2 mini`s over)quote:Op woensdag 18 april 2007 19:27 schreef highway101 het volgende:
levensgevaarlijk om zo'n eind met een dergelijke snelheid over de snelweg te rijden. Niet doen dus! artikel 5 lijkt me zeer logisch. Te langzaam rijden is nog gevaarlijker dan te hard rijden.
Dát is nou dus juist de vraag.quote:Op donderdag 19 april 2007 15:08 schreef fr0x het volgende:
Tijdje terug nog me ouwe karretje gesleept van amsterdam naar alkmaar.. ging makkelijk geen problemen gehad. Wist niet eens dat het niet mocht hehe
dus , gewoon met het verkeer meerijden qua snelheid, dan is er geen probleem...quote:Op woensdag 18 april 2007 19:27 schreef highway101 het volgende:
levensgevaarlijk om zo'n eind met een dergelijke snelheid over de snelweg te rijden. Niet doen dus! artikel 5 lijkt me zeer logisch. Te langzaam rijden is nog gevaarlijker dan te hard rijden.
autoweg *is-ongelijk-aan-teken* snelwegquote:Op vrijdag 20 april 2007 19:41 schreef deedeetee het volgende:
Volgens mij is slepen op de autoweg verboden![]()
Beetje busje/middenklasser heeft 2000kg als maximaal achter de trekhaak geremt. tel het gewicht van de aanhanger als 500kg en je mag nog eens een auto van 1500kg meenemenquote:Op vrijdag 20 april 2007 03:52 schreef loveli het volgende:
Tel je bij de huur voor die auto-ambulance ook nog even de kosten op van de auto die je erbij huurt? Zoveel mag je niet meenemen als je geen E achter B hebt. Verder hebben de meeste auto's hebben geen laadvermogen wat zo groot is als het gewicht van ambulance + te vervoeren auto.
Ga je met zijn tweeën naast elkaar slepen, krijg je vanzelf een file.quote:Op vrijdag 20 april 2007 20:57 schreef veldmuis het volgende:
Concluderend uit dit topic is het dus toegestaan om te slepen over de snelweg, mits er in file gereden wordt.
bron voor deze info ?quote:Op vrijdag 20 april 2007 20:05 schreef Ridocar het volgende:
Slepen mag over welke weg dan ook. Maximum snelheid is 80km/h. Is de sleeplijn langer dan 5 meter, dan moet er een rode vlag zijn aangebracht op de sleeplijn. De sleeplijn mag niet langer zijn dan 5 meter. Het achterste voertuig remt het samenstel. Het voorste voertuig geeft met de remlichten aan wanneer er geremd moet worden. Het gebruik van alarmlichten kan verwarrend werken, zeker wanneer er afgeslagen moet worden. Deze dus niet gebruiken.
Verder moet je het gewicht van beide auto's nakijken om te bepalen of BE verplicht is. Hierbij gelden dezelfde regels als met de aanhangwagen. (voor B: Samenstel moet minder zijn dan 3500 Kg, achterste voertuig mag niet zwaarder zijn dan het voorste voertuig, tenzij deze lichter is dan 750 Kg)
kun je dat artikel even laten zien, dat is imho dus hun advies en zeker niet wettelijjk. Natuurijk adviseren zij om je auto te laten staan , dan kunnen zij hem voor veel $$ wegslepen.quote:Op vrijdag 20 april 2007 23:18 schreef MissX het volgende:
Toevallig zat ik vandaag de Kampioen te lezen en daar staat in dat op de snelweg auto's niet met een kabel gesleept mogen worden.
Okee, komt 'ie:quote:
De motor draait helemaal niet als je je laat slepen, dus niks slijt! Je moet er alleen aan denken dat je rem - en stuurbekrachtiger wellicht niet werken, dus dat dat wat zwaarder gaat allemaal.En natuurlijk sleutel omdraaien ivm stuurslotquote:Op zaterdag 21 april 2007 08:41 schreef Boschkabouter het volgende:
Ik zou het voor dat stuk helemaal niet doen.
Slepen is namelijk slecht voor je motor, aangezien die niet aan staat wordt er geen olie verspreid door het motorblok, waardoor sommige onderdelen erg kunnen gaan slijten.
Op een stuk van 5 km valt die schade nog wel mee, maar als je van Rotterdam naar Den Haag gaat, lijkt me dat best slecht voor de motor.
Smering zal toch wel minder zijn dan normaal, aangezien de olie dik en koud is. Maar het zou best kunnen dat het alleen bij automaten is, Ik had dat een aantal jaar geleden gehoord, en het zou best fout of bij alleen automaten kunnen zijn.quote:Op zaterdag 21 april 2007 08:53 schreef Ridocar het volgende:
Alleen automaten kunnen kapot gaan bij lange afstanden. Een handbak wordt net zo goed gesmeerd bij slepen.
@BHFH: Dat gebruik van richting bij een afbuigende weg. (afbuigende voorrangsweg dus) Moet daarbij wel richting aangegeven worden? Ik doe dat altijd. Staat volgens mij ook vermeld in de wet dat het verplicht is bij iedere zijdelingse verplaatsing.
[/offtopic]
tnxquote:Op zaterdag 21 april 2007 08:39 schreef Ridocar het volgende:
[..]
Okee, komt 'ie:
Slepen mag over welke weg dan ook.
- Er staat nergens in de wet vermeld dat het verboden is om te slepen op een bepaald wegtype.
Maximum snelheid is 80km/h.
- De gesleepte auto is een aanhangwagen. (RVV1990, artikel 1, sectie a)
- Met een aanhanger mag maximaal 80km/h gereden worden. (RVV1990, artikel 22, sectie a)
De sleeplijn mag niet langer zijn dan 5 meter.
- (RVV1990, artikel 53)
Het achterste voertuig remt het samenstel. Het voorste voertuig geeft met de remlichten aan wanneer er geremd moet worden. Het gebruik van alarmlichten kan verwarrend werken, zeker wanneer er afgeslagen moet worden.
- Gewoon wat praktische info.
Deze dus niet gebruiken. (waarschuwingsknipperlichten)
- (RVV, artikel 28)
Verder moet je het gewicht van beide auto's nakijken om te bepalen of BE verplicht is. Hierbij gelden dezelfde regels als met de aanhangwagen. (voor B: Samenstel moet minder zijn dan 3500 Kg, achterste voertuig mag niet zwaarder zijn dan het voorste voertuig, tenzij deze lichter is dan 750 Kg)
- (RR, artikel 15, sectie c)
Laatst werd een maatje van me gesleept door de anwb die reed dus rond de 90km p/u op de snelweg hequote:Op dinsdag 17 april 2007 22:15 schreef morpheus_at_work het volgende:
een gesleept voertuig mag max 50 rijden
en beneden de 70 km rijden op de snelweg is niet toegestaan
De bestuurder die met een sleep 50 km/h over de autosnelweg rijdt kan een art. 5 pv krijgen. Echter niet vanwege het slepen maar vanwege het te langzaam rijden op de autosnelweg; dat laatste wordt wel als geconcretiseerde gevaarzetting beschouwd
autobaan is wat anders dan de autosnelweg.quote:Op vrijdag 20 april 2007 20:52 schreef Serinde het volgende:
[..]
autoweg *is-ongelijk-aan-teken* snelweg
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |