FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / Ode aan de zomer: de maaltijdsalade
Tezzvrijdag 13 april 2007 @ 11:32
Ik ben een grote fan van maaltijdsalades, zeker in de zomer als het buiten 30 graden is. Heerlijk, lekker fris, voedzaam, gezond en makkelijk (soms)!

Ik zoek nog recepten voor de broodnodige variatie.

Een paar om te beginnen:

Gebakken campignons met roomkaas
Bak spekjes lekker knapperig met uiringen en een doosje in partjes gesneden (kastagne)champignons. Voeg een doosje kruidenkaas bij dat je laat smelten. Op een bord ijsbergsalade doen, het champignon-baksel er lauw overheen scheppen en garneren met verse peterselie. Stokbroodje er bij en smullen maar.

Gerookte kip salade
Botersla drapperen op een bord. Gerookte kipstukjes er overheen, bleekselderij (wel even kort blancheren) erbij, walnoten en witte druiven erover. Dressing maken met mayo, kwark, honing, mosterd. Lekker met vers gebakken waldcornbrood.

Salade met blauwe kaas
Rucola drapperen op een bord. Een rijpe peer in stukjes er overheen, walnoten grof gehakt er over heen, blauwe kaas er bij. Serveren met een walnoten ciabatta met roomboter. HEERLIJK.

Oh ja: ik ken de AH maaltijdsalades (kant en klaar). Vind ze op zich wel te eten maar zelf maken is lekkerder!
dborhemvrijdag 13 april 2007 @ 11:40
Goeie suggesties,ik maak soms zeer lange dagen (tot 2300) en dan zijn salades ideaal.
Ligt niet te zwaar en is zo klaar.
AH salades zijn heel goed,en dus ook voor mij,zie mijzelf niet staan wokken om die tijd.
Deepfreezevrijdag 13 april 2007 @ 11:40
Hier eten we zomers regelmatig een pasta salade:
Een zak wokkelpasta, doosje cherry tomaatjes, komkommer, halve ijsbergsla, feta, uitgebakken spekjes, blikje tonijn. Dressing naar smaak (meestal tuinkruiden, of honing)
Pasta koken en afspoelen met koud water totdat de pasta koel/lauw is, alle ingedrienten mengen, en daarna de dressing toevoegen naar behoefte.

Dit moet wel genoeg zijn voor 3 tot 4 man.
Mirjamvrijdag 13 april 2007 @ 11:42
venkel, stuk of 4
al die groene stokjes tot aan de knol klein snijden, knol wegleggen
gorgonzola, fijn brokkelen/snijden
stuk of 2 sinaasappels, wat mandarijn, schillen, in partjes, en erbij
zwarte olijven erbij
dressing maken van wat olie, mosterd, ketjap en yoghurt
alles husselen

dat op wat ijsbergsla gooien, beetje sla ertussen ook, en lekker opeten.
HaverMoutKoekjevrijdag 13 april 2007 @ 11:43
Toppertje uit een kookblad (weet niet meer welke)

  • gerookte eendeborst in plakjes
  • kers tomaatjes
  • sperziebonen
  • pecannoten
  • waterkers
  • mosterd dressing
  • Tezzvrijdag 13 april 2007 @ 11:44
    quote:
    Op vrijdag 13 april 2007 11:42 schreef MissyMirjaM het volgende:
    venkel, stuk of 4
    al die groene stokjes tot aan de knol klein snijden, knol wegleggen
    gorgonzola, fijn brokkelen/snijden
    stuk of 2 sinaasappels, wat mandarijn, schillen, in partjes, en erbij
    zwarte olijven erbij
    dressing maken van wat olie, mosterd, ketjap en yoghurt
    alles husselen

    dat op wat ijsbergsla gooien, beetje sla ertussen ook, en lekker opeten.
    !!! Klinkt heerlijk!

    <PRINT PAGE>
    MissHobjevrijdag 13 april 2007 @ 14:06
    Ik heb wat salades voor je met balsamico azijn

    Meng wat jonge sla met gehalveerde cherry tomaatjes, komkommer en wat pittige kaas.
    Snijd wat ui grof, courgette in grove repen en champignons in kwarten.. ga dit bakken.. voeg wat smaakstoffen toe en blus af met balsamico azijn. Ff goed laten droog bakken.. en uiteindelijk over je salade scheppen Wil je meer smaak eraan kun je ook wat knoflook en tijm toevoegen.

    En dit is een favo van me:

    Spekjes uitbakken.. met evt. een uitje..
    Als ze flink gebakken zijn een schepje bruine basterd suiker erbij.. beetje peper en afblussen met balsamico azijn.... dat een beetje inlaten koken.(vrij sterke smaak)

    Daarna in blender doen ( iets afkoelen , hoeft niet perse)
    Olijfolie toevoegen tot juiste dikte en smaak... dan heb je een heerlijke spekjes dressing.

    Te gebruiken bij een wilde spinazie/geitenkaas salade met bv. wat walnoten of pijnboompitten, tomaat etc.
    Wilde spinazie goed wassen en uit laten lekken.. nerven eruit halen en rauw met ingredienten mengen en daarover heen de lauw/warme spekjes dressing.
    Tezzvrijdag 13 april 2007 @ 16:51
    quote:
    Op vrijdag 13 april 2007 14:06 schreef MissHobje het volgende:
    Ik heb wat salades voor je met balsamico azijn

    Meng wat jonge sla met gehalveerde cherry tomaatjes, komkommer en wat pittige kaas.
    Snijd wat ui grof, courgette in grove repen en champignons in kwarten.. ga dit bakken.. voeg wat smaakstoffen toe en blus af met balsamico azijn. Ff goed laten droog bakken.. en uiteindelijk over je salade scheppen Wil je meer smaak eraan kun je ook wat knoflook en tijm toevoegen.

    En dit is een favo van me:

    Spekjes uitbakken.. met evt. een uitje..
    Als ze flink gebakken zijn een schepje bruine basterd suiker erbij.. beetje peper en afblussen met balsamico azijn.... dat een beetje inlaten koken.(vrij sterke smaak)

    Daarna in blender doen ( iets afkoelen , hoeft niet perse)
    Olijfolie toevoegen tot juiste dikte en smaak... dan heb je een heerlijke spekjes dressing.

    Te gebruiken bij een wilde spinazie/geitenkaas salade met bv. wat walnoten of pijnboompitten, tomaat etc.
    Wilde spinazie goed wassen en uit laten lekken.. nerven eruit halen en rauw met ingredienten mengen en daarover heen de lauw/warme spekjes dressing.
    SUPER!

    (weer een print-page).

    Ben toch blij dat ik even een topic geopend heb. Heb heel wat lopen zoeken in oude topics maar vond eigenlijk niet echt iets geweldigs. Nu heb ik al een aantal recepten die ik zekers ga proberen. Thx!
    Jarnovrijdag 13 april 2007 @ 16:53
    Pastasalades en rijstsalades gaan er hier altijd in grote hoeveelheden doorheen 's zomers. Ook omdat het bloedheet word in onze keuken zo tegen het eind van de middag, dus die maak ik 's ochtends, dan gaan ze de koelkast in om ze er zo tussen 7 en 8 uur uit te halen. Hoef ik alleen nog maar een stokbroodje in de over te prutsen en een fles wijn open te trekken. .
    hummusvrijdag 13 april 2007 @ 18:00
    Oh ik ga dit topic zeker in de gaten houden!

    Hier is de rijst-fruit-kip-noten salade altijd een favoriet. Gele rijst met blokjes kipfilet (liefst met kurkuma en paprikapoeder gebakken), hazelnoten en amandelen roosteren, en dan mango/ananas er door heen. Op een bedje van ijsbergsla met een dressing van sinaasappelsap/zure room (niet te veel, anders wordt het papperig).

    !
    zquingvrijdag 13 april 2007 @ 18:02
    nu heb ik zin in sla
    Mini_rulezvrijdag 13 april 2007 @ 18:08
    Pastasalades zijn inderdaad altijd lekker, net als aardappelsalade. Couscous met feta en groente is trouwens ook lekker fris in de zomer. Ik hou ook nog steeds van een simpel bordje rucola met aceto balsamico, pijnboompitten en wat geitenkaas met honing. Stokbroodje erbij, meer heb ik niet nodig.

    Hierboven staan ook al wat lekkere suggesties!
    JacMarvrijdag 13 april 2007 @ 18:44
    Heerlijke recepten! Vooral die met de gebakken champignons lijkt me lekker!
    Mirjamvrijdag 13 april 2007 @ 19:36
    quote:
    Op vrijdag 13 april 2007 18:00 schreef hummus het volgende:
    Oh ik ga dit topic zeker in de gaten houden!

    Hier is de rijst-fruit-kip-noten salade altijd een favoriet. Gele rijst met blokjes kipfilet (liefst met kurkuma en paprikapoeder gebakken), hazelnoten en amandelen roosteren, en dan mango/ananas er door heen. Op een bedje van ijsbergsla met een dressing van sinaasappelsap/zure room (niet te veel, anders wordt het papperig).

    !
    klinkt lekker zeg!
    Bluesvrijdag 13 april 2007 @ 19:38
    Dit is een lekker topic, met goeie lekkere ideetjes.
    Die spekjes dressing is leuk
    Tezzvrijdag 13 april 2007 @ 23:48
    quote:
    Op vrijdag 13 april 2007 19:38 schreef Bluezz het volgende:
    Dit is een lekker topic, met goeie lekkere ideetjes.
    Die spekjes dressing is leuk
    Het loopt alleen niet storm hier.
    JacMarvrijdag 13 april 2007 @ 23:50
    Ik heb nog ergens een recept van couscoussalade..Dat ga ik even opzoeken
    Maneki.Nekozaterdag 14 april 2007 @ 18:01
    Ik zal er binnenkort ook een paar bijzetten (moet nog zoeken)
    SHEzaterdag 14 april 2007 @ 18:28
    Salad peepz, ik ben compleet inspiratieloos en moet over 2 uur een fatsoenlijke slade op tafel hebben;

    ik wil:

    gemengde sla ( ik heb krulsla, lollo rosso etc )
    een peer
    blauwader kaas


    zo ver ben ik nu gekomen..maar dat lijkt me wat saai
    wat kan er nog doorheen?
    Tezzzaterdag 14 april 2007 @ 18:35
    quote:
    Op zaterdag 14 april 2007 18:28 schreef SHE het volgende:
    Salad peepz, ik ben compleet inspiratieloos en moet over 2 uur een fatsoenlijke slade op tafel hebben;

    ik wil:

    gemengde sla ( ik heb krulsla, lollo rosso etc )
    een peer
    blauwader kaas


    zo ver ben ik nu gekomen..maar dat lijkt me wat saai
    wat kan er nog doorheen?
    Walnoten! En een simpele dressing op basis van olie, honing en wat peper en zout. NIets 'spannends', voornamelijk vanwege de sterke smaak van de kaas.
    Niet te veel andere dingen er meer bij gooien, dat komt de smaak niet ten goede. Hooguit wat cherrytomaatjes voor de sier!
    SHEzaterdag 14 april 2007 @ 18:46
    Walnoten ja!
    Thnx dear

    Ik gebruik heel lafjes een kant en klare aardbeien/peper dressing
    Repeatzaterdag 14 april 2007 @ 18:46
    Gewoon die van de Mac.
    Tezzzaterdag 14 april 2007 @ 20:28
    quote:
    Op zaterdag 14 april 2007 18:46 schreef Repeat het volgende:
    Gewoon die van de Mac. [afbeelding]
    Teijezaterdag 14 april 2007 @ 20:29
    Maaltijdsalades vooral met zalm.
    Martijn_77zondag 15 april 2007 @ 11:16
    quote:
    Op zaterdag 14 april 2007 20:29 schreef Teije het volgende:
    Maaltijdsalades vooral met zalm.
    Idd maar met een andere vis zijn ze ook erg lekker
    Mirjamzondag 15 april 2007 @ 11:17
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 11:16 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Idd maar met een andere vis zijn ze ook erg lekker
    zoals?
    marcb1974zondag 15 april 2007 @ 11:18
    Oeh, de salades weer ja

    Zeker voor na het sporten zijn die dingen heeriljk
    senestazondag 15 april 2007 @ 11:19
    Goed topic
    Martijn_77zondag 15 april 2007 @ 11:23
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 11:17 schreef MissyMirjaM het volgende:

    [..]

    zoals?
    Tonijn uit blik (lekker makelijk )
    Paling
    Haring
    releazezondag 15 april 2007 @ 11:32
    Heerlijk zomervoer.

    Wij maken ze meestal vrij basic.

    Sla naar keuze,

    Pasta zoals penne, schelpjes of vlinders

    Voor iets lichts,
    Een dressing van biogarde en kruiden, zoals munt, thijm, dille. Een beetje citroen of gember siroop erbij voor een ernstig frisse smaak.
    Groene olijven, feta of huttekase en stukjes ananas


    Voor een iets zwaarder smaakje biogarde met pesto en verschillende scherpe kruiden, gemalen komijnpoeder bijvoorbeeld, of tacokruiden zoals je die bij de albert heijn kan kopen.
    Ook feta of huttekase en lekkere knoflook olijven.

    Wat je ook kan doen is blokjes mozarella in een lekker sausje laten intrekken zodat de smaak van het sausje in de mozarella zit en dat er dan ook ingooien.
    DIAzondag 15 april 2007 @ 11:43
    JacMarzondag 15 april 2007 @ 12:13
    Dit is niet echt een maaltijdsalade, maar ik denk dat ie er met wat stokbrood best voor door kan gaan

    Courgettes in yoghurtsaus
    SHEzondag 15 april 2007 @ 13:05
    quote:
    Op zaterdag 14 april 2007 18:46 schreef SHE het volgende:
    Walnoten ja!
    Thnx dear

    Ik gebruik heel lafjes een kant en klare aardbeien/peper dressing
    En die dressing was niet te verten

    ik had het kunnen weten
    Verder was de salade lekker hoor; al komt vanavond je gouden tip van de lauwwarme groenten op rucola weer op tafel
    Tezzzondag 15 april 2007 @ 19:23
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 13:05 schreef SHE het volgende:

    [..]

    En die dressing was niet te verten

    ik had het kunnen weten
    Verder was de salade lekker hoor; al komt vanavond je gouden tip van de lauwwarme groenten op rucola weer op tafel
    Ik kom er thuis niet mee weg om een salade zonder vlees of vis te serveren (man en dochter zijn echte neandertalers op dat gebied), dus ik serveer er meestal drumsticks met italiaanse kruiden bij. Jammie!

    Vandaag pasta-salade gemaakt. Morgen is het weer boodschappendag en ik ga wat ingredienten in huis halen voor wat van bovenstaande recepten! Wordt weer een smulweekje!
    SHEzondag 15 april 2007 @ 19:27
    Ik moet er ook nog iets bijdoen hoor; ik zat nog met een kilo rode poon, die ik met gevaar voor eigen leven heb schoongemaakt en die straks ook op de grill gaan.
    Ik ben alleen volkomen inspiratieloos en heb GEEN idee wat ik met ze wil doen

    Vooralsnog kom ik niet verder dan wat dragon + mayonaise voor erbij
    freecellzondag 15 april 2007 @ 19:28
    Ik maak zelf vaak een koude pastasalade met de volgende dingen:

    -Fussili (koken, dan afkoelen)
    -Stukjes kipfilet bakken met véél kerrie en een beetje zout
    -(tros)tomaat (partjes)
    -Bosuitje
    -Paprika
    - eventueel nog wat resten rauw te eten groenten die nog in huis rondzwerven (rode uit oid)

    Dressing maken met olijfolie en bruscetta

    Erg lekker
    Tezzzondag 15 april 2007 @ 19:28
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 19:27 schreef SHE het volgende:
    Ik moet er ook nog iets bijdoen hoor; ik zat nog met een kilo rode poon, die ik met gevaar voor eigen leven heb schoongemaakt en die straks ook op de grill gaan.
    Ik ben alleen volkomen inspiratieloos en heb GEEN idee wat ik met ze wil doen

    Vooralsnog kom ik niet verder dan wat dragon + mayonaise voor erbij
    mayo aanlengen met wat yoghurt of kwark, wat vers geperste knoflook er door en verse kruiden (dragon is prima). Lekker! En uiteraard wat limoen over je poon....
    Babbel1zondag 15 april 2007 @ 19:36
    quote:
    Op vrijdag 13 april 2007 18:00 schreef hummus het volgende:
    Oh ik ga dit topic zeker in de gaten houden!

    Hier is de rijst-fruit-kip-noten salade altijd een favoriet. Gele rijst met blokjes kipfilet (liefst met kurkuma en paprikapoeder gebakken), hazelnoten en amandelen roosteren, en dan mango/ananas er door heen. Op een bedje van ijsbergsla met een dressing van sinaasappelsap/zure room (niet te veel, anders wordt het papperig).

    !
    Hmmm, dit klinkt echt heel erg lekker! Ik heb een vraagje over die dressing:hoeveel sinaasappelsap/zure room gebruik je ongeveer? En hoeveel kip/rijst gebruik je voor hoeveel personen?
    Yildizzondag 15 april 2007 @ 19:42
    Nacho salade

    Men neme:
    Rucola (is dat die 3 soorten sla in een zakje? ) anyway, die dus
    een bakje zwarte en groene olijven in de olie, soms met blokjes feta al erbij (handig!)
    een blikje met mais, erwten, stukjes paprika, van bonduelle ofzo
    en kip

    blikje in een pan mikken, warm maken / koken
    kip in kleine reepjes snijden, wokken

    Kip, groente, olijven, feta en sla over de borden verdelen, hoekje vrij maken en daar taco / nachosaus doen, bordrand vol leggen met nacho's. Eventueel ook pijnboompitten toevoegen, croutons of wat dan ook.
    Reepjes ui kan ook, maar daar ben ik zelf niet zo'n fan van. Wel zorgen dat je dat vocht, waar de groente mee de pan in ging, niet op het bord gooit, uiteraard. Want dat vind ik echt ranzig.

    Heerlijk.

    Ohja, met cashewnoten ofzo, dat kan ook lekker zijn, bedenk ik me net

    [ Bericht 2% gewijzigd door Yildiz op 15-04-2007 19:48:25 ]
    SHEzondag 15 april 2007 @ 19:43
    tzaziki heb ik gisteren al gedaan dus dat mag niet meer..vandaar dat ik wilde cheaten met de dragon mayo.
    Ik vind vis maar vervelend op de grill..ik heb altijd het idee dat je er nooit zo creatief mee kunt zijn.

    Daarom salades

    en voor de volledigheid zal ik mijn persoonlijke winnaar ook even posten:

    Nicoise du Sjors:

    - Zak gemengde krulsla + rucola
    - aardappelpartjes in rozemarijn van AH ( deze vooraf kort in de oven doen, niet bakken!! ) lauwwarm in de salade doen

    - gekookt ei
    - rode ui
    - zwarte olijven in ringetjes
    - blikje anjovisfilets
    - zwarte peper + zeezout uit molen
    - olijfolie
    - tonijnsteaks ( VERS!! )
    - 1 ciabattabrood
    - kruidenboter
    - beetje citroen

    Verspreid de sla over de borden;
    Verdeel de anjovisfilets erover
    dan de olijvenringen
    de uien
    de ei

    dan de lauwarme partjes.
    beetje olie en wat peper en zout.

    Dan snijd je de ciabatta in de lengte tot repen; smeert deze in met kruidenboter, of verse knoflook en olie en legt ze onder de grill.

    Dan pak je de tonijnsteaks; leg ze in een pan met goede anti aanbaklaag.
    Middelmatig vuur en wacht tot je de onderkant wit ziet worden.
    Als de steak tot op de helft wit is, haal je ze vliegensvlug van het vuur
    en legt een steak op elk opgemaakt bord.
    ( je eet de steak dus halfrauw )

    Afmaken met knijpje citroen en snuf zout/peper en dan de repen ciabatta zjidelings op de borden draperen.
    Prachtige salade, supergezond en allejezus lekker
    Bartjebartzondag 15 april 2007 @ 19:46
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 19:23 schreef Tezz het volgende:

    [..]

    Ik kom er thuis niet mee weg om een salade zonder vlees of vis te serveren (man en dochter zijn echte neandertalers op dat gebied), dus ik serveer er meestal drumsticks met italiaanse kruiden bij. Jammie!

    Vandaag pasta-salade gemaakt. Morgen is het weer boodschappendag en ik ga wat ingredienten in huis halen voor wat van bovenstaande recepten! Wordt weer een smulweekje!
    Welk recept heb je daarvoor gebruikt.

    Mijn oma maakte vroeger vaak een pasta salade (nudel salat) die echt veels te lekker was. Maar ik heb geen idee wat ze er allemaal in gooide...
    Bartjebartzondag 15 april 2007 @ 19:47
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 13:05 schreef SHE het volgende:

    [..]

    En die dressing was niet te verten

    ik had het kunnen weten
    Verder was de salade lekker hoor; al komt vanavond je gouden tip van de lauwwarme groenten op rucola weer op tafel
    Was het de AH Excellent 'speciaal voor de feestdagen' dressing?
    Tezzzondag 15 april 2007 @ 19:49
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 19:46 schreef Bartjebart het volgende:

    [..]

    Welk recept heb je daarvoor gebruikt.

    Mijn oma maakte vroeger vaak een pasta salade (nudel salat) die echt veels te lekker was. Maar ik heb geen idee wat ze er allemaal in gooide...
    pasta (penne of schelpjes of....maakt eigenlijk niets uit), wat fijngesneden groene kool, blikje manderijntjes, rode (zoete) paprika, blokjes kaas, blokjes ham. En dan een dressing van kwark, mayo, curry, honing, cherry, tomatenketchup. Bij voorkeur een dag van te voren in laten trekken!

    Maar eerlijk gezegd maak ik pasta salade altijd met de ingredienten die ik op dat moment in huis heb, heb eigenlijk geen vast recept. Bovenstaande was trouwens wel lekker ! Fris!
    SHEzondag 15 april 2007 @ 19:49
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 19:47 schreef Bartjebart het volgende:

    [..]

    Was het de AH Excellent 'speciaal voor de feestdagen' dressing?
    Ja.
    Tegen al mijn principes in, iets kant en klaars gehaald en je ziet het...godvergeten smerig.
    Zo smerig, dat ik het hele flesje linea recta de prullenbak heb gegooid.
    Ik hoor mijn moeder nog zeggen... " Sjors, niets wat uit een pakje, zakje komt of wat kant en klaar is, is acceptabel "

    Ze heeft weer eens gelijk. Ik kan er niet over uit hoe ontzettend smerig het was
    Bartjebartzondag 15 april 2007 @ 19:50
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 19:49 schreef Tezz het volgende:

    [..]

    pasta (penne of schelpjes of....maakt eigenlijk niets uit), wat fijngesneden groene kool, blikje manderijntjes, rode (zoete) paprika, blokjes kaas, blokjes ham. En dan een dressing van kwark, mayo, curry, honing, cherry, tomatenketchup. Bij voorkeur een dag van te voren in laten trekken!

    Maar eerlijk gezegd maak ik pasta salade altijd met de ingredienten die ik op dat moment in huis heb, heb eigenlijk geen vast recept. Bovenstaande was trouwens wel lekker ! Fris!
    Oke klinkt goed.

    Ik moet niet zelf maar wat in die salade gaan mikken wordt het echt niet beter op waarschijnlijk...
    Tezzzondag 15 april 2007 @ 19:51
    Hier nog een lekker recept, had ik bij de paasbrunch gemaakt. Was echt heerlijk zomers!

    Aardbeiensalsa met geitenkaas

    Boodschappenlijstje:
    * 250 gr rijpe aardbeien
    * 1 eetlepel geraspte sinasappelschil
    * 25 gr gehakte groene pistachenootjes
    * 1 eetlepel balsamicoazijn
    * 1-2 eetlepels verse munt (fijngehakt)
    * versgemalen zwarte peper
    * 150 gr harde hollandse geitenkaas
    * 150 gr zachte geitenkaas

    Bereidingswijze:

    WAs de aardbeien en snijd ze in stukjes. Meng de aardbeien in een kom met de sinasappelrasp, de nootjes, balsamicoazijn en munt en maal er peper naar smaak boven. Laat de salsa minimaal 15 minuten intrekken.
    Snijd de harde en zachte geitenkaas in puntjes en verdeel deze evenredig over 4 borden. Schep de salsa in kleine glaasjes en zet ze naast de kaas op de borden. Garneer eventueel met een toefje munt. Serveer met rondjes roggebrood of crostini.

    kleine edit: ik kon nergens ongezouten pistachenootjes vinden dus ik had er geroosterde amandelen bij gedaan. Was heerlijk! En ook de combi met roggebrood was verrassend.
    #ANONIEMzondag 15 april 2007 @ 20:01
    Oe, maaltijdsalades . Aan zelf maken ben ik nog niet toegekomen, dus dit ga ik deze week maar 's proberen.

    Ik zit te denken aan gebakken stukjes kipfilet, rucola, pijnboompitten, rode paprika, een of andere vorm van pasta en nog wat zooi.

    Meer tips en recepten zijn zeer welkom .
    #ANONIEMzondag 15 april 2007 @ 20:01
    Oh, ik ben trouwens heel erg slecht in dressings verzinnen bij dit soort dingen.
    Yildizzondag 15 april 2007 @ 20:06
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 20:01 schreef clumsy_clown het volgende:
    Oh, ik ben trouwens heel erg slecht in dressings verzinnen bij dit soort dingen.
    Ik hou het wel graag een beetje puur, niet een algemene smaak. Cocktailsaus is zo'n algemene smaak bijvoorbeeld. Wel okay, maar mwah. Het kan al met een beetje simpele nachosaus (serieus) of chilisaus, of gewoon simpel wat olijfolie oid. 5 smaken door elkaar en je weet niet wat je eet...

    Hmmm, ik proef mayonaise-achtig, een vleugje tomaat, maar toch ook komkommer, en proef ik daar nou een beetje yoghurt? En het lijkt erop alsof er mosterd in zit..
    Nah.

    Chorizo (spaanse worst) is trouwens ook wel okay in sommige salade's.
    #ANONIEMzondag 15 april 2007 @ 20:10
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 20:06 schreef Yildiz het volgende:

    [..]

    Ik hou het wel graag een beetje puur, niet een algemene smaak. Cocktailsaus is zo'n algemene smaak bijvoorbeeld. Wel okay, maar mwah. Het kan al met een beetje simpele nachosaus (serieus) of chilisaus, of gewoon simpel wat olijfolie oid. 5 smaken door elkaar en je weet niet wat je eet...

    Hmmm, ik proef mayonaise-achtig, een vleugje tomaat, maar toch ook komkommer, en proef ik daar nou een beetje yoghurt? En het lijkt erop alsof er mosterd in zit..
    Nah.

    Chorizo (spaanse worst) is trouwens ook wel okay in sommige salade's.
    Ik ben ook geen fan van heel erg aanwezige dressings, vandaar het dilemma. Over gewone salades doe ik praktisch altijd alleen maar olijfolie en/of citroensap.
    SHEzondag 15 april 2007 @ 20:16
    Same here; ik heb altijd het idee dat de meeste dressings de salade alleen maar verpesten ( zeker als je veel verse ingredienten gebruikt )
    Verder dan een caesar ( zelfgemaakt ), een vinegraitte, en de combi knof/olijfolie/balsamico kom ik eigenlijk nooit.
    Ik wissel wel af met soorten azijn, voor een beetje variatie.
    kabouter.mutszondag 15 april 2007 @ 22:44
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 19:49 schreef SHE het volgende:

    [..]

    Ja.
    Tegen al mijn principes in, iets kant en klaars gehaald en je ziet het...godvergeten smerig.
    Zo smerig, dat ik het hele flesje linea recta de prullenbak heb gegooid.
    Ik hoor mijn moeder nog zeggen... " Sjors, niets wat uit een pakje, zakje komt of wat kant en klaar is, is acceptabel "

    Ze heeft weer eens gelijk. Ik kan er niet over uit hoe ontzettend smerig het was
    Moet eerlijk zeggen, kan me niet heugen wanneer ik iets lekkers heb gekocht/ geprobeerd dat wel acceptabel was. Kant en klaar is zoooo zout/zoet of maizenarig. WHY THE F?
    Oke ik moet eerlijk zeggen ik heb wel een zwak voor de stoommaaltijd van AH met de kipsate. (als kant en klaar ding, en appelmoes zo heel af en toe, maar saus of een ander poeder wat dan lekker zou moeten zijn, nou nee dank je!)
    Maar verder.....?

    [ Bericht 3% gewijzigd door kabouter.muts op 15-04-2007 23:28:10 ]
    SHEzondag 15 april 2007 @ 23:35
    Dit was echt ongelofeloos.
    Dat ze zoiets durven te verkopen zeg..en nog wel als "excellent' produkt
    Zal je familie blij mee zijn, als je ze zulke dingen voorschotelt op een feestdag!
    Deepfreezemaandag 16 april 2007 @ 09:45
    Heeft iemand hier nog een recept voor een lekkere aardappelsalade? Lijkt me wel wat voor vanavond.. Maar heb even geen idee wat ik er voor groentes bij in ga gooien..
    Innocencemaandag 16 april 2007 @ 11:01
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 11:23 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Tonijn uit blik (lekker makelijk )
    Paling
    Haring
    Gerookte forel! Of zalm.

    Beide zijn vooral lekker in pastasalade. De eerste met bosuitje, kappertjes, sla, tomaat en frisse dressing van honing met citroensap en peper. Gerookte zalm smaakt eigenlijk met alles wat er in huis is. Wel altijd Thousand island dressing uit een fles.


    Tonijnsteak vind ik vooral lekker bij een pittige salade. Ik weet niet of dit een maaltijdsalade genoemd mag worden, maar toch.
    Thaise salade met tonijnsteak:
    quote:
    Ingrediënten
    2 tonijnsteaks (vers of diepvries)
    1 rode peper
    250 g paddestoelmix (oesterzwammen, kastagnechampignons)
    100 g fijne sla of bijvoorbeeld rucola
    1/2 komkommer, in plakjes
    1 rode ui, in kleine ringen
    2 el sojasaus
    1 el Conimex woksaus: knoflook/koriander

    Bereiden
    Bestrooi de tonijnsteaks met versgemalen zwarte peper. Grill of bak ze rosé. (Eigenlijk meer het half-gaar van SHE, ik gril diepvriessteaks altijd als de binnenkant nog niet helemaal ontdooid is)
    Snijd de paddestoelen in reepjes en bak ze.
    Voor de dressing snij je peper zonder zaadjes en zaadlijsten in ringetjes. Meng deze met de sojasaus en woksaus.
    Verdeel de sla over 2 borden, met hierop de rode ui,komkommer en gebakken paddestoelen. Leg de tonijnsteak erbovenop en giet de dressing erover.
    Avocado en hollandse garnalen blijken ook een geweldige combinatie:
    quote:
    Ingrediënten
    400 g penne (pasta)
    2 eieren
    3 bosuitjes
    1 citroen
    2 avocado's
    4 tomaten
    5 eetlepels (olijf)olie
    mespuntje suiker
    1 bakje Hollandse garnalen (100 g)

    Bereiden
    Penne koken, afgieten, met koud water afspoelen en laten uitlekken. Eieren in 7 min. hard koken. Bosui wassen en in ringetjes snijden. Citroen voor helft in plakjes snijden, andere helft uitpersen. Avocado's schoonmaken en in blokjes snijden. Tomaten in partjes snijden. Van olie, citroensap, suiker, zout en peper dressing roeren. Eieren pellen en in partjes snijden. Penne met dressing, avocado, tomaatjes, garnalen en grootste deel bosui mengen. Met zout en peper op smaak brengen. Salade in schaal serveren. Met partjes ei, plakjes citroen en rest bosui garneren.
    Van ah.nl. Ik vond het super zonder partjes citroen en ei.
    Mirjammaandag 16 april 2007 @ 11:39
    hmm, voor vanavond een lekkere salade maken
    straks boodschappen doen, dan kijk ik daar wel wat erin gaat
    MissHobjemaandag 16 april 2007 @ 11:48
    quote:
    Op maandag 16 april 2007 11:39 schreef MissyMirjaM het volgende:
    hmm, voor vanavond een lekkere salade maken
    straks boodschappen doen, dan kijk ik daar wel wat erin gaat
    Ik ga het precies zo doen vanavond..
    Alhoewel iets met tonijn mijn voorkeur heeft
    hummusmaandag 16 april 2007 @ 14:26
    quote:
    Op zondag 15 april 2007 19:36 schreef Babbel1 het volgende:

    [..]

    Hmmm, dit klinkt echt heel erg lekker! Ik heb een vraagje over die dressing:hoeveel sinaasappelsap/zure room gebruik je ongeveer? En hoeveel kip/rijst gebruik je voor hoeveel personen?
    Euh, ik doe het echt helemaal op gevoel. Ik zou zeggen ongeveer 1 kipfilet per persoon en 1,5 kopje rijst per persoon? De dressing maak ik ongeveer zo:

    Men gooie zure room in een kom, en men giete sinaasappelsap erbij. Mengen, bijgieten, mengen, bijgieten, totdat het ongeveer "dressing" dikte heeft peper en zout erdoor: voila.
    Het kan dus gebeuren dat je uitschiet en je er extra zure room bij moet doen. Of extra sinaasappelsap. Waardoor je veel te veel dressing krijgt, maar zo werkt dat altijd bij mij
    Mirjammaandag 16 april 2007 @ 14:39
    zo, ben teruggekomen met mais, champignons,pasta ( ) , sla, komkommer had ik nog, olijven, feta, en hamblokjes die ik uit ga bakken.
    en balsamico azijn
    dus ik denk dat al deze producten, of in ieder geval een groot gedeelte ervan, hun weg wel zullen vinden naar de salade
    zoalshetismaandag 16 april 2007 @ 14:49
    ik heb geen zin om allaes door te lezen, dus het kan zijn dat er al een variant is. daarnaast is de maaltijdsalade die ik maak prima te hachelen. en uiteraard met zelfgemaakte pasta.

    2 personen
    -mini-canneloni's. ter dikte van een potlood. 250 gram
    -krokante salade naar keuze. en een klein bosje botersla als garnering. 300 gram
    -tomaatjes
    -kalfsfricandeau. 150 gram
    -zongedroogde tomaatjes
    -bekertje creme fraiche
    -kaas naar keuze. liefst iets pittig. 200 gram
    -peterselie

    -maak en kook canneloni's in ruim kokend water. laat afkoelen op kamertemperatuur
    -kook fricandeau nét onder de 70 graden, ongeveer 15 minuten. laat afkoelen en snij er dunne reepjes van.
    -smelt de kaas op laag vuur, of aubain, met paar eetlepels wittewijn en voeg er op het laatst de creme fraiche bij. peterselie, zout en peper naar smaak. meng dit goed en giet half warm over de half warme canneloni's heen. doe er ook de reepjes kalsvlees bij. doorlepelen met spaan totdat de canneloni goed onder de kaas zit. laat afkoelen

    sla in bak. voorzichtig mengen met kalfsmengsel/kaas/cf mengsel.

    pak helft botersalade en voeg die toe

    doe ontpitte tomaten partjes er bij en fijngesneden gedroogde tomaten samen met de resterende peterselie bij elkaar. en voeg die toe. ff mengen

    garneer met resterende botersla.

    bon apetit.

    ps doet het goed bij witte loire wijnen en zelfgebakken broodsneetje. .
    popolonmaandag 16 april 2007 @ 14:55
    Ik heb geen recepten.
    SHEmaandag 16 april 2007 @ 15:19
    quote:
    Op maandag 16 april 2007 14:55 schreef popolon het volgende:
    Ik heb geen recepten.
    ok, thnx
    popolonmaandag 16 april 2007 @ 15:57
    quote:
    Op maandag 16 april 2007 15:19 schreef SHE het volgende:

    [..]

    ok, thnx
    Ja sorry. Het kan in Michigan ook erg warm worden en dan prefereer ik ook een fijne salade. Dus eigenlijk was het een beetje een verborgen terugvindpost zeg maar. Wel goed topic trouwens.
    Stansfieldmaandag 16 april 2007 @ 16:00
    Zeker een goed topic en een maaltijdsalade gaat er vanavond ook wel in.
    SHEmaandag 16 april 2007 @ 16:23
    quote:
    Op maandag 16 april 2007 15:57 schreef popolon het volgende:

    [..]

    Ja sorry. Het kan in Michigan ook erg warm worden en dan prefereer ik ook een fijne salade. Dus eigenlijk was het een beetje een verborgen terugvindpost zeg maar. Wel goed topic trouwens.
    Was niet lullig bedoeld, dear. Ik vond de post lekker droog.
    Camplomaandag 16 april 2007 @ 16:27
    Dikke vette ongegeneerde TVP omdat maaltijdsalades makkelijk zijn, en vooral gezond.
    Ik heb het niet op vettige dressings op basis van mayo of slasaus meer de azijn kant op.
    Stansfieldmaandag 16 april 2007 @ 16:37
    quote:
    Op maandag 16 april 2007 16:27 schreef Camplo het volgende:
    Dikke vette ongegeneerde TVP omdat maaltijdsalades makkelijk zijn, en vooral gezond.
    Ik heb het niet op vettige dressings op basis van mayo of slasaus meer de azijn kant op.
    Azijn dressing vind ik echt zo smerig. Nog liever geen dressing dan een dressing op azijnbasis.
    Syrenamaandag 16 april 2007 @ 16:42
    TVP Ik ben nu op mijn werk, maar ik heb thuis een lekker recept voor aardappelsalade, eentje voor salade met geitenkaas en eentje van portobello's met geitenkaas. En eentje met gegrilde groentes, superlekker, maar keiveel werk (het grillen).
    Yildizmaandag 16 april 2007 @ 18:56
    Eigenlijk snap ik niet wat aardappel in een salade doet. Ik vind het altijd maar een beetje goedkoop vulmiddel, om eerlijk te zijn. Doe er dan liever wat sneetjes brood bij, al dan niet getoast, al dan niet met wat tapenade / pesto rosso ofzo.
    Lipsmaandag 16 april 2007 @ 19:05
    Ik maak met dit weer denk ik 3 keer per week een maaltijdsalade!
    Vanavond wordt het denk ik beetje gekookte pasta (geloof dat ik fusilli heb liggen), beetje krulsla melange, gesneden groene en zwarte olijven, kappertjes, gehalveerde cherry tomaatjes, gesneden zongedroogde tomaten op olie, komkommer, feta en tonijn uit blik (Gewoon die op water).
    Maar het kan goed zijn dat ik dalijk de helft vergeet en er opeens appel en druif in doe en ergens nog partysticks tegenkom
    Als dressing doe ik er meestal gewoon een beetje knoflookazijn en olijfolie over. Beetje oregano voor het idee en de maaltijd is weer klaar!
    #ANONIEMmaandag 16 april 2007 @ 19:17
    quote:
    Op maandag 16 april 2007 18:56 schreef Yildiz het volgende:
    Eigenlijk snap ik niet wat aardappel in een salade doet. Ik vind het altijd maar een beetje goedkoop vulmiddel, om eerlijk te zijn. Doe er dan liever wat sneetjes brood bij, al dan niet getoast, al dan niet met wat tapenade / pesto rosso ofzo.
    Ik vind het heerlijk, aarappelsalade. Maar dan wel op z'n Turks . Zo weinig mogelijk dressing, zo veel mogelijk groenvoer erdoorheen. Maar goed, ik ben ook echt een aardappelvreter.
    Tezzmaandag 16 april 2007 @ 20:51
    Oh....ik moest tot laat werken vanavond en manlief ging koken. Kom ik thuis, helemaal hongerig maar vooral ook hoopvol (ik had hem namelijk even op dit topic gewezen): eten we karbonades van de grill met gebakken aardappeltjes en gegrilde groentes. Hmm. Had ik dus net weer geen zin in. Maar goed, ik heb het toch maar opgegeten hihihi (want als manlief kookt moet ik daar wel misbruik van maken natuurlijk).
    Hij was overigens wel creatief geweest en had aubergines gegrilld met mozzarella er tussen. Dat was best lekker!

    Maar goed, geen maaltijdsalade dus.........Morgen ga ik de kip/gele rijst / noten salade maken!
    n0amaandag 16 april 2007 @ 21:59
    Gisteren bulgur salade gemaakt met feta, olijf, druiven, erwten, olijfolie en citroensap. Heerlijk op een warme dag.
    Ladylanemaandag 16 april 2007 @ 22:41
    Maaltijdsalades zijn echt heerlijk met dit weer, ga binnenkort eens een paar recepten uitproberen. Nadeel is wel dat ik alles moet omrekenen naar 1pers. eten, maar ach..
    Tha_Butchadinsdag 17 april 2007 @ 00:34
    quote:
    Op maandag 16 april 2007 18:56 schreef Yildiz het volgende:
    Eigenlijk snap ik niet wat aardappel in een salade doet. Ik vind het altijd maar een beetje goedkoop vulmiddel, om eerlijk te zijn. Doe er dan liever wat sneetjes brood bij, al dan niet getoast, al dan niet met wat tapenade / pesto rosso ofzo.
    ben er ook niet echt een fan van, maar een van de old-school salades, huzaren-salade, heeft redelijk wat aardappel dacht ik zo
    JacMardinsdag 17 april 2007 @ 06:31
    Ik maak altijd aardappelsalade met krieltjes. Daar doe ik stukjes augurk door en wat bieslook en eventueel wat rucola. De dressing maak ik van crčme fraiche, wat mayonaise, mosterd en een beetje honing
    Yildizdinsdag 17 april 2007 @ 07:49
    quote:
    Op dinsdag 17 april 2007 00:34 schreef Tha_Butcha het volgende:

    [..]

    ben er ook niet echt een fan van, maar een van de old-school salades, huzaren-salade, heeft redelijk wat aardappel dacht ik zo
    En daar bedank ik dan ook voor.
    SHEdinsdag 17 april 2007 @ 12:55
    Ik eet echt alles; ben net een prullenbak..maar huzarensalade vind ik toch wel zo godvergeten smerig.
    Ik krijg al kippevel als ik het woord hoor of lees.
    Gertdinsdag 17 april 2007 @ 13:31
    quote:
    Op maandag 16 april 2007 18:56 schreef Yildiz het volgende:
    Eigenlijk snap ik niet wat aardappel in een salade doet. Ik vind het altijd maar een beetje goedkoop vulmiddel, om eerlijk te zijn.
    Dat heb ik dus met die grote kleffe pasta-wokkels, weet de officiële benaming effe niet.

    Deze vind ik erg lekker, súpersimpel maar vingerlikkend goed:

    Koop een goede kogelbiefstuk of ossenhaas, en bak deze kort aan beide kanten (moet nog flink rood van binnen zijn). Laten rusten.
    Maak een marinade/dressing van limoen (of citroen)sap, wat (zoete) sojasaus, een klein scheutje vissaus, verse koriander en een fijngesneden rood pepertje. Goed mengen. Snij de biefstuk nu in langwerpige, héle dunne plakjes (goed mes nodig dus) en meng dit met de dressing.
    Leg een beetje knapperige sla op een bordje, leg de plakjes inmiddels lauwe biefstuk er in de vorm van een "stralend zonnetje" overheen. Giet de dressing die overblijft uit over de bordjes. Stamp tenslotte wat pinda's grof en strooi die er overheen.

    Tezzdinsdag 17 april 2007 @ 15:05
    quote:
    Op dinsdag 17 april 2007 13:31 schreef Gert het volgende:

    [..]

    Dat heb ik dus met die grote kleffe pasta-wokkels, weet de officiële benaming effe niet.

    Deze vind ik erg lekker, súpersimpel maar vingerlikkend goed:

    Koop een goede kogelbiefstuk of ossenhaas, en bak deze kort aan beide kanten (moet nog flink rood van binnen zijn). Laten rusten.
    Maak een marinade/dressing van limoen (of citroen)sap, wat (zoete) sojasaus, een klein scheutje vissaus, verse koriander en een fijngesneden rood pepertje. Goed mengen. Snij de biefstuk nu in langwerpige, héle dunne plakjes (goed mes nodig dus) en meng dit met de dressing.
    Leg een beetje knapperige sla op een bordje, leg de plakjes inmiddels lauwe biefstuk er in de vorm van een "stralend zonnetje" overheen. Giet de dressing die overblijft uit over de bordjes. Stamp tenslotte wat pinda's grof en strooi die er overheen.

    Tha_Butchadinsdag 17 april 2007 @ 20:13
    quote:
    Op dinsdag 17 april 2007 12:55 schreef SHE het volgende:
    Ik eet echt alles; ben net een prullenbak..maar huzarensalade vind ik toch wel zo godvergeten smerig.
    Ik krijg al kippevel als ik het woord hoor of lees.
    ook niet mijn favo ding, maar die prefab troep met mayo ik veel wat is eik niet eens huzarensalade maar goed.

    het liefste ga ik toch voor vulling met sla ipv andersom
    zoalshetisdinsdag 17 april 2007 @ 20:19
    nog simpeler is olijfolie, azijn, tomaten (dus geen waterbommetjes), oregano, dragon.

    gewoon lekker alles mixen totdat de tomaten een verfstreek olijfolie hebben.

    #ANONIEMdonderdag 19 april 2007 @ 17:58
    Hellep!

    Ik ga straks een salade maken met kip (eventueel wat kerrie eroverheen?) rucola, pijnboompitten, pasta, wat wokgroenten (diepvrieszakken, jeej!) en misschien ananas.

    Wat zou een lekkere dressing zijn? Ik heb honing en yoghurt in huis, en olijfolie en citroen enzo, maar ik dacht eigenlijk aan een sinaasappeldressing ofzo. Iig iets lichts.
    zoalshetisdonderdag 19 april 2007 @ 19:24
    quote:
    Op donderdag 19 april 2007 17:58 schreef clumsy_clown het volgende:
    Hellep!

    Ik ga straks een salade maken met kip (eventueel wat kerrie eroverheen?) rucola, pijnboompitten, pasta, wat wokgroenten (diepvrieszakken, jeej!) en misschien ananas.

    Wat zou een lekkere dressing zijn? Ik heb honing en yoghurt in huis, en olijfolie en citroen enzo, maar ik dacht eigenlijk aan een sinaasappeldressing ofzo. Iig iets lichts.
    ik zou de kip zonder kerrie doen. en geen ananas. maar dat is mijn persoonlijk voorkeur.

    kip heeft wat zuurs nodig dus ik zou geen zoete dressing maken, maar een friszure yoghurtdressing of vinaigrette.
    DarkShinevrijdag 20 april 2007 @ 13:18
    Heerlijk die maaltijdsalades. Neem ik met mooi weer normaal mee naar mijn werk
    #ANONIEMvrijdag 20 april 2007 @ 13:24
    quote:
    Op donderdag 19 april 2007 19:24 schreef zoalshetis het volgende:

    [..]

    ik zou de kip zonder kerrie doen. en geen ananas. maar dat is mijn persoonlijk voorkeur.

    kip heeft wat zuurs nodig dus ik zou geen zoete dressing maken, maar een friszure yoghurtdressing of vinaigrette.
    Heb er alsnog een klein beetje kerrie in gedaan, en ananas ook (ik had trek in ananas ). De dressing heb ik gemaakt met sinaasappelsap, citroensap en olie.

    Het was érg lekker .
    minilotjezaterdag 21 april 2007 @ 10:20
    Mijn favoriete, zelfverzonnen maaltijdsalade:

    Sjalotjessalade met varkenshaas, kaas en knoflookbroodjes

    Men neme, voor twee personen:
  • 300 gram varkenshaas (in blokjes)
  • 200 gram ijsbergsla (voorgesneden of zelf in smalle reepjes gesneden)
  • 8 stuks sjalotjes (gesnipperd)
  • 100 gram belegen kaas (in piepkleine blokjes)
  • 2 stuks volkoren pistoletjes
  • 1 bekertje zure room
  • 3 tl zachte roomboter
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl scherpe mosterd
  • 4 tl gepureerde knoflook
  • 1 tl rozemarijn
  • 4 el olijfolie

    Bereiding:
    - Verwarm je oven voor op de grillstand
    - Meng twee eetlepels olijfolie met een snufje peper en het paprikapoeder. Schep deze marinade door de blokjes varkenshaas en laat even intrekken
    - Roer de rozemarijn en twee theelepels knoflook door de zachte boter
    - Snij de pistoletjes in plakjes en besmeer het brood aan één kant met de knoflookboter en rooster de plakjes brood onder de grill tot ze knapperig zijn
    - Verhit de rest van de olijfolie in de koekepan en bak hierin de blokjes varkenshaas op een middelmatig vuur gaar
    - Maak ondertussen de dressing: meng de rest van de knoflook, de sjalotjes, de kaasblokjes, de mosterd, de zure room en wat zout en peper door elkaar.
    - Meng de dressing door de ijsbergsla
    - Verdeel de salade over twee borden
    - Schep de varkenshaasblokjes op de salade enserveer met het geroosterde knoflookbrood.

    Tadaa. Een romige, vullende salade met fijn vlees, kaas, sjalotjes en knapperig brood!
    Ik zat een keer zonder broodjes en toen heb ik een paar wraptortilla's ingesmeerd met knoflook, even warm gemaakt en daar de salade ingeschept. Was ook erg lekker.

    [ Bericht 2% gewijzigd door minilotje op 21-04-2007 10:30:06 ]
  • Cyanzondag 22 april 2007 @ 00:06
    Maaltijdsalades!


    Ik vind salade valdieu lekker!

    Rucola, walnoten, tomaat, sperzieboontjes en een geitenkaasje met een beetje honing en natuurlijk gebakken spekjes! En de dressing maak ik van een scheutje olijfolie met een paar drupjes azijn en honing. Beetje peper en zout er bij en klaar!

    Lekker met dat walnotenbrood van Appie
    numero_unozondag 22 april 2007 @ 00:29
    Laatst een krop sla gepakt, gesneden met zwarte olijven er doorheen een oranje paprikatje, mozzarella en zongedroogde tomaatjes met een lekkere honing mosterd dressing was het echt
    Dalezondag 22 april 2007 @ 09:03
    ook lekker
    aardappels koken. laten afkoelen. olijfolie en knoflook erdoor mengen.
    sla wassen. aanmaken met olijfolie, beetje azijn en kruiden die je lekker vindt. tomaat in stukjes erdoor. paprika in kleine stukjes erdoor. gebakken uitjes en champignons erdoor. huzzelen. sla op borden. flinke scheppen koude aardappels ernaast. halfharde eitjes bovenop. wat verse kruiden naar smaak ter garnering on top. smullen
    Serendipszondag 22 april 2007 @ 10:29
    Aah una TVP!
    Ik moet even gaan nadenken wat mijn favo maaltijdsalade is ...
    Gertmaandag 23 april 2007 @ 11:17
    quote:
    Op zaterdag 21 april 2007 10:20 schreef minilotje het volgende:
    Mijn favoriete, zelfverzonnen maaltijdsalade:

    Sjalotjessalade met varkenshaas, kaas en knoflookbroodjes
    Niet echt een gezónde salade, maar klinkt wel lékker.
    Alleen: is 8 rauwe sjalotjes er doorheen niet wat al te heftig, vraag ik me af?
    ColdFeetmaandag 23 april 2007 @ 13:18
    Oeh, ik krijg zin in salade!

    Mijn zomerse favoriet: Tabouleh! Met bulghur of couscous. Wellen in kokend water, onderwijl een dressing maken van citroensap en -rasp, olijfolie, peper en zout, dat door de nog een beetje warme tarwe roeren en de korreltjes loswrijven.

    Dan erdoor: komkommer en tomaat in kleine blokjes, dunne ringetjes lente-ui, veel gesnipperde peterselie en wat munt, en gehakte zwarte olijven.

    Even in de koelkast en dan eten met tzatziki en van die lekkere turkse style lamsgehaktballetjes en brood. Ook echt te lekker voor de picknick!
    minilotjemaandag 23 april 2007 @ 13:26
    quote:
    Op maandag 23 april 2007 11:17 schreef Gert het volgende:

    [..]

    Niet echt een gezónde salade, maar klinkt wel lékker.
    Alleen: is 8 rauwe sjalotjes er doorheen niet wat al te heftig, vraag ik me af?
    NIemand vroeg hier toch persé om gezonde salades? En ach, wat is gezond? In vergelijking met een paar frikadellen en een Magnum is dit best een aardige maaltijd.
    Mijn groenteboer heeft overigens wel heel kleine sjalotjes, dus je kunt er ook vast zes gebruiken. Ik vind sjalotjes rauw wél een veel prettigere, verfijndere smaak hebben dan uien, dus ik vind het erg lekker om er veel van doorheen te doen.
    Pau100dinsdag 24 april 2007 @ 08:59
    Super wat een lekkere recepten. Ik heb ooit een witlofsalade gehad. Die was super. maar nooit iets van een recept kunnen vinden wat erop lijkt.. Iemand hier???

    Hoe lang vantevoren maken jullie de salades? Ik heb soms dat het iets te klef wordt ofzo. En de volgenfde dag mee naar het werk. Doet iemand hier dat ook? Dat wordt bij mij ook zo klef. Of doe ik wat verkeerd en kan ik niet meteen alles bij elkaar ingooien?
    hummusdinsdag 24 april 2007 @ 09:39
    quote:
    Op dinsdag 24 april 2007 08:59 schreef Pau100 het volgende:
    Super wat een lekkere recepten. Ik heb ooit een witlofsalade gehad. Die was super. maar nooit iets van een recept kunnen vinden wat erop lijkt.. Iemand hier???

    Hoe lang vantevoren maken jullie de salades? Ik heb soms dat het iets te klef wordt ofzo. En de volgenfde dag mee naar het werk. Doet iemand hier dat ook? Dat wordt bij mij ook zo klef. Of doe ik wat verkeerd en kan ik niet meteen alles bij elkaar ingooien?
    Witlofsalade maak ik meestal met 2 stronkjes witlof in dunne reepjes, mandarijntjes, stukjes appel, druiven, rozijntjes, walnoot, hazelnoot en een dressing van yoghurt/sinaasappelsap

    Ik vind dat alleen niet echt een maaltijdsalade. Meestal eten we er gebakken aardappeltjes bij om het tot een echte maaltijd te maken.
    RedBitchdinsdag 24 april 2007 @ 10:19
    echte maaltijdsalades maak ik niet, meestal word er nog wat naastgegeten.
    Maar de feta-salade wordt hier met heel warm weer alleen met stokbrood gegeten en staat met hete zomers dan ook minimaal 3 keer per week op het menu.:

    2 zakken slamix
    veldsla
    2 plakken feta op blokjes
    pondje uitgebakken spekjes
    250 gram gebakken plakjes champignons
    een uitje fijngesneden(liefst nog een bosje lenteuitjes)
    5 eieren hardgekookt op plakjes
    komkommer op stukjes
    cherrytomaatjes in vieren

    en manlief verzint meestal een dressing, vaak is het op basis van honing en mosterd, maar hij is nogal creatief en weet ons vaak te verrassen met dressings waarvan hij morgen niet meer weet hoe hij ze in godsnaam gemaakt heeft
    RedBitchdinsdag 24 april 2007 @ 10:23
    witlofsalade wordt hier ook regelmatig gegeten, maar dan met bvb frietjes of als salade bij de bbq:

    8 stroken witlof op fijne reepjes
    bosje lenteuitjes heel fijn
    verse bieslook uit de tuin
    en wat geraspte kaas
    beetje citroensap
    peper en zout
    en een schepje yoghurtmayo


    komkommer zijn ze hier ook allemaal dol op en daarom hier ook regelmatig:
    komkommersalade met geitenkaas en cherrytomaatjes
    komkommersalade met radijs en ananas
    Geartsjuhdinsdag 24 april 2007 @ 10:31
    Wat een lekkere recepten allemaal . Hier ga ik de komende dagen met het warme weer even wat lekkers uit zoeken .
    quote:
    Op dinsdag 24 april 2007 08:59 schreef Pau100 het volgende:
    Super wat een lekkere recepten. Ik heb ooit een witlofsalade gehad. Die was super. maar nooit iets van een recept kunnen vinden wat erop lijkt.. Iemand hier???
    Ik vind witlofsalada altijd lekker met vruchten erbij, zoals sinnasappels of mandarijnen.

    Voorbeeldje (gejat van de Allerhande): *klik*
    quote:
    Hoe lang vantevoren maken jullie de salades? Ik heb soms dat het iets te klef wordt ofzo. En de volgenfde dag mee naar het werk. Doet iemand hier dat ook? Dat wordt bij mij ook zo klef. Of doe ik wat verkeerd en kan ik niet meteen alles bij elkaar ingooien?
    Ik heb één keer een salade een dag van te voren gemaakt, maar ik vond het de volgende dag toch niet zo lekker als op het moment dat ik hem maakte (uiteraard even geproefd ).
    Mini_rulezdinsdag 24 april 2007 @ 10:33
    Op zich kun je een salade best bewaren, maar dan zou ik de dressing apart houden en pas vlak voordat je hem gaat eten eroverheen doen, anders wordt alles zo zacht.
    HostiMeisterdinsdag 24 april 2007 @ 10:55
    Mag macaroni salade ook? Mijn moeder maakte vroeger altijd grote bakken van deze salade, ideaal in de zomer.

    -Macaroni
    -Augurken
    -Ui
    -Gekookte eieren
    -Spam (of hamblokjes)
    -Erwtjes en boontjes (vers of voorgekookt in potje)
    -Cherrytomaatjes (zat niet in mijn moeders recept maar ik ben tomaten freak)

    Je kookt de macaroni, de eieren en de eventuele verse erwtjes en boontjes.
    Ondertussen maak je de dressing:

    -Zonnebloem (of olijf) olie
    -Natuurazijn (of indien olijfolie basamico)
    -Paar schepjes suiker (als je balsamico gebruikt, niet teveel suiker)
    -Peper
    -Zout
    -Paprikapoeder
    -Mosterd
    -Beetje mayo voor de smeuďgheid

    Je snijdt alles fijn en dan gooi je alles in een grote kom en husselen maar.
    Ik snij er meestal nog dunne plakjes tomaat bij om er naast te eten.
    DarkElfdinsdag 24 april 2007 @ 11:10
    maaltijdsalade topic

    donderdag nog een heerlijke pastasalade gegeten
    Yildizdinsdag 24 april 2007 @ 19:42
    Okay, hier wil ik FOK! wel even voor gebruiken.

    Men neme pesto rosso. Verdere suggesties?
    Bartjebartdinsdag 24 april 2007 @ 20:10
    quote:
    Op dinsdag 24 april 2007 10:55 schreef HostiMeister het volgende:
    Mag macaroni salade ook? Mijn moeder maakte vroeger altijd grote bakken van deze salade, ideaal in de zomer.

    -Macaroni
    -Augurken
    -Ui
    -Gekookte eieren
    -Spam (of hamblokjes)
    -Erwtjes en boontjes (vers of voorgekookt in potje)
    -Cherrytomaatjes (zat niet in mijn moeders recept maar ik ben tomaten freak)

    Je kookt de macaroni, de eieren en de eventuele verse erwtjes en boontjes.
    Ondertussen maak je de dressing:

    -Zonnebloem (of olijf) olie
    -Natuurazijn (of indien olijfolie basamico)
    -Paar schepjes suiker (als je balsamico gebruikt, niet teveel suiker)
    -Peper
    -Zout
    -Paprikapoeder
    -Mosterd
    -Beetje mayo voor de smeuďgheid

    Je snijdt alles fijn en dan gooi je alles in een grote kom en husselen maar.
    Ik snij er meestal nog dunne plakjes tomaat bij om er naast te eten.


    jeej das het recept zoals ik dat al tijden zoek...
    Pipo_de_Clowndinsdag 24 april 2007 @ 22:32
    stiekeme tvp..

    ben iig ook wel uber fan van maaltijd salades, heb ze een hele tijd gewoon bij de Super en de AH gehaald, maar ben er ook wel achter gekomen dat het echt ideaal zelf snel te maken is als je wat in spul in huis hebt
    ParanoidEvwoensdag 25 april 2007 @ 15:57
    Hmmm


  • Pasta
  • Garnalen
  • Beetje fijngehakte spinazie
  • Knoflook
  • Courgette in blokjes
  • Kruiden naar keuze
  • En gaaaaaaan
  • Rendawoensdag 25 april 2007 @ 21:30
    Oeeeeeeeeehh...tvp!!!

    IJsbergsla met gerookte kip, schimmelkaas, stukjes appel en walnoten

    (zoekt de rest van de recepten er even bij)
    BrauNwoensdag 25 april 2007 @ 22:28
    quote:
    Op woensdag 25 april 2007 15:57 schreef ParanoidEv het volgende:
    Hmmm


  • Pasta
  • Garnalen
  • Beetje fijngehakte spinazie
  • Knoflook
  • Courgette in blokjes
  • Kruiden naar keuze
  • En gaaaaaaan
  • .
    RedBitchwoensdag 25 april 2007 @ 22:43
    vanaaf de macaroni-salade gemaakt en iedereen was dol-enthousiast, ik heb meteen zoveel gemaakt dat we er morgen ook nog een maaltijd aan hebben (komt wel goed uit ivm de sportdagen van de kids).
    Gewoonweg zalig....
    Martijn_77donderdag 26 april 2007 @ 21:39
    quote:
    Op woensdag 25 april 2007 22:43 schreef RedBitch het volgende:
    vanaaf de macaroni-salade gemaakt en iedereen was dol-enthousiast, ik heb meteen zoveel gemaakt dat we er morgen ook nog een maaltijd aan hebben (komt wel goed uit ivm de sportdagen van de kids).
    Gewoonweg zalig....
    Ben wel benieuwd naar het recept
    zoalshetisdonderdag 26 april 2007 @ 21:47
    simpel en lekker is een lauwe salade.

    koop knisperige slasoorten en snij deze in brede repen, en een paar cherrytomaatjes of andere kleintjes. heel kort (30 sec- 1 min) blancheren in niet kokend water en uitlekken. bespenkelen met truffelolie en heel weinig azijn, tomaatjes halveren en erbij doen. parmezaan om het af te maken. direct opdienen. heerlijk bij bbq.

    ook erg lekker met gehalveerde gebakken krieltjes.
    Gimmickdonderdag 26 april 2007 @ 22:47
    Ik hou altijd wel van 'aardse' smaken. Ik at gister dit:

    - pasta (penne)
    - rucola
    - walnoot
    - mozzarella (had misschien beter een andere kaassoort kunnen zijn, maar ik had alleen deze. Suggesties?)
    - beetje witte wijn azijn
    - truffelolie
    - beetje zout en peper
    zoalshetisdonderdag 26 april 2007 @ 22:49
    kijk wel uit met truffel, teveel kan heel erg tegen gaan staan.
    pamperdonderdag 26 april 2007 @ 22:51
    Hier een hele simpele:

    Penne, afgekoeld uiteraard.. Daar doe ik bij; cherrytomaatjes, pesto (rood of groen), pijnboompitten, rode ui, parmezaanse kaas en stukjes parmaham. Lekker hoor, zo klaar!
    Gimmickdonderdag 26 april 2007 @ 22:59
    quote:
    Op donderdag 26 april 2007 22:49 schreef zoalshetis het volgende:
    kijk wel uit met truffel, teveel kan heel erg tegen gaan staan.
    Daar heb je gelijk in. Ik had ook nog gewone olijfolie gebruikt.
    Geartsjuhvrijdag 27 april 2007 @ 10:00
    quote:
    Op donderdag 26 april 2007 22:47 schreef Gimmick het volgende:
    Ik hou altijd wel van 'aardse' smaken. Ik at gister dit:

    - pasta (penne)
    - rucola
    - walnoot
    - mozzarella (had misschien beter een andere kaassoort kunnen zijn, maar ik had alleen deze. Suggesties?)
    Geitenkaas? Die combineert altijd erg goed met rucola .
    Tezzvrijdag 27 april 2007 @ 18:00
    quote:
    Op zaterdag 21 april 2007 10:20 schreef minilotje het volgende:
    Mijn favoriete, zelfverzonnen maaltijdsalade:

    Sjalotjessalade met varkenshaas, kaas en knoflookbroodjes

    Men neme, voor twee personen:
  • 300 gram varkenshaas (in blokjes)
  • 200 gram ijsbergsla (voorgesneden of zelf in smalle reepjes gesneden)
  • 8 stuks sjalotjes (gesnipperd)
  • 100 gram belegen kaas (in piepkleine blokjes)
  • 2 stuks volkoren pistoletjes
  • 1 bekertje zure room
  • 3 tl zachte roomboter
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl scherpe mosterd
  • 4 tl gepureerde knoflook
  • 1 tl rozemarijn
  • 4 el olijfolie
    <knip>
  • Nou! Ik heb hem zojuist gemaakt en gegeten, maar ik vond het een klein beetje tegenvallen ! Nu had ik wel een klein beetje gesmokkeld met de sjalotjes, want 8, mijn god, dat is wel erg veel . Ik heb er anderhalf ingedaan en dat was al ui-erig genoeg! En verder had ik ciabatta i.p.v. volkoren pistoletjes. Voor de rest heb ik je recept gevolgd.

    De smaak op zich was super , maar ik vond het naar een paar happen wel wat eentonig worden. Ik denk dat ik hem nog wel een keer maak, maar dan minder sjalotjes en meer variatie, bijvoorbeeld met tomaatjes en komkommer erbij en wat verse peterselie.

    Thx in ieder geval voor het recept!
    Tezzvrijdag 27 april 2007 @ 18:03
    quote:
    Op vrijdag 27 april 2007 10:00 schreef Geartsjuh het volgende:

    [..]

    Geitenkaas? Die combineert altijd erg goed met rucola .
    Blauwe kaas en peer toevoegen. Dan heb je mijn favo-salade!

    Even OT: als je nu in jouw recept met mijn toevoegingen de penne weglaat en het volgende doet:
    Penne koken, van het vuur afhalen en een bekertje room culinair er door. Wat blauwe kaas er door brokkelen. Paddestoelen bakken in een pan. Penne-mengsel in een ovenschaal gieten, paddestoelen er boven op en nog wat extra blauwe kaas erover, ff onder de grill en de salade er naast serveren dan heb je een super lekkere vega-maaltijd! (ik kom thuis niet weg met vega-voedsel, dus ik doe er ook nog reepjes ham door, maar het hoeft in principe niet).
    Martijn_77vrijdag 27 april 2007 @ 19:09
    quote:
    Op vrijdag 27 april 2007 19:03 schreef DancingPhoebe het volgende:
    Als ik uit eten ga met mijn werk neem ik altijd hetzelfde. En mijn collega ook. Ik heb dus al talloze keren tegenover mijn collega gezeten die een pasta salade met grote garnalen zat te eten.

    Het ziet er altijd lekker uit, maar geen idee hoe het smaakt (en neeehee dat zelf nemen was geen optie want komop een salade is geen hoofdgerecht!)

    Nu wil ik het zelf eens gaan maken. Er zit in ieder geval een soort mini tagliatelle in en grote garnalen, maar verder?

    Iemand tips om hier iets lekkers van te maken?
    DancingPhoebevrijdag 27 april 2007 @ 20:11
    Gottegot. TVP
    numero_unozaterdag 28 april 2007 @ 14:03
    Gister een salade gemaakt met:
    - Granny smith (in reepjes)
    - Runderreepjes
    - Mozzarella
    - Tomaat
    - Lente ui
    - Mandarijntjes
    - Kropsla

    Gertzaterdag 28 april 2007 @ 15:34
    Waarom noemen mensen hier pasta-gerechten "salade"?
    DancingPhoebezaterdag 28 april 2007 @ 15:48
    Omdat ze het op de kaart zo noemen en omdat het van martijn blijkbaar perse ineens in dit topic moest. Sowieso het woord maaltijdsalade is een contradictio in terminus. Een salade is GEEN maaltijd. Tsk.

    (in mijn geval dan, waarom de andere pasta mensen dat doen weet ik dan ook weer niet )
    xJapserzaterdag 28 april 2007 @ 16:13
    Omdat je het koud eet?

    Anyways, mijn salade van vanavond:

    - pasta
    - 2 blikjes zalm
    - kappertjes
    - knoflookje
    - uitje
    - olijfolie
    - artisjokharten
    - peultjes
    - olijven
    - tomaat

    gaat lekker worden. Ciabatta met pesto erbij et voila.
    Martijn_77zaterdag 28 april 2007 @ 16:19
    quote:
    Op zaterdag 28 april 2007 15:34 schreef Gert het volgende:
    Waarom noemen mensen hier pasta-gerechten "salade"?
    Ja, kunt ook een pasta (maaltijd) salade hebben hoor
    Tezzzaterdag 28 april 2007 @ 16:23
    quote:
    Op zaterdag 28 april 2007 15:34 schreef Gert het volgende:
    Waarom noemen mensen hier pasta-gerechten "salade"?
    en de OT in mijn laatste post was bedoeld als off-topic en niet als on-topic. Dat was dan ook geen saladerecept maar een maaltijdrecept.
    En als je pasta in een salade doet (en dus koud eet) heb je ineens: tada: een maaltijdsalade!
    Gertzaterdag 28 april 2007 @ 16:52
    quote:
    Op zaterdag 28 april 2007 16:19 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Ja, kunt ook een pasta (maaltijd) salade hebben hoor
    Maar wat is dan het criterium om het "salade" te noemen? Als het heet wordt opgediend is het pasta, en als je het eten koud laat worden heet het salade?

    Ik heb bij salade een ander idee, maar dat zal wel komen omdat ik het een smakelijk woord vind maar niet gecharmeerd ben van koude pasta.
    Innocencezondag 29 april 2007 @ 11:23
    quote:
    Op zaterdag 28 april 2007 15:34 schreef Gert het volgende:
    Waarom noemen mensen hier pasta-gerechten "salade"?
    Waarom niet?
    met krieltjes erdoor zou het wel een salade zijn en met pasta niet?
    quote:
    Op zaterdag 28 april 2007 16:52 schreef Gert het volgende:

    [..]

    Maar wat is dan het criterium om het "salade" te noemen? Als het heet wordt opgediend is het pasta, en als je het eten koud laat worden heet het salade?

    Ik heb bij salade een ander idee, maar dat zal wel komen omdat ik het een smakelijk woord vind maar niet gecharmeerd ben van koude pasta.
    Mwah, salades vereisen wel iets van sla of anders vers groenvoer.
    Gertzondag 29 april 2007 @ 11:31
    quote:
    Op zondag 29 april 2007 11:23 schreef Innocence het volgende:

    [..]

    Waarom niet?
    met krieltjes erdoor zou het wel een salade zijn en met pasta niet?
    Aardappels zijn ook groente.

    saˇlaˇde (de ~, ~s)
    1 gerecht, bestaande uit koude groente, bereid met olie, azijn enz. => sla, slaatje
    Exciter101zondag 29 april 2007 @ 18:23
    Maaltijdsalade met gerookte kipfilet, kaascroutons en 2 dressings

    -Botersla op bord leggen
    -Gerookte kipfilet in kleine blokjes snijden en over de sla strooien
    -Dan de eerste dressing met sjalotten erover (sjalotje snipperen, mengen met olijfolie, scheutje witte wijn, wat zout, wat peper, rozemarijn en oregano)
    -Zelfgemaakte parmezaanse-kaas-croutons er over strooien (snijd een kadetje of 2 oude witte boterhammen in kleine blokjes, strooi er geraspte parmezaan over en even in de oven onder de grill tot de kaas gesmolten is en de croutons mooi bruin zijn)
    -En als laatste de mayonaise-knoflookdressing erover (mayonaise mengen met een scheutje tabasco, woucestershiresaus, wat citroensap en een uitgeperst teentje knoflook)



    Tip: zorg dat je daarna niet meer hoeft te zoenen met iemand die geen knoflook heeft gegeten of dat je de volgende dag geen vergadering in een kleine ruimte hebt....
    DancingPhoebezondag 29 april 2007 @ 23:01
    Het is zonde je gerookte kipfilet niet blokjes te snijden, dan zijn het net gummidobbelsteentjes. Ik vind het zelf veel lekkerder om het met de hand aan stukjes te scheuren.
    HaverMoutKoekjezaterdag 5 mei 2007 @ 07:30
    Ik heb gisteren deze gemaakt:
    Spinazie
    Witlof
    Granny smith appel in blokjes
    walnoot
    Blauwe kaas

    Was op zich wel lekker, maar de zelfgemaakte dressing van citroen mayo & yoghurt was te saai
    Vanyelzaterdag 5 mei 2007 @ 12:04
    quote:
    Op vrijdag 27 april 2007 19:03 schreef DancingPhoebe het volgende:
    Als ik uit eten ga met mijn werk neem ik altijd hetzelfde. En mijn collega ook. Ik heb dus al talloze keren tegenover mijn collega gezeten die een pasta salade met grote garnalen zat te eten.
    Nu wil ik het zelf eens gaan maken. Er zit in ieder geval een soort mini tagliatelle in en grote garnalen, maar verder?

    Het ziet er altijd lekker uit, maar geen idee hoe het smaakt (en neeehee dat zelf nemen was geen optie want komop een salade is geen hoofdgerecht!)

    Iemand tips om hier iets lekkers van te maken?
    Probeer eens de maaltijdsalade met garnalen en chillidressing van de AH. Als dat bevalt, kun je 'm min of meer namaken.

    Verder kan salade natuurlijk prima een maaltijd/hoofdgerecht zijn, als je er maar genoeg spul in flikkert om de vulling danwel de caloos van een heuse maaltijd te halen.
    liesellzaterdag 5 mei 2007 @ 12:08
    mais, linzen >>>warm
    basilicum
    peterselie met bleekselderij gepureerd>>>warm
    witlof gesneden
    courgette en wortel geraspt
    tonijn
    paprika in stukjes>>>Warm
    koriander
    knoflook en prei>>>warm
    knoflook en kruiden laten inwerken oftewel afkoelen...

    Lekker
    sannizaterdag 5 mei 2007 @ 15:17

    fris en lekker met deze zomerse temperaturen..

    [ Bericht 30% gewijzigd door sanni op 05-05-2007 15:52:59 ]
    liesellzaterdag 5 mei 2007 @ 16:23
    wedgwood windsor
    Martijn_77zondag 6 mei 2007 @ 12:16
    quote:
    Op zaterdag 5 mei 2007 15:17 schreef sanni het volgende:
    [afbeelding]
    fris en lekker met deze zomerse temperaturen..
    En hoe heb je deze gemaak of heb je hem niet zelf gemaakt?
    sannimaandag 7 mei 2007 @ 10:40
    Heel simpel:


    Aardappel/eier-salade:
    Aardappelen-zure appel-augurk (zoet/zuur)-zilveruitjes-lente uitjes-mayonaise-zure room
    verse citroensap-Franse mosterd-peterselie- bieslook-gekookte eieren-zout&peper

    Zalm-salade:
    Rode ui/bieslook-takjes dille-zoetzure augurken-eetlepels frietsaus-eetlepels zure room-
    gerookte zalm-zout/peper en citroensap

    Ham/krab/ei-salade:
    Mayonaise-mosterd-citroensap-peterselie- ham/krab-roodloof-gekookte eieren

    Sate:

    Stukjes kip marineren en vervolgens in kleine stukjes snijden/spietsen en grillen.



    [ Bericht 3% gewijzigd door sanni op 07-05-2007 15:01:04 ]
    liesellmaandag 7 mei 2007 @ 13:20
    en ik zie ook ei erbij
    AlcoholistProfiteurdinsdag 8 mei 2007 @ 13:43
    Salades
    Koninginwoensdag 13 juni 2007 @ 13:31
    Oeh, dit topic had ik niet gelijk gezien.
    Het wordt weer tijd voor deze heerlijke salades!!
    BobbyJamesdinsdag 7 augustus 2007 @ 16:10
    Tof topic! Ben dol op maaltijdsalades!
    DarkElfdinsdag 7 augustus 2007 @ 16:14
    simpel edoch smakelijk:

    tomaten in partjes snijden, artisjokharten laten uitlekken en in stukjes snijden en door de tomaten doen... geitenkaas verkruimelen erboven..

    stokbroodje in de oven, zelf kruidenboter erbij maken, glaasje vino erbij: zalig!
    zoalshetisdinsdag 7 augustus 2007 @ 17:08
    voor artisjokken moeten we echt een apart topic openen
    Lief-visjedinsdag 7 augustus 2007 @ 19:25
    Ik heb zelf 2 boeken met allerlei recepten van maaltijdsalades:





    en het boek stevige salades van fijnproevers
    BobbyJameswoensdag 8 augustus 2007 @ 09:16
    Gister nog

    rucola
    komkommer
    gedroogde tomaten
    geitenkaas
    walnoten
    kappertjes
    pasta
    appel
    paprika

    bij elkaar gegooid. Een heerlijke, goedvullende salade!
    Serendipszaterdag 1 september 2007 @ 20:51
    Vandaag had ik een ultiem goede salade;

    IJsbergsla
    Blokjes gorgonzola
    Gebakken spekjes
    Geroosterde stukjes amandel
    Zwarte olijven
    Versgemalen zwarte peper

    Het geheel afmaken met een vinaigrette van sjalotjesazijn, olijfolie en honing...
    Mirjamzaterdag 1 september 2007 @ 23:19
    quote:
    Op zaterdag 1 september 2007 20:51 schreef Serendips het volgende:
    Vandaag had ik een ultiem goede salade;

    IJsbergsla
    Blokjes gorgonzola
    Gebakken spekjes
    Geroosterde stukjes amandel
    Zwarte olijven
    Versgemalen zwarte peper

    Het geheel afmaken met een vinaigrette van sjalotjesazijn, olijfolie en honing...
    mjam
    Logitikdonderdag 6 september 2007 @ 02:01
    terugvindmaaltijd